A Dal (2017)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Dal 2017
MTVA székház, 1-es stúdió, Budapest, Kunigunda útja 64.
A Dal 2017 logója a műsor sajtótájékoztatóján
A Dal 2017 logója a műsor sajtótájékoztatóján
Válogatók 2017. január 14.
2017. január 21.
2017. január 28.
Elődöntők 2017. február 4.
2017. február 11.
Döntő 2017. február 18.
Rendező csatorna DUNA
Műsorvezető Tatár Csilla
Harsányi Levente
Sipos Dávid Günther (a Backstage-ben)
Zsűri Frenreisz Károly
Caramel
Zséda
Both Miklós
Szavazási rendszer Zsűri és közönség szavazás (internet, applikáció és SMS)
Indulók száma 30 a válogatókban; 18 az elődöntőkben, 8 a döntőben
Meghívott előadók Margaret Island
Irie Maffia
Előző
Következő
◄ 2016
2018 ►

A Dal 2017 egy többrészes show-műsor, melynek keretén belül a nézők és a szakmai zsűri kiválasztja, hogy ki képviselje Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, Ukrajnában. 2016. április 28-án reggel Freddie utolsó sajtótájékoztatóján az Eurovíziós Dalfesztivál előtt Medvegy Anikó, az MTVA gyermek, ifjúsági és szórakoztató műsorokért felelős főszerkesztője elmondta, hogy a Duna Média részt kíván venni a soron következő dalversenyen és nyílt pályázatot írnak ki, akárcsak az előző öt évben.[1][2] Az MTVA és a Duna Média október 10-én tette közzé a pályázati feltételeket és a hivatalos versenyszabályzatot. A dalok leadásának határideje 2016. november 20-a[3] volt.

A műsorfolyam során a szakmai zsűrit képviseli Frenreisz Károly, Caramel, Zséda és Both Miklós. A műsor házigazdái Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.[4]

A helyszín[szerkesztés]

A műsort hatodik éve az MTVA Kunigunda útjai székházának 600 m2-es egyes stúdiójában készítik, Budapesten.

A műsorvezetők és a zsűritagok[szerkesztés]

A hatodik évadban a műsor házigazdája Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek, akárcsak 2015-ben és 2016-ban. Ezúttal a két műsorvezető a munkáját a Backstage-ből Sipos Dávid Günther segíteti.

A szakmai zsűrit képviseli:

A Dal 2017 zsűritagjai


A résztvevők[szerkesztés]

Az MTVA 2016. december 8-án jelentette be az élő műsorsorozatba jutottak névsorát egy sajtótájékoztató során, melyet a budapesti Akvárium Klubban tartottak.[5]

