Wikipédia:Bürokraták üzenőfala/Megerősített szerkesztő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


Subicemaster[szerkesztés]

Függőben Függőben Ígéretes szerkesztő, de nem egyértelmű a kép: térjünk vissza a kérdésre két hét múlva. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. december 15., 04:48 (CET)

Subicemaster (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) számára szerintem megadható már a megerősített jog. Autósportos, de főként Forma-1-es szócikkeket szerkeszt, szerintem jól. – Gerry89 vita 2018. december 11., 15:47 (CET)

  • Symbol support vote.svg támogatom – BenKor FlaggedRevs-2-1.svg üzenet 2018. december 12., 16:24 (CET)
  • Symbol question.svg kérdés: Én azért kíváncsi lennék, hogy mi alapján módosítgat adatokat, mert belenézvén szúrópróbaszerűen néhány szerkesztésébe, nem úgy láttam, hogy megadna forrásokat.
  • Symbol opinion vote.svg megjegyzés: A szerkesztőlapjának linkelt szakaszában pedig alapvető helyesírás hibák sorakoznak. Remélem, szócikknévtérben nem így dolgozik! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. december 14., 09:46 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg Ellenzem. A vitalapom vonatkozó szakaszában olvasható díszkurzus okán úgy vélem, ez a megerősítettség még egy kissé korai. Azt állítja, forrásolja az adatokat, de ez a szerkesztéseiben nem látszik. A kérésre, miszerint mutassa meg, hol forrásolt utoljára, kitérő választ adott (jelen indoklás írása közben mutatott egyet). Válaszából az derül ki, hogy még nincs tisztában a Wikipédia alapjaival. A források nélkül megadott adatok kapcsán nem a források megadása volt számára a megfelelő lépés, hanem azok törlése. Az pedig, hogy egy ilyen ügyben minden válasza mellé odatesz egy vigyort (még azután is, hogy ezt szóvá tettem neki), nálam komolytalanná teszi a hozzáállását. Nálam nem nyert bizalmat a megerősítettségre. Szerintem ezzel még egy kicsit nem ártana várni. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. december 14., 14:39 (CET)
Symbol opinion vote.svg megjegyzés: Azoknak, akik csak a vitalapomat néznék, jelzem, hogy ezzel a szerkesztéssel Subicemaster eltávolította a szmájlikat. (Mondjuk így most kissé értelmetlenné válik az erre tett megjegyzésem, de így legalább látszódik.) Hungarikusz Firkász Ide írkássz!
  • Symbol oppose vote.svg Ellenzem. Korai még. – WikimakerXmessage 2018. december 14., 15:57 (CET)
  • Symbol opinion vote.svg megjegyzés Aktívan kommunikál, én ezt ígéretesnek tartom! Szerintem néhány hónap és belejön, egy jóindulatú, kedves és lelkes szerkesztőről van szó. Szerintem ez önmagában egy nagyon jó kiindulópont. Mosolygó fejeket meg én is használok :) Száz szónak is egy a vége: nekem szimpatikus a hozzáállása. nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2018. december 14., 16:52 (CET)
Nyiffi: Én is használok, de nem minden egyes hozzászólás végén, aminek van egy bizonyos nem pozitív behatása. Egyébként én is úgy vélem, hogy nem kell(ene) neki sok a megerősítettséghez, pár hónap gyakorlás... Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. december 14., 19:14 (CET)
@Hungarikusz Firkász: lehet, hogy kell neki még gyakorlás, de védelmében annyit megjegyzek, hogy szerkesztéseinek 99.99%-a statisztikai adatok frissítése, felvitele. Ezekhez jegyzetszerű forrásmegadást én is ritkán használok, vagy most nem tudom mit hiányoltál. Illetve honnan. Pedig én aztán forrásolok, múltkor forrásfetisisztának is tituláltak. :) Szóval értem is meg nem is amit írtál. Gerry89 vita 2018. december 14., 22:24 (CET)
  • Symbol oppose vote.svg ellenzem Ritkán szólok hozzá a bürokraták dolgához, de most azért teszem, mert én pont fordítva gondolom: éppen a statisztika az a rész, ami csak forrás megadással ér valamit. A másik meg az a megjegyzés lenne, hogy a helyesírási szabályokat is komolyan kellene venni a wikiben (központozás, szóköz, ban-ben stb., igaz csak vitalapon). Én várnék még a megerősítéssel, bár a jelek szerint jó szerkesztő lesz belőle, nem is sokára. – Porrimaeszmecsere 2018. december 14., 23:24 (CET)


Az itt és itt folyó beszélgetésekből úgy érzem, hogy egy jószándékú, segítőkész szerkesztőről van szó, ugyanakkor valós alapjai vannak Hungarikusz Firkász észrevételeinek is.

