Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)/Archív27

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sablonhomokozó

Szeretnék egy Biblia sablont készíteni az angol bibleref ill. az orosz Библия mintájára. A sablon kipróbálásához szerettem vona a Sablonhomokozót használni, viszont ott találtam egy gyönyörű nagy infobox az "Égitest" sablonját, amely gondolom fejlesztés alatt van. Kérdésem, lehet-e a sablonhomokozóban egynél több sablont kezelni? Vagy hol tudok rákérdezni, hogy hogy áll a homokozóban lévő projekt? Nemethyd vita 2018. szeptember 28., 08:40 (CEST)

Esetleg nézd meg, hogy ki csinálta, írj neki, kérdezd meg, hogy szüksége van-e rá (általában ha fontos, úgyis elmenti magának valahova), ha nincs, töröld, és dolgozz bátran! Ogodej vitalap 2018. szeptember 28., 09:14 (CEST)

Képek

Kedves Vének Tanácsa!
Én még ifjú vagyok, tehát joggal kérdezhetek itt a kocsmában. Más bajom nem lévén egyre több képet tervezek behelyezni az irományaimba.
Kérdéseim:

  • (1) A behelyezésre szánt kép jelentős része nem a szócikk esztétikai megjelenését van hivatva emelni, hanem a szakszöveg kiegészítését, annak jobb megértését szeretném elérni vele. A célból következik, hogy a képen látható folyamatábrák, grafikonok és más didaktikai segédletek hosszabb magyarázatra, kiegészítésre szorulnak. Kérdésem: mi a helyesebb eljárás a wikin, hosszú képaláírást készíteni vagy magában a szövegben magyarázni (...lásd x ábra...blablabla..)?
  • (2) Mivel a Wikin minden másként van, mint nálunk a Holdon, ezért erre is rákérdezek. Sok esetben a felhasznált források grafikonjai, rajzai, fotói "védettek". Nincs kedvem szórakoztató levelezést folytatni a folyóiratokkal. Ezeket pillanatok alatt átrajzolom, és mert még megvannak az eredeti "nyers" adataim pont olyan értelmet kapnak, mint a folyóiratokban közölt ábra, fotó stb. de a szine, szaga, konzisztenciája más lesz egy kicsit. Természetesen megadom, hogy X. Y. Journal of Handabanta 148. oldal nyomán vagy alapján. Ez ehető és Wiki kompatibilis eljárás?
  • (3) Ha letöltök néhány képet a Wikimédiáról és picit módosítom (szélét levágom) és 2 vagy 4 képből egy új, nagy kettes vagy négyes blokkot készítek (Photoshop), akkor ezt az új blokkot (mint új képet) ismét fel kell töltenem a Wikimédiára, hogy onnan letöltve behelyezhessem a megfelelő szövegbe?
  • (4) Ez egy kicsit kapcsolódik az előző kérdéshez. Ha letöltök egy képet és az azon lévő angol (nyilazott) jelölő feliratokat letörlöm (Photoshop) és magyarra cserélem az bűnnek számít? A tízparancsolatban nem tiltják. Megnéztem. Gondolom a magyar feliratos képet ismét fel, majd le...és be a szövegbe. (már szédülök)
  • (5) És végül az utolsó kérdésem. Ha felteszek valamit a Wikimédiára, aztán rájövök, hogy hiba van benne (mert én mindig utólag jövök rá a hibáimra), akkor van mód annak az eltávolítására? Már volt ilyen esetem. A kép felbontása olyan rossz volt, hogy megpróbáltam ismét és ismét...és ismét (én ilyen vagyok) mire végül megszültem azt, ami már nekem is tetszett. A rosszakat hogy tudom eltávolítani?
Igyekeztem úgy kérdezni, hogy csak IGEN-nel vagy NEM-mel kelljen válaszolni. Elvégre hétvége van. Köszi Gyerekek,...ha már én is vén leszek, majd cserélünk.
Pharmattila vita 2018. szeptember 30., 02:58 (CEST)

1) mindenképpen a kép alá írj minden magyarázó szöveget, a szövegben nem szokás ábrára hivatkozni. 2) ha a rajz nem csak annyi, hogy az eredetire rárajzolsz egy smileyt vagy egy cicát, hanem az adati alapján tényleg új grafikont/ábrát csinálsz, abba senki sem köthet bele. 3) új kép, újra fel kell tölteni. 4) csináld bátran, általános szokás hogy a szövegeket átírják nemzeti nyelvekre. 5) ezt nem tudom, még soha nem töröltem a commonsról. – Hollófernyiges vita 2018. október 3., 15:25 (CEST)

Köszi a választ. Egy dolog kimaradt a válaszodból. Amikor a letöltött kép angol feliratát (a képen magán, nem alatta) magyarítom (Photoshop), akkor ismét egy új képet hozok létre. A magyar felirattal ellátottat is újra fel majd le kell töltenem. Jól gondolom? Szerintem jól de jobb megkérdezni. Pharmattila vita 2018. október 3., 17:18 (CEST)
Igen, újra fel kell tölteni új néven. Viszont ha rontottál, akkor lehet ugyanazon a néven feltölteni a javított változatot – így ugyan elérhető marad a rossz verzió, de szócikkben még szándékosan sem lehet megjeleníteni (hacsak nem tölti fel valaki ismét a régi példányt). Ehhez minden képlapon van egy „Új változat feltöltése” link a Fájltörténet szakaszban lévő táblázat alatt. – Tacsipacsi vita 2018. október 3., 23:02 (CEST)
Értem. Köszönöm. Pharmattila vita 2018. október 4., 02:56 (CEST)

Szaniszló Sándor (Gépészmérnök) oldala

Sziasztok!

Készítettünk egy szócikket: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szaniszl%C3%B3_S%C3%A1ndor Kérlek titeket nézzétek át, segítsetek ellenőrizni. Minden javaslatot szívesen fogadok. Nagyon szépen köszönöm! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Qwertz86 (vitalap | szerkesztései)

Mindenekelőtt vigyázz arra, hogy másolt szöveg nem lehet a cikkben (még akkor sem, ha idézőjelek között van), márpedig az első szakasz nagyon úgy tűnik, hogy máshol már publikált szöveg. Ezeket saját szavaiddal át kellene fogalmazni. Ha ez nem történik, meg, törölni kell. A források megfelelőek, a rajongói attitűdöt azonban kerülni kell (példaértékű életút stb.) Ogodej vitalap 2018. október 8., 20:24 (CEST)

    Köszönöm a sok segítséget!

Cinelabyrinth próbalap

Tisztelt szerkesztők, a segítségét szeretném kérni abban, hogy nem tudom megszüntetni a cinelabyrinth próbalapot. Mit kell tennem, hogy ez ne látszódjon? Válaszukat előre is köszönöm.

@Cinelabyrinth: Az adminisztrátoroknak kell írni ide új téma nyitása füllel: [1] – Rakás vita 2018. október 15., 13:36 (CEST)

Miért kell megszüntetni? Üresen nyugodtan maradhat. Wikizoli vita 2018. október 15., 13:51 (CEST)

Ha a google-be beírom a cégünket keresésként ez jelenik meg elsőnek, hogy Cinelabyrinth/próbalap, ami nem túl jó, ezért szeretném átírni, hogy legalább a próbalap ne legyen és cinelabyrinth wiki lenne helyette.

Ha akarod, törölhetem, ide úgyis magyar nyelvű cikkeket várunk, ez meg angolul van. – Pagony foxhole 2018. október 15., 15:57 (CEST)

Azt nagyon megköszönném, a magyar nyelvű anyaggal figyelmesebb leszek a szerkesztésnél, de csak ha próbalap felirat lekerül már az is nagy segítség, mert akkor a szöveget magyarul fogjuk szerkeszteni. Máskor, hogy lehet valamit úgy megnyitni, hogy a próbalap felirat ne látszódjon? Lehet hogy nem itt kellene ezeket a kérdéseket feltennem, hanem jobban utána olvasni, de sajnos nem találtam rá választ.

Mentorkeresés: MariaPetsch vita

  • Témáim a Wikipédiában: Szezonális kiigazítás
  • Néhány szó a hátteremről: -
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Kedves leendő mentorom! Elkészítettem a próbalapomon a kívánt szócikket, de szeretnék egy kis segítséget kérni! Egyrészt rendben van-e így a lap, vagy szükséges változtatni rajta valamit, másrészt ha rendben lenne, akkor hogyan tudom rendes szócikké tenni, hogy ne mint a próbalapom szerepeljen. Köszönöm a segítséget, Marcsi

MariaPetsch vita 2018. október 16., 14:42 (CEST)

Jó lenne kicsit bővíteni a bevezetését, hogy pl. az első mondatból kiderüljön, hogy ez egy statisztikai módszer. A képeket kisebbre kellene venni, rákattintással úgyis nagyíthatóak. Rendes cikket vagy úgy csinálhatsz belőle, hogy átnevezed a próbalapodat (jobbra fent a Több menüpontnál találod) vagy beírod a keresőbe, hogy Szezonális kiigazítás és feljövő piros linkre kattintva bemásolod a próbalapod tartalmát. Ha kész vagy próbálj kategóriát keresni a témához (ha nem tudod hogy kell, szólj és segítünk) és esetleg összekapcsolni az ugyanezt taglaló, más nyelvű wiki-cikkekel (ha vannak ilyenek). – Hollófernyiges vita 2018. október 18., 15:41 (CEST)

Mennyi idő, amíg egy járőr felülbírálja az újonnan létrehozott oldalam

Mennyi idő, amíg egy járőr felülbírálja az újonnan létrehozott oldalam, ha a fiókregisztrációm csak előző nap történt? Köszönöm a segítséget! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Katalinreut (vitalap | szerkesztései)

Szia! Gondolom, a Szentbékkállai kőtengerről van szó. Nézd meg, hogy miket javítottam és miért (pl. nem vastagítunk ki mindent, amit ki akarunk emelni) de a legfontosabb, hogy a szócikkeket lásd el forrásokkal. Sajnos elég rövid a cikk, többet érdemelne, ezért rátettem egy csonksablont (tehát lehet fejleszteni). Ogodej vitalap 2018. október 19., 13:46 (CEST)

Az a kevés szöveg is másolás a forrásként megadott honlapról. Át kell fogalmazni! Wikizoli vita 2018. október 19., 15:55 (CEST)

Mentorkeresés: Katalinreut vita

  • Témáim a Wikipédiában: Magyarország természeti nevezetességei, látnivalói.
  • Néhány szó a hátteremről: Online marketinggel és képzőművészettel foglalkozom.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Kezdő vagyok, örülnék, ha ránézne egy szakértő a tartalmakra/külalakra.

Katalinreut vita 2018. október 19., 13:34 (CEST)

Wikin belüli linkek

Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy egy cikken belül mennyi az ajánlott wikin belüli linkek száma egy adott kifejezésre. Tegyük fel, hogy a "sejtmembrán" szócikket szerkesztem éppen, és a "lipidek" szó tízszer is meg van említve a szövegben. Biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer hasznos, ha wiki linket csinálok a szóból, mert releváns, de van ennek valami ajánlott limitje? Mennyi lenne az ésszerű / ízléses szerintetek ? Assaiki vita 2018. október 20., 22:52 (CEST)

Az általános szokás az, hogy egy kifejezést képernyőnként egyszer linkelünk. Ide másolom a WP:HIV útmutató erre vonatkozó bekezdését:
"Az adott fogalom első előfordulásánál csinálj hivatkozást rá. A későbbiekben ugyanazon szócikkre ne csinálj hivatkozást, legalábbis 15-25 soron belül ne. (Semmiképp ne csinálj hivatkozást minden egyes előfordulásánál!) Elterjedt szokás azonban, hogy az infoboxban szereplő linkeket a főszövegbeli első előfordulásnál is megismétlik." – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. október 21., 03:09 (CEST)
Köszönöm. Úgy látszik átsiklottam ezen az útmutatóban. Assaiki vita 2018. október 21., 07:12 (CEST)

Mentorkeresés: Kun Lenke vita

  • Témáim a Wikipédiában: Történelem, életrajzok, zene
  • Néhány szó a hátteremről: 14 éves vagyok és történelmet, ének-zenét szeretnék tanítani.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudom, hogyan induljak el, jó lenne, ha egy tapasztalt ember vezetne, mivel az sokkal közvetlenebb és gyorsabb, biztosabb, mint mindent böngészni az ezt segítő cikkekben. Természetesen elolvasom őket, de magabiztosabb lennék, ha segítene valaki.

