Szerkesztővita:Ary/Archív-2011

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából


Inoue Orihime kiemelés

Csak szólok, hogy ez a hozzászólásod félre ment. A szócikk már a második jelölésnél tart. Nem akartam belepiszkálni a megjegyzésedbe :-) → Raziel szóbuborék 2011. január 2., 11:27 (CET)

Sabbath

Ok, azt én is tudom, hogy nem tisztán szebet, de nem is tisztán szabbat. A vége leginkább ö-höz hasonlít, és a zenekar tagjai is ö-vel ejtik az interjúkban, márpedig helyesen körben, nem pedig körban. (Bár sztem mindegy a ragozás, mert ahány angol, annyiképp ejti. :) ) A ragokhoz pedig nem nagyon kell kötőjel, lásd Wikipédia:Fordítási útmutató. Jmagyar1993 vita 2011. január 3., 13:17 (CET)

Most akkor mi legyen végülis? Szerintem -ben kell oda. Jmagyar1993 vita 2011. január 3., 16:58 (CET)

Nekem mindegy, csak számomra hülyén néz ki. A kötőjel 100%, hogy kell? Jmagyar1993 vita 2011. január 3., 18:37 (CET)

Re:Port.hu az Együttes infoboxban

Szia! OK, legközelebb előre egyeztetek. Azért gondolom, hogy helye van, mert a koncertek itt vannak a legjobban az együttesekhez hozzárendelve. Nem mint együttes információs adatot gondoltam a portot (arra tényleg nem használható), hanem mint eseményinformációs helyet. Nézd meg az Alvin oldalát: http://port.hu/pls/w/organization.organization_page?i_organization_id=50367&i_area_id=15 Itt van a következő két koncertje. Az együttes adatok azért mégiscsak koncertekről (is) szólnak. Nem? Szóval szerintem helye van ennek is itt.:) Sonka vita 2011. január 6., 18:20 (CET)

Szia, az együtteseknél még el is fogadható, amit leírtál. Azonban Philip Glass vagy Palya Bea esetében és a többi zenész, zeneszerző, előadó... esetében biztos, hogy a portos link tartalmazza a legtöbb háttér információt: http://port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=12372 , http://port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=108290 . Szerintem tehát a zenész infoboxban mindenképpen helyen van (mint a színész, életrajz ... infoboxokban) a portos id-nek. Sonka vita 2011. január 7., 12:44 (CET)

Szia! "a hivatalos honlapon kívül nincs semmi keresnivalója más weboldalnak se az együttes, se a zenész infoboxban". OK, csakhogy a többi típusú infoboxban imdb, port és egyéb külső utalások vannak szerintem teljesen jogosan. Kérdezzük meg erről esetleg a többi szerkesztőt? Sonka vita 2011. január 7., 18:08 (CET)

Szia! Nem hiszem, hogy pl. Philip Glass dolgaiban a Könnyűzenei műhely lenne a legjobb fórum. :) Megnézted a linket, amit átküldtem? Tudsz teljesebb információs helyet magyarul róla? Sonka vita 2011. január 7., 22:41 (CET)

Szia! Philip Glass és Steve Reich talán a két legjobb, de mindenképpen a legismertebb kortárs zeneszerző, és "sajnos" a zenész infobox fedi le őket is, ami miatt szerintem a többi infoboxhoz hasonlóan a poros idnek helye van. Feldobjam kérdésként a többi szerkesztőnek az infobox vitalapján? Sonka vita 2011. január 8., 10:04 (CET)

Szia! Sajnos az álláspontunk nem jutott közelebb egymáshoz, feldobom a sablon vitalapján. Sonka vita 2011. január 9., 16:32 (CET)

Ronnie James Dio

Köszönöm a közreműködést és a tanácsokat. – Jmagyar1993 vita 2011. január 10., 21:53 (CET)

Kijavítottam a Black Sabbath-t érintő hibákat, remélem jól. :) A Heaven and Hell nevének kérdése fogós, ugyanis mindkét változatról olvastam, ám a forrásként feltüntetett interjúban Iommi az Ozzy-s dologra hivatkozik, máshol pedig a jogi kérdéseket emlegetik. Esetleg bele lehetne tenni mindkét látásmódot egy-egy forrással alátámasztva.
A Gyermekkornál feltüntetek további forrásokat, de a 3-as számúban megtalálható a kosárlabdázói karrierről szóló idézet Dio-idézetek (rögtön az első). Szükséges lenne konkrét interjúval alátámasztani? – Jmagyar1993 vita 2011. január 11., 14:48 (CET)
Tényleg! Nem is így akartam írni... :) Hát igen, ez a hátránya a napi négyórás munkának. Köszi, hogy szóltál. Máris javítom. Úgy akartam, hogy csak a blabbermoutht említem meg név szerint. – Jmagyar1993 vita 2011. január 12., 21:52 (CET)
Ismételten köszönöm a HATALMAS segítséget, roppantul hálás vagyok. A Hatása és emlékezete részből a mondatot szerintem így kellene átírni: Sok zenész reagált halálára rövid nyilatkozatokkal (nem tudom mi lenne a megfelelő szó), és a legnagyobb amerikai napilapok is nekrológokat közöltek az énekesről. Valami ilyesmire gondoltam, ha lenne más ötleted, nagyon megköszönném, ha megosztanád. – Jmagyar1993 vita 2011. január 14., 15:50 (CET)

Epitaph

Üdv.! Mégis milyen alapon döntöd te el hogy ki a noname zenekar? Miért gondolod, hogy bizonyos együttesek munkássága nem fontos? Gyurika vita 2011. január 16., 12:32 (CET)

A halálom ez a nevezetesség. Az hogy mindnek lemeze jelent meg szerintem elég sokat mond. Gyurika vita 2011. január 16., 20:03 (CET)

Gracias a la vida (album)

Túlzottan emocionális hatással van rám a zene. Az opera, a népzene és a könnyűzene. Mind. MZ/X vita 2011. január 16., 21:07 (CET)

"A dalok listája az a dalok listája legyen és ne a meserovat" – akkor honnan tudja meg az, akit érdekel? Azt hittem a Wikipédia azért van, hogy ismereteket terjesszen. MZ/X vita 2011. január 16., 21:10 (CET)

Az angol wikipédia írja: Her recordings include many topical songs and material dealing with social issues.. Ha tehát a daloknak van mondanivalója, azt ezek szerint szabad megmagyarázni. Ezzel remélem egyetértesz.
Megpróbáltam tipográfiai eszközökkel érzékeltetni egy zenei jelenséget, ezzel valóban félreérthető voltam. O.K.
Megnéztem, amit javasoltál. Megdöbbentett, mert arra készültem, hogy majdnem pontosan ugyaígy írjam meg a Felkelő nap háza című szócikket. Nem tudtam, hogy valaki más már megcsinálta előlem. Szívesen csinálnék hasonlóakat, de nem dolgozom feleslegesen, ha aztán valamelyik szerkesztő azonnal törli. Ezért kérlek, írd meg, mit tartasz megengedhetőnek. Megírnám például a Jesse dal szócikkét (amelynek nem Baez a szerzője). Tudom: a szerői jogok miatt nem szabad a dalszöveget közölni, legfeljebb néhány soros mintát. Magyar szöveget viszont közölhetek, ha magam fordítom. Hogy miért? Hogy az angolul nem beszélő számára is érthetővé váljanak érdekes momentumok. Ebben a dalszövegben például rendkívül jellemző módon tettenérhető a szexualitás nőies formája. (Olvasd el a szöveg utolsó sorát). Erre nincs forrásom. Ha ezt így leírom, az a vád ér, hogy a saját véleményemet írom meg (elsődleges közlés tilos). Rá kell tehát bíznom az olvasóra, hogy megértse belőle, amit nem mondhatok el.
További információ: Janis Ian egy interjúban bevallotta, hogy egy Vietnámba készülő katona ihtette a dal megírására. De erre megint nem hivatkozhatok, mert egy blogban jelent meg. Ezt tehát ki kell hagynom.
Nos, ennek a mintának alapján erről, és más dalokról írnék – mehet? Elfogadod? MZ/X vita 2011. január 18., 21:59 (CET)

Az ajánlás szövege után találtam egy bejegyzést, amely a forrást tudakolja. Nos, a forrás maga a hanglemez, illetve a borítója (33 fordulatszámú LP). A kérdésem: hogyan hivatkozzam lemezborítóra? Van-e ennek formája, vagy – ahogy eszembe jut?

