Sztárban sztár +1 kicsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sztárban sztár +1 kicsi
Műfajzenés show-műsor

RendezőLakatos András
MűsorvezetőTill Attila
Zsűri
Hang

FormátumYour Face Sounds Familiar
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Évadok2
Epizódok19
Gyártás
Forgatási helyszínBudapest, Róna utca 174. (Mafilm filmgyár)
OperatőrLászló Zsolt H.S.D.
GyártóIKO Műsorgyártó Kft.
ForgalmazóEndemol Shine Group
Sugárzás
Eredeti adóSuper TV2
Eredeti sugárzás2016. november 27.2018. február 4.
Státuszszünetelő
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
Kapcsolódó műsor
SablonWikidataSegítség

A Sztárban sztár +1 kicsi a Super TV2 zenés show-műsora, melyben a Sztárban sztár korábbi évadjainak énekesei és ismert gyermektehetségek nemzetközi, illetve hazai előadókká, zenészekké átalakulva, azok dalait adják elő közösen élő adásban.[1] Az eredeti formátumhoz hasonlóan profi sminkesek, maszkmesterek, fodrászok és stylistok segítenek nekik abban, hogy külsőleg megtévesztésig hasonlítsanak az eredeti sztárra. A versenyzők a megformálandó személy hangját imitálva énekelnek, valamint a sztárok mozgásait, tánclépeseit és gesztusait is megpróbálják levenni.

A műsorról[szerkesztés]

A Sztárban sztár +1 kicsi az eredeti Sztárban sztár formátum gyermek– és duettverziója, különlegessége pedig az, hogy a testvérprodukció korábbi versenyzői gyerekénekesekkel kiegészülve állnak színpadra. A párosok duetteket adnak elő, zenei formációk bőrébe bújnak, de olyan is előfordul, hogy ugyanazt a karaktert alakítják. A felnőtt szereplők ugyanakkor nem csak duettpartnerek, hanem a gyermekek segítői is. A gyermekszereplők Az ének iskolája és a Kismenők című korábbi TV2-s műsorokból kerültek ki. A műsorformátum 2014-ben mutatkozott be Portugáliában, majd műsorra tűzték Spanyolországban és Vietnámban is.

A magyar verzió követi az eredeti Your Face Sounds Familiar című formátum szabályrendszerét. A Sztárban sztár-ral ellentétben ebben a műsorban nincs kiesés és 10 páros versenyez. A versenyzők sorrendjének megállapítása a zsűri, a versenyzők és a nézők által leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki. A szereplőket egy 4 tagból álló zsűri pontozza. Egy zsűritag az Eurovíziós Dalfesztivál szavazási rendszeréhez hasonlóan 1–8, 10 és 12 pontot oszt ki a produkciók között, tehát egy páros maximálisan összesen 48 pontot kaphat a zsűritől. Amennyiben a zsűri pontozása alapján két párosnál azonos helyezés alakul ki, akkor ez a két páros osztozik az adott helyezésen. Többszörös holtversenyben ugyanezek a szabályok érvényesek. Az zsűri pontjainak kiosztása után minden páros ad a másik kilencből egynek 5 pontot. Az egy páros által elérhető versenyzői pont maximum 45 pont. A nézők a TV2 Live mobilapplikáción a párosok produkciója alatt adhatják le szavazatukat, illetve az összes produkció előadása után az ún. „utolsó körös” szavazás során támogathatják kedvenceiket.

Az adott héten legtöbb pontot elért páros a heti győztes. Egy-egy páros elért végeredmény pontja a következő adás kezdő versenypontja, a végeredmény pontok tehát adásról adásra halmozódnak, egészen az utolsó előtti adás végéig. A döntőben a halmozott végeredménypontok alapján az első 5 páros versenyez tovább, közülük kerül ki az évad győztes párosa.

A műsor koreográfusa az első évadban Túri Lajos, a másodikban Szabó Anikó; énektanára Balássy Betty. Az interjúkat az énekesekkel az első évadban Jabin Péter, a másodikban Miskovits Marci készítette.

