Szerkesztő:Xia/vitalap2008.1/5

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Mentor!

Lados István (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) mentorául szeretne téged. Karmelaposta 2008. július 31., 05:46 (CEST)

kit36a

Szia. Aspendost olvasd el a kocsmafal(jogi)-n. A Saját munkarészedet vissza tudod állítani a laptörténet megfelelő sora alapján (én nem értek hozzá, azért nem csináltam meg). Bocs. Szia. kit36a vita 2008. július 31., 09:49 (CEST) Anatóliából kivettem az ANA012_KT080702 KÉPET, MÉG MIELŐTT EZT IS JOGSÉRTŐNEK MINŐSÍTENÉK. Szia. kit36a vita 2008. július 31., 10:55 (CEST)

Helpdesk to Teemeah

Nem értem a vita szerkesztés menetét! Az a bajom, hogy nem látom át a menetét, hogy például ez is, amit most írok megjelenik-e, hol jelenik meg, és miért ott jelenik meg. Ehhez kérnék egy kis eligazítást. – Lados István vita 2008. július 31., 13:09 (CEST) Lados 2008. július 31. 13:08

wikiegyetem

http://beta.wikiversity.org/wiki/Kezd%C5%91lap itt lehet lefordítani a kezdőlapot. A fordítását én úgy kezdtem el, mint akármelyik egyéb szócikk fordítását, innen: http://en.wikiversity.org/wiki/Wikiversity:Main_PageBalasyum disputatio 2008. július 31., 17:23 (CEST)

Wikiegyetem

üdv. Még idén áprilisban vetette fel Kisbes a Wikiversity magyarosítását. Láttam a lapján, hogy akkor jelentkeztél erre. Most én is be szeretném ezt indítani, már egy ideje egyedül dolgozom a dolgon, de így nagyon lassan megy az egész. Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e kedved beszállni legalább a project elején, míg elkészítjük a lapot? véleményem szerint onnantól minden könnyebben menne. várom válaszod, üdv: – Mdonci vita 2008. október 25., 18:44 (CEST)

Lubich

Szia. A kiemeltre javasoltak között lévő Chiara Lubich szócikknél írtál egy feltételt, ezen próbáltam ott ügyködni. Megnéznéd ismét? Köszi. Sudika vita 2008. október 27., 17:01 (CET)

Na, ma hatásosan javítottunk a forrásokon. Meg tudod nézni újra, esetleg tanúzni is? Köszi. Sudika vita 2008. november 4., 19:13 (CET)

saygi takdir

Szia Teemeah!

Gratulálok a kiemelt szócikkhez. Nagyon szép, nagyon tartalmas, nagyon érdekes! Kérlek, add át azoknak is, akik segítettek. Te voltál az első, aki írt a wiki-n nekem, persze megnéztem a szerkesztői lapod és már akkor is csak ámultam-bámultam... Hihetetlen energiád (energiátok) van! Nem mellesleg egyszer jártam Isztambulban, és azóta is visszavágyom, szóval nagyon is osztozom a rajongásban.

Anibell vita 2008. október 31., 22:33 (CET) ja! és szavaztam is :) – Anibell vita 2008. október 31., 22:38 (CET)

Törökország, 1919

Szia!

Egy kis segítség kellene a következőkben:

Érdekelne, hogy az 1919-ben tartott Erzurumi kongresszusnak mik voltak a főbb eredményei. Mi olvasható ezen a táblán? [Image:ErzurumKongresiKararlari.JPG]

Mi a lényege ennek a memorandumnak, felhívásnak? ([1] Narvalo vita 2008. november 7., 15:00 (CET)

Hány éves is kend? ;-D

Ui.: Gratulálok! (Mármint Emrének :-)). Cassandro Ħelyőrség 2008. november 7., 23:54 (CET)

Neked való?

Szia, Timi! A Tarkan egyértelműsítő lapra több mint 100 hivatkozás mutat[2] - ki kellene bogozni és helyrepofozni... – Hkoala 2008. november 8., 20:25 (CET)

A kibogozásra akkor is szükség lesz :( Vagy biztos vagy benne, hogy a hivatkozások mind az énekesre mutatnak? – Hkoala 2008. november 8., 21:03 (CET)

Könnyű vasút és elővárosi vasút összefoglaló neve?

Szia! Kisebb vita előtt/közben/után átmásoltam a Kocsmafalra írt kérdésedet a Közlekedésműhely vitalapjára. – CsGábormegbeszélés 2008. november 10., 17:02 (CET)

Nézz rá mégegyszer a vitalapra. Találtam egy ábrát és egy cikket az elnevezésekről, csoportosításról. – CsGábormegbeszélés 2008. november 12., 00:55 (CET)

Isztambul tömegközlekedése

a cikkeidhez itt találsz némi infot: Railway Journal 2008. október. Ha nem probléma, a végén át fogom olvasni, és ki fogom javítani szakmailag, mert nem olyan egyszerűek az ottani járművekre az elnevezések. (pl. az LRT ott mást jelent, mint pl.az Usában, vagy Spanyolországban - ez egy divatnév manapság)

Ja, egyébként voltam közben Isztambulban, nagyon klassz volt :)) – Mestska vita 2008. november 13., 08:56 (CET)

Ja, és olyan nincs hogy könnyű vasút :) – Mestska vita 2008. november 13., 08:57 (CET)

Elnevezésügyben szeretném ajánlani ezt a cikket: Vasúti közlekedési módok rendszerezéseCsGábormegbeszélés 2008. november 13., 12:21 (CET)

Az lrt az light rail transit angolul, lényegében egy új fogalom, melyet többféleképpen használnak. Az usában kvázi minden új villamosüzemet így neveznek, megkülönböztetve a streetcar hagyományos elnevezéstől. Európai terminológiával a jellemzően védett vonalvezetésű, emelt szintű paraméterekkel megépített villamosvonalakat nevezik így, melyek esetenként pl. földalatti szakasszal is rendelkeznek. A terminológia határok viszont a rendszerek egybemosódása és átjárhatóságáa miatt egyre nehezebben értelmezhető. Magyar terminológiában közúti gyorsvasút a neve, és egyrészt belefér az emelt paraméterekkel megépített villamos, de esetleg akár egy hév jellegű, nem teljesen szegregált vonal is.

Az isztambuli hafif metro mind kapacitásilag, mind kiépítésileg sokkal közelebb áll a metróhoz, mint a villamoshoz. Teljesen szegregált, vasúti paraméterekkel épített pályán, nagykapacitású szerelvényekkel közlekedik. Magam részéről szívesen definiálnám könnyűmetrónak, de maradva a fentieknél a közúti gyorsvasút kategória talán a legmegfelelőbb, kifejtése pedig a metróhálózat cikkben történhetne meg.

Megjegyezném, hogy bár a T4 villamosnak van számozva, kiépítési paramétere megegyezik a hafif metróval, tehát kifejtését szintén a metróhálózaton belül lehetne legjobban szakmailag indokolni, hivatkozzással a villamoscikkből.

Az elnevezések egyébként manapság nagyon összemosódnak, nehéz szétválasztani őket, némelyik vonal elnevezése nekem is problémát okozott pl. a koreai metrós cikkekben. – Mestska vita 2008. november 13., 13:45 (CET)

Persze, a villamosos cikkből semmiképp ne vedd ki, de szerintem a metrós cikkben is érdemes megemlékezni róla. – Mestska vita 2008. november 13., 14:02 (CET)

De, a Hafif metró leginkább az LRT kategóriába sorolható be angolszász értelmezés alapján :) Ennek hazai megfelelője a közúti gyorsvasút :) A cikkeket egyébként átolvastam, ha lesz egy kis időm, akkor bele is fogok irkálni, mert több más, apróbb dolog is javításra szorul véleményem szerint. De tetszik, hogy ennyire minden témakört írsz, ami török témájú :)) – Mestska vita 2008. november 13., 14:10 (CET)

utolsó kérdésedre a válasz igen, bár kétségtelen, hogy hobbiból is érdekelnek a városi kötöttpályás rendszerek megoldásai. – Mestska vita 2008. november 13., 14:20 (CET)

szia, ezzel a metrobussal némi gond van. Mégpedig az, hogy szerintem a második vonal még nem üzemel. Az üzemeltető honlapján található leíráson túl minden más forrás azt mutatja, hogy csak 2009-ben fog megnyílni ez a vonal, létezésére az említetten kívül semmilyen forrás nincs. Az a forrás pedig láthatóan régen volt frissítve, mert az első vonal hosszabbodott közben, erről nincs említés. Ahogy egyébként saját magát sem támasztja alá menetrendileg. ezért töröltem a második vonal leírását egyelőre. De mivel a cikk átnézését/átírását még nem fejeztem be, így ha te is úgy gondolod, az épülő vonal leírásaként visszarakom. – Mestska vita 2008. november 14., 20:45 (CET)

Válaszoltam a Vasútműhely vitalapján. Szeretnélek megkérni, hogy ha sikerül állást foglalni a szavak magyar megfelelőjüket illetően, írd be azokat az Alapfogalmak allapra. (Kicsit még káosz van ott, de alakul a lista.) – CsGábormegbeszélés 2008. november 15., 17:33 (CET)

en:József Szakovics; en:István Szelmár

Szervusz! Az amerikai szerkesztőket ismét eltöltötte a világfelsőbbrendűség érzése és törölni akarják ezeket a cikkeket. Tudnál tenni ellene valamit, mondjuk ellenvéleménnyel? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 15., 13:52 (CET)

átirányítás

Hello

Azért csináltam átirányításlapot, mert nekem valamiért nem töltötte be, de kösz, hogy szóltál, valószínűleg az én gépemmel volt baj, vagy valami mással.ic vita 2008. november 16., 09:05 (CET)

Botmunka

Itt kértél egy botmunkát: egy kategória kiszedését a focicsapatos cikkekből. Ezt a feladatot hajtsam végre (ha szeretnéd, szívesen elvállalom), vagy már nem szükséges? (kicsit régen volt már) – Xnull vita 2008. november 16., 12:57 (CET)

A „Sportegyesületek” kategóriát eltávolítottam. Ha ennek valamelyik alkategóriáját is el kell távolítani, szólj! – Xnull vita 2008. november 16., 13:41 (CET)

İstanbul'un yeni ilçeleri

Selam Teemah, bizim köy çeşmesinde gözüme takldı mesajın. Kimse de yanıtlamamış; ben yazayım dedim. Bildiğim kadarıyla daha yeni ilçeler resmen kurulmadı. Yani İstanbul'un hâlâ 32 tane ilçesi var. Yeni ilçelerin kurulduğu, resmî olarak duyurulduğu zaman zaten Türkçe Vikipedi'de de şablon ve haritalar da değişiklik yapılır. Şimdi Macar Viki'deki şablonları da değiştirmek için erken sanırım. Yeni ilçelerin belediye başkanları (mayors) yok henüz. Birkaç ay sonra Türkiye'de yerel / lokal seçimler yapılacak ve o zaman ilçeler kurulmuş olacak / ilk başkanlar seçilecek. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler Türkiye'yle ilgili maddelerle ilgilendiğin için. Görüşmek üzere. – Danbury vita 2008. november 17., 18:23 (CET)

Cikkértékelő tool

Szia! Láttam a kocsmafalon a javaslatodat a cikkértékelőhöz. Csak azért szólok, mert nem tudom olvastad-e a kicsit megkésett válaszomat. Részletek ott... üdv: BáthoryPéter vita 2008. november 19., 22:25 (CET)

Böszörmények

Elkezdtem egy cikekt róluk, ezzel kapcsolatban olvastam a következőt:

"A böszörmény szó végső forrása a musulman. E név törökös változatai büsürman, bisirman, büsürmen. Ez utóbbi a magyar szó forrása."

