Hellsing

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hellsing
ヘルシング
Herushingu
Műfaj akció, természetfeletti
Manga
Író Hirano Kouta
Ország  Japán
Kiadó Shōnen Gahosha
Antológia Young King Ours
Megjelenés 1997. –
2009.
Kötetek 10
Manga: Hellsing: The Dawn
Író Kouta Hirano
Ország  Japán
Kiadó Shōnen Gahosha
Antológia Young King Ours
Megjelenés 2001.
TV-anime
Rendező Umanosuke Iida
Író Chiaki J. Konaka
Stúdió Gonzo
Ország  Japán
Csatorna Fuji Television
Első sugárzás 2001. október 10. –
2002. január 16.
Első magyar sugárzás 2008. október 25.
Epizódok 13
OVA: Hellsing Ultimate
Rendező Tomokazu Tokoro
Hiroyuki Tanaka
Író Hideyuki Kurata
Yōsuke Kuroda
Stúdió Satelight
Madhouse
Ország  Japán
Megjelenés 2006. február 10.
Epizódok 10
Játékidő 50 perc

A Hellsing egy igen népszerű animesorozat és mangasorozat Japánban, amelyet Hirano Kouta mangaka indított útjára 1997-ben, és amely 2008. szeptember 29-én 10 kötettel (95 fejezettel) ért véget. Magyarul 2008 óta jelenik meg a MangaFan gondozásában. A magyarországi Animax 2008. október 25-től kezdte sugározni a Hellsing TV-sorozatát eredeti nyelven-magyar felirattal, és kb. másfél hónap után, 2008. december 13-tól került adásba a magyar szinkronos verzió is, melynek története nagyban eltér a mangáétól. Az alábbiakban az eredeti történet karaktereiről és szervezeteiről szólnak a leírások.

Epizódok listája[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. parancs: Élőholtak
 2. parancs: Club M
 3. parancs: Karddal táncoló
 4. parancs: Ártatlan, mint ember
 5. parancs: Testvériség
 6. parancs: Halálzóna
 7. parancs: Párbaj
 8. parancs: Gyilkos ház
 9. parancs: Red Rose Vertigo
 10. parancs: Szörnyek ura
 11. parancs: Felsőbbrendű erők
 12. parancs: Totális pusztítás
 13. parancs: A pokol tüze

A Hellsing-univerzum[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A vámpírok és szörnyek nem csupán a fantázia szüleményei, a világ minden táján fellelhetők fizikai valójukban. A többségük békésen élősködik az emberen, betartva az ősi szabályokat, minek köszönhetően láthatatlanul képesek elvegyülni az egyszerű halandók között. Ám ezen szabályokat nem mindenki tartja be. Ennek eredménye többnyire iszonyatos vérfürdő.

Ezen incidensek megakadályozását a Vatikán, Jézus Krisztus római katolikus egyháza szent kötelességének tartja, és tizenharmadik rendje, az Iscariot által szinte világméretű harcot folytat a vérszívók ellen. Van ugyanis egy ország, ami kívül esik hatáskörükön: Nagy-Britannia. A szigetországban ezt a feladatot a Koronára és a hazára felesküdött, Hellsing nevű titkos szervezet vállalja magára, amelyet annak idején maga a legendás Abraham Van Hellsing, Drakula gróf legyőzője hozott létre. A Hellsing család imádsága: „Isten nevében az élőholtak lelkei örök kárhozatra legyenek ítélve. Ámen.”

Hellsing intézet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Titkos szervezet Angliában, mely közvetlenül a Koronának és lovagjainak tartozik elszámolással. Feladata a szigetország területén bekövetkező természetfeletti-incidensek elhárítása és közvélemény elől való eltusolása. Vezetője: Sir Integra Fairbrook Wingates Hellsing.

