Szerkesztővita:Laci.d/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt RepliCarter 13 évvel ezelőtt a(z) Szubcsonk témában

Üdvözlet

Üdvözlet a Japán-műhelyben! Figyeltem a mandzsukuoi szerkesztéseidet, elég jól nyomod az ipart. Az volt a sanda gyanúm, hogy te már wikiztél korábban...? Ha bármi kérdésed van, írj rám nyugodtan. --Gyantusz vita 2010. augusztus 2., 23:48 (CEST)

Re:Némi segítség

Hát, átírásra javasolnám a WP:JAPÁNt és az ott leírtakat előbb átgondolni, illetve a Wikipédia:Átírást. Utóbbiban megleled a kínait és a cirillt is. A kínairól nem tudok nyilatkozni (a pinyin nekem még kínai, a Kína-műhelyben inkább többet tudnak segíteni), viszont a WP:CIRILL az patentnek tűnik, már használom pár éve. Eddig nem kellett variálni rajta. Elég koherensnek tűnik. A többi nyelvét nem tudom. A héberé egy „elfűrészelt” katyvasznak tűnik, több jelük azonos hangot ad (a táblázat szerint), úgyhogy abban megintcsak eLVe segítségét kell kérni (a zsidóságműhelyben), ha tutira akarunk menni. Aztán egyszer csak megtanuljuk mi is őket...

Japán nevek átírásakor arra figyelj mindig, hogy ők olyan sorrendben írják a névtagokat, mint mi, azaz <családnév> <vezetéknév>, a keleti névsorrend szerint. Hogy én hogy járok utána, az az alábbi: az adott japán ember nevét megnézem az en.wikiben (ők ugye az idehaza is mostanában majmolt Hepburn-átírás szerint írják át; csak az a furcsa számomra, hogy „valamiért” 1990 előtt mindenki (írók/kiadók) tudott normálisan átírni idehaza...). Szinte biztos, hogy van japán cikk róla, így az a második lépés, hogy megkeresem a japán cikket. Beizzítom a WP:JAPÁN-t és a japán cikk bevezetőjében, a cikkcím után zárójelben mindig feltüntetik a (kiejtés szerint leírt) hiragana karaktereket (kandzsit, katakanát még nem tudok olvasni, a hiragana egy jópofa szótagírás - lásd még japán nyelv), így a WP:JAPÁN-ban levőkkel pároztatom, azaz kijelölöm a hiragana karaktereket egyesével, copy, Ctrl+F a WP:JAPÁNban és kikeresem, hogy az egyes hiraganák milyen szótagoknak felelnek meg. Az angol (és egyéb) cikkek névsorrendisége nem releváns, minden esetben az eredeti nyelvé az irányadó (a közvetítő nyelveket csak arra használd, hogy az eredetit megleld). Aztán átírod magyarra. Mindig az eredetit használd fel, ne a közvetítő nyelvekét! (kis gyakorlat után mondjuk már az angol Hepburnből is át lehet jól írni, de az eredetit mindig meg kell nézni a pontosság érdekében)

Alapvető magyar helyesírási szabály (AkH. és [1]), hogy a nem latin betűs szavakat kiejtés szerint írjuk át (cirill, japán, kínai, arab, héber stb.) (még ez is érdekes lehet). Ugye eredeti kiejtés szerint, de ez is viszonylagos, mert az egyes nyelvek hangkészletével kell kínlódni (a magyar pl. nem ejt több olyan hangot, amit az angol, az orosz, a japán és még sok más, tehát a hosszú magánhangzóik rendre megrövidülve íródnak át magyarra - de erről a nyelvi tudorokat kell majd kérdezd, én kókler vagyok; csak az ajtót mutatom meg, belépni magadnak kell majd rajta ;) - vagy egy dubaji kicsit másként ejti saját neveit, mint ha egy katari tenné azt, arabúl beszél mindkettő, de más dialektika, itt nyilván az országspecifikus lehet a logikus). Olyankor lesz izgalmas a helyzet, ha az illető nem latinnal író nyelv nem túl „kommersz”. Ilyen a pastu, a perzsa (ugye Afganisztán, Irán és térségük), India és társai (ugye településnevek, tulajdonnevek, személynevek stb.). Ilyenkor vagy a helyesírási, vagy az egyéb kocsmafalon kell kérni valakit, aki ért hozzá (némelyest; jobban mint mások). Cégneveket tipikusan nem írunk át magyarra, ezért lehet a szuzuki Suzuki, a kavaszaki Kawasaki; a településneveket viszont kivétel nélkül átírjuk, amitől van néhány eltérő meghonosodás (Tókjó helyett Tokió stb.). A kínai nem egyszerű, a kérdéseit náluk, a kínai műhelyében tudakold. Ha a japánnal van/lesz kérdésed, a műhely vitalapján teljesen nyugodtan kezdhetsz új fejezetet, aztán majd kiokoskodjuk közösen a tagokkal. Egyébként Jijitsu japán nyelvtanár, de sajnos ritka vendég, Pagony viszont saját bevallása szerint nem tanult iskolában japánt, de az elmúlt pár tíz év alatt ragadt rá jópár dolog, úgyhogy azokban a kérdésekben, hogy az o-o, o-u, a-a, i-i mikor lesz hosszan kiejtve, majd őt kérdezd. Nem olyan egyszerű, mint aminek látszik. Viszont mivel ez közérdekű infó, inkább a műhely(ek) vitalapján vesd fel, hogy mindenki nyomon tudja követni később. Japánban jártas még Chery is, de ő nem műhelytag, viszonylag ritkán ér rá wikibe írni.

Ami még fontos, hogy a -tól-ig dolgokat nagykötőjellel választjuk el, nem kicsivel. Ez is jó régi szabály már, a hu.wikin kívül elég kevés weblap tartja be... Példákat a cikkben találsz. --Gyantusz vita 2010. augusztus 3., 21:54 (CEST)

Itagaki Szeisiró

Szia, csináltam rajta egy generáljavítást, kérlek, nézd át! Ilyen hibák nem maradhatnak egy névtérbeli szövegben. További jó munkát! – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 4., 00:35 (CEST)

Szívesen! Én valamelyik régi motoros tanácsára Wordben írom, sőt formázom meg a cikkeket (gyakorlatilag minden formázás egy az egyben átmegy belőle a wikibe), és 99%-os készültségi fokban másolom át a leendő cikklapra, majd rögtön el is küldöm, és utána már csak az apró szépészet jön. Jártam ugyanis úgy egyszer, hogy egy rossz kattintásra minden elrepült! VigyorPagonyfoxhole 2010. augusztus 4., 00:58 (CEST)

Anime-Manga műhely és portál

Szia, szívesen benne lennék a műhely helyrepofozásában, esetleg új tagok toborzásában. Egy portál létrehozása is jó ötlet, már régebben gondolkodtam rajta, hogy csinálok egyet. Eddig csak azért nem foglalkoztam velük, mert nem igen volt segítségem, de többen már van értelme belefogni. Örülök, hogy előálltál az ötlettel, teljes mértékben támogatom, meg jó, hogy te is jobbikos vagy Vigyor. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 5., 23:52 (CEST)

Az MSN címem gyuszi887@hotmail.com, felvehetsz, de nem vagyok fent sokat, a vitalapomon jobban elérsz Gonosz. Általában az esti órákban vagyok fent, főleg suliidőben, am én is egyetemista vagyok csak én a Pannon Egyetemen.VigyorSasuke88 wikivita 2010. augusztus 6., 11:27 (CEST)
Környezettan, hasonló a környezetmérnökhöz csak nincs benne olyan sok kémia meg több a természettudományhoz köthető rész. Szerintem a műhelyt kellene először megcsinálni vmi wikipe-tan-os csecsére Vigyor utána meg értékelni a meglévő anime-manga témájú cikkeket, hogy lássuk hogy is állunk. Egyébként az angol wikin a japánműhely egy alrésze. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 6., 11:58 (CEST)
Na nekiestem a műhelynek, a világörökség műhelytől loptam Gonosz, szerintem te is csináld ahogy tudod, aztán majd lektoráljuk egymást. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 6., 15:24 (CEST)
Már megvan a cikkértékelő sablon is, élesben az Orihimés cikkemnél alkalmaztam már, ha vannak ötleteid nyugodtan szólj. Mára asszem ennyi elég is volt még később megnézem a vitalapomat. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 6., 18:39 (CEST)

Jó lett a Nanás átalakítás bár a japán átírással még hadilábon állsz. Javaslom a normális hepburne átírást (ahol a hosszú magánhangzókat felülvonással jelzik) alapul használni, az a legpontosabb, mert a sima kiejtés sokszor csal pl Icsigo és nem Icsigó. A cikkértékelésnél viszont gondba vagyok mert nem tudom a fontosságot hogy kellene megállapítani, a műhely oldalára már írtam egy ötletet, de nem biztos, hogy a legjobb. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 7., 00:35 (CEST)

Kuroszaki Icsigo

Hali! Meghosszabbodásról akkor beszélünk, ha a magyar ragozásban vmilyen toldalékot kap: Icsigóval. Minden egyéb esetben a kandzsik, illetve kanák az irányadók. :) – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 7., 01:23 (CEST)

Szovjet-japán határháborúk

Szia, ebbe ún. nagykötőjel kell, így hibás. És javítsd majd máshol is, amire még hivatkozik a szócikk. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 02:43 (CEST)

Igen, hogyne, a lapot legfőképpen. Megcsináltam volna, de átnevezésnél nem tudom, hogyan kell berakni a nyavalyás nagykötőjelet. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 02:56 (CEST)

Helytelen írásjelet semmiképp sem használhatunk. Én kipróbáltam mindent, ami a Nagykötőjel cikkünkben meg van adva, de egyik se működik. Fordulj a nagygurukhoz, pl. Bennóhoz. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:04 (CEST)

Az Ezói Köztársaság megfelel szerintem, a Kwantungi Hadsereg meg a megoldhatatlan anomáliák egyike (akárcsak a Mandzsukuo/Mancsukuo): japán elnevezés, de kínai helynév használatával, és míg a japán átírás nem okoz gondot, a kínai mindig is okoz, hát ha még így, kettős problémaként jelentkezik. Mindenesetre már vagy 8-10 cikk hivatkozik a Kwantungra, így. Jobb híján egyelőre legyen ez szerintem, aztán majd (vagy mégis inkább talán előtte) fel lehet tenni a megfelelő kocsmafalra közös töprengenivalónak. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:20 (CEST)

Ja, hogy aztán Kwantung Hadsereg, Kwantung-hadsereg, vagy talán leginkább Kwantungi hadsereg legyen-e, az megint jó kérdés. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:23 (CEST)

Magát a sablont is át kell nevezned. VigyorPagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:27 (CEST)

Napok óta szoftverzavarok vannak a wikiben. Szerkesztésmódban töröld a jóból és kész. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:40 (CEST)

Ez vadiúj jelenség, a kocsmafalon is panaszkodtak rá. Lehet, hogy holnapra eltűnik. De melyik? VigyorPagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:43 (CEST)

Pont ezt akartam javasolni. :) – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:47 (CEST)

4-5 napi bejáratódással kell számolni. Az a katasztrófa, amikor az utóbb töröltetett, rossz változatot még létező rossz korában átveszi x számú weblap, és a világ végezetéig úgy marad ott. Ez ellen semmit se lehet tenni. – Pagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 03:56 (CEST)

