Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)/Archív98

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hivatkozási probléma

Átneveztem az S-Bahn München lapot Müncheni S-Bahn névre, és próbáltam kijavítani az átirányításra való hivatkozásokat. Egy része sikerült is, de még mindig van egy csomó lap a listán, amelyik közvetlenül nem hivatkozik már rá, mégsem tudom a listáról eltüntetni. Megnézné valaki, hogy mi lehet az oka? Gyanítom, hogy valami többszörösen beágyazott sablon okozza, de nem találom... Köszönöm! - Gaja   2016. február 11., 15:14 (CET)

Idáig jutottam, de nem értek hozzá: S1 , S2 , S3 , S20 . Az első paraméter. – Vépi vita 2016. február 11., 15:34 (CET)

Ebben is látszik: Sablon:München tömegközlekedése, okozza a galibát. – Vépi vita 2016. február 11., 15:53 (CET)

Köszönöm, nagy segítség voltál, megtaláltam... Pedig már legalább 4-szer 5-ször végigböngésztem, de nem láttam meg, most viszont elsőre... Vigyor - Gaja   2016. február 11., 16:06 (CET)

Fejlődött az egyértelműsítőlap-színező

Sziasztok! Elsősorban az érdeklődőknek szólok: (gondolom, a legutóbbi frissítés óta) már az átirányításon át hivatkozott egyértelműsítő lapokat is megtalálja a normál egyértlap-színező. Ez azt is jelenti, hogy a JavaScriptes változat egyetlen pluszszolgáltatása az, hogy a link fölé víve az egeret (Látszer hiányában) kiírja, hogy egyértelműsítő lapra hivatkozik. Szerintem ez nem ér meg annyit, hogy ad 1. minden lapbetöltéskor jelentősen lassítson, ad 2. karban kelljen tartani. Ajánlom annak a 7 aktív (és ajánlhatom a 20 inaktív…) szerkesztőnek, aki jelenleg a JavaScriptes („régi”) változatot használja, hogy váltson az alapértelmezettként is bekapcsolt, tisztán CSS-alapúra. --Tacsipacsi vita 2016. február 12., 20:09 (CET)

És kik azok? Köztük vagyok? Remélem nem... - Gaja   2016. február 12., 20:31 (CET)
Én a Speciális:GadgetUsage lapon csak egy számot látok. Mindenki magának ellenőrizheti a beállításai között. Az Egyedi kinézetet nyújtó segédeszközök szakaszban a harmadik (ugyanott a második a jó). --Tacsipacsi vita 2016. február 12., 21:32 (CET)
Én is voltam... De már kikapcsoltam. Köszi a figyelmeztetést. - Gaja   2016. február 12., 21:52 (CET)

Kattintható gyakori szerköfök

Többeknek is ki kéne próbálni ezt, a bekapcsolást lásd az első szakaszban. A tapasztalatok alapján BáthoryPéter egy ügyesebb változatot dolgozna ki. --Karmela posta 2014. szeptember 18., 07:13 (CEST)

Kattintható gyakori szerköfök: így kapcsolhatod be a beállításaidban

Beállításaim
» Segédeszközök
» Szerkesztést könnyítő segédeszközök
» Gyakori szerkesztési összefoglalók. A szerkesztési összefoglaló alatt menüből választhatod ki a leggyakrabban használtakat és kattintásra kitölti vele az összefoglalót.

– Pipa és mentés.

Bedobozolva addig is, amíg ráér a vállalkozó

Gadget-defaultsummaries.js

Egy műszaki következményekkel is bíró javaslatot írtam a javaslatok kocsmafalára. A megvalósításához ugyanis javascriptes vállalkozó kell, tehát aki kapható ilyenre, kérem, hogy nézzen rá. --Karmela posta 2014. május 27., 18:23 (CEST)

Az eddigi hozzászólók üdvözölnék ezt az újítást, most már csak az a kérdés, hogy lenne-e vállalkozó az enwikis javascript honosítására. Erről van szó:

Ez látszik tőle a szerköf kisablaka alatt: „Common edit summaries – click to use”, „Common minor edit summaries – click to use” A további szövegeket a a javaslatok kocsmafalán soroltam fel.

Így megy az eszköz ki-bekapcsolása:

  • Preferences
  • Gadgets
  • Editing
  • Add two new dropdown boxes below the edit summary box with some useful default summaries

--Karmela posta 2014. június 10., 17:07 (CEST)

Ezt a javaslatot egyöntetű támogatás fogadta. Kéne egy megvalósító... --Karmela posta 2014. szeptember 6., 06:22 (CEST)

Jelen. --JulesWinnfield-hu vita 2014. szeptember 6., 09:57 (CEST)
Szívesen. --JulesWinnfield-hu vita 2014. szeptember 6., 10:00 (CEST)
@JulesWinnfield-hu, előre is köszönöm @BotlikBB, Szalax, Porrima, Piraeus, Ronastudor, Nyiffi,@DVTK KIADÓ, RepliCarter, Sphenodon, Sasuke88  nevében is.
A megbeszélés időközben az archívumba vándorolt, ott bővebben olvashatsz a magyarítási elképzelésről.
--Karmela posta 2014. szeptember 6., 19:47 (CEST)
Joghézag miatt, egyelőre nem tudom teljesíteni a kívánságaikat. --JulesWinnfield-hu vita 2014. szeptember 6., 19:53 (CEST)
@JulesWinnfield-hu: Most esett le a tantusz, hogy itt azt közlöd, hogy nem férsz hozzá a MediaWiki névtérhez. Bemásoltam volna szívesen én is, más admin is, ha ráteszed az illető vitalapra.
--Karmela posta 2014. szeptember 7., 12:57 (CEST)

Gyakori szerköfök: importálva

Importáltam. Nézzétek át a listáját, kicsit jobban a helyi szokásokhoz kéne alakítani. --BáthoryPéter vita 2014. szeptember 6., 23:43 (CEST)

Hol lehet szerkeszteni a listát? (sejtem, hogy csak kiváltságosoknak...)
"Kisebb másolás)" - fölösleges a záró zárójel.
Kellene: "Kérdés", "Pontosítás", "Számok írásmódjának javítása", "Nagy számok írásmódjának javítása", "Kép hozzáadása", "Nem létező kép hivatkozásának eltávolítása", "URL 404 ki", "+Koordináta", "Képaláírás pontosítása"
Külön kellene szedni a "hozzáadás" és "eltávolítás" szövegeket.
Rövidíteni nem lehetne a szövegeket? (pl. form., nyelvtani jav.)
misibacsi*üzenet 2014. szeptember 7., 07:50 (CEST)
A „kiváltságosok”-ra vonatkozó oldalszúrás nem esett jól. --Karmela posta 2014. szeptember 7., 11:09 (CEST)

@Misibacsi, A kód itt olvasható: MediaWiki:Gadget-defaultsummaries.js, és a MediaWiki névtér a Wikipédia összes szerkesztőjére és cikkre való azonnali kihatása miatt csak adminisztrátori segítséggel szerkeszthető, ezért idegyűjtöttem a magyar szövegeket a #Gyakori szerköfök: magyar szövegek (első változat szakaszba, és misbacsi javaslatát is figyelembevéve készítek egy második változatot is. A MediaWiki szövegét akkor lesz érdemes kijavítani, ha itt már minden kikristályosodott. --Karmela posta 2014. szeptember 7., 11:01 (CEST)

@JulesWinnfield-hu, egy kérés: jó lenne, ha kikísérleteznél egy mintát, hogy ha valaki még egyéni kiegészítéseket is szeretne, olyasmit amivel nem akarjuk terhelni a közös listát, de amit ő szívesen látna a két legördülő menü elején vagy végén, akkor az hogy menne. --Karmela posta 2014. szeptember 7., 13:43 (CEST)

Nagyon szívesen berakom bármikor bármelyik változatot (ha nem reagálok pingeljetek meg), csak ne nekem kelljen eldönteni, mik kerüljenek be :) Karmela, cseréljem le az eredetit a te változatoddal? Még egy hozzáfűznivaló: ez a most importált eszköz faék bonyolultságú, és én szívem szerint újra is írnám, mert a kód se tetszik, és a felhasználói felület sem. Nyugodtan álmodjatok bele több funkciót, akármilyen működésbeli fejlesztést, kényelmesebb használatot, és megpróbálunk belőle jobb eszközt varázsolni. Persze ha így megfelelő, az se baj. Egy ötlet: egybe venném a két legördülőt és csak vastagított fejléccel választanám el az apró szerkesztésre vonatkozóakat. --BáthoryPéter vita 2014. szeptember 9., 12:32 (CEST)

@BáthoryPéter, a szövegcsere még korai lenne, nem kristályosodott ez még ki. Különben is egyesíteni kéne előbb misibacsi listáját az enyémmel. Csak az lenne egyelőre fontos, hogy a fordításon javíts egy kicsit: a kisebb/nagyobb „másolás” helyett „lektorálás” lenne a helyes szerintem, mert nézd meg ezeket en:Copy editing, en:Wikipedia:Basic copyediting.
Hallgass csak a szívedre, és írjál nyugodtan szép új kódot!
Érdemes lesz arra is gondolni, hogy milyen kihatása van (vagy nincs) a Visual Editorra.
Szerintem is teljesen felesleges elkülönítve tartani az apró szerkesztésre vonatkozó szövegeket, még vonal sem kell, hanem hozzákeverhetőek a többihez betürend szerint. Lehetne viszont olyan csoportosítást csinálni, hogy az első menü olyan elemekből álljon, ami bármilyen névtérnél gyakori, a második pedig változó módon az adott névtér esetén gyakori szerköföket tartalmazná, tehát az első listában mindig ugyanazt látnám, úgy könnyebb megjegyezni.
Ha van hely egy harmadik listának, akkor abba jöhetnének az egyénileg szabadon választható szerköfök, ha nincs annyi hely, akkor inkább az egyénit tenném meg másodiknak, és az összes fixet egy listába tenném. Azt kéne kitalálni, hogy az egyéni lista megadását hogyan lehet könnyűvé tenni, és ha a kiegészítés könnyű, akkor a fix szerköfös lista egészen rövidre fogható.
Az anonoknak szerintem mutatni kéne a menüket (majd, ha már kiforrottak, egyelőre nem), és esetleg további vagy más menüpontok is szerepelhetnének olyankor.
A regisztráltaknál a legördülő menük megjelenítését bekapcsolhatóból át kéne állítani kikapcsolhatóvá szerintem, tehát hogy alapesetben jöjjön a menü, de ezt még megfelően elő kell készíteni.
--Karmela posta 2014. szeptember 10., 21:11 (CEST)

