Joshi Bharat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Joshi Bharat
Született 1955július 31. (62 éves)
Mumbai, India
Foglalkozása bábszínész, jós, műsorvezető

Joshi Bharat (Mumbai, India, 1955. július 31. – ) Magyarországon élő indiai származású bábszínész, sorselemző, műsorvezető, médiaszemélyiség.

Neve[szerkesztés]

A „Bharat” keresztnév Indiát jelent, vezetékneve, a „Joshi” pedig jövendőmondást.[1]

Pályafutása[szerkesztés]

Szülei Indiában banktisztviselőnek szánták, de ő színésznek tanult, majd 1980-ban tanulmányúton járt Magyarországon. Azóta Magyarországon él. 1981–1983 között végezte el a Bábstúdiót, és az Állami Bábszínház művésze lett. Közben közgazdász végzettséget szerzett. Ezután sorselemzéssel és jóslással foglalkozott.

2008 és 2010 között a TV2-n a nevét viselő délutáni talkshow-t vezetett az RTL Klubos Mónika show mintájára. 2012 márciusától a FEM3 csatornán látható Gombos Edinával közös műsora, az Edina és Joshi. A TV2 Mokka című műsorában is kap némi műsorvezetői szerepet.

Hobbija a csillagászat és a kozmológia. Vegetáriánus.

Kritika[szerkesztés]

A talkshow műsorokban kifejezetten keresték az alacsony intellektuális szinten lévő, túlnyomó többségben roma származású szereplőket, összeugrasztották őket és egész a tettlegességig hagyták a helyzeteket eszkalálódni. Egy tisztességes műsorvezető ilyen szerepet nem vállalhat. A talkshow műsorok a mérhetetlenül alacsony, alantas színvonal miatt ugyan lekerültek a kereskedelmi adók műsoráról, de a Youtube klipek révén kiirthatatlanul tovább élnek.

Főbb szerepei[szerkesztés]

Filmszerepek[szerkesztés]

Családja[szerkesztés]

Egyik bátyja pszichológus, egyetemen tanít, a másik egy városi adóosztály vezetője volt. Felesége Szabó Csilla. Két lány, Szávitri (1985) és Shila (1994) édesapja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Joshi Bharat neve a foglalkozása – Velvet.hu, 2009. március 29.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]