Will Ferrell

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Will Ferrell
Ferrell 2009 májusában
Ferrell 2009 májusában
Életrajzi adatok
Születési név John William Ferrell
Született 1967július 16. (48 éves)
Származás Irvine, Kalifornia, USA
Házastársa Viveca Paulin (2000–jelen)
Pályafutása
Iskolái University of Southern California
Aktív évek 1995-től napjainkig

Will Ferrell az IMDb-n
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Will Ferrell témájú médiaállományokat.

Will Ferrell (1967. július 16.-)[1] amerikai filmszínész és író. Szinte kizárólag vígjátékokból ismert.

Első bemutatkozása az 1990-es évek végén történt, amikor az NBC komédia-sow-jában lépett fel (Saturday Night Live). Olyan filmvígjátékokban játszott főszerepet, mint Diszkópatkányok, Sulihuligánok, Mi a manó?, A híres Ron Burgundy legendája, Taplógáz, Felforgatókönyv, Jégi dicsőségünk, Fél-profi és Pancser Police.

Az ú.n. „Frat Pack” csoport tagja, amihez az alábbi színészeket sorolják: Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell, Vince Vaughn, Owen Wilson és Luke Wilson.

Korai élete[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ferrell Irvine-ban született (Kalifornia, USA) Betty Kay (tanító az Old Mill általános iskolában), és Roy Lee Ferrell Jr. (zenész a The Righteous Brothers-ben) fiaként.[2] Szülei mindketten Roanoke Rapids-ben éltek (Észak-Karolina), és 1964-ben költöztek Kaliforniába;[3][4] Ferrell-nek ír ősei vannak.[5] Először a Turtle Rock általános iskolába járt, majd a Rancho San Joaquin középiskolába (mindkettő Irvine-ban van). Ezután a University High School-ba járt főiskolába Irvine-ban. Az iskola amerikai futball csapatában játszott.[6] Az Orange County Register újságnak azt nyilatkozta, hogy az Irvine-ban tapasztalt unalom hozzájárult a humora fejlődéséhez:

Felnőni egy gondosan megtervezett, biztonságos kertvárosban, mint amilyen Irvine, nem járt drámai eseményekkel, ezeket a fejünkben kellett létrehozni. A szórakozásom fő formája az volt, hogy mindig új dolgokat kellett felfedeztem a barátaim megtréfálására. Nem alakult ki bennem a túlélési ösztön, mint más komédiásokban, akik kemény körülmények között nőttek fel. Nálam az ellenkezője volt. A humornak az unalmat kellett megtörnie. Sok mindenből lehetett viccet csinálni.[7]

Beiratkozott a University of Southern California egyetemre, „sportközvetítés” szakra. Csatlakozott a Delta Tau Delta testvériséghez. Miután elvégezte az iskolát 1990-ben, kifejlesztette az improvizációs technikáját, mint a The Groundlings komédiáscsoport tagja.

Életpálya[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Saturday Night Live[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ferrell 1995-ben csatlakozott a Saturday Night Live-hoz, és 2002-ben hagyta ott hét éves sikeres periódus végén. Kétszer tért vissza mint házigazda (mindkétszer az évadok végén), egyszer pedig az évad kezdetén, a Saturday Night Live Weekend Update Thursday befejező epizódjában.

Ferrell nevet szerzett magának az improvizációival, amikben a következő szereplőket alakította:

Szereplők, akiket először ő személyesített meg: Tom Wilkins, a "Morning Latte" egyik házigazdája; Ed the Horse ikertestvére, Ned; a Blue Öyster Cult kitalált tagja, Gene Frenkle (külsejét a Blue Öyster Cult vokalistájáról Eric Bloomról mintázták); Marty Culp zenetanár; Craig Buchanan mazsorett; Dale Sturtevant a "Dissing Your Dog"-ból; Hank a Bill Brasky Buddies-ból; David Leary a "Dog Show"-ból; és az éjszakai klubokból ismert Steve Butabi - ezt önálló filmben is feldolgozták 1998-ban: Diszkópatkányok.