Gyakori szerköfök: magyar szövegek (első változat)

szép hosszú lista
 minorDropdown, "Gyakori apró szerkesztési összefoglalók");
 dropdown, "Gyakori szerkesztési összefoglalók");
 
 minden névtér: (minorDropdown, "Elütések, nyelvtani javítások");
 minden névtér: (minorDropdown, "Formázás");
 minden névtér: (minorDropdown, "Vandalizmus, vagy teszt szerkesztés visszaállítása");
 minden névtér: (minorDropdown, "Magyarázat nélküli törlés visszaállítása");
 minden névtér: (minorDropdown, "Kisebb másolás)");
 
 fő névtér: (dropdown, "Szócikk bővítése");
 fő névtér: (dropdown, "Forráshivatkozás hozzáadása");
 fő névtér: (dropdown, "Kategória hozzáadása/eltávolítása");
 fő névtér: (dropdown, "Külső hivatkozás hozzáadása/eltávolítása");
 fő névtér: (dropdown, "Belső hivatkozások hozzáadása/eltávolítása");
 fő névtér: (dropdown, "Forrás nélküli tartalom eltávolítása");
 fő névtér: (dropdown, "Spam eltávolítása");
 fő névtér: (dropdown, "Takarítás");
 fő névtér: (dropdown, "Nagyobb másolás");
 
 nem fő névtér: (dropdown, "Válasz");
 nem fő névtér: (dropdown, "Megjegyzés");
 nem fő névtér: (dropdown, "Javaslat");

@Karmela:: mi az a "Kisebb másolás", "Nagyobb másolás" és "Takarítás"? misibacsi*üzenet 2014. szeptember 9., 17:59 (CEST)

@Misibacsi, Az angolban „copyedit (major)”, „copyedit (minor)” és „cleanup”, és a következő helyek alapján:
azt hiszem, hogy az első kettő helyesen kisebb/nagyobb lektorálás lenne, a második pedig kisebb-nagyobb javítgatások, formázás, átfogalmazás. (Keresgéltem amíg megtaláltam a választ, Báthory Péter pedig nyilván inkább a technikai részre koncentrált.)
--Karmela posta 2014. szeptember 10., 20:26 (CEST)

Gyakori szerköfök: magyar szövegek (Misibacsi kiegészítései)

(saját szerkesztéseim alapján)

fő névtér:

  • átfogalmazás
  • "forrás" kérése
  • +1 URL
  • +1 könyv
  • +kép
  • +szakasz
  • URL 404 ki
  • azonnali
  • csonk sablon be
  • csonk sablon ki
  • elírás jav.
  • eltévedt tartalom
  • fölös dimenziók ki
  • fölös linkek ki
  • infobox kieg.
  • ismétlés ki
  • képaláírás módosítása
  • képméret módosítása
  • link korr
  • magyarítás
  • megoldva
  • nem ide való infó ki
  • pontosítás
  • re
  • re, OK
  • re, kösz
  • rizsa ki
  • saját hsz átfogalmazása
  • szöveg be
  • szöveg ki
  • szövegrendezés
  • szakasz átnevezése
  • veszélyes URL ki

misibacsi*üzenet 2014. szeptember 15., 17:25 (CEST)

Az URL 404 ki nem jó, mivel támogatja azt a gyakorlatot, hogy a halott linkeket archiválás helyett töröljük. Ebben az ügyben Rotlinknek kell írni. Szalakóta vita 2014. szeptember 12., 20:37 (CEST)

Nem életszerű, hogy minden nem működő link miatt egyetlen szerkesztőt zargassunk. Botszerkesztő, tehát feltételezem, hogy időnként futtatja, vagyis ezeket a linkeket javítja. Amúgy sem látom értelmét régi oldalak őrzésének, ha van újabb. misibacsi*üzenet 2014. szeptember 15., 17:25 (CEST)

Gyakori szerköfök: magyar szövegek (Karmela javaslata)

Kihasználhatnánk, hogy egymás után több kattintás is lehetséges, és így kombinálni is tudjuk a legördülő menü elemeit.

Műveletek címmel ezeket a rövid kiegészítéseket javasolom a legördülő menübe a jobb oldalon:

Műveletek
 minden névtér: (minorDropdown, "bővítése");
 minden névtér: (minorDropdown, "be");
 minden névtér: (minorDropdown, "cseréje");
 minden névtér: (minorDropdown, "eltávolítása");
 minden névtér: (minorDropdown, "javítása");
 minden névtér: (minorDropdown, "jelzése");
 minden névtér: (minorDropdown, "kezdete");
 minden névtér: (minorDropdown, "ki");
 minden névtér: (minorDropdown, "kiegészítése");
 minden névtér: (minorDropdown, "lezárása");
 minden névtér: (minorDropdown, "pótlása");
 minden névtér: (minorDropdown, "pontosítása");
 minden névtér: (minorDropdown, "vége");
 minden névtér: (minorDropdown, " visszaállítása");

Ezeket pedig a bal oldalon levő legördülő menübe :

Gyakori szerkesztési összefoglalók
 minden névtér: (dropdown, "elütés");
 minden névtér: (dropdown, "fogalmazás");
 minden névtér: (dropdown, "forma");
 minden névtér: (dropdown, "magyarázat nélküli törlés");
 minden névtér: (dropdown, "spam");
 minden névtér: (dropdown, "vandalizmus, vagy teszt szerkesztés")
 fő névtér: (dropdown, "belső hivatkozás");
 fő névtér: (dropdown, "forrás nélküli tartalom");
 fő névtér: (dropdown, "lábjegyzet");
 fő névtér: (dropdown, "forrásleírás");
 fő névtér: (dropdown, "kép");
 fő névtér: (dropdown, "képaláírás");
 fő névtér: (dropdown, "külső hivatkozás");
 fő névtér: (dropdown, "kategória");
 fő névtér: (dropdown, "koordináta");
 fő névtér: (dropdown, "lásd a vitalapot");
 fő névtér: (dropdown, "lektorálás");
 fő névtér: (dropdown, "spam");
 fő névtér: (dropdown, "szám írásmódja");
 fő névtér: (dropdown, "tatarozás");
 
 nem fő névtér: (dropdown, "ellenzés");
 nem fő névtér: (dropdown, "függőben");
 nem fő névtér: (dropdown, "javaslat");
 nem fő névtér: (dropdown, "kérdés");
 nem fő névtér: (dropdown, "megjegyzés");
 nem fő névtér: (dropdown, "megoldva");
 nem fő névtér: (dropdown, "támogatás");
 nem fő névtér: (dropdown, "válasz");

Amennyire lehet, érdemes betűrendben tartani a szövegeket, úgy könnyebb megtalálni. --Karmela posta 2014. szeptember 8., 21:32 (CEST)

Gyakori szerköfök: Firefox kiegészítő

 megjegyzés Itt jegyezném meg, hogy létezik olyan Firefox kiegészítő, mely egy kattintásra tud egy menüből tetszőleges helyre tetszőleges szöveget beszúrni. Szabadon bővíthető, és képes kijelölt szövegeket is a saját vágólapjára másolni, hogy mindig kéznél legyenek. Ezzel nem csak szerkesztési összefoglalókat, hanem gyakran használt sablonokat, kategóriákat, képeket, bevezetőket is elmenthetünk, hogy mikor kellenek, kéznél legyenek. --B.Zsolt vita 2014. szeptember 10., 23:39 (CEST)

@B.Zsolt, mi ennek a Firefox kiegészítőnek a neve? Hogy keressem? --Karmela posta 2014. szeptember 11., 15:52 (CEST)

Engem is érdekelne! misibacsi*üzenet 2014. szeptember 11., 16:28 (CEST)

Clipping vagy Wikipédia:Clipping --B.Zsolt vita 2014. szeptember 12., 01:24 (CEST)

Kösz a linket! Kipróbálom. misibacsi*üzenet 2014. szeptember 13., 20:49 (CEST)

Gyakori szerköfök: közös és saját

@BáthoryPéter, meg tudnád-e azt valósítani, hogy az alábbi két menünk legyen?