Mi a véleményed erről? Köszi – Zimmy mondj el mindent 2008. november 21., 10:32 (CET)

Hálás köszönetem! – Zimmy mondj el mindent 2008. november 27., 08:20 (CET)

Tween 2O

Utánanéztem, szerintem a tween2o inkább Tween 20 akart lenni, amiről még szócikkünk is van Polioxietilén(20)-szorbitán-laurát címen. – Xnull vita 2008. november 24., 18:03 (CET)

Műkorcsolya

Szia! Köszönöm a segítségedet a szerkesztéssel kapcsolatban!! Az orosz neveket valóban a nemzetközileg elfogadott formában próbáltam írni, de ezentúl figyelek az átírásra! :) Woodstock, 2008. november 26., 11:40 (CET)

segítség fordítás

Szia! A török bank oldaláról van egy rész aminek a tartalmára lennék kíváncsi. Kérlek mond el mi a lényege:

Yeniden "Türk Lirası" ve "Kuruş" adını alacak olan banknot ve madeni paralarımız 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren, yenilenen tasarımları, değişen boyutları ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle aramızda olacak. YTL banknot ve madeni paralar 2009 yılı boyunca TL banknot ve madeni paralarla birlikte tedavülde olmaya devam edecek, 1 Ocak 2010 tarihinde tedavülden kaldırılacaktır.

 megjegyzés úgy veszem ki, hogy 2009-ben vezeti be a vadiúj lírát, a régi "új" líra pedig még jövőre is forgalomban lesz és 2010 januárjában vonják ki teljesen. Szajci reci 2008. november 28., 21:36 (CET)

Igen. A bankjegyképeket a török nemzeti bank oldalán megtaláltam elég jól néznek ki az újak egyébként. Köszi a segítséget. Szajci reci 2008. november 29., 07:58 (CET)

Kérdés

Szia! Szeretném az enwikire átírni az esztergomi dzsámi cikkét, és kicsit gondban vagyok, hogy mi legyen a cikk címe. Találtam egy hivatkozást egy könyvre, ahol valahogy úgy fordították angolra a dzsámi nevét, hogy "Öziçeli Hacci Ibrahim Mosque" itt találtam de mintha az i meg az a betűn valami fura ékezet lenne, amit nem találtam meg a török ábécében. Szerinted mi legyen az enwikin a cikk címe? Legyen simán Özicseli Hadzsi Ibrahim Mosque (magyarosan), vagy török helyesírással kéne? Ha igen, akkor hogy kell ezt leírni törökül? Ha van egyéb ötleted, akkor nyitott vagyok bármire. Előre is köszi! Villy Itt tessék beszólni 2008. november 29., 13:54 (CET)


Köszi szépen! Látod, ezt a kalapos dolgot nem tudtam volna kibogozni :) Villy Itt tessék beszólni 2008. december 2., 20:30 (CET)

Orosz

Néhány mondatot le akarok írni az orosz wikiben egy szócikkben Küzmics Miklós és Küzmics István írókról. Te esetleg lefordítanád őket ha megkérhetnélek. Amennyibe elfogadod, akkor megadom azt a pár mondatot. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 2., 13:44 (CET)

Hát török kellene, amennyiben valahová lehet kapcsolni, az oroszon például azért, mert ott a vend nyelvjárásról is van orosz nyelvű cikk. Ha mégsem menne, akkor inkább Burumot kérem meg. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 2., 18:14 (CET)

Szia

Szia! Kösz a figyelmeztetést. Igyekszem megfogadni a tanácsodat.

Billentyű

Hy! Van egy ötletem a Billentyű nevű lapra. Egy példa: Iron Maiden (angol wikipédia). Ez a "szabad enciklopédia" csak szerintem hülyeség? (free = ingyenes - inkább ezt jelentené szerintem)

Mikulás

Égi úton fúj szél,
hulldogál a hó.
Nem bánja azt, útrakél Mikulás apó.
Vállán meleg köpönyeg,
Fújhat már a szél,
Nem fagy meg a jó öreg,míg a földre ér.
Lent a földön dalba fog száz és száz harang,
Jó hogy itt vagy Mikulás,gilingi-galang.
Ablakba tett kiscipők,várják már jöttödet,
Hoztál cukrot,mogyorót,jóságos Öreg?!
-Hoztam bizony,hoztam én,hisz itt az idő.
Nem marad ma üresen egyetlen cipő.
Hajnalodik.Csillagok szaladnak elé.
Amint ballag Mikulás már hazafelé.
Zelk Zoltán: Mikulás(– Istvánka posta 2008. december 6., 10:11 (CET))

Boldog Mikulást!

Boldog Mikulást!
Télapó az úton

Szarvas húzza szélsebesen Télapóka szánkóját. Száguld a nagy hómezőkön, el is hagy már hét határt.

Ajándékok szépen, sorban a hatalmas zsákokban. Télapóka becsempészi a cipőkbe suttyomban.

Sietős az útja nagyon, rövid már az éjszaka. Várja őt az ablakokban még sok üres kis csizma.

Czeglédy Gabriella

Tórizs vita 2008. december 6., 12:00 (CET)

Legyőzhetetlen

Köszi a Segítséget! Én ezeket nemtudtam. Elég kezdő wiki-s vagyok még. Ez attól még az én oldalam maradt mert fontos lenne hogy az maradjon, nekem ez otthoni munka? Mégegyszer kösz

Re:számok

Szia, ohh köszi, hogy szóltál, az felett valahogy átsiklott a szemem. – Pakos üzenet 2008. december 6., 17:32 (CET)

A múmia visszatér

Szeva!

Kérdőjelek? Bocsi, nem direkt csináltam, fel sem tűnt.

Sawyer

Kódolási hiba lehet, véletlen szokott lenni. ~ Alensha  hö? 2008. december 6., 20:58 (CET)

Jó, vagy nem jó?

Hali! Írtam egy cikket a batch programozásról. Azt tettem fel elsőnek de nem nagyon látom hogy az már érvényes lenne, vagy hogy mondjam.nem tudok még rákeresni. Tudnátok segíteni? Mit csináltam rosszul? Köszi

Fotók

Szia! Azt írtad nekem egyszer, ha helyesen tévedek, hogy szívesen segítes fotók terén. Eddig a common-on talált képeket szépen be tudtam linkelni a magyar wikibe is. Most a német Kaultyúkos oldalról nem tudom a magyar Kaultyúk oldalra belinkelni a képeket. Meg lehet ezt oldani valahogy? Előre is köszi! – Tórizs vita 2008. december 7., 22:44 (CET)

  • Ok, köszi!!! Majd próbálkozom. – Tórizs vita 2008. december 7., 23:29 (CET)

Nemtudom im nemjó benn....

Sziasztok! Légyszi valaki hozzáértő nézze meg a Szabó Lajos (festő) című cikkemet mert nemtudom mit kéne rajta változtatnom. Előre is köszi

Digitális mobil TV

Kedves Teemeah! Abban a percben, hogy írni kezdtem a cikket, már megjelent a törlési sablon. Tudtam, hogy a wiki gyors, de hogy ennyire...– Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 12., 20:23 (CET)

Köszönöm a tanácsodat! Igyekszem. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 12., 20:34 (CET) Már csak azt nem értem, miért lett jogsértés miatt eltávolítva, ha semmi sem volt benne. A szakszövegeket különben nagyon nehéz átfogalmazni.– Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 12., 20:36 (CET) Valamit félre értettetek, én az idézettel hivatkoztam, nem volt másolás, sajnálom, de nem értek egyet. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 12., 20:40 (CET) Kedves Teemeah, köszönöm a figyelmességedet! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 12., 20:45 (CET)

CD borítók

Akkor talán ki kéne találni valamit erre a problémára nem? 25-30 évvel ezelőtti albumokról már nincs információ, főleg kép a lemezkiadó weboldalán, pláne ha azóta a kiadó már összeolvadt másik társasággal. Erre a nemzetközi Wikinek kéne valami megoldást találni, elvégre nem egy-két darab zenei albumról szóló szócikk van hasonló helyzetben. – Csucsuka88 vita 2008. december 12., 20:44 (CET)

Ankara

Szia! Átolvastam a várakozó Ankara szócikkedet. Remek írás, nem kellett volna szerénykedned! Vannak azért kérdéseim (a várólista miatt itt teszem fel): Földrajza fejezet: mi az a szutúra (mások is meg fogják kérdezni)? Ugyanitt: „A város maga egy medencében fekszik, meredek és sziklás dombra épült.” Értem én, de ebben a megfogalmazásban ellentmondásos: medence vagy domb? Az oszmán fennhatóság fejezet: a „Celali-felkelés” egy zárójeles félmondatot igényelne.
A következő kérdések török nyelvi alakokkal kapcsolatosak, ezért ezeket nem tudom megítélni, de mégis megkérdem. Városkép fejezet: a „gecekondu”-t nem kellene többesszámba tenni (a mondat úgy kívánná)? Múzeumok, de több másik helyen is: „Anıtkabir” elé nem kell névelőt írni („az Anıtkabir”, mert a magyarban nagyon kívánkozna)? Jó munkát, üdv – szalax vita 2008. december 16., 12:22 (CET)

Ankara

Éppen időm akadt olvasgatni a wikin, de azt hiszem a pszichés szálak is nagyon működnek már errefelé :-). Jó lenne a szutúrához egy rendes cikket összehozni, de addig is a ref megteszi szerintem. A fejezetek logikai sorrendjén módosítottam. Amúgy meg épülhet dombra, de attól függetlenül ez a domb lehet egy medence kellős közepén. Viszont abban az esetben ha az a domb a medence peremén van már nem olyan egyértelmű a dolog, de azt hiszem nem erről az esetről van itt szó! Szerintem írja Mathaenak, mert előbb-utóbb (vagy Karácsonykor) talán csak válaszol. Gratula a szép szócikkhez.– Istvánka posta 2008. december 16., 13:20 (CET)

Ja és még egy ötlet: amikor olyan földrajzi egységekről vagy városokról hozol létre cikket, amelyeknek ismert latin vagy görög vagy bármitudja nevük van, jó dolog redirecteket fabrikálni, hogy az ókoros történészek könnyebben megleljék őket a földrajzos kategóriákban :-)Istvánka posta 2008. december 16., 13:25 (CET)

Napozás

Persze! Te is tíz fokban szoktál napozni, ugye? :P Majd az ünnepi időszakban rátekintek, de azért majd nem árt az emlékeztető... – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2008. december 16., 14:15 (CET)

pedofila

Nem (feltétlenül) értek veled egyet. Sokan visszaélnek azzal, hogy a pedofílía elutasítása társadalmi egyetértésen alapul. Szerintem erre jó Anon példája. Lehet, hogy a megfogalmazás nem szerencsés, de a pillanatnyi "boszorkányüldözés" a pedofíliával kapcsolatos egyetértést is aláássa előb-utób, erre is fel kell hívni a figyelmet. (Saját vélemény jön:) A meggyőződésem, hogy a pedofíliát az internet tartalmak cenzúrázásának bevezetésének legalizálására próbálják felhasználni. Szerintem megfelelő formában ezen a lapon lehet ez ellen tiltakoni Válaszodat várva:

Duhosvita 2008. december 16., 14:54 (CET)


Az érvelésedet elfogadtam, a semlegességről eltér a véleményünk, a megszólalásom alapja, szerintem tény (pozícióval visszaélve cenzúráztak). Ez nem vélemény, és nem saját kutatás. A témához kapcsolódik. Úgy látszik tévedtem. Köszönöm a magyarázatot.