  A Dal 2017 győztese
  Kizárt dal
  A kizárt dal helyett versenyző dal
Előadó Dal Zene / Szöveg
AnnaElza feat. Kása Juli Jártam Garay Anna Elza
Benji Karcok Szepesi Zsolt, Le Quang Huy, Máté Gyárfás / Budai Gábor, Máté Gyárfás
Calidora Glory Oberritter Dóra, Szepesi Zsolt / Oberritter Dóra, Baross Attila
Chase Dust In the Wind Johnny K. Palmer, Somogyvári Dániel / Johnny K. Palmer, Henderson Dávid
Csondor Kata Create Csondor Kata, Balogh Roland / Mihola Péter
Fedor Kyra Got to Be a Day Fedor Kyra, Nemes Csaba / Janky Balázs
Henderson Dávid White Shadows Henderson Dávid, Tóth Dávid, Ferencz Péter Peet / Henderson Dávid
Jetlag Keresem a bajt Molnár Tamás
Kállay Saunders Band 17 Kállay-Saunders András, Szepesi Zsolt, Tóth Ádám / Kállay-Saunders András
Kanizsa Gina Fall Like Rain Várallyay Petra / Várallyay Petra, Várallyay Katus
Leander Kills Élet Köteles Leander
Mrs. Columbo Frozen King Galambos Dorina, Somogyvári Dániel, Héjja Katalin / Galambos Dorina
Mujahid Zoltán On My Own Mujahid Zoltán / Johnny K. Palmer
Muri Enikő Jericho Sebastian Arman, Joachim Persson
Pál Benjámin Father's Eyes Tóth G. Zoltán / Halász Péter
Pápai Joci Origo Pápai József
Peet Project Kill Your Monster Ferencz Péter, Magán Olivér / Henderson Dávid
Peter Kovary & The Royal Rebels It's a Riot Kőváry Péter Zsolt
Radics Gigi See It Through Radics Gigi, Radics Tamás / Riba Zoltán, Johnny K. Palmer
Rocktenors Ősz Mező Márió, Táborosi Márk / Mező Zoltán
Roma Soul Nyitva a ház Farkas István / Pajor Tamás
Sapszon Orsi Hunyd le szemed Sapszon Bálint / Csenki Dóra, Sapszon Orsolya
Singh Viki Rain Harmath Szabolcs / Iványi Angelika
Soulwave Kalandor Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc / Fodor Máté
Spoon 21 Deák Földesi Péter, Grósz Márton, Nagy Miklós Adrián, Teremy Kristóf
Szabó Ádám Together Somogyvári Dániel, Szabó Ádám / Kozma Kata
Szabyest Szerelem kell Szabó Szabolcs Achilles
The Couple Vége van Berkó Gábor
the WiNgs Mint a hurrikán Szobolits Balázs
Tóth Andi I've Got a Fire Johnny K. Palmer, Somogyvári Dániel / Johnny K. Palmer
TOTOVA Hosszú idők Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid / Molnár Tibor
Zävodi + Berkes Olivér #háttérzaj Závodi Marcel / Závodi Marcel, Závodi Gábor

A táblázat az előadók neve szerint ábécésorrendbe van rendezve.

 • A Keresem a bajt című dalt kizárták a versenyből, mivel a Jetlag zenekarral többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült megoldást találnia a műsor készítőinek az együttműködésre, így a szakmai zsűri listáján következő előadó kapott lehetőséget: Chase a Dust In the Wind című dalával indulhat a műsorban.[6] Ez volt az első alkalom, hogy egy versenyző nem önként lépett vissza, vagy a szeptember 1-je szabály megsértése miatt kényszerült diszkvalifikálásra a versenyből.
 • A Szerelem kell című dalt 2016. január 4-én zárták ki a versenyből, mivel Szabyest már korábban, a pályázati kiírásban megszabott időpont előtt, 2016. július 27-én előadta azt. Helyette a Rocktenors együttes Ősz című dala kap lehetőséget a műsorban való szereplésre.[7]

A versenyszabályok változása[szerkesztés]

Tatár Csilla és Harsányi Levente, A Dal 2017 házigazdái

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2016. október 10-én hozta nyilvánosságra a pályázati feltételeket. Nagyobb változtatás az előző évadhoz képest nem történt. Már 2015-ben is csak olyan előadók jelentkezését várták, akiknek már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele, és olyan új dallal tudnak pályázni, amelyik méltó akár a nemzetközi megmérettetésre is. Ezen a szabályon 2017-re sem változtattak.

A 2016-os versenyhez hasonlóan kiosztják A Dal felfedezettje, illetve A legjobb dalszöveg díját. Az előbbiről a tévés zsűri, míg az utóbbiról a közönség és a zsűri dönt közösen. Továbbá a jelölt pályaművekből bárki készíthetett remixet és pályázhat A legjobb remix változat címre, amelyet a Petőfi Rádió szakmai zsűrije bírál el.

A korábbi évekkel ellenben 2017-ben már a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül lesz elérhető a teljesen ingyenes szavazás.

Az új évadnak az egyik legjelentősebb változása, hogy megváltoztak a fordulók nevei. Innentől három válogatóval kezd A Dal, amit két elődöntő és egy döntő követ.