  • Közös szerköf lista
Ez mindenkinek azonos lenne, és a használatát, majd ha már kiforrott, az anonok számára is lehetővé kellene tenni.
Ebbe akkor kerülne bele egy szerköf,
  • ha feltehetően mindenkinek szükséges, vagy
  • ha különösen ajánlatos, hogy szerköföt fűzzünk ilyesmihez, vagy
  • ha az anonoknak ajánljuk a használatát.
Egyelőre nem tennék különbséget a névterek között (majd meglátjuk, hogy beválik-e ez), mert szerintem úgy jobb, ha egy legördülő menüben mindig ugyanazt találom és ugyanabban a sorrendben (betűrendben). A közös menülistát persze itt a huwikin kellene kiötölni, de kezdetnek jók lesznek az angoloktól átvett pontok alapján ezek:
nagyjából az angoloktól átvett pontok egyetlen listaként
  1. belső hivatkozás helyesbítése
  2. belső hivatkozás be
  3. belső hivatkozás ki
  4. elütés javítása
  5. formázás
  6. forrás nélküli tartalom eltávolítása
  7. javaslat
  8. javítgatások
  9. kategória cseréje
  10. kategória ki
  11. kategória be
  12. kérdés
  13. lektorálás (kisebb)
  14. lektorálás (átfogó)
  15. lábjegyzet hozzáadása (forrás)
  16. lábjegyzet hozzáadása (megjegyzés)
  17. megjegyzés
  18. nyelvi helyesbítés
  19. spam ki
  20. tartalombővítés
  21. válasz
  22. visszaállítás magyarázat nélküli radírozást követően
  23. visszaállítás teszt szerkesztést, vagy vandalizmust követően
  • Saját szerköf lista
Az egyéni lista a dolog természete folytán csak a regisztrált szerkesztőknek állna rendelkezésére, és lehetővé tenné, hogy a kedvenc szerköfjeit ki-ki csokorba gyűjtse és menüt csináljon belőle. Felhasználóbarát, ha a szerkesztőnek csak egy szimpla felsorolást kell karbantartania (vagy egy csak általa szerkeszthető allapon, vagy a beállításai között). Ne legyen benne semmi javascript vagy html, egyszerűen soronként egy menüpont.

--Karmela posta 2014. szeptember 14., 22:32 (CEST)

Meg tudom oldani. Egy kis időt kérek, most munkával is el vagyok havazva, otthon meg költözködünk. --BáthoryPéter vita 2014. szeptember 16., 10:08 (CEST)

Nem kerget a tatár, köszönet, hogy foglalkozol vele. --Karmela posta 2014. szeptember 17., 07:44 (CEST)
@BáthoryPéter: ez itt egy ping, emlékeztetőül, de nem sürgetés gyanánt. --Karmela posta 2014. október 13., 08:17 (CEST)
Újabb ping @BáthoryPéter: számára. --Karmela posta 2014. december 7., 02:00 (CET)

@BáthoryPéter: Levettem a függőbent, túlságosan régen van ez itt. --Karmela posta 2016. február 16., 14:19 (CET)

Visszatérhetünk rá. Továbbra is ennyi lenne az igény, vagy az elmúlt másfél év tapasztalatai alapján máshogy csinálnád? --BáthoryPéter vita 2016. február 16., 16:02 (CET)

@BáthoryPéter: Most így látom:

  • (1) A legördülő menü gombjának a szerköf ablakocska jobb sarkához kéne simulnia, és akkor lehetne egészen pici is, mert felirat sem kell gombra,.
  • (2) A legördülő menü listája kezdetben legyen minél rövidebb, csak a különösen ajánlott szerköfökből álljon, mint például: „forrás:”, „lásd a vitalapot”, „tatarozás kezdete”, „tatarozás vége”, viszont
  • (3) a szerkesztő egyénileg is kiegészíthesse a legördülő menü listáját menet közben: amikor éppen egy új szerköf kell neki, és úgy gondolja, hogy az neki gyakrabban kell majd.

--Karmela posta 2016. február 17., 10:41 (CET)

nézettségi statisztikát nem mutatják a lapok

Jan. 21. óta a nézettségi statisztikát nem mutatják a lapok (pl. Halálozások 2016-ban). Apród vita 2016. január 31., 13:15 (CET)

@Apród Van egy ilyen tegnapi-mai "megbeszélés": en:User talk:Henrik#Henrik is no longer active on Wikipedia! See below for info on stats and where to complain.... angolul van, szóval nem biztos, hogy teljesen jól értem, de a lényeg, hogy a Henrik nevű szerkesztő, aki eddig működtette ezt az oldat eltűnt, vagy valami történt vele és ezért akadozik, illetve talán ezért akadozott többször is már statisztika... 2015-ben a m:2015 Community Wishlist Survey ezért vagy nem ezért, de létrehozott egy demó statisztikai oldalt: https://analytics.wmflabs.org/demo/pageview-api/ , amit a WMF működtet és az en:Wikipedia:Village pump (technical) oldalon lehet hozzászólni, panaszokat tenni az oldallal kapcsolatban... de azért erősítsen, vagy cáfoljon meg egy jobb angolos... :o)) Fauvirt vita 2016. február 2., 15:10 (CET)

Annyi kiegészítést, hogy a közösségi kívánságlista alapján a WMF fogja működtetni a nézettségi statisztikákat. A létrehozott oldal demó üzemmódban már működik (kipróbáltam, valóban megy). Csigabiitt a házam 2016. február 2., 15:20 (CET)

Köszönöm! :-) Esetleg fel lehet vetni, hogy az átirányító oldalak statisztikáját is jelenítsék meg? Most pl. hogy az esküvőfotót átirányítottam az esküvőfotózásra csak az utóbbi statisztikáját lehet behívni, előbbi mintha soha nem is létezett volna (ezt a "Henrik"-féle változat tudta kezelni) - megtenném én is, de nem bízom annyira az angolomban, hogy érthetően elő tudjam adni ;-); persze ha nem, az sem tragédia. Fauvirt vita 2016. február 2., 15:51 (CET)
Az API tudja kezelni, a felület csak demó, a véglegesbe még simán beépülhet. (Mondjuk én nem az angol Wikipédia műszaki kocsmafalán próbálkoznék, hanem ott, ahol kevesebb „zaj” mellett gyorsabban el lehet érni a fejlesztőket – például a fent említett metás oldalról két kattintással elérhető Phabricator-feladatnál.) --Tacsipacsi vita 2016. február 2., 19:43 (CET)

Köszönöm a tájékoztatásotokat. Apród vita 2016. február 3., 20:54 (CET)

Azért jó volna, ha nem kellene a demót nézni folyton, hanem normálisan működne. Elég nehéz így látni, hogy mennyien olvassák az adott cikket. Vadszederke' 2016. február 4., 20:12 (CET)

Csak hogy könnyebb legyen elérni, akit érdekel: ide kattints. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Elkágyé (vitalap | szerkesztései) 2016. február 4., 22:06‎ (CET)

Nagyon köszönöm a gyorslinket. Erről volna szó. Kérek mindenkit aki segíteni tud ebben a kérdésben, hogy tegye helyre a problémát. Vadszederke' 2016. február 5., 00:36 (CET)

@Módis Ágnes Vadszederke: de épp itt feletted írtam le, hogy az általad linkelt régi oldal meg fog szűnni (illetve már meg is szűnt), mert az azt működtető szerkesztő nem szerkesztő már és az a felület fog helyébe lépni a nemzetközi alapítvány működtetésében, aminek a demóját linkeltem én is és Elkágyé is. Most fejlesztik, tehát még bele lehet szólni.. de lényegében ez a külcsin lesz a jövő... Fauvirt vita 2016. február 5., 00:42 (CET)
@Fauvirt: Nem a külcsinnel van a baj, hanem, hogy nincs a helyén. Vadszederke' 2016. február 5., 00:44 (CET)
Ja, értem...:-) nem tudom, hogy ott lesz-e majd, ahol a régi volt... de még csak fejlesztik... nem tudom, mikor lesz éles. Fauvirt vita 2016. február 5., 00:46 (CET)

(Bocsánat, hogy az előbb elfelejtettem aláírni.) Nekem az a bajom vele, hogy kevésbé szemléletes, mint a régi volt, és kevesebb információt tartalmaz. Az lenne a legjobb, ha valaki átvenné Henriktől és az eredetit folytatná, ha Henrik tényleg megszűnik. Bár az is lehet, hogy talán csak átmenetileg esik ki a munkából. Reménykedjünk, hogy visszatér.– Elkágyé vita 2016. február 5., 08:18 (CET)

@Elkágyé: 2015 novemberében egyöntetű 70 fős támogatással elfogadták, hogy egy "teljesebb és rugalmas, grafikus eszköz" ("google translate a barátom", bocsánat a nevében, ha rosszul fordított) vegye át a helyét. Itt az angol wikin leírták, hogy 2014-ben volt Henrik utolsó szerkesztése, 2015-ben inaktív lett, a metán pedig azt, hogy az eleve egy béta verzió volt és hogy megbízhatatlan a rendszer (megjegyzés tőlem: mint látszik, most is leállt), ezért fejlesztik most január óta a "sajátot". (aláírás: nem gond, pótoltuk ;o)) ) Fauvirt vita 2016. február 5., 12:48 (CET)

@Fauvirt: Köszönöm a felvilágosítást. Sajnálom, hogy az eredeti megszűnik és remélem, hogy az új változat fejlesztése sikeres lesz. Addig megpróbálom használni a demót.– Elkágyé vita 2016. február 5., 14:25 (CET)
Az angolban már működik az új, és a lengyelben meg a franciában is. Vadszederke' 2016. február 13., 02:51 (CET)

Fáziskésésben vagyok... :o) hu-val is működik, csak ezek szerint még az oldalakhoz (pontosabban a laptöris "nézettségi statisztika" szöveghez) nincs még "hozzárendelve"... valaki műszaki-szaki?... Fauvirt vita 2016. február 16., 18:46 (CET)

Parancsoljon, uram! :-) --Tacsipacsi vita 2016. február 16., 19:27 (CET)
Lájkoltam! ;-) [1] Fauvirt vita 2016. február 16., 19:52 (CET)

Újjé, most már a nézettségi statisztika is működik! És még meg is szokható az új (nekem biztosan). Apród vita 2016. február 17., 00:07 (CET)

Köszi, köszi! :) Vadszederke' 2016. február 18., 19:24 (CET)

Nagyon jól halad a fejlesztés, de meg kellene oldani, hogy a skála ne legyen ilyen halvány és a diagram oszlopai (vagy vonalai) is sötétebb színűek legyenek. Próbáltam rákattintani különböző színekre a bemutatott színskálákon, de erre nem reagált egyik sem. Más is ezt tapasztalja?– Elkágyé vita 2016. február 18., 19:50 (CET)

2016. február 15., 17:16 (CET)

@Tgr: Fent azt írják, hogy a wiki-közi értesítések 02.19-től béta verzióban fognak működni a WD-n, MW-n és C-n, valamint a héber és a francia wikin is. :O Nálunk miért nem? OrsolyaVirágHardCandy 2016. február 21., 13:50 (CET)

Tesztüzem, gondolom. – Tgrvita 2016. február 21., 22:51 (CET)

Jön az egyfülű szerkesztés


How many Edit tabs do you want?
It's your choice.