Kun Lenke vita 2018. október 30., 17:01 (CET)

Mentorkeresés: Nikolaszkority vita

  • Témáim a Wikipédiában: Tamás Gábor (népzenész)
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Nikolaszkority vita 2018. november 1., 16:30 (CET)Hello,

Kezdő szerkesztő vagyok, Tamás Gábor énekes lapját szerkesztettem, de a főcímet nem tudom sehol átírni: Tamás Gábor (népzenész) Gábor elmondása szerint ő nem népzenész, henem könnyűzenei énekes, és ezt a címet meg kellene változtatni.

Átneveztem zenészre, azaz Tamás Gábor (zenész). Amiket énekel, azok csakugyan nem népzenék, legfeljebb népies műdalok. Ogodej vitalap 2018. november 1., 19:00 (CET)

Mentorkeresés: morvaypalma

  • Témáim a Wikipédiában: Morvay Pálma
  • Néhány szó a hátteremről: kezdő vagyok
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Szeretném az oldalamat a kidolgozottsági skálán 3-asról 4-esre növelni. Ebben kérek segítséget. A legutóbbi értékelés óta számos belső wikipédiás linket és helyesírási hibát javítottam. Nem tudom mi kell még ahhoz, hogy jobb értékelést kapjak.

Köszönöm előre is, Pálma – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Morvaypalma (vitalap | szerkesztései) 2018. november 5., 15:24‎

Fordítás németből

Sziasztok A jövőben németből szeretnék cikket lefordítani. Kerestem erre mentort de, akit találtam nem vállaltam. Tudna ebben vki segíteni nekem? Flashgordon78 vita 2018. november 12., 19:25 (CET)

Mentorkeresés: Flo3030 vita

  • Témáim a Wikipédiában: Autóversenyzés
  • Néhány szó a hátteremről: kezdő vagyok, szeretném szerkeszteni versenyzők lapjait
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: nem értek a táblázatokhoz, táblázatbeszúrásokhoz, képfeltöltéshez és a színkódokhoz

előre is köszönöm aki segít nekem! :)

Flo3030 vita 2018. november 17., 17:30 (CET)

Mentorkeresés: langelaszlo

  • Témáim a Wikipédiában: Budapest helytörténet, viza (hal), dianetika, szcientológia,
  • Néhány szó a hátteremről: PR tanácsadó, egyházi személy, vizafogo.blog.hu tulajdonosa
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Készítettem egy cikket, és (jogosan) félretették, mert forrástalan volt. Azóta kiegészítettem külső forrásokkal, csak szeretném megmutatni valakinek, hogy így már elfogadható-e, nem szeretném, ha megint helytelen lenne. Köszönöm előre is.

A KÉRDÉS MEGOLDVA.

langelaszlo 2018. november 23., 16:24 (CET)

Mentorkeresés: Karolina2006 vita

Sziasztok! Le tudná nekem írni valaki, hogy hogyan kell telefonon egy szövegbe képet illeszteni? A válasz(oka)t előre is köszönöm! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Karolina2006 (vitalap | szerkesztései) 2018. november 29., 14:35‎ CET

Mentorkeresés: Krisztafa vita

  • Témáim a Wikipédiában: Klinga László
  • Néhány szó a hátteremről: Fiam és lányom birkózik és a mesteredzőnek szánjuk a szócikket róla karácsomnyi meglepetésként
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Nem tudom, hogy mikor kapok 1-1 változtatás után jóváhagyást. Most értettem meg miként kell forrást megjelölni. Majd megtettem, de nem jelenik meg egyik sem az oldalon. A személyes box-ban lévő fotó sem jelenik meg az oldalon.

Köszönöm a segítséget: kriszta Krisztafa vita 2018. november 30., 22:47 (CET)

Írd be a forrásaidat a Forrás szakaszcím után (amelyet most hoztam létre). A vitalapodon lévő szöveget is olvasd el! Wikizoli vita 2018. december 1., 11:40 (CET)

Mentorkeresés: A Maldív szigeteken egy Szürke gém faj is él. Ezt szeretném beírni. A madárról fényképem is van, rendelkezésre áll.2001:4C4E:2441:2D00:F40C:4C34:89B9:B3F6 (vita)

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

2001:4C4E:2441:2D00:F40C:4C34:89B9:B3F6 (vita) 2018. december 2., 05:50 (CET)

Szécsi Magda életrajzának törlése

Kérem az adminok segítségét, hogy távolítsák el a rólam szóló életrajzot. Mert erre senkinek nem adtam engedélyt, és nincs is rá szükségem.

Üdvözlettel – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szécsi Magda (vitalap | szerkesztései) 2018. december 11., 18:46‎

Kedves Szécsi Magda! Sajnos azt nem tudjuk ellenőrizni, hogy ki kéri az eltávolítást (bárki bármilyen néven regisztrálhat), de a Wikipédiáról csak meghatározott esetekben távolítunk el információkat. Sem a szócikkek létrehozása, sem a törlése nem történhet egy személy kívánsága szerint még akkor sem, ha az illető a szócikk alanya. Ezt a cikket egy azóta elhunyt szerkesztőtársunk, Pataki Márta (művelődéstörténész, könyvtáros) írta mintegy öt éve. Ahogy látom, a feltüntetett források a mai napig elérhetők: [2], [3], ráadásul az első forrás sejthetpen magától Szécsi Magdától származik, az ott közzétett információk az ő akarata folytán láttak napvilágot. A Wikipédia sosem az első közlés helye, tehát csak olyan adatok szerepelnek itt, amik másutt már megjelentek. Ha nem szeretne saját magáról információkat látni az interneten, akkor a másutt feltüntetett - nálunk csak forrásként szereplő - oldalakról kell azokat eltávolíttatnia. Amennyiben valamelyik információ pontatlan, vagy azóta megváltozott, megköszönjük, ha segít a javításban akár közvetlenüól a szócikkben (forrás megadásával), akár úgy, hogy itt megírja.
Ha az eltávolíttatási szándék a továbbiakban is fennáll, akkor az ok pontos megjelölésével (ami nem függhet össze a szükségszerűséggel vagy bárkinek az engedélyével) kérem ismételje meg. ebben az esetben a szerkesztők egy törlési eljárást folytatnak le, és az ebben leadott szavazatok alapján dől el a szócikk sorsa (ami minden bizonnyal az lesz, hogy megmarad a szócikk, hiszen nyilvános, bárki által elérhető források alapján készült). Palotabarát vita 2018. december 11., 19:09 (CET)

Egy levelező mentort keres

Sziasztok!

Kaptunk egy levelet egy úrtól, aki szeretné kijavítani az egyik (egyébként ismerőséről szóló) szócikket, mert szerinte tele van hibákkal. Elküldött egy dokumentumot is, amit szeretne közzétenni (a kifogásolt szócikk az angol Wikipédián van, de annak kijavítását követően a magyart is elkészítené). Arra lenne szüksége, hogy elmagyarázza az egyik szerkesztőtársunk, hogy hogyan működik a Wikipédia. Aki tudna ebben segíteni, írjon nekem vagy ide egy kétszavas választ: „segítenék neki”. Köszi! Samat üzenetrögzítő 2018. december 11., 21:50 (CET)

  • Témáim a Wikipédiában: növény
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Üdvözlöm Most regisztáltam és még sajnos nem nagyon látom át az oldalt. Nekem egy növénnyel kapcsolatban lenne pá kérdésem. Ezt a növényt meg találtam itt az oldalon, de nem tudom pontosan a gondozásást.

Ez egy ananász virág, páromtól kaptam, de jelenleg nem földbe hanem egy szivacsba van.

Esetleg tudnék ebben segítséget kapni itt? Nem szeretném ha elpusztulna. Sajnos valamiért nem tudok képet csatolni. Maga az ananász rész piros, a levelek zöldek de a szélei pirosak. Nagyon szépen köszönöm ha esetleg tud valaki segíteni. Ha nem ide kellett volna írnom akkor elnézést! Üdv: Gabriella 2003:EC:8F1C:5A00:B470:B0F8:1607:C1BF (vita) 2018. december 12., 21:38 (CET)

Mentorkeresés: Barcs Endre vita

  • Témáim a Wikipédiában: Elvis magyarul, rock and roll története magyarul,
  • Néhány szó a hátteremről: író, újságíró
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudom, hogy tudok képet feltenni az életrajzomhoz.Oldalt az a téglalap alakú kiemelés hogy tehető oda? Mikor látják mások is az oldalt?

Barcs Endre vita 2018. december 17., 16:00 (CET)

Barcs Endre képet a bal oldali menü Fájl feltöltése linkjén keresztül tudsz feltölteni. Fontos, hogy saját készítésű fotó legyen, vagy rendelkezz a kép készítőjének nyilatkozatával, hogy hozzájárul a publikáláshoz. Meglehetősen összetett feladat a képfeltöltés, mert rögtön minden adatot meg kell adni a fotóról. Ha javasolhatok valamit: egyelőre ne a commonsba töltsd fel.
A szócikkeddel pont az a probléma, hogy már mindenki láthatja :-). Ugyanis nincs hozzá megadva semmilyen forrás, és ha így is marad, hamarosan törölni fogjuk a mostani helyéről. Kérlek nézz körül a vitalapodon, mert ott már figyelmeztetett erre egy szerkesztő, és abban a zöld dobozban amit szintén a vitalapodon látsz, megtalálod a szerkesztéshez szükséges legfontosabb irányelveinket. Ebben az esetben a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! elolvasása segít (illetve önmagában az elolvasás dehogy segít, a források pótlása segít). Palotabarát vita 2018. december 18., 19:31 (CET)

Kedves Palotabarát. Még azt sem tudom, hol kell válaszolni neked. Nekem ez az egész nagyon érthetetlenBarcs Endre vita 2018. december 23., 09:01 (CET)

Ugyanoda írhatsz, ahova (akinek) válaszolni szeretnél. Praktikus a saját vitalapodon, vagyis itt: Szerkesztővita:Barcs Endre, látni fogom, ha írsz. Palotabarát vita 2018. december 23., 19:53 (CET)

Mentorkeresés: Zsolt Banhegyi vita

  • Témáim a Wikipédiában: Laszlo Petre vegyész (1923-2015) életrajza
  • Néhány szó a hátteremről: Laszlo ásaoma nagybátyám volt, az ő emlékének szeretnék egy Wikipedia lapot alapítani. Elismert vegyész volt, több európai jelentőségű kozmetikai cégnek dolgozott, illetve a tulajdonosa volt.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: nem készítettem még oldalt és sajnos nincs elég időm elmélyülni a szabályokban. Egy alap életrajzi szöveg rendelkezésre áll, amit én írtam.

Zsolt Banhegyi vita 2018. december 26., 13:12 (CET)

Egy fontos követelmény van ezzel kapcsolatban, kellenének olyan külső adatforrások, ahol a munkássága, eredményei olvashatók, pl. könyvek, folyóiratcikkek, szakmai honlapok. A forrásokat és a szöveget is mentsd el a felső sorban található személyes próbalap-odra. Itt látni fogja mindenki a tartalmát, amit ne felejts el menteni ("Változások közzététele" gomb). Ezeket a tanácsokat tudom adni, mentornak nem jelentkezem. misibacsi*üzenet 2018. december 26., 19:51 (CET)

András Ferenc

Kedves Palotabarát, én sem tudom, hogy hol kéne válaszolni. Én azonos vagyok ömagammal, nálam jobban senki sem tudja az életrajzi adataimat, a publikációimat, a honapomat is magam szerkesztem. Ennél jobb forrás vajon mi lehet? Szóval nem értem, mi a baj az adatok hitelességével, pl be kell küldeni egy szül. anyakönyvi kivonatot? Írásaim ott vannak a neten, újabb már a régi M.Fil.Szemle is elérhető. üdv.András Ferenc – Aláíratlan hozzászólás, szerzője AndrasFerenc (vitalap | szerkesztései) 2018. december 27., 06:32‎

Itt is leírom ugyanazt, amit Endre szakaszában is írtam (ahová beírtad a magad kérdését): írd a vitalapodra. De azóta már megtetted, és én ugyanott válaszoltam is. Palotabarát vita 2018. december 27., 08:30 (CET)

Mentorkeresés: Joseph Sheperd vita

  • Témáim a Wikipédiában:Paraziták a Paradicsomban című független magyar nagy játékfilm
  • Néhány szó a hátteremről: Juhász József vagyok a Paraziták a Paradicsomban című film producere
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:Soha nem csináltam még szerkesztést a Wikipédián szeretném ha a filmről készült szócikk profi lenne.