Duhosvita 2008. december 16., 15:09 (CET)

A válaszodat olvasva látom, hogy a szövegem félreérthető a cenzúrázást nem TE, hanem az idézett cikkben szereplő szervezet követte el önkényesen (és ez nehezen vitatható) Én a Te itéletedben (Mint tapasztaltéban) megbízom. A szerkesztés nem az enyém, csak egyetértek vele. Szerintem jelentősen több szót vesztegettünk rá, mint amit ér.

A kérdés praktikus felvetése: Ha végzek kutatást az ügyben, forrásmegjelölésekkel, az maradni fog? Saját tapasztalataim szerint a probléma jelentősen nagyobb, mint az emberek gondolnák. (A pedofil tartalmak letöltése, illetve a törölt szakaszban említett cenzúrázás is) Érdemes egyáltalán egy ilyen érzékeny témába belemászni? (bocs kezdő vagyok, ráadásul "elborult műszaki")

Tisztelettel :

Duhosvita 2008. december 16., 15:47 (CET)


Kitekintő

Szia! A Kitekintő szócikket jelenleg is szerkesztem, és szándékaim szerint meg fog felelni WP:NPOV-nak, így még kis türelmet kérek. :) Ami a képeket illeti: a honlapot én főszerkesztem és az informatikáját (beleértve a grafikát is) az én munkám, így nem teljesen látom, hogy az engedélyt hogy küldjem, hisz magamnak kellene megadnom. Elnézést, ha láma a kérdés, de ez nem világos. Köszi. Üdv, Sitya 2008. december 17., 9:40 (CET)

Rendben, köszi, beírtam a képekhez a hiányzó adatokat. 2008. december 17., 10:07 (CET)

Részemről elkészítettem a szócikket, amit gondoltam. A cikkben explicit egyszer sem szerepel sem az oldal neve, sem látogatottsági adatok, sem egyéb látogatásra buzdító (reklám) megjegyzés. Az eredeti szándéknak megfelelően az oldalt mutatja be, mint a magyar webes újságok egy entitása (van ilyen még jópár, ráadásul sokkal reklámszagúbbak), remélem átmegy a szűrőn. Üdv Sitya 2008. december 17., 11:44(CET)

szerzői jog

Én úgy tudtam, hogy szépirodalmi alkotás és festmény esetén 50 év, zenefelvétel és fénykép esetén 30 év a szerzői jog elévülési ideje. Mármint az alkotó halála után. Tehát mondjuk Faludy verset csak az örökös beleegyezésével, de József Attilát már minden megkötés nélkül fölrakhat az ember. Hasonlóan a fotókkal is. Persze csak tippeltem, hogy ez esetben lejárt már a kellő idő, mert nem ismerem az alkotót, viszont az angol wikiről vettem át a képet. De ha tudsz valami konkrétabbat a szabályozásról, megköszönném a tájékoztatást, mert a közeljövőben szeretnék néhány képet föltenni. (Főleg képzőművészeti alkotásokat.) Előre is köszi! Balažovič posta→@

Shakespeare: Téli rege

A hülyéző válaszát kitöröltem a Tudakozóból, mert ezt egy válaszadó nem engedheti meg magának, és ráadásul a google az első helyen hozta. Így ki kellett törölnom a te reakciódat is rá, hiszen így értelmét vesztette. Remélem, hogy nem veszed rossz néven. Karmelaüzenőlap 2008. december 18., 00:29 (CET)

Köszönet

Köszi a media playerel kapcsolatos segítséged ( sikerült megoldanom)!Köszönettel:– Villa vita 2008. december 19., 12:49 (CET)

Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Xia/vitalap2008.1.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 06:06 (CET)


Kellemes ünnepeket

Kellemes ünnepeket! - Kossuthzs. vita 2008. december 20., 17:20 (CET)



Boldogot

SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!Istvánka posta 2008. december 20., 11:56 (CET)

Sretan rođendan i sretan Božić - Boldog születésnapot és boldog karácsonyt Szajci reci 2008. december 20., 15:14 (CET)

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Isten (vagy Allah?) éltessen sokáig! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 20., 21:54 (CET)
Köszönöm mindenkinek! – Timish levélboksz 2008. december 21., 11:33 (CET)

Boldog Karácsonyt!

Áldott Ünnepeket!

Kosztolányi Dezső:Karácsony

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

Sok szeretettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. december 21., 01:55 (CET)

Karácsonyi jókívánság

Karácsony

Legalább húsz fok hideg van, szelek és emberek énekelnek, a lombok meghaltak, de született egy ember, meleg magvető hitünkről komolyan gondolkodnak a földek, az uccák biztos szerelemmel siető szíveket vezetnek, csak a szomorú szeretet latolgatja, hogy jó most, ahol nem vágtak ablakot, fa nélkül is befűl az emberektől de hová teszik majd a muskátlikat? Fölöttünk csengőn, tisztán énekel az ég s az újszülött rügyező ágakkal lángot rak a fázó homlokok mögé.”

– József Attila

Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok Neked, kedves Szerkesztő társamnak!Sóhivatal 2008. december 21., 11:40 (CET)


 Békés, boldog karácsonyt kívánok Neked!
Lily15 üzenet 2008. december 22., 20:24 (CET) 

Töriverseny

Szia! Rendben, a válaszokat töröltem. Ha nagyon meg akarják tudni, megnézhetik a laptörténetben, de nem hiszem, hogy eljutnának addig. Az órás kérdés tényleg töriverseny feladat? Hol lehet megnézni a feladatokat? Én egy matekházinak tudnám elképzelni... Egyébként a két kérdés ugyanarról az IP-ről jött, valószínűleg zoknibábok :-)Hunyadym Vita 2008. december 21., 17:46 (CET)

Karácsony

Köszönöm, és viszont kívánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!– Istvánka posta 2008. december 23., 07:51 (CET)

Ja sanjam jedan bijel Božić
Da opet dođe u moj grad
Da su zvijezde gore i
Tiho da se stvore
Svi ljudi koje volim ja
Želim ti sretan i blagoslovljen Božić


Egy fehér karácsonyról álmodom
hogy újra a városomba jöjjön
hogy a csillagok égjenek és
a csend uralja
az embereket, akiket szeretek
Kívánok boldog és áldott karácsonyt.
Szajci reci 2008. december 23., 14:10 (CET)

Boldog szülinapot!

Ezek szerint egy napon születtünk! Sok boldogságot és még több szerencsét kívánok. – Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. december 23., 15:16 (CET)

*+*+*+*







Kellemes Karácsonyt,


és Boldog Hidzsra szerinti 1430.

Új Esztendőt!...


...valamint Boldog 2009. Évet kívánok!





 Balažovič posta→@

Karácsony

Boldog Karácsonyt Kívánok! Filmfan vita 2008. december 24., 10:34 (CET)

Haj

Csodálkozva vettem észre azt, hogy olyan alapvető témában, mint az emberi haj, még nincs önálló szócikk a magyar nyelvű Wikipédiában. Szerintem ezt a hiányosságot sürgősen be kellene pótolni. Kíváncsiságból megnéztem, hogy most (2008.12.25-én) már 55 különböző nyelvű Wikipédiában van szó az emberi hajról. Ez is mutatja, hogy mennyire fontos téma. Már beírtam a kért cikkek közé.

Tolnai-lap

Kedves Timisch! A Tolnai Lajosról írt szöveg Szinnyei Józseftől származik, aki már jóval több, mint 70 éve halott. Ezért gondoltam, hogy az ő művéből a forrás megjelölésével átvehetem a szöveget (mint ahogy a Pallas Nagy Lexikonával kapcsolatban jó párszor láttam már). Üdvözlettel: Bettlern vita 2008. december 28., 20:29 (CET)

Kérés

Hozzáadtam a pedofília laphoz a NAMBLA honlapját, nem vagyok a dolog erkölcsi oldalával tisztában. (ha hozzáteszem reklámot csinálok, ha nem elhallgatok egy forrást,szempontot)

Szomorú személyes élmény alapján: A gyermekprostitúció is megérne egy szócikket? Budapesten szólított le egy "fiatal néni" (jó a sminkkel és a viselkedéssel sokat lehet csalni), erről jutott eszembe, hogy (jó)pár hónappal ezelött voltak riportok kereskedelmi TVkben a témáról néhány riport helyszínekkel árakkal. (A témához hozzáértés, és erős érzelmi felindulás miatt nem nyúlnék)

Köszönettel Duhosvita 2008. december 29., 14:49 (CET)

Boldog Újévet

Dühös

Duhosvita 2008. december 29., 14:50 (CET)

Turizmus portál

Szia! Értem a kételkedést. Ez egy olyan szócikk lesz, ami jelenleg a Szerkesztő Sóhivatal/Turizmus portálon lévő/A turizmus tudomány részterületei (fejezet)/Turisták típusai szócíkk része lenne. Sajnos a rengeteg informatika bűvészkedés miatt egy kicsit belezavarodtam, mert jelenleg a Turizmusportál kétféle variációban is létezik. 1. a portál névtérben.2. Sóhivatal allapján készülő cikkek között. Egyenlőre ez jobban tetszik, mert az elképzeléseimhez közelebb áll. Csak azt szeretném elérni, hogy a különféle háttérszíneknek ugyanolyan csak sötétebb változatú keretszínei lennének. A betűk pedig komplementer színűek lennének. Aszócikkek kategorizálását addig nem tudom véglegesen eldönteni, míg a portál nem lesz kész. Üdv. – Sóhivatal 2008. december 29., 21:06 (CET)

Jogsértő Tolnai?

Szia Teemeah!

Jogsértőnek jelölted a Tolnai Lajos szócikket: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tolnai_Lajos Úgy látom, az anyag a Szinnyei-féle Magyar írók élete c. könyvből való, ami szerepel a Szabad források listáján:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Szabad_forr%C3%A1sok

Én is szeretném Szinnyeit használni, elmondanád kérlek, hogy pontosan mi volt a gond a Tolnaiba bemásolt szöveggel? Kezdő vagyok itt, lehet, hogy valamit nem értek a Szabad források oldalon.