Nagykötőjeleket vagy másolsz a többi cikkből, vagy a szerkesztőablak (és a Lap mentése gombsor) alatt látható karakterekből választod ki (vagy billentyűkombó, de ahhoz azt meg kéne jegyezni...). Itt célszerű használni az „idézőjelünket”, meg az x-et, azaz ezt: ×. A többi nem igazán szükséges, esetleg még a kikényszerített szóköz (& nbsp ;) szám és mértékegység közé, hogy az automata sortörés ne kezelje őket külön és esetleg a pötty: •. Ha külföldön vagy és olyan gépen szerkesztesz, ahol nincs magyar kódtábla, akkor a szintén ezen karaktersoron található ékezetes betűinket használhatod. Nem igazán javallom, piszkos időfecsérlő egy meló, személyes tapasztalat... ; )
Elfuserált cikkcímet idővel célszerű manuálisan átírkálni az összes wikiben, ha a robotok nem teszi meg. Sokat ne filózz rajta, mert az átirányítások megoldják a dolgot. Általában 6-12 havonta nem árt egyszer átnézni az addigi utolsó ciklusban kreált cikkeinket. Ezt persze én sem teszem, de nem ártana... ; )
Átirányításokat csak akkor célszerű azonnalira tenni, ha elgépelt, betűhiányos/-többletes címekről van szó. A #redir-t/#átirányítást nem kell letörölni belőle, mert segít a törlőadminnak eligazodni. Igaz megnézi a laptörit alapból, de ne szívassuk a másikat ha nem muszáj. Egyszerűen az átnevezésből maradt régi cikkátirányításba felülre bele kell tenni az azonnali sablont, menteni, oszt helló. A többi az adminok dolga. A törlési megbeszélésre bejegyzett cikkről nem szabad leszedni a sablont, a megbeszélésen kell megvédeni a cikket, ha érdemes rá (közben meg bővíteni). A megbeszélés lezárását követően az adminok valamelyike leszedi a cikkről. Csak azonnalit törölhetünk össze-vissza, ahogy jólesik. Sablonok azonnalijáról azt kell tudni, hogy ha linkelnek még bármire, akkor a linkelt szócikkek is azonnalira lesznek jelölve automatikusan. Úgyhogy vigyázni kell ezzel, körültekintően kell elbánni velük. A balfelső wikilogó alatti Eszközök menüpontban van a Mi hivatkozik erre (a cikkre), célszerű használni. Az összes mentett cikkre/vitalapra, akármire érvényes. Hasznos még a Szerkesztő közreműködései is, szintén anontól az adminig mindenkit lehet ellenőrizni a legelső szerkesztéséig. Illetve fentebb a Friss változtatások hasznos még, ez a figyelőlistádtól függetlenül a magyar wikiben elvégzett összes aktuális mentést mutatja. Járőrök kedvelt eszköze, én konkrétan nem sűrűn használom.
Külföldi wikicikkekre, kategóriákra és sablonokra lehet direkten is hivatkozni így: [[:en:Battle of Peleliu]] en:Battle of Peleliu; en:Category:History of Russia, en:Template:Missile types/fr:Modèle:Palette Missiles. A szintaktikát gondolom kitalálod: :<nemzeti rövidítés>:<cikkcím>. Enjoy. --Gyantusz vita 2010. augusztus 9., 17:58 (CEST)

Az a baj többek között, hogy átnevezési oldalon nem jönnek be a szerkesztési segédletek. Közben rájöttem, hogy a számkombinációs nagykötőjel azért nem működött, mert azokat a numeric padről kell beírni, nem a betűrész tetejéről. VigyorPagonyfoxhole 2010. augusztus 9., 18:01 (CEST)

Ez igaz. Erre az én eljárásom az alábbi: akármelyik, éppen a legelső kezem ügyébe kerülő cikket megnyitom szerkesztésre (volt már hogy a főcímen tettem ezt). A legelső sorba beírom a kívánt szöveget a szerkablak alatti karakterekből is válogatva, ha kell. Eztán ezt kijelölöm, másolom és beillesztem az átnevezni kívánt részre, indoklásnak meg írok valami jót. Cikkíráskor ugyanígy járok el, csak nem másolom, hanem az akármelyik megnyitott lapon helyesen beírt szöveget linkesítem dupla szögletessel. Piros link, katt rá és írom is, ami kell (megj.: én már nem használok Word-öt és NotePad2-t sem, mert pl. a Firefox megjegyzi az összeomlás/áramszünet/lapbezárás előtti állapotot, ha meg nem, akkor „i. j.”; volt már tapasztalat mindre; esetleg allapot nyitok magamnál(/vagy valamelyik meglévőbe beleírok... xD ) és alfejezetenként mentek; aztán egy fél év múlva észreveszem, hogy valamit már elkezdtem...).
Az is igaz, hogy bő bevezetőknél többet mostanában ritkán írok... (majd Ti is így jártok, biza') --Gyantusz vita 2010. augusztus 9., 18:19 (CEST)

mail

A szerkesztői lapodon átírtam a mail címet, különben tele leszel spammel. Tambo vita 2010. augusztus 9., 13:27 (CEST)

Szia

Szia! Remélem jó helyen beszélgetünk, mert nem találtam meg, hogy hol tudok üzenetet küldeni, azt szeretném megkérdezni, hogy most szerkesztem az AIDA (MUSICAL) cikket és szerinted, mit tudsz nekem elmondani ahoz, hogy PROFI WIKIPEDIAS cikk legyen belőle? Előrre is köszi. – Const vita

Köszönöm, de hol tudok bemutatkozni, illetve megnézed a cikkemet is ? A + gombot nem találom, remélem az új szakasz az jó ? ? ?

Const vita 2010. augusztus 17., 20:38 (CEST)

Annyi lenne a kérdésem, hogy azt írja, hogy ellenőrizetlen lap, hogyan lehet élesíteni? – 84.0.60.32 (vita) 2010. augusztus 17., 23:03 (CEST)

Szia! Én látom az Aida (musical) wikipedias cikkeg a google első találati oldalán, akkor lehetséges, hogy jóváhagyták a cikkemet? vagy csak én látom? – Const vita 2010. augusztus 18., 15:05 (CEST)

Soul Eater

Üdv! Nagyából végeztem a Soul Eater cikkével, örülnék, ha ránéznél meg ígérted, hogy megírod a Mondo cikkéből a fogadtatást meg az elemző részt már amennyire lehet. Ami még hátravan e kettőn kívül a cselekmény (ezt addig nem írom meg, amíg nem néztem végig a sorozatot, nem akarom lelőni a poénokat :-)) meg a megalkotáshoz kellene még forrás. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 29., 23:12 (CEST)

OK! Majd figyelem a cikket, elvileg a 3.évfolyam 10. számáról van szó. – Sasuke88 wikivita 2010. augusztus 30., 20:57 (CEST)


???

"Én azzal nyitnék, hogy nem kívánok nagyon belefolyni ebbe a vitába. Azért pár megjegyzést mégis fűznék a fentiekhez, főleg azzal kapcsolatban, hogy én most nem igazán értem Linkoman hozzászólásait. Nem tudom, hogy személyes tisztelet vagy ismertség közrejátszik-e (nem is kívánom találgatni), de úgy állítod be a másik oldal véleményét, mintha az diktatúra, illetve cenzúra lenne. Véleményem szerint nem véletlenül vannak lefektetett irányelvek a Wikipédián belül, hanem azért, hogy a nem enciklopédiába való cikkeket kiszűrjük. A WP:NEMÉRV jó pár elemével találkoztam az érvelésed során, ami nem igazán a törlési megbeszéléshez, hanem az törlést javasoló személyek alattomos szándékához fűződik. Ne érts félre, nem kioktatni akarlak (hiszen még másfél hónapja sem vagyok itt), de szerintem ez a hozzáállás semmiben sem viszi előre a törlési megbeszélését vagy a vita rendezését. Számtalan jobb sorsra érdemes ember került már törlésre innen a nevezetességi irányelv alapján. Amennyiben nem felel meg az irányelvben lefektetett kritériumoknak (megfelelő független források), úgy minden tiszteletem ellenére sem való a Wikipédiára. Ha mindezek ellenére is kivételezés miatt az oldalon maradna, úgy a korábban hasonló ok miatt törölt személyek iránt lenne nagyfokú tiszteletlenség és kettős mérce. Így jelenlegi állapot szerint Symbol delete vote.svg törlendő, ám ha sikerül alátámasztani a nevezetességét forrásokkal, akkor módosítom.

U.i.: Híradó.hu a díjátadásról, névsorban megemlítik, ill. Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben való említésszerű szereplés nem tudom elegendő-e a nevezetességhez, lehetséges nyomtatott sajtóban van még más is Laci.d céllövölde 2010. szeptember 3., 02:25 (CEST)"

És te jogász szeretnél lenni, írod a szerkesztői lapon. Remek.
Ha angolul is olvasol, akkor láthatod majd a különbséget az angol Wiki nevzetességi irányelve és aközött, amit itt a velem szembenálló vitapartnerek alkottak és alkotnak. Tehát ez nem kötelező, hanem néhány ember véleménye alapján alakul, alakulgat. A magyar Wikipédián levő nevezetességi irányelv legitimitása ugyanis nem egyértelmű. Nézz csak utána: ki mit szavazott meg és mikor?
Aki LEXIKONt akar, az nem a külső linkek száma alapján ítél meg bárkit.
És nem minősíti így a jogi tevékenységért (mert a szabadalmi ügyvivő tevékenysége az) adományozott állami díjat és díjazottjait.
A velem való megtisztelő foglalkozásod meg felesleges próbálkozás. A "kettős mérce" szöveget, meg hogy "az lenne a kivételezés, ha megmaradna", kifejezetten multattatónak tartom.
"Számtalan jobb sorsra érdemes ember került már törlésre innen a nevezetességi irányelv alapján." - ezzel remekül elismerted annak az álláspontnak a KÁROS mivoltát, amihez most csatlakoztál.
Örülnék, ha nem válaszolnál. Én is csupán szért írtam le mindezt, nem reménykedve az egyetértésedben, nehogy azt gondold, hogy szó nélkül marad, bármit leírsz a vitákban.
Nőjj nagyra.--Linkoman vita 2010. szeptember 3., 07:03 (CEST)
A tisztánlátás kedvéért: A Híradóban említett Szabó Zoltán gépészmérnök nem azonos a törlésre jelölt Szabó Zoltánnal. Mindkettő Jedlik Ányos-díjas, csak van köztük egy pár év eltérés az odaitélésben. Tambo vita 2010. szeptember 3., 10:43 (CEST)
Habár azt kérted, hogy ne válaszoljak, azért úgy gondolom megillet engem az alkotmányos jog arra, hogy mégis így tegyek, még ha nem is a te vitalapodra, de a sajátomra. Úgy tudom a való életben is úgy van, hogy attól, hogy egy jogszabály (jelen esetben irányelv) nem jó, akkor is be kell tartani egészen addig, amíg hatályban. Jelenleg így működik a rendszer, ezekkel a feltételekkel, és ehhez kell alkalmazkodni. És ennek fontos része az, hogy az adott illetőről, illetve a dologról legyenek független források, ez pedig ennél a cikknél hiányzik. Nem a források darabszáma alapján kell megítélni valamit, de ha teljesen hiányoznak a források, az már gondot jelent a nevezetesség terén. De ha jól látom több témának van külön nevezetességi irányelve (pl. WP:NEVKÖNYV, egyszerűen valakinek (például neked, mint szakértőnek) meg kéne írnia, hogy ki számít elég nevezetesnek.
Az pedig szerintem, hogy nem lett megszavazva, nem jelenti azt, hogy nem számít betartandónak és legitimnek. Gondolkozz csak... megszavaztad Te a Harmadik Magyar Köztársaság Alkotmányát? Kétlem, ennek ellenére mégis be kell tartani, még ha nem is tetszik. Egyébként pedig felőlem visszapakolhatjuk a mindenféle törölt ön-, illetve nem eléggé nevezetes cikkeket , hiszen nem gondolnám, hogy az innen törölt emberek bármelyike rossz, velejéig gonosz, alja ember lenne. Szöveged végét nem teljesen értem, de persze én szívesen funkcionálok lelki szemetesládaként. Laci.d céllövölde 2010. szeptember 3., 13:53 (CEST)

Modellelmélet cikkem jóváhagyása

Szia Laci!

Megtettem a szükséges formai javításokat- amikhez értettem.

Vár 14 változtatás jóváhagyásra. Kérlek ezt is fogadd el, kis mértékben módosítottam az általam írt cikk tartalmát, így sikerült egy kicsivel közérthetőbbé tennem.

Üdv: Mindentudásegyeteme

Köszönet

Köszi a segítséget a Diákigazolvánnyal kapcsolatban! Valahogy így gondoltam én is, csak kellett hogy megerősítse valaki a véleményem. A biztonság kedvéért a hivatalos diákigazolvány oldalra is írtam, de a te válaszod hamarabb érkezett. Tehát mégegyszer: Köszönöm. – Qwert1234 vita 2010. szeptember 4., 20:05 (CEST)

Re: Jeanne d'Arc

Szia! Ezt a képet ismerem és fent is van a commonson és lehet, hogy berakom a cikkbe csak még nemtom hova. Az emléke a nyugati kultúrában fejezetben még van hely egy képnek oda éppen be lehetne rakni meg a cikk végére szerintem csinálok egy galériát is, de ez még nem biztos. Amúgy, ha van kedved nyugodtan beszállhatsz a szerkesztésbe, mos épp a hadvezérsége fejezetet készítem offlineban :-). Ja meg a Zsándárk magyaros átírást inkább ne használjuk, ide nem vonatkozik a WP:JAPÁN VigyorGonoszSasuke88 wikivita 2010. szeptember 5., 13:39 (CEST)

Kiemeltstátusz megvonása

Szia! Légyszi szavazz a Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására/Ben-Hur_(film,_1959) cikknél, hogy meg lehessen vonni a kiemelt státuszt. Sajnos Ben Hur cikke már nem üti meg a kiemelt szintet. – Sasuke88 wikivita 2010. szeptember 5., 21:18 (CEST)

Szia, még az Elnök embereire is szavazhatnál itt: Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására/Az_elnök_emberei, jó lenne, ha sikerülne megvonni, már csak egy szavazat hiányzik hozzá!!!!!