Sajnos a lemezborítók szerzői jogvédelem alatt állnak, így le se fényképezhetem. MZ/X vita 2011. január 20., 21:10 (CET)

Van egy további kérdésem (kérésem). Látom, törölted a dalok magyar címét. Jó. De az angol címeket miért? A lemezborító ugyanis totálisan kétnyelvű (két hasábban nyomtatták). Egyedül a munkatársak (a staff) névlistája egynyelvű. Ez azt jelenti, hogy a dalok angol címe autentikus, és van forrása. MZ/X vita 2011. január 24., 21:47 (CET)

Szélső mint egyértelműsítő lap

Szia Ary. Légy szíves most megnézni Szélső! Köszönöm:Margit  (üzenet) 2011. január 19., 14:46 (CET)

Para-fitt SE

Szió! Bővítettem a forráslistát, valamint javítgattam az oldalt is. Amennyiben kitérnél azon konkrét wikipédia-jelölőnyelv szabályokra, aminek nem felel meg a szerkesztés, szívesen javítanám a dolgot, ugyanis még nem volt időm mindent elolvasni, megtanulni pedig pláne. Előre is köszönöm a segítségedet!– Ygdrassyl vita 2011. január 20., 19:53 (CET)

Blog, hárfa, mama

Helló! 1. Kezdem a legfontosabbal: legyél szíves ennél is jobban visszafogni magad. Lehet, hogy eddig nem tűnt fel, de ez a modor itt nem játszik. 2. Kaptunk egy rakás elég jó minőségű, könnyen alakítható anyagot egy blogról. A blogok forrásként való feltüntetésének tilalma nem azt jelenti, hogy nem kerülhet fel semmilyen blogszöveg, hanem azt, hogy forrásként ellenőrzött kiadványokat kérünk megjelölni. Magyarul: esetünkben törölni kell a forrásszakaszból a blogot, és bülbülszókkal megkérni a feltöltőt, hogy nevezze meg eredeti forrásait. Ennyire egyszerű ez. Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. január 20., 21:44 (CET)

Törlések

Ary, légyszi ne személyeskedj a törlési megbeszéléseken. Többször is láttam már, hogy durván viselkedtél a törlésre ítélt cikkek szerzőivel. Nem mindenki van újoncként rögtön tisztában a wikipédia szabályaival (én is csetlettem-botlottam hét éve, aláírtam a cikkeket meg jogsértő képet töltöttem fel, stb.) Alensha 2011. január 24., 03:30 (CET)

Megértelek, de továbbra sem fogok finomkodni azokkal, akik csak a saját dolgaikat akarják reklámozni a wikin. – Ary vita 2011. január 24., 09:20 (CET)

Szia! Egyetértek Alensha üzenetével. A Wikikett mindenkire vonatkozik. A személyeskedés semmilyen formában nem megengedett a Wikipédián. Még a durva vandalizmust elkövetőkkel szemben sem, pedig lássuk be, azok sokkal rosszabbak mint azok akik feltöltenek úgy szócikket, hogy nem ismerik a nevezetességi irányelveket. Letámadás és sértegetés helyett inkább rá kell vezetni az ilyen cikkek íróját arra, hogy mi a probléma. Tudod mézzel könnyebb legyet fogni mint ecettel. Úgyhogy én is szépen kérlek, hogy fogadd meg amit Alensha kért. Köszönöm figyelmedet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. január 24., 11:26 (CET)

Mindenkinek más az ingerküszöbe, hogy mire sértődk be. Egyesek az unintelligenciájukkal tudnak kiborítani például, amikor egy irányelvben leírt tök egyértelmű szöveget képtelenek felfogni, értelmezni. (És kijelenti mellé, hogy ő jogász) Az ilyen emberekre nem tudok tekintettel lenni és nem is akarok. – Ary vita 2011. január 24., 13:25 (CET)

Nem mindenki kezdi az irányelvek átolvasásával, amikor idejön (pláne, hogy olyan sok van belőle). Én se olvastam el anno, csak elkezdtem szerkeszteni, aztán amiért rám szóltak, azt igyekeztem nem csinálni többet. Alensha 2011. január 24., 15:26 (CET)

Hogy mire kell tekintettel lenni, arról is szólnak irányelvek. OsvátA Palackposta 2011. január 24., 16:53 (CET)

Azért azt tisztázzuk, hogy ez itt nem az Arypédia. Csinálj magadnak egy wikit és ott azt csinálsz, amit akarsz. Csak kiváncsiságból, érdekelne, hogy meddig kell még elviselni itt ezt az arrogáns stílust? És miért nem kapta már meg a méretes nagy blokkját jó hosszú időre. Lassan már százas nagyságrendben mérhető azon kezdők száma, akiket egy életre elriasztott a wikipédiától. Ideje lenne egy véleménykérésnek, vagy a WT elé vinni Ary viselkedésének kérdését. – 188.157.96.12 (vita) 2011. január 26., 12:05 (CET)

Egy noname senkinek a beírására nem fogok reagálni. Bocs! – Ary vita 2011. január 26., 13:15 (CET)
:-) Infel vita 2011. január 26., 12:14 (CET)
A védelmében: hát ami azt illeti (ezt illeti: itt közvetlen fentebb) Ary azért regisztrált szerkesztő. OsvátA Palackposta 2011. január 26., 12:46 (CET)

Motörhead

Üdv! Azt írod, hogy gondolkodni sem ártana, mielőtt sablonozok. Akárhogy nézem is, a cikkben sehol sem találtam olyan részt, hogy „Források”. Esetleg segítenél nekem megtalálni ezt? Olyan van ott, hogy „Külső hivatkozások”, ám ebbe a részbe azokat a továbbmutató linkeket (pl. zenekar weboldala) szoktuk elhelyezni, amelyek meglátogatása kiegészíti a cikk tartalmát, de azokat nem használtuk fel az elkészítése során. Tehát akkor elmondanád kérlek, hogy miért is indokolatlan a nincs forrás sablon? – Laci.d vita 2011. január 26., 14:34 (CET)

De ahogy látom, azóta megcsináltad. Így már tökéletes lesz, köszönöm. – Laci.d vita 2011. január 26., 14:35 (CET)

Pont azért írtam ezt, mert ott voltak a források a kh-ban. De mindegy. – Ary vita 2011. január 26., 14:43 (CET)

Korabeli nevek

Miközben teljesen egyetértek ezzel, azért azt meg kell fontolni, hogy az utánunk jövő ill. felnövekvő generációnak azok a nevek már semmit nem mondanak, ezért valahogy szerepeltetni kellene a mai neveket is.

Na, nem mindenhol, mert bár a Felszab tér nekem már Felszab tér marad, azért én is mosolyogtam gyerekként a villamoson, amikor az öreg nénik az Andrássy útról meg Oktogonról beszéltek... Ma meg mindet így hívják megint. De a Népstadionnál betenném egy zárójelbe a mai nevét. Üdv, – Burumbátor Speakers’ Corner 2011. január 28., 11:43 (CET)

Szerintem, ezek átirányítással feloldhatók. Kattint arra, hogy Népstadion és már ott is van a Puskás Ferenc Stadion szócikken. – Ary vita 2011. január 28., 12:42 (CET)

Gadó Gábor

Szia! Tudnál segíteni abban, hogy a fenti személy megfelel-e a nevezetességi irányelveknek? – Ithildraug hmm? 2011. február 5., 12:17 (CET)

Köszi! Írok a szerzőnek a bővítéssel kapcsolatban, addig meg rendbe rakom, amit tudok. – Ithildraug hmm? 2011. február 5., 19:50 (CET)

Shannon-Weaver modell

Szia! Én is néztem a cikket, és nem tudom mi a teendő olyankor, ha a szöveg GNU alatt van fenn máshol is. Másolmány? A jogi kocsmafalon is megkérdeztem. Ogodej vitalap 2011. február 11., 14:02 (CET)

Re:Újrakiadások

Hali! Hát, érzékeltem valamit a dologból. :-) Kíváncsi leszek majd, az eladásokat szvsz nem nagyon fogja megdobni, szerintem csak Angliában fog sláger lenni, de összvsissz albumonként a 100 ezres eladást már soknak is tartom. Amerikában meg továbbra is marad a Hollywood, tehát azt a területet ez nem érinti. Ami pluszt várok, az a modern médiumokban megjelenő új kritikák lesznek, mert azokkal nem állok jól úgy összességében. (jajj, remélem jól többszöröztem a médiát, mert Alensha a fejemet veszi ha nem...) Peligro (vita)

Nem nagyon hiszek ezekben a re-re-re-remasterekben :-) Parasztvakítás. Peligro (vita) 2011. február 11., 20:31 (CET)

Eleve ott az az elvi dilemma, hogy nem azt hallod, amihez az együttes a nevét adta, amelyet figyelemmel kísért a keverőpult mellől, hanem azt, amit egy 25 éves producer gondol arról, hogy miről is szól a Queen/Rush/akármi. Peligro (vita) 2011. február 11., 20:45 (CET)