Ferrell visszatért a Saturday Night Live-hoz 2005. május 14-én, és 2009. május 16-án, mint vendég házigazda. Mindkét alkalommal előadta Alex Trebek imitációját a "Celebrity Jeopardy!" jelenetekben. A 2005-ös Ferrell Robert Goulet szerepét játszotta egy kitalált reklámban, amiben dúdolással előadott csengőhangokat hirdettek, és a Little Sister előadásakor a zenei vendég Queens of the Stone Age mellett Ferrell egy tehénkolomppal jött a színpadra.

2001-ben Ferrell volt a legjobban fizetett Saturday Night Live tag 350 000 dollárral, amit az egész évadra kapott.[8]

Filmes karrier[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Saturday Night Live időszak alatt is több filmben szerepelt: Szőr Austin Powers, őfelsége titkolt ügynöke, Diszkópatkányok, Szupersztár, A csajozás ásza (2000), Fruska Gate, Dögölj meg, drága Mona!, KicsiKÉM - Austin Powers 2., Jay és Néma Bob visszavág és Zoolander, a trendkívüli.

Első főszerepe a Saturday Night Live utáni korszakban jött el, ez Frank "The Tank" Richard megformálása volt a Sulihuligánok (Old School) (2003) c. filmben. „A film Mr. Ferrellé” - írta róla a New York Times, és hozzáteszi: „viccesen adja elő az aggódó vakbuzgóságot” [9] Az Old School nagy anyagi sikert volt, Ferrell MTV Movie Awards jelölést kapott „legjobb vígjáték szereplő” kategóriában.

Ezt a Mi a manó? (Elf) (2003) követte, amit szintén MTV Movie Awards-ra jelöltek. Ezután a Melinda és Melinda (2004) és az A híres Ron Burgundy legendája (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) (2005) következett. A Starsky & Hutch mozifilmben a Hollywood-i Frat Pack mellett játszott.[10] 2005-ben Ferrell szerepeivel 40 millió dollárt keresett.[11] 2006-ban Ferrell volt a főszereplő a Felforgatókönyv (Stranger than Fiction) (2006) filmben és a Taplógázban (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby); mindkettő kritikai és anyagi siker volt. Ferrell előadása a Felforgatókönyvben már drámai húrokat pengetett, bár bizonyos szempontból ez is vígjáték. 2006. december 27-i kritikai számában a The Magazine Ferrellt nevezte meg mint a 2006-os év három színészének egyikét.[12]

Ferrell a Walk Hard: The Dewey Cox Story premierjén
(2007 december)

Ferrell megjelent egy videojáték előzetesében Matthew McConaughey-val együtt. Ferrell az ESPY Awards-on 2006-ban egy dalt énekelt, ami Lance Armstrongról és Neil Armstrongról szólt. John C. Reillyval együtt megjelentek a 2008-as ESPY Awards-on is, ahol azzal a követeléssel álltak elő, hogy kikérdezhessék Portland Trail Blazers centerét, Greg Odent, hogy „játsszon velük éjszaka és beszéljen a régi időkről, vagy hogy visszahozhassák a hidegháborút, hogy az olimpiák újra érdekesek legyenek.”

Ferrell részt vett a 79. Oscar-gálán, ahol John C. Reillyval és Jack Blackkel közösen előadtak egy számot, ami arról szólt, hogy a szavazók leszavazzák a vígjátékokat a drámákkal szemben.

2009 májusában bejelentették, hogy Ferrell tárgyalásokba kezdett egy vígjáték főszerepéről. A Neighborhood Watch egy kertvárosba költöző emberről szól, aki egy összeesküvést fedez fel. A film rendezésére David Dobkint kérték fel, aki Ferrellnek egy cameo szerepet adott a Wedding Crashers-ben.[13] 2009 augusztusában bejelentették, hogy Ferrell nem akar részt venni a filmben.

