Satelight

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Satelight Inc.
株式会社サテライト
Satelight logo.png
Típus kabusikigaisa
Alapítva 1995 december
Székhely Szuginami, Tokió,  Japán
Vezetők Szató Micsiaki
Kavamori Sódzsi
Iparág filmipar (anime)
Forma animációsfilm-stúdió
Anyavállalata Sankyo Group

A Satelight Inc.
株式会社サテライト weboldala

A Satelight Inc. (株式会社サテライトKabusikigaisa Sateraito?) egy japán animációsfilm-stúdió, amely a pacsinko üzemeltető Sankyo Grouphoz tartozik.

Története[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A stúdiót 1995 decemberében alapították Szapporo, Hokkaidó székhellyel. Első munkája a Bit the Cupid, a világ első teljes egészében digitálisan animált televíziós sorozata volt.[1] A Satelight név a következőből ered: S - Sapporo, A - Animate, T - Technology és E - Entertainment. A vállalat elnöke Szató Micsiaki, legnevesebb animátora és vezető rendezője Kavamori Sódzsi.[2]

1996-ban a stúdió következő projektje a Group TAC Ihatov genszó: Kenji no haru című filmje CG animációinak elkészítése volt. 1998-ban Szuginamiban, Tokióban alapítottak gyártóstúdiót. A stúdió 2001-ben készítette el Kavamori rendezésében az első televíziós sorozatát, a Csikjú Sódzso Arjunát. 2006-ban a Satelight Szapporóból Tokióban helyezte át székhelyét.

Munkái[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Anime[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Videojátékok[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Egyéb közreműködések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. SATELIGHT Inc. : AboutUs Corporate history. [2011. július 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 8.)
  2. SATELIGHT Inc. : AboutUs Corporate Profile. [2011. július 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. szeptember 8.)

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]