Van Hool A300

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Van Hool A300
Budapesten 2015-ben
Budapesten 2015-ben
Gyártási adatok
Gyártó Van Hool
Típus szóló
Utasparaméterek
Szállítható személyek száma 98 fő
Méretek
Hosszúság 11 990 mm
Szélesség 2 450 mm
Magasság 2 910 mm
Tömeg 11 650 kg
Legnagyobb össztömeg 18 745 kg
Műszaki adatok
Motor

MAN D2066 LOH EURO 5

DAF PR EURO 5
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Van Hool A300 témájú médiaállományokat.

A Van Hool A300-as típusú autóbuszokat a belgiumi Van Hool vállalat gyártja 1991-től. Az jármű kéttengelyes, a Benelux államokban különösen elterjedt. Többfajta motorral, illetve sebességváltóval rendelhető az autóbusz. Dízel, elektromos, hibrid, és troliváltozatát is gyártják.

Beszerzés a BKV-nál[szerkesztés]

2010. december 1-jén jelent meg a nyílt nemzetközi pályázati felhívás a rendelkezésre álló flotta nagyságától függően 10 és 20 közötti darabszámú használt, városi alacsony padlós szóló autóbusz beszerzésére. A pályázat eredményhirdetése április 14-én megtörtént. A nyertes a Hollandiában bejegyzett Womy Equipment Supply nevű társaság. A 13 db Van Hool A 300-as szóló, alacsony padlós használt autóbusz 26.250 EUR/jármű áron kerül a BKV Zrt. tulajdonába. A járművek ára (kb. 7 millió Ft) jelentősen kevesebb, mint egy öreg autóbusz felújítási költsége, ráadásul alacsony padlós és környezetbarátabb járművet kapnak a budapestiek.

Az autóbuszokat a budapesti arculathoz igazodva fényezték, valamint megnövelték a nyitható ablakfelületeket, zárt vezetőfülkét alakítottak ki, és Spheros klímaberendezéssel szerelték őket. A buszok jelentős részben azonos típusúak a Brüsszelből használtan két éve beszerzett csuklós Van Hool buszokkal, amelyek üzemeltetési tapasztalatai igen kedvezőek. A beszerzés fedezete szerepel a Budapesti Közlekedési Központ által előkészített, minden eddiginél nagyobb összegű 2011. évi tömegközlekedési beruházási támogatásban, azaz a BKV beruházási tervében. A használt járművek beszerzése a hannoveri villamosok, az eberswaldei trolibuszok és a Van Hool szólóbuszok után is folytatódik, a szintén folyamatban van a közbeszerzési eljárás 30 db további használt autóbusz beszerzésére. Hangsúlyozzák, hogy a használt járművek nem helyettesítik az új járművek beszerzését – ennek előkészítésén a BKK és a BKV közösen dolgozik.[1]

Források[szerkesztés]