A dzsungel könyve 2.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A dzsungel könyve 2.
(The Jungle Book 2)
2003-as amerikai–ausztrál animációs film
Rendező Steve Trenbirth
Producer
  • Christopher Chase
  • Mary Thorne
AlapműA dzsungel könyve
Műfaj
Forgatókönyvíró
Hang
Zene Joel McNeely
Vágó
  • Christopher K. Gee
  • Peter Lonsdale
Gyártásvezető Angi Dyste
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 75 perc
Költségvetés 20 000 000 USD
Képarány
  • 1,66:1 (2003)
  • 1,78:1 (2013)
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Bevétel
USA
47 901 582
USD
Világszerte
135 703 599
USD
Kronológia
ElőzőA dzsungel könyve
További információk
SablonWikidataSegítség

A dzsungel könyve 2. (eredeti cím: The Jungle Book 2) 2003-ban bemutatott amerikai 2D-s számítógépes animációs kaland-filmvígjáték, amely az 1967-ben bemutatott Dzsungel könyve című rajzfilm folytatása. Az animációs játékfilm rendezője Steve Trenbirth, producerei Christopher Chase és Mary Thorne. A forgatókönyvet Karl Geurs és Evan Spiliotopoulos írta, a zenéjét Joel McNeely szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a DisneyToon Studios gyártásában készült, a Buena Vista Pictures forgalmazásában jelent meg.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2003. február 14-én, Magyarországon 2003. február 20-án mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Maugli az emberek falujában él nevelőszüleivel és öccsével, Ranjannal. Jó barátja lett a kislány, Shanti, aki az emberek falujába csábította Mauglit. Amikor Maugli azonban bajba került, Shantit okolja és többé nem hajlandó szóba állni vele. Egy idő után Mauglinak hiányozni kezd a dzsungel. Miután megmenekül az elefántok elől, Balu észrevétlenül beoson a faluba, hogy meglátogassa Mauglit. De nincsen egyedül – Maugli régi ellensége, Sir Kán is visszatért, hogy bosszút álljon Mauglin. Amikor Shanti megkeresi Mauglit, hogy bocsánatot kérjen viselkedéséért, meglátja Balut Mauglival és segítségért kiált. Sir Kánt, aki szintén belopódzott a faluba, meglátják és azt hiszik, miatta sikított a lány. Balu és Maugli a dzsungelbe menekül és Shanti, aki azt hiszi, hogy barátját elrabolta a medve, követi őket. Ká is észreveszi a beszélgető Mauglit és Balut és fel akarja falni a fiút, de kudarcot vall.

Később Ká Shantit is meglátja és őt is meg akarja enni. Sikerül elkábítania a lányt hipnotikus tekintetével, és a lány csak áll bambán, karjai az oldala mellett és nem képes másfelé tekinteni. Arra jár Ranjan és elráncigálja, ezzel megszabadítja Shantit Ká bűvöletéből. Ranjan felvesz egy botot és azzal kezdi ütlegelni Kát, és az incidens végén Ká véletlenül egy nagy követ nyel le. A kő súlyától a kígyó gyűrűi saját magára omlanak. Amíg Ranjan Kával van elfoglalva, Shanti megragadja és futásnak erednek. Ranjan később megijeszti Kát, aki leesik a szikláról egy kókuszpálma tetejére, ezzel Shanti és Ranjan megmenekülnek.

Maugli látszólag ugyanúgy élvezi a dzsungelt, mint korábban és Balunak mesél az életről az emberek falujában, illetve barátságáról Shantival. Maugli öreg barátja és védelmezője, Bagira hamarosan rájön, hogy Maugli megszökött a faluból Baluval együtt és keresésükre indul. Shanti és Ranjan, akik szintén Mauglit keresik, eltévednek a dzsungelben. Amikor végül rátalálnak, Maugli szomorúan ül egy fa alatt, majd amikor meglátja a lányt, belekavarodik az indákba. Balu ekkor talál rájuk és megijeszti Shantit, aki később megtudja, hogy Maugli bízta meg azzal Balut, hogy őt elijessze. Shanti mérges lesz Mauglira és Ranjannal együtt otthagyják. Maugli is mérges lesz, de Balura, amiért megijesztette Shantit és utánuk indul. Amikor megtalálja őket, mindent meg akar magyarázni neki, de Shanti csendben a háta mögé mutat, ahol Sir Kán áll. A gyerekek elmenekülnek és Maugli elbújtatja Shantit és Ranjant a dzsungel aljnövényzetében.