Re

Szia, igen találkoztunk vleük, az eredmények a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb) oldalon olvashatóak :-). A tajvani zenészek kategória még kicsit várhat, egyelőre csak Jolin Tsai-nak és Jay Chou-nak van szócikke, egy kategóriához legalább öt kell. Jay Chout felraktam kiemelésre. Ha van kedved segíteni megírni a piros linkeket (egy rakat mandopop előadó..), az jó lenne :) Egyébiánt nem hiszem, hogy sok mandopop énekes szócikkét meg fogom írni, Vincent Fangot írtam csak meg, de ő meg nem énekes, hanem dalszövegíró LOL. :) Még befejezem Jay diszkográfiáját, és szerintem ennyi lesz a wikis mandopop-pályafutásom. :) belehallgattam Jolin Tsai dalaiba és nem tetszenek, asszem kihagyom a többi mandopoppert, Jay Chou zenéje azért tetszik mert különleges a stílusa, a többi mandopop énekes meg egy kaptafa kb. :) Ha befejeztem Zséjcsút, megyek vissza Jet Li meg Jackie Chan filmjeit írogatni (az se lesz kis meló, pláne Jackie esetében...).

Az infoboxot felvettem a teendők listájára. – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. szeptember 9., 17:39 (CEST)

Infobox done. – Timish 李连杰 levél zsetonlínek 2010. szeptember 13., 10:02 (CEST)

Szub

A szubcsonkhoz időbélyeget is kell tenni (5×~), különben a bot nem tudja kezelni. Tambo vita 2010. szeptember 14., 21:10 (CEST)

Kicsit megkésve, de a pontosítás kedvéért jegyezném meg, hogy a bot pótolja a hiányzó időbélyeget (és valóban, ahogy Tambo vitalapján írtad, pár órán belül szokta is pótolni, ideális esetben fél óránként). A gond akkor szokott lenni, ha nem hiányzik, de nem 5 tildével adják meg, hanem kézzel írnak be dátumot vagy normál aláírással oldják meg. Ilyenkor – mivel nem a bot által elvárt formátumban szerepel az időpont – nem tudja megállapítani, hogy mikori a szubcsonk (és hogy mikor jár le az 5 nap). Üdv: Szaszicska vita 2010. szeptember 23., 05:20 (CEST)

Fullmetal Alchemist

Szia! Szajci szólt, hogy a Fullmetal Alchemist: Brotherhoodot össze kellene dolgozni a Fullmetal Alchemist cikkel. Nemtom mit kellene csinálni vele, mert mind a kettő szereplőlista. Szerintem össze kellene dolgozni egy A Fullmetal Alchemist szereplőinek listája cikkbe. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 15., 20:59 (CEST)

Az jó ötlet, hogy felosszuk, hogy ki mit csinál, bár péntek délutánig ne számíts rám, mert beadandót írok, utána nekieshetünk. Hasonló megoldást kellene alkalmazni, mint a Naruto-Naruto: Sippúden esetében. Elég lenne egy epizódlista, a csak brotherhoodos szereplőket meg írnánk külön szakaszba. Amúgy egy navbox sem ártana, hogy el lehessen igazodni a cikkek között. Javaslom az angol wiki követését mint mindig Gonosz, ott jól megvan írva. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 15., 23:41 (CEST)
Nos, ami a cselekményt illeti, a főbb szereplőknek úgyis lesz külön cikke, ott a A sorozatban való szereplésének áttekintése szakaszban lehetne nyitni egy alpontot a brotherhoodnak, a többi szereplőnél meg úgyse fejtsük ki annyira, hogy gondot okozna, szerintem. Hát sajnos nem tudom mit tudnék elvállalni, a sorozatot nem ismerem annyira, de english alapján el tudom készíteni. ŐŐŐ A bevezetőt, a koncepciót meg a főszereplők rövid leírását bevállalom első körben, aztán majd jön a többi is (de csak péntek, szombat körül:) ). A Hetaliát üdvözlöm, mert biztos jó anime meg van kötődése Jeanne d'Arc-hoz is meg szerepel benne Árpádsávos Magyarország-chan Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 16., 00:09 (CEST)

Sneider Tamás

Tisztelt Uram!

Önök mindenféle cáfolat ész érv és bizonyíték nélnkül törölgetik a cikkeket ez meglehetősen despotikus, úgyhogy kérem függessze fel ezen tevékenységét. Ezen felül az ön által hozott "interjú" sem igazán nevezhető pártatlannak, ha nem tévedek; ön pusztán a jobbik házatáján taláható gizgazokat, publicisztikai szemetet hordja hordja össze és nevezi "pártatlan forrásnak, nevetséges. Tehát mivel a Wikipédia szabad enciklopédia, jómagam pedig az önök által referált forrásokat, információkat nem töröltem (önökkel ellentétben) pusztán hozzátettem, egyoldaló forrásaikat egészítettem ki a másik oldal hírforrásaival, véleményével így a cikk pártatlansága kiegyensúlyozottnak tekinthető; így nyomatékosan felszólítom NE TÖRÖLGESSEN A CIKKBEN, vagy kénytelen leszek a wikipédia üzemeltetőihez fordulni.

Köszönettel:– Novus vita 2010. szeptember 18., 12:51 (CEST)

T. cím!

Köszönöm aggodalmát, de a szememmel semmi gond ön azonban megtanulhatna olvasni: nem azt írtam nincs érettségije, hanem, hogy plenáris ülésen nem tagadta. Az élő személyekről adott információkkal kepcsolatban: az alkotmánybíróság ide vonatkozó határozata alaplyán a közszereplők így a politikusokkal szembeni vélemény nyilvánítás, információ közlés rájuk vonatkozóan szélesebb körben értelmezendő, így ez BELETERTOZIK A SZABAD VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁS alkotmányos alapjogába, de tisztelt uram higyje el egy kissé jobban ismerem a polgári és büntető ügyszak joggyakorlatát mint ön, úgyhogy elhiheti, ha én kérem álítsák meg önt kénytelenek lesznek:). Üdv:– Novus vita 2010. szeptember 18., 13:20 (CEST)

Önnek is szép napot, a helyesírási hibákért elnézést kérek úgy látszik túl sokat tanultam önöktől.

Ha, ide is írt ez a hivatásos rágalmazó - és milyen fenyegetö hangnemben :) Kommentáltam neki egy jót, ha szorakozni akarsz olvasd el! [2]

Második

Szia! Ha majd átnevezed a kínai–japán háborút, akkor nagykötőjel kell a két ország neve közé (Alt + 0150). Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. szeptember 18., 19:48 (CEST)

második kínai-japán háború

Szia! Megnéztem a cikket és szerintem még több fontos rész hiányzik belőle: az egyik a kémiai és biológia fegyverek alkalmazása, a másik a különböző etnikai csoportok reagálása (pl. iszlám dzsihád a japánok ellen), a hatásáról/emlékezetéről is kellene írni, szerintem Tajvan függetlenné válása is hozzátartozik a következményekhez, a háborús veszteségekhez oda lehetne írni a jenkik meg tomik Gonosz veszteségeit is, az angolban még ír a felvonultatott erőkről meg a harci felszereltségről is, szerintem az is hozzátartozik a témhoz. Formai szempontból a sok zöld linket javítani kellene, erre különösen ügyelni kell cikkíráskor, mert valamikor egyértelműsítő lapra irányít át. Amúgy összességében ígéretes cikk, gratulálok hozzá, de a fent említett dolgokat mindenképpen meg kell írni, hogy kiemelt lehessen. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 19., 11:59 (CEST)

Szia! Grat a cikkhez ez lehet még kiemelt is jól haladsz vele. Szerintem viszont nem jó a Tajvan, akkor a "Kína történelme" már jobb és a Népköztársaságot vedd ki ha elírtam bocs érte. Átolvastam és pár zöld linket javítottam. Egy viszont fontos, hogy szerintem nem kell annyi Kína, Kuomintang meg Nanking stb. hivatkozás. A város és földrajzi nevek meg zölden vannak ezeket nem változtattam, mert vagy a cikk nem jó vagy a hivatkozott cikkjeink (ezt nem tudom megítélni). Wikiüdv és további tartalmas szerkesztést! Andrew69. 2010. szeptember 19., 19:04 (CEST)

A zöld link az beállítás kérdése. Ha kiemelt szerkesztő vagy a beállításokban (ez ott van jobb oldal lapteteje beállításaim fül alatt), ha megkeresed a segédeszközöket. Itt legörgeted a menüt és az "Egyedi kinézetet nyújtó segédeszközök"-nél teszel egy pipát. Ez segít, hogy észrevedd az átírányított linket az ugyanis zöld. Elviekben a kék a jó és a kiemelésnél is azt kérik ezért célszerű alkalmazni egy cikkben. A pinjin meg a WP:KÍNA|átírási irányelveket nem tanulmányoztam, de valami nincs rendben, ezt látni fogod, ha beállítod te is. Ilyeneket írtam át elsősorban a cikkedben, mint pl Nagy-Britannia az ugye hivatalosan Egyesült Királyság. Andrew69. 2010. szeptember 19., 19:40 (CEST)

Gondolom akkor már látod a zöld linkeket. Szerintem azért egy földrajz atlasz is segíthet, mert ott is magyar nyelven szerepelnek a városok. Pl konkrétan megnéztem a Nanking az ott is az és nálad is. A szócikk meg Nanjing és azt írja magyarosan Nancsing. Szerintem jó a Nanking, de ebben nem mernék 100-ig állást foglalni, mert nem tanultam kínait meg pinjin átírást sem. Ha van erőd néz utánna és tedd rendbe, mert kevés a szakértő ezen a téren. Andrew69. 2010. szeptember 19., 20:04 (CEST)

Véleménykérés Novus ügyében

Üdv!

Igen, láttam, hogy "aktivizálta" magát. A véleménykérést elindítom, mindössze annyit kérnénk, hogy várjuk meg ezzel a blokkja végét. Ne az legyen, hogy megvádoljanak minket, hogy kihasználva a blokkját áskálódunk mögötte. Tehát kedd este teszem fel az oldalra. Mint érintettet, küldök neked is, meg neki is levelet erről. Köszi, nekem is menni fog a gyöngyszemei összekaparása. :) További jó munkát! – Tobi Üzi :) 2010. szeptember 19., 13:13 (CEST)

Izé meg ecet

Kicsiben írom, mert ez illegális lesz: elvileg az irányelv szerint a pinjin az elsődleges, de az az irányelv egy kalap ***. A pinjin kiolvashatatlan, kezelhetetlen, és per pillanat nincs is senki, aki a problémáinkra felelni tudna, amik az alkalmazásából adódnak. Épp azon dolgozom, hogy az irányelvet megváltoztassuk, de addig is polgári engedetlenségre hívnálak fel: csináld te csak úgy, ahogy eddig, és akinek nem tetszik, az oldja meg maga, ha tudja. De ha kérdeznek, nem én mondtam! Vigyor Bennóiroda 2010. szeptember 19., 21:03 (CEST)

Gratuláció!!!!

Gratulálni szeretnék, a Második Kínai-japán háborúról készült cikkedért! Nagyon jó lett!!!!!! Történelem pTöri szoba 2010. szeptember 19., 22:11 (CEST)

Köszönöm a dicséretet, igazán jól esik :-). Bár még pár fejezet hiányzik, ezeket majd a héten pótolom, aztán valamikor felrakom a cikket kiemelésre. Laci.d céllövölde 2010. szeptember 19., 22:19 (CEST)

Novus

Hali!