Csatlakozom. Alig néhány elfogadható remastert hallottam eddig. A LedZep Remasterse például egész jó, de csak azért, mert maga Page keverte újra. És mégsem az igazi... LApankuš→ 2011. február 18., 17:28 (CET)

forradalom

Nem tudom, szerintem elég, ha átirányítás. Kérdezd meg a vitalapján és ha a közösség úgy dönt, akkor nevezzük vissza. Szajci pošta 2011. február 18., 17:09 (CET)

Iron Maiden

Szia! Fenti cikkbe anon kilószám másolja át a zenekar lemezeit bemutató szintén wikis anyagokból a szöveget, azaz amelyekről már van szócikk. Ellenben újakat is ír hozzá. Ránéznél? Vagy vissza kellene vonni az egészet, vagy kicsemegézni mi az ami használható, vagy nem tudom. (eddig 28 kbyte plusz) üdv. --Ogodej vitalap 2011. február 19., 21:45 (CET)

Kösz! Ogodej vitalap 2011. február 20., 14:43 (CET)

Nagy Róza

Kedves Ary, szeretném a szócikkel kapcsolatos vitát itt lezárni, miután kétszer visszaállítottad egy valótlan állítás törlését. Mint írod, a tény az tény. Igazad van, de a tény azáltal tény, hogy bizonyított. Állításod (aki párttag volt, az párttag volt) tautológia. Az én állításom (törlésem) bizonyítéka a felsorolt források egyike, amely valamennyi államtitkárról közöl összefoglalót, gondosan feltüntetve az esetleges párttagságot. És gondolj a WP:ÉLŐ irányelvre. Megvárom a válaszod.Santafe vita 2011. március 8., 20:31 (CET) Üdv:

Korrekt, köszönöm.Santafe vita 2011. március 9., 20:59 (CET)

Személyeskedő megjegyzés a szerkesztői összefoglalóban

Szia Ary! Én őszintén nagyra tartom a tevékenységedet a Wikipédián, de szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a szerkesztői összefoglaló nem arra van, hogy abban személyeskedő megjegyzéseket tegyünk (akár még anonra is). A személyeskedő megjegyzések nem elfogadottak a Wikipédián (főleg nem olyan helyen, ahonnan még csak el sem lehet tüntetni). Kérlek, hogy máskor ne csinálj ilyesmit. Köszi szépen. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 25., 12:08 (CET)

Bocs, ezt hozza ki belőlem a "buta anon", ha arra is képtelen, hogy ugyanúgy, mint ahogy egy sorral fölötte látja, rendesen megformázza azt a két szót, amit hozzácsap egy listához. – Ary vita 2011. március 25., 12:14 (CET)

Megértem az érzést :-), de szerintem te magad is jobban jársz ha mégsem írod bele a szerkesztői összefoglalóba, ezt egy idő után mások is nehezményezhetik majd. Szerintem jobb elkerülni a problémákat. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. március 25., 12:17 (CET)

CSEPPEK.hu törlése

Kedves Ary!

Kicsit értetlenül állok a törlésed előtt, mert több Wikipédia szerkesztő (Petej, Fausto, Tomcsy) is érdemesnek találta az oldalt arra, hogy szerepeljen a Wikipédiában és szerkesztette a szócikket vagy ellenőrzöttnek jelölte.

A CSEPPEK.hu-ról egyébként említést tesz a PORT.hu, a Budapesti Fesztiválközpont, a Thália színház, az Elektronikus Periodika Archívum és még több közismert online felület a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal együtt. Elég csak rákeresni a Google-ban vagy megnézni a CSEPPEK.hu partnereit. Úgy értelmezem ez a feltétele egy új szócikk létrehozásának. Egyébként egyáltalán nem "hasonló kaliberű" mint a Cinemagyar.hu, mivel nem kizárólag mozis kritikákat jelentet meg, valamint politikailag is teljesen független. – Misi71 vita 2011. április 2., 20:41 (CEST)

Szerintem a sok hivatkozás az Elektronikus Periodika Archívum és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal említése az oldal létezéséről a Wikipédia szabályai szerint elégnek kellene lenni, hogy ez a szócikk fennmaradjon, ugyanakkor személy szerint most úgy érzem az ekkora oldalaknál, mint a CSEPPEK.hu személyi kérdés ki kerülhet fel a Wikipédiára.

Teljesen hasonló kaliberű honlap a Moziplussz ők mégis fent lehetnek. De mint újságíró az Artportál-t a Sorozatjunkie-t és Ekultúra-t is ide sorolom.

Ráadásul sajtóorgánumokat tárgyaló nyomtatott kiadványokban is szerepel a CSEPPEK.hu, mint például a Média Ász. – Misi71 vita 2011. április 3., 10:42 (CEST)

A személyeskedésen kívül érvekkel alá tudnád támasztani, hogy miért nem fogadható el a Média Ász, az Elektronikus Periodika Archívum és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a "A tartalomról több publikáció is készült, amelyeknek a forrása magától az oldaltól független." feltételhez? Valamint a Moziplussz mégis miért szerepelhet? – Misi71 vita 2011. április 3., 10:55 (CEST)

Link: http://www.koh.hu/download/honlapra20110228.pdf De kérlek a Moziplussz-os kérdésemre is válaszoljál.--Misi71 vita 2011. április 3., 11:02 (CEST)

És mi a helyzet az Artportál, Sorozatjunkie és Ekultúra oldalakkal? Ha ezeket is törlésre jelölöd, akkor elfogadom az érveidet, hogy nem találtál nálunk a "szócikk témájának kellő mértékű, nem triviális feldolgozása"-ra utaló jelet.--Misi71 vita 2011. április 3., 12:00 (CEST)

Kérés a megbeszélési hozzászólásokkal kapcsolatban

Szia! Kérlek, még ha dühös is vagy, a törlési megbeszéléseken, ne szólj hozzá személyeskedő hangnemben és ne írj ilyeneket, hogy: „ezt benézted”, sem hasonlókat. Hidd el, hogy békésen is meg lehet beszélni ezeket a dolgokat. Az ilyen hozzászólásokkal nem csak a Wikipédiának, hanem magadnak is ártasz. Nyugalom a hosszú élet ritka titka. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. április 4., 14:00 (CEST)

The topic of this article may not meet the notability guideline for music.

P. MobilNullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2011. április 6., 22:56 (CEST)

Különösebben nem kár érte. Egy deka szöveg nincs benne. Az angolokat egyébként is baromira nehéz meggyőzni nem angol nyelvű forrásokkal. – Ary vita 2011. április 6., 23:00 (CEST)

Akkor ennyit az elkötelezettségekről. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2011. április 6., 23:03 (CEST)

A P. Mobil egyébként sem a szívem csücske, másrészt meg éppen egy új sablont heggesztek ezerrel. – Ary vita 2011. április 6., 23:08 (CEST)

Könnyűzenei műhely cikkértékelések

Köszönöm szépen, hogy időt szántál az értékelésekre, tanulságos volt. Az iránymutatásaid mentén egészítem majd ki a cikkeket, különös tekintettel a független forrásokra. PallertiRabbit Hole 2011. április 10., 09:16 (CEST)

Nincs mit. – Ary vita 2011. április 10., 09:51 (CEST)

Bee Gees

Szia! Nem tetszik a Bee Gees dalokról írt szócikkek címe. Az egymás után ömlesztett szavak helyett, például, hogy Bee Gees Massachusetts (EP4), én úgy írnám, hogy Bee Gees: Massachusetts (EP4). Csigabiitt a házam 2011. április 14., 16:12 (CEST)

Ez nekem különösen tetszik: A Gibb fivérek által előadott, nem általuk írt dalok listája. Gondolom sokan keresik a listát ezen a néven. Csigabiitt a házam 2011. április 14., 16:30 (CEST)

Nemárttudás kategória, hülyén meghalás ellen. :-) OsvátA Palackposta 2011. április 14., 16:53 (CEST)

Nem beszélve a huszadrangú lengyel, argentín és maláj Bee Gees válogatások szócikkeiről. A "tökfelesleges" kategória. – Ary vita 2011. április 14., 17:15 (CEST)

Az azért rendes, hogy maláj is van... OsvátA Palackposta 2011. április 14., 17:30 (CEST)

Átneveztem ezt a listát: A Bee Gees által feldolgozott dalok listájaAry vita 2011. április 16., 13:16 (CEST)

Helyesírás

Szia! Javítottad a Mr után a pontot. Csak jelzem, hogy ebben a kérdésben Angliában már egyértelműen pont nélkül áll a Mr vagy Mrs jelző a nevek előtt (lásd pl. a The Economist), míg Americicában eddig még megvan a pont. Innentől a helyesírás kérdése nem egyértelmű, de a pont nélküli változat "angolabb". Üdv, --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. április 16., 13:46 (CEST)

És ezért ez abszolút helyénvaló! :) Csak jeleztem, hogy az angol helyesírás is mozog... :) --Burumbátor Speakers’ Corner 2011. április 16., 14:09 (CEST)

Re cikkértékelés

Szia! Nem történt semmi PityuBottal, csak a gazdija elvonult szabira, ígyhát nem volt ki beüzemelje :-). De most már vagyok, úgyhogy a cikkértékelés is aktualizálódik hamarosan. Üdv--Istvánka posta 2011. április 26., 12:02 (CEST)

Kérdés.