Single edit tab update

Hello again. Please excuse the English. Segíts lefordítani a saját nyelvedre. Köszönjük!

You may remember a previous announcement about testing single tab for editing at this wiki. The team working on the visual editor spent the last weeks fixing some bugs in this new system, and they believe it is now ready for further testing on this wiki. A short overview of the system is provided at mediawiki.org.

This new feature lets you choose one or two "Edit" tabs. It also lets you choose what the "Edit" tab does. Logged-in editors can make their choice from a one-time pop-up dialog box and then from Special:Preferences. The choices in Special:Preferences will be:

  • Emlékezzen, melyiket használtam legutóbb,
  • Mindig a vizuálisat, 
  • Mindig a forráskódot, and 
  • Mindkettőre legyen link. 

If you have disabled the visual editor, you will not see anything new, and this change won't affect you.

Everyone is already able to switch between the two editing systems via buttons on the toolbars (the "pencil" icon and the "square brackets" icon). If you start in one editing system, then you can switch to the other at any time.

This change also affects users who never edited before and wish to do so without logging in; a welcome message will give them the ability to immediately switch to the source editor, if they want.

The change will likely happen in a week or so. The results, along with the learnings from the testing by Wikipedia editors on the "test2" wiki and the outcomes of planned formal user testing, will help the visual editor team to take decisions for the future of this feature. We want to hear from your community about your experience with the feature when it comes, so please post any comments below. You'll find me here for a while.  :)

Again, thank you so much for your cooperation with this! --Elitre (WMF) vita 2016. február 15., 20:32 (CET)

Röviden: hamarosan a külön "szerkesztés" és "forrás szerkesztése" fülek helyet egyetlen szerkesztés fül lesz, és a beállításoknál ki lehet választani (illetve kezdetben mindenkitől meg kérdezi a szoftver), hogy a vizuális vagy a hagyományos szerkesztőt nyissa meg. A kettő között szerkesztés közben ide-oda lehet majd kapcsolgatni (illetve ezt már most is lehet). Ha valaki nagyon megszerette a két külön fület, arra is lesz opció. --Tgrvita 2016. február 16., 08:39 (CET)

Azt is írja, hogy az új változatot körülbelül egy hét múlva tapasztalhatjuk meg, és hogy a visual editor team szívesen venné a a kommentárjainkat. A megjegyzéseket ide, ebben a szakaszba várja. --Karmela posta 2016. február 16., 14:08 (CET)

By the way, the user guide and the single edit tab overview could really use some love from translators :) I just added some screenshots to the latter, hoping this helps. Köszönjük!! – Elitre (WMF) vita 2016. február 19., 15:16 (CET)

Valami nem oké

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/Szérumfutás holtartunk sablonja elég furcsán viselkedik. Miért lehet ez? – XXLVenom999 vita 2016. február 19., 20:22 (CET)

Mert régen frissült az oldal szövege. A szerveroldali gyorsítótár ürítésével (egy kattintás az órára) megjavult. --Tacsipacsi vita 2016. február 19., 20:44 (CET)

Így mindjárt más. Köszönöm. --XXLVenom999 vita 2016. február 20., 14:06 (CET)

magyar gőzmozdony infobox template

Üdv!

A németek megcsinálták, hogy a saját német gőzmozdony infobox templatet az angol wiki automatikusan lefordítja ha beillesztik a német cikkből az angol wikibe a német nyelvű gőzmozdony template-t.

Mi is meg tudnánk ezt csinálni?

Itt van erre egy német gőzmozdony példája az angol wikin: https://en.wikipedia.org/wiki/DRB_Class_52

Mint láthatjátok a német nyelvű infobox szöveget az angol wiki automatikusan lefordítja.

Köszi a segítséget. 81.182.3.206 üzenőlapja  2016. február 20., 09:56 (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Nálunk a vasútvonalakhoz van ilyen ({{BS-daten}}(?)), de én azt várom, hogy mikor lehet már kiirtani. Szerintem inkább fordítsuk le a szövegeket, de az utánunk jövő, németül nem tudó szerkesztő is értse, hogy mi mit jelent (arról nem is beszélve, hogy magukat az adatokat neked kell úgyis lefordítani, csak a mezőneveket nem). Legfeljebb egy ún. burkolósablont tartok értelmesnek, aminek az a lényege, hogy a német paraméterekkel hívod meg, majd substolod, vagyis a sablon nevét pl. úgy írod be, hogy subst:Vasúti jármű infobox/de, ha {{Vasúti jármű infobox/de}} a neve, ezáltal mentés után már magyar paraméternevek lesznek a szövegben. --Tacsipacsi vita 2016. február 20., 16:39 (CET)

Erre a problémára ezer éve elérhető a Wikipédia:Sablonfordító eszköz. A burkolósablon viszont jó ötlet lehet! --B.Zsolt vita 2016. február 20., 22:06 (CET)

Szerintem nem érhető el: a letöltőoldal nekem 404 Not Found állapotkódot ad… Talán fel lehetne tenni a @JulesWinnfield-hu, Tgr által üzemeltetett huwiki eszközbe valahogy a Tool Labsen. --Tacsipacsi vita 2016. február 20., 22:48 (CET)
github/gitlab? Tool labsra olyat érdemes feltenni, ami fut is ott. – Tgrvita 2016. február 21., 01:52 (CET)

Filmbox alapmű

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva

Már megint felbukkant filmek filmboxában a kéretlen "Alapmű", mely ráadásul egy vessző! Jó lenne most már egyszer és mindenkorra megszüntetni ezt a bosszantó hibát! Aki ért a filmbox beállításához (vagy aki legutoljára babrált vele) legyen szíves megjavítani. --Vander Jegyzettömb 2016. február 21., 00:32 (CET)

Konkrétan? Hol hibás? --Tacsipacsi vita 2016. február 21., 00:44 (CET)

Javítottam. – JulesWinnfield-hu vita 2016. február 21., 01:13 (CET)

substolás

Hogy lehet besubstolni az {{subst:#invoke:Nyelvtani modul|hanyban|{{#invoke:String|sublength|s={{subst:Wikidata|P576|format=iso}}|i=0|len=4}}}} sort úgy, hogy a végeredmény egy kattintható évszám legyen? --B.Zsolt vita 2016. február 14., 02:05 (CET)

[[{{subst:#invoke:String|sublength|s={{subst:Wikidata|P576|format=iso}}|i=0|len=4}}]] Ha nagyon sok helyen kell egy dátumból az év, akkor be kéne építeni a Wikidata-sablonba, hogy lehessen úgy kérni. – JulesWinnfield-hu vita 2016. február 14., 10:31 (CET)

A bezárt vasútállomások bekerültek a megfelelő kategóriákba, de a bevezetőben említés sincs róla, hogy ezek már bezártak. Arra gondoltam, a kategória minden elemében átírom a bevezetőt arra, hogy már bezárt, ekkor és ekkor... De szebb lenne substolva. Ez a dátum meg már aligha fog változni. Kb. 250 lap érintett jelenleg. --B.Zsolt vita 2016. február 14., 21:59 (CET)

A fenti megoldásból kimaradt a -ban, -ben ragozás, így nekem nem lesz jó. --B.Zsolt vita 2016. február 15., 22:52 (CET)

Megcsináltam mindet -ben ragozással, majd azoknál, ahol mégiscsak a -ban kellett volna, egy második menettel javítottam. --B.Zsolt vita 2016. február 22., 20:25 (CET)

dragref

Sziasztok! Nálam nagyon jól működik a Wikipédia:Dragref, de user:Adaree esetében már nem, a földrajzi koordináták kivételével bármit áthúz, de az áthúzott koordináta "odafagy" a monitorra. A hiba fennáll két számítógépen is, azon is, amelyiken az én regisztrációmmal viszont működik. Mi lehet a hiba? --B.Zsolt vita 2016. február 22., 11:40 (CET)

2016. február 22., 19:22 (CET)

Tud működni az egyszerűsítés?

Az egyértelműsítés egyszerűsítését megcélzó javaslat kapcsán különösen fontos lenne a műszaki kollégák és a ‎botgazdák véleménye.

Jó lenne, ha az átállás és a karbantartás lehetségességéről vagy problémás mivoltáról nyilatkoznátok a javaslattétel lapján.

--Karmela posta 2016. február 25., 15:33 (CET)

Kérdés áthelyezve

Sziasztok!

Az egyéb kocsmafalon kértem segítséget az alábbi bejegyzésben. Közben rájöttem, hogy ez -feltételezhetően- műszaki kérdés. Segítségetekez előzetes is köszönöm! --86.59.173.103 (vita) 2016. február 25., 15:50 (CET) korábban: Kispados

"Ezen a szavazási lapon szerettem volna reagálni egy korábbi hozzászólásomra érkező észrevételekre. Legnagyobb meglepetésemre ezt a rendszer nem tette lehetővé, a következő üzenetet kaptam:

Ez a Wikipédia egyik szerkesztői lapja.

