Zimány Linda

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Zimány Linda
Életrajzi adatok
Született 1986március 29. (32 éves)
Nagykanizsa, magyar
Foglalkozása modell, műsorvezető, jogász

Zimány Linda (Nagykanizsa, 1986. március 29. –) modell, műsorvezető, jogász.[1]

Életrajza[szerkesztés]

1986. március 29-én született Nagykanizsán. Itt élt egészen 18 éves koráig (2004). A Batthyány Lajos Gimnázium tanulója volt. 2005 óta dolgozik modellként a tanulás mellett. 2014-ben jogászként diplomázott a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, Budapesten él.

Kilenc évig járt zeneiskolába, zongorázni, szolfézsra, 2 évig tanult énekelni. Angol középfokú nyelvvizsgája van, ezenkívül németül beszél még.

Korábban a Duna Televízión, később a Cool TV-ben műsorvezető. A Playboy 2008. szeptemberi számában vált meg ruháitól[2], majd ezt követően több férfimagazinban vállalt szereplést.

2017-ben megcsillogtatta énektudását a Tv2 A nagy duett című műsorában Oláh Gergő oldalán.

Magánélete[szerkesztés]

Zimány magánélete soha sem kerülte el a média érdeklődését. Fiatal lányként szerepelt a V-Tech egyik videoklipjében, és az együttes énekesének, Kefírnek volt a barátnője.

2010 decemberében másfél éves kapcsolat után szakított, Kaló Dénes pókerjátékossal. Linda egy interjúban "komoly kapcsolatnak" nevezte az együttlétet. Még ugyanebben a hónapban Zimány és Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó a Tabu TV bulvár csatorna díjátadó gáláján először vállalta fel nyíltan, hogy egy párt alkotnak. 2012. december 15-én a lapok megírták, hogy Zimány Linda, miután szakított Dzsudzsákkal, Kedves Ferenc milliárdossal volt együtt.

Eredményei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Forrás[szerkesztés]

Elődje:
Gombosi Adrienn
Miss Balaton
2006
Utódja:
Finta Eszter