Szia azt szeretném megkérdezni hogy ha járőr szeretnék lenne mit kéne tennem hogy járőrözhessek? Mert én azt olvastam hogy ez önkéntes munka. Válaszodat előre köszönöm!!! Robcsi2010 vita 2011. április 26., 21:13 (CEST)

Kargo

Szia, ne haragudj, de levettem a nincs forrás sablonodat, ott a forrás a lap alján. Amikor írtam a szócikket még flash alapú volt a honlapjuk, ezért volt csak a főoldal linkelve. --Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 28., 14:03 (CEST)

Mér ne haragudj, de ez nem egy cég szócikke, ahol fennáll a reklámozás veszélye. Honnan lehetne egy együttes hiteles történetét leginkább leírni, ha nem a hivatalos honlapjukról? És nevezetességi vita sem áll fenn, tekintve, hogy kb. 10 kiadott lemezük van. Egy kicsit túlzásba viszed már a dolgokat. Köss bele olyan szócikkbe, ami tényleg kifogásolható minőségű. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 28., 15:02 (CEST)

Szerintem el vagy tévedve kicsit. Egy hivatalos honlap nem használható forrásnak tényszerű adatokhoz, mint mikor alakultak és mikor mit csináltak? Nem szerepel a szövegben olyasmi, hogy "a világ legjbb együttese" meg hasonlók, amit kifogásolhatnál, hogy a hiv.honlappal van alátámasztva. Tényszerű történésekről beszélünk. Nehogy már egy újság jobban tudja az együttes történetét, mint ők maguk.... Jesszusom... Kezdesz teljesen belezavarodni a szabályokba Ary, komolyan. Lásd meg már a fától az erdőt... Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 28., 15:05 (CEST)

És a hivatalos honlapról nem ellenőrizhető le az együttes története? Nincsenek eladási adatok meg olyasmik a szócikkben, amihez a hiv. honlap ne lenne jó forrásnak. Még egyszer mondom, a saját történetüket csak ők tudják a leghitelesebben elmondani. Az extra állításra (feloszlás és újraalakulás) meg van külön forrás újságból. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 28., 15:07 (CEST)

Speciel nem szépítenek :) Sajnos Törökországban nem vezetik úgy a slágerlistákat, mint nyugaton, de 2005-ben én pl. kint voltam, és napi hússzor hallottam a dalt a tévében meg a rádióban is (így figyeltem fel rájuk). 2005-ben még linkem is lett volna rá a www.powerturk.com-ról (a legnagyobb zenei adó), de ott sem archiválják a slágerlistákat. Az első rockbanda dolog is ugyanez, ők a legrégebbi számon tartott, modern értelemben vett rockegyüttes Törökországban, és ehhez speciel van egyéb forrásom is. Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. április 28., 15:31 (CEST)

Guilthee szócikk

A szócikkhez sajnos egy deka független forrás sincs megadva. A zenekari sztori teljes egészében az együttestől származik, ami igen csak problémás a függetlenséget és ellenőrizhetőséget tekintve. Sok a felesleges mellékszál a történetben. Nem enciklopédikus a tartalom. – Ary vita 2011. március 29., 15:07 (CEST)

Miért kellene független forrás, ha a zenekartól származnak az adatok... Kell ennél hitelesebb forrás??? A zenekart már számon tartja a szakma idehaza, a cikk létjogosultságát megalapozta. És egyébként is miért kellene ellenőrizni az adatokat? Talán valótlant állítunk valahol szerinted? Nagaarum vita 2011. május 9., 22:32 (CEST)


Bár pontosan még mindig nem értem, hogy mi a probléma vele, de akkor elkezdem átírni egy kicsit. Nyugodtan belenyúlhatsz te is. Nagaarum vita 2011. május 10., 17:44 (CEST)

Leesett mik azok a referenciák, szal már értem mit hiányolsz. Arra gondolsz, hogy legyen úgy megírva a cikk, hogy a szakma által a zenekarról elmondott dolgok legyenek összegyűjtve... Nagaarum vita 2011. május 10., 18:07 (CEST)

Így van. – Ary vita 2011. május 10., 19:26 (CEST)

Rendben. Azon leszek. Nagaarum vita 2011. május 10., 20:30 (CEST)


Szia Ary! Szerinted milyen most a GuilThee szócikk? Írjak még hivatkozásokat? Konkrétan az érdekel, hogy mit kell változtatnom, hogy lekerüljön a figyelmeztető szöveg az elejéről? Azt te tetted oda? Te is veszed le? Az ellenőrizetlen változatot nézd! Nagaarum vita 2011. május 24., 14:29 (CEST)

Robbie Williams

Szia! Örülök, hogy a szócikk a nagyon fontosak közé lett besorolva. Kicsit aktualizáltam is, mert az utóbbi időben nagyon kevés időm volt szerkeszteni. Szia – Krisztavita 2011. május 10., 21:37 (CEST)

Sutcliffe

Hali! Tán meg van a könyv? Peligro (vita) 2011. május 12., 19:21 (CEST)

De meg ám. :-) Hirtelen felindulásból megvettem teljes áron azonnal, mikor megláttam, pedig mindig neten szoktam rendelni, mert úgy olcsóbb. De csak utána jutott eszembe. :-)Ary vita 2011. május 12., 19:37 (CEST)
Bocsánat, hogy közbevágok, de az ennél a könyvnél megadott ISBN számra hibaüzenettel reagál. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 12., 19:42 (CEST)

És most? – Ary vita 2011. május 12., 19:53 (CEST)

Váóóó. Nem tudnál sebtiben 2-3 oldalról fényképet csinálni, és átdobni e-mailen? Csak hogy érdemes lenne-e megvennem. (Ha lehet, akkor szöveges oldalakról. A telefonodon biztos van fényképező.) Peligro (vita) 2011. május 12., 19:55 (CEST)
Küldtem emailt a wikin keresztül. – Ary vita 2011. május 12., 20:53 (CEST)
Válasz ment. Peligro (vita) 2011. május 12., 21:08 (CEST)
Most jó. Köszi. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 12., 19:56 (CEST)

Megjött, köszi! Átnézem, ha van benne újdonság, akkor megrendelem (bár a Blake és Purvis féle könyv kemény lefedettséget nyújt, azok mellett nem tudom mi újat lehetne még mondani). Peligro (vita) 2011. május 12., 21:43 (CEST)

Re:Summer

Hali! Hát, ötletem sincs. Belenéztem a Purvis féle könyvbe, az is csak 'miscellaneous dates' néven illeti, azaz tkp. nem is tartja valódi turnénak, csak négy össze nem függő koncertnek. (erre utal az angol névadás is, amit valahogy így fordíthatnánk: "1976 nyara koncertek".) Lehet, hogy hozzá kéne csapni az előző vagy a következő valódi turnéról szóló cikkhez, mint plusz fejezetet? (Más: a Purvis könyvben tárgyalva vannak ezek a turnék is, ha gondolod esetleg lefényképezhetem a kapcsolódó oldalakat, és elküldöm, hátha találsz bennük érdekes adalékot.) Peligro (vita) 2011. május 14., 22:03 (CEST)

Régóta gondolkodom már, hogy ezeket a külön turnés cikkeket meg kellene szüntetni, és egy nagy Queen koncertek cikk lenne, alfejezetekkel (ez megoldaná többek közt ezt a problémát is). Peligro (vita) 2011. május 14., 22:10 (CEST)

Jók lettek, aláírom. De a koncertek felsorolásánál majd mindenhol ki kell venni:

  • az országok és városok vastagítását
  • az országok többedszeri linkelését
  • a dátumok linkelését

Tök droid meló.

