Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege
(Bambi II)
2006-os amerikai animációs film

A film moziplakátja
A film moziplakátja
RendezőBrian Pimental
ProducerJim Ballantine
AlapműBambi
Műfajdráma
ForgatókönyvíróAlicia Kirk
Hang
ZeneBruce Broughton
Vágó
Gyártásvezető
  • Barbara Olson
  • Aaron Stannard
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Játékidő73 perc
Képarány1,78:1
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Bevétel
Világszerte
34 958 637
USD
Kronológia
ElőzőBambi
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Bambi 2. – Bambi és az erdő hercege (eredeti cím: Bambi and the Great Prince of the Forest vagy Bambi II) 2006-ban bemutatott amerikai 2D-s számítógépes animációs film, amely az 1942-ben bemutatott Bambi című rajzfilm folytatása. Az animációs játékfilm rendezője Brian Pimental, producere Jim Ballantine. A forgatókönyvet Alicia Kirk írta, a zenéjét Bruce Broughton szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a DisneyToon Studios gyártásában készült, a Buena Vista Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés filmdráma.

Argentínában 2006. január 26-án, Amerikában 2006. február 7-én, Magyarországon 2006. február 9-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Miután a vadászok megölték anyját, Bambi (eredeti hangja Alexander Gould) apjával, az erdő nagyhercegével (Patrick Stewart) tart annak otthonába. Az erdő hercege megkéri Bagoly barátját (Keith Ferguson), hogy keressen egy alkalmas mostohaanyát Bambinak, de a bagoly rámutat, hogy a kemény tél miatt a suták saját magukat is alig tudják ellátni. Az erdő hercegének nincs más választása, neki kell Bambi gondját viselni a tavasz eljöveteléig.

Az egyik reggel az erdő hercege megengedi Bambinak, hogy Thumper (Brendon Baerg) és Flower (Nicky Jones) társaságában elmenjenek megnézni a mormotát: ha előbújik az odujából és nem látja az árnyékát, akkor hamarosan véget ér a tél. Séta közben Bambi elmeséli Thumpernek, hogy ő és az erdő hercege jó barátok, bár Bambi kicsit bizonytalan a herceg érzelmeit illetően. Az ünnepségen a mormota (Brian Pimental) nagyon izgatott, de végül is kibújik az odújából, de hamar vissza is megy, mert Ronno (Anthony Ghannam) megijeszti. A többi állat hazamegy, míg Bambi a hercegre várva elalszik.

Álmában anyját látja, aki orrával megböködi és azzal biztatja, hogy mellette van. Ahogy ébredezik, az álom csak nem akar elmúlni, egyre anyja hangját hallja a rétről – de ez is csak az Ember egyik trükkje. A kutyák üldözőbe veszik Bambit, de az erdő hercege időben érkezik és megmenti Bambit, de nagyon mérges, hogy fia így bedőlt a trükknek. A herceg visszatért és rátalál a bagolyra, akinek megjegyzik, hogy a tél hamarosan véget ér és gond nélkül találnak majd valakit, akire rábízhatják Bambit.

A következő reggel a herceg megparancsolja Bambinak, hogy maradjon az oduban, ahol biztonságos. Bambi elcsügged és barátainak elmeséli, csak azt szeretné, ha apja látná, hogy milyen bátor. Bambi, Thumper és Flower a bátorságot gyakorolják az erdőben, amikor rábukkannak egy fatörzsre, amit egy tarajos sül őriz. Bambi bátor akar lenni, de csak tüskéket szerez a fenekébe. Amikor Thumper kihúzza a tüskéket, Bambi fájdalmában felkiált, ami felriasztja a közelben tartózkodó Faline-t (Andrea Bowen) és Ronnot. Bambi véletlenül lefejeli Ronno-t, aki mérgesen megkergeti. Kétségbeesésében Bambi egy mély szakadék felett ugrik át, ekkor ér oda a herceg, aki megszidja, amiért nem maradt otthon, de beismeri, hogy nagyon lenyűgözte Bambi ugrása. Bambi hamarosan összeszedi bátorságait és megkérdezi az erdő hercegét a kötelességeiről és a beszélgetés alatt kicsit közelebb kerülnek egymáshoz.

