Egy Perc Híradó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egy Perc Híradó
Az Egy Perc Híradó logója
Az Egy Perc Híradó logója
Műfajhíradó

MűsorvezetőLantos Csaba
Székely Áron
Falucskai Ivett
Hradeczky Viktor
Pető Bianka
Tomay Judit
Kertész Enikő

Formátum16:9, HDTV, élő
OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Gyártás
Forgatási helyszínBudapest, Kunigunda útja 64.
Részenkénti játékidő1 perc
Sugárzás
Eredeti adóM1, M4 Sport, M5, Duna, Duna World
Eredeti sugárzás kezdete2015. március 15.
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Egy Perc Híradó (röviden: 1 perc) az MTVA saját gyártású, minden nap többször jelentkező rövid, 60 másodperces hírösszefoglalója, az M1-en, az M4 Sporton, az M5-ön, a Dunán, illetve a Duna Worldön. A műsort a Duna Média munkatársai szerkesztik. A házigazdák felváltva Lantos Csaba, Székely Áron, Falucskai Ivett, Hradeczky Viktor, Pető Bianka, Tomay Judit és Kertész Enikő. A műsor grafikájának a vezérszíne a többi híradáshoz hasonlóan kék.

Története[szerkesztés]

Újdonságnak számított a 2015 tavaszán megújult M1-en az Egy Perc Híradó című műsor bemutatkozása. Az aktuális csatorna legfontosabb híreit egy percbe összetömörítő blokkot először 2015. március 15-én közvetítették. Naponta átlagosan 40–50 darabot vetítenek belőle az M1-en, illetve 5-öt az M4 Sporton. A műsort élőben közvetítik, óránként frissítik. Éjfél után öt alkalommal, felvétleről, minden óra egészkor jelentkezik – először 1:00-kor, legutoljára 5:00-kor.[1]

Az M4 Sport csatorna lényegesen dinamikusabb arculatába történő beillesztése miatt jelentősen megváltozott a műsorszám grafikája. A műsor folyamán a képernyő bal alsó sarkában egy óra számol visszafelé 60-tól 00-ig, jelezve a műsor hosszát, közben a legfontosabb hírek szalagcíme is látható a képernyőn. 2015. szeptember 1-je és 2016 augusztusa között megjelent az úgynevezett newsticker (hírszalag), a pontos idő, és az időjárás jelző doboz is az M1-en vetített adásoknál.

A műsorszám arculata 2016. augusztus 6-tól ismételten változtatáson ment keresztül. Innentől a közmédia M5 csatornája is műsorra tűzi az Egy Perc Híradót. 2017 tavaszától a közszolgálati média fő adóján, a Dunán, és a nemzetközi Duna Worldön is látható, naponta többször a műsor.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Híradók: Akkor. Amikor. hirado.hu, 2015. március 10. [2015. szeptember 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2015. szeptember 17.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]