A verseny[szerkesztés]

A beérkezett több, mint 370 dal közül egy tíz tagú előzsűri választotta ki a magyar válogató résztvevőit. 2016. december 8-án ismertették a közönséggel, hogy melyik az a harminc dal, amelyik bejutott az élő műsorba. A nemzeti döntő zsűrije ismét négyfős lett, és a tagjai Zséda, Caramel, Frenreisz Károly és Both Miklós. Az első válogatóra 2017. január 14-én kerül sor, a döntő pedig 2017. február 18-án kerül a Duna és a Duna World képernyőjére.

Januárban és februárban összesen hat show-műsort adnak le. A műsorok során a szakmai zsűri, illetve a közönség szavazata dönt arról, hogy ki képviselje Magyarországot Ukrajna fővárosában, Kijevben. Az előző négy évadhoz hasonlóan ismét háromfordulós lesz a nemzeti válogató.

Negyedszer indul el az online akusztik szavazás, ahol a dalok akusztikus verzióira lehet szavazni a mediaklikk.hu/adal hivatalos honlapon. Az Akusztikus verziók versenyének nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is. A díjátadó gálát a közmédia az M2 Petőfi TV-n közvetíti.

Az egyes adásokat követően a Dunán A Dal – Kulissza címmel indul kísérőműsor.

Élő adások[szerkesztés]

Minden élő műsorban a négytagú zsűri közvetlenül a produkciók elhangzása után pontozza az egyes dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok sugárzása alatt a nézők ötödik zsűritagként 1-től 10-ig pontszámot küldhetnek az adott produkcióra a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül, vagy a műsor weboldalán, illetve hagyományos szöveges üzenetben (SMS) is. Egy regisztrációval illetve egy telefonszámról minden dalra lehet pontszámot küldeni, de egy adott produkciót csak egyszer lehet pontozni. Érvényes pontozásnak kizárólag az adott dal elhangzása alatt beérkező pontszám számít. A további pontszámokat a rendszer fogadja ugyan, de érvénytelennek tekinti. A nézői pontszámok átlagát kerekítve hozzáadják a versenydal pontszámaihoz, így alakul ki produkció végleges pontszáma. A kialakult sorrend alapján mind a három válogatóból 5 dal automatikusan az elődöntőbe kerül. Ha a pontozás során holtverseny alakul ki, a zsűri egyszerű szótöbbséggel dönt a továbbjutó dal(ok)ról.

A válogatókban és elődöntőkben a pontszámok alapján nem továbbjutó versenydalokra, – válogatónként 5, a elődöntőnként 6 produkcióra a korábban említett három módon lehet szavazatot küldeni. Az SMS-ben, a weboldalon vagy az alkalmazáson keresztül zajló szavazás csak az összes dal elhangzása után indul el minden élő adásban. A pontszámok alapján nem továbbjutó produkciók közül az az 1 dal jut tovább, amelyik a legtöbb SMS-ben, a weboldalon és az alkalmazáson keresztül küldött szavazatot kapja a nézőktől.

A műsort élőben feliratozzák, mely elérhető a Dunán a teletext 333., míg a Duna World-ön a teletext 555. oldalán.

Válogatók[szerkesztés]

Az MTVA a három válogatót 2017. január 14-én, január 21-én és január 28-án tartja. A négytagú zsűri közvetlenül a dalok elhangzása után pontozza az egyes dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok sugárzása alatt ötödik zsűritagként a nézők 1-től 10-ig pontszámot küldhetnek az adott produkcióra a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül, a műsor hivatalos honlapján vagy SMS-ben. A nézői pontszámok átlagát kerekítve hozzáadják a versenydal pontszámaihoz, így alakul ki a végleges pontszám. A kialakult sorrend alapján az első öt dal automatikusan az elődöntőbe kerül. A pontszámok alapján nem továbbjutó öt produkció közül az a további egy dal jut tovább az elődöntőkbe, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a nézőktől. A műsort élőben közvetíti a Duna és a Duna World, illetve interneten a mediaklikk.hu/adal. A válogatók után 21:40-től a Dunán A Dal – Kulissza címmel kísérőműsor indul, melyben Sipos Dávid Günther beszélget a résztvevőkkel.

