Vad angyal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Vad angyal
(Muñeca brava)
Vad.jpg
Műfaj Telenovella, komédia

Író(k) Enrique Torres
Rendező(k) Víctor Stella
Hernán Abrahamnsohn
Gaita Aragona
Főszereplő(k) Natalia Oreiro
Facundo Arana
Arturo Maly
Fernanda Mistral
Verónica Vieyra
Főcím Natalia Oreiro: Cambio Dolor
Főcímzeneszerző Pablo Durand
Fernando López Rossi

Ország  Argentína
Nyelv spanyol
(magyar szinkron)
Évadok 1
Epizódok 270
Gyártás
Vezető producer(ek) Susana Rudni
Producer(ek) María E. Estébanez
Raúl Lecouna
Vágó(k) Gabriel Simari
Operatőr(ök) Hugo Battitessa
Részenkénti játékidő ~45 perc / epizód
Gyártó Telefe
Forgalmazó Telefe
Sugárzás
Eredeti adó Telefe
Eredeti sugárzás  Argentína
1998. november 16. - 1999. december 17.
 Magyarország
2000. március 20. - 2001. november 15. óta
Magyar adó 2000: TV2 Tv2logo.jpg
2002: TV2 Tv2logo.jpg
2006: Story TV Story TV logo.png
2007: Story TV Story TV logo.png
2009: Story TV Story TV logo.png
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Vad angyal (eredeti címe Muñeca brava) egy ismert argentin telenovella, amelyet a Telefe forgatott 1998-1999 között. A sorozat főszereplői Natalia Oreiro (Milagros Esposito) és Facundo Arana (Ivo Di Carlo). A telenovellát több mint 80 országban vetítették.[1][2][3] Magyarországon a TV2 kereskedelmi csatorna sugározta először, majd pedig a Story TV ismételte. Jelenleg Magyarországon nincs adásban. A sorozat nagy részét Argentínában forgatták, de vettek fel jeleneteket Spanyolországban illetve Olaszországban is.[4] Több híres, valós ember is megfordult személyesen is a sorozatban. Gilda argentin énekesnő dalai illetve személye is említésre kerül.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Milagros Esposito (becenevén Mili) gyönyörű, 18 éves fiatal lány. Gyermekkorában zárdában nevelkedett és apácák nevelték fel, mivel édesanyja nem sokkal születése után meghalt. Apját nem ismeri. Mivel nagykorú lett, munkát kell keresnie magának.

Mili egy kissé furcsa lány: napközben fiús öltözékben (ilyenkor Cholitónak becézik) rúgja a bőrt az árvaházi gyerekekkel, este pedig dögös felszerelésben táncol a diszkóban. Itt ismerkedik meg Ivo Di Carloval, a gazdag fiúval. Kölcsönösen megtetszenek egymásnak, és flörtölni kezdenek, bár a lány nem veszi komolyan a fiút, mivel azt gondolja, többé nem találkoznak. Másnap ismét összefutnak; Mili épp limonádét árul, és ráköszön Ivóra, aki fiús öltözéke miatt nem ismer rá a lányra, így az ital a fiú zakóján landol.

Ivo és Mili

Aztán ismét összefutnak, ezúttal a Di Carlo család házában; Mili ugyanis itt kapott állást. Ezek után a két fiatal egy fedél alatt él. Hamarosan egymásba szeretnek, ám nem lehetnek felhőtlenül boldogok, ugyanis ott van Andrea, Ivo barátnője, aki nem akarja átengedni kedvesét egy jött-ment cselédnek, ráadásul a fiú anyja, Luisa sem nézi jó szemmel a kapcsolatot.