Joseph Sheperd vita 2018. december 27., 11:33 (CET)

Ha gondolod segítek, bár éppen nem vagyok "hivatalos mentor" (rendszeresen újra regisztrálok, ezen a néven még nem jelentkeztem a mentor műhelybe)

Első kérdésem: A film valahol megnézhető?

Vikidrama vita 2018. december 28., 22:25 (CET)

Mentorkeresés: Gorkie666 vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Tisztelt Szerkesztő!

Tegnap szerkesztettem a Wikipédián megjelenített, nevem alatt lévő Életrajz anyagot. Tény és dokumentálható, hogy idén szeptemberben megkezdtem tanulmányaimat a Friedman Milton Egyetemen, Nemzetbiztonság és biztonságpolitikai elemző szakirányon. Kérem, szíveskedjenek ezt a tényt a szövegben elhelyezni.

Szintén tény és szerződés támasztja alá, hogy a Magunkért Mozgalom Egyesület választási szövetséget kötött a KÖSSZ Párttal, de a pártnak tagja nem voltam. A szerződés szerint az együttműködés 2018. április 30-án véget ért. Előzetesen rendelkezik a szerződés arról, hogy semmilyen párt támogatáshoz a Magunkért Egyesületnek és személyemnek se jogi, se pénzügyi köze nincs. A párt kampánytámogatásával a KÖSSZ párt elnöksége rendelkezett, kezelte és neki kell elszámolnia is vele.

Kérem, szíveskedjen a tényeknek megfelelő információkat közölni az olvasók felé az oldalon. A jelenlegi bejegyzés alaptalanul negatív színben tüntet fel. A legutóbbi szerkesztési bejegyzéseim a valóságnak megfelelően kerültek szerkesztésre, kérem hagyja jóvá annak megjelenését!

Köszönöm és üdvözlettel, Weith Katalin

Gorkie666 vita 2018. december 29., 00:32 (CET)

Kedves Weith Katalin, kedves Gorkie666! A Wikipédia egy szabad szerkesztésű lexikon, bárki (akár Ön is) szabadon szerkesztheti, de csak az irányelveinkkel egyező módon. Egyik fontos elvünk, hogy csak forrással ellátott információkat engedünk megjelenni, ez alól senki nem kap felmentést (még maga a cikk alanya sem, ha esetleg ő maga szerkeszti a cikket). Minden információt tehát azzal a forrással kell ellátni, ahol az olvasó utána tud nézni, ellenőrizni tudja azt. A tegnapi szerkesztését feltehetően azért vonta vissza egy szerkesztőtársunk, mert a kitörölt részhez forrás is meg volt adva, de az is törlődött, a beírt új információkhoz azonban semmilyen forrás nem volt megjelölve. Legyen kedves azoknak a forrásoknak a feltüntetésével szerkessze újra a szöveget, amik alátámasztják az állítást, ill. eligazítanak a párttagság/finanszírozás kérdésében. A pontos információszolgáltatás a Wikipédiának is érdeke, de a megjelent adatokat forrással kell igazolni. Palotabarát vita 2018. december 29., 00:56 (CET)

Lapfordítás

Sziasztok! Egyszer sikerült valahogy előhoznom a weboldalon egy felületet, ahol nagyon egyszerűen lehetett angol(és más) nyelvű cikkeket magyarra fordítani (ott volt mellette az idegen nyelvű szöveg), de már nem emlékszem, hogyan lehet ezt megtalálni. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Flör de lisa (vitalap | szerkesztései) 2018. december 29., 20:32‎

Valamelyik idegen nyelvű wikiből indulva egy szócikk oldalát megnyitva a bal oldali menüben van egy "más nyelveken" szakasz. Ott legfelül lesz a "magyar", ha még nincs megírva (azaz lefordítva) a szócikk. A "magyar"-ra kattintva nyílik meg az a felület, amire valószínűleg gondoltál. Bal oldalon az idegen nyelvű, a jobb oldalon az általad lefordított szöveg. Mentésre szerintem érdemes (ezt megelőzően) a "próbalap"-ot beírni, így zavartalanul dolgozhatsz rajta hosszabb ideig. Az alapbeállítás azonnal a szócikkek közé teszi a fordítást, és igen hamar fel lesz sablonozva, hogy nem megfelelő, vagy törlésre jelöli valaki, mondván, hogy gépi fordítás.
Célszerűbb lenne a szerkesztést előbb kisebb feladattal gyakorolni, például meglévő cikkek apró javításával, kiegészítéssel. misibacsi*üzenet 2018. december 30., 06:24 (CET)

Mentorkeresés

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Sasadav54321 vita 2018. december 31., 12:59 (CET)

Mentorkeresés:

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Sasadav54321 vita 2018. december 31., 13:00 (CET)

Érdeklődés

Kedves Írók és segítségnyújtók! Érdeklődöm, hogy Édesapámról írhatok-e, aki népi iparművész volt? Pontosabban népi hangszerkészítő. Citerákat alkotott, melyeket a világ minden részére elvittek vásárlói népművészeti boltokból, illetve tőle. Igazolványa sorszáma: 1002, mely megtalálható a "népi iparművészek" névsorában. Ezzel szeretnék tisztelegni emléke előtt. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ferenczi László – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Magoska (vitalap | szerkesztései) 2019. január 7., 16:42‎ (CET)

Írtam a vitalapodra. Fauvirt vita 2019. január 8., 10:20 (CET)

Mentorkeresés: Magoska vita

  • Témáim a Wikipédiában: Ferenczi István népi iparművész (népi hangszerkészítő-citera, igazolvány száma: 1002, megszerzés időpontja: 1993.06.03.) rövid életrajzának megírása, esetleg 1-2 fényképpel.
  • Néhány szó a hátteremről: nem nagyon értek a számítógéphez, de szeretnék Édesapámnak emléket állítani azért, mert citeráit az összes kontinensre elvitték és ha valaki szeretne utána járni, hogy ki is volt Ő, megtalálja az információt.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: először is köszönetet mondanék Fauvirtnak, aki felajánlotta segítségét! A baj az, hogy nem tudom, hogy kell neki írni. Nem világos, ahogy leírta. Próbáltam, de nem ment.
 A másik probléma, hogy egyáltalán megírhatom-e, ugyanis a "népi iparművészek" névjegyzékén és egy fotón kívül (amit az MTI riportere készített Róla 1986-ban), nincs más dokumentációm, csak az emlékeim.
Mivel még dolgozom, elég kevés időm van a Wikipédia tanulmányozására, ezért kérdezem, hogy belekezdjek-e? Minden estre szeretném objektíven megírni. Láttam, hogy más "kollégák" is megtalálhatók az oldalon.
Elöljáróban ennyit szeretnék.

Válaszotokat előre is köszönöm (már tudom, hogy itt tegeződni szokás)!

Üdvözlettel: Ferenczi László

Magoska vita 2019. január 10., 17:10 (CET)

Mentorkeresés: Ogilvi vita

  • Témáim a Wikipédiában: Szükségem egy kis segítségre.

Szeretnék feltölteni két életrajzot az oldalra. Végigolvastam az irányelveket,de nem teljesen egyértelmű számomra, hogy lehet-e. Két személyről van szó,akik elsősorban megyei szinten ismertek. Egy házaspár, akik vendéglátóipari szakemberek és pedagógusok voltak. A férfi tagja már sajnos nem él, a hölgy már idős,de jól van. Sajnos szinte semmilyen információt nem találni róluk az interneten, pedig sok szakmabeli példaképei. Itt a megyében mindenki ismeri a nevüket. Elismert emberek. Mivel nem leltem fel semmilyen információt szinte, felkerestem a hölgyet, Piroska nénit és elmondtam neki, hogy szeretném ha elkészítenénk az életrajzukat az internetre. Ő hozzájárult, sőt, meg is írta őket. Olvastam, hogy nem első publikációk helye a Wikipédia, s hogy saját gyűjtőmunka publikálásának sem helye. Életrajzoknál talán van lehetőség ha jól értelmezem. Tudnának ebben segíteni nekem? Válaszukat előre is köszönöm szépen. Tisztelettel: Szekrényes István

  • Néhány szó a hátteremről: Szeretném ha az ismert szakember házaspár életrajza elérhető lenne.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Szeretném tudni, hogy egyáltalán közzétehetem-e az oldalon és, hogy mire kell különösen figyelnem ha igen.

Ogilvi vita 2019. január 14., 18:08 (CET)Ogilvi vita 2019. január 14., 18:33 (CET)ogilviOgilvi vita 2019. január 14., 18:33 (CET)

Mentorkeresés: Bogus pomp vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:{{Mentort kérek/Peligro}}

Bogus pomp vita 2019. január 28., 20:57 (CET)

Mentorkeresés: Kustra Ferenc vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Kustra Ferenc vita 2019. január 30., 11:39 (CET) Kedves Mentorok!

Én csak egy segítőt szeretnék, aki elmondá, hogy hogyan kell egy anyagot föltenni és közszemlére tenni. Több ilyen anyagom is van, amit föltennék.

Üdvözlettel:

Kustra Ferenc József

Szia!

@Kustra Ferenc: Csak olyan anyag használható forrásként, ami nyilvánosan nyomtatásban, vagy online megjelent már, és nyilvánosan elérhető. "Anyagot föltenni" önmagában nem elég, mivel azt bizonyára át kell fogalmazni, tehát nem marad meg abban az állapotában, ha esetleg ez lenne a célod. misibacsi*üzenet 2019. január 30., 17:43 (CET)

Mentorkeresés: Vadoma12 vita

  • Témáim a Wikipédiában: Yelon szócikk
  • Néhány szó a hátteremről: Egy Alapítvány számára készítettem szócikket ami a működését magyarázza.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Szeretném a Homokozóból kiszedni és láthatóvá tenni.

Vadoma12 vita 2019. január 31., 13:55 (CET)

Mentorkeresés: Dömösi Kriszta vita

  • Témáim a Wikipédiában: nagyhírű zeneművészek bemutatása
  • Néhány szó a hátteremről: magyar irodalom, nyelv és művészettörténet szakon végeztem
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: a szöveg formázása, kép (fotó) beillesztése

Előre is köszönöm a segítséget!

Dömösi Kriszta vita 2019. február 3., 23:32 (CET)

Mentorkeresés: Redunda vita

  • Témáim a Wikipédiában: intimitás, egészségvédelem
  • Néhány szó a hátteremről: egészségfejlesztő és rehabilitációs MSc szakember, sportinstruktor vagyok, szerveltávolítottak rehabilitációjával foglalkozom, de prevenciós célú oktatásokat is tartok laikusoknak és továbbképzések keretében gyógytornászoknak, orvosoknak stb. Tagja vagyok több hazai tudományos társaságnak és civil szervezetnek is.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

- az intimtorna cikk szerkesztését kezdtem meg, de a forrásokkal vannak gondjaim, emiatt nem ellenőrzött a lap. - kép beillesztése, csak médiát találtam.

Redunda vita 2019. február 8., 16:16 (CET)

Mentorkeresés: Christeve27 vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Christeve27 vita 2019. február 10., 17:29 (CET) Sziasztok Mentokrok!

Segítség!

Kezdő vagyok, de én és a férjem módosítani szoktuk a férjem oldalát, mivel ez az oldal róla és az életéről szól. Nagyon hiányos és valótlan volt eddig. Valamint férjem azt szeretné, ha az jelenne meg róla, ami tényleg valós és aktuális. Ezért próbáltuk megszerkeszteni az oldalát a megfelelő információkkal, de azt látjuk, hogy csak nagyon kevés info változik az oldalon.

Hogyan bizonyítsuk, hogy valóban mi vagyunk azok, akiknek mondjuk magunkat és csak a legrövidebb úton szeretnénk infokat megosztani ezen az oldalon, ami nekünk és a külföldi partnereinknek is nagyon fontos.

Ki bírálja felül mind azt az infót, aminek a forrásai mi vagyunk, hiszen ez a mi életünk.