Elindítottam a véleménykérést Novussal szemben. Mint érintettet, felkérlek, hogy itt a "A véleménykérés megalapozottságát tanúsító felhasználók" rovatban írd már alá légyszíves a nevedet. Ezután indulhat el az eljárás. Köszi: – Tobi Üzi :) 2010. szeptember 21., 21:47 (CEST)

japán megszállása

Természetesen. Asszem a japán megszállása után vagy valami ilyesmi cikkből dolgoztam be. Nézd meg, hogy mi hivatkozik erre a cikkre és meg fogod találni. Szajci pošta 2010. szeptember 22., 07:00 (CEST)

Wikipédia:Szerkesztők véleményezése/Novus

Azért senki nem születik wikipédistának. Igazatok volt, amit írtatok, de nem kellene ennyire keménykedni. Te is követtél (követsz el) hibát (pl. idézőjel alul van). A többit láthatod a vitában, és a saját vitalapodon. Szeressük egymást gyerekek! Tambo vita 2010. szeptember 22., 21:24 (CEST)

Se rokona, se ismerőse nam vagyok! Amit írtam azt a józan ész diktálta. Én is támogattalak a jelölésnél. Sokkal értelmesebbnek tartanak annál, hogy itt most keménykedjél. Nézzed meg Szajci vitalapját. Lecigányozta, de visszavonta a saját szerkesztését, Énnekem nem fűződik semmi érdekem ahhoz, hogy maradjon. Megpróbáltam elsimítani az ellentéteket. Van akinél sikerült, van akinél nem. Meggyőződésem, hogy nem a kitiltás a megoldás. Bár én egyszerű, megerősített szerkesztő vagyok, nem engednék meg olyan hangnemet (bármilyenek voltak az előzméyek), mint amilyenek ebben a témában leírásra kerültek. Felkínáltam a mentorálást, mert az a véleményem, hogy ez egy csapatmunka, ahol segíteni kell(ene) egymást, és nem kizárni. Több empátiával, több megértéssel szerintem békésen le lehetne rendezni ezt a dolgot. Vannak itt régebbi járőrök, adminok, bürok, de ilyeneket még nem írtak le. Különösen ajánlom figyelmedbe Szerkesztő:Karmela-t, aki rengeteget megpróbál segíteni az újoncoknak. Én az Ő ténykedését valahogy sokkal többre értékelem. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tambo (vitalap | szerkesztései)

Lakner Hugó

Kedves Laci.d! Mivel még új vagyok a Wikipedia világában, nem tudtam pontosan hogy, hogyan történik a feltöltés. A képek hagyatékból kerültek elő, egy kivételével, de akkor azt cserélem. Ilyen esetben az én képeimnek minősülnek, ha jól értettem. A képek dátumát módosítom a javaslataid alapján. A szöveg engedélyezését még nem pontosan értem, de utánajárok. Köszönöm az észrevételeid, remélem minél előbb helyrerakom a hibákat! Üdv Lakner

Vita

Szia! Ehhez muszáj hozzátennem, hogy egy vita elfajulásához két fél kell. Bár kétségtelen, hogy végigolvasva az egész lapot felmerül az emberben a kérdés, hogy akkor most kinek is van baja kivel. De ami a legfontosabb: nyugi, ez egy enciklopédia, nem vérre megy a játék. :-) Szaszicska vita 2010. szeptember 24., 12:50 (CEST)

:)

Jé, nem is láttam eddig, hogy te is miskolci vagy :) örülök, hogy folytatódik a városunk világuralma a wikin :D Úgy látszik, Miskolcon minden szerkesztőt Lacinak hívnak, már te vagy a negyedik, és nekem is az lett volna a másik keresztnevem, ha fiúnak születek :D Alensha 2010. szeptember 25., 16:21 (CEST)

Rengeteg kidolgozandó van még, csak nekem most előtérbe kerültek az egyiptomi témák. Az egyetem cikkét inkább neked kellene megírni, én nem oda járok :) Mindig megfogadom, hogy szünetben, amikor többet vagyok Miskolcon, nekilátok alaposabban, de eddig mindig elmaradt. Szalax amúgy egész jól átvette tőlem a Miskolc-témát, remek cikkei vannak. Alensha 2010. szeptember 25., 16:30 (CEST)

Lista nemigen van, többnyire azt írjuk, ami eszünkbe jut. Pirosak a linkek a Sablon:Miskolci városrészek sablonban, Miskolc műemlékeinek listája is piros néhol, meg ha miskolcos könyvben meglátsz bármit, aminek nincs cikke, az is jöhet :) Alensha 2010. szeptember 25., 16:41 (CEST)

2. kínai-japán háború

Szia! Megnéztem a cikket, ami még hiányzik belőle az a felvonultatott erők, illetve a haditechnika, meg szerintem a következményekhez Tajvan függetlenné válása is hozzátartozik. A formai résznét nézve, a cite sablonok használata az általában kötelező kiemelésnél, meg a zöld linkeket javítani kellene. Amúgy gratulálok a cikkhez, nekem is be kellene már fejeznem Jeanne d'Arc cikkét csak mostanában ellustultam Gonosz meg az időm is kevesebb. – Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 26., 00:04 (CEST)

Novus

Az Novus-ügyet a Wikitanács elé lehetne vinni. Ezt felírtam az összegzés részhez is. Csak annyit kérek, hogy ezt tegyétek meg ti Tobival. Nekem ehhez már nincs kedvem. Egyéb javaslat?Carlos71 vita 2010. szeptember 27., 21:21 (CEST)

Akkor összerakjuk együtt.Carlos71 vita 2010. szeptember 28., 12:42 (CEST)

Kiemeltmegvonás

Szia! Jó lenne, ha ránéznél: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására/II._János_Pál_pápa_(másodszor)Sasuke88  wikivita 2010. szeptember 28., 13:13 (CEST)

Csen Cseng

Megnéztem a Csen Cseng cikket és igazából nem értem, hogy miért nem használod a {{cite web}}(?) sablont. Több forrást is felsorolsz így nem lehet tudni honnan vetted az ott szereplő állításokat. Egyébként mi van a második kínai–japán háború cikkel, miért nem méreted meg kiemelésen? Andrew69. 2010. október 2., 23:28 (CEST)

Engem meggyőztél a kiemeléssel kapcsolatban és írj kapcsolodó cikket sokat. A forrásokat meg láttam az angolon én is, sajnos ott sincs bejelölve :-(. Talán ilyenkor azt lehetne tenni, hogy nem kellene mindet használni. Beírod, hogy fordítás és ami neked vagy a neten is meg van csak azokat használni. Wikiüdv és további tartalmas szerkesztést! Andrew69. 2010. október 3., 06:54 (CEST)

Kim Dzsongün, vagyis -un, vagyis -ün

Jó estét kívánok! Kérlek, a szakmai jellegű vitákat ne visszaállítgatásokkal próbáld megoldani. Az ilyesmiből mindig csak nagy-nagy izé lesz. A lapot két napra levédtem, addigra talán sikerul (-ül) megoldást találni a problémára. Udv (üdv), Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. október 3., 19:25 (CEST)

Ez a beszéd, mélyen egyetértek. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. október 3., 19:29 (CEST)

Kanin Kotohito

Szia, az aposztróf azt jelzi, hogy szótaghatár, tehát még véletlenül se ka és nin szótagokból áll. Mivel ez nekünk gancegál, a Hepburn magyar változatából ki szoktuk hagyni. Bár igaz, Ton'a esetében én is megtartottam. Úgyhogy a te döntésed. :) – Pagonyfoxhole 2010. október 7., 22:38 (CEST)

Jut eszembe, a Tanizaki Dzsunicsirónál viszont kihagytam (Dzsun'icsiró lenne), mert a magyarul megjelent művein sincs a nevében aposztróf. Úgyhogy összességében az a véleményem, hajítsuk ki minden esetben, mindjárt elgondolkodom a Ton'án is. – Pagonyfoxhole 2010. október 8., 15:28 (CEST)

Hitlerszalonna

Érdekelne az angol nyelvű Hitler-szalonnáról (egyik kedvenc ételemről) szóló szócikk. Nem tudnád a vitalapomra linkelni? Köszi: Γουββος Θιλοβούββος 2010. október 8., 00:52 (CEST)

Köszi a linket! Az írásmódját érdemes Bennótól megérdezni, szerintem kötőjelesen kell írni, de én már sokat felejtettem helyesírásból (pedig egykor kerületi versenyeket nyertem a suliban), a tudásom nem naprakész és nem is megbízható. Γουββος Θιλοβούββος 2010. október 8., 08:40 (CEST)

Hali! Láttam Gubb vitalapján a kérdést, és ez a jelentésmódosuláson átesett köznevesült tulajdonnévi összetételek tipikus esete, azaz hitlerszalonna az írásmód (lásd még krisztustövis, máriaüveg, kolorádóbogár stb.). A Hitler-szalonna szokványos összetétel lenne, és így hirtelen nem is tudom, mit jelentene, a Führer pocakját mondjuk, de nem akarok morbid lenni. Pasztilla 2010. október 8., 09:32 (CEST)

WT-ügy

Peadar viselkedésével kapcsolatosan indítványt nyújtottam be a Wikitanácsnak. Üdv– Istvánka posta 2010. október 8., 17:46 (CEST)

Értékelés

Meggyőztél és visszaállítottam a fontosságot. A ne értékeld magad, mire értettem tudod te is és az idő itt a wikin viszonylagos ezért fogadd el sokan olvasnak és jó az a cikk, de ne egyedül dönts. Ez csak egy jó tanács volt élj belátásod szerint vele. wikiüdv Andrew69. 2010. október 10., 00:36 (CEST)

Tajvan

Szia, kis üngyürübüngyürü cukorfalat drágaszágomra való könnyes tekintettel és nagy -vel hozzáláttam a Kínai Köztársaság bővítéséhez allapon. A vitalapon olvastam, hogy terveid közözött szerepel egy Tajvan történelme szócikk. nem akarok keresztbe húzni neked, ha már elkezdtél dolgozni rajta, vagy anyagot gyűjteni, így azt szeretném megtudni, hogy fel tudjuk-e osztani a munkát? Én most egy ideig elleszek a Kínai Köztársaság szócikkel, közben ha megírod a Tajvan történelmét, akkor az szuper, ha nem, akkor én szívesen megírom majd utána. Illetőleg egy külön A Kínai Köztársaság történelme szócikk is kell, mert a kettő ugye nem ugyanaz. Ezen felül én tervezem megírni majd a kapcsolódó bokrokat is, a kultúra, művészet stb cikkeket (azoknak már gondolom Tajvan művészete, Tajvan kultúrája stb címet kéne adni, nem?). Fel is oszthatjuk, ha van kedved írosgatni. A zene szócikket kisajátítanám viszont. :P – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 12., 13:55 (CEST)

Én ara gondoltam, hogy akkor lefordítom az enwiki cikkét egy az egyben + kiegészítem a kultúra stb résszel, ami az enwikiből hiányzik (gondolom azért csak "good article" és nem kiemelt), és akkor a különálló szócikkeket meg megírogathatjuk felosztva. Akkor lenne külön szócikk ezekre, amiket megírnál, ha jól értem?:

?