Mili viszont összebarátkozik néhány lakóval, például Ivo nagymamájával, Angélicával, aki hosszú ideje nem mozdult ki a szobájából, és kizárólag unokájával, Ivóval beszél. Mili azonban kizökkenti a melankóliából, és az öreg hölgy ismét eljár otthonról, és érdeklődni kezd a többi ember iránt. Ezenkívül Mili találkozik Ivo unokatestvérével, Pablóval is, aki tolószékbe kényszerült egy korábbi autóbalesete miatt. Pablo beleszeret a lányba, mivel az nagyon hasonlít a balesetben elhunyt menyasszonyára. Épp ezért keresi a társaságát, és le is festi őt. Később kiderül, hogy Pablo valójában nem is volt béna csak megjátszotta magát mások előtt. Ivo rájön a titkára, de Pablo azt mondja, hogy a fiú csak hazudik, mert féltékeny rá, amiért jóban van Milivel. Egy újabb alkalommal azonban lebukik, mert pont Mili látja meg, de úgy tesz, mintha épp akkor tudott volna először lábra állni a balesete miatt. Pablo hamarosan feleségül kéri Milit, aki végül bosszúból igent mond neki, mert Ivo régi barátnője Pilar is feltűnik, akinek komoly szándékai vannak a fiúval.

Federico Di Carlo, a családfő azonban szinte sosincs otthon, mert a legfontosabb számára a cége és a politikai karrierje. Elhanyagolja feleségét, Luisát, aki bánatában a pohár után nyúl, fiával, Ivóval sem törődik, és édesanyját sem látogatja meg soha. Egyedül lányával, az elkényeztetett Victoriával jön ki. Azonban van egy régi titka, ami ha napvilágra kerülne, komolyan veszélyeztetné a karrierjét. Ez a titok pedig az, hogy van egy törvénytelen lánya. Hamarosan rájön, hogy ez a lány nem más, mint Milagros, a cselédje. Azonban ezt nem meri és nem is akarja bevallani a lánynak. Luisa viszont tudomására hozza Milagrosnak, hogy Federico az apja, hiszen így a lánynak szakítania kell Ivóval, aki a testvére. A két szerelmes pedig nem is sejti, hogy Ivo apja valójában nem Federico.

Szereposztás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Milagros Esposito/Milagros Esposito-Di Carlo de Miranda (Natalia Oreiro) : Ő a gyümölcse Federico Di Carlo és Rosario Avelleyra, a szobalány titkos kapcsolatának. Születésekor édesanyja egy kolostorba menekült, ahol 7 hónapos terhesen hozta világra "Milit", majd végül belehalt a szülésbe. Legjobb barátnője Gloria Esposito volt, aki 1 évvel fiatalabb nála. Mikor Mili betöltötte 2. életévét a zárdában megjelent Manuel atya. Mivel fiúkkal nevelkedett a 2 lány, eléggé fiúsak lettek. Milagros a "Cholito", azaz "Öcskös" becenevet kapta a foci iránti szeretete miatt és mivel ezt a nevet használta Diego Simeone is. Ez vezetett oda is, hogy Ivo és barátja, Bobby fiúnak nézték, vagyis "Carlitosnak". Megérkezik a Di Carlo család házába, mint komorna. A házban mindenki megvetéssel fogadta kivéve Ivo-t, Angelica asszonyt és Federico-t, akinek közömbös volt a lány. Később Angelica meg szerette volna tanítani "igazi hölgyként" viselkedni. Sorozatbeli magyar hangja: Kiss Virág.
 • Ivo Di Carlo/Ivo Di Carlo-Miranda Rapallo (Facundo Arana): A fő férfi karakter egy 25 éves fiatal mérnök, aki eddig, mint egy színjátékban élte életét. Anyja Luisa Rapallo mindig is titkolta, hogy Ivo valódi apja nem Federico, de úgy gondolta az idő majd közli. Ő egy kalandvágyó fiatal, aki teljesen megváltozik csakhogy Milagros elfogadja férjéül. Anyja mindig is harcolt Ivo és Mili kapcsolata ellen, így a sorozat közepén mikor összeházasodnának elmondja az igazat Mili-nek. Ő otthagyja Ivo-t az oltár előtt, mert úgy tudja a testvére. A csalódott fiatal ezért Florencia Rizzo-t veszi feleségül. Ez egy nagyon rövid házasság lesz, pár hét múlva már be is adják a válópert. Ivo esküvőjén kiderül, hogy valójában Nestor az apja, ezért Mili nagyon megbánja tettét. Magyar hangja: Czvetkó Sándor.