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alucard[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Hellsing család szolgálatában álló vámpír, egy igen nagy hatalmú élőhalott, aki azonban paradox módon fejet hajt és szolgálja mindenkori halandó vezetőjét /a történet által elbeszélt korban épp Integra-t/. Alucard csak tőle fogad el parancsokat és határtalan hűséget tanúsít a nő iránt. Egymás közti kapcsolatuk meglehetősen furcsa, a történet során ez az egyik központi téma. Alucard neve anagramma (Dracula visszafelé), a tv-sorozatban van egy még egyértelműbb utalás, egy felvillanó arc, Vlad Tepesé, Draculáé. A harcban brutális és könyörtelen, nem ismer kegyelmet, ennek ellenére rendkívül fejlett értékrenddel és erkölcsökkel bír. Bonyolult etikai kódexe alapján likvidálja "elfajzott" fajtársait (vámpírok, akik alantasak és sunyik, szégyenbe hozva a Nosferato nevet). A történet többnyire az ő karakterére épül és az ellenségeivel való nagyobb összecsapásokat mutatja be. Alucard legalább 600 éves, pontos életkora nem ismert (a manga egy fejezetében bepillantást nyerünk gyerekkorába, mikor a törökök fogságába esett).

A 7. (Duel, azaz párbaj) című részben mondja a következő mondatot Alucard: "Semmi sem változott az elmúlt kétezer évben. Ti rómaiak sosem változtok.". Ez utalás a Vatikán fanatikus, a más vallások és az ismeretlen dolgok iránti gyűlöletére.

Ő az utolsó teljesen halhatatlan vámpír, és talán az első és egyetlen is. A történet azt sugalmazza számunkra (és az anagrammatikus név is) hogy ő a vámpír faj atyja, és minden hezitálás nélkül jogában áll ítélkezni faja bármelyik képviselője fölött. A személyisége ellentmondásos, nemes és jéghideg, közönséges és brutális. Abraham Van Helsing legyőzte a holtak királyát, és valahogy szolgálatába állította. Ez az ember mély benyomást gyakorolt rá, mostani öltözködése majdnem megegyezik egyetlen legyőzőjéével. Hatalmának mértéke ismeretlen, soha nem láthattuk, hogy minden erejét használta volna, győzelme ne lett volna fölényes, majdnem könnyed.

Földi, emberi tulajdona a koporsó, melyben "született", és melyen, találón, ez áll: Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem, ezen felül pedig két jellegzetes és iszonyatos pisztolya: Az ezüst színű Casull és a fekete Jackal, mindkét fegyver olyan kialakítású, hogy halandó képtelen használni. Mindkét fegyver vámpír irtásra lett kitalálva, így töltényei áldott ezüstgolyók.

 • Japán szinkronhang: Jouji Nakata
 • Angol szinkronhang: Crispin Freeman
 • Magyar szinkronhang: Welker Gábor.

Seras Victoria[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Integra vezetése alatt jelenleg két vámpír ügynöke van a szervezetnek: Alucard, az abszolút ütőkártya, és az általa "frissen" a családba hozott Seras Victoria névre hallgató ex-rendőr. Sajnos kénytelen volt otthagyni a szervet (D-11-es különleges egység), amikor egy vámpír túszaként szembekerült Alucarddal, aki (miután a rendőrlány beleegyezett abba, hogy vámpírrá tegye) nem sokat habozott, simán keresztüllőtte a kislányt, hogy ezáltal a másvilágra küldhesse a vámpírt. Így hát ifjú vámpírként és a Hellsing szervezet új tagjaként próbálgatja a szárnyait. Alucard igen nagy örömét leli tanításában és folytonos heccelésében. Szegény lány még a nevét is elveszti, mivel Alucard csak "rendőrkisasszony" néven szólítja.

A kicsi Victoria egy igen érdekes karaktere a műnek, mivel egyedülálló módon semmi sötét és groteszk vonása sincs, hanem szeretnivalóan ügyetlen, szétszórt és hangoskodó. A tipikus női animekarakter.

 • Japán szinkronhang: Fumiko Orikasa
 • Angol szinkronhang: K. T. Gray
 • Magyar szinkronhang: Farkasházi Réka.

Sir Integra Wingates Hellsing[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Hellsing szervezet feje, akit Alucard "Mester"-nek szólít.

Integra-t édesapja, Arthur jelölte ki utódjául, közvetlenül a halála előtt. A hatalomátvétel azonban nem volt zökkenőmentes, Arthur kicsinyes, kétszínű öccse, Richard ugyanis mindvégig arra számított, hogy a többévnyi szervezetben eltöltött munka után bátyja majd rá hagyja a vezetői posztot. Az idő múlásával egyre türelmetlenebbül várta testvére halálát. Arthur azonban tisztában volt Richard alattomos természetével, így nem rá, hanem lányára hagyta a Hellsing-et.

