Szerkesztővita:Szalax/Első (2007.11.30–2008.12.04)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pasztilla 15 évvel ezelőtt a(z) Mozgószabály témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szalax/Első (2007.11.30–2008.12.04)!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Egy segítőtársat, mentort keresel? Akkor kattints ide:

ez megnyitja szerkesztésre a „felhasználói lapodat”. A megnyíló szerkesztőablak fölött olvashatod ott, hogy mit kell tenned.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Alensha üzi m 2007. november 26., 19:08 (CET)

Az a Szalax?

Szia! Régebben látogattam egy honlapot Szalax kisenciklopédia néven. Sok hasznos és érdekes információ volt rajta. Az véletlenül nem a te "műved" volt? Pilgab üzenet 2007. november 26., 19:18 (CET)

Szia! Be kell vallanom, azonos vagyok vele (magammal). Örülök, ha hasznosnak tartod. Szalax 2007. november 30., 18:22 (CET)

Forrás

Itt igen kényes hírt közöltél. Kérlek ismertetsd a forrásodat, vagy igazold valahogy az állításodat. Köszönöm szépen. Samat üzenetrögzítő 2007. december 5., 21:16 (CET)

Dr. Báder Imre kollégám volt az Egyetemen. Halálhíre megjelent az Északmagyarországban, dátum szerint a köszönetnyilvánítást tudom mondani: a december 4-i számban volt. Dr. Báder Imre iwiw lapján is szerepel a hír, a család bejegyzése. Szalax vita 2007. december 6., 20:49 (CET)

Köszönöm szépen, hogy tudattad velünk ezt a szomorú hírt! Samat üzenetrögzítő 2007. december 6., 21:07 (CET)

Lap neve

Próbáld ki, hogy ha ezt írod a userlapod tetejére, akkor mi történik a címmel, kijavul-e. A szócikkekben működik: {{rosszcím|User:szalax}}. Bináris ide 2007. december 6., 23:05 (CET)

Köszönöm a segítséget (rám fér, millió oldalt elolvastam a szerkesztéssel, formázással kapcsolatosan, de egyszerre nem megy a fejembe...), de a {{rosszcím|User:szalax}} nem működik, valami ilyesmit ír ki: A szócikk technikai okok miatt pontatlan. A helyes cím: User:szalax. Egyébként meg tudok békélni vele, köszi, Szalax vita 2007. december 7., 12:33 (CET)

Ilyen esetre a {{kisbetűscím}} sablon használható, azzal kisbetűs lesz. Ha már nem aktuális, akkor elnézését kérem. Bazsa vita 2008. március 5., 19:06 (CET)

volfrám

Szia! Szívesen... a volfrámot ne restelld, nekem se volt könnyű megszokni az elemek új neveit... radzerfordium?! :) SyP 2007. december 20., 11:24 (CET)

Kedves Szalax!

Örömmel olvasgattam szócikkeidet, mivelhogy:

  • érdekesek és tanulságosak,
  • én is műszaki ember vagyok (gépészmérnök),
  • nyugdíjas vagyok én is,
  • valamint remélem, hogy átnézed azokat a szócikkeket, amiket én írtam (fordítottam), bár nem nagyon értek hozzá. Azonban olyan témákról, hogy acél vagy öntöttvas muszáj volt valamit írni. Jó volna, ha felvenéd témáid közé a vasöntés-acélöntés-fémöntés témát is.
  • Ha nem veszed sértésnek, van néhány tanácsom is: célszerű megnézni, hogy a más nyelvű Wikipediákban mit írnak a témáról. Ezekben néha kitűnő részletek találhatók (ábrák, diagramok, stb.), amit minden további nélkül felhasználhatsz a saját anyagodban, sőt ajánlott felhasználni. A társ Wikik hivatkozását meg is kell adni a cikkben. Hogy hogyan, ahhoz nézd meg mondjuk a Kovácsolás címszót, én ezeket - ahol tudtam - megtettem.

Ha valamiben tudok segíteni, szívesen megteszem.

Üdvözlettel: dr. Kaboldy Péter - Kaboldy vita 2008. január 6., 17:12 (CET)