Köszönettel,

reg – Regulus vita 2008. december 30., 17:00 (CET)


notoc

nem akarok belejavítani a válaszodba ,de a notoc békén hagyja a szerkesztési linkeket, a noeditsection az , ami eltünteti őket. lásd: Magic_wordsKarmelaposta 2008. augusztus 1., 15:34 (CEST)

A userlapodon nincsenek szakaszok! :D
Karmelaposta 2008. augusztus 1., 17:19 (CEST)

Udmurt nyelv

No, most már hogy tetszik? Konzultáltam Mexx-szel, de Vadaro tanácsai, javaslatai is benne vannak. Sajnos annyi anyagom azért nem volt, hogy a táblázatos részeket csak úgy kivegyük és külön cikkbe rakjuk. Így viszont tényleg meg tudna valaki udmurtul tanulni, ha ezt nézegetné vagy venné alapnak. Remélme, most már neked is jobban tetszik. – Párvusz vita 2008. augusztus 1., 16:08 (CEST)

Isztambul-Budapest

Szia! Tudsz te arról, hogy Iszt. Bp testvérvárosa lenne? Állítólag a török wiki Isztambul lapján szerepel. Budapest honlapján nincs ilyen és nem is találok róla ilyen hírt. – Zimmy mondj el mindent 2008. augusztus 1., 21:41 (CEST)

Köszi. Akkor szólj, ha lesz valami válasz. – Zimmy mondj el mindent 2008. augusztus 1., 21:51 (CEST)

Sablonvarázsló tesztüzem

Szia! Először is köszönöm, másodszor: még nem maradtál le semmiről :), azért késik a program, mert egy új ötlet alapján újraírtam a 90%-át (ebből 40% megtörtént a tegnap éjszaka folyamán.) Majd mailben értesítelek, ha kész lesz, megadom majd, hogy honnan töltheted le. – dani 2008. augusztus 2., 22:38 (CEST)

Nézd meg kérlek, hogy jó lesz-e így

Wikipédia:Szavazás/Javaslatok/A kiemelés új rendje, 2008 augusztus

Karmelaposta 2008. augusztus 3., 00:04 (CEST)

Kép

Szóval azt mondod, printscreen, és töltsem fel a képet, majd linkeljem be? – Párvusz vita 2008. augusztus 4., 15:08 (CEST)

Kéretm egy domain egy normális címmel (einopedia), ez egy óra múlva lesz akítv. Addig is feldobtam az engedélyt, nézd meg, jó lesz amjd ez a kép akkor a másik szájton? http://parvusz.fw.hu/media.html egy óra múlva az einopedia.fw.hu cím lesz akkor megadva, addig itt a kép róla. Jó lesz ez a kép? – Párvusz vita 2008. augusztus 4., 15:19 (CEST)
Remélem, most már jobb így. Így gondoltad? Beszúrtam egy linket a vitalapba: Engedély itt.Párvusz vita 2008. augusztus 4., 15:36 (CEST)
Ja, értem. Ránézek még, de addig így hagyom. Majd ha hazaérsz, és kíváncsi vagy azért pár szép fotómra eddig külföldi kalandjaimról (Udmurtia kivételével, az még nem került fel), itt megtalálod őket: Eino képei a picasaweben :) – Párvusz vita 2008. augusztus 4., 15:48 (CEST)

Eccerű

Kedves Timis: sose követeltem, hogy a százezernyi szócikk közül pont mindig az én nyögdécselésemet nézegesd. Ha bőszítenek a hozzájárulásaim: nézz bátran másfelé, nem fogok reklamálni. :) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 4., 18:48 (CEST)

Toldi Géza szócikk

Helló! A jaavslatodnak megfelelően használtam a userbox-t. Tettem fel képeket is. Nekem nem nagyon tetszik, jó lenen, ha szerkeszteni lehetne. Megköszönöm a további véleményedet. Üdv.Kispados vita 2008. augusztus 5., 08:59 (CEST)

Köszönöm! Üdv!Kispados vita 2008. augusztus 5., 09:48 (CEST)

Pontos betűk

Na, most már semmi kifogás nem lehet, kicseréltem az összes kérédses betűt az udmurt szócikkben :) a Fekete pont elszállt a fejemről :) – Párvusz vita 2008. augusztus 5., 11:44 (CEST)

Milyen karakterkódolást állítsak be a Nézetben, hogy a cirill pontos betűk is bejöjjenek a gépemen? Nekem Win 2000-em van, firefox 3-mal. Az IPA bejön, milyen most unicode-on van, de a speciális cirill betűk helyén csak négyzet van. Ha nálad látszik, mi van beállítva a Nézethez? – Párvusz / Eino vita 2008. augusztus 6., 13:32 (CEST)
1. Jó, majd lenyomozom délután az unicode-os betűket.
2. Köszi a név miatt :) – Párvusz / Eino vita 2008. augusztus 6., 14:09 (CEST)
Ezen a linken neked jön be valami cirill betű: User:Eino81/Udmurt_Unicode? Nekem nem. Megvannak az unicode kiosztásai a betűknek, csak nem működnek... – Párvusz / Eino vita 2008. augusztus 6., 15:50 (CEST)

Nyelvlecke :P

Ha nem tudnám, nem mondanám meg, hogy ez nem török... :) – Mex plática 2008. augusztus 5., 13:05 (CEST)

Igen :) Azt olvastam egyébként, hogy a török a legközelebbi rokona, és hogy (elvileg) kölcsönösen értik is egymást. – Mex plática 2008. augusztus 5., 20:57 (CEST)

Töröko. műhely

Szia! Kell neked tényleg a Kategória:Törökország-műhely? Merhogy 1 szem dolog van csak benne. – Zimmy mondj el mindent 2008. augusztus 5., 15:28 (CEST)

Frissítés

Aktualizáld a jóváhagyásodat, kérlek, hogy a legfrissebb változtatásokat is magába foglalja (persze csak ha egyetértesz velük). A változások: difflink - Javaslatok/A kiemelés új rendje Karmelaposta 2008. augusztus 5., 18:25 (CEST)

Szíves figyelmedbe

Tevfik EsençMex plática 2008. augusztus 7., 11:43 (CEST)

A mentorok SÁRGA GOMBja ezt mutatja

Kérlek kukkants be ide: Wikipédia-vita:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás#A mentorok SÁRGA GOMBja ezt mutatja, van még valami elintéznivalód. Karmelaposta 2008. augusztus 7., 21:29 (CEST)

Nemzeti labdarúgókupák egységes elnevezése

Szavazás indult a nemzeti labdarúgókupák egységes elnevezéséről. Kérlek, szavazz te is, hogy eldöntsük végre. Itt tudsz voksolni - CFC Sportmédia 2008. augusztus 8., 08:56 (CEST)

Kupák

  • Nemzeti kupa, ez tiszta gondolom
  • Nemzeti szuperkupa: a bajnok és a kupagyőztes közötti egymérkőzéses szuperkupa-döntő
  • Nemzeti ligakupa: Meghatározott - többnyire az első osztályú - csapatoknak rendezett, BL-rendszerű kupa. Nagy hülyeségnek tartom amúgy, de MLSZ is bevezette.

- CFC Sportmédia 2008. augusztus 8., 11:47 (CEST)

Névváltoztatás

Szia! Azt szeretném megkérdezni hogy, hogyan tudom megváltoztani a nevem?:)Antrax vita 2008. augusztus 10., 15:31 (CEST)

Sablon:Miniszterelnök

Köszi a segítséget! Általában mennyire gyorsan reagálnak a műszakiak? Csak azért kérdem, mert ha nem annyira kapkodósak, akkor saját magam nekiállok valamit próbálkozni... Üdv, Viktor vita 2008. augusztus 12., 11:26 (CEST)

Fatih dzsámi vagy mecset?

Fatih-mecset Én következetesen dzsáminak neveztem, lévén az útikönyv is így hivatkozik rá. Ránéznél, ha ráérsz? Tothasze vita 2008. augusztus 12., 14:02 (CEST)


Akkor jó. Lehet törölni a Tr. portál kért szócikkei közül! :-) Mi a következő kért szócikk? :-) Tothasze vita 2008. augusztus 12., 14:15 (CEST)

Ahmet Necdet Sezer

Ezt most készítettem, légyszíves ránézni, s besorolni, stb... :-) Tothasze vita 2008. augusztus 12., 16:11 (CEST)

Sarah Clarke

Ok, köszi a segítséget, a következő cikkekben odafigyelek ezekre.:) Üdv:– Andruska vita 2008. augusztus 14., 15:03 (CEST)

Nyelvészet

Szia! (Szerintem amit mondani akartál: mi dulce ardilla :) Egyébként javítottam a szócikkben :) – Mex plática 2008. augusztus 14., 21:16 (CEST)

Megnéztem én is a VNY-ben, az Ethnologue-ben, de még csak említést sem tesz róla. Az enWiki szerint ez a legkeletibb török nyelv, amit Kínában kb. 600-an beszélnek, szerintem úgy fordítsd, hogy Fu-yu kirgiz. De gyanítom, hogy ez nem is nyelv, hanem valaminek a nyelvjárása csak, azért az gyanús, hogy az Ethonologue-ban sincs benne, mert ott aztán még a dialektusok is benne vannak. – Mex plática 2008. augusztus 14., 21:54 (CEST)

Valószínűleg ez egy mostanában felfedezett nyelv(járás), aminek a létezése még nem hivatalos. Kb. olyan lehet, mintha az andalúz nyelvjárást nyelvnek nevezném, vagy pl. a tartesszoszi nyelv, amiről még azt sem tudni, hogy egyáltalán létezett-e, de valószínűleg amit ma így hívnak, az valójában 2-3 különböző nyelv volt, aminek egymáshoz semmi köze nem volt, még csak nem is tartoztak egy nyelvcsaládba... hát a nyelvészet ilyen... hajlamosak valamit elnevezni valahogy, amiről azt sem tudni, hogy micsoda és hány és hova megy :))) – Mex plática 2008. augusztus 14., 22:15 (CEST)

Pedig épp ez benne az érdekes... hogy "vajon mi lehetett az"... és így megtanulni is könnyű, mivel senki nem tud semmit, még akár te is előállhatsz a saját elméleteddel :))) Ha már egyesek szerint a baszk újlatin nyelv és a francia az óolaszból származik, akkor ezek után már senkit nem fognak (nagyobb) hülyének nézni :P :))))))) – Mex plática 2008. augusztus 14., 22:23 (CEST)

A fonetika sem bonyolult ám, csak ismerni kell hozzá a száj részeinek latin neveit és mindjárt értesz mindent :) Egyébként az a nehéz benne, hogy megszoktuk a magyar és az európai nyelvek hangjait, pedig azokon kívül vannak olyan hangok, amelyeket konkrét hangos példa nélkül el nem tudnánk képzelni, hogy kellene kiejteni. Nézd meg pl. az Ubih nyelv szócikket, ahhoz szereztem hangpéldát is. Arról nevezetes a nyelv, hogy volt 2 magánhangzója és 84 mássalhangzója. – Mex plática 2008. augusztus 14., 22:40 (CEST)

Vigyor ))))))))))))) Egyébként itt le is van írva fonetikusan, mit mond: [3]Mex plática 2008. augusztus 14., 22:54 (CEST)

(Ebből annyit már sikerült megállapítanom, hogy az ön-kaka azt jelenti, hogy ő mondta :))) – Mex plática 2008. augusztus 14., 22:59 (CEST)

Először akkor röhögtem ilyenen, amikor spanyolórán tanultuk a faz (ejtsd: fasz) szót, aminek jelentése arc :)))) – Mex plática 2008. augusztus 14., 23:06 (CEST)

Reklámőr

A TDK szócikkből egy kikkre: „As a leader in the electronics industry, TDK is your source for everything from electronic components, materials and power supplies to factory automation systems, anechoic chambers, test systems and more.”