Különben ettől függetlenül ha egyszer úgy gondoljuk, nyugodtan átkerülhetnek szövegestül egy generál lapra, attól még nem fog elveszni a belefektetett munka. Peligro (vita) 2011. május 14., 22:34 (CEST)

Láttam! Peligro (vita) 2011. május 14., 23:11 (CEST)

1976. szeptemberi

Szia, az évszám után pont kell ilyenkor. --Pagonyfoxhole 2011. május 14., 22:50 (CEST)

Köszi. – Ary vita 2011. május 14., 22:54 (CEST)

Kérés megítéléssel kapcsolatban

Szia! Lehetne egy kérésem? Persze csak ha ráérsz. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 20., 10:58 (CEST)

Milyen megítélés? – Ary vita 2011. május 20., 11:01 (CEST)
Nevezetességi. Azon gondolkodám, hogy írnék egy szócikket a Sajnosbatár együttesről, de nem tudom eldönteni, hogy eléggé nevezetesek-e az irányelvek alapján. Ennek a megítélésében kéne egy vélemény, és Te elég otthonosan mozogsz az együttesek, előadók szócikkeinek erdejében. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 20., 11:04 (CEST)

Szerintem egy törlési megbeszélésre simán számíthatna egy Sajnosbatár szócikk. Van 2 lemezük ugyan, de csak szerzői kiadás. A nagyobb probléma, hogy gyakorlatilag nincsenek használható független, megbízható források velük kapcsolatban, ami kellő terjedelemben feldolgozta volna a zenekar munkásságát. A port.hu adatlapja a hivatalos biográfia szó szerinti másolata, ezért nem jó. Ezen kívül még egy koncertajánlónál[1] találtam róluk pár sort, ami édes kevés. Tehát nincsenek meg azok a források, amiből meg lehetne írni. Fejből, meg rajongásból, pedig nem szabad! – Ary vita 2011. május 20., 11:26 (CEST)

Rendben. Én is hasonlóképpen láttam a helyzetet. Köszönöm a megerősítést és elnézést a zavarásért. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. május 20., 11:29 (CEST)

Semmi gond. Bármikor. – Ary vita 2011. május 20., 11:41 (CEST)

Re:Queen articles

Hali! Már egy ideje ismerem, sok cikkben fel is használtam már. De azért köszönöm a figyelmességet, és ha egyébre bukkansz a neten, érdeklődve várom! :) Peligro (vita) 2011. május 20., 20:48 (CEST)

Re:session

Annak idején még DJózseftől hallottam, azt hiszem ő olvasta valahol, hogy a studio session magyar megfelelője a felvételi ülés (vö. bizottsági ülés, testületi ülés). Bennem ez mára teljesen megragadt. Peligro (vita) 2011. május 26., 13:17 (CEST)

Lehet végül is a könnyebb érthetőség kedvéért elhagyni az ülést (felvételek, stúdiómunka, stb.). Peligro (vita) 2011. május 27., 08:16 (CEST)

GuilThee szócikk #2

Szia Ary! Már írtam korábban, csak szerintem nem találtad meg, mert göngyöltem tovább az előző szakaszt. Csak azért írok, hogy megnézhetnéd a GuilThee szócikket most (az ellenőrizetlen változatot). A figyelmeztetés az elejéről hogy tűnik el? Azt te veszed le? Nagaarum vita 2011. május 26., 18:18 (CEST)


Köszi a segítséget! Várom a javaslataid! Nagaarum vita 2011. május 27., 08:53 (CEST)

Re:Queen turnék

Hali! Minden Queen-albumos cikkben van/lesz egy úgynevezett "Megjelenés" szakasz, ahol a lemez kiadásást, a kislemezeit, a promóciót tárgyalom. Ide illenék bele pár mondat a turnékról. Jelenleg a Jazz, The Game, Hot Space, Works, A Kind of Magic cikkek vannak ebben az új formátumban, ezekben azt hiszem van is pár mondat a koncertekről. A többi fejlesztés alatt (köztük az A Day at the Races is). Peligro (vita) 2011. május 28., 20:55 (CEST)

Egész pofás lesz. Az egy-két napos haknikat biztos érdemes beleszúrni? Peligro (vita) 2011. május 29., 10:27 (CEST)

Queen könyvek

Hali! Itt láthatod, hogy igyekezte egy-egy szócikket összehozni az értelmes Queenes könyvekről. Össze tudnál hozni egy hasonlót a Sutcliffe féle könyvről? Akkor az is mehetne a sablonba. Peligro (vita) 2011. május 29., 11:45 (CEST)

Mindenesetre megfontolandó, hogy ha sem Amerikában, sem Angliában nem jelent meg, érdemes-e önálló szócikkre. Peligro (vita) 2011. május 29., 17:13 (CEST)

Oké. A sablonba beszúrtam a Sutcliffe könyv linkjét, oda kattintva írhatod meg, ha majd egyszer. Peligro (vita) 2011. május 29., 17:18 (CEST)

Fájl:Queen - live in budapest vhs.jpg és a többiek

Szia! Azért majd a leírólapokat is töltsd ki légyszi, az engedély megléte nem elég :) Leírás, forrás legalább. Köszi! Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 30., 21:12 (CEST)

OK. Habár a régebbiek is így vannak minden szöveg nélkül. – Ary vita 2011. május 30., 21:14 (CEST)

Az baj, így ugyanis nem teljes a licenc. Ki kell azokat is javítani. :) Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 30., 22:37 (CEST)

Albumok szócikkei

Köszönöm a figyelmeztetést, bár eddig is igyekeztem betartani az útmutatót. Amit nem tartottam be, az a kronológia az infoboxban (ezen mostantól változtatok). Szintén az infoboxban nem tartottam be a perc/mp formát, de ezzel nem is értek egyet (a kettőspontos változatot jobbnak tartom). A dalok címeit a felsorolásnál azért nem írtam dőlt betűvel, mivel ezek számlistában vannak, és nem érzem szükségét a megkülönböztetésnek. Folyószövegben próbáltam ily módon kiemelni. A szakaszcímek egységességét igyekszem majd betartani. – Jmagyar1993 vita 2011. június 2., 13:44 (CEST)

Sutcliffe

Hali! A Sutcliffe könyv eredetijében a 35. oldalon, a harmadik bekezdés végén van a "kitchen-sink album" kifejezés. Hogy van ez a magyar változatban? Peligro (vita) 2011. június 4., 13:05 (CEST)

Nézze csak! Peligro (vita) 2011. június 5., 12:01 (CEST)

Ok, köszi! Peligro (vita) 2011. június 5., 13:35 (CEST)

Mahasz

Szia! Azt csinálsz, amit akarsz igazából. Temérdek munkám volt ezekkel a cikkekkel... Nyugodtan megnézheted az angol vagy akármelyik másik wikipédiákban is helyük van az ilyen típusú szócikkeknek. Mondjuk azt most mondom, hogy ha törölve lesznek ezek a cikkek, részemről búcsút intettem a Magyar Wikipédiának. Üdv Kirtap92 vita 2011. június 9., 13:03 (CEST)

Overlink

Hali! Igazán nem kötözködni akarok, de a Jazz Tour cikket olvasva eszembe jutott az útmutató ezen passzusa, és például a története szakasz első bekezdésében szvsz fölösleges linkelni a hermafrodita, drog, szex, újságíró, tangabugyi és bicikli szavakat. Általánosságban picit kevesebbet kellene linkelni, főleg azokat a szavakat, amelyek összefüggésbe hozhatóak a cikkel, és feltételezhető, hogy az olvasó pl. a Jazz Tour olvasása közben rákattint a további információkért (pl. a biciklire nem valószínű). Peligro (vita) 2011. június 9., 22:31 (CEST)

Nevezetességi kérdés

Szia, mivel én nem igazán konyítok zenei témákhoz, téged kérdeznélek meg, hogy szerinted ez a zenekar nevezetes-e? Úgy tudom két lemez szükséges a nevezetességhez, de a szócikke szerint a zenekarnak csak egy van. Azt viszont nem tudom, hogy a többi feltétel valamelyikének megfelel-e. – Laci.d vita 2011. június 11., 16:17 (CEST)

Nem azok. Fel is tettem törlésre. – Ary vita 2011. június 12., 07:14 (CEST)

Sutcliffe, no. 4758

Hali! Mivel jól kerestem, megjutalmazom magam egy Sutcliffe könyvvel, meg is rendeltem sebtiben. Vigyor Peligro (vita) 2011. június 15., 22:03 (CEST)

Jól tetted. :) – Ary vita 2011. június 16., 07:40 (CEST)

Re:Klipek

Hali! Én is gondolkoztam már ilyesmin, és arra jutottam, hogy nem lenne elég folyószövegben linkelni, hanem más, feltűnőbb megoldás kellene. Enwikin van egy rubrika e célra az infoboxban. Peligro (vita) 2011. június 17., 21:40 (CEST)

