Zsidró Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zsidró Tamás
Született1963. május 28. (60 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamesterfodrász
SablonWikidataSegítség

Zsidró Tamás (Budapest, 1963. május 28.[1] –) magyar mesterfodrász, aki fontos szerepet játszik Magyarországon a fodrászképzésben. A Zsidró Szalonok tulajdonosaként egy vidéki (Szegeden) és három budapesti üzlettel rendelkezik.[2]

Élete[szerkesztés]

Fodrász családban nőtt fel. 1980-ban végzett a fodrászképzőben. Perina Péternél kezdte a tanulást, aki akkor a legkreatívabb fodrász volt Magyarországon. Első versenyére is ő készítette fel.

1994-ben a Wella Hungária top 10 tagjai közé választották.[3]

Kezdő évei után egyre több felkérést kapott, reklámfilm forgatásokon, divatbemutatókon, magazinok fotózásain. 1997-ben megnyitotta az Andrássy úton a szalonját 2001-ben az iskoláját. 2005-től az Intercoaffure Hungary alapító tagja.

2009-ben állami elismerésben részesült, A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta. Ugyanebben az évben a Terézváros Mestere címet is megkapta.

Elkötelezett híve a fodrászképzésnek, több továbbképző tanfolyama van, de legsikeresebb a Hajvágás Kulcsa, mely könnyen és gyorsan bevezeti a hajvágás tudományába a fodrászokat. A Loreal márka nemzetközi nagykövete.

2013-ban Szandival együtt énekelve szerepelt a TV2 műsorában, a Nagy Duettben.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]