Tájékozva vagyunk, vagy manipulálva, ha ezt elolvassuk?? Jajjaj ... – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 14., 21:25 (CEST)

Nem értelek. A hivatalos honlap van belinkelve. Ahogy a microsoftnál is bevan, meg a koka kólánál meg a többinél. Ő viszont egy általános témához akarta egy vércukorszintmérő-készüléket gyártó cég honlapját belinkelni. a kettő között óriási különbség van. Miért aza cég? miért nem egy másik? nem csak ők gyártanak ilyen készüléket. A céhekről és temrékekről szóló szócikkekkel nincs baj, amig a szüócikkben magában nem szerepel, hogy milyen fasza termékeik vannak és vedd meg, hanem a cégetírja le, a történetét stb. ennek helye van, igenis kíváncsi az emebr mondjuk a microsoft történetére és neadjisten még a honlaját is megnézi, mert kiváncsi. Mi köze ennek a vércukroszintérős linkhez??? – Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 21:30 (CEST)

Hogy jön ide a vércukormérő? Reklámról beszélünk, nem? Aminek nincs helye a Wikipédiában. Se kicsiben, se nagyban. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 14., 21:34 (CEST)

akkor dobjuk ki a coca cola szócikkét is. – Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 21:39 (CEST)

A kettő között gondoltam: szócikk marad, reklámos link nem marad. Eddig legalábbis valami ilyesmit körvonalaztunk. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 14., 21:45 (CEST)
Ugyanaz a véleményünk erről. Szóval nem értem, mi bajod most velem :) A szócikk címében szereplő, kvázi a szócikk alanyául szolgáló cég (TDK) hivatalos honlapja és egy általános témához (cukorbetegség) beszúrt cég oldala között különbség van. Előbbi szerintem elfogadható, utóbbi nem. – Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 21:51 (CEST)
A második kb olyan, mintha a II. Rákóczi Ferencről szóló szócikkbe betennének egy linket, amin kuruc emblémás pólókat lehet vásárolni. Viszont ha Rákócznak lenne hivatalos honlapja, az ott lehetne, akkor is, ha ő maga árulna kuruclobogós pólókat a saját honlapján.– Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 21:53 (CEST)

Szóval ha wirg legközelebb a Pharma-marketing Kft, vagy a Roche, Accu-chec, Pierre Fabre szócikkekkel jelentkezik, és azokhoz linkeli a céges honlapokat, akkor minden oké? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 14., 22:03 (CEST)

WP:N :) – Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 22:04 (CEST)

A TDK (Kategória:Márkanevek) szócikkünk sem külső, független forrásokkal igazolja a nevezetességet, hanem egyenesen (és egyedül) a márka honlapjára hivatkozik. Miért kéne másképpen eljárnunk más cégekkel és márkákkal? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. augusztus 14., 22:10 (CEST)

Nosza tegyél rá nincs forrás sablont vagy jelöld törlésre, és majd a közösség eldönti, hogy mi legyen. Én nem bírom ezt a filozofálgatást a semmiről.... Ha nem tetszik, tegyél valamit. Én komolyan bírlak egyébként, de az őrületbe tudsz kergetni (nem először) az oldalnyi filozofálgatással, ahelyett, hogy cselekednél. Ezt már korábban is mondtam neked, és fenntartom a véleményem, hogy tök fölöslegesen írogatunk egymásnak oldalakat, az ilyesmiről nem filozofálgatni kell. Nem tetszika rendszer? Tessék szavaztatni a kocsmafalon, javasolj változtatást, kérdezd meg a közösséget, megbíok bolondulni ettől az "én vagyok a viki platónja, könyvet írok arról, mi nem jó, de igazából nem teszek semmit ellene"-dolgotól. :) hajrá, várom a cselekvő módot nullex, a passzív műveltető igemód helyett. :) – Timish levélboksz 2008. augusztus 14., 22:19 (CEST)

User Page...

Hi, Hungarian isn't my mother-language... But i want to translate my user page to Hungarian. Can you help me? Thanks... ZoRCoCuK vita 2008. augusztus 15., 23:06 (CEST)

  • Yardımın için çok teşekkür ederim... Kolay gelsin :) ZoRCoCuK vita 2008. augusztus 15., 23:23 (CEST)

Galaxishalmaz

Szerbusz! Én tsak regisztráltam itt, nem hiszem, hogy a közeljövőben bármilyen cikket + fogok írni 1edül, de bele-bele javítok cikkekbe, helyesírás, mondathelyesség, elírások, ilyesmi. És igyekszem a Wikipédia 100%-os hitelességét, és +bíz6óságát elősegíteni.

Most vettem észre, hogy a "Galaxishalmaz című cikk nem idézi a forrásokat, melyek segítségével készült, és elég hiányos is, szóval szerintem nem túl korrekt. Hogyan tudnám +jelölni, hogy "nem idézi a forrásokat, melyek segítségével készült"?

Köszönettel, Adamson

mer' felém se nézel

Ezzel nem vagy egyedül, az utóbbi időben mindennemű konstruktivitást és ilyen jellegű interakciót jegeltem. Röviden: szeptember 8-án megyek, és netem az első két hónapban biztosan nem lesz. És utána is valószínű, hogy nem. (Netcaféból azért mégse...) Úgyhogy iszlámportál meg hasonlók: részemről sajnos pár hónapra pauza, mint Wikipédista. (Nem lesz feltűnő változás, eddig is meglehetős kicsiny intenzitással működtem.) Pedig a kategóriában szétnézve: rettenetes... Mondjuk csak az EI többtonnányi köteteinek egyikét-másikát kéne felcsapni, meg dísznek néhány irodalmat, és olyan cikkeket lehetne rittyenteni, hogy csak na... A számot köszi, holnap tüzetesen áthallgatom :) – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2008. augusztus 17., 01:47 (CEST)

Ja, és Zorcocuknak megmondod, hogy az arab szöveg a lapján nem éppen üdvözlés, hanem azt jelenti: kezdőlap? :) A számára is ismert merhaba arab eredetije, a marhaban viszont ez lenne: (مرحبا) – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2008. augusztus 17., 01:53 (CEST)

Török logók

Te jó ég, bocsi... De benne voltak a nem használt képek kategóriában, és direkt meg is néztem, hogy alul az volt, hogy nem használja cikk... (Ez a görög betűkkel aláíró gazember itt fölöttem meg nekem is hiányozni fog ám... :( ~ Alensha  hö? 2008. augusztus 17., 14:01 (CEST)

közben én is ki akartam keresni őket a törlési naplóban, aztán rájöttem, hogy nem igazán ismerem fel őket névről... még egyszer bocsi. ~ Alensha  hö? 2008. augusztus 17., 14:05 (CEST)

Személyes

Én egy régi wikipédia szerkesztő vagyok, és amikor törölték az első és egyben utolsó cikemet, arra a mondvacsinált indokra hivatkozva, hogy "nem nevezetes" a KlubD, akkor te is hozzászóltál. Most ezért küldök neked egy linket arról, hogy hogyan és miért zártak ki a klubból. (Innen töröltem magam a KlubD miatt, a KlubD-ből töröltek néhány kérdés miatt.) Részletek: http://mage.hu/2008/7/9/proof Mészáros András

Süleyman Demirel & Turgut Özal szócikkek

Ránéznél? Hiába, no, egy női kéz (szem) mást is lát(hat)... :-) Tothasze vita 2008. augusztus 18., 12:10 (CEST)

Egy kis fordítás

Szia! A török wikin kaptam egy üzenetet, de egy hangot sem értek belőle. Le tudnád fordítani? Előre is köszi :) Dojcsár József  üzenet 2008. augusztus 18., 13:06 (CEST)

szo szerinti szoveg

Javitottam. Eredetileg hosszabb cikk megirása miatt tettem, hogy majd átirom. De most hogy mindenrol pár sort irunk csak, elfelejtettem. Ha ilyet talalsz (azt hiszem csak Kentucky-nal) akkor megfordithatod a mondatokat, nem nagy ugy Koszi – GyuZsana 2008. augusztus 18., 16:37 (CEST)

sablon

Meg nézem mirôl beszélsz (Lexinton), és igyekszem potolni. A sablon kérésemet már emlitettem a muhely vitalapján. A forditások nagyon sok idot vesznek el. Nem akarok sablonokat szerkeszteni, ilesmire én nem vagyok képes. A wiki irást tartalmas szórakozásnak tekintem, meg uj ismeret anyag, stb. stb.

Párvusz-módszer

Köszi, örülök, hogy tetszett. Beleírtam a javaslatodat is :) Van itt Szegeden egy lány, ő is egy féltucat nyelvet beszél. Volt vele egy riport, majdnem hasonlókat mondott. Mondjuk, ő tanítja is a magyart, külföldieknek, úgyhogy gyakorol eleget :) Csak gondoltam, felírom már ide a tapasztalataimat, mégha a wiki nem is blog :) – Párvusz / Eino vita 2008. augusztus 18., 17:32 (CEST)

Település sablon box

Szivesen kitöltögetem az adatokat. Jó. Ha most éppen nem is értem hogyan mukodik a ki "box" az nem a Te hibád. Alvási zavaraim vannak, s ma nem aludtam, azért masolgatok a régi cikkebôl, s nem forditok. Megkerem Dummy-t. Jó az elején tisztázni mindent, hogy késôbb kevesebb macerával járjon a munka. – GyuZsana 2008. augusztus 18., 17:34 (CEST)

Hiba az oldalon-ügyben-Kocsmafalról

Köszönöm, megnyugtattál! – rosa vita 2008. augusztus 18., 17:40 (CEST)

Link

Rendben. Ezentúl csak oda helyezik ki linket, ami releváns. A renomémat meg új törökországgal kapcsolatos szócikekkel rendbehozom. Üdv! – blackmamba vita 2008. augusztus 19., 12:48 (CEST)

Kenan Evren

Ránéznél? :-) Tothasze vita 2008. augusztus 19., 14:17 (CEST)

Köszi, de én nem vagyok trófeagyűjtő, és semmi bajom a kritikával, elég sokat kaptam már, tudom, hogy viszonyuljak hozzájuk, például néha így. A lényegen nem változtat, remélem tamar királynő sem forog a sírjában, ő is jól bírta életében a nehézségeket, bár ő megtehette, hogy kivégeztette az okvetetlenkedőket:) Az okoskodásokat viszont nem szeretem és a kivagyiságot, akkor inkább háttérben maradok. Tülekedjenek mások.Peadar vita 2008. augusztus 21., 10:09 (CEST)

Törökország himnusza

Hát ebben mér nincsen benne magyarul is? :) ~ Alensha  hö? 2008. augusztus 23., 19:50 (CEST)

Bánó család

Remélem, most a megfelelő helyen válaszolok. Mégegyszer köszönöm a Bánó család szócikkhez nyújtott segítséget. Nem tudom, mi az oka, de a szócikk eltűnt a Magyar történelmi családok kategóriából, pedig tegnap még ott volt. Lehet, hogy csak átmeneti jelenség. Üdvözlettel: mtvbano A hozzászólás szerzője Mtvbano (vitalap •  szerk)

Képek!