Első válogató[szerkesztés]

A versenyprodukciók mellett extra fellépő volt a Margaret Island, akik a Veled minden című dalukat adták elő.

  A zsűri és a telefonos szavazás továbbjutói
  A telefonos szavazás továbbjutója
Első válogató – 2017. január 14.
# Előadó Dal (zene / szöveg) Pontozás Eredmény
Frenreisz
Károly
Caramel Zséda Both
Miklós
Nézők Σ
01 Henderson Dávid White Shadows (Henderson Dávid, Tóth Dávid, Ferencz Péter Peet / Henderson Dávid) 8 9 8 7 5 37 Továbbjutott
02 Leander Kills Élet (Köteles Leander) 8 9 8 9 6 40 Továbbjutott
03 Calidora Glory (Oberritter Dóra, Szepesi Zsolt / Oberritter Dóra, Baross Attila) 5 7 7 6 5 30 Kiesett
04 the WiNgs Mint a hurrikán (Szobolits Balázs) 7 7 7 6 5 32 Kiesett
05 Singh Viki Rain (Harmath Szabolcs / Iványi Angelika) 8 9 9 7 6 39 Továbbjutott
06 Spoon 21 Deák (Földesi Péter, Grósz Márton, Nagy Miklós Adrián, Teremy Kristóf) 8 9 9 7 6 39 Továbbjutott
07 Csondor Kata Create (Csondor Kata, Balogh Roland / Mihola Péter) 6 6 7 7 6 32 Kiesett
08 Benji Karcok (Szepesi Zsolt, Le Quang Huy, Máté Gyárfás / Budai Gábor, Máté Gyárfás) 7 9 8 6 6 36 Továbbjutott
09 Rocktenors Ősz (Mező Márió, Táborosi Márk / Mező Zoltán) 7 7 7 6 6 33 Kiesett
10 Roma Soul Nyitva a ház (Farkas István / Pajor Tamás) 8 9 8 9 6 40 Továbbjutott

Az első válogatót 580 000-en nézték végig a Dunán és a Duna World-ön, míg a teljes műsorba több, mint 1 000 000-an kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre. Az adás során egészen pontosan 99 681 érvényes szavazat érkezett be. A Dal – Kulisszát közvetlenül a műsort követően 169 ezeren nézték végig a Dunán.

Második válogató[szerkesztés]

A versenyprodukciók mellett extra fellépő lesz az Irie Maffia.

  A zsűri és a telefonos szavazás továbbjutói
  A telefonos szavazás továbbjutója
Második válogató – 2017. január 21.
# Előadó Dal (zene / szöveg) Pontozás Eredmény
Frenreisz
Károly
Caramel Zséda Both
Miklós
Nézők Σ
Fedor Kyra Got to Be a Day (Fedor Kyra, Nemes Csaba / Janky Balázs)
Muri Enikő Jericho (Sebastian Arman, Joachim Persson)
Pál Benjámin Father's Eyes (Tóth G. Zoltán / Halász Péter)
Pápai Joci Origo (Pápai József)
Radics Gigi See It Through (Radics Gigi, Radics Tamás / Riba Zoltán, Johnny K. Palmer)

Sapszon Orsi Hunyd le szemed (Sapszon Bálint / Csenki Dóra, Sapszon Orsolya)
Soulwave Kalandor (Fodor Máté, Huszár Ádám, Góczán Gábor, Szabó Ferenc / Fodor Máté)
The Couple Vége van (Berkó Gábor)
TOTOVA Hosszú idők (Tóth Gabriella, Molnár Tibor, Lotfi Begi, Nagy Dávid / Molnár Tibor)
Zävodi + Berkes Olivér #háttérzaj (Závodi Marcel / Závodi Marcel, Závodi Gábor)