Shanti azonban nem hallgat rá és Maugli segítségére indul, miközben Ranjan találkozik Baluval, amikor Shanti után indul. Megpróbál elszökni, de Balu lenyugtatja és megkérdezi tőle, hogy hol van Maugli. Ranjan csak annyit kiált „Sir Kán” és Balu rögtön mindent ért, együtt indulnak Maugli segítségére. Maugli közben egy ősi templomromot talál és ott rejtőzik el. Balu és Ranjan találkoznak Bagirával, akire Balu rábízza Ranjant, amikor a templomromhoz érnek. Ekkor ér oda Shanti is. Balu és Shanti végre rájönnek, hogy egy oldalon állnak. Balu egy gongot kezd ütlegelni, amihez Shanti és Maugli is csatlakozik a búvóhelyéről, hogy megzavarják Sir Kánt. Shanti gongja azonban leesik és Sir Kán rátalál. Maugli erre előbújik rejtekhelyéről és Sir Kán rátámad. Maugli menekülni próbál, Balu pedig félrelöki Sir Kánt. Maugli és Shanti felszaladnak egy lépcsőn, de Sir Kán oda is követi őket. Balu próbál nekik segíteni, a tigris egy gödörbe esik, majd egy tigrisszobron landol, ami leesik. Sir Kán egy sziklára zuhan és a tigrisfejet ábrázoló szobor ráesik és csapdába ejti. Maugli és Shanti is leesik, de Balu megmenti őket. Közben Mázlis, a keselyű, Sir Kánt kezdi csúfolni. Maugli és a többiek szerencsésen visszatérnek a faluba, de hamarosan újra kiszöknek, hogy ismét meglátogassák dzsungelbéli barátaikat. Nem is sejtik, hogy nevelőszüleik pontosan tudják, hogy merre járnak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Maugli Haley Joel Osment Baradlay Viktor Egy emberkölyök, aki Ranjanék fogadtak örökbe.
Balu John Goodman Melis Gábor Egy medve, Maugli legjobb barátja.
Shanti Mae Whitman Czető Zsanett Egy kislány, Maugli barátnője.
Ranjan Connor Funk Czető Ádám Maugli mostohatestvére, aki szeret tigris lenni.
Bagira Bob Joles Szersén Gyula Egy fekete párduc, aki nem engedi Balut az emberek falujába.
Sír Kán Tony Jay Végvári Tamás Egy tigris, aki bosszút áll Mauglin.
Mázlis Phil Collins Besenczi Árpád Egy ötödik pletykás keselyű, az előző filmben nem tűnik fel.
Háti ezredes Jim Cummings Makay Sándor Az elefántok vezetője, Picur apja.
Kerekes József Egy hipnózis emberevő óriáskígyó.
MC Monkey Harsányi Gábor Egy majom, a volt Lajcsi király inasa.
Ranjan apja John Rhys-Davies Bácskai János Ranjan szülei, Maugli nevelőszülei.
Ranjan anyja n. a. Orosz Anna
Shanti anyja Igó Éva Shanti gondos anyja a faluban.
Kopasz fejű keselyű Jeff Bennett Pálfai Péter A négy pletykás keselyű.
Lepcses keselyű Kossuth Gábor
Fekete keselyű Imre István
Barna keselyű Bakai László
Picur Bobby Edner Sántha Balázs Az elefántkölyök, Háti ezredes fia, Maugli jó barátja.
Elefánt n. a. Beregi Péter Az elefántok egyike, Háti ezredéből.
Majom Katona Zoltán A majmok egyike, aki ismeri Balut.

Betétdalok[szerkesztés]

Magyar Angol
Dal Előadó Dal Előadó
Halld a dzsungel dalát Baradlay Viktor
Czető Zsanett
Czető Ádám
Jungle Rhythm Haley Joel Osment
Mae Whitman
Connor Funk
Balu dala Melis Gábor Bare Necessities (Baloo Solo) John Goodman
Menetinduló Bergendy-együttes Colonel Hathi's March Bob Joyce
Rick Logan
Guy Maeda
Jerry Whitman
Néhány jó falat Melis Gábor
Baradlay Viktor
Bare Necessities John Goodman
Haley Joel Osment
Vadulunk mind, mert vadon jó Melis Gábor
Bergendy-együttes
W-I-L-D John Goodman
Kevin Dorsey
Maugli dala Baradlay Viktor Jungle Rhythm (Mowgli solo) Haley Joel Osment
Néhány jó falat (finálé) Melis Gábor
Baradlay Viktor
Czető Zsanett
Bare Necessities (finale) John Goodman
Haley Joel Osment
Mae Whitman

Televíziós megjelenések[szerkesztés]


Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a The Jungle Book 2 című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]