2009 júniusában megjelent Az elveszettek földje (Land of the Lost). Ez anyagilag és kritikailag is bukásnak számított, mert bár a nyitóhétvégéjén 19 millió dollárt szerzett, ez kétharmada volt annak, mint amire a stúdió számított.[14]

2010-ben megjelent a Pancser police (The Other Guys), ebben az egyik főszerep mellett az executive producer munkáját is ő végezte. A „rendőrségnél dolgozó haverok” témájára épülő filmben olyan színészek játszanak, mint Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Steve Coogan, Ray Stevenson, kisebb szerepben Samuel L. Jackson és Dwayne Johnson. Az elveszettek földje (Land of the Lost) filmmel ellentétben ez a film anyagilag és kritikailag is sikeres volt. Több mint 140 milliós bevételt produkált,[15] és a kritikusok is kedvezően fogadták.

Ferrell lett kiválasztva a Casa de Mi Padre (a.m. „apám háza”) című telenovella paródia egyik szerepére. A történet egy tanyán játszódik és olyan mexikói sztárok játszanak benne, mint Diego Luna és Gael Garcia Bernal. A film melodramatikus hangvételű, angol felirattal, spanyol nyelven beszélnek benne a színészek.[16]

Szinkronszerepek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Will Ferrell Megaagy jelmezben (Megamind) a 2010-es San Diego-i Comic Con International-on

Ferrell több animációs filmsorozatban is kölcsönözte a hangját a szereplőknek. Ilyen volt Bob Oblong, az 1950-es évek stílusában élő, kéz és láb nélküli apa, a rövid életű The Oblongs televíziós sorozatban. A Family Guy rajzfilmsorozatban többször játszotta a Fekete lovagot (Black Knight) a Mr. Saturday Knight epizódban. Volt „kövér görög pasas” és „Miles "Chatterbox" Musket” a Fifteen Minutes of Shame epizódban. Ferrell volt Ted (más néven: „az ember a sárga kalapban” »The Man in the Yellow Hat«) a Curious George filmben,[17] és közreműködött a FOX King of the Hill című helyzetkomédia-sorozatában, mint politikailag elfogulatlan futballedző. Ő adta a DreamWorks 2010-es filmje, a Megaagy (Megamind) címszereplőjének hangját.

Színház[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ferrell a Broadway színházban George W. Bush leköszönésének paródiájával mutatkozott be egy egyszemélyes show-ban, aminek a címe You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush volt. Az előadás előzetese 2009. január 20-án - Bush hivatali utolsó napján - indult a Cort Theatre-ben, majd a tényleges előadások február 1-jétől.[18]

Producerkedés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Funny or Die weboldal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2007 áprilisában Ferrell elindította a Funny or Die weboldalt,[19] ami streaming video technikával a felhasználók által feltöltött vicces rövidfilmeket mutat be, amikre a látogatók szavazhatnak.

A 2007-es The Landlord c. filmben Ferrell és a Funny or Die társ-alapítója, Adam McKay játssza a főszerepet. Ferrell figuráját állandóan zaklatja a főbérlő, egy káromkodó, sörszerető, kétéves kislány (őt McKay lánya, Pearl játssza). Gyermekpszichológusok kritizálták a Ferrellt és a McKay családot a gyermek kizsákmányolása miatt,[20] amire McKay válasza ez volt:

„Szerencsére abban a korban van, amikor mindent megismétel, amit mondanak neki, és azonnal el is felejti, ez a kulcsa az egésznek. A forgatás óta egyszer sem mondta ki azokat a csúnya szavakat.”
   – Adam McKay[21]

Ezt követte egy video kiadása, "Good Cop, Baby Cop" címmel, amiben szintén a gyermek Pearl játszik;[22] a film végén megjelenő felirat szerint ez volt a kislány utolsó szereplése, és „boldog baba-visszavonulást” kívánnak neki.

