Wikipédia:Kocsmafal (kezdőknek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(WP:KF-K szócikkből átirányítva)
Kocsmafal – kezdők és botladozók szekciója
Ebben az új szerkesztőknek fenntartott szekcióban teheted fel kérdéseidet a többi szerkesztőnek, ha még nem igazodsz ki kellőképpen a Wikipédiában.
 • Személyes segítőnek ajánlkoznak a mentorok.
 • Érdemes körülnézni a Gyakran ismétlődő kérdések oldalán is!
 • A már megoldódott problémákról szóló szakasz elejére az áttekinthetőség érdekében illeszd be a {{megoldva|~~~~}} sablont.
 • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új szakasz nyitása!
 • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával)!
 Tippek a Kocsmafal hatékonyabb használatára
 • Ha egy jó ötletednek nem akad pillanatnyilag megvalósítója, de többen helyeslik, vedd fel a később megvalósítandó Jó ötletek tárházába, nehogy elsüllyedjen a kegyetlenül falánk archívumban!
 • Ha azonnali válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!
 • Ha személyes segítőtársat szeretnél, akivel megbeszélheted szerkesztési problémáidat, akkor ide kattintva kérhetsz mentort magadnak.
 • Ha nem tudod eldönteni, hogy valamely speciális probléma/feladat kire tartozik, nézz körül a különleges szerkesztői jogokkal felruházott Wikipédia-munkatársak feladatkörét ismertető lapon!
 • Ha valamilyen enciklopédikus információ után kutattál a cikkekben, de nem találtad meg, fordulj a Tudakozóhoz.
 Archívumok | Az archívumok tartalomjegyzéke

06. 06. 06. · 06. 12. 27. · 07. 02. 25. · 07. 08. 11. · 08. 02. 25. · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31 · 32 · 33 · 34 · 35 · 36 · 37

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) Ha a harmadik képecskére kattintasz a szerkesztőablak fölött, akkor az beír helyetted négy hullámvonalat. Ezek jelzik a szoftvernek, hogy ide kívánod az aláírásodat dátumostul.

Mentorkeresés: ~~Hogyan rakhatok kepet a cikkemhez?~[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: egy romaniai koltorol irtam, roman nyelvbol magyarra forditas: Sorin Titel
 • Néhány szó a hátteremről: elsoeves egyetemista vagyok, ujsagirason, Romaniaban. Egyetemi hazikent kaptuk, hogy egy wikipedia oldalt szerkesszunk.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Nem tudok kepet berakni a cikkembe, ezen belul nem tudom, hogy lehetne esztetikusabb a wiki oldalam...szerkeszteni szeretnem a tartalomjegyzekemet is.

Vass Réka-Erzsébet vita 2017. június 5., 19:47 (CEST)

Először is megpróbáltam rendet rakni: a szócikk-kezdemény most Sorin Titel címen található, az átnevezések után maradt lapokat (Szerkesztő:Vass Reka, Wikipédia:Sorin Titel, Wikipédia-vita:Sorin Titel) pedig törlésre jelöltem.
Ahhoz, hogy be tudj rakni egy képet a szócikkbe, a képet fel kell tölteni – vagy a Wikimédia Commonsba a c:Special:UploadWizard lapon, vagy a magyar Wikipédiára a Speciális:Feltöltés lapon (utóbbi csak kivételes esetben ajánlott). Ha a román szócikkben szereplő képet szeretnéd beilleszteni, legegyszerűbb, ha a leírólapján található „Copiați la Commons cu ajutorul lui CommonsHelper” linkre kattintva viszed át a Commonsba. (Én nem tudok románul, úgyhogy inkább nem próbálkoznék vele.) A képet ezután egyszerűen a fájlnevet hivatkozásként beírva tudod beilleszteni (pl. [[Fájl:Sorin Titel.jpg]]), a román cikkben is látható, keretezett és jobbra lebegtetett formátumhoz a bélyegkép vagy thumb paraméter használandó: [[Fájl:Sorin Titel.jpg|bélyegkép]].
A cikken mindjárt szépítek egy kicsit, azt nem nagyon tudom elmagyarázni.
A tartalomjegyzéket nem lehet kézzel szerkeszteni, az automatikusan jön létre a fejezetcímekből (== Fejezet ==, === Alfejezet ===, ==== Al-alfejezet ==== stb.). – Tacsipacsi vita 2017. június 5., 20:32 (CEST)

Mentorkeresés: Makkzs vita[szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. Megoldva – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. június 10., 12:26 (CEST)
 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Egyetlen problémám van jelenleg: valaki kétszer töltötte fel ugyanazt a képet Cser Krisztián - jellemzően - általam szerkesztett oldalára, és a művészt zavarja, hogy a kép duplán szerepel. Nem jöttem rá, hogy a másodikat miként lehetne törölni. Nagyon örülnénk, ha valaki ezt vagy megmondaná, vagy egyszerűen letörölné a másodikat. Köszönettel Makk Zsuzsanna Makkzs vita 2017. június 10., 11:54 (CEST)

Egyszer lett feltöltve, csak a Wikidatáról automatikusan betöltődik az infoboxba, és pluszban be lett illesztve a szócikkbe is. Töröltem a szócikkből, most csak egyszer látszik. – EniPort eszmecsere eszmecsere 2017. június 10., 12:26 (CEST)

Újra létrehozott, egyszer már törölt lap esetén a teendő[szerkesztés]

Sziasztok!

Mi történik olyankor, ha egy lap törölve lett (nevezetesség hiánya miatt / vélhetően öncikk), majd pár hónapra rá újra létrejött a cikk az előző helyén? A K. Toók László cikkről volna szó. Ilyenkor új törlési megbeszélés indul, vagy pedig egyből törlés?

Argathron vita

Mivel még mindig nincs független forrás, mely alátámasztaná a nevezetességét, az előző két TMB törlési indoka most is fennáll, ezért azonnali eljárásban töröltem. – Rlevente Műemlék piktogram2.png üzenet 2017. június 15., 14:50 (CEST)

Segítségkérés[szerkesztés]

Szerkesztő:Laird42 kér segítséget kezdőként az általa írt életrajzi szócikkhez, aminek a vázlata a Szerkesztő:Laird42/próbalap lapon van. A formázást átírtam, de a többiben segítsetek neki. – b_jonas 2017. június 19., 09:11 (CEST)

Mentorkeresés: Carlapati vita[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában: Filmek, sorozatok, szinészek
 • Néhány szó a hátteremről : szeretem a történelmet, filmet, mások életrajzát.
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim: Hogy lehet képet berakni ? Táblázatot csinálni ?

Carlapati vita 2017. június 23., 14:44 (CEST)

Mentorkeresés: Kokakornel vitajózsi[szerkesztés]

 • Témáim a Wikipédiában:
 • Néhány szó a hátteremről:
 • Mentort kérek magam mellé, ezek a szerkesztési gondjaim:

Kokakornel vita 2017. június 25., 14:23 (CEST)