Talán ki lehetne egészíteni a számlista sablont is egy rubrikával (mert én azt használom). Peligro (vita) 2011. június 18., 09:09 (CEST)
A rohadt könyvet meg nem hozta a rohadt futár, megnéztem, állítólag kétszer is keresett, 9-kor és 17-kor, pedig 17-kor már mindenki itthon volt, lehet, hogy nem fért bele az idejébe, és úgy jelezte, mintha nem talált volna senkit itthon. Peligro (vita) 2011. június 18., 09:10 (CEST)

Szerencsére itt Pesten meg lehet oldani, hogy ne kelljen a futárra várni. Megrendelem a neten olcsóbban a Bookline-tól vagy az Alexandrától és személyes átvéttel kérem, bemegyek érte az üzletbe. Nem kell a futárt lesni. – Ary vita 2011. június 18., 10:15 (CEST)

Bibibí, nekem megvan már a könyv, neked meg niiiincs! Vigyor Peligro (vita) 2011. június 23., 16:54 (CEST)

Segélykérés kategóriarendezéshez

Szia! Felmerült egy zenei jellegű probléma a kategóriajavaslatok oldalán. Rá tudnál nézni, ha van időd? Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 19., 11:15 (CEST)

Megtörtént. – Ary vita 2011. június 19., 13:16 (CEST)

Köszönöm! Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2011. június 19., 16:03 (CEST)

Priestess

Szia! A Priestess cikkre nézz már rá légyszi, nevezetesnek tűnik, és van benne pont annyi infó, hogy sajnálok szubcsonksablont tenni rá, de erősen határeset. Alensha 2011. június 23., 16:09 (CEST)

Köszi. Akkor szubcsonk lett. Csak addig nem akartam rátenni, amíg szakértő meg nem nézte. Alensha 2011. június 27., 22:47 (CEST)

Queen I Tour

Hali! Érdekes, hogy a Sutcliffe könyv szerint 21 állomásos volt az első turnéjuk (37. o.), de az ő listájuk is ennél több koncertet tartalmat (33. o.), ráadásul az ő listájuk nem egyezik a Queen I Tour cikk listájával. :-( Peligro (vita) 2011. június 25., 17:01 (CEST)

Lehet, hogy így gondolták. Peligro (vita) 2011. június 27., 23:06 (CEST)

Bee Gees

Szia! Törölve. És szívesen! Igazság szerint én szeretek takarítani a wikin, de ez most nem semmi sorozat volt :-)) Kár, hogy kevesen vesznek részt a megbeszélésben, pedig a KF-en függőt is tettem a felhívásra, hogy szem előtt legyen... A maradék cikkekről, ha jól értem, egyenkénti törlési megbeszélést kell kezdeményezni, nem? -- Joey üzenj nekem 2011. június 30., 17:13 (CEST)

Hát, akkor hajrá, vágjuk ki a szemetet! :) -- Joey üzenj nekem 2011. július 3., 19:45 (CEST)

Bijou

Ary, ennek -Bijou (együttes)-az együttesnek, csak egy lemeze jelent meg. Ez megfelel az "ismertség" alapszabályainak? Csak kérdezem.Kérlek segíts. Tamburin vita 2011. július 5., 19:40 (CEST)

E-mail

Szia!

Kaptál tőlem egyet. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2011. július 6., 11:14 (CEST)

Burzsoá Nyugdíjasok

Ary. Én bízom benned, mint a zenei szakértő. Hungarikusz Firkasz mester is biztosan azt mondaná, hogy kérdezzelek téged.Úgy látom, néhány nem teljesen elfogadható lap, a későbbiekben megnehezíti a Wikipédia szabályaira való hivatkozást.Újra hasonlót találtam. Mivel szeretnek a zenei szerkesztők közé tartozni, figyelemmel kísérem a hasonló jellegű lapokat. Nem tudom hogyan maradt ez a lap Burzsoá Nyugdíjasok a Wikipédián, mivel sem rádió, sem televíziós műsorban nem volt szó komolyabban erről az együttesről. Fontosabb:Nincs sem elég "indie" kiadós, vagy legalább egy "multinacionális" szerződéses lemez sem. Ezen felül, a megfogalmazás, igen szegényes. Szerintem valaki személyes megfontolásból tartja ezt a lapot fent. Én csak a jövőbeli problémák elkerülése végett szolok neked.' .Nem lenne jó ha ilyenekre hivatkozva, a későbbiekben értéktelen írásokkal lenne tele a zenei portál Köszönettel, remélem lesz egy perced, hogy átnézd ezt a lapot. Köszönöm, Tamburin vita 2011. július 8., 05:52 (CEST)

Alap esetben semmilyen lapra hivatkova nem maradhat meg egy másik. Ez a Pokémon-teszt, ami elvileg tilos, de legalábbis nem figyelembe vehető semmilyen érvelésnél. – Ary vita 2011. július 8., 09:52 (CEST)

Split lemez

Írtam egy cikket, az angol nyelvű lap után. Split lemez. Át kéne nevezni magyarra? Tamburin vita 2011. július 8., 19:51 (CEST)

Szerintem nem. Nincs magyar megfelelője. – Ary vita 2011. július 8., 21:56 (CEST)

Magyar punk zenekarok lapjai

  • Ary.Írtam néhány sort a vitalapomon, a magyar punk és hasonló típusú együttesek lapjairól. Találtam egy újabb igen gyanús cikket, ami nagyon rajongó ízű.Rózsaszín Pitbull A lap kvalitása igen gyenge. Az én írásaim sem tökéletesek, de legalább folyik a munka rajtuk.Azért írok neked, mivel tudom te is magasabb színvonalú munkákat szeretnél látni. Tudom én meg új vagyok, de a minőséget én is fel tudom merni. Ez egy példa a gyenge magyar nyelvű punk lapokra. Berki is írja ezeket a cikkeket, nagyon komolytalanul csinálhatja. Remélem megértesz. Tisztelettel maradok, Tamburin vita 2011. július 9., 09:46 (CEST)

A zenekar énekese

  • Ary, Amint tudod dolgozom a C.A.F.B. lapon és célom a művész legpontosabb történetek szavakba öntése. A kérdésem a következő. Az együttes jelenlegi és egyben leghosszabb ideje tevékenykedő énekese, Sütő Lajos. Érdemel e Sütő egy saját lapot. Úgy látom sok más neves előadó tagja is volt. (Fixa idea-2 lemez; Sokol403-a M.Á.K. tagjaival stb). /Ha nem, akkor kérdezlek, hogy az "allap" formában felállított, a zenekar néhány fontosabb tagját (de nem elég nagy saját laphoz) röviden bemutató lap, -"bővebben" linkkel a C.A.F.B. cikkből- indítható e?/. Bízom tudásodban és betartom a szabályokat. Nagy tisztelettel, Tamburin vita 2011. július 10., 21:43 (CEST)

Tag a C.A.F.B. oldalhoz

Megadeth-albumok

csak ~25 darab zeneszamot hallgatok, tehat nem igazan ismerem az albumokat.

nem en hoztam letre, hanem a Megadeth [2]

en csak interwiki-ztem, nincs forras sablonoztam, es hozza adtam a kategoriakhoz.

He.henrik vita 2011. július 12., 20:33 (CEST)

nincs semmi problema. He.henrik vita 2011. július 12., 21:17 (CEST)

Lap a Hisztéria zenekarról

:-)Ary vita 2011. július 13., 20:24 (CEST)
Általad kért változtatások folyamatban. Tisztelettel, Tamburin vita 2011. július 13., 21:25 (CEST)

Kérdés

Dave Ellefson

Szia! Láttam kicsit javítgattad a szócikket, köszi :) Szubcsonk volt és gondoltam ne töröljék, ezért megpróbáltam kibővíteni, az angol megfelelőjéből próbáltam összeszedni az infókat, de szerintem látszott rajta, hogy annyira nem vagyok járatos a metál témában :) Zizzi Üzenet 2011. július 13., 23:51 (CEST)

Segítség, szabályok és tartalom

Ary. Te vagy a zene mester. Kérdezem, hogy "okkal" írtam e erre a lapra? Igazam van e? Vita:Nem Tej Mama! Ska Projekt. Köszönöm, Tamburin vita 2011. július 14., 03:45 (CEST)

Jogi dolog?