Értjünk a rendszer ellenőrzésének fontosságát és el is fogadjuk, de nem értjük, miért nem változik semmi és miért megbízhatóbb az előző szerkesztő infója?

Kérünk visszajelzést és sgítséget!

Üdvözlettel Christeve27

Előre

segítség egy

Sziasztok Mentokrok!

Segítség!

Kezdő vagyok, de én és a férjem módosítani szoktuk a férjem oldalát, mivel ez az oldal róla és az életéről szól. Nagyon hiányos és valótlan volt eddig. Valamint a férjem azt szeretné, ha az jelenne meg róla, ami tényleg valós és aktuális. Ezért próbáltuk megszerkeszteni az oldalát a megfelelő információkkal, de azt látjuk, hogy csak nagyon kevés info változik az oldalon.

Hogyan bizonyítsuk, hogy valóban mi vagyunk azok, akiknek mondjuk magunkat és csak a legrövidebb úton szeretnénk infokat megosztani ezen az oldalon, ami nekünk és a külföldi partnereinknek is nagyon fontos.

Ki bírálja felül mind azt az infót, aminek a forrásai mi vagyunk, hiszen ez a mi életünk.

Értjünk a rendszer ellenőrzésének fontosságát és el is fogadjuk, de nem értjük, miért nem változik semmi és miért megbízhatóbb az előző szerkesztő infója?

Kérünk visszajelzést és sgítséget!

Üdvözlettel Christeve27 Christeve27 vita 2019. február 10., 17:45 (CET)

Előre


Mindenképpen, minden fontos változást alá kell támasztani elérhető forrásokkal, önmagában a leírás még kevés. Valószínűleg ezért nem fogadják el a módosításokat. ez a forrás lehet megjelent életrajzi leírás vagy pl egy konferencia nyilvános leírása, ami igazolja, hogy azon a konferencián mint előadóként részt vett a személy.

Üdv, Föccer Föccer vita 2019. február 14., 20:59 (CET)

Próbalap

Sziasztok!

Van egy cikkem, amit fel kell javítani a források hiánya miatt. A járőröknél elkezdtem egyeztetni és ők javasolták, hogy ne aggódjak a 90 nap miatt tegyem addig át a próbalapomra a cikket. Át is tenném, de ennek az oldalnak az alján is úgy tudok "menteni", hogy megnyomom a "Lap közzététele" gombot. Ez a próbalapnál tényleg közzé fogja tenni (nem az lenne a célom, hogy bemásszak az ablakon... hanem az, hogy legyen egy mentésem az eddig írt cikkről) Segítséget előre is köszönöm! – Poéta vita 2019. február 13., 16:16 (CET)

Ne aggódj, az úgyanúgy csak a mentés gomb és a próbalapodat is láthatja más, de általában csak akkor, ha tudja, hogy mit keressen. – Hollófernyiges vita 2019. február 15., 08:09 (CET)

Mentorkeresés: Kreatív Habitus vita

– Kreatív Habitus vita 2019. február 17., 22:47 (CET)* Témáim a Wikipédiában:

  • Néhány szó a hátteremről: Segítséget kérnék a Bede Habi Zongorista és Előadóművész lappal kapcsolatban.Formázási segítségre lenne szükségem,illetve nem tudtam képet hozzáadni.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Fentebb leírtam problémámat

Kreatív Habitus vita 2019. február 17., 22:47 (CET)

SEGÍTSÉG KÉPFELTÖLTÉSBEN és EGYEBEK

Segítségre lenne szükségem Bede Habi oldallal kapcsolatban képfeltöltés miatt!

Jó lenne ,ha szerepelne a Műfajok mint alcím,ahol a jazz,pop,táncdal ,mint kategória említése. Illetve ,hogy ----Hang :alt , ----Hangszer:énekhang,zongora Szuperek vagytok,remélem aztán hamar belejövök a szerkesztésbe.

Megjelenített cím módosítása

Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok. Létrehoztam egy lapot egy élsportolóról, de a megjelenített cím ez lett véletlenül: Megjelenített cím: Szerkesztő:Miriszlai Mirandella/próbalap Hogyan tudnám ezt módosítani? Azt szeretném ha az lenne a cím, hogy Gál Péter. Köszönöm a segítséget! Mira

Szia Mirandella! Ha majd "kiélesíted" a cikket, vagyis a Gál Péter (kajakozó) címre kerül, akkor már az lesz a tetején: Gál Péter (kajakozó). Az lesz neki a végleges címe. Viszont majd két dologra érdemes odafigyelni: a szövegezése ne olyan legyen, mint egy rajongói oldalé: legyen tárgyilagos, távolságtartó. Az olyan fordulatokat kerüld, mint az igazi lokálpatrióta, vagy bontogatta szárnyait. Másrészt: a kategóriák nem hashtagek, egy jól felépített kategóriastruktúrába kell elhelyezni a szócikket. Ami most piros színnel van írva a kategóriák közül, azokat ki kell törölni onnan. Palotabarát vita 2019. február 20., 02:37 (CET)

Szia Palotabarát! Köszönöm a segítséget. Már csak azt nem tudom, hogyan tudom élesíteni a cikket. Tudnál ebben is segíteni? Előre is köszönöm! Mirandella

Beírod a jobb felső keresőmezőbe hogy Gál Péter (kajakozó), ütsz egy entert és a bejövő oldalon rákattintasz a piros Gál Péter szövegre. Az így feljövő oldalra bemásolod a próbalapod tartalmát és elmented. – Hollófernyiges vita 2019. február 20., 14:49 (CET)

vita Köszönöm a segítséget! Sikerült létrehoznom a cikket!

próbalap törlése

Kedves Felhasználók!

Egy általam korábban létrehozott próbalap törlésében szeretnék segítséget kérni, nem jöttem rá magamtól, hogy ez hogyan lehetséges. A lapot egyedül hoztam létre, de nem vagyok vele elégedett, ezen a linken érhető el: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Forgacsga/pr%C3%B3balap

Előre is köszönöm ha valakit tud segíteni, Gábor

A megfogalmazásod nem egyértelmű; magát a próbalapot nem lehet törölni. A tartalmát meg Te magad akkor törlöd, amikor akarod. – Porrimaeszmecsere 2019. február 26., 16:05 (CET)

Miért ne lehetne? Az adminüzenőn kell kérni. – Pagony foxhole 2019. február 26., 16:27 (CET)
Porrima kijelentésén én is elcsudálkoztam, hogy miért ne lehetne. Apród vita 2019. február 26., 16:30 (CET)

Most meg rajtam van a csodálkozás sora: én eddig úgy gondoltam, hogy a próbalap egy saját homokozó. De különben mi értelme van a törlését kérni adminisztrátortól? A saját allap az más, annak van egy öröklődő laptörténete, és ha már sok van belőle és nincs rá szükség, akkor ne foglalja a helyet a tartalomjegyzékben. – Porrimaeszmecsere 2019. február 26., 17:07 (CET)

@Porrima: A próbalap ugyanolyan allap, mint bármely másik, az egyetlen különbség az, hogy erre van hivatkozás a lap teteji személyes menüben, a többire meg nincs (jól is néznénk ki, ha az összes allapra lenne hivatkozás, egyeseknek öt sorban sem férnének el a linkek…). Ugyanolyan laptörténete van, ugyanúgy át lehet nevezni (akár a fő névtérbe is), mindenben ugyanúgy kezelhető, mint a többi allap.
@Forgacsga: A lap töröltetéséhez legegyszerűbb, ha elhelyezed rajta az {{azonnali-saját}}(?) nevű sablont (utóbbi lapon találsz segítséget a sablonok beszúrásához; ha jól látom, te a vizuális szerkesztőt használod). – Tacsipacsi vita 2019. február 26., 22:27 (CET)

Hát akkor megint tanultam valamit, pedig már olyan régóta szerkesztem a Wikit, hogy akkor még a próbalap nem is létezett... – Porrimaeszmecsere 2019. február 26., 22:41 (CET)

Mentorkeresés: Szabyest vita

  • Témáim a Wikipédiában: Saját magam, SZABYEST
  • Néhány szó a hátteremről: Előadó vagyok, Szabyest művésznéven tevékenykedem
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: sokszor trollkodják a SZABYEST wiki lapot, ami nyilván negatívabb képet festhet a rólam érdeklődő emberek szemében. Hiába javítom ki, kitörlik, visszavonják. Szeretném igényesebbre, naprakészebbnek tartani a saját magamról szóló lapot, ugyanis egy nagyon fontos kommunikációs forrás a wikipédia, így érdemesnek tartom foglalkozni vele.

Szabyest vita 2019. február 27., 22:13 (CET)

Mentorkeresés:

  • Témáim a Wikipédiában: Az Egyházunk bemutatásában történt változás jóváhagyásának kérése....
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Isten Áldjon meg Téged, Nagy Éva vagyok az Üdvösség HIrdetői Egyház vezetője, és változás történt az adataimban, cim, névváltozás, 3 változást kellene jóváhagyni, sajnos aki eddig csinálta, már nincs nálunk, ezért kérlek segits nekem, mert nem igazodok el, hogy mit tegyek a továbbiakban, kijavitottam a változásokat, és óvá kellene hagyni. Előre is köszönöm, és számitok a kedves segítségedre. Várom a válaszodat, és a jóváhagyásodat. Isten Áldjon meg hatalmasan. Köszönettel Nagy Éva Üdvösség Hirdetői Egyház vezetője.

Üdvösség Hirdetői Egyház vita 2019. február 28., 22:56 (CET)

Kedves Éva, sajnos a kezdetektől félrement ennek a szócikknek a szerkesztése, ez ugyanis egy lexikon, itt olyan adatokra van szükség, hogy mikor alakult az egyház, hány tagja van, hogyan tartja fenn magát az állami támogatás hiányában stb. Ellenben egyáltalán nincs szükség olyan információkra, hogy benne van-e valaki a WiW-ban, és hogy hol érhetők el a bibliaoktatás videóanyagai. A szerkesztéseket jóváhagytam, de egynémely kevésbé lexikális szövegrészt töröltem belőle. Palotabarát vita 2019. március 1., 01:14 (CET)

Mentorkeresés: Csabanadas vita

  • Témáim a Wikipédiában: Nádas Tamás (karatézó):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Feljav%C3%ADt%C3%A1sra_v%C3%A1r%C3%B3_cikkjel%C3%B6ltek/N%C3%A1das_Tam%C3%A1s_(karat%C3%A9z%C3%B3)

  • Néhány szó a hátteremről: Nincs komolyabb szerkesztői hátterem. Az eddigi legkomolyabb munkám a diplomadolgozatom volt.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Fotó feltöltése, saját készítésű fotó le lett tiltva. Feljavításra vár a cikkem és nem értem az okát. Összehasonlítottam több sportoló wikipédia oldalával is, nem látom, hogy miért nem felel meg a követelményeknek. Kérem, ha valaki tud akkor segítsen elmondani, hogyan javíthatom fel a cikket. Köszönöm!