Ebből Tajvan történelmét szívesen bevállalom (vagy a másikat, ahogy tetszik), meg akkor még

Jó lesz így? – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 12., 14:33 (CEST)

Szuper! Akkor én bevállalom a tajvan történelmét az enwiki alapján, és ha tudsz még hozzáírni a magyar forrásokból, akkor szuper lesz :) és máris lesz két olyan szócikk is, ami mehet majd kiemeltre, mire végzünk velük Vigyor. Szaporodnak a kínais kiemeltek :P Jet Li ugye már megkapta, tegnap kiemelt lett a Tigris és sárkány (film), most van munkapadon Jay Chou, várólistán meg a Félelem nélkül (film, 2006), és hamarosan viszem Jackie Chant is várólistára. VigyorBái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 12., 14:49 (CEST)

Első ránézésre teljesen jól néz ki, jó részletes; bár én biztos hogy pinjin-magyaros választhatóval írnám a neveket a szócikkben, hogy mindkét tábor igényeinek megfeleljen és mert sokan nem ismerik a magyaros formákat még (meg a sok zöld link írtásához), illetve a forrásoknál a könyveket külön ki kéne írni egy felhasznált irodalom fejezetbe {{cite book}}(?)-kal (amellett, hogy reffel hivatkozva vannak az oldalszámok), mert így nehezen követhető. Természetesen tudom, hogy Tajvan törénelme =/= Kínai Köztársaság történelmével :D Ez ugyanaz mint hogy Törökország történelme is a török köztársaság történelmét jelenti, nem pedig szeldzsukokig visszamenőleg minden hóbelebancot :P – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 12., 15:09 (CEST)

Kína

Szia! Mivel Tajvan át lett mozgatva, szerint Kínát is át kéne mozgatni Kínai Népköztársaságra. Szajci pošta 2010. október 13., 08:49 (CEST)

Köszi

Köszi amit írtál!Carlos71 vita 2010. október 14., 18:57 (CEST)

Tajvan

Szia, látom szorgalmasan írod a szigetet :P Én meg elkezdtem a szócikket végre, már a bevezetőben annyi piros link van, hogy a köv. 20 évre kész a "mit kell megírni de sürgősen" lista LOL :DDDD Betettem a szakaszokhoz a bővebben sablont, azt mind piros linkes :D Vicces munka lesz ezt felhozni kiemeltre úgy, hogy a szócikkbokrok is meglegyenek hozzá :DDD Egy rakat cuccnak nem tudom a rendes fordítását, mármint hogy hogy szokás fordítani, és ha gugli nem segít, majd zargatlak, jó? :) Jó munkát! – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 23:39 (CEST)

végső megoldásként összegyűjthetjük, ami nem megy és megkérdezhetjük a konfuciusz intézetet, úgyis heti kétszer járok oda kínaira :) – Bái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 23:49 (CEST)
Már beléptem :P Amúgy két WP:KÍNA-hoz tartozó szócikk is van kiemelésen most, csak hogy tudd VigyorBái Táng a házisárkány barlangja 2010. október 14., 23:59 (CEST)

Nürnbergi per

Szia! Bocsánat a zavarásért, de láttam, hogy tagja vagy a Hadtudományi műhelynek és bár a Nürnbergi per szócikket Kavics sorolta be kidolgozottsági skálán vázlatosnak, de ő most „csökkentett módban van”, ezért lehetne arról szó, hogy esetleg ránézz a szócikkre és ezt a besorolást megfelelő szintre módosítsd? Nagyon hálás lennék, ha segítenél ennek megoldásában. Tisztelettel! Hungarikusz Firkász Lacus Vitacus 2010. október 16., 18:44 (CEST)

Köszönöm a segítségedet! Hungarikusz Firkász Lacus Vitacus 2010. október 17., 18:56 (CEST)

Rossnagel

Szia! Most jön a szép feladat: szerezd vissza a csaj által beírt tartalmat és helyezd el a megfelelő allapon, amit én létrehoztam. :) Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 17., 15:18 (CEST)

Hello. Szerintem ez nem volt szép feladat, csupán egy félperces rutinmunka, amíg az ember visszakeresi a laptörténetben a változatot. Mindenesetre megtörtént, és a kép oldaláról is töröltem az átirányítást. Laci.d vita 2010. október 17., 15:21 (CEST)

WOW! :)) Vigyázz magadra, mert rövidesen.... :)) bajok lehetnek. Üdv, és kösz! – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 17., 15:29 (CEST)

Kiemeltmegvonás

Szia! Megpróbálom elmondani röviden, hogy hogy kell jelölni megvonásra. Először a szócikk vitalapján a mérföldkő sablonban létre kell hozni egy új eseményt, melynek megneveszése "ksm" (ha második megvonás, akkor ksm2 és így tovább), illetve a szócikk állapotát is át kell írni ksm-re (ez feljebb van, ha nincs benn a paraméter, akkor be kell tenni). Az elnök emberei vitalapján láthatod hogy kell. Ezután létrehozod a munkalapot "Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására/Szócikkneve" néven, ha második alkalom, akkor "Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására/Szócikkneve" (másodszor) néven. A munkalapra be kell írni a ===Szócikkneve=== bekezdést illetve alá az indoklást és alá kell írni. Ezután már csak a „Wikipédia:Javaslat_kiemeltszócikk-státusz_megvonására” lapra kell berakni a következő sablont: {{/Szócikkneve}}, ha második alkalom, akkor {{/Szócikkneve (másodszor)}}. Szerintem nem bonyolult még ha annak látszik is Vigyor. Amúgy a Szauna és a Go teljessége sincs meg az Oulu cikket viszont csak a finn kiemeltből kellene forrásolni, javítgatni. – Sasuke88  wikivita 2010. október 17., 21:53 (CEST)

Határozathozatal

Szia! A Wikitanács elé Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Peadar címen benyújtott ügyben megszületett a határozat, az eredményt ott megtekintheted. Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. október 19., 23:50 (CEST)

Lolita divat

Ez a változtatás szerinted helyénvaló? (Csak azért kérdezem, mert láttam, hogy te foglalkozol a témával, és mert gyanús ip címke van a szerkesztések mellett.) Üdv! – Hunyadym HunyadymVita 2010. október 22., 22:20 (CEST)

Köszönöm! – Hunyadym HunyadymVita 2010. október 25., 22:21 (CEST)

Tajvan csapó kettes

Szia, itten ni összedobtam egy sablonvázlatot (nagyonvázlat), rápillantasz, hogy témakörileg kell-e még bele valami? A szépészeti részével majd később foglalkozom :) Köszi! – 小龙 (Timish) xiǎolóng de xìnxiāng 2010. október 27., 16:47 (CEST)

Szia, a történelem részen még dolgozom a szócikkben :) Szerintem nem kell ennyire részletesen kifejteni, igyekszem lerövidíteni, kiszedni a töltelékcuccokat belőle, mert úgyis lezs külön szócikk a történelméről, nem kell az egészet a Kínai Köztársaság szócikkében elmesélni. Szerintem az angol szócikkben is túl hosszú, de ott nyilván azért az, mert a többi rész nincs annyira kidolgozva, itt viszont minden ki lesz, és így akkor baromi hosszú lesz az egész szócikk. Bele fognak kötni a történelmi rész hosszába a kiemelésen. Még három alfejezet van az angol szócikkben, azokkal együtt már majdnem kitesz egy önálló szócikket a dolog... Így is faragni kéne belőle valahogy, nagyon aránytalan lesz... Kérhetem, hogy amíg dolgozom rajta, addig ne írj hozzá? Így nagyon nehéz koordinálni a munkámat, ha újra és újra át kell dolgoznom, mert beleírtak :)) Köszi. – 小龙 (Timish) xiǎolóng de xìnxiāng 2010. október 29., 09:52 (CEST)

Ja hát mint mondtam, még nincs kész. :) Az évszám enwikiből volt... Köszi a javítást– Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. október 29., 12:41 (CEST)
vitalap lehet jobb lenne, mert előferdülhet szerkütk, ha éppen a szócikkben dolgozom, ami rövidebb szakszoknál megesik, hogy nem az allapon írom meg, hanem benne a szócikkben, mint a földrajza részben, ami hiányzott az angol szócikkből. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. október 29., 12:52 (CEST)

Mandzsúria

Szia! Fenti kifejezésről nincs cikk a magyar wikin. Ha volna kedved, integrálhatnád, vagy ha meg lehet írni, akkor jó volna. – Burumbátor Speakers’ Corner 2010. október 28., 15:11 (CEST)

Guómíndǎng

Köszi, igazad, van, majd átjavítgatom.– Szilas vitalapom 2010. október 29., 16:58 (CEST)

A lapodon éktelenkedett egy piros hibaszöveg, nem tudtam megállni, hogy ne javítsam. Kivettem a refeket és a tartalmát egy ikonnal megjelölve tettem a lapodra. Alakítsd tetszésed szerint. - Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. október 30., 03:36 (CEST)

Csang Hszüe-liang

Megnéztem és értékeltem a Csang Hszüe-liang szócikket. Jó és hiánypótló, de egy észrevételem azért van. A forrásolása az teljes káosz. Látom az angol wiki alapján az ott hiányzó forrásokat próbáltad rendbe tenni. Nem javítottam bele, mert jobban kell, tudjad mi hova kell. Egy biztos azonban, hogy az opcit sablon kellene a könyvhivatkozásokhoz és az utolsó négy forrást csak úgy betetted én azt lehivatkoznám a szövegben, hogy melyik rész honnan van vagy nem is szerepeltetném ott. A külső hivatkozások rész az nincs, még azt javaslom, mert emeli a cikk színvonalát. Egyébként csak így tovább, mert szépen gyarapodik a kínai hadtudományi szócikkek sora. Egy dolgot is felvállalhatnál majd, hogy a meglévőket is fejleszted, mert például a Csang Kaj-sek vagy a Kuomintang még akár az angol wikiből is könnyedén fejleszthető. A másik meg tudom érik, de ne felejtsd el, hogy rád vár az első Kínához köthető kiemelés, mert még nincs ilyen kiemelt szócikkünk. Andrew69. 2010. november 1., 09:49 (CET)

Én a Levelek Ivo Dzsimáról filmet láttam, de várom a szerkesztésed is, mert érdekes lesz magyarul is olvasni az ott történteket. Andrew69. 2010. november 1., 16:00 (CET)

Kérdezted az opcit sablont és miért van káosz a forrásokban? Az opcit a könyvhivatkozások sablonja elég egyszerű a használata beteszed elsőnek a citebook hivatkozást[1] majd utánna az opcit egy példa:[2] segít, hogy melyik oldalról van az adott rész. Nekem az miatt volt káoszos, mert ha beírsz három forrást a végére, akkor nem lehet tudni honnan van a cikked forrásmegjelölés nélküli része és erre jó ez a segítség. Ha esetleg nem világos nézd meg a Malinovszkij marsall, cikket ott alkalmaztam is. Így néz ki:

  1. V.Sz Golubovics. Malinovszkij marsall, ford. Horváth Zoltán, Zrínyi, p. 5. o. (1985) 
  2. Golubovics, i. m. 16. o.

Talán segít. Andrew69. 2010. november 6., 00:53 (CET)

Csonkok

Szia! Én mindig csak azután szedem le a csonk jelzést miután bővítettem pár mondattal a szócikket. De köszönöm az észrevételt! – Frommer 97 vita 2010. november 3., 07:00 (CET)

:D

Szia!

Az véletlen lenne, hogy negatív példaként épppen az Oulu, go és szauna cikkeket hoztad fel? Én elnevettem magam rajta :) Alensha 2010. november 7., 21:14 (CET)

Nem a véleményeddel volt baj, az ilyen régi kiemeltek szerintem se ütik meg a szintet. Azon vigyorogtam, hogy ez a 3 véletlenül ugyanannak a szerkesztőnek a cikke (más kiemeltje nem is volt, asszem), és az úriember eléggé közvéleményt megosztó egyéniség mindenhol, ahová beteszi a lábát. Kár érte, mert nagyon értelmes ember, csak nagyon nehezen illeszkedik be olyan közösségbe, ahol más ember is van rajta kívül. Azt hittem, ismered valahonnan, azért szúrtad ki :) Alensha 2010. november 7., 21:39 (CET)

hééé, ha ZH-t írsz holnap, akkor most mit csinálsz itt? :D sok sikert hozzá! Alensha 2010. november 7., 21:48 (CET)

Kiemelt megvonás

Szia! Szeretnélek megkérni, mivel eléggé belendültél a csillagtalanításba, hogy amikor találsz egy szerinted nem megfelelőt, nézd meg, hogy az "egykori" gazdája, vagy az, aki a laptöri szerint sokat dolgozott vele, aktív-e még. Ha igen, akkor írj neki, hogy megvonásra került a szócikke, esetleg javíthatna rajta, ha van ideje. A most megvonáson lévő 4 szócikkből 3-nak most is aktív a gazdája! (írtam nekik). Köszi előre is. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 9., 15:15 (CET)

Észrevételek, Javaslatok, Kérdések

Szia! Itt a kiemeltmegvonási parádé kellős közepében ajánlanám a figyelmedbe és a Kína műhely figyelmébe Peking szócikkét, mely szintén gyengén forrásolt és számos kiegészítésre, korrigálásra szorul. Láttam, hogy a cikkeidben gyakran használod a hadúr kifejezést, aminek a linkje jelenleg a hadúr (keresztnév) cikkre mutat, ezzel is kéne valamit csinálni. A második kínai-japán háborút mikor jelölöd kiemeltnek? A Hetáliával hogy állsz, mikor készül el?:-) Már nagyon várom :-). Tegnap nekiálltam a Narutós cikkek rendbetételének, ha gondolod segíthetsz, igazából sok helyen csak frissíteni kell, de van ahol bővítek is majd, ha találok anyagot. Szakura cikkét meg akarom írni kiemeltre, mert ő a favorit, aztán jöhet a többi is. Üdv. – Sasuke88  wikivita 2010. november 9., 23:31 (CET)