Harmadik válogató[szerkesztés]

  A zsűri és a telefonos szavazás továbbjutói
  A telefonos szavazás továbbjutója
Harmadik válogató – 2017. január 28.
# Előadó Dal (zene / szöveg) Pontozás Eredmény
Frenreisz
Károly
Caramel Zséda Both
Miklós
Nézők Σ
AnnaElza feat. Kása Juli Jártam (Garay Anna Elza)
Chase Dust In the Wind (Johnny K. Palmer, Somogyvári Dániel / Johnny K. Palmer, Henderson Dávid)
Kállay Saunders Band 17 (Kállay-Saunders András, Szepesi Zsolt, Tóth Ádám / Kállay-Saunders András)
Kanizsa Gina Fall Like Rain (Várallyay Petra / Várallyay Petra, Várallyay Katus)
Mrs. Columbo Frozen King (Galambos Dorina, Somogyvári Dániel, Héjja Katalin / Galambos Dorina)
Mujahid Zoltán On My Own (Mujahid Zoltán / Johnny K. Palmer)
Peet Project Kill Your Monster (Ferencz Péter, Magán Olivér / Henderson Dávid)
Peter Kovary & The Royal Rebels It's a Riot (Kőváry Péter Zsolt)
Szabó Ádám Together (Somogyvári Dániel, Szabó Ádám / Kozma Kata)
Tóth Andi I've Got a Fire (Johnny K. Palmer, Somogyvári Dániel / Johnny K. Palmer)

Elődöntők[szerkesztés]

Az MTVA a két elődöntőt 2017. február 4-én és február 11-én tartja. A négytagú zsűri közvetlenül a dalok elhangzása után pontozza az egyes dalokat 1-től 10-ig. A versenydalok sugárzása alatt ötödik zsűritagként a nézők 1-től 10-ig pontszámot küldhettek az adott produkcióra a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül, a műsor hivatalos honlapján vagy SMS-ben. A nézői pontszámok átlagát kerekítve hozzáadják a versenydal pontszámaihoz, így alakul ki a végleges pontszám. A kialakult sorrend alapján az első három-három dal automatikusan a döntőbe kerül. A pontszámok alapján nem továbbjutó hat produkció közül az a további egy-egy dal jut tovább a döntőbe, amelyik a legtöbb szavazatot kapja a nézőktől. A műsort élőben közvetíti a Duna és a Duna World, illetve interneten a mediaklikk.hu/adal. Az elődöntők után 21:40-től a Dunán A Dal – Kulissza címmel kísérőműsor indul, melyben Sipos Dávid Günther beszélget a résztvevőkkel.

Első elődöntő[szerkesztés]

  A zsűri és a telefonos szavazás továbbjutói
  A telefonos szavazás továbbjutója
Első elődöntő – 2017. február 4.
# Előadó Dal (zene / szöveg) Pontozás Eredmény
Frenreisz
Károly
Caramel Zséda Both
Miklós
Nézők Σ
01
02
03
04
05
06
07
08
09

Második elődöntő[szerkesztés]

  A zsűri és a telefonos szavazás továbbjutói
  A telefonos szavazás továbbjutója
Második elődöntő – 2017. február 11.
# Előadó Dal (zene / szöveg) Pontozás Eredmény
Frenreisz
Károly
Caramel Zséda Both
Miklós
Nézők Σ
01
02
03
04
05
06
07
08
09

Döntő[szerkesztés]