Halála után néhány nappal Richard valóságos hajtóvadászatot indított Integra után, és feltett szándéka volt meggyilkolása. Integra-nak azonban az utolsó pillanatban sikerült elrejtőznie a szellőzőrendszerben, azon keresztül elérnie az épület katakombáit, azokban egy régi tömlöcöt, ahol apja utolsó szavai alapján Integra utolsó reménye van elrejtve. A fényes páncélú hős helyett azonban a kislány csak egy bőrpántokkal leszíjazott, aszott hullára talál, és ezt látva az elkerülhetetlen véget várja. Richard és emberei hamarosan a nyomára bukkannak, és a gonosz testvér monológja után vállon lövi Integra-t, a vér pedig a hulla arcára cseppen. Richard már az utolsó lövésre készül, mikor embereivel együtt megrökönyödve veszi észre, hogy a pár pillanattal ezelőtt még mozdulatlan holttest a padlóról nyalogatja a kifröccsent vért, majd bőrpántjaitól megszabadulva iszonyatos mészárlásba kezd a csatlósok között, akiket karmaival és fogaival széttépve, vérükből lakmározva hamar a másvilágra küld. A megszeppent kislány hirtelen azzal a határozott és ellentmondást nem tűrő tekintettel az arcán, ami később olyan jellemző lesz rá, meghúzza a ravaszt, és ezzel végleg semmivé foszlatja Richard hatalomról és életben maradásról szőtt terveit. A szörny felé fordul, és tekintetük összetalálkozik. Majd mélyen meghajolva megválaszolja Integra egyetlen kérdését: "Az édesapja úgy szólított: Alucard… "

 • Japán szinkronhang: Yoshiko Sakahibara
 • Angol szinkronhang: Victoria Harwood
 • Magyar szinkronhang: Antal Olga.

Walter C. Dornez[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Walter a Hellsing család inasa és rezidenciájuk komornyikja. Walter egy nyugalmazott Hellsing ügynök, aki már tizennégy évesen is az egyik leghatékonyabb elhárító egysége volt a szervezetnek, a "Halál angyala" fedőnév alatt végezte tevékenységét, Alucard társaként pedig segédkezett elpusztítani a nácik "vámpír-gyártás" projektjét 1944-ben, Lengyelországban (Hellsing: The Dawn c. manga). Walter egy igazi ütőkártya, aki most látszólag Integra személyi asszisztense, aki mindig időben hozza a teát, és meggyújtja Integra szivarjait.

Egész életét a Hellsing családnak szentelte, és azt szolgálva öregedett meg. A jelenleg 69 éves Walter boldog, hogy Integra mellett szolgálhat, és lehetnek nyugodt napjai. De mivel a vér sem válik vízzé, így az öreg Walternek néha még hiányoznak a szörnyirtástól hemzsegő hétköznapok.

Walter pengeéles, hajszálvékony, leginkább zongorahúr-szerű fegyverrel és emberfeletti gyorsaságával vonul(t) a csatákba.

 • Japán szinkronhang: Motomu Kiyokawa
 • Angol szinkronhang: Ralph Lister
 • Magyar szinkronhang: Bolla Róbert.

Pip Bernadotte[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Francia Idegenlégió volt katonája, aki volt légiós társaival jelenleg zsoldosként keresi kenyerét. Pip és emberei közvetlenül a Valentine-fivérek Hellsing elleni sikertelen támadása után állnak az intézet szolgálatába.

Pip vérbeli katona, aki mesterien bánik a fegyverekkel és az ellenség likvidálásában is igencsak "jártas" (nem véletlen, hisz családjában nem ő az első zsoldos). A Hellsingnél döbben rá, hogy vámpírok és egyéb szörnyűségek igenis léteznek.

Seras és Pip[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A volt légiós és a "rendőrlány" közti kapcsolat eléggé fura: Pip nagyon szereti cukkolni Seras-t (egy alkalommal obszcén dalt énekel a lányról, amit utóbbi szexuális zaklatásként értelmez). Ennek az lehetett kiváltó oka, hogy első találkozásukon a lány (hogy bizonyítsa a vámpírok létezését) egy gyengéd pöccintéssel a szoba másik sarkába repítette Pip-et - akaratlanul is leégetve őt az emberei előtt, ráadásul csorbát ejtve annak férfiúi hiúságán.

