Szőke Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szőke Zoltán
Zubornyák Zoltánnal és Pásztor Tiborral a Barátok közt című televíziós sorozat huszadik születésnapjára készített különleges epizód felvételekor
Zubornyák Zoltánnal és Pásztor Tiborral a Barátok közt című televíziós sorozat huszadik születésnapjára készített különleges epizód felvételekor
Életrajzi adatok
Született 1968augusztus 19. (55 éves)
Újvidék, Jugoszlávia
Házastársa

Csernicsek-Szőke Annamária (h. 2017- )

Laki Anikó (h. 1991–2013)
Pályafutása
Aktív évek 1991–napjainkig
Híres szerepei Berényi Miklós
Barátok közt

Szőke Zoltán IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Szőke Zoltán témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Szőke Zoltán (Újvidék, Jugoszlávia, 1968. augusztus 19. –) magyar színész, szinkronszínész, a Barátok közt című sorozat egyik főszereplője (Berényi Miklós) volt 1998. október 26-tól 2019. október 25-ig, illetve 2021. július 17-én.

Életpályája[szerkesztés]

Szakközépiskolai grafikai formatervező technikusi szakon végzett 1987‑ben. Az újvidéki Színművészeti Akadémián 1991-ben diplomázott.[1] A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz szerződött, ahol 1998-ig játszott. A kezdetektől, 1998-tól egészen 2019-ig játszotta az RTL Klub Barátok közt című napi sorozata egyik főszereplőjét, Berényi Miklóst. Ezzel a szerepével vált országosan ismertté. 2021-től az Erdőkertesi művelődési ház igazgatòja. Két gyermek apja.
Hobbija a bushcraft.[2][3]

Színpadi szerepek[szerkesztés]

A Hevesi Sándor Színházban[szerkesztés]

Más színházakban[szerkesztés]

Önálló előadói estje[szerkesztés]

Filmjei[szerkesztés]

Szinkron[szerkesztés]

Cím Szerep Színész Megjegyzés
Vad angyal Juan Cruz Baigora Roberto Antier
Csillagkapu Teal’c Christopher Judge 1. évad
Szívek szállodája Max Medina Scott Cohen
Seriff az égből Briggs kapitány Raimund Harmstorf 2000-es RTL Klub szinkron
Vészhelyzet Mobalage Ikabo Djimon Hounsou

Magánélet[szerkesztés]

Szőke Zoltán 1991 augusztusában, Hollandiában vette feleségül kedvesét, Anikót. Az évek során két fiuk született: Zoltán 1994-ben, Bence pedig egy évvel később látta meg a napvilágot. 2012-ben a házaspár a megromlott kapcsolatuk miatt került a bulvárlapok címoldalára, 22 év után külön utakon folytatták. Később volt osztálytársnőjét, Annamáriát vette el feleségül. Fiai, Bence és Zoltán 2018-ban és 2019-ben a Barátok Köztben is szerepeltek: Bence, apja szerepében, a fiatal Berényi Miklósként tűnt fel, míg Zoltán a legidősebb Berényi testvér, a fiatal Berényi Zoltán szerepét öltötte magára.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]