Szia! Nem tudom megnyitni a csakazérismertszexésjujj képeket :(
John, Doe 2008. augusztus 26., 15:39 (CEST)

De a "awwwwwmmmmóóóuuuhháááhhja" nevű képet már nem tudom megnyitni, és nem csak én.
John, Doe 2008. augusztus 26., 22:10 (CEST)

A Turkish Airlines 981-es járatának katasztrófája

Szia!

Ennek miért adtál "bővítendő" besorolást? A repülés benne van, a katasztrófa benne van, az okok feltárása benne van. Mi hiányzik belőle? misibacsi*üzenet 2008. augusztus 29., 19:51 (CEST)

Nori

Szeretnék egy szócikket csinálni a nori-ról, ami sushihoz is használt fekete-zöld algalap neve. Már létezik egy ilyen szócikk, de az a földtörténeti nori korról ír. Mit kell ilyenkor csinálni? Sh_nassauvita

Galata

Szia!

Nem értem az egyik szerkesztésed. CFC-vel napokat vitatkoztunk azon, hogy SK vagy AS. Most nem azért, de te ezt egy laza mozdulattal önkényes módon (jelenleg nekem úgy tűnik, később majd tisztázódik, hogy igaz-e) felülbíráltad ezt. Mi ennek az oka? Ha jól tudom, az SK az egész klub, míg az AS csak a labdarúgó szakosztály. Ez a cikk a labdarúgóklubról szól. Pontatlanságnak helye nincs.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2008. augusztus 31., 20:49 (CEST)

Nem kell egyből leharapnod a fejem, mert nem beszélek törökül. Éppen azért írtam, hogy "te ezt egy laza mozdulattal önkényes módon (jelenleg nekem úgy tűnik, később majd tisztázódik, hogy igaz-e) felülbíráltad", ahol a fontos az, hogy jelenleg nekem úgy tűnik, tehát nem gyanúsítottalak egyből, csak tisztázni akartam, ahogy az írtam is (jelenleg nekem úgy tűnik = ez később még változhat). Légyszi legközelebb olvasd el figyelmesebben az üzim. Továbbá nem tudom, hogy honnan vetted azt, hogy én azt mondtam, hogy kizárólag a labdarúgásról kell szólnia. Az meg kombinálás, hogy ez azért van, mert én labdarúgó-műhelyes vagyok (ami alapból nem igaz, mert rég kiléptem onnan). Annyit írtam, hogy a cikk a jelenlegi formájában csak és kizárólag a labdarúgó szakosztályól szól. Nem láttam benne a kosár-, röplabda, stb. szakosztályról egy szót se. Ezért gondoltam, hogy ha már csak foci van benn, akkor lehetne AS. Az enwikin helyesen SK van, mert ott nem csak a labdarúgásról írnak. Az meg már abszurd, hogy nekem tudnom kéne a te és CFC közötti Skype beszélgetésekről. (A mi vitánk a műhely vitalapján folyt, így bárki megnézheti ellenben a tietekével – nem mintha érdekelne bárki magánbeszélgetése). CFC legalább a cikk vitalapjára ilyen esetben odabiggyeszt két mondatot, melyben megmagyarázza a dolgokat, hogy a magamfajta hülyegyerekek is értsék a helyzetet. Nekem amúgy tök mindegy, kár volt írnom, és rákérdeznem a miértre. A duzzogásod amúgy nem értem, ezt normálisan is leírhattad volna. Azt hiszem, a kérdésemben nem volt semmi személyeskedő, bántó, a tényekre kérdeztem rá. Ismét bebizonyosodott, hogy jó döntés volt otthagynom a műhelyt, mivel újonnan kiderült, a legkevésbé sem értek a témához. További jó szórakozást a török focis cikkekhez. – Warmuz ¤ vita 2008. szeptember 1., 21:07 (CEST)

Hadd ne reagáljak... – Warmuz ¤ vita 2008. szeptember 2., 16:12 (CEST)

Kedves Teemah, remélem, jó helyre írok, nem régen ismerem a wikipédiát. Kérlek, magyarázd meg, hova kell írni a szócikket, mert ez nem világos a számomra. Köszi a segítséget, előre is!

Deportivo

Szia! A RC Deportivo de La Coruña című cikk referáláson van itt. Ha van időd kérlek nézz rá.Carlos71 vita 2008. szeptember 1., 19:03 (CEST)

Re: Cupp

Igyekszem 18-ra befejezni a doksikat és a generátort is. :-) - CFC vita 2008. szeptember 2., 16:32 (CEST)



Szeptember 3 és 18 között Türkiyében lopom majd az égei-tengeri napot, valószínűleg nem leszek nagyon netközelben!!!!! Csak szólok, hogy ne lepődjetek meg, ha nem válaszolok valamire azonnal.


Selam..

Yardımın için teşekkürler ama aynısı bütün Vikipedi sayfalarımda böyle şimdi tek tek nasıl uğraşabilirim:) Yine de teşekkür ederim tekrardan... ZoRCoCuK vita 2008. szeptember 5., 22:00 (CEST)

török vs Törökország művészete

Szia! Hú, csak most látom, hogy nem vagy, különben nem intézkedtem volna. Csodálkoztam, is hogy nem vetetted még magad a szóban forgó cikkekre. :D Naszóval: a Művészeti Lexikon szerént: török művészet = török nyelvű népek művészete mindenhol és általában; de a Lex csak Törökország Művészetét hajlandó tárgyalni azzal a kikötéssel, hogy Törökország művszete = szeldzsuk + oszmán művszet. Ezt bevezettem a cikkekbe is: török művészet, Törökország építészete. Ha nagyon nem tetszik, akkor szólj rám. Az vezetett, hogy a kategória:művészettörténet országonként ne tartalmazzon népek művészeteiről szóló cikkeket. Addig is jó nyaralást (bár mire ezt olvasod, már nem ott leszel). Üdv: SLüzzenet 2008. szeptember 7., 12:42 (CEST)

Candy shop

Ugye nem felejtesz el hozni pisztáciás turkish delight-ot, Komámasszony? :) puszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. szeptember 7., 17:12 (CEST)

BIZTOS, hogy nem! :P puszi, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. szeptember 19., 08:24 (CEST)

Ókori települések Törökország területén

Kedves Tímea!

Szó volt róla a WP:KJ oldalon, hogy létrehozod az Ókori települések Törökország területén kategóriát, és az Anatólia ősi városai kategóriából átmozgatod az oda nem illőket ebbe. Ha megjöttél, és újra belerázódsz a wikizésbe, ugye nem felejted el? (Megcsinálnám én is, de nem merek belenyúlni, mert nem értek hozzá…)

Üdv, minden jót, Ádám 2008. szeptember 8., 10:19 (CEST)

Spanyol szókincs

Szia! Kiemeltjelölésen van a cikkem, ha van időd és kedved tartja, kérlek nézd át és foglalj állást ezen a lapon. Köszi, – Mex plática 2008. szeptember 14., 14:25 (CEST)

KSZ lista

Kedves Kolléga,

Az általad írt kiemelt szócikkek paramétereit légy szíves írd be a következő listába, az ott elkezdett szisztéma szerint! Köszönettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. szeptember 15., 21:13 (CEST)

szia! feljösz irc-re? Szajci reci 2008. szeptember 20., 20:13 (CEST)

Sablonvédelem

Végeztem! Köszönöm a gyors segítséget! Dani vita 2008. szeptember 21., 11:38 (CEST)

Time heals... does it? It doesn't!

Drága Nőtársam!

A sztorit elolvastam... Nem semmi!!! :o) Hogy Te milyen jól fogalmazol in English! Ah...ha nálam csak 2 évről beszélhetnénk... :o) Kíváncsi lennék azóta mi történt! Értek mindent, majd a többit Szkájpon! Addig is kitartást! Lesz ez még így se! xoxo, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. szeptember 21., 22:45 (CEST)

meglepi

A magyar wikipédia háziasszonya
A sok sepregetés, takarítás és a wiki-lurkók közötti béketeremtés elismeréseként fogadd szeretettel eme nagyszerű díjat. Csak így tovább ;) Istvánka posta 2008. szeptember 23., 17:16 (CEST)


zöld skapuláré

Köszönöm a figyelmeztetést, már feltettem a forrást. Kiszto vita 2008. szeptember 25., 9:44 (CEST)

Kedves Teemeah! Újból köszi a segítséget. Valójában készítettem egy ilyen szerkesztői lapot Szerkesztő:Ikoos néven, de amikor a szerkesztők közé beírtam a nevem, a gép nem hozta létre a szerkesztői lapra való hivatkozást, barnával írta ki a nevet, és azt nem értem, hogy miért.


Fitjar

Még nincs kész... Kicsit még kűzdök vele. Ha azt látod, hogy visszakerült a javításod elötti verzió, akkor az ezért van.

Ezt a sablon készítés cuccot nem értem... Ha szeretném a sablont is magyarítani, amit az angol oldalon látni, akkor mit kell tennem?

kiemelt

Szia! Kérlek ha tudod nézd meg ezt Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Vendvidéki Köztársaság. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 28., 12:56 (CEST)

Szentgotthárdi csata (1664)

Szia! A szentgotthárdi csata (1664) szócikk török változatának szerkesztője kezdi kibővíteni a cikket. Nem lehetne neki szólni, hogy vigyázzon ha az angol alapján csinálja, mert az teli van nonszenszekkel, ha inkább lehet, valahogyan a magyarról vegye át. Ha akarja én lekerekített szöveget adhatok neki, egyszerűen megfogalmazva, ha tudnál segíteni tolmácsolni neki. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 29., 13:03 (CEST)

Ciprus

Szia! Sude-nak válaszoltam, nem voltam itthon sokáig. Ma megnéztem, én nem tudok sokat hozzátenni, de azt gondolom, hogy olyan illusztris kollégák forrásaiból dolgozol, akiket innen jobban is ismerhetsz, és azokkal az én szerény ismereteim nem vetekedhetnek. Szerintem a cikk Ciprussal foglalkozó része korrekt, és a súlyát majd az egész cikk elkészülte után lehet megítélni. Óvnálak attól, hogy két cikket írj egybe, ez a török függetlenség, egy másik lehetne a Ciprussal kapcsolatos ügyek, ebben a cikkben csak keveset írj erről a kérdésről, mert Törökország modernkori történelme NEM Ciprus történelme, bár kétségtelen, hogy fontos eleme. De akkor is. Amerika modern történetében csak egy lábjegyzet Grenada megszállása... :)) – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. szeptember 29., 15:12 (CEST)

4M

Tekintettel Hajas György hálózati koordinátor 2008. októner 10-én kelt levelére a 4M ügyében teljes jogkörrel járok el a wikipedián. Mivel ez a program kifejezetten hátrányos helyzetűek támogatásáról szól, a Magyar Köztársaság Szociális és Munkaügyi Minisztériumának programja nem érezzük reklámízűnek. Fontosnak érezzük, hogy a tanácsadó irodák elérhetőségei is szerepeljenek. Programunk teljes egészében non-profit, s több ezer emberen segít. Megértését köszönjük.

