Kolozsvár vasútállomás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Kolozsvári vasútállomás
A vasútállomás homlokzata
A vasútállomás homlokzata
Cím
Ország Románia
Hely  Románia, Kolozsvár, Állomás tér 1-3.
UIC állomáskód 5341401
IBNR állomáskód 5300027
Műemlékvédelmi besorolás műemlék
Építési adatok
Építés éve 1902
Megnyitás 1870
Felhasznált anyagok tégla
Tervező Pfaff Ferenc
Építész(ek) Pfaff Ferenc
Felhasználási terület vasútállomás
Tulajdonos CFR
Üzemeltető Căile Ferate Române
Szomszédos állomások
  • Kisbács vasútállomás
  • Szamosfalva vasútállomás
Időzóna
Vasútvonalak
Elhelyezkedése
Kolozsvári vasútállomás (Románia)
Kolozsvári vasútállomás
Kolozsvári vasútállomás
Pozíció Románia térképén
é. sz. 46° 47′ 04″, k. h. 23° 35′ 11″Koordináták: é. sz. 46° 47′ 04″, k. h. 23° 35′ 11″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Kolozsvári vasútállomás témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A kolozsvári vasútállomás téglaborítású épülete az Állomás téren található. A romániai műemlékek jegyzékében a CJ-II-m-B-07345 sorszámon szerepel.

1902-ben épült Pfaff Ferenc tervei alapján. Az előző, fából készült indóház építését és az első vasúti sínek lefektetését 1869. január 7-én kezdték el. A térségi közlekedést kiszolgáló kisállomást 1975-ben építették.

Átmenő vonalak[szerkesztés]

Közlekedéstörténet[szerkesztés]

1872-ben avatták fel a NagyváradBrassó vasútvonalat, amelynek legfontosabb állomása a kolozsvári volt. Ezt követően 1873. augusztus 14-én megindult a vasúti közlekedés a Kolozsvár–Brassó vonalon is. 1890-ben Nagyvárad és Kolozsvár között már naponta 3 személy- és 2 gyorsvonat közlekedett.

1893-tól a vasútállomás és a Fő tér között gőzmozdony vontatta „közúti vasút” (helyi nevén ájváj) szolgálta a forgalmat; a balesetek miatt 1902-ben ezt felszámolták.

1944. június 2-án az amerikai légierő szőnyegbombázása a vasúti pályaudvart és 600–700 méter széles sávban a környékét érintette. Az állomás épületének jelentős része romba dőlt.

1959-ben a Kolozsvár első trolibuszvonala az állomást kötötte össze a város keleti felével. 1987-től a Monostor negyed – Vasútállomás – Nehézgépgyár útvonalon beindult a villamosközlekedés is.

Fejlesztések[szerkesztés]

Kolozsvár állomás

Peronmagasítás[szerkesztés]

Most már Kolozsváron is az európai szabványoknak megfelelő magasságú peron várja az utasokat. A munkálatokat 2012 júniusában kezdték és novemberre kellett a tervek szerint befejeznie a korszerűsítést végző vállalatnak.[1] A magasítást a 2-es, a 3-as, a 4-es és az 5-ös peronokon végezték el.

Történelmi események[szerkesztés]

  • 1936. június 6-án a pályaudvaron köszöntötték a Bukarest felé utazó Edvard Benešt.
  • 1958. február 28-án a Kádár János vezette magyar pártküldöttség megállt Kolozsváron, és az állomás előtti téren tartott népgyűlésen, Kádár mellékesnek nyilvánította a határok kérdését.
  • 2014. május 27-én az épület homlokzatán emléktáblát avattak az észak-erdélyi deportált zsidók emlékére.[2]

Forgalom[szerkesztés]

Nemzetközi forgalom[szerkesztés]

Járat Útvonal Gyakoriság
Hargita nemzetközi InterCity Budapest-KeletiSzolnokTörökszentmiklósKisújszállásKarcagPüspökladányBárándSápBerettyóújfaluMezőpeterdBiharkeresztesEpiscopia Bihor (Biharpüspöki)Oradea (Nagyvárad)Aleșd (Élesd)Bratca (Barátka)Ciucea (Csucsa)Huedin (Bánffyhunyad)Aghires (Egeres)Cluj-Napoca (Kolozsvár) (december végén és nyári időszakban közvetlen kocsi: – Câmpia Turzii (Aranyosgyéres)Războieni (Székelyföldvár)Luduș (Marosludas)Iernut (Radnót)Târgu Mureş (Marosvásárhely)) – Gherla (Szamosújvár)Dej Călători (Dés)Beclean pe Someș (Bethlen)Sărățel (Szeretfalva)Deda (Déda)Toplița (Maroshévíz)Gheorgheni (Gyergyószentmiklós)Izvoru Oltului (Csíkszentdomokos)Siculeni (Madéfalva)Miercurea Ciuc (Csíkszereda)Băile Tuşnad (Tusnádfürdő)Sfăntu Gheorghe (Sepsiszentgyörgy)Braşov (Brassó) Napi 1 pár
Corona nemzetközi InterCity Budapest-KeletiSzolnokTörökszentmiklósKisújszállásKarcagPüspökladányBárándSápBerettyóújfaluMezőpeterdBiharkeresztesEpiscopia Bihor (Biharpüspöki)Oradea (Nagyvárad)Aleșd (Élesd)Huedin (Bánffyhunyad)Cluj-Napoca (Kolozsvár)Gherla (Szamosújvár)Dej Călători (Dés)Beclean pe Someș (Bethlen)Sărățel (Szeretfalva)Deda (Déda)Toplița (Maroshévíz)Gheorgheni (Gyergyószentmiklós)Izvoru Oltului (Csíkszentdomokos)Siculeni (Madéfalva)Miercurea Ciuc (Csíkszereda)Băile Tuşnad (Tusnádfürdő)Sfăntu Gheorghe (Sepsiszentgyörgy)Braşov (Brassó) Napi 1 pár
Corvin nemzetközi gyorsvonat (közvetlen kocsikkal Wien Hauptbahnhof (Bécs)HegyeshalomMosonmagyaróvárGyőrTatabányaBudapest-KelenföldFerencvárosBudapest-Keleti)SzolnokTörökszentmiklósKisújszállásKarcagPüspökladányBerettyóújfaluBiharkeresztesEpiscopia Bihor (Biharpüspöki)Oradea (Nagyvárad) – (Oșorhei (Fugyivásárhely) →) Tileagd (Mezőtelegd) – (Telechiu (Mezőtelki) →) Aleșd (Élesd) (← Vadu Crișului (Rév)) – Șuncuiuș (Vársonkolyos)Bratca (Barátka)Ciucea (Csucsa)Huedin (Bánffyhunyad)Aghireș (Egeres)Cluj-Napoca (Kolozsvár) Napi 1 pár
Transilvania EuroCity Wien Hauptbahnhof (Bécs)HegyeshalomMosonmagyaróvárGyőrTatabányaBudapest-KelenföldBudapest-KeletiSzolnokTörökszentmiklósKisújszállásKarcagPüspökladány (közvetlen kocsikkal tovább Nagybánya felé)BárándSápBerettyóújfaluMezőpeterdBiharkeresztesEpiscopia Bihor (Biharpüspöki)Oradea (Nagyvárad)Aleșd (Élesd)Șuncuiuș (Vársonkolyos)Bratca (Barátka)Ciucea (Csucsa)Huedin (Bánffyhunyad)Cluj-Napoca (Kolozsvár) Napi 1 pár

Belföldi forgalom[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]