Gyakran veszekszenek, bár ilyenkor inkább két, vitázó testvérre emlékeztetnek. És bár Bernadotte úr a világ összes kincséért se ismerné be, de határozottan tetszik neki ez a szeleburdi lány.

Iscariot-rend[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Vatikán 13. rendje, mely Iskariót-i Júdásról kapta nevét. Vezetője Enrico Maxwell. A 20. századi vallási tolerancia, és a média közvélemény formáló szerepének következtében kénytelen titokban tevékenykednie. A rend közvetlenül a mindenkori római pápának tartozik elszámolással, és csakis őtőle fogad el közvetlen utasításokat.

A rend ideológiájaként a végletekig elvakult vallási fanatizmust lehet megjelölni. A szervezet feladatai közé tartozik az eretnekek, nem emberi lények, és a katolikus egyház éppen adott ellenségeinek a likvidálása. Továbbá ezek, és a hasonló esetek eltusolása a közvélemény elől.

Az Iscariot és Hellsing között mindig is kiélezett volt a viszony, mely nem egyszer vezetett katolikus-protestáns vallásháborúkhoz.

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alexander Anderson atya[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Alucard által csak Júdás papjának nevezett Anderson egy igazi rejtély. Kora és származása teljesen ismeretlen, csupán annyit lehet tudni róla, hogy katolikus pap és egy olaszországi árvaházat vezet. Másodállásban viszont a Vatikán 13. rendjének, a titkos Iscariotnak a lovagja. Megszállottan, és Alucard-al ellentétben válogatás nélkül vadászik az éjszaka mindenféle teremtményére. Igazi fanatikus, régimódi inkvizítor. Anderson egy "regenerátor" (természetfeletti öngyógyító képességgel bír), így rendkívül veszélyes ellenfél a hétköznapi vámpírok számára. Ahogyan Alucard a Hellsing-nek, úgy Anderson a Vatikán-nak az ütőkártyája.

Anderson fegyverként kifogyhatatlan mennyiségű felszentelt bajonettet és egyéb pengéket használ. Ő volt eddig az egyetlen személy, aki eredményesen vette fel a harcot Alucard ellen (legyőzni azonban még ő sem tudta).

A regeneráció, amit használ egy biotechnológiai fejlesztés amit emberek készítettek, de nem tudni kik és hogyan.

 • Japán szinkronhang: Nachi Nozawa
 • Angol szinkronhang: Steven Brand
 • Magyar szinkronhang: Schneider Zoltán.

Enrico Maxwell[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Iscariot-rend vezetője. Isten nevében iszonyatos harcot folytat a katolicizmus ellenségei, főleg a protestánsok ellen (London ostrománál a parancsára a katolikus lovagrendek nem csak a Millennium fegyveres erőit veszik célba, hanem a védtelen polgári lakosságot - akik egész véletlenül protestánsok). Nincs meg benne a napjainkra jellemző vallási tolerancia: gyűlöl mindent és mindenkit aki nem osztozik az általa szentnek tartott (katolikus) vallásban, a "pogányok" és "eretnekek" szerinte férgek Isten szemében - ezért bármikor eltaposhatók. Legnagyobb ellenségének a Hellsing intézetet, és vezetőjét, Integra-t tekinti (akit legtöbbször "fehérnép" vagy "asszonyállat" névvel illet).

Külön érdekesség, hogy a nővel ellentétben Maxwell nem mindig képes kordában tartani a saját ütőkártyáját, Anderson-t.

 • Japán szinkronhang: Hideyuki Tanaka
 • Angol szinkronhang: J.B. Blanc
 • Magyar szinkronhang: Németh Gábor.

Heinkel Wolfe[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az Iscariot-rend német származású tagja, Yumiko partnere. Parancsait közvetlen Maxwelltől kapja, aki rendszerint a "kisebb jelentőséggel bíró" ellenségek (értsd: muszlim terroristák, tömegpusztító fegyvert bevető szekták, kommunisták, stb) likvidálásának feladatát traktálja a nőre.

Heinkel furcsamód apácaruha helyett reverendát és napszemüveget visel, fegyverként automata pisztolyt használ.

Ő az egyedüli, aki képes féken tartani Yumiko sötétebbik énjét, "Yumie"-t.

Yumiko "Yumie" Takagi[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A rend japán származású tagja, Heinkel partnere.