Évadok[szerkesztés]

Évad Premier Döntő Győztes Műsorvezető Zsűri
Első évad 2016. november 27. 2017. február 5. Pál Dénes és Varga Vivien Till Attila Ábel Anita
Csobot Adél
Pély Barna
Rákóczi Ferenc
Második évad 2017. november 26. 2018. február 4. Vastag Tamás és Varga Szabolcs Ábel Anita
Király Viktor
Tóth Vera
Rákóczi Ferenc

Az első évad a Super TV2 őszi portfólió-fejlesztésének részeként indult. Műsorvezetőnek Till Attilát kértek fel, a zsűri tagjai Ábel Anita, Csobot Adél, Pély Barna és Rákóczi Ferenc voltak.[2][3][4] Az első évadot Pál Dénes és Varga Vivien párosa nyerte.

2017. április 23-án bejelentették, hogy elindul a műsor második évada, amihez gyerekek jelentkezését várják.[5] A zsűriben változás történt: Csobot Adél és Pély Barna már nem volt látható a második szériában, helyüket Tóth Vera és Király Viktor vették át.[6][7] A második évadot Vastag Tamás és Varga Szabolcs párosa nyerte.

Idővonal[szerkesztés]

Név Évadok
1 2
Zsűri
Tóth Vera Versenyző Zsűri
Ábel Anita Zsűri
Rákóczi Ferenc Zsűri
Király Viktor Zsűri
Pély Barna Zsűri
Csobot Adél Zsűri
Műsorvezető
Till Attila Műsorvezető

Énekesek és párjaik[szerkesztés]

Hely. Évad
Első Második
1. Pál Dénes és Varga Vivien Vastag Tamás és Varga Szabolcs
2–5. Bereczki Zoltán és Berki Artúr Veréb Tamás és Fodor Eliza
Dér Heni és Juhos Zsófi Hevesi Tamás és Horváth Csenge
Feke Pál és Kornis Anna Kocsis Tibor és Zöldi Lara
Király Linda és Tabatabai Nejad Flóra Nagy Adri és Nagy Bogi
6–10. Koós Réka és Szabó Bence Keresztes Ildikó és Lingura Diána
Peter Šrámek és Bari Laci Kozma Orsi és Ádám Botond
Sipos Péter és Sztojka Vanessza Nótár Mary és Radics Jani
Szandi és Lentulay Krisztián Rácz Gergő és Malaczkó Anna
Tóth Vera és Farkas Zsolt Tóth Gabi és Fodor Erik

Átlagnézettség[szerkesztés]

A +4-es adatok a teljes lakosságra, a 18–59-es adatok a célközönségre vonatkoznak.

Évad Sugárzás Epizódok
száma
Teljes lakosság (+4) Célközönség (18–59)
AMR (fő) SHR (%) AMR (fő) SHR (%)
1 vasárnap 18:50 9 767 573 16,58 381 571 15,5
2 vasárnap 18:50 10 636 953 14,12 287 754 11,89

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Szuper ősz a SuperTV2-n (magyar nyelven). supertv2.hu, 2016. augusztus 3. (Hozzáférés: 2016. augusztus 3.)
  2. Liptai Claudia döntött, vasárnap lesz utoljára képernyőn (magyar nyelven). Origo, 2016. október 15. (Hozzáférés: 2016. október 15.)
  3. Csobot Adél zsűritag lesz a Super TV2 új műsorában (magyar nyelven). Origo.hu, 2016. augusztus 23. (Hozzáférés: 2016. augusztus 23.)
  4. Pély Barna és Rákóczi Feri is zsűrizni fog Ábel Anita mellett (magyar nyelven). Origo, 2016. november 8. (Hozzáférés: 2016. november 8.)
  5. Megújulva tér vissza a Sztárban sztár +1 kicsi (magyar nyelven). Origo.hu, 2017. április 23. (Hozzáférés: 2017. november 6.)
  6. November 20-tól új műsorstruktúra a SuperTV2-n! (magyar nyelven). supertv2.hu, 2017. november 6. (Hozzáférés: 2017. november 6.)
  7. Megvannak az új Sztárban sztár +1 kicsi zsűritagjai: Tóth Vera és Király Viktor igent mondott (magyar nyelven). nlcafe.hu, 2017. november 6. (Hozzáférés: 2017. november 6.)

További információk[szerkesztés]