Csabanadas vita 2019. február 27., 20:57 (CET)

@Csabanadas: A feljavító okát az oda mozgató Apródnak illene elmagyaráznia, de ránézésre leginkább formai problémák vannak vele, ami gyakorlottabb wikipédistának pár perces feladatot jelent. (Addig azért nem pazarolnék rá időt, amíg nem tudom, hogy más probléma tényleg nincs vele.) A fényképedet jogsértés címén törölték – minden bizonnyal nem sikerült meggyőzően leírnod a forrását vagy egyéb alapvető fontosságú információkat. Sajnos nem tudom elmondani, hogy pontosan mi volt a probléma, mert a törölt képek leírását csak adminisztrátorok láthatják; tudtommal a képeket tároló Wikimédia Commonson az egyetlen magyar adminisztrátor grin. – Tacsipacsi vita 2019. március 1., 18:59 (CET)
@Tacsipacsi: „Possible Copyvio; reason=Low resolution. Metadata indicates that it was sourced from Facebook”. – grin 2019. március 11., 09:27 (CET)
@Csabanadas: Szóval úgy tűnt, hogy a kép a Facebookról származik. A Facebookon megosztott képek nem „közkincsek”, azoknak a szerzői jogaival a szerző (készítő) rendelkezik, viszont mivel a Facebookról bárkinek van technikai lehetősége letölteni, semmi sem bizonyítja, hogy te vagy a szerző. Ilyen esetben a legjobb megoldás, ha feltöltöd az eredeti fájlt (amit a Facebookra is feltöltöttél anno, nem az onnan visszatöltöttet); ha ez nem lehetséges, akkor a permissions-hu@wikimedia.org címre küldött e-mailben megerősítheted, hogy te vagy a szerző (formaleveleket a Wikipédia:Engedélykérés lapon találsz). – Tacsipacsi vita 2019. március 14., 22:39 (CET)

@Tacsipacsi, Csabanadas: Vegyük sorra, miért nem megfelelő:

  • személy infoboxxá alakítás az elején
  • piros linkes képhely (szócikkek főterében most vagy van kép vagy nincs, utóbbi esetében akkor viszont a piros linket kell törölni)
  • Új Mexikói Főiskola wikin kivüli linkje: nem teljesen érthető, miért lett linkelve, hiszen a linken nincs Nádas Tamás;
  • Nádas Tamás karatevilágbajnok 2015-ben a [4] című film producere volt. Most akkor milyen film producere volt?
  • Még van egy olyan link a szövegtörzsben, amelyeket inkább refesen kell megjeleníteni, nem szövegtörzsön belüli külső linkként (Tamás, Sensei Randall Sanders csapatát erősítve, katában és csapat kumitében is aranyérmet szerzett az USKAvilágbajnokságon 2014-ben., ez a mondat egyébként is érthetőbbé tételre szorul, mert nem vagyok biztos benne, hogy mindenki számára érthető a katában és csapat kumitében, de lehet hogy tévedek, lehet hogy így természetes, ezt a sportszócikkek készítői jobban meg tudják ítélni).

Szép estét kívánok mindenkinek! Apród vita 2019. március 1., 21:21 (CET)

@Apród: Szóval tényleg csak formai gondok voltak. Egyrészt a problémákat nem csak külön kérésre kellett volna jelezned, hanem azonnal a cikkjelöltté minősítéskor, másrészt a felsorolt hiányosságok javítása legfeljebb tíz-tizenöt percet vett igénybe – a cikkjelölt-adminisztráció (különösen a másolásos átnevezés utáni takarítással súlyosbítva) legalább ugyanennyi lesz végeredményben. Tényleg megérte? (Mellesleg a felsoroltak közül kettő – a kép hiánya és a cím nélküli link – december 17-én még nem állt fenn. Tehát egy hibásan megjelenített infobox és két szövegközi külső link miatt minősítetted cikkjelöltnek. Komolyan?) – Tacsipacsi vita 2019. március 1., 23:34 (CET)

Itt is köszönetet mondok Tacsipacsinak a javításokért. Apród vita 2019. március 1., 23:35 (CET)

Köszönöm a segítséget!! (csabanadas)

Piros hivatkozások angol fordításának belinkelése

Hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a piros (nemlétező) magyar hivatkozásoktól jobbra egy en feliratú külső hivatkozás mutasson az angol szócikkre? Valamikor láttam ilyet a kezdőlapon. A Wikipédiától különböző, de a Wikimedia Foundationhöz tartozó projekt megfelelő oldalát kell-e ehhez szerkeszteni? A WikiDatát kell-e ehhez szerkeszteni? AdamHoles vita 2019. március 14., 08:47 (CET)

@AdamHoles: szia! A {{Linkiw1}}(?) sablont tudod erre használni: a szövegben egyszerűen írd be közvetlenül a piros link után ezt a sablont, amiben a magyar és az angol szócikk címét kell feltüntetni. Ha lekattintod a {{Linkiw1}}(?) linket, olvashatsz részletes leírást erről. Mostanában azonban gyakrabban használjuk a {{Wd}}(?) sablont, ami nem az angol szócikkre mutató linket tesz oda, hanem a Wikidata adatlap linkjét, ahonnan elérhető nyelvtől függetlenül elérhető az összes megírt szócikk. Ez utóbbi azért szerencsésebb, mert ha valaki jobban beszél mondjuk németül, franciául stb., akkor választhatja azt is a fordítás alapjául. De ha mindenképpen az angol cikket akarod ajánlani, akkor a linkiw1-et használd. Mást nem kell módosítani hozzá. Palotabarát vita 2019. március 14., 08:53 (CET)

megjelenés

Üdvözletem! Egy kedves idős ismerősről (Nyul Imre) próba oldalt készítettem. Kezdő vagyok a témában, ez az első oldalam, így lenne kérdésem: A legfontosabb: 1. A Google keresőbe beírtam a nevét. A Google ki is hozta az oldalt, de megjelent az én nevem is. Miért? Ezt nem szeretném, meglepetésnek szánnám. 2. A próbalapból hogy lehet rendes oldal? Köszönöm a segítséget! Üdv, Kiss Zsuzsa

Betettem a próbalapod tetejére a {{nem kereshető}} sablont, remélhetőleg hamarosan a guglira is hatni fog. – Pagony foxhole 2019. március 15., 00:05 (CET)
Köszönöm szépen! És a próbalapból hogy lesz rendes oldal?
Az oldalak tetején van egy menüsor, abban találod az átnevezést. Ha ráböksz, a megjelenő bal felőli táblázatból kiválasztod azt, hogy Fő, az ideiglenes címet kitörlöd, és beírod a szócikk leendő címét. Megbököd a küldést, és kész. – Pagony foxhole 2019. március 15., 00:24 (CET)
Köszönöm a válaszod, de valahol eltévedhettem. Nem jó helyen vagyok? A próbalapból szeretném ha rendes lap lenne, de itt nem találok a menüsorban átnevezést. Addig nem is akarok új oldalt kezdeni amíg ezt nem sikerül rendbe tennem, de úgy látom, nem is tudok új oldalt kezdeni, amíg ez benne van a szerkesztő oldalon. Vagy nem a próbalapon kellene szerkesztenem? De akkor hol? (K_Zsuzsa)– K_Zsuzsa vita 2019. március 15., 10:42 (CET)
@Kiss Zsuzsa, nem a bal oldali függőleges és nem is a fenti vízszintes menüsorban van, ezért én nem is menüként szoktam írni, hanem "fül"-nek... jobbra fönn, a kereső mellett találod (a "Több" alatt). Egyébként a próbalapi szerkesztést teljesen tökéletesen választottad. Annyi megjegyzésem lenne, hogy a "Nyul Imre helytörténeti kutató" szakaszcím ne szakaszcím legyen, ezt még az átnevezés előtt változtasd meg és az első sor, ami a bevezető is egyben - majd így kéne kinézzen: Nyul Imre (Debrecen, 1952. – ) helytörténeti kutató.
Ha áttetted a "fő" névtérbe, majd szólj és Wikisítjük kicsit az egész szócikket (belső hivatkozásokkal, a felsorolások formázásával). További jó szerkesztést! Fauvirt vita 2019. március 15., 11:38 (CET)
Az oldalak tetején van egy menüsor, abban találod az átnevezést. Ha ráböksz, a megjelenő bal felőli táblázatból kiválasztod azt, hogy Fő... Ebben neked mi nem érthető, @Fauvirt:? – Pagony foxhole 2019. március 15., 11:56 (CET)
@Pagony, nem nekem nem volt érthető, hanem a szakaszt indító kezdő szerkesztőnek (aki ezt írta: "Köszönöm a válaszod, de valahol eltévedhettem"), ezért neki válaszoltam... Fauvirt vita 2019. március 15., 12:13 (CET)
Bocs, nekem a menüben csak

balra: szerkesztői lap - vitalap jobbra: olvasás - szerkesztés - laptörténet - a csillag - a kereső mező jelenik meg. – K_Zsuzsa vita 2019. március 15., 13:16 (CET)

A csillag mellett van az, hogy Több: ezt legördíted, benne van az Átnevezés. – Pagony foxhole 2019. március 15., 13:30 (CET)

@Kiss Zsuzsa, Pagony, mivel K_Zsuzsa csak ma regisztrált, ez a lehetőség/funkció 4 nap múlva lesz számára elérhető. Lásd: Wikipédia:Átnevezés#Hogyan?. Bocs, ezt nem figyeltem. Ha gondolod K_Zsuzsa, az említett formai változtatásokkal szívesen átemelem... illetve közben úgy látom, még dolgozol rajta, azt még megvárnám. Ugye minden (nem triviális, mint pl. a fű zöld) állításhoz van forrás (Wikipédia:Mikor van szükség a források feltüntetésére? és Wikipédia:A Wikipédia nem az első közlés helye) és a Wikiképesség (a megfelelő minőségű és független feldolgozottság) rendben vannak/lesznek?... Ha úgy érzed, kész, szólj... de várhatsz is, amíg te is megteheted. Fauvirt vita 2019. március 15., 13:46 (CET)

Nagyon köszönöm! Ezen a 96 órán ezek szerint átsiklottam. Akkor még gyakorlok rajta, próbálkozok. És köszönöm a többi tanácsot is!
@Fauvirt, Kiss Zsuzsa: én meg ezt elfelejtettem. :) De ha már ennyit magyaráztunk, jobb lenne, ha Zsuzsa kivárná a négy napot, és aztán maga nevezné át. Jobb, ha az ember mindjárt az eleje felé megtanulja. – Pagony foxhole 2019. március 15., 14:24 (CET)
Köszönöm, kivárom a 4 napot. :-) – K_Zsuzsa vita 2019. március 15., 15:04 (CET)
  • Témáim a Wikipédiában: Bemutatása az Egyházunknak, a munkánkról,
  • Néhány szó a hátteremről: Nagy Éva vagyok 24 éve szolgálok, és most segitségre volna szükségem a lapunk jóváhagyásához, mert változtattam rajta...
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: jóvá kellene hagyni, az Üdvösség HIrdetői Egyház lapjában történt változásokat....

Üdvösség Hirdetői Egyház vita 2019. március 22., 18:07 (CET) Isten Áldjon meg Mindenkit aki segit nekem.... Nagy Éva vagyok az Üdvösség HIrdetői Egyház vezetöje, és a Wikipédián javítottam a lapunkon a változásokat, és valakinek jóvá kellene hagynia a változásokat, előre is köszönök minden segítséget.

Mentorkeresés: Sg

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Sg 2019. március 28., 08:31 (CET)szalax

Mentorkeresés: Sg

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: szócikk szerkesztés miatt

Sg 2019. március 28., 08:34 (CET)Soma65

Mentorkeresés: Juditaprilis vitalap szerkesztéséhez kérek segítséget

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Juditaprilis vita 2019. április 5., 12:50 (CEST)Kedves Mentorok! Segítséget szeretnék kérni: Készítettem egy lapot Dr. Egri Oszkár ügyvéd címmel. Vitalapként van megjelölve az oldal, ami - lehet, hogy nem jól tudom - bárki hozzáírhat a cikkhez. Ezt még nem szeretném, mert nincs teljesen készen az oldal, és kényes a tartalma is kissé. Ezen kívül a címnél nem a név jelenik meg, hanem így néz ki: Wikipédia: Dr. Egri Oszkár ügyvéd. Láttam több oldalt, egyiken sem így szerepel a cím. (Kivétel az, amelyiken most írok.)Ezen kívül valamit elüthettem, mert más formában jelenik meg az oldal, ha módosítani szeretnék, és ez gondot okoz. Az első próbálkozásoknál nem ilyen volt. Egyelőre ennyi kérdésem, kérésem van. Kérek segítséget. Előre is megköszönöm: juditaprilis (Horváth Judit)

Üdv! Létrehoztam egy allapot Egri Oszkár névvel, ott találod: Szerkesztő:Juditaprilis/Egri Oszkár. Jó szerkesztést, Vépi vita 2019. április 5., 14:07 (CEST)

Mentorkeresés: Sg

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Rónay Beáta oldal kijavítva. Soma65

Sg 2019. április 8., 07:30 (CEST)

Mentorkeresés: Ittzesa vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Ittzesa vita 2019. április 9., 16:07 (CEST) Kedves Mentor!