Yumiko egy ártatlan, visszahúzódó apáca - egészen addig a pontig, amíg a harcok során Heinkel elő nem hívja sötétebbik énjét, "Yumie"-t, aki Yumiko-val ellentétben még véletlenül se nevezhető szelídnek (a "vérengző gyilkos" jelző illene rá leginkább).

Yumiko még véletlenül sem rajong másik énjéért, ha rajta múlna örökre megszabadulna tőle - ami persze teljességgel lehetetlen.

Yumiko/Yumie fegyvere egy japán szamurájkard.

Ronaldo atya[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egy idős pap, Maxwell titkára.

Millennium - Az utolsó zászlóalj[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Millennium (Utolsó Zászlóalj, vagy egyszerűen Vérfarkasok) egy illegalitásban működő náci szervezet, aminek legfőbb célja a "minden korábbinál nagyszerűbb és nemesebb" háború. Ebben a háborúban szándékoznak bosszút állni Nagy-Britannián, a Hellsing intézeten, de elsősorban Alucard-on az 50 évvel korábban történtekért.

A csoport eredetileg azért alakult, hogy Adolf Hitlernek és a Harmadik Birodalomnak megalkossák a náci szuper katonát, és ezzel a németek megnyerjék a háborút. Ennek érdekében a csoport tudósai egy elfogott vámpír vérével kísérleteztek ami végül a hírhedt "vámpírgyártási-projektbe" torkollott. Maga a projekt azonban nem hozott áttörést, a megfertőzött szovjet hadifoglyok csupán agyatlan ghoul-okká váltak. Ráadásul csak néhányat sikerült létrehozni, és ezek élettartama se haladta meg az 1-2 napot, mert szerveik rohamos gyorsasággal bomlottak. Ennek ellenére ezt a néhány félresikerült példányt is értékes eredménynek tekintette a csoport vezetése, közöttük is leginkább Montana Max őrnagy. Tervük szerint ezen testeket az előretörő szövetséges szovjet-erőkre dobták volna, melyek így "a felkelő nap első sugarára nem lesznek több egy egyszerű zombicsordánál".

A projektet végül 1944-ben verte szét a Hellsing két tagja, Alucard és az akkor még csak 14 éves Walter, a "Halál Angyala". A forrásokat azonban addigra a hadvezetésnek sikerült kimenekítenie Dél-Amerikába, ahol a dzsungel mélyén a tudósok közel 50 éven keresztül folytatták a Lengyelországban elkezdett emberkísérleteket - a szervezettel (önként) kimenekült 1000 katonát felhasználva.

A csoport vezetője: Montana Max, közismert nevén az Őrnagy (amihez Alucard találóan hozzáillesztette az "őrült" jelzőt).

Tagok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Őrnagy[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az őrnagy egy alacsony, ellenszenves fickó. Korábban a német hadsereg tagja, most a Millennium vezetője. Nem említik meg, hogy ember vagy vámpír. Ha közölni akar valamit, Schrödinger egy hordozható képernyőt visz oda ahhoz, akivel az őrnagy beszélni akar. Ezért már szegény Schrödinger kapott a fejébe egy golyót Alucardtól, de meglógott a teleportálással. Az őrnagy megbocsát Schrödinger cicának ha valami rosszaságot követ el. És mint kiderül, szerető ember. Ő maga mondta: szereti a háborút földön, vízen, levegőben, sivatagban, városban, tundrán, mocsárban, erdőben, lövészárokban, tengeren, hegyekben, éppen úgy mint az égő harckocsiból a golyózáporba menekülő ellenség látványát, a népirtást, az offenzívát, a meghátrálást, az állóháborút, a villámháborút, a dezertőrök lámpavasra húzását, az angol-amerikai hadigépezetek megsemmisülését, a rettegő katona látványát amint az a már élettelen ellenségbe még mindig döfködi szuronyát, a szovjet katonák halálsikolyát és ehhez hasonló dolgokat...

Doktor[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A doktor a millennium vezető tudósa,több kísérletben és kutatásban is részt vett.Több lencséjű szemüveget és véres köpenyt hord.Egy kis gépet hord magával és ha valamelyik katonájuk az ellenség kezére kerül, akkor elégeti a testét egy gombnyomással. Mindig leteremti Schrödinger cicát ha valami rosszaságot csinál.

