Ferrari F2012

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Felipe Massa teszteli a Ferrari 2012 versenyautót 2012. február 7-én (Circuito Permanente de Jerez)

A Ferrari F2012 versenyautót, sorrendben a 45. Formula–1-es versenyautót 2012. február 3-án mutatták be a Scuderia Ferrari hivatalos honlapján, mert az erős havazás miatt lehetetlen volt futtatni Maranellóban. A csapat véleménye szerint az autó nem túl esztétikus a kacsacsőr-orrkúp miatt.

Ez az első versenyautó, ami Pat Fry technikai igazgató vezetése alatt készült. A vezető tervező a görög származású Nicolas (Nikos) Tombazis. A 2,4 literes V8-as motor és a KERS a Ferrari saját konstrukciója. Az elsőkerék-függesztés innovációnak számít. Az autó versenyzővel és teli üzemanyagtartállyal együtt 640 kg-ot nyom. Üzemanyaggal és kenőolajjal a Royal Dutch Shell, gumiabroncsokkal pedig a Pirelli látja el.

Fő szponzorai: Acer, AMD, Fiat, Kaspersky Lab, Banco Santander, Royal Dutch Shell, Philip Morris International (Marlboro hirdetés tilos a cigaretta reklámok betiltása miatt).

A Ferrai F2012 versenyautót a Scuderia két pilótája, Felipe Massa és Fernando Alonso vezeti majd a 2012-es Formula–1 világbajnokságon.

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Ferrari F2012 című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.