GLB4793.jpg

Tekintettel arra, hogy a szerző a fényképet a zenekar megbízásából készítette és annak használatát a zenekarnak engedélyezte, illetve, hogy én személy szerint a zenekar képviseletében járok el, így azt hiszem jogszerűen használom a képet. Amennyiben ez így nem felel meg a szabályoknak, kérlek tájékoztass, hogy mi lenne mégis a megfelelő mód, hogy a képet használhassuk. Kösz. Szerkesztővita:Iben12

Szia!

Oh, köszönöm! Igyekszem, de még rengeteg dolgot nem vágok, nem tűnik logikusnak! Főleg a kép beszúrásokkal vagyok gondban! Törpe főnix szócikkemhez volt saját fotóm, amit feltöltöttem és másnap sikerült is valahogyan beszúrnom. De rengeteg tyúkfajta van a tyúkfajták listája szócikkben, amit össze írtam, amihez nincs fotóm és más nyelvű wikipediás anyagból a kép kódját átmásolva nem műkszik a dolog. Uff! Ragyás futrinkat még talán bővítem, oda is van saját fotóm, csak fel kell töltenem, ha megtalálom. Állatos és növényes témák eléggé hiányosak, ezeken majd dolgozgatok lassan. Csak a tyúkfajták fotóit tudnám megoldani. Google-n sok fotó van, azokból lehet valahogyan beszúrni? Egyértelmű, hogy sokkal mutatósabb fotóval, de 200 fajtáról nem lehet saját fotóm. :) Köszi előre is minden segítséget, és hogy felkerestél! U.i.: Piszkosul elmennék már Törökországba, de még nem jött össze! :( Üdv! ;)– Tórizs vita 2008. október 8., 14:49 (CEST)

    • Bocsi, ha rossz helyre írok, csak meg szerettem volna köszönni az útbaigazításokat! Köszi szépen! – Tórizs vita 2008. október 8., 21:27 (CEST)

Re:szentgotthárdi csata

Köszönöm! [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 1., 16:16 (CEST)


Köszönöm a figyelmeztetést, nem volt szándékomban a teljes szöveget meghagyni. Viszont a cím javításakor létrejöttek még allapok. Azokkal most mi lesz? – Módis Ágnes Vadszederke vita 2008. október 3., 17:58 (CEST)

Igen, láttam én is a nevét. A userlapján nem látom, hogy tudna angolul, leírnám neki, csak attól félek, hogy valamit rosszul írok, s akkor nem értené meg. Leírnám neki a számadatokról szóló részt egyszerűen, hogy te is könnyebben fordíthasd, s akkor ő saját szavai szerint beülteti. De csak csütörtök után tudnám. Megfelel úgy? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 6., 12:02 (CEST)

Töröko. története sablon

Hali! Ezekből miért van kettő: {{Törökország története}}, {{Törökország története/új}}? Ránézésre ugyanaz. Csak alakítom át {{navbox}}(?)-ra, akkor mindkettőt? – Glanthor  2008. október 4., 13:40 (CEST)

Malinyin

Visszaneveztem, de javítanod kellene a cikkben is, mert lehet, hogy mást is meg fog téveszteni ez a félmondat: "Teljes neve Alekszandr Nyikolajevics Malinyin". Bocs. – Hkoala 2008. október 5., 17:49 (CEST)

Emre Aydin

A szavazás állását hol lehet megnézni? :) Tényleg jók a myspace-en fenn lévő számai (bár Tarkannal azért nem ér fel...) A többi jelölt a szavazáson már pofára se annyira szimpi, igaz, a középen lévőnek hipnotikus szemei vannak. Mondjuk őket nem hallgattam meg, de neked elhiszem, hogy az Emre gyerek a legjobb :))) ~ Alensha  hö? 2008. október 6., 19:24 (CEST)

Ezek is jók :) ~ Alensha  hö? 2008. október 6., 20:45 (CEST)

Újkígyós

Üdvözletem! Remélem jól sikerült elküldenem ezt az üzit.

Levetted a civil szervezetek listáját az Újkígyós oldalról. Egy községet bemutató szócikkben szerintem helye van a község életét szervező civil szervezeteknek. Szerinted nem? Ez nem hasznos információ egy településről? Gondold át légy szíves. Én nem találtam olyat a wikipédia leírásában, hogy ilyen információkat nem lehet megosztani egy szócikkben.

Üdvözlettel: Krisztián

Kedves Krisztián!
A Wikipédia egy enciklopédia és nem telefonkönyv, sárga oldalak vagy civil szervezeti útmutató. Minden városban vannak ilyen szervezetek, megszűnnek, újraalakulnak, stb. stb. Az ilyen információk közlésére a település honlapja való, nem az enciklopédia. Aki szeretné tudni, milyen civil szervezetek vannak a településen, külső linkről elérheti őket. Nem vagyunk közhasznú társaságok gyűjteményoldala sem. Majd jönnek utánad a kocsmárosok, és megkérdezik, hogy ők ugyan miért nem rakhatják fel a kocmsájukat névvel címmel telefonszámmal? Meg majd jönnek az ügyvédek, a diákszervezetek, az iskolai újság, a helyi papnevelde, aztán majd nézünk, hogy lexikonból tleeofnkönyvvé váltunk hirtelen. El kellene olvasni a Wikipédia:Irányelvek és útmutatók oldalt. Ha a te településeden felsoroljuk, mi lesz mondjuk Budapesttel, ahol huszonötmillió civil szervezet működik? Majd két kilométer hosszan csak a civil szervezetek neve meg címe lesz a Budapest szócikkben? Attól, hogy egy szervezet civil, még nem feltétlenül kell helyet kapnia a wikipédiában, felsorolás szintjén sem. Egyszerűen ez a felület nem erre való. Gyűjtsd össze őket egy honlapon, vagy ha van olyna honlap, ami összegyűjti őket, akkor mehet a szócikk aljára a Külső hivatkozások fejezetbe XY település civil szervezetei néven. Ez a maximum, amire lehetőség van a wikipédia irányelvei alapján. Nem muszáj nekem hinned, kikérheted a közösség véleményét is a Kocsmafalon. Üdv – Timish levélboksz 2008. október 7., 10:32 (CEST)

Kedves Teemeah!

Van igazság abban, amit mondasz, de: 1. Az értékeket képviselő, létrehozó civil szervezeteket nem lehet összehasonlítani egy kocsmával. 2. Budapesten sok civil szervezet van, ez tény. De van 25 millió híres ember is, őket se soroljuk fel a wikiben, csak azért, mert sokan vannak? Miről fog szólni a wiki, ha minden információt kigyomlálunk?

Üdv: Krisztián

→ A híres emberekre válaszul: Nevezetesség kritériumai. A wikipédia így is sok mindenről szól, csak azt gyomláljuk ki, ami nem ide való. Tetszik vagy sem, vannak itt szabályok, amiket nem én, hanem a közösség hozott (meg olyanok, amiket a Wikimedia Alapítvány, a szerver fenntartója hozott). Lehet őket nem szeretni, lehet háborogni, és lehet litániában panaszkodni a vitalapomon, ettől a szabály nem fog megváltozni. :) Minden közösségben, ahová belépsz, neked kell a meglévő szabályokhoz alkalmazkodnod, nem pedig a közösségnek a te véleményedhez. Megismétlem a wikipédia "nem üzleti katalógus vagy címjegyzék". (Mi nem a wikipédia?, 21. pont) Itt nem arról van szó, hogy nekem mi nem tetszik, hanem, hogy mik az elveink, és ezeknek az általad beírt szöveg mennyiben felel meg. Nekem, mint adminisztrátornak, az a(z egyik) dolgom, hogy betartassam a szabályokat, amennyire csak lehet. Lehet érte szidni, lehet utálni is érte, de ez van :) Háborgás helyett inkább fontold meg, amit írtam fentebb, hogy kigyűjtöd a civil szervezeteket egy honlapra, és a linkjét teszed be a cikkbe, a külső hivatkozásokba. Így elfogadható. Estleg egy bekezdésben lehet őket még megemlíteni, folyó szövvegel írt bekezdésben, nem felsorolva, kiválogatva a fontosakat, és semmiképpen sem címmel meg telefonszámmal, mert nem vagyunk címjegyzék. Tessék végre elolvasni a szabályzat linkjeit, nem véletlen linkelem be.... :))– Timish levélboksz 2008. október 7., 12:08 (CEST)


Infobox

Köszi a segítséget, nem is tudom hova lennék NÉLKÜLETEK, adminok, FV-járőrök, nálam tapasztaltabb wikipédisták nélkül. Tényleg. Kb. olyan lehetek, mint elefánt a porcelánboltban. =) Mégegyszer bocs. És kösz. És egyébként is E! – Bojti88 vita 2008. október 9., 13:11 (CEST)

Gotthárdi csata

Szervusz! Összeállítottam egy szöveget, ugye a számadatok érdeklik különösen?

A keresztény és a török sereg között nagy különbség volt nemcsak szám, hanem minőség tekintetében. Montecuccoli seregének kevés hadianyaga és élelme, a nagyvezír seregének nagyon kevés takarmánya volt. A törökök igen nagy volt a lovassága, ezért a kevés takarmány miatt sok ló legyengült.
A keresztény sereg létszáma:
Osztrákok: 5000 gyalogos (részben csehek), 5900 lovas, 10 ágyú
Németek: 6200 gyalogos, 1200 lovas, 14 ágyú (birodalmi, szász, brandenburgi, bajor, sváb, bádeni egységek)
Rajnai Szövetség: 300 lovas, 600 gyalogos, az ágyúk Pettauban, Stájerországban maradtak (ma Ptuj, Szlovénia)
Franciák: 3500 gyalogos, 1750 lovas Egyéb: 2000 horvát lovas, 1 piemonti gyalogezred, több száz helyi katona (ezek között vannak horvátok, magyarok, szlovénok) Összesen: kb. 26-28, esetleg 30 ezer fő, ennél nagyobb nem lehetett a kutatások szerint.

A török sereg számát korábban 150 ezer főre tették (ebből 60-70 ezer janicsár és szpáhi). Jelenleg kevesebbnek tartják logisztikai problémák miatt. Ezért a török seregben max. 30 ezer janicsár és szpáhi volt, az aszabok, akindzsik és a többiek száma nehéz megmondani, de biztos, hogy 90 ezernél kevesebb nem lehetett a török sereg. Segédcsapatokként álltak a tatárok és volt néhány renegát magyar hajdú is.
A tüzérség állítólag 360 ágyúból ált, de ezt csak Evlia Cselebi írja. A nagyvezír helyettes parancsnoka Izmail budai pasa volt, aki elesett a csatában.