Kapitány[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A kapitány (SS - százados, Hauptsturmführer) teljesen érzéketlen, szótlan figura. M42-es Waffen-SS sapkát és felhajtott gallérú M43 kabátot visel, ami szinte teljesen eltakarja az arcát. Nem vámpír, de át tud alakulni farkasemberré (a Hellsing-ben régen kihaltak a vérfarkasok, de az őrnagy szolgálatában maradt néhány), ő az első vérfarkas. Amikor átváltozik a feje farkasszerű lesz, hatalmasra nő az ereje és nem érez fájdalmat. Harmadik alakja egy hatalmas fehér farkas. Hihetetlen regenerációs képességei vannak, rendkívül erős.

Halálakor a mangában felnevet - ez az egyetlen emberi gesztusa az egész történet során.

Tubalcaine Alhambra[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Millenium elitharcosa és összekötője a dél-amerikai hatóságokkal. Fegyverként éles kártyalapokat használ, a kártyák okozta sérüléseket pedig nem tudja regenerálni az áldozat. Maga a vámpír Alucard se volt rá képes, bár ő ennek kifejezetten örült (ez volt a jele, hogy Alhambra valódi kihívás, így a harc is élvezetesebb). Végül Seras segítségével Alucard legyőzi és magába olvasztja Alhambra testét és lelkét, akit London ostrománál mint a szolgáját hívja elő.

Rip van Winkle[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ő egy vámpír vadászlány. Elég fiatalnak néz ki és úgy is viselkedik, egy német dalt szokott énekelni.Egy régi muskétát használ fegyverként de azzal is egyszerre több célpontot ki tud iktatni, mivel a kilőtt golyó röppályáját tudja befolyásolni.Így a közeledő vadászgépekkel is könnyedén elbánik, de Alucard-al ő sem képes végezni, aki magába olvasztja a lány testét és lelkét (ahogy tette Alhambrával), és London ostrománál mint a szolgáját hívja elő.

Zorin Blitz[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Blitz (azaz villám) egy magas, izmos vámpír, emiatt gyakran férfinak nézik. A teste teljes jobb oldalát tetoválások borítják. Képes az ellenség elméjét befolyásolni, illúziókat láttatni vele. Közelharcban a méretes kaszáját használja. A Hellsing intézet ostrománál megcsonkítja Seras-t (levágja a karját) és megöli Bernadotte-t, akinek a vérét a sokk hatására Seras elfogyasztja hogy regenerálja testét, és aki ezt követően brutálisan kivégzi Zorin. És mivel Zorin az Őrnagy parancsa ellenére támadta a Hellsing intézetet, így az ő testét nem hamvasztják el, hagyják hogy Seras egyszerűen végighúzza a falon a fejét mígnem csak bőrfosznylányok maradnak a helyén (Seras megtagadta Zorin vérének fogyasztását, nem akarta ugyanis Bernadotte gyilkosát a testébe olvasztani, amihez Alucard szerint a lelket tartalmazó vér elnyelése szükséges).

Schrödinger[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Schrödinger altiszt egy macska-ember, a doktor „készítette”. Képes teleportálni. Fő területe a beszivárgás, de inkább csak hírvivő szerepeket kap.

Schrödinger Hitlerjugend egyenruhát visel, mely összhangban áll kissé gyerekes viselkedésével.

Schrödinger egy elég ironikus karakter a készítők részéről, igazából ő nem is Schrödinger, hanem „Schrödinger macskája”. (Erwin Schrödinger egy osztrák fizikus volt az Osztrák–Magyar Monarchiában, aki átélte a második világháborút. Az ő egyik gondolatkísérletét hívták „Schrödinger macskájának”. Ez nagyjából arról szólt, hogy egy atom egyszerre két helyen és két állapotban is létezhet.)

Valentine-fivérek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egyéb szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az alábbi karakterek többsége csupán a Hellsing, TV-ben sugárzott, 13 epizódos, alternatív történettel rendelkező anime-sorozatában bukkannak fel, az eredeti mangában, vagy a Hellsing Ultimate OVA sorozatokban nem.

Incognito[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

"A"-szintű vámpír, Alucard nagy örömére, és élvezetes ellenfél. Minden előtte látott vámpír erejét meghaladó képességekkel, természetesen ALucardot kivéve. Képes megidézi a "Devil Shade"-et, megához szólítani egy ősi istenség erejét, majd Alucarddal harcolva lerombolja az egyébként is miatta megviselt város egy részét.

