Benji

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benji
Benji (2016)
Benji (2016)
Életrajzi adatok
Születési név Le Quang Huy
Született 1997. december 9. (19 éves)
Budapest
Pályafutás
Aktív évek 2014 – napjainkig
Tevékenység énekes-dalszerző
Együttesének weboldala

Benji, polgári nevén Le Quang Huy (Budapest, 1997. december 9. –) énekes-dalszerző, az X-Faktor ötödik szériájának harmadik helyezettje.

Élete[szerkesztés]

1997. december 9–én született Budapesten. A szülei vietnamiak. Gyerekkora óta foglalkozik zenével. Több hangszeren is játszik.

2014–ben jelentkezett az X-Faktor ötödik szériájába, ahol a műsor történetében először életbe lépett „Tiszta lappal” bekerült az élő adásba Alföldi Róbert mentoráltjaként. A Tiszta lap azt takarta, hogy a mentorok a három biztos továbbjutón kívül kiválaszthattak még egy negyedik versenyzőt a saját kategóriájukban, akik közül egy a nézők szavazatával bejuthatott az élő adásba; ez az egy versenyző pedig Benji lett. Benji végül a harmadik helyen végzett a versenyben és ő lett a 2014-es X-Faktor legjobb férfi hangja.

2015 nyarán megjelent első önálló dala Atmosphere címmel, amihez videoklip is készült, illetve egy magyar változat is készült hozzá Az élet szép címmel.

2016-ban a Kötéltánc című dalával bekerült A Dalba.[1]

2016 tavaszán új dallal jelentkezett, melynek címe New Day.

2016 nyarán megjelent a Filteres álmok című dala; ehhez videoklip is készült.[2] Ezzel a dallal sikerült elérnie karrierje legnagyobb rádiós slágerét, hiszen a Filteres álmok 7 héten át szerepelt a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listáján, ahol a 15. volt a legjobb helyezése.[3]

2017-ben ismét bekerült A Dalba a Karcok című dalával.[4]

2017 tavaszán megjelent a Lolával közös duettje, melynek címe Korhatáros.

Diszkográfia[szerkesztés]

Kislemezek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]