Nana

Szerintem mehet simán A Nana szereplőinek/fejezeteinek/epizódjainak listája, mivel regények esetén nem szoktunk írni szereplőlistát, epizód- meg fejezetlistát meg végképp nem. Az cikkek első sorából meg kapásból kivehető, hogy a mangáról van szó. Bár, ha precízek akarunk lenni, akkor kihangsúlyozhatjuk a cikkcímben is, hogy a mangáról írunk, rád bízom a döntést, mert szerintem mindkettő címváltozat jó. Amúgy OFF-nak: Ha még nem olvastad a Naruto legfrissebb fejezetét (515.), akkor sürgősen pótold mert fenomenális rész Vigyor. Ja, Hinatát nem igen tudjuk kiemelni, mert nincs róla külön cikk, így marad Tavaszi Cseresznyevirág. Hoppá Vigyor, erről jut eszembe, hogy szerintem beleírhatnánk az animanga szereplők esetében a nevük hozzávetőleges jelentését is az infoboxba. Erről mit gondolsz? – Sasuke88  wikivita 2010. november 10., 00:45 (CET)

Tajvan csapó hármas

Szia. Hááát, ez itten nagyon kemény lesz. Valahogy meg kéne csapolni a történelem részt, mert iszonyú hosszú így a többi fejezethez képest, és ha minden fejezetet rendesen megírok, kilométernyi hosszú lesz a szócikk. Csak nem tudom, hogy kéne lerövidíteni, kidobni sem akarnám a szöveget. Ötlet? – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 11., 20:19 (CET)

az oké hogy így is alig mond el valamit, de azért van a külön szócikk ugye... A Kínai Köztársaság történelme szócikkben kell részletesen elmondani, az ország szócikkében nem lehet benne minden. Már így is a fél szócikk a történelemről szól :D – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 11., 21:31 (CET)

grt

Üdv a járőrségben. Andrew69. 2010. november 12., 21:14 (CET)

Sima ügy volt. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 13., 08:16 (CET)

Köszönöm a támogatást :) – Laci.d vita 2010. november 13., 14:20 (CET)

E-mail

Küldtem neked egy e-mailt, leírtam benne a problémám, fontos lenne. Persze csak ha van rá időd-Secutor vita 2010. november 13., 13:04 (CET)

Már úgy néz ki, hogy megoldottam.Secutor vita 2010. november 13., 14:02 (CET)

Kösz, már kértem közben mástól is segítséget és kész lettem vele.Secutor vita 2010. november 13., 15:35 (CET)

Re:Zajcev

Kitöltöttem Vaszilij Grigorjevics Zajcev kitüntetéseit az infoboxban és a szöveget is csiszoltam, mert gyatra volt. Azon gondolkodtam közben, hogy elő kellene jönnöd egy kiemeléssel. Lassan be lehet zárni, ha nem jönnek a frissen kinevezett ;-) wikinagyságok. Szerintem eljött az időd. Andrew69. 2010. november 13., 21:59 (CET)

Második kínai–japán háború

Én már korábban is mondtam, hogy gyere elő vele. Egy biztos a mostani cikkek közül nekem az abszint után ez lesz a másik kedvencem. Most nagyon kiváncsi leszek, mit mondanak rá a többiek. Andrew69. 2010. november 13., 23:00 (CET)

Csak most kezdtem olvasni, de tetszik a cikk, remélem, eléri a kiemelést. Csak egy apróság: én úgy tudtam hogy zöld link nem lehet a kiemelt cikkben Lehet, hogy ezt a követelményt eltöröltük már??– Szilas vitalapom 2010. november 14., 19:59 (CET)

A zöld link egy mánia, nem követelmény az seholse :) – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 16., 20:24 (CET)

Tajvan csapó négyes

Murati újonc szeretné megírni a nagyobb városok cikkeit, próbálom irányítgatni, hogy forrásoljon rendesen. Néha ránézhetsz, ha van kedved :) Jövetelem tárgya viszont a tajvani település infobox, ha már megírosgatja a szócikkeket, akkor előrrébb kell vennem a tervben, szóval össze kéne szedni, hogy mi kelljen bele. Hm? – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 16., 20:24 (CET)

Második kínai–japán háború és nemzeti cikkek :)

Üdv! Most jut eszembe, hogy még hiányzik a cikkből a felvonultatott erők és haditechnika részletezése. Jó lenne, ha ezeket is megírnád, mert szerintem ez a háború legérdekesebb része, hogy mennyien meg mivel zúzták egymást Vigyor. A 20 %-os küszöböt biztosan nem léped át vele, szóval a kiemelési eljárást sem rontod el. Am írtam egy ilyen cikket: A nemzet székelykapuja :-) meg tervezem, hogy hetente-kéthetente írok valami nemzeti cikket Vigyor, ha van esetleg témád hozzá, nyugodtan szólj. – Sasuke88  wikivita 2010. november 17., 00:34 (CET)

A kurucon lévő képeket szerintem nem a kuruc.info készítette, mert akkor rajta lenne a vízjelük, de ha gondolod írhatsz nekik. Am találtam egy érdekes képet: http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/2010_11/image005.jpg mely lehet, hogy közkincs. – Sasuke88  wikivita 2010. november 17., 16:08 (CET)

Szia, megnézném én az átírást, de a legtöbb név nincs feltüntetve pinjinül, csak magyarosan... Magyarosról visszafejteni pinjinre igen nehéz, tekintve, hogy a cs az j meg q meg zh is lehet, például... Jó lenne, ha a linkelt nevekben is fel lenne tüntetve a pinjin a {{kínai}}(?) sablonnal, pláne ha piros a link és nem kék. Én így szoktam: {{[[Csang Kaj-sek|Chiang Kai-shek]]|[[Csang Kaj-sek]]}} Így nem lehet ellenőrizni szépen az átírást, most kezdjem el keresgetni a magyaros nevek alapján az enwikin, hogy kik lehetnek? :) A kék linkesek, oké, meg tudom nézni a szócikkükben, de a piros linkesek? Na ezért nem támogatom most pl. a csak magyaros átírást. Nem tudom őket felütni angol forrásokban olyan egyszerűen. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 22., 11:53 (CET)

Tudtad, hogy...?

Szia! Gyere megbeszélni! Szerkesztővita:Perfectmiss/Érdekességek#IrányelvPerfectmisside írj! 2010. november 21., 17:28 (CET)

Allap = magánterület

Szia! Egyrészt köszi a korrekciót, másrészt azonban a jövőre való tekintettel szólok, hogy {{építés alatt}}(?) sablonos szócikkbe sem szép dolog belenyúlni, de szerkesztői allapba meg kifejezetten csúnya. Legyél szíves inkább írni ilyenkor, csak a problémák elkerülése miatt. Megértésedet köszönöm, remélem, nem veszed zokon az üzenetemet. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 22., 22:59 (CET)

Hát nem dőlök a kardomba tőle, ha valaki belenyúl, de a szerk. ütk. elkerülése miatt semmiképp sem jó. Ráadásul vannak nálam rosszabbul reagálók is, tapasztaltam. :-) Annak a szervezetnek még holnap én is utánanézek, aztán valamelyiket beírom, köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 22., 23:47 (CET)

Elnevezés

Ha már elnevezés... a Beijing Film Academy-t is meg akarom írni, ennek mi legyen a magyar címe? És a scar literature? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 23., 08:23 (CET)

Oké, a Pekingi Filmakadémia jó, köszi. Ha cite book sablont használsz, és a page= paraméterhez azt írod, 15.o, akkor az úgy is jelenik meg. Legalábbis eddig így csináltam. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 24., 20:11 (CET)

A fenti sztornó, tényleg ott marad a p betű. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 24., 20:15 (CET)

Laci, a scar literature fordítására még nem válaszoltál a kínai műhely vitáján. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 25., 14:47 (CET)

Re: Egy apróság

Köszönöm szépen az elismerést, szóhoz sem jutok Vigyor. Most igyekeznem kell, hogy tényleg méltó legyek e kitüntetés büszke viselésére :-). – Sasuke88  wikivita 2010. november 24., 18:29 (CET)

re: lol

Valóban nyugalom fog köszönteni a wikire VigyorGonoszVigyorGonoszVigyorGonoszSasuke88  wikivita 2010. november 26., 00:57 (CET)

srácok, ezt azért ilyen nyilvánosan nem kéne. jelenleg cigány szerkesztő egy sincs, meleget és zsidót egy kezemen meg tudom számolni (már akiről tudom), komolyan nem bírtok elférni tőlük? (azt elismerem, hogy a blokknaplóban ez ritka hülyén jön ki, és motoszkál bennem a gyanú, hogy valaki direkt ezért regisztrálta a nevet…) Alensha 2010. november 26., 01:30 (CET)

Nem kell ezt túldimenzionálni, csupán mutattam valami vicceset Sasukének. Én például tökéletesen megvagyok bárkivel, amíg nem akarja rám erőltetni a saját világnézetét vagy nem náciz/nyilasozik (maxval)/zsidó és cigányüldözést vizionál (Novus) folyton. – Laci.d vita 2010. november 26., 01:45 (CET)

Kieg: Valakinek tényleg túl sok szabadideje van. – Laci.d vita 2010. november 26., 01:52 (CET)

Ez az ombudsizé valszeg ugyanaz, aki eredetileg is regisztrálta a nevet. (Az meg azért nem véletlen egyébként, hogy nem te vagy folyton kitiltva, hanem Novus és Maxval :) Alensha 2010. november 26., 02:59 (CET)

Laci.d és én is csupán humorként értékeltük a dolgot, nem kell egyből rászizmust kiáltani :-), mert a másik oldalról sokkal durvább dolgok érkeznek. – Sasuke88  wikivita 2010. november 26., 11:33 (CET)

Apróságok

Szia! Zöldnyíl fotó jó lenne, én nem nagyon voltam azóta Miskolcon. A táborszervezésben jó lenne, ha segítenél majd :) A cikk kezd kiemelt szintű lenni, de azokban sűrűbben szokás forrásolni, én már minden állítást igyekszek forrásolni, amikor írok valamit. Alensha 2010. november 26., 16:19 (CET)

Re: Üzenet

Kösz, nem. – 81.183.197.14 (vita) 2010. november 27., 02:07 (CET)

Második világháború műhely

Köszi a meghívást!Carlos71 vita 2010. november 29., 09:09 (CET)

Csatlakozás

Szia! Örömmel vettem a meghívásodat, mihamarabb csatlakozom! :) – Frommer 97 vita 2010. november 29., 14:15 (CET)

WWII műhely

Szia! Köszönöm a meghívásodat, csatlakoztam a műhelyhez. Eddig is a terveim között volt elsőként a Panzer IV és a Tengelyhatalmak szócikk kidolgozása, csak még nem jutottam el odáig. A második világháború szócikkét szerintem könnyen helyre lehetne pofozni, valami rendezettséget kellene csinálni benne, mert most még elég zavaros, legfőképp forrásolni kellene meg az esetlegesen előforduló gonosznácizást-hősjenkizést kiszedni belőle. – Sasuke88  wikivita 2010. november 29., 21:34 (CET)

Hú, hát a Horthy-korszak sem hangzik rosszul, ha lesz időm besegítek, csak jelezd majd, amikor nekiállsz :-). A Román Királyságból lehet kiemelt, de azért még van mit dolgozni rajta. Én először megpróbálom már végre befejezni az eddig elkezdett cikkeimet utána jöhet a többi :). – Sasuke88  wikivita 2010. november 29., 23:41 (CET)

Jackie Chan

Szia, néznél egy átírást rajta? Már csak egy plecsni kéne a munkapadon a nevekés iegen szavak mellé VigyorJiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 30., 13:33 (CET)

LOL Köszi :D – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. november 30., 18:16 (CET)

Horthy-korszak

Szia! A Horthy-korszak cikkre visszatérve: igazából van nekünk egy Magyarország 1919–1945 között, mely ugye a Horthy-korszakot foglalja magába túlnyomórész, szóval inkább ezt kellene fejlesztenünk a Horthy-korszak cikket pedig ide irányítani. Amúgy nekiálltam Horthy Miklós cikkének karbantartásához, a legfőbb munka egy szép bevezető megírása lenne a többi rész az színvonalas. – Sasuke88  wikivita 2010. november 30., 21:09 (CET)