A forrásom ez volt: Perjés Géza: A szentgotthárdi csata 1964, Szentgotthárd, helytörténeti, művelődéstörténeti, helyismereti tanulmányok, Szombathely 1981. ISBN 963 03 1192 5 Az első publikáció a Vasi Szemlében volt 1964-ben, ott a török szócikkben is látható. Ha esetleg még bármi mást szeretne, akkor nyugodtan szóljon. Evlia Cselebinek is van leírása a csatáról. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 10., 13:39 (CEST)

Köszönöm,

hogy gratuláltál a kiváló wikipédista díjhoz nekem, jó érzés köztetek lenni. Megemlíteném, hogy alább ki vagyok terítve, s megkérlek Téged is, hogy szavazzál erre a szócikkre, ez már nemcsak az enyém, hanem Karmeláé, Viktoré is meg mások is besegítettek, erről szól a wiki. Lelkiismereted szerint szavazz, az sem baj, ha lekerül a naprendről. Macerás most a szavazás, több nézőpontból is igazolni kell a cikket.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Javaslatok_kiemelt_sz%C3%B3cikkekre/National_Gallery_(London)
Szíves üdv.– Mártiforrás 2008. október 10., 18:11 (CEST)

İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesi

Merhaba! Sizden İngilizce Vikipedi'deki Türkiye maddesinde şeriat yanlısı ve Atatürk düşmanı Bangladeşli bir kullanıcıya karşı yürüttüğüm mücadeleme destek vermenizi istiyorum. Türkiye maddesinin tartışma sayfasına girip alttaki oylama bölümüne Disagree yazmanız yeterli olacaktır (İngilizceniz iyi ise yanına bir kaç neden de yazarsanız iyi olur). Teşekkürler!

Emre

Timi drága, de itt közte van Leona Lewis is, akinek egészen pontosan 2 számát nagyon szeretem... :( Különben meg itt ha ez magyar oldal, úgyis mindenki a magyart fogja megszavazni... ~ Alensha  hö? 2008. október 13., 21:21 (CEST)

Mondjuk ebben igazad van, angolszásszal tele a zenei piac... Meggyőztél :) ~ Alensha  hö? 2008. október 13., 23:27 (CEST)

Első világháború műhely

Hello! Ha van kedved segíthetnél megírni/feljavítani 1-2 török témájú cikket az első világháború műhely részére:-). Tisztelettel:Carlos71 vita 2008. október 14., 20:27 (CEST)

Anon

80.98.37.248 (vitalap | szerkesztései | törölt szerk | crosswiki szerk | blokk log | IP-infó | WHOIS | RBL | Geolocate | blokkolás) Archiválni kéne a vitáját, majd eltiltani a vita szerkesztéstől, mert nagyon elragadtatja magát, pl. nézd meg az aláírásodat a legalján. Peligro vita 2008. október 16., 20:04 (CEST)

GLB4793.jpg

köszi, az infót elküldtem a megadott címre. a sablonban jeleztem a kép licencét, azaz a szerző megjelölésével felhasználható. ebből következően automatikusan törölni fogjátok a licence vitatott sablont? Szerkesztő:Iben12

Irie Maffia szócikk, jogsértő tartalom

a szócikket én hoztam létre és felhasználtam benne az általam írt és a zenekar myspace oldalán megjelent szöveget. korábban bejegyzésre került egy sn sablon, melyet a szabályok szerint töröltem, mivel a bejegyző nem indokolta a sablon elhelyezését. ezután az egész szócikk törlésre került, jogsértés címén. ezt nem tartom jogosnak, hiszen csak egy, a Történet című szakasz került másolásra. most az említett többszörösen (elfogultság, jogsértés) támadott szakaszt újraírtam. hogyan kerülhet vissza a szócikk az eredeti helyére? Szerkesztő:Iben12

köszi a választ. úgy látom, h ez így nem működik, először a az eredeti lapot kell törölni, h átnevezhessem az /újat (nem engedi a rendszer, amíg van már ilyen lap). uh oda betettem egy azonnalit. remélem így oké.

megjegyzés: nincs egyszerűbb módja a kommunikációnak? hogyan kaphatok emailben értesítést, ha változás van valamelyik figyelt oldalon?

köszi. Szerkesztő:Iben12

köszönöm! Szerkesztő:Iben12

  • megjegyezném, h a "méltán megbecsült" jelzőt (az irie maffia rocktrióra vonatkozóan) nem egy (eltérő forrású) kritikával tudom alátámasztani. az einsteines hasonlatodat vitatom, mert az nem egyértelmű, hogy a legokosabb volt, ám ha annyit mondasz, h okos, az szerintem kimeríti a közvélekedés fogalmát. írhatom, hogy szakmai körökben is megbecsült (csak hogy a magasztalásig nem menjünk el)?
  • a "természetesen" szó ez esetben felfogható a "magától értetődő módon" rövidebb (és kevésbé mesterkélt) változatának, semmilyen személyes felhangot nem érzek benne (értsd: korábban együtt zenéltek a gimmeshot crew-ban, így "magától értetődő módon/természetesen" ők is csatlakoztak az élő zenekarhoz.)
  • levetted a belső angol linket a riddim kifejezésről, ezt nem tudom értelmezni. ha nincs magyar szócikk, miért nem hivatkozhatok az angolra? főképp egy olyan kifejezés esetén, ami nem széleskörben ismert (vö. funk, rock).
  • miért kell olyan dolgokat is hivatkoztatni, amikhez nincsen szócikk (ld. Petőfi rádió)?

előre is kösz a válaszokat!

üdv, iben Szerkesztő:Iben12

oké, akkor ezek szerint a természetes/en szó nem használható a wikin, elfogadtam (kihasználva a lehetőséget, h lehet nemérteni, nemszeretni :). hasonlóképpen vagyok az interwiki linkkel is (kihasználva, hogy lehet róla vitázni, de minek). kérdés: akkor mire való az interwiki link? kik döntötték el, h nem használjuk: a magyar wiki közösség, vagy ez nemzetközi irányelv? véleményem szerint ezzel a szöveg megértését akadályozzuk. az idevágó angol szócikkben (en:Help:Interlanguage links)épp ellenkezőleg látják, azaz, hogy az interwiki link segíti elő, h az adott hivatkozás szócikke elkészüljön az eredeti szócikk natív nyelvén is (mintegy támpontot adva a megírásához). illetve nem értem, h a magyar hivatkozásokat milyen elv szerint teszed be (pl. gimmeshot-ra, mr2-re igen, barabás lőrinc eklektric-re nem). ez szerintem ellentmond a Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat? cikkben leírt "Mire hivatkozz és mire ne?" szakasznak. hozzátenném még, h a teljesen nyilvánvaló dologra hivatkozásnak (ld. basszusgitár, dob) semmi értelmét nem látom, ezzel az erővel a zenekar és a próbaterem szavakat is linkelheted.

maradok tisztelettel: Szerkesztő:Iben12

kedves öreg wikiróka! köszönöm, a hozzászólásod, még akkor is, ha személyeskedésre ragadtatod magad. nem tudom mire érted azt, h én kioktatlak, de ha érted is, félreérted. én, a vadiúj wikiző, a kérdéseimmel állok eléd, azokra választ várva, a válaszokat megpróbálva megérteni. ha jól látom, én azt írtam "véleményem szerint", mely véleményemet a hivatkozott angol szócikk alapján alkottam. nem gondolom továbbá, hogy minden nemlétezőt be kell linkelni, hanem az olyanokat, amiknek megértése fontos a teljes szöveg megértéséhez. az általad idézett részt én is megtaláltam a magyar változatban, azonban az angolban ilyenről szó sincs, ezért kérdeztem, h ki döntötte el. de lépjünk át az interwiki kérdésen, látom, h fájó pont ez, megírtam a riddimet, a többi meg világos. kérlek fejtsd ki a belső hivatkozásokkal kapcsolatos irányelveidet, hogy ne csináljunk egymásnak felesleges munkát!

köszi. Szerkesztő:Iben12

jobban szerettem volna, ha a kérdésemre válaszolsz, de a kioktatást is imádom. a vitát lezártnak tekintem. üdvözlettel, Szerkesztő:Iben12

idézet:"de lépjünk át az interwiki kérdésen, látom, h fájó pont ez, megírtam a riddimet, a többi meg világos. kérlek fejtsd ki a belső hivatkozásokkal kapcsolatos irányelveidet, hogy ne csináljunk egymásnak felesleges munkát!" a kér(d)és ez volt. Szerkesztő:Iben12

ha nem egyértelmű (nekem legalábbis nehezen követhető a kommunikáció ezen formája): idézet:illetve nem értem, h a magyar hivatkozásokat milyen elv szerint teszed be (pl. gimmeshot-ra, mr2-re igen, barabás lőrinc eklektric-re nem). ez szerintem ellentmond a Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat? cikkben leírt "Mire hivatkozz és mire ne?" szakasznak. hozzátenném még, h a teljesen nyilvánvaló dologra hivatkozásnak (ld. basszusgitár, dob) semmi értelmét nem látom

kösz, Szerkesztő:Iben12

köszönöm, respekt. Szerkesztő:Iben12

en:Péter Kollár

Kérlek, szavaznál az angol wikin, mert ezt a cikket akarják törölni, ismerettség hiánya miatt. Az ismerettség hiánya szerintem abból fakad, hogy az angol interneten nincs róla forrás. Forrás viszont van a magyar és szlovén weboldalakon, ami nem teszi véleményem szerint jogossá a törlést, mert azon források alapján lehet erről az eddig ismeretlen személyről cikket alkotni. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 18., 11:51 (CEST)

Plussz had tegyem hozzá, hogy nyomtatásban megjelentek a művei. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 18., 12:01 (CEST)

:)

Széééép :) Boldog szülinapot a szép hangú, kopaszodó török bácsinak! :) ~ Alensha  hö? 2008. október 18., 16:24 (CEST)

Okey

Egyik kedvenc társasjátékom :-), habár errefelé csak egyszerűen röminek hívjuk :-)Istvánka posta 2008. október 21., 13:22 (CEST)

Van felszerelésem (fatáblám) :-). Egyszer akár játszhatunk is :-)Istvánka posta 2008. október 21., 13:25 (CEST)

Én viszem a fatáblát, te hozod a török neveket :-)Istvánka posta 2008. október 21., 13:27 (CEST)

Levél (település)

Lesz. Ha nem zavar, épp szeretnék tovább szerkeszteni. Szólhatnál ennek a Keldi nevű pribéknek is. Az, hogy ennyire kaotikus a kategóriatáblázatod az nem az én érdemem. Valószínű, hogy minden kategória az 1.számnál kezdődik. :) Üdv! – Sóhivatal 2008. október 23., 10:25 (CEST)

Kanópusz

Köszi, hogy helyreraktad őket :) Így legalább nem kell az eredeti szerző belsőségeinek ilyen edényekbe szortírozásával töltenem a délutánt :) ~ Alensha  hö? 2008. október 23., 16:29 (CEST)