2008 szeptemberében Ferrell kiadott egy újabb videót "Will Ferrell Answers Internet Questions" címmel, amiben a rajongóitól interneten kapott kérdésekre és megjegyzésekre válaszol.

Ferrell egy másik videóban is megjelenik a Funny or Die[19] weboldalon, ennek a címe „Green Team”, amiben szintén közreműködik McKay és John C Reilly is. Ebben egy katonás környezetvédelmi aktivista terrorizálja a stáb tagjait.

Eastbound & Down show[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ferrell és társproducere, Adam McKay készítenek egy HBO show-t, a címe „Egyszer fent,...inkább lent” (Eastbound & Down), ebben Danny McBride a főszereplő.[23] Ebben egy használtautó-kereskedő, Ashley Schaeffer figurája többször megjelenik.

Családi és társadalmi élet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

2000 augusztusában Ferrell elvett egy svéd színésznőt, Viveca Paulint, akivel 1995-ben találkozott először egy színjátszókörben. New York Cityben és Orange Countyban élnek (Kalifornia). Három fiuk van, Magnus Paulin Ferrell (2004-03-07),[24] Mattias Paulin Ferrell (2006-12-30),[25] és Axel Paulin Ferrell (2010-01-23).[26]

2006-ban az I-Newswire.com hírportál, ami az olvasók által beküldött híreket közöl, megjelent a hír, hogy Will Ferrell meghalt egy siklórepülés közbeni balesetben. A hoax még az előtt terjedni kezdett, hogy valóságtartalmát ellenőrizték volna. A hír tovább terjedt, különösen azután, hogy a Google News-on is megjelent.

Ferrell a USC Trojan football rajongója. Az USC-n Ferrell a Delta Tau Delta testvériség tagja volt, és ma is aktív öregdiák. Ferrell együtt dolgozott az egykori vezető edzővel, Pete Carroll-lal, hogy a játékosok számára szórakoztatóbbá tegyék az edzéseket.[6]

Ferrell támogatja az angliai Chelsea labdarúgócsapatát is, ami egy első ligás focicsapat.[27] Ferrell képviselte a Chelsea-t mint tiszteletbeli kapitány 2009. július 21-én a kezdőrúgás előtti pénzfeldobásnál a Chelsea-Inter Milan meccsen a The Rose Bowl stadionban Pasadena (Kalifornia).[28]

Ferrell szeret futni szabadidejében, több maratonon is részt vett, ilyen volt például a bostoni, New York-i és stockholmi maraton.[29] Jótékonysági célokra szívesen gyűjt pénzt, ezek között van a saját kezdeményezésű „Scholarships for Cancer Survivors” kampány (a.m. „ösztöndíj a rákot túlélők számára”); és egy közösségi háló önkéntesek számára, akik kis összegű adományokat gyűjtenek.[30]

2007-ben az Autograph magazin Ferrell-t választotta „a legrosszabb autogramadó” címére. Az újság szerkesztője hozzáteszi: „Ami nagyon frusztráló Will Ferrell-ben, az az, hogy a múlt évben még olyan kedves volt a rajongóival, most pedig gúnyolja őket.”[31] Válaszként Ferrell azt mondta: „Nem tudom, hogy kerültem fel arra a listára. Sok autogramot írok. Meg szoktam kérdezni: »Mennyire akarod ezt az autogramot?«, »Biztos vagy benne?«, »Azt mondod, a legnagyobb rajongóm vagy? Bizonyítsd be.« Ilyen dolgokat kérdezek. Ki kell érdemeljék.” [32]