Ha ezt a lapot nem a Wikipédián olvasod, akkor egy tükrözést látsz. Légy tudatában annak, hogy a lap elavult lehet, és hogy ezen szerkesztőnek valószínűleg nincs kapcsolata a Wikipédián kívül semmilyen más, ezt a lapot tartalmazó weboldallal. Az eredeti szerkesztői lapot a https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Szavaz%C3%A1s/Az_IP-ellen%C5%91rz%C3%A9si_ir%C3%A1nyelv_elt%C3%B6rl%C3%A9se,_2016 címen találod meg.

Kérdéseim:

Templom infobox poz. térkép

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaLeírtak szerint. Akela vita 2016. február 26., 21:03 (CET)

San Gennaro Spogliamorti (Nápoly); San Nicola a Pistaso (Nápoly); Santa Maria Avvocata dei Peccatori (Nápoly); Santa Maria dei Bianchi dell’Arte dei Verdummari (Nápoly); Santa Maria del Ben Morire (Nápoly) infoboxában a poz.térkép nem jelenik meg. Koordinátákat ellenőriztem, az eredeti és a google-ből (általam) vett pont is a {{pozíciós térkép Nápoly}} területére esik. De a nagy {{pozíciós térkép Olaszország}} sem jelenik meg, tehát nem a koordinátákkal van baj. A kategória többi hasonló szócikkében jó. Kérek segítséget, köszönettel. Akela vita 2016. február 26., 14:40 (CET)

Ha nincs a Wikidatán koordináta, akkor nem a koordináták paraméter az, amit használ a sablon a térképre, hanem szélességi fok, stb. Oliv0 vita 2016. február 26., 16:09 (CET)
Kijavítottam, köszönöm. Akela vita 2016. február 26., 21:03 (CET)

VisualEditor News #1—2016

Elitre (WMF), 2016. február 26., 20:21 (CET)

404 a Kezdőlapon

Nekem a kezdőlap likjére 404-es hiba (File not found) jön. Másnak is ez történik? Samat üzenetrögzítő 2016. február 22., 22:23 (CET)

Már nem. Samat üzenetrögzítő 2016. február 22., 22:23 (CET)

Más, de kezdőlap: Ma, 22-én a tegnapi kezdőlapot mutatja Firefox-ban és Chrome-ban, illetve mobilon is. Ha váltok, hogy mobil vagy asztali nézet akkor a minden oké. Ha belépek, akkor is jó. Miért lehet ez? --Fmvh vita 2016. február 22., 23:18 (CET)

Az ilyen problémák forrása vagy a böngészőoldali vagy szerveroldali gyorsítótár szokott lenni. Ezek frissítése, felülírása megoldja a problémát. Samat üzenetrögzítő 2016. február 22., 23:24 (CET)

@Samat: Nekem van olyan, hogy 1 hétig semmi sem változik mobil appon. Ilyenkor újranyitom 5x + frissítem, de sokszor ez sem segít. Mit lehet ilyenkor tenni? OrsolyaVirágHardCandy 2016. február 27., 19:30 (CET)

Rákattintás számláló

Szia! Az új rákattintás számlálón nálam a grafikon halványkék színben jelenik meg és nehezen látható. Találtam ugyan egy színskálát, ahol - úgy gondolom - a színt be lehetne állítani, de hiába próbálkozom vele, nem változik semmi. Tud rá valaki módot, hogy hogyan lehetne a színt sötétebbre állítani? – Elkágyé vita 2016. február 27., 13:47 (CET)

A linket biztosan nem lehet módosítani, mert abban nem jelenik meg a színskála. A beállítások nekem működnek, szépen átszíneződik világoskékről világostürkizre. Ja, hogy ennél sötétebbet szerettél volna? Sajnáljuk, forduljon a fejlesztőkhöz. :-) --Tacsipacsi vita 2016. február 27., 14:24 (CET)
Talán még fognak rajta javítani.– Elkágyé vita 2016. február 27., 16:13 (CET)

Forrásszöveg szerkesztése (2)

Szervusztok!

A figyelőlistámon lévő cikkeket szeretném ellenőrizni, és ha szükséges, szerkeszteni, de eltűnt a Forrásszöveg szerkesztése v. valami hasonló, helyette csak a Szerkesztést olvashatom. Arra rákattintva halványabb betűket látok, és a szerkesztésre nincs lehetőség.
Bennem van a hiba? – Ronastudor a sznob 2016. február 26., 12:39 (CET)

Állítsd be a Beállításokban a Szerkesztés fülön a Vizuális szerkesztő ideiglenes letiltása... opciót (pipa jelenjen meg), és akkor visszatér a forrásszöveg szerkesztése ablak a Szerkesztésre. – Dodi123 vita 2016. február 26., 13:58 (CET)

Köszönöm, kellemes hétvégét kívánok! :-) – Ronastudor a sznob 2016. február 27., 09:22 (CET)

Szerintem tarthatatlan, hogy alapértelmezetten nem lehet a forrásszöveget szerkeszteni. VisualEditorban még ilyet se lehet csinálni, az utólag belinkelés pedi így még nehezebb lesz. Ki tüntette el a forrásszöveg szerkesztését? Egy ilyen beavatkozás előtt megbeszélés kellett volna.– Ruisza' Kérem a következőt! 2016. február 27., 12:46 (CET)

Továbbra sem működik, de nem baj, majd ahogy elromlott, meg is javul (vagy nem). Köszönöm, Dodi123 vita, hogy segíteni próbáltál, továbbra is kellemes hétvégét! – Ronastudor a sznob 2016. február 27., 13:39 (CET)

Most látom, hogy fentebb már van ilyen fejezet, bocs', hogy nem figyeltem… --Ronastudor a sznob 2016. február 27., 13:45 (CET)

A link szövegét át lehet írni a link létrehozása után, így: (az animáció megnyitásához kattints az ikonra), vagy először beírod a szöveget, kijelölöd, és úgy hozod létre a linket. A wikiszerkesztő és a forrásszöveg között a megfelelő ikonnal lehet átváltani (a változtatásokat megőrzi), így: . A beállításaidnál meg lehet adni, melyik szerkesztőt akarod alapértelmezettként használni, itt: noframes. Ezt az első alkalommal a szerkesztőablakban is megkérdezi, de a fent említett hiba miatt ez valószínűleg nem igazán működött.

Ruisza: általában, ha nem vagy benne biztos, hogy működik valami, azt érdemesebb kérdés formájában megfogalmazni, hogy elkerüljük a tévinformációk terjedését, meg a feleslegesen éles hangvételű vitákat. – Tgrvita 2016. február 29., 00:11 (CET)

Képaláírás

A Giancarlo González lapon nem jelenik meg az infoboxban a képaláírás. Valamit rosszul írtam, vagy ez azzal függ össze, hogy a kép a wikidatából jön? Ilyen esetben nem lehet képaláírást hozzátenni a képhez? Pascal Z vita 2016. február 28., 13:32 (CET)

@Pascal Z: megcsináltam. A |kép= ... sor hiányzott az infoboxból. OsvátA Palackposta 2016. február 28., 13:43 (CET)

@OsvátA: Éppen az volt a kérdés, hogy mi van, ha nem az infoboxban adjuk meg. Ilyen esetben a Wikidatában lehet képaláírást hozzátenni a képhez, hiszen ha ott megváltoztatják a képet, akkor itt elromolhatna a képaláírás. Most megcsináltam mintának. (Az infoboxból nyugodtan eltávolítható a képaláírás.) --Tacsipacsi vita 2016. február 28., 13:45 (CET)

Köszönöm! Pascal Z vita 2016. február 28., 14:46 (CET)

AutoWikiBrowser - AWB

Február 8-án használtam utoljára az AWB-t, akkor semmi gond nem volt vele. Most nem tudok belépni, mert ez az üzenetet kapom:

Operation 'login' ended with result 'NeedToken'. Xml: '<?xml version="1.0"?><api><warnings><login xml:space="preserve">Fetching a token via action=login is deprecated. Use action=query&meta=tokens&type=login instead.</login></warnings><login result="NeedToken" token="49f91723d2add85e30624ad9094db0e656d33a14+\" cookieprefix="huwiki" sessionid="lfupj41joituvv3ujres09k9rf7e1b8l" /></api>

Mi a teendő ilyenkor? - Csurla vita 2016. február 28., 19:21 (CET)

Úgy tűnik egy update segített. - Csurla vita 2016. február 28., 19:25 (CET)

A visszaállítás funkcióból nem lehet visszakozni

Sziasztok! Ha a visszaállítást választom, akkor az ott feltett kérdésre (OK vagy Mégse) bármit válaszolunk, elvégzi a visszaállítást. Ez különösen akkor bosszantó, ha tableten véletlenül érintem meg. Már többször előfordult velem, és a szerkesztői lapomon ki is próbáltam, jogy valóban így van-e? Valóban. Kérem, hogy aki ért hozzá, javítsa ki ezt a bosszantó hibát. Előre is köszönöm. – Dodi123 vita 2016. február 26., 19:37 (CET)

Nem teljesen értem, nekem a visszaállítás nem kérdez semmit, hanem visszaállít. És az a jó benne, hogy egy gombnyomással végzi el. Én nem szeretném, ha kérdezősködni kezdene. – LApankuš 2016. február 26., 19:43 (CET)

Régebben nem kérdezősködött, de mostanában kérdez. – Dodi123 vita 2016. február 26., 20:04 (CET)