Userbox

Szia Ary! Egy érdekes dologra lettem figyelmes. Pár hónapja kint volt egy userbox a szerkesztői profilomon, aminek a lényege az volt, hogy "ez a szerkesztő nem ellenzi a hungarizmust... blabla...". Beléptem, hogy töröljem, mert mostanra nem mozgatnak ezek a dolgok. Úgy érzem kinőtem belőlük, és látom ám, hogy nincs ott. A laptörténetben sincs feltüntetve, hogy ki és mikor törölte. Ez hogy lehetséges? Üdv! Nagaarum vita 2011. augusztus 14., 08:20 (CEST)

Hello! Lehet, hogy maga a sablon szűnt meg. – Ary vita 2011. augusztus 14., 08:24 (CEST)

De olyankor a kód megmarad, amit beírtam, csak hibaként fordítódik le, nem? Nagaarum vita 2011. augusztus 14., 09:33 (CEST)

Ja, tényleg. – Ary vita 2011. augusztus 14., 14:04 (CEST)
-DDD

Mindegy... Nagaarum vita 2011. augusztus 16., 12:05 (CEST)

2011. augusztus 27., 11:28 (CEST) kérdésre válasz: a szócikkekben szereplő szöveg a forrás (kislexikon) alapján készült, kismértékben átfogalmazták: múlt időbe tették, és inkább általános érvényűvé vált a szöveg, mintsem követendő egyedüli példának. Ezt kaptam meg és illesztettem be. --Ps-01 vita 2011. augusztus 30., 15:58 (CEST)

Asztrik apát

Kedves barátságos szerkesztő!

Mentségemre. Ez a kép ugyanolyan alapon van a wikipédián, mint, amit én készítettem:

Egyszerű mintakövető vagyok, ezért nem velem van problémád, hanem a millió és millió már fent lévő filmkockával, ami illusztrációként teljesen elfogadott. Fájl:Victor Máté mint Asztrik.jpg

--Zojatomi vita 2011. augusztus 31., 09:26 (CEST)

BH Fitness

Tisztelt Ary! Köszönöm hozzászólásodat! A BH Bike saját csapata a "Vuelta" Spanyol körveresenyen volt, a "Tour de France" körversenyen a legnagyobb francia csapatnak a AG2R beszállítója, és szponzora. Egyéni támogatója Frankie Andreu a sárga trikó hordójának. Az "USA Cycling National Championships" körversenyen is részt vesznek saját csapattal. Nemzetközi kerékpáros csapatai Caja Rural (Spain), Equipo Ciclista Cafés Baqué (Spain), Team Burgos 2016 Castilla y León (Spain), Primal/MapMyRIDE(USA)· A BH Bike Világbajnok Triatlon csapattal is rendelkezik Mario Mola (Spanyolország) Fernando Alarza (Spanyolország), Eneko Llanos (Spanyolország), Nicola Spirig (Svájc), Nicholas Ward (Nagy Britannia), Dang Qi (Kína). Világbajnok MTB csapattal is Juliet Bresset (XC), Maxime Marotte (France), stb. Szerintem nem kétséges, hogy régóta neve van ebben a szakmában. A szócikket az első létrehozás óta alaposan átdolgoztam köszönöm eddigi szerkesztői segítségeket is. Biztos, hogy lehet még rajta dolgozni és fogok is. Azért egy valamit nem értek, ha a "Wikipédia angol oldalán ilyen és ehhez hasonló oldalakat "keményebb" szöveggel felvisznek és engedélyeznek, az nem áll szemben az elsődleges ponttal?

Ha a BH fitness valahol még nem az igazi kérlek szólj és én kijavítom!

Előre is köszönettel Kaszika * Vita

Törlési javaslat menete

Szia. Szeretnélek megkérni arra, hogy amennyiben törlésre szeretnél javasolni egy cikket, úgy a továbbiakban a kiírás előtt – a fejlécben leírtak szerint – ellenőrizd a cikk laptörténetét, és ha kezdő szerkesztő hozta létre a cikket, üdvözöld és tájékoztasd a törlésre jelölés okáról (legtöbbször a nevezetességi irányelvről). – CsGábormegbeszélés 2011. szeptember 22., 14:22 (CEST)

Bootleg?

Szia! Ránéznél erre? Wikipédia:Törlésre javasolt lapok#Megtalálsz engem, köszönöm: -- Joey üzenj nekem 2011. szeptember 26., 08:46 (CEST)

BH Fitness

Tisztelt Ary! Köszönöm újra hozzászólásodat! Tényleg ez az első szerkesztésem, de valahol el kell kezdenem! Próbálok javítani és tanulni a szerkesztői vélemények alapján. Ezért kérlek téged, hogy segít a megfelelő szöveg kialakításában és nem csak kritizálni, megfogadnám tanácsaidat!

Ha a BH fitness valahol még nem az igazi kérlek szólj és én kijavítom!

Előre is köszönöm segítségedet: Kaszika * Vita

Azért, mert amikor mentettem el az oldalt, kivételesen a vindóz XP-met használtam, és ott nem tudtam írni ékezetes betűket.

Henrik 2011. október 11., 17:16 (CEST)

Ghymes - forrás

Szia! A Nincs forrás sablont eszerint az útmutató alapján kell alkalmazni. Ennek megfelel a Ghymes szócikk, a cikknek van forrása és leellenőrizhető a tartalma. További jó szerkesztést! Szia! - Csurla vita 2011. október 22., 23:06 (CEST)

Szia! Az általad említett WP:NEV nem említi a nincs forrás sablont, mert az a nem nevezetességről szól. A nincs sablon nem a nevezetességgel kapcsolatos, hanem a leírtak ellenőrizhetőségére szolgál. Te is írtad, hogy a Ghymes nevezetességével nincs baj, csak nincs megfelelő forrás. Gondolom öt-tíz perc alatt található ilyen. Majd keresek. Üdv! - Csurla vita 2011. október 23., 10:45 (CEST)

Jogsértő

Szia! Feltettem egy kérdést a jogi KF-en. Érdeklődve várom a véleményed. LApankuš→ 2011. október 23., 11:38 (CEST)

Kérlek, nézd meg a jogi kocsmafalon a Külső hivatkozások jogsértése vita végét. Tartod-e továbbra is a véleményedet? MZ/X vita 2011. november 4., 11:42 (CET)

Nem látom, hogy bármilyen konkluzió született volna. Én továbbra is jogsértőnek tartom, hogy boldog-boldogtalan szerzői jogi engedély nélkül töltöget fel dalszövegeket egy közösségi oldalra. --Ary vita 2011. november 4., 16:51 (CET)

Ránéznél?

Szia! Ránéznél erre Mivel én nem vagyok képben, de mailban megkeresett. Tudom, Te sokkal jobban vágod. Előre is köszönöm. Üdv. Tambo vita 2011. október 25., 11:24 (CEST)

Noindex

Ezt te írtad így, vagy valami sablon tette bele a noindexet? Már percek óta nyomozok, hogy rájöjjek, hogy kerül oda. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. október 25., 17:55 (CEST)

Tárgytalan, sikerült megtalálnom a hiba forrását. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. október 25., 18:00 (CEST)

Időnként én is belefutottam már ebbe, de nem álltam neki nyomozni, csak kitöröltem onnan. Köszi! :-) --Ary vita 2011. október 25., 22:59 (CEST)

Queen magánrepülőgép

Hali! Ebben a cikkben (gondolom David Bretre hivatkozva) azt írtad, hogy a turné során bérelt magángéppel utaztak a helyszínek között. Megnéztem két másik könyvben is, a Sutcliffe neked is megvan, a 115. oldalon azt írja, hogy saját magángéppel utaztak. Meg tudod nézni még egyszer a könyvet, hogy mit mond? Peligro (vita) 2011. október 30., 18:26 (CET)

Jó, de az sem mindegy, hogy saját, vagy bérelt gép, sokat elmondhat az anyagi helyzetükről. Ilyen ellentétes források esetén köztes megoldásként javasolnám, hogy se nem bérelt, se nem saját, egyszerűen magánrepülőgép legyen. Ezt mindhárom forrás alátámasztja, a tulajdonjog már kétséges. Peligro (vita) 2011. október 30., 18:57 (CET)

Goodwill György

Szia! Nekem sem a szívem csücske a fenti szócikk. Kérlek, hogy a közösség irányelvei és a megbeszéltek szerint járj el. Köszönöm. - Csurla vita 2011. november 1., 10:58 (CET)

Egy díj neked!