Megjelenése meglehetősen groteszk, csavarok állnak ki belőle, szemei mérete, színe, arányai különböznek, koponyája teljesen kopasz, torz formájú, ha ereje aktív, megjelenik rajta egy sajátos mintázat is, fegyvereit szívesen "tárolja magában", ami alatt azt kell érteni hogy bőre alól, vagy szájából jönnek elő. Alucard végül fölényesen legyőzi, majd karóba húzza.

 • Japán szinkronhang: Takumi Yamazaki
 • Angol szinkronhang: Issac C. Singleton Jr.
 • Magyar szinkronhang: Papucsek Vilmos.

Helena[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Helena öreg, de gyermeki testbe zárt, jéghideg, élve holt vámpír. Azt az alig életnek nevezhető létezést, ami részéül jutott, a ki tudja hány emberöltő alatt, a könyvek, a művészetek, és talán a zene tölti ki. Régebben voltak barátai, más vámpírok, de a Hellsing velük már leszámolt, ezért természetesen neheztel. Victoriára féltékeny, több okból, először is, mert fiatal, felnőtt testben élhet, abban született újra, másodszor pedig azért, bár ezért talán inkább "áldottnak", kivételesen szerencsésnek tartja, mert másodgenerációs vámpír, az első példány utódja. Mint vámpír, gyenge, de az évek során sajátos képességekre tett szert. Végül Incognito magába olvasztja, vagy csak felzabálja, de még egyszer sikerül kitörnie, noha csak részben, Incognito lefejezi. Kérdéses belehalt volna vagy sem, ugyanis Incognito ott hagyta, majd beszélt Seras-hoz, és megkérte, hagyja ott elpusztulni (végre) a tűzben.

 • Japán szinkronhang: Akiko Hiramatsu
 • Angol szinkronhang: Akure Wall
 • Magyar szinkronhang: Málnay Zsuzsa.

Reifu[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stetra kapitány[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Rövid ideig Victoria felettese, majd egy sajátos árulás miatt lecsukják.

Harry Anders[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Nemzetbiztonsági nyomozó. Ő mutatja be Helenát Serasnak, más fontos szerepe nincs a történetben, közvetlenül utána meghal.

 • Japán szinkronhang: Takashi Taniguchi
 • Angol szinkronhang: Arthur Russell.

Laura/Bubbancy[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bubbancy egy Incognito szolgálatában álló vámpír, aki hipnózis segítségével sikeresen adja ki magát Integra húgának (Laura néven). Végül Alucard végez vele.

 • Japán szinkronhang: Mika Doi
 • Angol szinkronhang: Siobhan Flynn
 • Magyar szinkronhang: Dudás Eszter.

Ghoulok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Hellsing-univerzumban alapvető szabály, hogy csak olyan ember tehető vámpírrá aki még nem esett át a Tűzkeresztségen. Ha egy vámpír magához hasonló társakat ("tanítványokat") akar létrehozni, értelemszerűen szüzek lesznek a kiszemeltjei. Ha viszont ghoul-okat ("szolgákat"), akkor olyan személyek akik már éltek szexuális kapcsolatban.

A ghoulok zombiszerű teremtmények, akik az őket létrehozó vámpír parancsait követik. Szánalomra méltó teremtmények: gondolkodásuk, mozgásuk, reakcióidejük gyakorlatilag retardált, bár ha erőről van szó minden gond nélkül képesek darabokra tépni egy embert, és ellenálló-képességük is óriási (csak akkor halnak meg ha a szívüket vagy a még "agyként" funkcionáló szervüket megsemmisítik). Ráadásul harapásukkal magukhoz hasonlóvá teszik a megsebesített áldozatot, így lakott területen zombikhoz hasonlóan szaporodhatnak. A történet elején Alucard jegyzi meg, hogy akik ghoullá váltak, semmiféleképpen nem változhatnak vissza, csak a halál hozhat megváltást a számukra.

A ghoulok "nem-szűz" előállításán kívül azonban léteznek más módszerek is. A később felbukkanó Millennium nevű náci szervezet vámpírjai rémisztő módon képesek bárkit ghoullá degradálni, akár még kisgyerekeket is (ez a feltevés Integra azon megjegyzésén alapul, miszerint a zombivá vált gyerekek semmiféleképpen nem élhettek nemi életet)

Magyar oldalak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • [1] Hellsing Organization