Érdekes. Most állítottam vissza valamit, és nem kérdezett. – Vépi vita 2016. február 26., 20:23 (CET)

Néztem a visszaállításaid: csupa olyan, ami anon szerkesztését állította vissza. Lehet, hogy ilyenkor nem kérdez. Amit még a saját próbavisszaállításaim során tapasztaltam: akkor sem kérdezett, ha több szerkesztés visszaállítása történt. Csak akkor, ha egy szerkesztésé. – Dodi123 vita 2016. február 26., 21:19 (CET)

A kérdést egy segédeszköz teszi fel, ilyen néven találod a beállításokban: „Megerősítést kér visszaállításkor (rollback), nem hajtja végre azonnal a műveletet”. Pont azoknak készült, akik félnek a véletlen kattintástól. Elég pofonegyszerű, nem értem, mitől nem működhet. --BáthoryPéter vita 2016. február 26., 23:07 (CET)

Bekapcsoltam. Továbbra sem kérdez semmit. – Vépi vita 2016. február 27., 06:36 (CET)

Ma megkérdezte (hullámokban terjed?). És mindkét válaszlehetőséget kipróbáltam: működik. – Vépi vita 2016. február 28., 07:46 (CET)

Mit jelent az, hogy működik? Működni működik nekem is, csak nem jól. Most ismét kipróbáltam. Ezt a szöveget írtam be, majd a „Visszaállítás” lehetőséget választottam a figyelőlistámon, és a feljövő ablakban a „Mégse” lehetőséget választottam. Eredményül ezt kaptam, azaz visszaállította az előző állapotot úgy, hogy én azt nem akartam. A beállítási lehetőségeknél ez a funkció a „Segédeszközök” fülön a „Fejlesztés alatt álló eszközök” között szerepel, ezért is teszem szóvá, hogy a funkció nem működik helyesen. Kérem, hogy aki tudja, hol kell ezt jelezni a fejlesztőknek, az tegye ezt meg. Köszönettel – Dodi123 vita 2016. február 28., 19:10 (CET)

Működés alatt azt értettem, hogy amikor megerősítettem a kérést, végrehajtotta, amikor a Mégse-t választottam, nem hajtotta végre (a visszaállítást). – Vépi vita 2016. február 28., 19:23 (CET)

Milyen böngésző alól próbálod? Más segédeszközök rendben működnek? Amikor a visszaállítós segédeszközt használod, kapsz a hibakonzolra hibaüzenetet? – BáthoryPéter vita 2016. február 28., 19:35 (CET)

Most kipróbáltam másik böngészővel is. Egyébként Flashpeak Slimjet 64bit (Google Chrome alapú) böngészőt használok, de most Microsoft Edge (a Windows10-hez adott IE alapú böngésző) alatt is ugyanúgy viselkedett, és a „Mégse” választására visszaállította az előző állapotot. Hibajelzés egyik esetben sem volt. Más segédeszközök rendben működnek. Egyedül a „rollback helper” amiben nem vagyok biztos, de lehet, hogy csak nem vettem észre, hol kellene azt a botot használni, amit a leírás megad. – Dodi123 vita 2016. február 28., 19:56 (CET)

A MediaWiki:Gadget-rollback.js és a MediaWiki:Gadget-rollbackConfirm.js nem fog együtt működni (illetve kiszámíthatatlanul; attól függ, melyik töltődik be először). – Tgrvita 2016. február 28., 20:33 (CET)

Tegnap kikapcsoltam a rollback helpert, és vártam mostanáig, hogy a változtatás biztosan érvénybe lépjen. Ezután kipróbáltam, és ugyanazt tapasztaltam a Mégse lehetőséget választva, ugyanúgy visszaállította az előző változatot. Ezek szerint nem az esetleges összeakadás okozta a hibát. – Dodi123 vita 2016. február 29., 12:19 (CET)

Előnézet nem működik a füllel rendelkező menüs lapoknál

Az előbb vettem észre, hogy a Dani által fejlesztett szép, menüs oldalak szerkesztésénél az előnézet gombra kattintva csak az első fül tartalma jelenik meg. A többi fül és tartalma nem jelenik meg. Samat üzenetrögzítő 2016. február 29., 17:33 (CET)

Tipikusan ez akkor van, ha a load eseményt használja valami szkript a wikipage.content helyett. – Tgrvita 2016. február 29., 19:09 (CET)

Forrásszöveg szerkesztése

eltűnt nálam, a szerkesztésre kattintva olyan felület jelenik meg, ahol nem tudok se javítani, se írni. Én nyomtam meg valamit rosszul? Köszönök minden segítséget. --Tulipanos vita 2016. február 23., 20:39 (CET)

Hi Tulipanos, you didn't do anything wrong :) there was a bug with the single edit tab system which was deployed today, but it has been already fixed. Our apologies for the inconvenient, --Elitre (WMF) vita 2016. február 23., 20:55 (CET)

Nem hiszem, mert 20 óra után valamikor én is így jártam, aztán nagy nehezen kivergődtem belőle, rájőve, hogy beleestem a visual editoros micsodába. De hogy hogyan estem bele, ezt én sem értettem. Apród vita 2016. február 23., 20:57 (CET)

Hey Apród, thanks for writing. So you clicked on Edit, and then...? Sorry, can't understand what happened next :) If you try again, do you get the same issues? Thank you so much for your understanding. – Elitre (WMF) vita 2016. február 23., 21:06 (CET)
Dear @Elitre:, then the same thing happened with Apród as with Tulipanos. Sorry I also don't really understand him in Hungarian... He writes about VisualEditor, and that he (she?) didn't understand this case.– Ruisza' Kérem a következőt! 2016. február 24., 07:13 (CET)
Thanks Ruisza', that's very kind of you :) I guess that if the problem is still affecting people, sooner or later we would be able to get a report with enough details so that we can figure out what's happening. Best, --Elitre (WMF) vita 2016. február 24., 09:39 (CET)
@Elitre (WMF): the first time I clicked on edit it brought VE vith a pop-up choice where I chose remember last, then I could get back to wikitext somehow by clicking somewhere I do not remember now, and now a click on edit means wikitext and I do not know how I could choose VE. All this is confusing, swapping between wikitext and VE should be made more user-friendly. Oliv0 vita 2016. február 24., 11:52 (CET)
Hello Oliv0. "Remember the last editor" is a new option, so it may need a while to get used to it, and to the mechanism of switching between the two editors via the [[ ]] and the pencil buttons on the right side of the toolbar. There are more indications on mw:VisualEditor/Single_edit_tab/hu, and you can always change the option via Alapértelmezett szerkesztőfelület in Speciális:Beállításaim#mw-prefsection-editing. After switching to wikitext, you should have seen a pop-up pointing to the pencil icon and telling you that's how you could go back to the visual editor if you wanted. I hope you decide to experiment a bit with the "Remember the last editor" option. --Elitre (WMF) vita 2016. február 24., 12:06 (CET)
@Elitre (WMF): OK, now I see the pencil to switch to VE and the [[ ]] to switch to wikitext. In the pop-up after [[ ]] I read quickly "you can switch back to VE any time" and did not pay attention to the final "by clicking on this icon" that goes with a tiny mark on the pop-up border pointing to the pencil, maybe the wording should be "this icon allows you to..." for those like me who think they understand what it is about before they reached the end. :-) Oliv0 vita 2016. február 24., 12:55 (CET)
I totally get that, as I'm also used to dismiss things almost automatically :p This is a very useful piece of feedback, Oliv0, and I added it on Phabricator. Have a nice day, – Elitre (WMF) vita 2016. február 24., 13:06 (CET)


A szerkesztésre megnyitott oldal tetején, a jobb oldalon, a kék, oldal mentése gomb mellett látható [[ ]] gombra kattintva átváltható a forrásszöveg szerkesztésre.– fausto vita 2016. február 23., 21:10 (CET)

Mivel pánikba estem, mert hirtelen ért, nem tudom lépésről lépésre visszaidézni az eseményeket. Csak azt, hogy azonnalizni akartam egy anon valamilyen csárda nevű beírását, majd valami homályos felület jelent meg, majd mire kivergődtem a visual editoros szerkesztésből, amibe nem is tudtam, hogy kerültem, akorára már egy másik szerkesztő törölte is.

Csak utólag jöttem rá egy másik szócikk esetében, hogy ez visual editoros szerkesztés és felajánl lehetőségeket is, aminél kockáztattam, hogy melyik gombot nyomjam meg, mert a gombnyomás következményeitől tartottam, hogy még nagyobb galibába kerülök (egyébként meglepően kellemes a szöveged (Thank you so much for your understanding), pár szerkesztő sokkal bárdolatlanabbul tud nálad társalogni.) Apród vita 2016. február 23., 21:24 (CET)

Köszönöm a gyors válaszokat! Fausto szerktárs útmutatása nyomán működik, szerencsére, megnyugodtam. --Tulipanos vita 2016. február 23., 21:28 (CET)

(Két szerkesztési ütközés után) Nekem a várt módon ment: rákattintottam a Szerkesztés gombra, megjelent a VisualEditor és feldobta az ablakot, ahol megmondhattam neki, hogy csinálja vissza ezt a változást. :-) (Természetesen nem csak ez a lehetőség van, csak minthogy én mindkettőt rendszeresen használom, nekem így kényelmesebb. Ha valaki nem a felugró ablakban akar választani, az megteheti ezt a Beállításokban is. Amúgy a Wikikönyvekben pl. még az alap VE is csak a bétánál tart.) / It worked for me as expected: I clicked on Edit, VE appeared and showed the popup where I could chose “revert this change” as I use both editors reguraly. :-) P.S. I looked at Wikibooks and there the whole VE is only a beta feature. Is it intentional? --Tacsipacsi vita 2016. február 23., 21:34 (CET)

Tacsipacsi, thanks for your message! Yes, the visual editor still needs work to be suitable for many sister projects.