Múlt héten szerkesztettem első önállóan készített Wikipédia szócikkemet (Ittzés Gergely fuvolaművész). Mivel az életrajzban több olyan név és intézménynév szerepel, akikről/amelyekről nincs magyar szócikk, ezért az angol Wikipédia szócikkeire hivatkoztam. Így belinkeltem a szövegbe egy kanadai intézmény (Banff Center) angol szócikkét is. Néhány órával ezután megjelent Ittzés Gergely infoboxában ennek az intézménynek a wikidatában található fotója, amely az angol szócikkben is látható. Egyidejűleg kaptam egy értesítést, hogy "EmausBot" tartalmi kapcsolatot talált és összekapcsolta az "Ittzés Gergely" szócikket ezzel a képpel. Miért? Erre ki hatalmazta fel? Nagy nehezen sikerült megtalálnom a képet a wikidatán és megszüntettem a kapcsolatot, amit azonban néhány nappal később "EmausBot" ismét létre hozott, én pedig ismét megszüntettem. Mit tehetek annak érdekében, hogy többet ne tűnjön fel ez a kép az "Ittzés Gergely" szócikkben? Pláne ne az infoboxban, ahova a későbbiekben a fuvolaművészről szeretnék egy képet elhelyezni. A képfeltöltés, elhelyezés technikai részleteiről még nem tájékozódtam, ebben is szívesen fogadnék segítséget.

Az Infobox adatait egyelőre kézzel töltöttem ki, de más szócikkekben láttam, hogy szerkesztés nézetben csak kódok szerepelnek az adatmezőkben. Hogy lehet, hogyan érdemes egy infoboxot jól kitölteni?

Végül még egy kérdés: mikor és mitől válhat ellenőrzötté egy szócikk?

Köszönöm, ha ellenőrzik szerkesztéseimet és esetleg más - itt fel nem vetett - kérdésekben is tanácsot kaphatok.

Ittzés Ádám (ittzesa)

Kedves Ádám! A Wikidatával való rossz összekapcsolás megelőzésére a legegyszerűbb mód, ha összekapcsoljuk jól – erre sajnos nincs triviális mód; a legegyszerűbben új Wikidata-elemet a szócikkhez úgy tudsz létrehozni (miután ellenőrizted a Wikidata keresőjével, hogy még nincsen a szócikk tárgyáról elem), hogy jobb egérgombbal rákattintasz a Linkek hozzáadása linkre a bal oldali oldalsáv alján, majd értelemszerűen kitöltöd a megjelenő űrlapot. (Egyébként azért kapcsolta össze EmausBot, mert egy nem bejelentkezett szerkesztő beszúrta a cikk forrásszövegébe az [[En:Banff Centre for the Arts]] karaktersort, aminek az eredménye az előbb említett oldalsávban látható „English” link. Ezt kitörölve nem valószínű, hogy bármilyen csúnya összekapcsolás bekövetkezne a jövőben.)
Az infoboxok kézzel való kitöltése teljesen rendben van. Néhány szerkesztő (köztük én is) szeretjük, ha az adatok a Wikidatában vannak, mert úgy kevésbé duplikáljuk őket, mások azonban a könnyebb szerkeszthetőség és a vandalizmus észlelésének nagyobb valószínűsége miatt a kézzel kitöltést preferálják. Szerintem első körben nem érdemes a Wikidatával bíbelődni, de ha bevállalós vagy, akkor szívesen segítek a Wikidata használatában.
A cikkek ellenőrzését a járőrök végzik (a rendszer működéséről bővebben a Wikipédia:Jelölt lapváltozatok lapon olvashatsz), az ellenőrzési idő néhány másodperctől régi (már egyszer ellenőrzött) lapoknál akár egy-két hónapig, újaknál kirívó esetben akár évekig is tarthat; új lapoknál azonban az ellenőrzöttségnek semmilyen közvetlen következménye nincs, mindössze annyi, hogy ha egyszer ellenőrzötté válik a lap, akkor onnantól alapesetben az olvasóknak csak az ellenőrzött változat jelenik meg (bár pillanatnyilag pont minden esetben a legfrissebb verzió látható, de ez elvileg átmeneti változás). Ezen kívül nyilván annyit jelent még az ellenőrzöttség, hogy egy rutinos szerkesztő átnézte a cikket, és formailag rendben lévőnek találta.
Sajnos azonban a szócikkel van egy súlyos probléma: gyakorlatilag szó szerinti másolata a https://ittzesgergely.hu/hu/eletrajz oldalnak. Az engedély nélküli másolás a szerzői jogok megsértése, így nem maradhat a Wikipédián. Két megoldás kínálkozik a helyzet megoldására: vagy valaki teljesen újraírja saját megfogalmazással, a honlapot csak forrásként használva, vagy pedig a szöveg szerzője engedélyezi a szöveg felhasználását a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! licenc feltételei szerint, például a Wikipédia:Engedélykérés oldalon található sablonok felhasználásával, az ott megadott e-mail-címre. (A nevedből ítélve remélhetőleg nem okoz nagy problémát neked az engedély megszerzése.) – Tacsipacsi vita 2019. április 10., 20:07 (CEST)

Mentorkeresés: PetraModel vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Egy ismerős kérésére csináltam egy regisztrációt, a saját bemutatása lenne a cél.

Megcsináltam egy oldalt, de az nem úgy néz ki, mint mások bemutató oldala...

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szick_Petra?fbclid=IwAR3XgWiTZMUGfqZhgkakPIam27y2uNFucL503TzZ0A5IdeoF9lOCFQTAd3w

PetraModel vita 2019. április 10., 14:00 (CEST)

Mentorkeresés: Kerékgyártó László vitaSzisztok! Néhány perces új vagyok.

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Kerékgyártó László vita 2019. április 19., 01:59 (CEST) Sziasztok! Egy türelmes mentort keresek, aki egy teljesen kezdőt, azaz engem, eligazít ebben az útvesztőben. :) Köszönöm

Mentorkeresés: Oridumahaza vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Oridumahaza vita 2019. április 20., 14:13 (CEST) Üdv. Szeretem volna egy saját magamról szoló lapot késziteni. De sajnos nem igazán értem hogyan is kell. ráadásként a saját fotomat sem fogadja el. A címermeghatározóban már benne van a családom. gondoltam össze kötöm magammal. Köszönöm

Lehetőleg ne írj magadról szócikket, várd meg, míg ezt mások megteszik. Ha elég nevezetes vagy, azaz vannak rólad független források, hamarosan úgyis írnak rólad. Addig is légy türelemmel! Ogodej vitalap 2019. április 20., 15:21 (CEST)

Mentorkeresés: Hupsz vita

  • Témáim a Wikipédiában: Jelenleg egyetlen szócikket hoztam létre az Argentin nemzeti kongresszusról. Az is igazából fordítás volt az angol nyelvűről.
  • Néhány szó a hátteremről: Hobbi ként egy internetes játékba írok cikkeket. Az ottani témáimhoz szoktam anyagot keresni, de több esetben is volt már, hogy nem volt magyarul, vagy csak 3-4 oldalról lehetett kellő információt összegyűjteni, ezért gondoltam arra, hogy ilyen esetben én hoznék létre szócikkeket a témákról, ha már amúgy is begyűjtöm őket. Érdeklődési köröm az földrajz, történelem, művészet/építészet. Ezen témákban szeretnék a későbbiekben szócikkeket létrehozni.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Pontosan nem is tudom megmondani, mert nem tudom a nevét, talán item ként írta az angol azt, amikor a szócikkek jobb sávján az országról/személyről stb. vannak adatok, képek. Még nem régóta vagyok itt, de arra még nem jöttem rá, hogy hol is lehetne olyant létrehozni.

Hupsz vita 2019. április 23., 18:51 (CEST)

Szia Hupsz! A cikkek jobb sávjában található "dobozokat" infoboxnak hívjuk, az a célja, hogy a cikkben egyébként is megtalálható fontosabb adatokat összefoglaljuk. Nagyon sokféle infobox létezik, személyekhez pl. a {{Személy infobox}}(?), épületekhez az {{Épület infobox}}(?) stb., ebben a kategóriában megtalálod az összeset: Kategória:Egységesített infoboxsablonok. Ha rákattintasz egy infobox sablonra (pl. a fenti linkeken, illetve a kategórián belüli Sablon: "előnevű" elemekre), akkor látsz arról információt, hogy milyen adatokat adhatsz meg.
Azonban az infoboxoknak van egy másik, egyre inkább preferált, mégis óvatosan kezelendő módja: ott, ahol a sablonleírásban a Wikidatára való hivatkozást találsz (pl. így: <!-- Wikidata: p937 -->) ott van lehetőség arra, hogy ne írj be semmit, mégis egy "központi adatbázisból" behívjon az adott cikk tárgyára/alanyára vonatkozó adatokat. Konkrétan az Argentin nemzeti kongresszus esetében azt hiszem nincs lehetőség infobox használatra, de az olyan cikkekben, ahol nem látsz a sablonban adatokat, ám mégis megjelenik valamilyen információ, ott a kapcsolódó Wikidata-elemből hívja be a cikk az adatot (egy-egy cikk Wd-elemét a bal oldali oszlopos menüsorban található "Wikidata-adatlap" linkre kattintva tudod megnézni. )
Elsőre, kezdőként szerintem nem érdemes még a Wikidatával foglalkozni, de nézegetni, gondolkodni, értelmezni persze lehet :-) Palotabarát vita 2019. április 24., 09:31 (CEST)

Mentorkeresés: Ati73 vita

  • Témáim a Wikipédiában: Meg nincs
  • Néhány szó a hátteremről: Teljesen kezdo vagyok
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Üdv Mindenkinek.

Előre is koszonom az epito jellegu valaszokat. MediaWiki 1.31 A cegnel ahol dolgozom, egy kozponti oldalt szeretnenk csinalni, amire a mediawiki tokeletes lenne. Tobb temakorben, tobb szerkeszto. Viszont vannak olyan temakorok, postok amiket csak adott felhasznalok szerkeszthetnek es nagyon fontos hogy csak ok olvashatjak is. Be lehet allitani a mediawiki-nek a lathatosagat, jogosultsagat ha igen hogyan?

Userek kezeleset sem teljesen ertem. UserAdmin ha jol ertelmeztem 1.31-en nem mukodik mar...?

Lehet hogy rossz helyen tettem fel a kerdest?

Ati73 vita 2019. április 26., 08:11 (CEST)

Ati73 én megpróbálnám a helyedben a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)-n, de az az igazság, hogy mifelént elég Wikipédia-specifikus témák vannak, a Mediawikinek gondolom van külön fóruma, lehet, hogy ott még jobban járnál (ne kérdezd, nem tudom sajnos hol van). De hátha a műszaki kocsmafalon valamelyik hozzáértőbb guru válaszol. Palotabarát vita 2019. április 26., 10:30 (CEST)

Mentorkeresés: Világsakkfesztivál vita

  • Témáim a Wikipédiában: Világsakkfesztivál
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Létrehoztam a Világsakkfesztivál oldalt, de nem látom, ha rákeresek. Illetve nem engedi a képfeltöltést. Előre is köszönöm a segítséget.

Világsakkfesztivál vita 2019. április 26., 09:35 (CEST)

Világsakkfesztivál a vitalapodon válaszolni fogok. Palotabarát vita 2019. április 26., 09:36 (CEST)

Kedves Palotabarát!

Látom a vitalapomon hagyott üzenetet, de nem látom, hogy tudok rá válaszolni.

Ugyanúgy ahogy itt: megnyitod szerkesztésre és beleírod a válaszod az enyém alá. Az aláírásról ne feledkezz meg! :-) Palotabarát vita 2019. április 26., 10:09 (CEST)


Kedves Palotabarát! Látszik a vitaoldalon hagyott üzenetem?

Új cikk létrehozásához szeretnék segítséget

Ez a bíbor szín. Jelenleg a bíbor keresési szóról átirányít az egyértelműsítő oldalra, azaz foglalt a cím. Ezen létrehoztam a bíbor színre utaló hivatkozást, de az átirányítás miatt nem tudok úgy klikkelni, hogy új szócikk jöhessen létre. Csatádi vita 2019. április 27., 20:34 (CEST)

Nyisd meg szerkesztésre a kérdéses cikket, és töröld az átirányítást. Majd szerkeszd! (Az átirányítás után a cím alatt megjelenik, hogy honnan lett átirányítva, arra kattintsd rá, és már szerkesztheted.) Wikizoli vita 2019. április 27., 22:42 (CEST)

Csak most néztem meg. Miért akarsz bíbor színt létrehozni, mikor már van: Bíbor színek címszó alatt? Wikizoli vita 2019. április 30., 12:34 (CEST)

Én meg csak most találtam meg újra ezt a helyet, nem kapok értesítést az itteni válaszokról. De már mindegy, létrehoztam. A bíbor szín és a bíbor színek egyáltalán nem ugyanaz. A bíbor szín csak egy árnyalat a bíbor színek tengerében. Csatádi vita 2019. május 5., 16:51 (CEST)

Mentorkeresés: Fordítás

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, magyarról szeretnék egy szócikket angolra és németre fordítani. Draftként az angol megjelenik. Mi a teendőm? A hozzászólás szerzője Aureamediocritas001 (vitalap •  szerk) 2019. május 6., 09:40

kérdés a laptörténettel kapcsolatban

A laptörténetnél egy szerkesztésnél megjelenő piros negatív és zöld pozitív szám mit jelöl? Növényi zárvány A hozzászólás szerzője Növényi zárvány (vitalap •  szerk) 2019. május 16., 23:06‎ (CEST)

@Növényi zárvány: Azt jelenti, hogy az oldal mérete mennyi bájttal módosult az adott szerkesztés során. A piros szám csökkenést, a zöld növekedést jelent. --Pallertithe cave of Caerbannog 2019. május 16., 23:10 (CEST)

Mentorkeresés: Zeno76 vita

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Zeno76 vita 2019. május 20., 09:42 (CEST) Kedves Wikipédia!