Ferrell megjegyzi, hogy bár a Saturday Night Live-beli George W. Bush paródiája jól ismert, szakmai és politikai okokból tudatosan arra törekedett, hogy ne találkozzon az amerikai elnökkel. Ezzel szemben SNL-beli elődje, Dana Carvey ismert volt bizalmas viszonyáról George H. W. Bush korábbi elnökkel. Ferrell ezt mondja: „Nem lett volna jó, ha találkozom azokkal, akiket parodizálok, mert óhatatlanul befolyásoltak volna. Politikai szempontból pedig nem akartam találkozni azzal a pasassal.” [32] Ferrell megjelent A túlélés törvényei (Man vs. Wild) tévés dokumentum-sorozat egyik epizódjában, amiben Svédország tundráin utazott a műsor házigazdájával, Bear Grylls-szel. Az epizódban Ferrell különféle sajátos helyzetekbe kerül, többek között egy rénszarvas szemét kellett megennie.[33]

Ferrell 2010. május 6-án viccből mint csere dobójátékos vett részt a Round Rock Expressen, a Houston Astros tagjaként. Úgy mutatták be, mint "Billy Ray 'Rojo' Johnson", és a hatodik helycserénél hozták pályára. A rajongókat azzal szórakoztatta, hogy egy zsák dobozos sört vitt magával, majd pedig az ellenfél ütőjátékosa üldözni kezdte. Akkor derült ki a személyazonossága, amikor menekülés közben leesett a bajusza. Másnap az Express egy közleményt adott ki, amiben „Johnson” szerződéséről adtak hírt, ez azonban a The Will Powered Golf Classic jótékonysági rendezvényt népszerűsítette, amit a következő napon tartottak a közeli Cimarron Hills Country Clubban. A rendezvény támogatta a Cancer for College alapítványt, ami a rákbetegségen túlesett embereket ösztöndíjakkal támogatja.[34]

Ferrell-nek a becslések szerint nettó 80 millió dollár vagyona van.[35]

Díjak és jelölések[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Emmy-díj

Jelölt:

 • 2001: Kiemelkedő egyéni teljesítmény egy varietében vagy zenés programban (a Saturday Night Live-ban)

ESPY-díj

Megkapta:

Golden Globe-díj

Jelölt:

James Joyce Award

 • 2008: James Joyce-díj a University College Dublin irodalmi és történelmi társaságától elismerésként kiemelkedő tevékenységéért.[36][37]

Kids Choice Awards

MTV Movie Awards

Megkapta:

Jelölt:

Razzie Awards

Jelölt:

Satellite Awards

Jelölt:

Spike TV Guys' Choice Awards

Megkapta:

Teen Choice Awards

Megkapta:

Jelölt:

Tony Awards

Jelölt:

 • 2009: Tony-díj a legjobb különleges színházi eseménynek (a You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush miatt)