As a reminder, if anyone is reading and missed the topic above: you can change/reset your edit settings whenever you want. See Alapértelmezett szerkesztőfelület in Speciális:Beállításaim#mw-prefsection-editing:

  • Emlékezzen, melyiket használtam legutóbb,
  • Mindig a vizuálisat, 
  • Mindig a forráskódot, and 
  • Mindkettőre legyen link. 

(A vizuális szerkesztő ideiglenes letiltása, amíg béta állapotban van is also available. Full guide is available at mw:VisualEditor/Single_edit_tab/hu, the screenshots are in Hungarian).

I'm here to support you and will be around for a while - I just need a little bit of help as I'm not proficient in Hungarian and automatic translators don't do a great job :/

Thank you so much for your help: if I'm able to understand your issues, then I can communicate them to the team to get them fixed. Even if the problem doesn't affect you anymore, it's worth reporting it :) I want to thank everyone in advance for your time and patience. --Elitre (WMF) vita 2016. február 23., 21:44 (CET)

Borzalmas ez az új rendszer, miért kell újítani a jól bevált kezelőfüleleten? Szerintem ember nincs, aki a visual editort használja, sőt, a vandál szerkesztések nagy része azon keresztül történik az angol wikis tapasztalataim alapján. – Norden1990 2016. február 24., 14:33 (CET)

Akkor én nem vagyok ember? :) Szerintem (wikiszöveg-használat szempontjából) egyszerűbb szerkesztésekre tökéletesen alkalmas, sőt, még néhány olyan funkciója is van (pl. automatikus forráshivatkozás-készítés), ami egyáltalán nem érhető el a normál szerkesztőben. Engem egy dolog zavar benne igazán: az, hogy az angol Wikipédián fordítva vannak a gombok, úgyhogy ha VisualEditort akarok használni, akkor a simát indítom el, ha sima kéne, akkor meg a vizuálist. / @Elitre: One thing annoys me in the VE: that the edit links are in different order on the enwiki. Does it have a reason? --Tacsipacsi vita 2016. február 24., 17:49 (CET)
Tacsipacsi, being someone who edits different wikis each day, you can imagine how annoying that is for me as well. That's just a relic of past situations. – Elitre (WMF) vita 2016. február 24., 17:56 (CET)

Nekem továbbra sincs forrásszöveg szerkesztése lehetőség szócikkeknél, a visual editort (amit amúgy sem használnék) pedig be sem tudja tölteni. Ergo nem tudok szerkeszteni. Ez átmeneti probléma, vagy jelentsem be a visszavonulásomat? --XXLVenom999 vita 2016. február 24., 19:42 (CET)

@XXLVenom999: Elitre fenti leírása szerint a megoldás Speciális:Beállításaim#mw-prefsection-editing-ben „Alapértelmezett szerkesztőfelület” → „Mindig a wikikódot”. Oliv0 vita 2016. február 24., 20:13 (CET)

@Oliv0: Köszönöm! Szimplán túl fáradt voltam végigolvasni... --XXLVenom999 vita 2016. február 24., 20:16 (CET)

Én tíz percig kattogtattam össze-vissza, mielőtt rátaláltam a beállításokra (de csak azért, mert emlékeztem, hogy valahol olvastam a tervezett átállásról). Egy ekkora kaliberű változtatás szerintem megért volna egy általános tájékoztató bannert mindenki számára, például a stewardválasztás helyén, egy héten át. Akela vita 2016. február 24., 22:18 (CET)

MEGŐRÜLÖK!!!!! Megkérdezi ez a csodálatos eszköz, hogy mit akarok wikikódot vagy VE-et, rákattintok, hogy wikikódot, erre bejön a lap címe és egy nagy üres fehér lap! Nem tudok szerkeszteni! Nem hiszem el, hogy ezt a sz@rt nem lehetett volna normálisan megcsinálni, majd utána beimplikálni! :O OrsolyaVirágHardCandy 2016. február 27., 10:43 (CET)

OrsolyaVirág, not sure I understand your report, but you can go in Alapértelmezett szerkesztőfelület in Speciális:Beállításaim#mw-prefsection-editing and select your editing options there. Mindkettőre legyen link should be the one you are used to, but you can pick whatever you want. Hope this helps. --Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 12:01 (CET)
User:Tgr (or anyone else really), can you let me know whether based on reports on this page, there's a problem in loading the editor or something? If we get a good description, details (browser, operating system, Wikipedia skin, article where the problem happened) and steps to reproduce we can then report it and get it fixed, in case there's really a bug here. Thanks a lot, and have a nice weekend. --Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 12:01 (CET)
@Elitre (WMF): I said "I'M GOING CRAZY" above, and that is still true! The new skin asks me wheather I what VE or old school wiki code? I choose wiki code then I get a blank white page with the name of the article. I cannot edit at all, except in other name spaces! It drives me crazy! You know, I really do not underatnd why you (WMF) force something that doesn't work at all?! Everybody on this page has been here for 7-10 years we DO NOT need any new stuff because we learnt everything what we possible could in a decade. New features like VE, Content Translation et al cause us more pain than pleasure. I set my preferences to wiki code, it doesn't help. OrsolyaVirágHardCandy 2016. február 27., 13:02 (CET)

Én nekem is az a gondom, mint OrsolyaVirágnak. Hiába állítottam be mindent, ha egy lapot akarok szerkeszteni, akkor automatikusan a visual editort indítja el, ha pedig (mindig) a wikikódot állítom be, akkor ott meg egy fehér lap jön be!-Történelem pWas gibt's Neues? 2016. február 27., 12:50 (CET)

I'm looking into this now, thanks for the information. – Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 18:50 (CET)
I have filed https://phabricator.wikimedia.org/T128284 and notified the product manager and the devs about this situation. Hope this gets fixed soon. I'm doing some tests to discover more about the problem; I'm using Chrome 48.0.2564.116 m in Win 8, and if anybody else is having the same issue and has a different configuration, please let me know. Before I go back to the tests I wanted to share the workaround I found, for those who are having the same problem. When a page loads in the visual editor, do something to activate the Save button (like, hit Space, or Enter, it doesn't matter). Then hit the [[ ]] button, and choose Keep changes. You are now able to edit in wikitext. Again, this is only a workaround so that some of you can still keep editing. I'm really sorry this is happening. I'll follow the situation closely and report any updates here. - Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 19:34 (CET)
Not everyone is able to reproduce this problem. For those who still can, it may help to learn about another temporary solution: in the meantime you can edit as an IP: the Edit tab will launch the visual editor, but you can choose the wikitext editor immediately in the Welcome message or from the [[ ]] button. After you save, you will only see the wikitext editor for future edits. --Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 20:40 (CET)
@Elitre (WMF): This shows exactly how much the WMF knows about smaller language editions... :O Please DO NOT suggest anyone to edit from an IP address because we have flagged revision included in the system, so if I add something a patroller or a sysop (like me) later needs to allow the edit to be seen. We already struggle with a 50-60 days rollback, that is more than enough! You know, you don't know how much bad you cause to us! OrsolyaVirágHardCandy 2016. február 27., 20:50 (CET)
This is suggested as a temporary workaround to a problem that only a few people are having. I can't even reproduce the problem anymore. I'm trying to offer solutions so that people who are experiencing a bug do not have to give up on editing until it's fixed. I'm pretty sure everyone who uses that solution is well aware of what they are doing, and in some cases we may be talking about people who can even "clean up" after themselves. – Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 20:56 (CET)

Most újra megnéztem, és már jól működik.–Történelem pWas gibt's Neues? 2016. február 27., 20:47 (CET)

Update: the problem has been fixed. It had nothing to do with the changes to the editing system, but affected them as well. Have a nice Sunday. – Elitre (WMF) vita 2016. február 27., 21:33 (CET)
Egy ideig egyáltalán nem lehetett felhasználói beállításokat módosítani. Sorry. Ehhez nekem több közöm volt, mint Elitrének... – Tgrvita 2016. február 29., 00:18 (CET)

@Elitre: No, I still experience the problem. If I do not use the option to ban VisualEditor, I can only find one 'edit' above in aricles, and that's VisualEditor. So anons cannot use wikitext. Why is it better when the basic setting only makes me able to edit in VE? VE has many bad sides, for example, we can't make a link like this.– Ruisza' Kérem a következőt! 2016. február 28., 07:01 (CET)

Egyrészt: használható a wikiszöveg-szerkesztő. A felül, jobb oldalon lévő átváltógomb elérhető anonként, valamint ha rákattint az illető, akkor a program eltárol egy sütit a böngészőben, így legközelebb már a hagyományos szerkesztő jelenik meg. Másrészt: ilyen linket is lehet csinálni, valóban nem magától értetődő a működése (miután beraktad a Petőfi Sándor linket, rá kell menni és átírni a megjelenő szöveget), de már dolgoznak egy jobb megoldáson. --Tacsipacsi vita 2016. február 28., 12:02 (CET)
Azt nem mondanám, hogy nem magától értetődő, kb. a világon minden vizuális szövegszerkesztő így működik, a wordtől a gmailig. És persze az is működik, hogy először beírod a link szövegét, kijelölöd, rákattintasz a link ikonra, és megadod, hova mutasson. – Tgrvita 2016. február 29., 00:17 (CET)