HuFi vitalapján írtakból azt látom, hogy az érintett szerkesztő a kritikákat elfogadja, szeretne megfelelni az elvárásoknak, igyekszik javítani amit egy tapasztaltabb szerkesztő kifogásol: pozitív személyiség. Kommunikációjából számomra úgy tűnik, hogy a szerkesztő valószínűleg a fiatal generációhoz tartozhat, én ennek tudom be a mosolygós fejek használatát (és az engem jobban zavaró chat stílusú tőmondatos, kommunikációt is).

Mivel a fentebb véleményt alkotók egyetértenek abban, hogy egy ígéretes szerkesztőről van szó, és több fronton is azon dolgozunk, hogy miként vonjunk be új szerkesztőket a szerkesztésbe, illetve a kezdő szerkesztőket hogy tartsuk meg, így azt javaslom ne akarjunk ebben a kérdésben most dönteni.

A szakaszt függőbe teszem, és térjünk vissza a kérdésre két hét múlva: ennyi idő alatt van remény, hogy az érintett szerkesztéseivel meggyőzi a jelenleg még kételkedőket, illetve munkájával további szerkesztőket tud meggyőzni alkalmasságáról.

@Subicemaster: Arra kérlek gondold át, hogy mennyire komolyak a szándékaid: a színpadias kivonulások nem sajnálatot, hanem ellenérzést, visszatetszést szoktak kiváltani a szerkesztőkből. Ha komolyan gondolod, hogy számíthatunk rád, hogy a szerkesztőtársunk akarsz lenni, akkor örülünk Neked, szívesen látunk, de akkor a lehetőségeidhez képest tedd oda magad az elkövetkező hetekben. Ha segítségre van szükséged, akkor biztos tudsz találni: ez egy egymást segítő közösség, mindenki más területen aktív, de mindig vannak olyan szerkesztők, akik szívesen támogatnak kezdőbbeket (ha nem találsz ilyet, akkor keress meg a vitalapomon). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. december 15., 04:48 (CET)

Flo3030[szerkesztés]

Flo3030 (vita | szerk. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika) számára szerintem megadható már a megerősített jog. Autósportos, de főként Forma-1-es szócikkeket szerkeszt, szerintem jól. – Gerry89 vita 2018. december 11., 15:47 (CET)

  • Symbol support vote.svg támogatomWikimakerXmessage 2018. december 11., 15:51 (CET)
  • Symbol support vote.svg támogatom – BenKor FlaggedRevs-2-1.svg üzenet 2018. december 12., 16:23 (CET)
  • Megbízható, ügyes, szorgalmas és nem utolsó sorban emberséges, kedves szerkesztő. Nekem már Gerry89 vitalapján (11.22. 22:12) megakadt a szemem a válaszán. :-) Szerintem az eddigi mentorai továbbra is vállalják, hogy segítik és ránéznek, szóval én is Symbol support vote.svg támogatom. Gg. AnySymbole-faune.pngÜzenet 2018. december 12., 16:37 (CET)

A kért jogot beállítottam. Jó szerkesztést. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. december 12., 17:14 (CET)

@Flo3030: Még annyit szeretnék kérni (elnézést, hogy utólag, elfelejtettem beleírni a lezárásba), hogy használd kicsit lelkesebben a szerkesztési összefoglalókat: bár nem kötelező, de erősen ajánlott. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. december 12., 23:50 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés-- Lehet, hogy félreértem a dolgot, de mintha az domborodna ki, hogy hú de jól tud adatokat innen oda másolni (persze, jogtisztán).

Csak felmerül bennem, hogy ehhez a tevékenységhez nem szükséges feltétlenül a megerősített státusz. Kényelmesnek persze kényelmes a számára.

De aki nem szokott folyószöveget szerkeszteni, fogalmazni, az vajon hogyan fogja ellenőrizni mások szócikkeinek fogalmazását, stílusát, helyesírását, lexikonszerűségét?--Linkoman vita 2018. december 14., 22:40 (CET)

@Linkoman: Nem tudom melyik szerkesztőhöz akartál hozzászólni, de ez a szakasz a megerősített szerkesztői jogról szól; az ezzel a joggal rendelkezők nem tudnak más szerkesztűk után ellenőrizni, csupán a saját szerkesztéseik jelennek meg ellenőrzöttként (ha előtte egyébként ellenőrzött volt a szócikk).
Másold át kérlek az üzenetváltásunkat ahhoz, akihez szántad (Flo3030 már megkapta a jogot, Subicemaster még elbírálás alatt). – EniPort eszmecsere eszmecsere 2018. december 15., 00:53 (CET)

Symbol opinion vote.svg megjegyzés- Kevertem a fogalmakat. Bocs.--Linkoman vita 2018. december 15., 10:39 (CET)