Ugrás a tartalomhoz

A róka és a kutya 2.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A róka és a kutya 2.
(The Fox and the Hound 2)
2006-os amerikai animációs film
RendezőJim Kammerud
ProducerFerrell Barron
AlapműDaniel P. Mannix
Műfajkaland, vígjáték
Forgatókönyvíró
Hang
ZeneJoel McNeely
VágóRon Price
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő69 perc
Képarány1,78:1
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Kronológia
ElőzőA róka és a kutya
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz A róka és a kutya 2. témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A róka és a kutya 2. (eredeti cím: The Fox and the Hound 2) 2006-ban megjelent amerikai 2D-s számítógépes animációs film, amely az 1981-ben bemutatott A róka és a kutya című rajzfilm folytatása. Az animációs játékfilm rendezője Jim Kammerud, producere Ferrell Barron. A forgatókönyvet Roger S. H. Schulman és Rich Burns írta, a zenéjét Joel McNeely szerezte. A videofilm a Walt Disney Pictures és a DisneyToon Studios gyártásában készült, a Walt Disney Home Entertainment forgalmazásában jelent meg. Műfaja kalandos filmvígjáték.

Amerikában 2006. december 12-én adták ki DVD-n, Magyarországon 2019-ben a Telekom Moziklub videótárában vált elérhetővé. A hivatalos filmzenei albumot 2006. november 21-én adták ki DVD-n.

A történet Tod és Copper fiatalkorát mutatja be, amelyben Copper hajlik arra, hogy csatlakozzon éneklő kóbor kutyák bandájához.

Cselekmény

[szerkesztés]

Tod, a róka kölyök (Jonah Bobo) és Copper, a fiatal vadászkopó, (Harrison Fahn), származásuk ellenére barátok. Együtt mennek el egy vidéki vásárba, ahol látnak egy éneklő kutyafalkát, a "The Singin' Strays" kórusát. Az éneklő kóborok közé tartozik Dixie (Reba McEntire), Cash (Patrick Swayze), Granny Rose (Vicki Lawrence) és az ikrek, Waylon és Floyd (mindkettőnek Jim Cummings kölcsönözte a hangját). A ma esti fellépés különösen fontos lesz, mert egy tehetségkutató ügynök, a Nagy Ole Opry is jelen lesz a vásáron. Cash és Dixie azonban vitába keverednek, és Dixie elhagyja őket, és a bandának nélküle kell fellépni. Az előadás alatt Copper is velük énekel, mire Cash felhívja a kutyakölyköt a színpadra, hogy együtt énekeljenek. Az előadás nagy sikert arat és Cash rá akarja beszélni Coppert, hogy lépjen be a kórusba és tartson velük. Cooper beleegyezik, miután megesküszik arra, hogy ő is kóbor kutya. Egész nap Cash-el marad és teljesen megfeledkezik arról, hogy megígérte Todnak, hogy együtt nézik meg a tűzijátékot.

Dixie közben megtalálna az elmagányosodott Todot és megszánja. Beszélgetésük közben Tod véletlenül megemlíti, hogy Copper nem is kóbor kutya és gazdája visszavárja. Dixie ekkor költi, hogyan tudnák Copper eltávolítani a bandától Tod segítségével. Tod visszatér a tanyára és maga után csalja Cooper gazdáját, Slade-et. A vad üldözés jókora felfordulást okoz a vásárban és az kóbor kutyák kórusa éppen akkor sül fel, amikor a tehetségkutató Mr. Bickerstaff jelen van. Coopert természetesen kirúgják a bandából és haza kell térnie Slade-el. Tod sajnálja, hogy tönkretette barátja álmát és a kórus nagy lehetőségét, és szomorúan hazatér Tweedhez, az özvegyasszonyhoz, aki gondját viseli. Útközben azonban Todot majdnem elgázolja Mr. Bickerstaff kocsija, az incidens során Bickerstaff kalapja kirepül a kocsiból és a meglepett Tod fején landol.

A következő napon Tod és Copper beismerik hibáikat és megbocsátanak egymásnak, ismét a legjobb barátok lesznek. Hogy megpecsételje barátságukat, Tod Coppernek adja Mr. Bickerstaff kalapját, mire a kutya a kalapról vett szag alapján egy közeli kifőzdéig követi a tehetségkutató ügynököt. Tod trükkel ráveszi Cash-t és Dixie-t, hogy kibéküljenek és az egész banda a kifőzdénél gyűlik össze. Cooper meggyőzi őket az harmónia fontosságáról és a Singin' Strays előadja legsikeresebb számát, a We're in Harmony-t a kifőzde ablaka alatt. A tehetségkutató ügynököt annyira lenyűgözi a produkció, hogy felkéri a kutyákat, hogy lépjenek fel a Grand Ole Opry showban. A film úgy ér véget, hogy Copper búcsút int a bandának és inkább Toddal marad.

Szereplők

[szerkesztés]
Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Tod Jonah Bobo Sándor Barnabás A fiatalkorú rókakölyök, Tweed asszony kis rókája.
Szimat Harrison Fahn Mayer Marcell
Vida Bálint (ének)
A fiatalkorú kopókölyök, Amos Slade kiskutyája.
Cash Patrick Swayze
Josh Gracin (ének)
Gergely Róbert
Szolnoki Péter (ének)
Az éneklő kóbor kutyáknak a vezetője, Dixie barátja.
Dixie Reba McEntire Janza Kata A gyönyörű perzsa agár szuka, az éneklő kóbor kutyák női tagja, Cash barátnője.
Róz nagyi Vicki Lawrence Horváth Zsuzsa Az elhízott szuka, Az éneklő kóbor kutyák női tagja.
Vezér Rob Paulsen Reviczky Gábor Amos Slade vadászkutyája.
Csóvi Jim Cummings Dézsy Szabó Gábor A véreb fivér, Az éneklő kóbor kutyák tagja.
Kófic Jim Cummings Csuha Lajos A véreb fivér, Az éneklő kóbor kutyák tagja.
Lyle Jeff Foxworthy Galbenisz Tomasz
Birkaszaft úr Stephen Root Barbinek Péter
Tweed özvegyasszony Russi Taylor Halász Aranka Az özvegyasszony, fiatal Tod gazdája.
Amos Slade Jeff Bennett Borbiczki Ferenc A vadász, Chief és fiatal Szimat gazdája.
Zelda Kath Soucie Pálos Zsuzsa A rózsaszín masnis szürke nősténymacska.
Olivia farmer Hannah Farr Dolmány-Bogdányi Korina A vörös hajú kislány a szüleivel.

Betétdalok

[szerkesztés]
Dal Előadó
Friends for Life One Flew South
We're in Harmony Reba McEntire
Patrick Swayze
Vicki Lawrence
Jim Cummings
Harrison Fahn
Hound Dude Joshua Gracin
Patrick Swayze
Good Doggie, No Bone! Reba McEntire
Blue Beyond Trisha Yearwood
We Go Together Little Big Town
You Know I Will Lucas Grabeel
We're in Harmony (End Title Version) Chip Davis

Fordítás

[szerkesztés]
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Fox and the Hound 2 című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források

[szerkesztés]

További információk

[szerkesztés]