Di Carlo család[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Federico Di Carlo (Arturo Maly †): Ő egy építési vállalkozó, aki erős és arrogáns. Ő a felelős alelnöke a "Di Carlo Épületek" nevű családi cégnek. Apja halála után édesanyja, Angelica a cég elnöke, aki Ivo szokott képviselni. Mielőtt feleségül vette Luisat-t, titkos kapcsolata volt Rosario-val, az egyik cselédlánnyal. Mikor kiderült, hogy az asszony terhes elmenekült és megszülte Milagrost. Federico sosem kereste őket, anyja volt akit érdekelt kilétük. Apja kötelezte, hogy érdekből vegye el Luisa Rappallo-t, aki ugyancsak gazdag családból származott. Így kiérdemelte Bernardo, a komornyik haragját, mert húgát sosem vette el hivatalosan. Mikor Milagros megjelent elkezdett átformálódni, teljesen kicserélődött egy kedves, szerethető emberré. Mivel kongresszusi képviselő volt, nem akarta elismerni Mili-t lányának és Ivo-nak elmondani az igazat. A sorozat utolsó epizódjában bejelentik feleségével, hogy a városba költöznek és új életet kezdenek együtt. Szeretője később titkárnője, Andrea lett. Magyar hangja: Varga T. József.
 • Luisa Rapallo de Di Carlo (Fernanda Mistral): A felesége Federico Di Carlo-nak, Ivo és Victoria anyja. Kissé felszínes asszony, eleinte csak a pénzt látja mindenben. Egy párizsi festőtől lett terhes, mert Párizsban tanult. Apja döntötte el, hogy feleségül megy Federico-hoz. Később kiderült valójában Néstor Miranda-val kellett szakítania, mert Európába kellett jönnie. Nem elégedett az életével, mert férje nem szerelmes belé, gyermekei elhidegültek tőle. Ezért az alkoholba fojtja bánatát. Mindenáron meg akarja akadályozni fia kapcsolatát Mili-vel, akit főként azért utál, mert Federico lánya. De az is közrejátszik, hogy mély megvetést érez azok ellen, akik nem gazdagok. A sorozat utolsó részeiben elfogadja Milagros-t és megígéri jó anyós próbál lenni. Magyar hangja: Kubik Anna.
 • Victoria Di Carlo Rapallo (Verónica Vieyra): Ő az egyetlen közös gyermeke Federico-nak és Luisa-nak. Így féltestvére Ivo-nak, anyai ágon és féltestvére Mili-nek, apai ágon. Mivel Milagros és Ivo nem vérszerinti rokonok, így összeházasodhattak. Eleinte nem tudta Mili-t elfogadni testvéreként, de hamar sikerült. Beceneve "Vicky", amit különösen utál a sorozat elején. Eléggé elkényeztetett, megszokta, hogy mindent megkap. Eleinte Bobby próbálta meghódítani a szívét, de Rocky-nak, a ház sofőrjének sikerült csak. Rocky-val később titokban össze is házasodtak, akit Victoria mindig "Morgan"-nak becézett egy film után. A történet elején hozzá akart menni Juan Cruz politikushoz, de kiderült, hogy a férfi családos. Magyar hangja: Törtei Tünde.
 • Doña Angélica viuda de Di Carlo (Lydia Lamaison †): Férjével sosem jöttek ki valami jól, főleg miután Angelica elmondta neki, hogy édesanyja cseléd volt. Miután megözvegyült és fia balkézről sületett gyermekét sem találta meg bezárkózott a szobájába. Mikor fia személyes segítőként felvette hozzá Milagrost, teljesen megváltozott. Jókedvű lett, kijárt már a szobájából és kiderült milyen ravasz és humoros özvegyasszony. Segítője Bernardo Avelleyra a komornyik volt. Minden vagyonát Mili-re íratta, amiért a családja megharagudott rá. Milagros persze nem fogadta el a milliókat, de megígérte megkeresi az unokáját. Semelyikük nem vette észre, hogy a másikat keresi. Magyar hangja: Kassai Ilona.

