„Ukránok” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
61 bájt törölve ,  3 hónappal ezelőtt
Minden komoly összefoglaló orosz történelem másképp írja. Visszavontam az utolsó  változtatást (84.2.48.194), visszaállítva Szilas szerkesztésére
(Egyértelmű hazugság, hogy a Kijevi Rusz a mai Oroszország elődje volt. A mai Oroszország elődje a Moszkvai fejedelemség/ nagyfejedelemség, mely a tatárok vazallusa volt és a tatár államon belül alakult ki, majd a moszkvai cárság, majd az orosz cárság illetve orosz birodalom volt az elődje. A Kijevi Rusz szétesése után tovább élt a Halicsi államban és Danilo fejedelmet a pápa rusz királlyá koronázott, amiről az akkori dokumentumok is tanúskodnak. A rusz korona tovább a lengyel dinasztiához került)
Címkék: Vizuális szerkesztés Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés Visszaállítva
(Minden komoly összefoglaló orosz történelem másképp írja. Visszavontam az utolsó  változtatást (84.2.48.194), visszaállítva Szilas szerkesztésére)
Címke: Kézi visszaállítás
 
== Származásuk ==
 
A [[850]]-[[1110]] közötti oroszokról és keleti szlávokról általában a [[Régmúlt idők elbeszélése]] őrzött meg adatokat, amit [[1113]]-ban írtak [[Kijev]]ben. A 9-13. század között fennállt [[Kijevi Rusz]] államában együtt éltek a mára szétvált keleti szlávok. A Kijevi Rusz a Belarusz Köztársaság, Ukrajna ésvitathatatlanul Oroszország Novgorod felé terjedő területének elődje, fővárosa és hatalmi centruma Kijev volt. A Kijevi Rusz szétesése nyomán [[lengyel nyelv|lengyel]], [[litván nyelv|litván]], [[török nyelv|török]], [[német nyelv|német]] és egyéb befolyások érték a régiót, a nyelvészek nagy többsége szerint ekkoriban vált külön az [[orosz nyelv|orosz]] és az [[ukrán nyelv|ukrán]] (és a [[belarusz nyelv|belarusz]]) nyelv.
 
==Nemzetté válás==

Navigációs menü