Vajna Tímea

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vajna Tímea
Életrajzi adatok
Születési név Palácsik Tímea
Született 1982. október 3. (40 éves)
Miskolc
Nemzetisége magyar magyar
Házastársa Vajna András (2013. augusztus 18.2019. január 20.)
Foglalkozása modell, üzletasszony
Jellemzői
Magassága 175 cm
Vajna Tímea az IMDb-n

Vajna Tímea (született Palácsik Tímea, Miskolc, 1982. október 3.[1] –) magyar modell, médiaszereplő, vállalkozó.

Életútja[szerkesztés]

Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumban érettségizett, majd a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán tanult.[2] A diplomamunkáját a tematikus online hirdetési piacról írta.[3] A tanulmányai befejezése után marketingesként, internetes hirdetési menedzserként dolgozott Budapesten, majd két éven át a Sanománál tevékenykedett, ahol televíziós és rádiós bartermegállapodások lebonyolítását intézte.[3] Később közgazdaságtant tanult.

Először 19 évesen vett részt szépségversenyen, 2008-ban indult a Miss Universe Hungary szépségversenyen, ahol bejutott az első 24 közé.[4][5] A Miss Universe Hungary tulajdonosa.

2016-ban egy fánkbolt, a Mr. Funk és Ms. Bagel tulajdonosa lett, amely Budapest V. kerületében, az Arany János utcában működött.[6][7] A Mr. Funk és Ms. Bagel a koronavírus negatív gazdasági hatásaira hivatkozva 2020 tavaszán végérvényesen befejezte működését.

2020-ban a TV2-n futó Nicsak, ki vagyok? című műsor szereplője volt, és szőrmók jelmezbe bújva énekelt, de végül nem került be a szuperdöntőbe.

Magánélete[szerkesztés]

2008-tól Damu Roland színész volt a párja, akivel évekig élt együtt. A férfi a kapcsolatban bántalmazta őt, amiért Damu börtönbüntetést kapott.[8]

A tárgyalás során megismerkedett Vajna András magyar-amerikai filmproducerrel, akivel 2013-ban összeházasodott.[9] Az esküvő utáni napon filmszerepre kapott ajánlatot a producer nevéhez köthető mozifilmben.[10] Férje 2019 januárjában, 74 éves korában hunyt el,[11] aki után jelentős vagyont örökölt.[12] Los Angeles mellett (Beverly Hillsen) is van lakása.[13] 2022 májusától amerikai állampolgár is.[14]

Filmjei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]