Luisa családja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Damián Rapallo (Norberto Díaz †): Luisa bátyja. Mivel húgát vette feleséül Federico, Ő is bekerült a családi vállalkozásba és persze a családi házba. Szeretője Martha volt, az egyik házi komorna. Fia hosszú ideig haragudott rá, mert egy szerencsétlen baleset miatt megölte feleségét és fia menyasszonyát. Azon az estén ittas állapotban volt és állítása szerint azért, hogy el tudja mondani a fiának az igazságot. Ami az volt, hogy unokatestvérét Ivo-t és menyasszonyát csókolózni látta. Hihetetlenül mocskos ember volt, nagyon jó színészi képességekkel. Egyszer még Mili-t is megpróbálta megerőszakolni, de a lányt megmentette Federico. Magyar hangja: Háda János.
 • Pablo Rapallo (Segundo Cernadas): Fiatal, tolószékbe került fiú volt. 2 évesn keresztül volt tolószékes, ebből 1 évet csak játszott, közben kijárt otthonról. Segítője Bernardo volt. Sokáig haragudott Ivo-ra, a menyasszonyával történtek miatt. Később számtalan próbálkozása volt, hogy Milagros az övé legyen. Egyszer a lány bosszúból igent mondott neki, de Ivo elrabolta a templom előtt. Miután üldözte a menyasszonyi autót balesetet szenvedett és amnéziás lett. Andrea hazudozott neki a múltjáról, de mikor meglátta Mili-t, azt hitte még mindig együtt vannak. Ivo akkori barátnőjével, Pilarral ment el Barcelonába, de hamar hazatért. Miután feleségül vette egy híres és gazdag maffiózó lányát, Marinát Ő is be állt a gengszterek nyomába. Gyorsan ki is rakták a szervezetből, mert nem bizonyult jónak. Született egy fia, Augustin. A történet utolsó epizódjaiban is Mili-be volt szerelmes. Magyar hangja: Selmeczi Roland.