A döntőt 2017. február 18-án tartja az MTVA nyolc előadó részvételével. A végeredmény a nézői szavazás illetve a szakmai zsűri szavazatai alapján alakul ki. A zsűri a dalok elhangzása után csak szóban értékeli a produkciókat. Az összes dal elhangzása után, az Eurovíziós Dalfesztivál gyakorlatához hasonlóan pontozta a produkciókat a zsűri. Az első helyezett 10 pontot kap, a második 8-at, a harmadik 6-ot, míg a negyedik 4 pontot. A pontozás során a négy legtöbb pontot szerzett dal közül a nézők MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül, a műsor hivatalos honlapján vagy SMS-ben küldött szavazatokkal választják ki a verseny győztesét. A műsort élőben közvetíti a Duna és a Duna World, illetve interneten a mediaklikk.hu/adal. A döntő után 21:40-től a Dunán A Dal – Kulissza címmel kísérőműsor indul, melyben Sipos Dávid Günther beszélget a résztvevőkkel.

  A zsűri pontozása által közönségszavazásra juttatott dalok
  A telefonos szavazás győztese
# Kép Előadó
Dal (zene / szöveg)
Zsűri Nézők
Pontszám Eredmény
01 .
.
02 .
.
03 .
.
04 .
.
05 .
.
06 .
.
07 .
.
08 .
.

Ponttáblázat[szerkesztés]

Dalok Zsűri szavazatok
Σ Caramel Zséda Frenreisz
Károly
Both
Miklós
.
.
.
.
.
.
.
.


A 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon[szerkesztés]

A Dal 2017 különdíjai[szerkesztés]

Második éve ítélik oda a A Dal felfedezettje, illetve A legjobb dalszöveg díját. Az előbbiről a tévés zsűri, míg az utóbbiról a közönség és a zsűri közösen dönt.

 • A Dal 2017 felfedezettje:
 • A Dal 2017 legjobb dalszövege:
 • A legjobb akusztikus változat:

Akusztikus verziók versenye[szerkesztés]

Az előző évekhez hasonlóan, a nézők ismételten szavazhatnak a versenydalok akusztikus verzióira a műsor hivatalos oldalán. Az Akusztikus verziók versenyének nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is. A díjátadó gálát a közmédia az M2 Petőfi TV-n közvetíti.

Visszatérő előadók[szerkesztés]

Előadó Előző év(ek) Előző dal(ok) Előző legjobb eredmény(ek)
Benji 2016 Kötéltánc Első középdöntő (=8. hely)
Berkes Olivér (Zävodival) 2016 Seven Seas (Tóth Andival) Döntő (=6. hely)
Kállay-Saunders András
(a Kállay Saunders Band tagjaként)
2012 I Love You Első elődöntő (5. hely)
2013 My Baby Döntő (2. hely)
2014 Running Döntő (1. hely)
Kállay Saunders Band 2016 Who We Are Döntő (3. hely)
Köteles Leander (a Leander Kills tagjaként) 2015 Lőjetek fel (a Leander Rising tagjaként) Második elődöntő (7. hely)
Mrs. Columbo 2013 Játszd újra! Első elődöntő (7. hely)
Mujahid Zoltán 2015 Beside You Döntő (=3. hely)
Radics Gigi 2013 Úgy fáj Döntő (2. hely)
2014 Catch Me Első középdöntő (=6. hely)
Oláh Gergő (a Roma Soul tagjaként) 2015 A tükör előtt Második középdöntő (6. hely)
2016 Győz a jó Döntő (2. hely)
Singh Viki 2016 Katonák Harmadik elődöntő (7. hely)
Spoon 21 2015 Keep Marching On (Spoon néven) Döntő (=3. hely)
Szabó Ádám 2013 Hadd legyen más Második elődöntő (9. hely)
2015 Give Me Your Love Döntő (2. hely)
The Couple 2013 Neonzöld (a Background együttes tagjaiként) Első elődöntő (10. hely)
Tóth Andi 2016 Seven Seas (Berkes Olivérrel) Döntő (=6. hely)
TOTOVA 2012 Don’t Save Me – Nem kell végszó (Tóth Gabiként) Döntő (5–8. hely)