De miért jobb, hogy különféle beállításokat kell nyomogatni, hogy megjelenjen a Forrásszöveg szerkesztése? Az eddigi állapot sokkal jobb és használhatóbb volt, tessék visszaállítani alapértelmezetten mindkét szakaszt! Volt erről valami megbeszélés? Ezt nem tudom, de közben ezen kívül három szakasz is keletkezett, ahol a szakasznyitó nem érti, hogy miért van eggyel kevesebb szakasz. Miért volt ez a változtatás jó? Melyik szerkesztők érdekeit szolgálja? Egy új szerkesztő egyből a VisualEditort használta szwrintem eddig kényszer nélkül is, mert szerkeszteni akar, nem forrásszöveget szerkeszteni (reklámszakaszcím).– Ruisza' Kérem a következőt! 2016. március 2., 07:06 (CET)

Ruisza: a helyzet értelmezésében remélhetőleg segít az összevont szerkesztés-gombok dokumentációja. (Ideális esetben az első szerkesztéskor felugró párbeszédablak is segítene benne, de azt úgy tűnik mindenki reflexből átlépte.) A megbészélés itt volt (te is részt vettél benne), a bejelentés itt és itt (többek között). Főleg azért volt rá szükség, hogy a piros linkek ne mindig a wikikód-szerkesztőben nyíljanak meg. – Tgrvita 2016. március 4., 09:17 (CET)

Szakasz szerkesztése

Kijelentkezve a Révai nagy lexikona cikknél a szakaszok szerkesztésének linkje (szerkesztés) valamiért a címmel azonos méretű betűvel és hozzá tapadva jelenik meg. Másnál is? Samat üzenetrögzítő 2016. március 3., 13:46 (CET)

… és nem csinál semmit. – JulesWinnfield-hu vita 2016. március 3., 16:00 (CET)

Nálam [ szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése ] van, és így nem tapad, viszont csinálja a dolgát. --Karmela posta 2016. március 3., 17:45 (CET)

Kijelentkezve is? Samat üzenetrögzítő 2016. március 3., 18:06 (CET)
Én többször is találkoztam ezzel a jelenséggel (bejelentkezve – kijelentkezve igen ritkán használom a Wikipédiát), és mint mindig, most is megoldotta a problémát a szerveroldali gyorsítótár ürítése. (Egyébként a linkek #/editor/n formájúak – az n a szakasz száma –, ami emlékeim szerint a mobil szerkesztőfelülethez tartozik.) --Tacsipacsi vita 2016. március 3., 18:29 (CET)

T124356. – Tgrvita 2016. március 3., 20:36 (CET)

Függőben lévő műszaki feladatok átköltöztetése Phabricatorra

Mint itt a kocsmafalon már többször is szó volt róla, a függőben levő műszaki feladatok függő szakaszokkal való nyilvántartása nem igazán jó megoldás, mert olvashatatlanná teszi a kocsmafalat. A Wikimédia projektek műszaki (és mostanában már egyre inkább mindenféle) feladatok követésére szolgáló oldala, a Phabricator nemrég megnyílt wikiprojektek számára is (T91286), így a függőben levő feladatokat átmozgathatnánk oda. A dolog előnye az lenne, hogy ez egy kimondottan erre készült weboldal, státuszkövetéssel, kereshetőséggel, tennivalók táblázatának generálásával, email értesítéssel stb. A hátránya pedig, hogy mivel közös felület, a feladatokat angolul kéne leírni. Én úgy gondolom, hogy akik itt a kocsmafalon műszaki megkeresésekre válaszolnak, azoknak ez nem okozna problémát, de szívesen hallanám mások véleményét. – Tgrvita 2016. február 29., 11:06 (CET)

Azok többsége, akik itt problémát jeleznek, azért jelzik, mert nem értenek hozzá. A problémájuk lehet, hogy másnál is probléma, de sokszor egyéni jellegű. A többség nem hiszem, hogy szeretne bugreportokat írogatni; azon huwikis szerkesztők, akik folyamatosan figyelnék, követnék az ilyen új problémákat ott, minimális (erősen konvergál a nullához). Valószínűleg azokat a problémákat lenne csak érdemes átköltöztetni a phabrikátorra, amiknél bebizonyosodott, hogy valódi, általános (mindenkit érintő) műszaki hibák, problémák, amiknél fejlesztőre van szükség. Részt venne ezek (mondjuk valamelyik huwikis javascriptes eszköz) javításában huwikin kívüli fejlesztő, vagy valójában azt a legfeljebb 4-5 főt is át kellene irányítani ehhez oda, aki itt eddig foglalkozott ilyen problémákkal? Samat üzenetrögzítő 2016. február 29., 16:58 (CET)

Nem hiszem, hogy változna bármit a feladatokat elvégzők köre, csak ez az oldal nem lenne két kilométer hosszú. Az új problémákat továbbra is itt lehetne megbeszélni, csak az "egyszer majd jó lenne megcsinálni" dolgoknál váltaná ki az évekig fent hagyott függőben sablont a bug tracker. – Tgrvita 2016. február 29., 19:13 (CET)

Ahol egyébként szintén évekig tart egy reagálás... Gergő, ilyen alapon az egész magyar wikit lefordíthatnánk angolra, hogy ők is értsék... De nem erre szerződtünk, nem igaz? – Burumbátor Súgd ide! 2016. február 29., 19:22 (CET)

  • A lokális megoldásra váró bejegyzések nem maradhatnának magyarul a phabricator felületén is? A magyar wikipédisták műszaki gárdájára váró műszaki feladatokat felesleges nehezítés lenne angolra fordítani. --Karmela posta 2016. február 29., 21:28 (CET)
A kérdés az, hogy ott lenne-e olyan nem huwikis fejlesztő, aki érdemben foglalkozna az üggyekkel, vagy úgyis csak a huwikis hozzáértőknek kell majd a végén megoldania a feladatokat. Ha lenne esély előbbire, akkor érdemes összefoglalni angolul a problémát. Ha erre kicsi az esély, akkor valóban feleslegesnek tűnik angolozni (legfeljebb annyi, hogy a hasonló vagy egymással összefüggő problémákat könnyebb lenne egymáshoz kapcsolni a phabricatorban). Az olyan problémáknak viszont, amik nem helyiek, úgyis ott érdemes egy ticketet nyitni, itt hiába panaszkodunk, hogy rossz. Samat üzenetrögzítő 2016. február 29., 23:58 (CET)

Nem lenne. Az angol azért fontos, mert vannak, akik a feladatok rendszerezésével, kategorizálásával, spamek törlésével foglalkoznak, és nekik zavaróak lennének az érthetetlen nyelvű feladatok. De rákérdeztem konkrétabban, hogy van-e szabály erre. – Tgrvita 2016. március 1., 10:31 (CET)

Közben megjött a válasz: az egyik francia projekt franciául ír oda. --Karmela posta 2016. március 1., 12:19 (CET)

Én nem találtam még egyáltalán Wikipedia címkét a phabricatorban, nem hogy Wikipedia-hu címkét (lehet, rosszul kerestem, vagy nem ezt kellett volna keresni). Ez a projektfeladatok ott való listázása egy terv, vagy már működő dolog? Hogyan kellene ezt csinálni? (Jó lenne egy minta, amit lehet követni az ilyen esetekre.) Samat üzenetrögzítő 2016. március 1., 11:04 (CET)

A „huwiki” keresés viszont eredményes. --Karmela posta 2016. március 1., 12:30 (CET)
Ezzel az a probléma, hogy nem egy huwiki nevű csoporthoz vagy projekthez tartoznak, hanem a szövegben (esetenként a címben) található meg a huwiki szó. Samat üzenetrögzítő 2016. március 1., 13:12 (CET)
Nemrég indult dolog, lásd a szakasz elején a linket. – Tgrvita 2016. március 1., 17:21 (CET)

Az lenne az elképzelés, hogy ha (mondjuk) egy hétig valamire nincs megoldás, akkor egy jótét átmásolná a Phabricatorba az ügyet, itt pedig átadnánk az archiválóbotnak? --Karmela posta 2016. március 1., 23:54 (CET)

Valahogy úgy, bár én elsősorban a már régóta ittlévőknek akarok jobb helyet találni. (A legrégebbinek közeleg a hatodik születésnapja.) – Tgrvita 2016. március 2., 06:43 (CET)

Ha jól sejtem, akkor ehhez kérelmezni kellene egy erre szolgáló projektet/címkét akkor. A régi megoldatlan problémák oda való átmozgatása valójában ennek a lapnak egy olyan archiválása lenne, hogy a problémát nem kell a nehezen kezelhető archív lapokról előhalászni, ha valaki keresi. Hátránya, hogy jelenleg szem előtt van, és nagyobb eséllyel csinál vele valaki valamit előbb-utóbb; ott meg a kutya sem néz rá. Emiatt ezen a lapon a {{Bugreportok folyamatban}} sablonba kellene ezeket valahogy áttekinthetően listázni, hogy azért mégis rápillantson néha a hozzáértő munkatárs. Samat üzenetrögzítő 2016. március 3., 20:59 (CET)

Eddig is megtehettük volna, hogy a megoldatlanokat allapra mozgatjuk és jól látható helyen felhívjuk rá a figyelmet. Nem látom, hogy a Phabricatoros megoldás ehhez képest bármi pluszt adna. --BáthoryPéter vita 2016. március 3., 23:09 (CET)

Szerintem könnyebb ott nyomon követni, hogy mi az egyes feladatok státusza, fontossági sorrendje stb. A wikioldalak nagyon rugalmasak, sok mindenre lehet őket használni, projektmenedzsmentre is, de a legtöbb dologra nem igazán jók. De lehet, hogy az egész csak az én személyes preferenciámat tükrözi, hogy sokat használom a Phabricatort, és jobban szem előtt vannak ott a dolgok, míg egy allapon szimplán elfelejteném őket. --Tgrvita 2016. március 3., 23:45 (CET)