Di Carlo család alkalmazottai[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Gloria Esposito (Gabriela Sari): Mili legjobb barátnője, együtt nőttek fel. Kevesebb, mint 1 évvesl fiatalabb Mili-nél. Anyukája egy terítőbe csavarba hagyta az oltár előtt a templomban, néhány nappal születése után. Először kertészsegédként ment dolgozni a Di Carlo házba, később Ő is cselédlány lett. Ott ismerkedett meg Chamuco-val, aki a férje lett. Sokáig nem jöttek ki Lina-val, de megbarátkoztak. Egyik jó barátja lett Ivo is. Milagros-szal és Lina-val járták az utcákat, ahol pénzért árultak képeket. Magyar hangja: Kisfalvi Krisztina.
 • Adelina de Solo (Victoria Onetto): Pár évvel idősebb Mili-nél, évek óta dolgozik Di Carlo-éknál. Anyja 8 évesen rábízta a nővérére, apját nem ismerte. Mindenki Lina-nak szólítja. Cserfes komorna a Di Carlo házban. Először Bobby-ba szeretett bele, majd Rocky-ba, végül Chamuco-ba, akin sokat veszekedtek Gloria-val. De aztán Bobby-hoz ment feleségül, aki megcsalta, majd kibékültek. Édesanyja, Letícia és nagynénje is szerepel pár rész erejéig a sorozatban, sokáig azt hitte, hogy Ramón az apja. Magyar hangja: Kiss Eszter.
 • Bernardo Avelleyra (Osvaldo Guidi): 40-es erős karakterű, kicsit nyámnyila férfi. Több mint 20 éve dolgozik a Di Carlo-éknál, mint komornyik. Sokáig kereste unokahúgát és haragudott Federico-ra és Luisa-ra. Parancsolgatós típus, de minden alkalmazottal jóban volt. Évekig volt szerelmes Martha-ba, mire a lány is elfogadta. 2000. januárjára tűzték ki az esküvőt, miután Ramón és Socorro hazatért a nászútról. Magyar hangja: Végh Péter.
 • Martha (Valeria Lorca): A Di Carlo háznál cselédlány. Jó pár évvel idősebb még Lina-nál is, így épp ideje volt a családalapításnak. Egy időben Damián szeretője volt, de Ő csúnyán átverte. Szerelmes lett belé a családos Ripetti is, de Őt elhajtotta. Végül Bernardo lett a férje. Eléggé kényes, nagyképű lány volt, majd egy kedves és értelmes nő lett belőle. Beceneve: "Martita", azaz "Mártácska". Magyar hangja: Németh Kriszta.
 • Amparo Rodríguez (Silvia Baylé): Rovott múltját és Martha igazi apját sosem mondta el senkinek, kivéve Ramón-t és Bernardo-t. Damián különös módon tudott róla. Egy visszahúzódó 40-es asszony, Martha anyja. Sokáig tartott, míg beadta a derekát Ramón-nak. Remek szakácsnő a Di Carlo családnál. A sorozat végén derül ki, hogy újra gyermeket vár, a kis Ramossíto-t. Magyar hangja: Zsurzs Kati.
 • Ramón García Parapuchino (Gino Renni): Kertész Di Carlo-éknál. Évek óta dolgozik itt és azóta csapja a szelet Socorro-nak, vagy ahogy Ő hívja: Soco-nak. Édesanyja olasz, apja spanyol származású. Korán eljött otthonról dolgozni. Egyszer már majdnem megházasodott Lina édesanyjával, de a nő egy másik férfit választott. Lina "pótapja". Magyar hangja: Németh Gábor.
 • Rocky (Marcelo Mazzarello): Victoria sofőrje, évek óta szerelmes Victoria-ba. Vicky a Morgan becenevt adta neki, egy híres film után. Ezt a filmet Rocky megnézte és úgy kezdett viselkedni, mint a főszereplő. Mindig Sylvester Stallone-hoz hasonlítja magát, jobban mondva az általa megformált Rocky-hoz. Miután Victoria Párizsba megy divattervezőnek tanulni az egyetemre, Rocky is utána megy. Megnyertek egy táncversenyt is együtt, így elutazhattak egy híres vízeséshez. Vicky-vel egyszer elváltak, mert Federico nagyon ellenezte a kapcsolatot és egy csapdát eszelt ki. Victoria így azt hitte Rocky megcsalta. Magyar hangja: Fazekas István.
 • Carlos (Sebastián Miranda): Becenevén "Chamuco". Egy messzi kisvárosból jött a fővárosba. Beleszeret Gloria-ba és miután Gloria teherbe esik elkezd fénysebesen dolgozni. Egyszerre taxizik, ételt hoz a Di Carlo házba az áruházból, a diszkóban is dolgozik és gyűjtöget a gyerekre, esküvőre és lakásra. Sajnos Gloria elvetél, de csak a taxizást hagyja ott. Dolgozott Rocky és Morgan összes boltjában: Táncoló kolbászkák, Vidám nudlik és a diszkó bemondójaként is. Egyszer Damián úr hot-dog büféjében tevékenykedett. Annyi kiderült róla, hogy nagycsaládból származik, szülei élnek és egyik testvére a nővére. Magyar hangja: Ismeretlen.
 • José Simal (Gogó Andreu †): Általában Don Pepe-nek hívják. Színész és autóversenyző volt. Több híres színésznővel is együtt játszott. Volt egy autójavító boltja, ahová Rocky-t és Ramón-t vette fel, miután kirúgta őket. Szerelmes lett Angelica asszonyba, akiért Sergio Costa-val és Armando-val is versenyzett kegyeiért. Együtt kártyáztak és együtt jártak táncolni. Később Ramón-nak volt a kertészsegédje. Kissé nagyothalló, vagyis azt hallja meg amit szeretne. Vannak gyermekei és unokái, felesége meghalt. Kevéske nyugdíjából és fizetéséből él. Saját lakásai is van, amit felajánlott Ramón-éknak és Chamuco-éknak is baj esetére. Magyar hangja: Gruber Hugó.

Mellékszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Alfredo Luis Solo (Pablo Novak): Ismeretlen okokból mindenki Bobby-nak szólítja. A legvalószínűbb, hogy édesapjának, a híres pszichológus és befektetőnek is ez a neve. Vagyis megkülönböztetés céljából. Egészen kicsi koruk óta ismerik egymást Ivo-val, mindig is jó barátok voltak. Az egyetemen kommunikáció szakon végzett. Nagy csajozó hírében áll, bár Ivo-t nem előzi meg. Szülei a történet elején válnak el. Teljesen beleszeret Victoria-ba, majd mikor Ő Rocky-hoz megy feleségül Lina-nál vigasztalódik. Nem csak a valóságban, a sorozatban is hallhatjuk énekelni. Magyar hangja: Dózsa Zoltán.
 • Gamúza (Brain Caruso): Mili barátja. A lány segített neki pénzt keresni, mert alkoholista apja rendszeresen verte és elvette tőle a pénzét. Általában "Kölyöknek" szólítják. A sorozat közepén derül ki, hogy valójában Gloria öccse, mert apjuk közös. Gloria anyukája, Lydia miután összeházasodik Kölyök apjával fiaként neveli Őt. Magyar hangja: Czető Roland
 • Manuel Miranda (Humberto Serrano): Manuel atya. Mikor Milagros 2 éves volt, akkor jött a kolostorba. Ő nevelte fel őket, az apácák segítségével. Szívműtétje is volt, ekkor mindenki aggódott érte. Testvére Néstor Miranda, Ivo apja. Ő tudta egyedül az igazságot Mili édesanyjáról, aki valójában Rosario nővér egy másik városi zárdában. Magyar hangja: először Versényi László, majd Makai Sándor.
 • Andrea Ramos (Mariana Arias): Világéletében azt hitte, hogy csak a pénz és a hatalom fontos. Épp ezért lett Ivo, Federico, Damián majd Pablo és Ripetti szeretője is. Damián-t az oltárnál hagyta ott, akit cselszövése miatt Martha is faképnél hagyott. Ivoért küzdött, miután Ő szakított vele. Pablo-val többször állítottak csapdát Mili és Ivo számára. Angelica a keresztanyja és Luisa tanította meg "hölgyként" viselkedni. Nagyon jól tud hazudni, többször is láthattuk. Az utolsó epizódban mond fel, mint titkárnő a "Di Carlo Épületeknél". Egy amerika céghez megy, de marad Buenos Aires-ben. Magyar hangja: Kocsis Mariann.
 • Armando Osvaldo Ripetti (Jorge García Marino): Magyar hangja: Szokolay Ottó

Érdekességek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • A Victoriát alakító Verónica Vieyra még a Vad angyal forgatása közben szerepet kapott a Lucecitában (Cabecita), így a szereplőt a sorozat vége felé ki kellett írni, hogy el tudja vállalni a szerepet.
 • A Vad angyal történetének sarkalatos pontjai meglepő hasonlóságot mutatnak a Celeste c. sorozat cselekményével. Ennek oka az, hogy mindkét telenovellát Enrique Torres írta.
 • Ugyancsak érdekes, hogy a Celestében is játszik Arturo Maly (Federico) és Rodolfo Machado (Nestor), de pont fordított szerepben; ott ugyanis Arturo Maly játssza a főhős anyjának szeretőjét (és ebből kifolyólag ő gyermekének valódi apja), és Rodolfo Machado a főhősnő édesapját.
 • Natalia Oreiro későbbi sorozatában, a Kachorrában a Ramónt és Martha-t alakító színészekkel játszik együtt.
 • Natalia Oreiro és Facundo Arana a Te vagy az életem (Sos mi vida) c. telenovellában ismét egy párt alakítanak. Egyes források szerint a Kachorra férfi főszereplője is ő lett volna, ám ezt az ajánlatot visszautasította.
 • A sorozat sokkal rövidebbre volt tervezve, ám mivel nagy sikernek örvendett a nézők körében, az alkotók tovább szőtték a szálakat, és új szereplőket írtak bele a történetbe, jelentősen meghosszabbítva ezzel a telenovellát.
 • A széria indiai változata "Mili" címen ismert.
 • A 2007-ben bemutatott mexikói remake címe: "Al Diablo con los Guapos" ("Pokolba a szépfiúkkal").
 • Natalia Oreiro Amanda O című sorozatában ismét együtt játszik Valeria Lorca-val (Vad angyal: Martha) és Marcelo Mazzarello (Vad angyal:Morgan "Rocky", Te vagy az életem: Miguel).

Díjak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Martin Fierro-díj a Legjobb Telenovella kategóriában (1998)
 • Martin Fierro-díj a Legjobb Telenovella kategóriában (1999)

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. CELEBSRATE Hozzáférés: 2007. december 10.
 2. IMDb Hozzáférés: 2007. december 10.
 3. Laguiatv Hozzáférés: 2007. december 10.
 4. IMDb Hozzáférés: 2007. december 10.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]