Re:Grat

Nagyon köszönöm a támogatásod. Andrew69. 2010. december 2., 17:47 (CET)

Műhely

Szia! A véleményedre lenne szükségem. Gondolkodom, hogy jelentkezzek-e a Második világháború műhelybe, de nem tudom elég hasznos lennék-e. Úgy gondoltam a műhely tagjaként fejezném be a Nürnbergi per szócikket és aztán rátérnék a már meglévő vádlottak kibővítésére, majd a hiányzók megírására. Ha úgy gondolod, ezen információk alapján hasznos lehetek a műhelynek akkor felírnám magam. Előre is köszönöm a válaszod. Hungarikusz Firkász Vitalapus 2010. december 2., 20:28 (CET)

Re:Második világháború műhely

Szia! Köszönöm a meghívásodat, fel is írtam magam a tagok listájára! Cooper6 vita 2010. december 2., 20:39 (CET)

Második VH Műhely

Szia, elkészítettem a cikkértékelő sablont, már csak a kategóriákat kell megcsinálni hozzá, de az ráér akkor, ha elkezdjük értékelni a cikkeket. A userboxon csak a képet cseréltem ki (egy kis retusálás után), szerintem ne normandiázzunk, mert az elég triviális meg inkább fókuszáljunk a magyar, német, olasz stb katonákra Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. december 3., 00:41 (CET)

Szia! Eredetileg olyan színűre akartam, mint a userboxsabloné, de az túl sötét volt és nem látszottak rajta rendesen a kék linkek ezért világosítottam rajta. És igen a tengely felé kell orientálódni, mert Hetalia: Axis Powers Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. december 3., 10:46 (CET)

Re: Kérdés

Szia! A youtube-os filmet nem ismerem. Lefordítgattam a google tranlatorrel a kínai hozzászólásokat is, de nem derült ki belőlük filcím (bár egy két káromkodás kínai jelét már tudom :-) ). A másikat meg megnézem, köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 4., 20:53 (CET)

Kantoni nyelv

Szia Laci!

Lenne egy kis problémám, te biztosan tudsz segíteni. Szeretném "élesíteni" az allapomon eddig bütykölt Kantoni nyelv szócikkemet, ami most úgy hellyel-közel összeállt. Hogyan kell ezt végrehajtani, hogy valami szarvas nagy baromságot ne csináljak? Köszi...– Tao Kai vita 2010. december 5., 00:56 (CET)

Kiemelés megvonása

Válaszom részben Sasuke vitalapján. A kiemelések megvonásának témájára Sasuke hívott meg tegnap, ezért kapcsolódtam be csak most. Egyébként az Oulu cikket ma reggel számos új forrással láttam el, sajnálnám, ha szankció sújtaná. Mert ez - legalábis szerintem - büntetés-ízű dolog, ezért nem szeretem, mert rossz vért szülhet.

Ugyanakkor elismerem, a Te álláspontodban is van logika, de nekem más a véleményem. A tanulmányaink során is találkoztunk szigorúbb és kevésbé szigorú tanárokkal; nem mindig a szigorúbb volt az eredményesebb. Én nem vagyok olyan szigorú.

Üdv – Szilas vitalapom 2010. december 6., 18:18 (CET)

Persze igazad van, lehet még javítani rajta, nem is keveset. A jéghorgászáshoz találtam forrást, beletettem. A sport-fejezetet is átírtam forrásokkal. Majd még folytatom. A fagyifogyasztáshoz még nem találtam meg a forrást, de igyekszem :-)))

Egyébként októberben írtad, hogy van forrásod a „hosszú meneteléshez”, és bele szeretnéd tenni... Meg a Pekinget is csak én javítgatom... Nem akarok én senkinek feladatokat adni a világért sem, csak szerintem ez fontosabb, mint a kiemelés megvonása eljárás. De persze nem vagyunk egyformák. Üdv – Szilas vitalapom 2010. december 7., 14:40 (CET)

Persze, látom, hogy sok szép dolgot írsz. Ez (is) jó a wikipédiában, hogy lehet csapongani a témák között, nem úgy mint a munkában. De most már lassan dolgoznom is kell sajnos valamennyit :-)))– Szilas vitalapom 2010. december 7., 14:46 (CET)

Keresztes háború

Szia! Ha te jelölöd a Keresztes háborút, akkor írd alá kérlek a jelölést. Ha pedig Werz, akkor ő írja alá. Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 6., 22:05 (CET)

Ez pontosan így van. Ráadásul ma került várólistára, Werz pedig nov 25 óta tanúsítgatja a saját szócikkét???!!! Na, mindjárt megoldom. RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 6., 22:18 (CET)

Kedves Laci

Örülök, ha segítettem. Még tettem be két linket. Kérlek nézz rá, hogy jóváhagyott legyen. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. december 7., 12:36 (CET)

Inoue Orihime

Szia, szerinted megérett a kiemelésre a cikk? Az elmúlt napokban megtettem az utolsó lépéseket, de többet már nem tudok írni, nincs több anyag hozzá. Örülnék, ha végignéznéd és, ha találsz benne hibát, nem szép megfogalmazást, azt javítanád :-) (Én már jópárszor végignéztem, de mindig találok javítani valót Vigyor). – Sasuke88  wikivita 2010. december 9., 13:39 (CET)

OK, rendben van, előre is köszönöm a segítségedet :-), még a hétvégén megpróbálom felrakni kiemelésre. – Sasuke88  wikivita 2010. december 9., 23:43 (CET)

Honnan tudod?

Szia! Onnan tudom, hogy szerkütk van. Tambo vita 2010. december 9., 15:33 (CET)

Viráglovagok

Üdv! Látom aktív vagy... ; ) Épp most akartam volna lefordítani az angol cikket. --Gyantusz vita 2010. december 9., 21:10 (CET)

Az egyébként, teljesen igazad van. És ugye a wikin nem etetjük őket (ha nem muszáj). Van azonban mindenkinél egy pont, ahol az „eddig és ne tovább” kibukik. Nálam rendszerint a négy(+1/2) műhely berkeibe kerülő viták során jelentkezik ez. Végül is ez is oktatás. Tudom, hogy kioktató vagyok ilyenkor, de a vitapartner jó esetben okul belőle, meg az is aki olvassa. ; ) Persze, ha kellően kultúrált szinten mozog az ügy (ezért szerettem régebben Pasztilláék eszmefuttatásait olvasni a WP:KF-HE-n). Ideális esetben. A Japó-műhelyben nyitottam egy fejezetet a prefektúra ügyében. --Gyantusz vita 2010. december 10., 20:41 (CET)

Második kínai–japán háború

Üdv! Kiemelt lett a Második kínai–japán háború cikk, amihez fogadd gratulációmat Vigyor. Ennek ellenére a megbeszélt haderő meg haditechnikai részt ne felejts el még megírni, mert igazából akkor lesz teljes. Orihimét felraktam kiemelésre, örülnék, ha ránéznél. – Sasuke88  wikivita 2010. december 13., 12:25 (CET)

Én gratulálok mindenképp, hiszen értékes és nagyon színvonalas, amit csinálsz. Andrew69. 2010. december 13., 15:08 (CET)

Wikipédia:Képregények műhelye

Szia! A segítségedet szeretném kérni, ugyanis újra szeretném indítani a Wikipédia:Képregények műhelye-t és olyan navigációs "fejléccel" szeretném megcsinálni mint amilyen az első világháború műhelyen van, de a probléma az, hogy fogalmam sincs hogy. Légy szíves írd le nekem ha tudod hogy kell. Normál esetben Carlosnak írtam volna de nem tudom, hogy van-e vagy nincs mert ha jól tudom kényszerpihenőn van. – Frommer 97 vita 2010. december 13., 20:19 (CET)


Szia! Köszi szépen! – Frommer 97 vita 2010. december 14., 20:22 (CET)

Japán 1952 után

Üdv! Ennek végül mi lett a sorsa (ld. Szerkesztővita:Szajci/Archív02#Japán megszállása)?

Másfél éve terveztem megkalapálni, örülök, hogy neked ilyen jól sikerült! ; ) --Gyantusz vita 2010. december 14., 21:51 (CET)

Zászló

Áttöltheted ide flag of néven, vigyázva a licenccel és egy rövid indoklással, hogy azért kell, mert nem jó a neve a sbalonhoz, vagy át lehet neveztetni a képet a Commonson egy adminnal (ha van erre lehetőség ott, ezt nem tudom), megadva ott is az indoklást. Bár lehet, hogy egyszerűbb és gyorsabb ide feltölteni... – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 15., 10:49 (CET)

Fájl:Flag of China Qing Dynasty 1889.svg Remélem ez így jó lesz. A a .png-s végűt töröltetni kell. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 15., 17:02 (CET)

Re: Horthy Miklós

Szia, az első világháborús portál alapján adtam neki a kategóriát (Portál:Első világháború), de valszeg neked lesz igazad. Üdv, Viktor vita 2010. december 15., 14:42 (CET)

Canned Heat/Allap

Szervusz, Laci.d! Mielőtt bejelentkeztem volna, a mentorom, Tambo már visszamozgatta a készülő cikket. Köszönöm, hogy szóltál! Üdvözlettel: Mimosa vita 2010. december 17., 10:14 (CET)

Re: Boldog Szülinapot

Köszi. :-) Még nem jutottam el a megnézésig. Majd a karácsonyi szünetben! Aztán referálok... - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 17., 15:25 (CET)

Hime

Üdv! Átfogalmaztam a kérdéses részt, remélem most már jó lesz, ennél jobbat nem sikerült produkálnom Vigyor. – Sasuke88  wikivita 2010. december 18., 10:38 (CET)

Átírtam a másik problémás mondatot is. – Sasuke88  wikivita 2010. december 18., 17:26 (CET)

Írd újra!

Az első mondat után nem voltam hajlandó tovább olvasni amit írtál. Ha akarsz valamit kezdd újra anélkül hogy leávósoznál, jó?!? – Peyerk vita 2010. december 18., 13:43 (CET)

Gyorsan állj le a személyeskedéssel. – Peyerk vita 2010. december 18., 17:39 (CET)

Higgadj le. Olyan ovis dolog mellébeszéléssel, hazudozással kimenekülni ilyesmiből. Pontosan értettem amit írtál, ha elnézést kérsz tovább léphetünk. – Peyerk vita 2010. december 18., 17:44 (CET)

Rendben. Az érdemi rész a cikk vitalapjára tartozik. – Peyerk vita 2010. december 18., 17:49 (CET)

A Szálasi-kormány lapot levédtem, ha majd megbeszéltétek, leveszem a védelmet róla. Csigabiitt a házam 2010. december 18., 17:52 (CET)

rtl klub

Sokan látni vélték Nagy Ferót is csirkét darálni a színpadon. Tanúk is lennének rá (voltak is). Javaslom megtekintésre az Az igazi Mao c. "dokufilmet". Vagy figyelembe venni azt a tényt, hogy Paul (Paul McCartney) halott. Nincs rá bizonyíték, a média szenzációhajhászásáról meg ugyebár hosszan lehetne értekezni. Mondani mindent lehet, ez édeskevés, hiteles dokumentumok nélkül. – Vince blabla :-) 2010. december 18., 17:52 (CET)

Szorítkozz a lényegre légy oly szíves. Ne haragudj, de én az ÁVH-s csirkedarálásról írok itten, te meg ha jól értem a Szálasi-kormányról, s a fentebbi szöveget is arra vonatkoztatod. Szóval: Szálasi esetén leírtam, hogy a kuruc.info nem hiteles forrás. Találj jobbat, ennyi. Az emberdarálásról meg fentebb olvashatsz. Remélem sikerült fejben szétválasztanod a kettőt. – Vince blabla :-) 2010. december 18., 18:06 (CET)

Próbáljuk meg mégegyszer: a kuruc.info nem jó forrás; vagy linkeld be az rtlklub honlapjáról vagy a vimeorol vagy ahonnan csak akarod, csak a kurucot felejtsük el. – Vince blabla :-) 2010. december 18., 18:13 (CET)

Pszeudokonhidrin

Kedves Laci.d!

A pszeudokonhidrint csonknak és hiányos hivatkozásúnak ítélted. Az előbbivel egyetértek, és magam is odaírtam volna, ha megtalálom a megfelelő sablont.

