Joshi Bharat

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Joshi Bharat
Született 1955július 31. (63 éves)
Mumbai, India
Foglalkozása bábszínész, jós, műsorvezető

Joshi Bharat (Mumbai, India, 1955. július 31. –) Magyarországon élő indiai származású bábszínész, sorselemző, műsorvezető, médiaszemélyiség.

Neve[szerkesztés]

A „Bharat” keresztnév Indiát jelent, vezetékneve, a „Joshi” pedig jövendőmondást.[1]

Pályafutása[szerkesztés]

Szülei Indiában banktisztviselőnek szánták, de ő színésznek tanult, majd 1980-ban tanulmányúton járt Magyarországon. Azóta Magyarországon él. 1981–1983 között végezte el a Bábstúdiót, és az Állami Bábszínház művésze lett. Közben közgazdász végzettséget szerzett. Ezután sorselemzéssel és jóslással foglalkozott.

2008 és 2010 között a TV2-n a nevét viselő délutáni talkshow-t vezetett az RTL Klubos Mónika show mintájára. 2012 márciusától a FEM3 csatornán látható Gombos Edinával közös műsora, az Edina és Joshi. A TV2 Mokka című műsorában is kap némi műsorvezetői szerepet.

Hobbija a csillagászat és a kozmológia. Vegetáriánus.

Kritika[szerkesztés]

A talkshow műsorokban kifejezetten keresték az alacsony intellektuális szinten lévő, túlnyomó többségben roma származású szereplőket, összeugrasztották őket és egészen a tettlegességig hagyták a helyzeteket eszkalálódni. Egy tisztességes műsorvezető ilyen szerepet nem vállalhat. A talkshow műsorok a mérhetetlenül alacsony, alantas színvonal miatt ugyan lekerültek a kereskedelmi adók műsoráról, de a Youtube klipek révén kiirthatatlanul tovább élnek.

Főbb szerepei[szerkesztés]

Filmszerepek[szerkesztés]

Családja[szerkesztés]

Egyik bátyja pszichológus, egyetemen tanít, a másik egy városi adóosztály vezetője volt. Felesége Szabó Csilla. Két lány, Szávitri (1985) és Shila (1994) édesapja.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Joshi Bharat neve a foglalkozása – Velvet.hu, 2009. március 29.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]