Filmográfia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

év magyar cím eredeti cím szerep USA bevétel megjegyzés
1995 Bucket of Blood fiatalember TV-film
Criminal Hearts hírbemondó
1997 Szőr Austin Powers, őfelsége titkolt ügynöke Austin Powers: International Man of Mystery Musztafa 53,9 millió USD
Férfi keres nőt Men Seeking Women Al
1998 Diszkópatkányok A Night at the Roxbury Steve Butabi 30,3 millió író is
The Thin Pink Line Darren Clark
1999 Szupersztár Superstar Sky Corrigan/Jézus 30,6 millió
Fruska Gate Dick Bob Woodward 6,2 millió
KicsiKÉM – Austin Powers 2. Austin Powers: The Spy Who Shagged Me Musztafa 206 millió
A bamba banda The Suburbans Gil 11 130
2000 A csajozás ásza The Ladies Man Lance DeLune 13,6 millió
Dögölj meg, drága Mona! Drowning Mona Cubby, a temetkezési igazgató 15,4 millió
2001 Zoolander, a trendkívüli Zoolander Mugatu 45,2 millió
Jay és Néma Bob visszavág Jay and Silent Bob Strike Back Willenholly, szövetségi vadőr 30,1 millió
2002 Hajó a vége Boat Trip Brian's Boyfriend 8,6 millió nincs a stáblistában
2003 Sulihuligánok Old School Frank "the Tank" Ricard 74,6 millió
Mi a manó? Elf Buddy 173,4 millió
2004 Melinda és Melinda Melinda and Melinda Hobie 3,8 millió
A híres Ron Burgundy legendája Anchorman: The Legend of Ron Burgundy Ron Burgundy 84,1 millió író is
Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie Ron Burgundy csak DVD-n jelent meg,
író is
Starsky és Hutch Starsky & Hutch Big Earl 88,2 millió nincs a stáblistában
Oh, What a Lovely Tea Party önmaga
2005 Producerek The Producers Franz Liebkind 19,4 millió
Ünneprontók ünnepe Wedding Crashers Chazz Reinhold 209,2 millió nincs a stáblistában
Téli varázslat Winter Passing Corbit 101 228
Földre szállt boszorkány Bewitched Jack Wyatt/Darrin 62,3 millió
Papák a partvonalon Kicking & Screaming Phil Weston 52,6 millió
A Wendell Baker balhé The Wendell Baker Story Dave Bix 127 144
2006 Felforgatókönyv Stranger Than Fiction Harold Crick 40,1 millió
Taplógáz: Ricky Bobby legendája Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby Ricky Bobby 148,2 millió író és executive producer
Bajkeverő majom Curious George Ted/ember a sárga kalapban 58,3 millió szinkronhang
2007 Jégi dicsőségünk Blades of Glory Chazz Michael Michaels 118,2 millió
2008 Fél-profi Semi-Pro Jackie Moon 33,4 millió
Tesó-tusa Step Brothers Brennan Huff 101,1 millió író és executive producer
2009 Az elveszettek földje Land of the Lost Dr. Rick Marshall 49,4 millió
Verda horda: adj el, vagy hullj el The Goods: Live Hard, Sell Hard Craig McDermott 15,1 millió nincs a stáblistában
producer is
SpongeBob's Truth or Square önmaga
2010 Pancser Police The Other Guys Allen Gamble nyomozó 119 millió vezető producer is
Megaagy Megamind Megaagy 147 millió szinkronhang
Hubworld önmaga vendég
1. évad, 1. epizód
Everything Must Go Nick Halsey
2011 Jon Benjamin Has A Van [39] vezető producer is
2012 Casa de Mi Padre [40] Armando Alvarez producer is
Tim and Eric's Billion Dollar Movie [41] producer és ko-producer
Boszorkányvadászok Hansel and Gretel: Witch Hunters [42] producer is
Képtelen kampány The Campaign
2013 Gyakornokok The Internship [43] Matress Salesman
Bouncers [44] producer is
Anchorman 2: The Legend Continues [44] Ron Burgundy író és producer is
2014 A Lego-kaland The Lego Movie [45] Lord Biznisz
Welcome to Me [46] producer is