Fedor Kyra számos alkalommal volt már jelen A Dalban korábban, mint háttérénekes, azonban kiemelendő mind közül, hogy a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Kállay-Saunders András produkciójában működött közre Cselovszky Rozinával közösen. Sapszon Orsolya korábban már A Dal 2015-ben, valamint a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon is részt vett, mint Boggie egyik vokalistája. A Dal 2017 zsűrijének tagja, Caramel 2012-ben vett részt a műsorban Vertigo – Vízió című dalával, ahol a döntőben bejutott a legjobb négy előadó közé. Zsédenyi Adrienn 1997-ben részt vett az akkori eurovíziós nemzeti döntőben a Cotton Club Singers tagjaként. Az Úgy szeress, mint én című dal a 7. helyet érte el a 19 résztvevős döntőben. TOTOVA 2013-ban Nikával és a Roy & Ádám formációval, mint vendégelőadó lépett fel A Dal színpadán.

Hivatalos album[szerkesztés]

Nézettség[szerkesztés]

Az egyes adások 19:30-kor kezdődnek, és 21:40-ig tartanak. Másnap hajnalban és délelőtt a Duna World tűzi műsorra az ismétléseket, mely csatorna szombat esténként is párhuzamosan közvetíti élőben a versenyt a nemzeti főadóval.

Adás Sugárzás Duna Forrás
Teljes lakosság (4+)
AMR Arány (SHR%) Heti helyezés
A Dal 2017
Első válogató 2017. január 14., szombat 19:30 500 131 10,9 19. [8][9]
Második válogató 2017. január 21., szombat 19:30
Harmadik válogató 2017. január 28., szombat 19:30
Első elődöntő 2017. február 4., szombat 19:30
Második elődöntő 2017. február 11., szombat 19:30
Döntő 2017. február 18., szombat 19:30
Eurovíziós Dalfesztivál 2017
Első elődöntő 2017. május 9., kedd 21:00
Második elődöntő 2017. május 11., csütörtök 21:00
Döntő 2017. május 13., szombat 21:00

Galéria[szerkesztés]

Az AnnaElza feat. Kása Juli formáció, a Leander Kills zenekar és Pápai Joci nem tudott megjelenni a 2016. december 8-i sajtótájékoztatón, így róluk akkor nem készült fénykép.

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Eurovíziós Dalfesztivál 2016 Stockholm - Medvegy Anikó ... 3.: "[...] A Dal 2017 is lesz [...]". YouTube, 2016. április 28. (Hozzáférés: 2016. május 4.)
 2. HUNGARY: CONFIRMS PARTICIPATION IN EUROVISION 2017 (angol nyelven). eurovoix.com, 2016. május 7. (Hozzáférés: 2016. május 7.)
 3. Ismét keressük Magyarország dalát!. mediaklikk.hu, 2016. október 10. (Hozzáférés: 2016. október 10.)
 4. Tatár Csilla nélkül megy a Magyarország, szeretlek: "A Dal-ban biztosan ott lesz, a forgatás decemberben kezdődik.". origo.hu, 2016. július 22. (Hozzáférés: 2016. augusztus 13.)
 5. Megvan az a 30 dal, amikkel találkozhatunk A Dal 2017. versenyében!. mediaklikk.hu/adal, 2016. december 8. (Hozzáférés: 2016. december 8.)
 6. Rajt előtt változik A Dal mezőnye, egy zenekartól elköszöntek. origo.hu, 2017. január 2. (Hozzáférés: 2017. január 2.)
 7. Szabályszegés miatt zárták ki a Dalból Szabyestet. mediaklikk.hu/adal, 2017. január 4. (Hozzáférés: 2017. január 4.)
 8. http://www.origo.hu/teve/20170116-nezettseg-2017-2-het.html
 9. http://musorvizio.blog.hu/2017/01/16/magyar_nezettseg_2_het_majka_es_bud_spencer_tort_borsot_az_rtl_orra_ala

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]