Egyik reggel a herceg és Bambi együtt játszanak, amikor a bagoly megérkezik Mena (Cree Summer) társaságában – utóbbit nézte ki Bambi mostohaanyjának. A herceg most már bánja, hogy lemond Bambiról, de ragaszkodik döntéséhez, Bambi minden tiltakozása ellenére. Új otthona felé menet Bambi ismét megküzd Ronnoval, de a harc során Mena belehátrál egy csapdába. Ahogy közelednek a vadászkutyák, Ronno elmenekül és Bambi is elfutna, de elhatározza hogy bátor lesz és maga után csalja a kutyákat. A herceg is megérkezik és kiszabadítja Menát, utána Bambi után ered, bambi lerázza az összes kutyát , a Herceg megérkezik Bambi felé indul, a szikla leomlik a lába alatt és a herceg már csak Bambi látszólag élettelen testét találja a sziklafal tövében. Orrával megböködi és sírva fakad, mire Bambi felébred.

Nem sokkal később Thumper kicsit kiszínezve előadja, hogy csalta el Bambi a kutyákat. Bambi megérkezik, most már nőnek a szarvai és elmúltak gyermekkora foltjai is. Egy alkalmas pillanatban a tarajos sül megszúrja Bambit, aki fájdalmában előreugrik és megcsókolja Feline-t. Ronno is betoppan és bosszút esküszik, de véletlenül rálép egy teknősbékára, és megharapják az orrát és ezután inkább elszalad, anyja után sírva. Bambit apja hívja, aki elviszi az erdei tóhoz – itt találkozott először Bambi anyjával. Bambi megkérdezi, hogy milyen volt fiatalon és a herceg azt válaszolja, hogy majdnem olyan, mint Bambi.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Bambi Alexander Gould Morvay Bence A kis szarvasgida fiú.
Bambi papája Patrick Stewart Vass Gábor Az erdő nagyhercege, Bambi gondos apja.
Uhu bácsi Keith Ferguson Makay Sándor A bölcs bagoly az erdőben.
Ronno Anthony Ghannam Penke Bence A beképzelt szarvasgida fiú, Bambi vetélytársa.
Toppancs Brendon Baerg Czető Ádám A kis nyuszi fiú, Bambi legjobb barátja.
Virág Nicky Jones Bor Anna Luca A kis bűzös borz fiú, Bambi barátja.
Patácska Andrea Bowen Tamási Nikolett A kis szarvasgida lány, Bambi barátnője.
Mena Cree Summer Pápai Erika Bambi anyjának a barátnője.
Bambi mamája Carolyn Hennesy Frajt Edit A nagyherceg néhai felesége, Bambi álmából.
Mormota Brian Pimental Fekete Zoltán Az énekes mormota.
Sündisznó Kerekes József A mogorva tarajos sül, aki nem szereti, ha valaki át lép a fatörzsén.
Toppancs mamája Kath Soucie Koncz-Kiss Anikó A nyuszimama, a nyuszi nővérek anyja, aki folyton figyeli fiát, Toppancsot.
Toppancs húgai Makenna Cowgill
Emma Rose Lima
Ariel Winter
Barczikay Lilla
Bognár Nóra
?
A nyuszi lánytestvérek, akik játszani akarnak a bátyjukkal és Bambival.

Betétdalok[szerkesztés]

A Bambi 2 filmzenéi közt megtalálható Bruce Broughton instrumentális darabjai és számos más előadó, mint például: Alison Krauss, Martina McBride és Anthony Callea. A film DVD kiadása és a film zenéjének kiadása egybeesett, mind a kettőt a Walt Disney Records adta ki az Egyesült Államokban 2006. február 7-én. A CD-n 9 dal található, valamint három dal az eredeti filmből.[1]

# CímElőadó(k) Hossz
1. There is LifeAlison Krauss 2:19
2. First Sign of SpringMichelle Lewis 3:49
3. Through Your EyesMartina McBride 4:07
4. The Healing of a HeartAnthony Callea 2:43
5. Snow Flakes in the ForestBruce Broughton 1:40
6. Bambi's DreamBroughton 1:27
7. Being Brave (Part 1)Broughton 1:22
8. Being Brave (Part 2)Broughton 1:13
9. Bambi and the Great Prince/End Credit SuiteBroughton 3:34
10. Sing the DayVarious 1:53
11. Main Title (Love is a Song)Donald Novis 2:56
12. Little April ShowerChorus 3:54
13. Let's Sing a Gay Little Spring SongChorus 1:44
32:01
Magyar változatban
Magyar Angol
Dal Előadó Dal Előadó
Élet vár Péter Szabó Szilvia There is Life Alison Krauss
Mormota dala Fekete Zoltán Mormota solo Brian Pimental
Tavaszi boldogság Nádasi Veronika First Sign of Spring Michelle Lewis

Televíziós megjelenések[szerkesztés]

Disney Junior, Disney Channel Korhatár nélkül megtekinthető

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Bambi II című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]