Az eredeti barnstar
Kedves Ary! Egy alaposan kiérdemelt barnstar jár neked. Nagyon köszönöm, mások nevében is, hogy mindent és tényleg mindent megteszel a Wikipédia minőségéért, kockáztatva a jó hírnevedet, akár a blokkot is. A törlési javaslataid nagyon hasznosak. A vitában néha túl heves vagy, amin lehet, hogy változtatnod kellene, de soha ne add fel az elveidet. A közösség döntését, ha meglepő is, azért fogadd el. Az adminokkal továbbra is bátran szállj szembe, ők se tévedhetetlenek. További jó szerkesztést és színvonal emelést kívánok! Baráti üdvözlettel: Forgács Máté alias Matteo55 és a kritikák rólam 2011. november 3., 21:39 (CET)

Re: Legeladotabb

Észrevettem a javításaid, mostantól tartom magam hozzájuk... Eddig abban éltem, hogy létezik ilyen szó. :D Kösz a figyelmeztetést. Jó szerkesztést! – Jmagyar1993 vita 2011. november 7., 14:03 (CET)

Felülvételezés

Hali! Lassan majd át akarok venni egy pársoros cikkecskét az angol Overdubbing cikkből, de nem tudom milyen címen futtassam. Én eddig felülvételezésként ismertem, azt hiszem a Sutcliffe könyv is mintha ezt írta volna rá, nem tudom hallottad-e már egyéb megnevezését. Peligro (vita) 2011. november 20., 18:40 (CET)

Jó lenne kitalálni rá egy szót, majd gondolkozol rajta? Peligro (vita) 2011. november 21., 13:18 (CET)

Hali! Ez biztos érdekelni fog. Van pár Megadeth is :-) Peligro (vita) 2011. november 21., 18:31 (CET)

Jó ötlet! Ha ott vagy, akkor kérdezz már rá a session-ülés fordításra, hogy ők használják-e, ha nem, mit mondanak session helyett? Peligro (vita) 2011. november 21., 22:51 (CET)

Konkrétan kérdezz már rá a felülvételezésre is, mond-e neki valamit. A rájátszást is olvastam már valahol, csak még gondolkodom, hogy hol. Peligro (vita) 2011. november 22., 17:10 (CET) Legyen rájátszás? Peligro (vita) 2011. november 22., 21:01 (CET)

Rájátszás (zene) lesz akkor. De fogok átirányítást csinálni a fölülvételezésről. Peligro (vita) 2011. november 22., 21:17 (CET)

Legjobb gitárosok

Hali! Meglepődtem! Brian May elég durván előreugrott :D Peligro (vita) 2011. november 24., 17:26 (CET)

Különben támogatom a revízókat, a 100 Greatest Artists listát is felülvizsgálták 2011-ben, mindjárt bele is került a Queen és a Pink Floyd, előtte nem voltak benne. Már csak az 500 album és dal listákat kéne gatyába rázniuk :D Peligro (vita) 2011. november 24., 17:27 (CET)

Hogy őszinte legyek, a Top 20-at nézve azt a listát kiegyensúlyozottabbnak találtam.

Látom szegeled a gitáros sablont, én egy jó ideje gondolkozom ennek és társainak törlésén. Kismillió gitáros lista van, miért pont ez alapján rangsoroljuk a gitárosokat? Pláne, hogy már ebből is kettő van. Peligro (vita) 2011. november 24., 22:10 (CET)

Cikkértékelő sablon terítése kategóriafába

Szia! Olvastam a problémádról. Tapasztalatom szerint több műhely is küzd ezzel a problémával, pedig könnyen botosítható, legalábbis az Olimpiaműhelyben ma már a műhely természetes, mindennapos rutinjaiba számít, hogy TomcsyBot havonta kiteríti az (üres) értékelősablonunkat a Kategória:Olimpia kategóriafájában az összes olyan cikk vitalapjára, ahol még hiányzik. A kódot Tomcsy el tudja küldeni, He.henriknek is elküldte korábban, aki ezután teríteni tudott a botjával a Kategória:Zsidóság kategóriafájában. -- Joey üzenj nekem 2011. december 6., 17:19 (CET)

Köszi! Megkérdezem majd őket. --Ary vita 2011. december 7., 11:58 (CET)

Bocs a belekottyért, de...:-)... figyeljetek oda, hogy ahol már van egy cikkértékelő sablon ott használjátok a {{Több WP}}(?) sablont. He.Henrik terítése után nagyon sok munka volt összefésülni a különálló sablonokat TöbbWP alá. Üdv--Istvánka posta 2011. december 7., 12:01 (CET)

TomcsyBot TöbbWP-vel terít. Nálunk minden cikk érintett ebben, mert eleve fel kell tenni a WPSPORT-ot is a WPOLIMPIA-n túl. -- Joey üzenj nekem 2011. december 7., 23:34 (CET)
Ez jogos. Most AWB-vel csinálgatom és a különböző nemzeti sablonokkal mindig külön el kell játszani, hogy Több WP. Igazából csak kíváncsi vagyok a kódra, és ha lehet, akkor írok belőle egy általános és golyóálló verziót. :) --Ary vita 2011. december 7., 12:04 (CET)

Nem akarod inkább bot üzemmódban felpakolni a sablonokat? Az FV-n szinte csak a te szerkesztéseid látszanak:)--Istvánka posta 2011. december 7., 14:43 (CET)

Mert a többiek nem dolgoznak ilyen serényen :-) --Ary vita 2011. december 7., 15:05 (CET)

Logó

Szia! Én ebből indultam ki, viszont akkor fel kellene tüntetni, hogy "Egyelőre logó sablonnal feltölthetőek. (kivételt képeznek ez alól a zenekarok logói)", mert lehet nem csak számomra nem volt egyértelmű és akkor a jövőben is elkerülhetőek a hasonló esetek. Üdv: HáeS vita 2011. december 8., 22:23 (CET)

Lassítás

Szia! Lehetne arról szó, hogy kivételesen egy kicsit lassítasz? Így, hogy flood-olod az FV-t, nehezebben vehető észre igen aktív anonvandál barátunk szerkesztése. Csigabiitt a házam 2011. december 9., 10:38 (CET)

Mára abbahagytam. Csak gondoltam, ilyenkor reggel, délelőtt nincs akkora forgalom. --Ary vita 2011. december 9., 10:55 (CET)


Szia! Vandálunk megint folyamatosan kavar. Nem tudnád holnap folytatni? Köszi. Csigabiitt a házam 2011. december 12., 15:00 (CET)

Hali! Abba is hagytam. --Ary vita 2011. december 12., 15:01 (CET)

A jóindulat elve

Megtennéd, hogy azt is megmondod a kezdőnek, ha már letámadod, hogy honnan véled másolmánynak a cikkét? És mellesleg aláírnád a sablonüzenetedet? --Pagonyfoxhole 2011. december 9., 17:33 (CET)

Dream Theater

Cső Ary! Megírtam a Dream pályáját napjainkig, ezért jó lenne kirakni a kiemelt cikkekhez. Nekem fogalmam sincs hogy kell, utánanézni meg már nincs időm (meg kedvem se) ezért megkérnélek téged, hogy jelöld a kezdőlapra. Előre is köszi! Ja, meg akkor már a Scorpions/Aerosmith cikkeket is leellenőrizhetnéd! Rcooley 2011. december 15., 18:28 (CET)

40 years of Queen

Hali! Nincs tudomásod róla, hogy a 40 years of Queen nem akar majd megjelenni magyarul? Egyébként van valami infód a könyvről, hogy milyen lehet? Peligro (vita) 2011. december 15., 22:17 (CET)

Más: a Bret-féle könyv, amelyikből a turnékat is írod, mennyire tér ki az albumok felvételeire? Peligro (vita) 2011. december 15., 23:30 (CET)

Hát igen, csak Queen Ltd. kiadvány, fenntartással kell kezelni. az amazonon pár helyen bele is lehet olvasni. Peligro (vita) 2011. december 15., 23:41 (CET)

FV-flood

Szia! Kérhetnél egy ideiglenes botflaget a WP:BÜRÜ-n, amíg végigmész az ábécén, mert teljesen használhatatlan a friss változtatások listája. Ilyenkor ez a szokás, van rá néhány precedens. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 17., 10:48 (CET)

Akkor is meg lehet csinálni, ha tulajdonképpen ez nem bot, csak az AWB-t használom? --Ary vita 2011. december 17., 10:52 (CET)

Igen. (Szerintem az is bot, de most nem erről van szó.) Pl. amikor én tömegesen töröltem a vitalapredireket, akkor nekem is szóltak, hogy töröljem inkább botmódban, és működött a dolog. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 17., 10:53 (CET)

Én eredetileg arra gondoltam, hogy a saját nevedre kérjél botflaget, de így még jobb. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. december 17., 11:02 (CET)

Így egyszerűbb lesz. Nem keveredik a kettő. --Ary vita 2011. december 17., 11:04 (CET)

Valami nem kerek, még mindig látszik az FV-n a változtatás, pedig megkaptam a botflaget az Arybotra. --Ary vita 2011. december 17., 11:29 (CET)

Oké, úgy tűnik most már jó. --Ary vita 2011. december 17., 11:39 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 01:13 (CET)

Köszönöm szépen! Kellemes ünnepeket! :-) --Ary vita 2011. december 24., 10:05 (CET)

Kategória:Bruce Dinckinson-albumok

Szia, ebben van egy typo. :) --Pagonyfoxhole 2011. december 25., 18:38 (CET)

Köszi! Fel se tűnt. Nem én hoztam létre, de javítva. --Ary vita 2011. december 25., 18:43 (CET)