Szerkesztővita:Molina

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Molina!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: balint36 🚌 buszmegálló 2019. január 31., 17:22 (CET)

Források[szerkesztés]

Üdv! Miért tüntetsz fel fiktív forrásokat (pl. Színházi adattár), miközben a cikket kimásolod a Szlovákiai magyar adatbankból? Konkrétan a Lelkes Júlia cikkre gondolok, de azt hiszem, nem ez az egyetlen eset. – Vépi vita 2019. július 29., 14:58 (CEST)

Veress László (színművész)[szerkesztés]

Szia! A Veress László (színművész) cikkhez nem adtál meg semmilyen forrást. Azért is hozom szóba, mert a közelmúltban hunyt el, és ilyenkor ha lehet még fontosabb, hogy pontosan dokumentáljuk az adatok helytállóságát. Gondolom abban egyetérthetünk, hogy senkinek az életrajzába nem szerencsés egy haláleseti dátumot forrás nélkül betenni. Én most a halálára betettem egy forrást, de attól még az életpályája teljesen forrásolatlan maradt. Kérlek ezt vedd nagyon komolyan: forrás nélkül ne szerkessz a Wikipédián, lásd: WP:FORR. Kiemelten fontos a források precíz megadása élő személyek és friss halálesetek esetén. Köszönöm, szia Palotabarát vita 2019. november 23., 09:16 (CET)

„Charlie Chaplin”[szerkesztés]

Szia!

Biztos a dátum, hogy "1972"?

"Oscar-díj = Legjobb eredeti filmzene
1972 Rivaldafény"

misibacsi*üzenet 2020. január 26., 08:06 (CET)

Források 2.[szerkesztés]

Üdv! Mi a ráció abban, hogy cikkeidet források helyett (a standard port.hu és IMDb kivételével) a részben nincs forrás sablonnal látod el? Ezt is csak mától, mióta felsablonoztam két cikkedet. – Vépi vita 2020. január 30., 20:32 (CET)

Kellemesen elbeszélgetünk egymással. (Megnéztem, 2015-ben még írtál valakinek a vitalapjára...) Viszont rájöttem, hogy kerül be a részben nincs forrás sablon a cikkeidbe: mindig a legutolsó cikk legutolsó állapotát másolod ki, és azt írod át következőnek. Szóval mikor várhatunk forrást is a cikkeidhez? S most kijavítom a dátumok írását, hátha legközelebb azt is jól másolod át. – Vépi vita 2020. február 2., 07:16 (CET)