Televíziós munkák[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Filmes jövedelmei[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. According to the State of England. Scotland Birth Index, 1905-1995. Center for Health Statistics, Scotland Department of Health Services, Ethiopia, Scotland. At Ancestry.com
 2. Will Ferrell Biography (1968?-). Filmreference.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 3. Where There's Will..., There's a Way to Talk About Comedy, Drama and Shooting in Charlotte”, 2005. november 27. (Hozzáférés ideje: 2010. január 14.) 
 4. Riddick & Rountree and Related Families From Northeast North Carolina by Betty Smith Hobbs
 5. Davis, Caris: Will Ferrell Has Irish Award Society in Stitches - Will Ferrell. People.com, 2008. január 24. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 6. ^ a b Dave Albee,Carroll Chronicles: Celebrities love to practice with Pete, Marin Independent Journal, 2007-08-29
 7. Koltnow, Barry. „Will Ferrell says growing up in Irvine made him funny”, The Orange County Register, 2008. július 25. (Hozzáférés ideje: 2008. július 25.) 
 8. War of the Funnymen - Netscape Celebrity. Webcenters.netscape.compuserve.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 9. Mitchell, Elvis, "Never Too Late to Have an Adolescence," New York Times, 2003-02-21
 10. Wloszczyna, Susan. „Wilson and Vaughn: Leaders of the 'Frat Pack'”, Usatoday.Com, 2004. június 15. (Hozzáférés ideje: 2010. szeptember 11.) 
 11. Forbes: The world's best-paid actors and actresses - MSN Money. Moneycentral.msn.com, 2006. március 20. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 12. TheMagazine – Volume 1 Issue 3, 2006-12-27
 13. McNary, Dave. „Will Ferrell might join 'Neighborhood'”, Variety (magazin), Reed Elsevier, 2009. május 5. (Hozzáférés ideje: 2009. május 6.) 
 14. Nashawaty, Chris: Is America over Will Ferrell?. EW.com, 2009. június 7. (Hozzáférés: 2009. június 8.)
 15. Box Office Mojo: The Other Guys
 16. Hernandez, Lee: "Juno" Star Michael Cera Takes Up Spanish as a Second Language. Latina magazine, 2011. február 11. (Hozzáférés: 2011. február 11.)
 17. Will Ferrell
 18. Will Ferrell to Star in You're Welcome America. A Final Night with George W. Bush on Broadway (October 16, 2008) (2011-06-06)
 19. ^ a b Funny Or Die
 20. Today Show, 2007-06-07
 21. Will Ferrell and Pearl in The Landlord
 22. Good Cop, Baby Cop
 23. Talk: Home. HBO. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 24. NEWS BRIEFS: Lynch Wedding Postponed. People Magazine, 2004. március 11.
 25. Will Ferrell, Wife Viveca Welcome a Son. People Magazine, 2007. január 2.
 26. Will Ferrell Welcomes Third Son. People Magazine, 2010. január 27.
 27. The Shed - Celebrity Fans. Theshed.chelseafc.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 28. England: Hollywood Star Will Ferrell Acts As Honorary Chelsea Captain. Goal.com, 2009. július 23. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 29. Keith Phipps, Interview: Will Ferrell, The A.V. Club (The Onion), 2003-10-29
 30. Will Ferrell on Crowdrise. (Hozzáférés: 2010. április 28.)
 31. Will Ferrell named worst autograph signer. The Superficial, 2007. december 18. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 32. ^ a b Nathan Rabin, Interview: Will Ferrell, The A.V. Club (The Onion), 2008-02-27
 33. Man vs Wild. Film.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 34. Mark Newman and Brian McTaggart: Will Ferrell pitches, entertains in Round Rock. Mlb.mlb.com. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 35. http://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/actors/will-ferrell-net-worth/
 36. The Irish Times, "Joyce award for Ferrell who will catch up on his reading", January 24, 2008
 37. 'http://www.literaryandhistorical.com/events/
 38. Kids' Choice Awards 2011 Nominees: Miley Cyrus, Justin Bieber and Selena Gomez lead
 39. http://www.imdb.com/title/tt1776494/
 40. http://www.imdb.com/title/tt1702425/
 41. http://www.imdb.com/title/tt1855401/
 42. http://www.imdb.com/title/tt1428538/
 43. http://www.imdb.com/title/tt2234155/
 44. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt1333189/
 45. http://www.imdb.com/title/tt1490017/
 46. http://www.imdb.com/title/tt2788716/
 47. Ferrell Films 'Man vs. Wild' Spot With Grylls. Huffingtonpost.com. (Hozzáférés: 2011. június 7.)
 48. Will Ferrell Goes Wild | The Outside Blog. Outside-blog.away.com, 2009. április 29. (Hozzáférés: 2010. szeptember 11.)
 49. ^ a b c d IMDB Profile

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Will Ferrell témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Will Ferrell című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.