Az ügyben szeretnék érdeklődni, hogy hogyan tudom felvenni egy adott oldal szerkesztőjével a kapcsolatot? Konkrétan az alábbi oldal szerkesztőjével szeretnék beszélni, információ átadás céljából.

https://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3sfai_Horv%C3%A1th_csal%C3%A1d

Ha jól látom az oldalt Farkasven szerkeszti, vele szeretnék valamilyen formában kommunikálni.

Szíves segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm

üdvözlettel Ferencz Zoltán Zénó 06-30-827-5212

Kedves Zeno76! Farkasven szerkesztőnek a vitalapján hagyhatsz üznetet - ugyanúgy, ahogy ide írtál -, amit itt találsz: Szerkesztővita:Farkasven. Üdv: Palotabarát vita 2019. május 20., 10:05 (CEST)

Mentorkereséshallas serult vagyok munkat szeretnek ebben kerek segitseget: 2A02:AB88:6BE:F200:154B:DD24:E80C:BF4E (vita)

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

2A02:AB88:6BE:F200:154B:DD24:E80C:BF4E (vita) 2019. május 23., 19:07 (CEST)

@2A02:AB88:6BE:F200:154B:DD24:E80C:BF4E: Itt a Wikipédia – mint enciklopédia – szerkesztésében tudnak Neked segítséget nyújtani a tapasztaltabb szerkesztők. Van azonban egy tudakozónk, ahol ugyan elsősorban a Wikipédiában fellelhető információk segítségével válaszolnak lexikális ismereteket érintő kérdésekre, de azért átmásolom oda a kérdésedet (néhány kattintással találtam is valamit, ami talán segítség lehet), itt találod a tudakozóban: Wikipédia:Tudakozó#Hallássérült vagyok, munkát szeretnék ebben kérek segítséget --Pallertithe cave of Caerbannog 2019. május 24., 00:52 (CEST)

Új cikk

Szervusztok! Létre hozhatok egy olyan cikket, hogy Magyar királynék? Itt a magyar királyok rövid házasságát szeretném leírni. Csak nyugottan írjátok a választ nem fogok meg sértődni a nemen. Napkirály postaláda 2019. május 26., 19:45 (CEST)

Szia! Van már Magyar uralkodók házastársainak listája, ami tartalmazza a királynékat. – Hkoala 2019. május 26., 19:53 (CEST)

Ezt a lapot ismerem, de én nem táblázatba akarom, hanem leírni a házasságuk történetét hosszan. Napkirály postaláda 2019. május 26., 20:08 (CEST)

@Napkirály: Őszinte leszek, bár távol áll tőlem, hogy megbántsalak: én kicsit fázom tőle. Nagyon rossz a helyesírásod, és néha úgy fogalmazol, hogy nem lehet pontosan érteni mire gondolsz. Ezek komoly témák, ha ebben egy rossz cikk születik, az - úgy érzem - nagyobb tehertételt jelentene a Wikipédiának, mintha nem is lenne róla szócikk. Ráadásul olyan témával kapcsolatban kérdezel minket, ami nem említés nélküli a lexikonban: a Hkoala által említett cikken túl számos királynénak van szócikke. Mi szükség lenne egy olyan gigantikus szócikkre, ami egyszerre taglalja cirka 60 ember házasságát oly módon, hogy azok az információk a királynék szócikkeiben nincsenek benne? De visszatérek az elejére: leginkább a helyesírási és fogalmazási nehézségek aggasztanak. Palotabarát vita 2019. május 26., 20:54 (CEST)

+1 Teljesen egyetértek ezzel. Wikizoli vita 2019. május 26., 21:42 (CEST)

hibás, irreleváns hivatkozás jelzése

Sziasztok! Egy Wikipédia-cikkben olyan linkeket találtam, amik a szavak szövegbeli jelentésétől teljesen eltérő jelenését tárgyaló Wikipédia-cikkekre mutatnak. (orvosi témájú kifejezések, a linkek nyelvészeti kifejezésre, illetve metálegyüttes nevére mutatnak) Ezt kicsit zavarónak és javításra érdemesnek találom, de teljesen kezdőként nem tudom, mi a teendő ilyenkor. Előre is köszönöm az útbaigazítást! (A tágyalt cikk: Kuru (betegség) A hivatkozások: Cadaver, Kontamináció) – Maita22 vita 2019. május 28., 18:43 (CEST)

@Maita22: A linkeket kivettem, de az eredetileg rosszul belinkelt kifejezéseket nem vezettem sehova, mert a másik jelentéséről nincs szócikk és azt sem tudom, hova egyértelműsítsem (na meg a mondat egészét sem értem). Nagyon köszönjük a visszajelzést! Ogodej vitalap 2019. május 28., 19:09 (CEST)

Mentorkeresés: RZotya vita

  • Témáim a Wikipédiában: bármi, jelenleg Tiszalök, Danny Blue, Kecskemétfilm Kft.
  • Néhány szó a hátteremről: Kb.2-3 hete csatlakoztam, hogy segítsem a Wikipediat, hogy minél több magyar nyelvű szócikk legyen.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudom, hogy jól csináltam-e a szerkesztéseket. Mert több napja ellenőrizetlen, függőben levő.

RZotya vita 2019. június 12., 07:27 (CEST)

Szia RZotya! Nem mentornak jelentkezem, de megnéztem a Tiszalök cikkben végzett szerkesztéseidet, és az a benyomásom, hogy egyrészt a szerkesztéseid technikailag jók, másrészt nem írsz szerkesztői összefoglalót és sosem adsz meg forrást. A szerkesztői összefoglaló csak ajánlott, különösen egy kezdő szerkesztő esetében, akit nem ismerünk és nem tudjuk mi zajlik a fejében, amikor például töröl valamit. Ezért jóváhagytam ugyan a szerkesztéseidet, de egy csomó mindent visszajavítottam. Például a népsűrűség értéket javítottad forrás nélkül, de sem a terület, sem a lélekszám adatokat nem. Jó volna minden adathoz forrást adnod. Azt, hogy kik születtek itt, azt nem kell forrásolni, azt azonban, hogy kik azok, akik itt éltek, már kötni kell valamihez, ha az életrajzi adataiból nem derül ki (pl. a polgármester hihető, hogy itt élt), de hogy Szentesi Éváról honnan tudjuk, hogy itt élt, az nem derül ki. A "Mezőgazdasági Kiállítás, Város- és Kelet-nap"-ot kitörölted, de nem tudni miért. Az Ifjúsági Ház fotóját szintén törölted. Ezeket mind visszaraktam. A Funreal törlésével egyetértek, szabálytalan időközönként jelentkező, száznál kevesebb ember megmozgató rendezvény volt - eleve forrástalanul -, ezért ezt nem javítottam vissza, de itt sem adtál meg indokot, hogy te miért gondoltad törlésre méltónak.
Tehát írj kérlek szerkesztési összefoglalót, ha módosítasz egy adatot, akkor adj meg forrást a <ref> </ref> tagekkel. FONTOS! Ne írd ide, hogy mit miért töröltél, itt az nem érdekes, a szerkesztés során, az összefoglalóban kell megadni. Ha szeretnéd ellenőriztetni a cikket, és azt látod, hogy már egy hete ellenőrizetlen, akkor kérlek ne ide írd, hanem szólj a Wikipédia:Járőrök üzenőfala oldalon. Légy kérlek türelemmel, mert kevesen vagyunk járőrök, de sok a feladat, tényleg csak akkor szólj, ha hosszú időn át ellenőrizetlenül maradnak a szerkesztéseid. Kösz a jelentkezést és az érdeklődést, további jó munkát, szia! Palotabarát vita 2019. június 12., 11:00 (CEST)

Mentorkeresés: kikiroller - Újplatonizmus

vita Hello! Ütközés (?) Újplatonizmus oldal a wikin (https://hu.wikipedia.org/wiki/Újplatonizmus)ami első sorában újplatonizmus vagy neoplatonizmus (kb. 250 – kb. 550) dátumot ad meg. Ugyanakkor államvizsgára dolgozom fel Alexandriai Philont, aki a tétel szerint (lehet hogy hibás) a sztoicizmus és újplatonizmus összeegyeztetésén dolgozott. Philon (ie. 20. - isz. 45/50)-ben élt, ez a wiki dátumát mintegy 200 évvel megelőzi, hacsak nem hiányzik az "ie" előtag a dátumotok előtt. üdv

  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

kikiroller vita 2019. június 13., 17:16 (CEST)

Szerkesztő:Kikiroller ezt nyugodtan javítsd a szócikkben, csak kérlek, hogy majd add meg a pontos forrást bibliográfiai pontossággal. (javaslom a {{CitLib}}(?) sablon használatát, ha elkadsz, szólj a vitalapomon, majd segítek).

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Palotabarát (vitalap | szerkesztései) 2019. június 13., 18:05‎

Mentornélküliség

Üdv mindenkinek! Szerintem szólni kéne a mentorkeresőknek olyan szerkesztőknek, akik mentorolnak, megkérdezni tőlük, hogy esetleg el -e vállalják. De véleményem szerint itt sok jelenleg nincs a Wikipédiában. Ha én megkapom a megerősített szerkesztői díjamat, lehet, hogy mentornak fogok készülni. – Napkirály postaláda 2019. június 19., 18:40 (CEST)

Talán fordítva kellene: először mindent megtanulni a Wikiről, utána szerkesztéssel begyakorolni, ekkor jön a megerősített státusz; segíteni csak akkor tudsz másnak, ha Te magad nem szorulsz segítségre, de a jelek szerint ezt sem fogod még föl... – Porrimaeszmecsere 2019. június 19., 23:25 (CEST)

És nem díj, hanem csak egy technikai beállítás, ami a járőröknek segít. De még úgysem érint téged egy ideig, ahogy elnézem a szerkesztéseidet. – Tacsipacsi vita 2019. június 20., 01:11 (CEST)

Hogyan hozhatok létre új lapot, olyan néven, amelyik már létezik?

Sziasztok! Girolamo Priuli velencei kereskedőről, akinek a naplója fontos forrás a felfedezések koráról szeretnék szócikket írni, de van már ilyen szócikk egy ugyanilyen nevű velencei dogéról. Hogyan tudok ilyen esetben új oldalt létrehozni? Köszönöm előre is. Ticino

Ilyenkor egyértelműsíteni szoktunk, vagyis ha ugyanaz a neve a két személynek (pl.: Kovács János), akkor zárójelben melléírjuk például a foglalkozását, vagyis ebben az esetben a Girolamo Priuli (kereskedő) alakot ajánlom.
De! Mielőtt nekikezdesz, bizonyosodj meg arról, hogy egészen biztosan nem ugyanarról a személyről van-e szó. Például az életrajzi alapadatok alapján (születési, halálozási dátumok) zárd ki teljes bizonyosssággal, hogy nem a dózséról van szó. Továbbá: mint kezdőnek, azt ajánlom, hogy ne élesben szerkessz! Írd meg a cikket a próbalapodon: a felső menüsorban a harangocska meg a vitalap mellett találsz egy linket, hogy próbalap. Oda írd a cikket, és ha úgy érzed készen van, vagyis van benne elegendő forrás, a formázása is megfelelő, akkor szólj akár itt, akár a járőrök üzenőfalán, hogy valaki nézze át és élesítse ki a cikket. Jó munkát hozzá, szia Palotabarát vita 2019. június 24., 10:28 (CEST) (ui.: ne csak a nevedet gépeld a hozzászólásod alá, hanem használd az aláírás funkciót, úgy látjuk kiről van szó és mikor írta, amit írt.)