Viszont feltüntettem az összes hivatkozást, amit a cikkhez felhasználtam. Kétségtelen, hogy így sem kimerítő a lista :) Viszont nem vagyok vegyész: saját kútfőből nem sokat tudok hozzátenni :) Az állítás ellen a lehető legerélyesebben tiltakozom :)

Ha ez a megjegyzés felbujtás akar lenni másoknak, hogy szerezzenek hivatkozásokat, akkor OK. Én ennyit találtam az internet magyar lapjain.

Szóval az a kérdés, mikor "jár" ilyen megjegyzés egy cikkhez. Kérlek vedd figyelembe, hogy 11-napos csecsemő vagyok (ami szerkesztői múltamat illeti) :) – Gyimhu vita 2010. december 19., 01:14 (CET)

Kedves Laci.d

El kellett gondolkodnom azon, hogy a harag rossz tanácsadó, pláne, ha ebben a balhéban távolról sem voltam ártatlan. Köszönöm, hogy figyelemmel kíséred a munkámat. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. december 19., 18:00 (CET)

Szokatlan nevek

Hééé, az Assmannt nem cikizni, egy világhírű egyiptológust is hívnak így, és ha ő is bekerül ide, valakit szétcsapok :) üdv, Alensha 2010. december 19., 18:16 (CET)

Hát, német, szóval azok hátha nem csesztették gyerekkorukban. Ilyen szavakat iskolai angolórákon úgyse nagyon hallani… Alensha 2010. december 19., 18:22 (CET)

mondjuk ez igaz, káromkodni én is több nyelven tudok, mint beszélni :) Alensha 2010. december 19., 18:28 (CET)

Ha gondolod, hozd létre az egyértelműsítőt, nekem a pina kevéssé tartozik az érdeklődési körömbe xD Alensha 2010. december 21., 20:33 (CET)

LOL :D Amúgy amikor közeledett valamelyik mérföldkő, sokan imádkoztak, hogy ne valamelyik kisbolygó legyen az, mert azokból született rengeteg akkoriban. Na, ez a kisbolygó tényleg hülyén nézett volna ki a sajtótájékoztatóban. (Már látom magam előtt, mit össze ökörködtek volna vele… „ Eleanor F. Helin fedezte fel 1991. június 15-én. És azon nyomban el is nevezték róla.” Alensha 2010. december 21., 23:30 (CET)

Forrás

Szia! Szabó Imre: A II. világháború képes atlasza című forrásomat ellátam ISBN számmal és ahol ez volt a forrásom átírtam légy szíves ellenőrizd!– Frommer 97 vita 2010. december 22., 13:29 (CET)

Orbánizmus

Szia, előbb a Gyurcsányizmus szócikket lenne célszerű megírnod, mert az már igencsak lezárult. A fenti még eltart egy darabig, csak a végére kristályosodik ki szerintem. – Pagonyfoxhole 2010. december 22., 19:05 (CET)

Egyetértek. – Pagonyfoxhole 2010. december 22., 20:14 (CET)

Boldog karácsonyt!

Fájl:Lacus Clyne christmas01.jpg
Áldott, békés karácsonyt és kiemelt cikkekben gazdag boldog új évet Vigyor!!! – Sasuke88  wikivita 2010. december 22., 20:52 (CET)
Minden szépet és jót kívánok Neked az ünnepekre és az új évre! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 23., 14:20 (CET)
Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 14:29 (CET)
Élményekben, szeretetben, ajándékokban gazdag ünnepeket! Üdvözlettel, – Frommer 97 vita 2010. december 23., 15:41 (CET)
Boldog és Békés Karácsonyi ünnepeket és boldogságban meg jókedvben gazdag Boldog új évet kívánok!! Mondjuk nekem még a születésnapom is holnap van!!!:) Történelem p Töri szoba Az Úr 2010. esztendeje, december 23. (CET)

Köszönöm a jókívánságaid. Kívánok Áldott Békés Karácsonyt Neked és Családodnak! Andrew69. 2010. december 23., 16:28 (CET)

Köszönöm szépen és én is kívánok neked Nagyon Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. december 23., 16:46 (CET)

Köszönöm és viszont

Áldott karácsonyt neked is, meg ugyanolyan új esztendőt, amilyet kívántál! :-)Pagonyfoxhole 2010. december 23., 16:49 (CET)

Karácsony és Újév

Boldog Karácsonyt és hasonlóan Boldog Újévet Kívánok! Hungarikusz Firkász Vitalapus 2010. december 23., 16:57 (CET)

Köszönöm szépen! Én is békés, szeretetteljes Ünnepeket kívánok! Ivanhoe sherwoodi erdő 2010. december 22., 19:28 (CET)

Karácsony

Köszönöm szépen! én is boldog Karácsonyt, és szerkesztési ütközésektől mentes új évet kívánok! (: Ithildraug hmm? 2010. december 23., 17:04 (CET)

Köszönöm szépen. Neked is szép és boldog ünnepeket! L Andráspankuš→ 2010. december 23., 19:11 (CET)

Boldog karácsonyt! :-)Perfectmisside írj! 2010. december 24., 10:01 (CET)

Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok. Csigabiitt a házam 2010. december 24., 11:56 (CET)


Neked is Boldog Karácsonyt! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 24., 13:51 (CET)

Köszönöm szépen! Neked is kellemes ünnepeket kívánok és BÚjjÉK(a fa alá)! --Gyantusz vita 2010. december 24., 14:08 (CET)

Köszönöm

A jókívánságaidat és viszont kívánom. Remélem szépen együtt fogunk dolgozni rácáfolva az ország mindenféle politikai ostobaságára. Szép Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket Neked és Kedves Családodnak. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. december 23., 17:25 (CET)

Tudod

Azért tényleg archiválni kellene a vitalapodat, mert már áttekinthetetlen. Én nem értek hozzá. Fordulj KeFe-hez, nekem is megcsinált szívességből nagyon sok mindent. Talán nélküle ez a magyar wiki már nem is létezne. Ezt teljesen komolyan mondom! Ó nem írkált, hanem helyre tett meg segített. Szívesen lemondanék a szerkesztéseim jó részéről javára, amikben segített. Csak tudom, hogy ezt elvből ellenzi. Ebben nem értünk egyet, mert szerintem mindenkinek személy szerint is vállalnia kellene a véleményét (hülyeségeit). Kellemes Ünnepeket:Lji1942 vita 2010. december 23., 17:52 (CET)

Csak ötletelek

Érdekes lehetne a római orvosok jogi helyzete (ha jól tudom kvázi vagy ténylegesen is rabszolgák (sokan közöttük görögök és egyiptomiak?)) voltak. Mennyire voltak megfizetve? Mi volt a büntetésük, ha "műhibát" csináltak? A rómaiak sokat háborúztak. A katonaorvoslásnak, sebészetnek elég fejlettnek kellett lennie. (Meg hát a gladiátorjátékok. A jól képzett galdiátorok értéke sem volt elhanyagolható. Valahol találtam is utalást, hogy komoly összegeket költöttek a gyógyításukra.) Ha emlékezetem nem csal, még a sebfertőzések okait is megsejtették. Lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha a római jog alapjában precedens jog lett volna. Sok történelmi regényt olvastam, de hát ezek, még ha alaposan felkészült emberek (pl. Robert Graves, aki komoly történész is volt) irták is, mégis csak regények, amikben az áldozati szertartások ugyan nagyon részletesen szerepelnek, de orvosi vonatkozásokra nem nagyon emlékszem (kivéve Claudius császár mindenféle tisztázhatatlan betegségét). Majd jut eszembe más is. Majd visszajelzel, hogy találtál-e benne fantáziát, vagy menjek a hülye ötleteimmel a fenébe. Üdvözlettel:Lji1942 vita 2010. december 24., 12:26 (CET)

Angliai csata

Szia!

Ránéztem a szócikkre és szinte teljes egészében másolás. Körülbelül megváltoztatott az eredeti szövegen 20 szót, és 5 mondatot. Egy kicsit megpróbálom felpörgetni a szócikket, – Frommer 97 vita 2010. december 25., 08:08 (CET)

Ráadásul a legnagyobb probléma, hogy nem ezt adta meg forrásként, holott a szöveg 90%-át ebből másolta. – Frommer 97 vita 2010. december 25., 08:17 (CET)

Úgy tűnik, Kakrikalex volt a másoló, 2009 óta nincs jelen, úgy néz ki. Jó lenne ellenőrizni a többi cikkét is. – Pagonyfoxhole 2010. december 25., 12:33 (CET)

Tettem be pár forrást a Repülési műhelybe is. Olvass majd belőlük, ha kell. --Gyantusz vita 2010. december 25., 13:35 (CET)

Szia! Meg tudnád nézni, hogy miért nem tudom kinyitni ezt a sablont? Rámegyek a kinyit funkcióra de csak annyi jön ki, hogy becsuk. Örülnék ha megnéznéd mi a hiba, előre is köszönöm! – Frommer 97 vita 2010. december 25., 09:15 (CET)

A fenébe! Egyébként Franciaország pilótáival rájöttem a hibára, akkor javítottam ki amikor neked szóltam, de mivel a sablonok csak később változnak át a mentett verzióra azt hittem mégsem találtam meg a hibát. A Monarchia pilótáit még a nap folyamán megpróbálom helyretenni.– Frommer 97 vita 2010. december 25., 09:56 (CET)

Periklész

Helló, össze lettek fésülve a laptörténetek a Periklész cikknél, akkor tudnál segíteni a kiemeltre való felterjesztésében? Nem igazán tudom, hogy a kszj-t vagy a cikktörténetet kell először feltenni, illetve a munkalapot se biztos hogy jól csinálnám meg. Köszi! – Tylop vita 2010. december 25., 17:08 (CET)

OV

Meg van zakkanva a szerver, az adminlistán fél órája ezen röhögünk, mert rosszul vannak összekapcsolva a cikk id-k vagy mi, és minden frissen szerkesztett cikk helyett egy teljesen random másik jön be. Pagony valamelyik japán korról szólón redirektjében motorokról van szó, a Labdarúgás vitalapján Dél-Szudánról, a műszaki kocsmafal helyén egy récefaj cikke szerepel, és Frízföld tartomány cikkében egy olyan tartományról van szó, ami „szomszédos Frízfölddel”. (Azt beismerem, hogy azért szerkesztettem OV cikkét, mert kíváncsi voltam, melyik cikkel fogja összekeverni, de én csak a Pembroke College-ot linkeltem be, erre úgy jelent meg, mintha bemásoltam volna egy animecikket.)

A nekem küldött üzenetedet se tudtam elolvasni, mert Gerevich György cikke jelent meg helyette a vitalapom teljes tartalma helyett. Egyébként elgondolkoztam azon, hogy ez mennyire egymásnak tudná ugrasztani a szerkesztőket, pl. azt hinném, hogy direkt törölted ki a vitalapomat, és válaszolnék valamit és a rendszer ehelyett pl. a Cigánybűnözés cikket másolná be a vitalapodra... :D Szegény Mathae is nagyon meglepődött, amikor az általa írt arab csóka kiemeltszavazásán megjelent egy Queen-album cikke :D Alensha 2010. december 25., 22:13 (CET)

affranc, most működik rendesen, pedig kíváncsi voltam… Alensha 2010. december 25., 22:14 (CET)

Kutná Hora…

Köszönöm szépen, hogy szavaztál a képemre: megkapta a csillagot! További kellemes ünnepeket! --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. december 26., 22:40 (CET)

Szubcsonk

Szia! Kaporstb. nevű szerktársunkat értesítsd kérlek a vitalapján, hogy a Mario Deparo szócikkét szubcsonknak jelölted. Köszike. Ja, és meg is köll jelölni, amit ellenőriztél. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 30., 16:35 (CET)

Ebben igazad van, de azért az az álláspont, hogy ami ellenőrizve van, azt jelöljük is megtekintettnek, hogy ne kelljen a többi járőrnek újra és újra rákattintani, mert az ellenőrizetlen listában továbbra is ott van. Szubcsonknál ez nem annyira gond, mert vagy bővíti az írója, akkor már forrás is lesz (vagy szólunk neki, hogy legyen :-)), ha meg nem, akkor kuka. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 30., 16:47 (CET)

Ööö... ha nem {{szubcsonk-figy|Szócikk címe}}, hanem {{subst:szubcsonk-figy|Szócikk címe}} sablont használsz, akkor alá is ír helyetted. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 30., 17:03 (CET)

Ááá... múlt szerda óta oviszünet van, a lánykám az összes energiámat elszívja. Este már csak bambán nézek ki a fejemből és esetleg kapcsolgatom a tévét össze-vissza. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. december 30., 18:37 (CET)