Sztárban sztár +1 kicsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sztárban sztár +1 kicsi
Műfaj zenés showműsor

Műsorvezető Till Attila
Zsűri

Formátum Your Face Sounds Familiar
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Évadok 2
Epizódok eddig 9
Gyártás
Forgatási helyszín Budapest, Róna utca 174. (Mafilm filmgyár)
Gyártó IKO Műsorgyártó Kft.
Forgalmazó Endemol Shine Group
Sugárzás
Eredeti adó Super TV2
Eredeti sugárzás kezdete 2016. november 27.
Státusz 2. évad előkészületben
Korhatár AP
Kronológia
Kapcsolódó műsor Sztárban sztár (TV2, 2013–)

A Sztárban sztár +1 kicsi a Super TV2 zenés showműsora, melyben a Sztárban sztár korábbi évadjainak énekesei és ismert gyermektehetségek nemzetközi, illetve hazai előadókká, zenészekké átalakulva, azok dalait adják elő közösen élő adásban.[1] Az eredeti formátumhoz hasonlóan profi sminkesek, maszkmesterek, fodrászok és stylistok segítenek nekik abban, hogy külsőleg megtévesztésig hasonlítsanak az eredeti sztárra. A versenyzők a megformálandó személy hangját imitálva énekelnek, valamint a sztárok mozgásait, tánclépeseit és gesztusait is megpróbálják levenni.

A műsorról[szerkesztés]

A Sztárban sztár +1 kicsi az eredeti Sztárban sztár formátum gyermek– és duettverziója, különlegessége pedig az, hogy a testvérprodukció korábbi versenyzői gyerekénekesekkel kiegészülve állnak színpadra. A párosok duetteket adnak elő, zenei formációk bőrébe bújnak, de olyan is előfordul, hogy ugyanazt a karaktert alakítják. A felnőtt szereplők ugyanakkor nem csak duettpartnerek, hanem a gyermekek segítői is. A gyermekszereplők Az ének iskolája és a Kismenők című korábbi TV2-s műsorokból kerültek ki. A műsorformátum 2014-ben mutatkozott be Portugáliában, majd műsorra tűzték Spanyolországban és Vietnamban is.

A magyar verzió követi az eredeti Your Face Sounds Familiar című formátum szabályrendszerét. A Sztárban sztár-ral ellentétben ebben a műsorban nincs kiesés és 10 páros versenyez. A versenyzők sorrendjének megállapítása a zsűri, a versenyzők és a nézők által leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki. A szereplőket egy 4 tagból álló zsűri pontozza. Egy zsűritag 1–8, 10 és 12 pontot oszt ki a produkciók között, tehát egy páros maximálisan összesen 48 pontot kaphat a zsűritől. Amennyiben a zsűri pontozása alapján két párosnál azonos helyezés alakul ki, akkor ez a két páros osztozik az adott helyezésen. Többszörös holtversenyben ugyanezek a szabályok érvényesek. Az utolsó produkció után minden páros ad a másik kilencből egynek 5 pontot. Az egy páros által elérhető versenyzői pont maximum 45 pont. A nézők a TV2 Live mobilapplikáción keresztül adhatják le voksaikat az énekesekre.

Az adott héten legtöbb pontot elért páros a heti győztes. Egy-egy páros elért végeredmény pontja a következő adás kezdő versenypontja, a végeredmény pontok tehát adásról adásra halmozódnak, egészen a 8. adás végéig. A 9. adásban a halmozott végeredménypontok alapján az első 5 páros versenyez tovább, közülük kerül ki az évad győztes párosa.

A műsor koreográfusa az első évadban Túri Lajos, énektanára Balássy Betty. Az interjúkat az énekesekkel Jabin Péter készíti.

Évadok[szerkesztés]

Évad Premier Döntő Győztes Műsorvezető Zsűri
Első évad 2016. november 27. 2017. február 5. Pál Dénes és Varga Vivien Till Attila Ábel Anita
Csobot Adél
Pély Barna
Rákóczi Ferenc
Második évad 2017. november 26. 2018. február Ábel Anita
Király Viktor
Tóth Vera
Rákóczi Ferenc

Az első évadra műsorvezetőnek Till Attilát kértek fel. A zsűri tagjai Ábel Anita, Csobot Adél, Pély Barna és Rákóczi Ferenc.[2][3][4]

Átlagnézettség[szerkesztés]

A +4-es adatok a teljes lakosságra, a 18–59-es adatok a célközönségre vonatkoznak.

Évad Sugárzás Epizódok
száma
Teljes lakosság (+4) Célközönség (18–59)
AMR (fő) SHR (%) AMR (fő) SHR (%)
1 vasárnap 18:50 9 767 573 16,58 381 571 15,50
2 vasárnap 18:50 10

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Szuper ősz a SuperTV2-n (magyar nyelven). supertv2.hu, 2016. augusztus 3. (Hozzáférés: 2016. augusztus 3.)
  2. Liptai Claudia döntött, vasárnap lesz utoljára képernyőn (magyar nyelven). Origo, 2016. október 15. (Hozzáférés: 2016. október 15.)
  3. Csobot Adél zsűritag lesz a Super TV2 új műsorában (magyar nyelven). Origo.hu, 2016. augusztus 23. (Hozzáférés: 2016. augusztus 23.)
  4. Pély Barna és Rákóczi Feri is zsűrizni fog Ábel Anita mellett (magyar nyelven). Origo, 2016. november 8. (Hozzáférés: 2016. november 8.)

További információk[szerkesztés]