Ma reggel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ma reggel
A Ma reggel logója 2020. március 15-e óta
A Ma reggel logója 2020. március 15-e óta

Műsorvezető Fábián Barna
Tari Titanilla
Vogyerák Anikó
Imre Balázs
Hevér Lóránt
Kontra György

Formátum 16:9, HDTV, élő
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Forgatási helyszín Budapest, Kunigunda útja 64.
Részenkénti játékidő 240 perc
Sugárzás
Eredeti adó M1
M2 és Duna World (korábban)
Eredeti sugárzás kezdete2009. szeptember 28.
További információk

A Ma reggel az MTVA saját gyártású, minden nap jelentkező, élő reggeli műsorfolyama, az M1 napi aktuális csatornán. A műsor házigazdái felváltva Ábrahám Viola, Imre Balázs és Hradeczky Viktor. A stúdióbeszélgetések során a meghívott vendégekkel Fábián Barna és Tari Titanilla beszélget. A Ma reggelt a Duna Média munkatársai szerkesztik és az MTVA gyártja. A műsor grafikájának a vezérszíne a narancssárga.

Története[szerkesztés]

A műsor a Napkelte című műsort váltotta, amellyel a televízió egyik napról a másikra mondta fel a szerződést.[1] A műsornak eddig három díszletét láthatták a nézők.

A műsor 2015. március 13-ig látható volt a Duna World csatornán is, amely nemzetközileg is fogható, tehát a műsor a világ minden pontján látható volt. 2012. december 21-ig az M2-n is látható volt.

Adásmenet[szerkesztés]

2015. március 15-e előtt[szerkesztés]

A műsor minden hétköznap 5:50 perckor kezdődik és 9:00-kor fejeződik be. Az 5:50 perces kezdet után az aznapi műsorvezető elmondja a témákat, azután a csatorna műsora egy félórás Híradóval, majd Telesporttal folytatódik. Ezt követően 6:30 perc körül visszakapcsolnak a kettes stúdióba, ahol időjárás-jelentés után a napilapok fontosabb cikkeinek rövid felolvasásával folytatódik a műsor. Ezután általában valamilyen politikai, bűnügyi, vagy rendkívüli eseményekről beszélgetnek a meghívottakkal 6:55-ig. Ezután ismételten Híradó, majd Sporthírek, illetve már a kettes stúdióból időjárás-jelentés. A műsor hasonló struktúrával 9:00-ig tart.

2015. március 15-e után[szerkesztés]

A műsor minden nap 5:50 perckor kezdődik és 9:50-kor fejeződik be. Az 5:50 perces kezdet után az aznapi műsorvezető elmondja a témákat, azután kezdődik ez első aznapi Híradó, 6 órakor, az éjszaka és az előző nap legfontosabb történéseivel, élő kapcsolásokkal, melyet a Duna csatorna is közvetít. Ezt követően 6:30 perc körül – a sporthírek, az időjárás-jelentés és a közlekedési hírek után – stúdióbeszélgetésekkel és élő kapcsolásokkal folytatják a műsort. Ezek általában közéleti, politikai, bűnügyi vagy rendkívüli eseményekről szólnak. 7:00-kor ismét Híradó kezdődik. A műsor hasonló struktúrával: híradóval, sporthírekkel, időjárás-jelentéssel, közlekedési hírekkel, stúdióbeszélgetésekkel 9:50-ig tart.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Eltűnik a Napkelte. Index.hu, 2009. szeptember 25. (Hozzáférés: 2012. július 26.)

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]