Új lap létrehozása és mentése

Sziasztok!

Egy új lapot szeretnék létrehozni, de közben nem találok semmilyen gombot, amivel el tudnám szerkesztés közben menteni (csak a Lap közzétételét), automatikusan pedig nem menti el az oldal (egyik böngészőben sem). Vagy mindenképpen közzé kell tennem először?

Előre is köszönöm a választ!

Virág – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Virageditor (vitalap | szerkesztései) 2019.06.26.10:03

@Virageditor: Kedves Szerkesztő! Pont az az a gomb amit keresel: "Változások közzététele". Így lehet elmenteni a szerkesztést. Viszont előtte javasolnám az "Előnézet megtekintése" gombot is, így látni fogod azt az állapotot, amit elmentés után is látni fogsz, így ha valami nem jó akkor még visszalépve javíthatod, mégsem kerül ki élesben. Gg. AnyÜzenet 2019. június 26., 10:26 (CEST)
@Virageditor: Csak közzétenni lehet egy lapot, tehát „titokban” nem tudod szerkeszteni – a Wikipédia lényege a nyilvánosság. Ha kevésbé szeretnéd rivaldafénybe tenni a szócikkedet rögtön, akkor ajánlom a próbalapod használatát, erre a jobb felső sarokban lévő menüsorban van hivatkozás. A próbalapodon közzétett szöveg is azonnal láthatóvá válik, ahogy közzéteszed, de nehezebb rátalálni, így kevesebben nézegetik. Ha egy ilyen módon elkészített cikket szeretnél élesíteni, akkor a keresőmezőtől balra lévő legördülő menüben találod az átnevezés lehetőséget, a megjelenő űrlapon a „Virageditor/próbalap” szöveget át kell írnod a valódi címre, valamint a legördülő menüben a Szerkesztő helyett a (Fő)-t kell választanod (ez utóbbira különösen figyelj, könnyen elfelejtődik!). – Tacsipacsi vita 2019. június 26., 15:25 (CEST)

Mentorkeresés: Szmihaly vita

  • Témáim a Wikipédiában: Tinta Könyvkiadó és hozzá kapcsolódó szócikkek (pl. sorozatok szócikkei)
  • Néhány szó a hátteremről: nem túl régóta szerkesztek wikipédiát, némi jártasságot már szereztem, de még vannak hiányosságaim
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: a Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat szócikkét hoztam létre legutóbb, de véletlenül a "sorozat" szót is belevettem a szócikk címébe, ellentétben azzal, ahogy a korábban létrehozott sorozat-szócikkeknél csináltam. Szócikk címét viszont nem tudom szerkeszteni. Van erre mód? Esetleg létre kéne hozni simán a "Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához" szócikket azonos tartalommal, és törölni a "Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat" szócikket?

Szmihaly vita 2019. június 27., 08:35 (CEST)

Ehhez nem kell föltetlénül mentor: nézd meg a WP:ÁTNEVet, és ha nem tiszta, akkor kérdezhetsz. – Porrimaeszmecsere 2019. június 27., 11:09 (CEST)

Mentorkeresés: Judit1988 vita

  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: nem tudom módosítani, frissíteni egy település népességét.

Judit1988 vita 2019. június 30., 14:44 (CEST)

@Judit1988: A népességadatok mellett van egy „+/-” link (ne ijedj meg, nem vagy vak, most tettem oda :-)), arra rákattintva a Wikidatára jutsz, egészen pontosan az adott település népességi adatainak listájához. Ha egy adott időpontra vonatkozó népességadat hibás, akkor a szám melletti „szerkesztés” linkre kattintva javíthatod azt, egyébként viszont ne írd felül a régi adatot, hanem a lista alján található „érték hozzáadása” hivatkozással vidd fel az új adatot, az időpontot és forrásodat is feltüntetve. A források feltüntetéséről a wikidata:Help:Sources/hu oldal szól, de ha a KSH közigazgatási helynévkönyvéből dolgoztál, akkor elég a forrásnál a tulajdonsághoz azt beírnod, hogy „állítás forrása”, mellette az értékhez pedig, hogy „Magyarország közigazgatási helynévkönyve, <év>. január 1.”, az évet értelemszerűen behelyettesítve. Ha további segítségre van szükséged, kérdezz bátran! – Tacsipacsi vita 2019. június 30., 15:47 (CEST)
  • Témáim a Wikipédiában:
  • Néhány szó a hátteremről:
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: TacsiPacsi, beírtam az új adatokat de még mindig a régit jeleníti meg.

Judit1988 vita 2019. június 30., 17:32 (CEST)

Judit1988 Kérlek írj közvetlenül Tacsipacsi vitalapjára, ide: Szerkesztővita:Tacsipacsi, mert itt nem biztos, hogy észreveszi. Egyébként az sem lenne haszontalan, ha megírnád melyik településről van szó :-) (mármint neki) Palotabarát vita 2019. június 30., 18:27 (CEST)

@Judit1988: Elfelejtettem említeni a rangot: minden adat előtt van egy két háromszögből és egy négyzetből álló „csúszka”, az(ok) az adat(ok) jelennek meg, amik előtt ez felső állásban van (ha nincs ilyen, akkor azok, amiknél középsőben). Tehát az új adatnál a felsőre kell állítani, a réginél pedig középsőre (szerkesztés módban). Viszont nem tudom, honnan vetted az adatokat; ha megnyitom a 2018-as helynévkönyvet, abban 407 fős népességet látok Tarjánpusztánál 2018-ra, nem 428-at.
@Palotabarát: Egyrészt nem kell a vitalapomra írnia, sőt, maradjon egyben a dolog (az, hogy egy óráig nem válaszolok, még közel sem jelenti azt, hogy ne vettem volna észre; elsőre is azért vettem észre, mert figyelem ezt a lapot). Másrészt én is pont ugyanúgy rátaláltam az érintett településre a szerkesztései alapján, mint te (bizonyítékként szolgáljon a Wikidata-adatlap laptörténete :-)). – Tacsipacsi vita 2019. június 30., 20:21 (CEST)

Tacsipacsi Nem az egy órás szünet miatt írtam, hanem mert nem pingelt (nyilván, mert nem tudta hogy kell). Azt meg bizony az elején érdemes megtanítani, hogy a kérdéseket teljes körű információk megadásával tegye fel - ez egyébként az élet egyéb területein is jól jön :-) Palotabarát vita 2019. június 30., 20:26 (CEST)
Mindenesetre segítő szándékkal próbáltam javítani a Tarjánpuszta szócikkben neki, azt még megemlítem :-). Szép estét kívánok mindnyájatoknak! Apród vita 2019. június 30., 20:37 (CEST)

Mentorkeresés: Klaricsi vita

  • Témáim a Wikipédiában: art, design, handcraft
  • Néhány szó a hátteremről: Lived abroad, repatriated a year ago, have an abt 10 years translation experience, would like to become a pro translator. My dream is to translate the Lilian Jackson Braun series. This is full of terms, many not yet known in Hungary, but are interesting and educational. One of them is the milkpaint, which I highly regard, but there are more, like the story of the Underground Railroad (abolitionist movement), or the Danish Modern style, the true story of the kilt, and so forth.
  • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: I am using the beta version, I like that it pretranslates and the images/links are all in place. But I can not understand fully how I can actually publish the final version, as it doesn't permit me to publish. only just as a draft, which results that it is on the web something like as szerkeszto klaricsi title.

I also don't understand yet the work phases, like when or how it gets inspected, should I alert somebody about a new article, etc. For example, it says in the note to save the page, but I promise, there is no save option!!!! Klaricsi vita 2019. június 30., 20:48 (CEST)

@Klaricsi: Ez itt a magyar Wikipédia, nyugodtan lehet (sőt, melegen ajánlott) magyarul kommunikálni. Nem ismerem pontosan a fordító működését, de azt látom, hogy a Tejfesték szócikkedet egy Tgr nevű szerkesztő már élesítette, a Toby kancsóról szóló pedig eleve nem piszkozatként jött létre. Az új szócikkekről nem kell senkit értesítened, azt a járőrök egy automatikus listán megtalálják. Nem tudom, hol találtad a „mentés” kifejezést, de a fordítóeszközön kívül nincsen külön „mentés” opció, csak közzététel. (Ennek a gombnak régebben mentés volt a neve, ezért sok helyen úgy maradhatott; ha megírod, hogy pontosan hol láttad, kijavítom az új terminológiának megfelelően.) A fordító viszont automatikusan menti a fordítást, miközben dolgozol rajta, úgyhogy ott meg azért nincs mentés gomb. – Tacsipacsi vita 2019. június 30., 21:39 (CEST)

 megjegyzés Eltévedt a válasz, áthoztam a sablon lapjáról ide. – Crimeavita 2019. július 2., 09:05 (CEST)

Köszönöm, hogy válaszoltál! Örülök, hogy a mentorom leszel. A legeslegelső kérdésem az az, hogy hogyan tudok kapcsolatot tartani veled :) Valaki válaszolt a korábbi kérdésemre, és ott kóvályogtam körbe-körbe, hogy vissza tudjak válaszolni (nem találtam azt az opciót, amit korábban használtam, és megadta az aláírásomat). A technikai része a Wikipedianak nem érdekel, helyesebben nagyon is érdekelne, mert tetszik, úgy néz ki, hogy jól szervezett, csak egyszerűen nincs időm, hogy alaposan begyakoroljam. Még főállásban dolgozom, de keresem a lehetőséget, hogy átválthassak profi fordítónak. A fordítást nagyon szeretem, a Wikipediát is, és látom, hogy még sok munka van itt egy fordítónak, úgyhogy amikor van időm, egy-egy cikket lefordítok. A béta versiót használva nincs fejfájásom a képek meg linkek miatt, csak fordítok, proofreadelek és kész. Viszont az első cikk (Milkpaint)-nél valami rosszat csináltam és egy őrült név alatt jelent meg, akkor sikerült emailen kapcsolatot találni, úgy lett kijavítva. Aki most válaszolt a feltett kérdésemre, azt írta, hogy nincs mentés funkció csak közzététel, és hogy írjam meg, hol láttam a mentés szót. Iderakom a linket, a mentés szót felül, a Közzététel melletti settingre rákattintva lehet látni, most már unabled, mert a cikk közzé van téve, de korábban a kész cikket is csak piszkozatként menthettem el, aztán egyszer csak megjelent a neten. https://hu.wikipedia.org/wiki/Special:ContentTranslation?page=Toby+Jug&from=en&to=hu&targettitle=Toby+kancs%C3%B3 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Klaricsi (vitalap | szerkesztései)

@Klaricsi: A "Közzététel" mellett bal oldalon van egy fogaskerék, ha arra rákattintasz, akkor választhatsz, hogy új lapot hozol létre (=saját címével, a cikkek között) vagy pedig személyes piszkozatot. Ha nem kattintasz rá, akkor magától ez utóbbit választja. – Hkoala 2019. július 2., 09:16 (CEST)

@Klaricsi: Több helyen is írhatsz nekem: akár itt, akár a saját vitalapodon (ez a felső menüsorban elérhető a „vitalap” linkkel), akár az én vitalapomon, ami Szerkesztővita:Tacsipacsi néven érhető el. Mindhárom lapon új témát a keresőmező melletti „új téma nyitása” füllel tudsz indítani (ez elképzelhető, hogy egy „Több ▼” című menübe kerül, ha kevés a hely), létező témához pedig a téma címe melletti „szerkesztés” vagy „forrásszöveg szerkesztése” linkkel tudsz hozzászólni. Az üzeneted végére az aláírásodat a ~~~~ karaktersorral tudod elhelyezni (a tilde karakter magyar billentyűzeten az AltGr+1 billentyűkombinációval érhető el). A Mentés gombot átírtam „Változtatások alkalmazásá”-ra, az előbbi egy félrefordítás volt, és arról is készítettem egy hibajelentést, hogy tegyék egyértelművé, hogy a személyes piszkozatként közzétett változat is nyilvános. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Tacsipacsi (vitalap | szerkesztései) 2019. július 3., 01:53 (CEST)