Krausz Gábor (szakács)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Krausz Gábor
SzületettKrausz Gábor
1982. március 22. (42 éves)
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásaséf, televíziós személyiség
SablonWikidataSegítség

Krausz Gábor (Budapest, 1982. március 22.-) sztárséf, televíziós személyiség, a Hilaris-Hotels executive séfje[1][2]

Élete[szerkesztés]

Krausz Gábor korán elvesztette az édesanyját, édesapjával, aki szűcs, jó kapcsolatot ápol. Krausz Gábor nagyapja rabbi volt.[3]

A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikumban végzett, szakácsként. Cukrász szeretett volna lenni, azonban akkoriban az iskolában csak cukrász-szakács szakra lehetett beiratkozni, tehát kénytelen volt mindkettőt megtanulni. Kilenc évig Angliában dolgozott. London éttermeiben Michelin-csillagos séfektől tanulta a szakmát.

Külföldön töltött ideje alatt, egy lány hatására 30 évesen drogozni kezdett. 40 évesen sikerült leszoknia, elvonási tünetekkel küszködve.

Hazatértekor A ZONA étteremben, és a Liberté nevű kávéház és a Ritz étteremben dolgozott, a Deák Street Kitchen étlapkoncepciója is a nevéhez fűződik.

2023-tól Krausz Gábor a Hilaris-Hotels vezető séfje.[4]

Séfként megújítja a szállodalánc gasztronómiaját. A Hilaris-Hotelsnél több különböző étterem is működik, ezért sokféle ízvilágot mutat be. A hagyomány és innováció egyaránt jelen lesz az étlapon.

2021-ben, 2022-ben és 2023-ban a TV2-nél a Séfek séfe című műsorban - a TV2 gasztro-tehetségkutatója - mentorséf szerepben is dolgozott.[5] A műsorban a jelentkezők munkáját három elismert séf értékeli, majd a legjobb versenyzők kiválasztása után csapatokba rendeződve mentorálják tanítványaikat, akik azért is küzdenek, hogy az ő csapatukból kerüljön ki a győztes, a Séfek Séfe. Az ételt látatlanban, „vakon” kóstolva értékelik, tehát kizárólag az számít, hogy mi került a tányérra. Televíziós Újságírók Díja: gasztroreality kategóriában, díjat nyert a Séfek Séfe című műsor 2022-ben.[6][7]

2021-ben a Szerencsekerék műsorban is szerepelt.

2023. október 14-étől a Dancing with the Stars (Magyarország) új évadában Krausz Gábor Mikes Anna tánctanár partnerével lépett fel.[8] A tánchoz Azahriah egyik újdonságát, az Introverált dalt választották.[9] A műsorban az előzőekhez hasonlóan öt férfi és öt ismert nő lép a parkettre szombatonként, például Eszenyi Enikő, Radics Gigi, Király Linda.

2023 decemberében a közönség szavazatai alapján döntöttek, ennek értelmében a Dancing with the Stars negyedik évadát Krausz Gábor és Mikes Anna nyerte meg.

A 2024-ben induló Ázsia Expressz ötödik évadában a párosok egyike Ktausz Gábor és Mikes Anna lesz. Az ötödik évad úticélja Fülöp-szigetek és Tajvan.[10] A fődíj 15 millió forint lesz.

Krausz Gábor Instagram oldalának 167 ezer követője volt 2023-ban.[11]

Magánélete[szerkesztés]

Krausz Gábor házasságából született kislánya, Krausz Hannaróza Mária 2019. december 3-án, felesége Tóth Gabriella énekesnő.[12] 2023. augusztus 9-én feleségével bejelentették, hogy 6 év után elválnak.[13]

A válást követően[14] Krausz Gábor bejelentette, hogy egy párt alkot Mikes Anna tánctanárral.

Egy leánytestvére van.

Szereplőként[szerkesztés]

  • Séfek séfe (2017–)
  • Nicsak, ki vagyok? (2020)
  • Totem (2021)
  • Pepe (2022)
  • Dancing with the Stars (2023)

Könyv[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]