Kedves dr. Kaboldy Péter!
Örülök, hogy megtaláltad a szócikkeimet, ezt már tapasztaltam is. Természetesen felfedeztem a Te írásaidat is, (nem volt nehéz), a userlapodat is ismerem. Örültem, hogy műszakiak is jelen vannak a Wikipédiában, ha nagyon is véges számban (de azért nehogy azt hidd, hogy szakmailag túlságosan elfogult vagyok!). Most egyébként olyan vagyok, mint a gyerek, aki nem tudja, hova kapkodjon a sok karácsonyi ajándék között. Hát én „beszabadultam” a Wikipédiába, és csak írok, rajzolok, írok, de nem olvasok :-), belekapok egy témába, az továbbküld egy másikba (amire eredetileg nem is gondoltam) és így tovább. Van úgy, hogy egy wikis szerkesztő jelöl ki egy szót linknek, akkor azt is meg kell írni. Említették itt valahol a wikifüggőséget, hát tényleg van ilyen (a feleségem egyelőre tűri)!
Igen, a jelzett témák valóban hiányoznak. Gondolkoztam is már azon, hogy ezekbe is bele kellene vágni, a gond csak az, hogy nem nagyon értek a kohászat metallurgia részéhez, tekintve, hogy én képlékenyalakítóként (akkor még technológus kohómérnöknek hívták) végeztem, és ilyen tanszéken is dolgoztam nyugdíjba vonulásomig. Valószínűleg majd mégis megírom ezeket a szócikkeket is, de a közzététel előtt megmutatom metallurgus kollégáimnak is. Tehát előbb-utóbb lesz belőle valami. Azután a fémtan bizonyos részeit is sorra kéne venni.
Köszönöm a tanácsodat, ezt mindig szívesen veszem. Néhány angol cikket meg is néztem, sőt a Kovácsolást ennek a szerkezete szerint kezdtem írni, de aztán valahogy nem tetszett. A témát én mésképp kezeltem, a tárgyat én oktattam (sőt még mindig visszahívnak), emiatt mások az elképzeléseim, lehet hogy rigolyáim. Így aztán másképp alakult a feldolgozás. Egyébként valahonnan már átvettem fotót (ezek egyébként nagyon hiányoznak!). Igaz ami igaz, pár témában elmulasztottam megnézni a külföldieket, de – jó, hogy szóltál – bele fogok kukkantgatni. Nem elzárkóztam tőle, elfelejtettem.
A felajánlott segítségedet nagy örömmel veszem, mert én most amolyan „magányos farkasként” dolgozom, magam találtam kis dolgokat, kerestem-kutattam utána, és ez sok időt elvesz. Szóval örülök, ha a jövöben fordulhatok valakihez. Tudom, hogy van erre rendszer a Wikipédiában, de az más!
Üdvözöl: dr. Szabó László – Szalax vita 2008. január 6., 18:49 (CET)

Igazán nincs mit

Megláttam a képet a commonson és eszembe jutott a munkád, gyorsan megnéztem hátha be lehet vhova súvasztani. Szerencsém volt, volt hozzá hely :) Pilgab üzenet 2008. január 6., 21:25 (CET)

Köszönet!

Csak annyit szeretnék mondani, hogy nagyon jó dolog, hogy valaki ilyen témájú cikkekkel is foglalkozik, és köszönet a cikkeidért! Igazán színessé teszed vele a Wikipédiát! Kívánom, hogy légy kitartó, és még sok-sok ilyen érdekes szócikkel örvendeztess meg minket! Üdvözlettel: - Kimmuriel vita 2008. január 9., 22:49 (CET)

Tudakozó

Kedves Szalax! Láttam a userlapodon, hogy a hegesztés megírása is a terveid közt van, ezért talán tudnál válaszolni erre a kérdésre a Tudakozóban. Üdv, – Dami reci 2008. január 10., 14:45 (CET)

re: operafesztivál

Szia! Írd át nyugodtan, ha gondolod, ez a wikipédia lényege, hogy minden cikken bárki javíthat :) üdv, – Alensha üzi 2008. január 24., 19:21 (CET)

Csillag

Kohászati díj
Szalaxnak hiánypótló, alapos és szép cikkeiért. Gratulálunk: Pilgab és Hkoala 2008. január 24., 20:49 (CET)

Gratulálok a díjhoz, és a rendkívül eredményes első 100 naphoz. Csak így tovább! :-) Samat üzenetrögzítő 2008. március 5., 10:57 (CET)

Rövid ü...

Kedves Szalax...

Köszi az észrevételeket. Egyébként én is nagyon tanácstalan vagyok az opera címének helyesírását illetően. Én pusztán annyit csináltam, hogy redirecteltem az összes lehetséges változatról. Nem merültem még el Wagnerben, egyelőre Verdi a téma:). Talán majd utána. Köszi még egyszer. Üdv– Istvánka postafiók 2008. február 16., 13:33 (CET)

:)

Szia!

Tényleg nem emlékszem, hogy én hívtalak-e meg a WP szerkesztői közé, elég régen volt, de annak örülök, hogy itt vagy :) Jók a cikkeid, és jó, hogy újabb miskolci van a fedélzeten :) További jó munkát! üdv, – Alensha üzi 2008. március 7., 13:30 (CET)

Acél

Kedves Laci! Rendkívül örülök a vasról és acélról, valamint gyártásukról szóló kitűnő cikkeidnek. Egyben tiltakozom atellen, hogy én vagok az acél szócikk „gazdája”, ezt tőled senki sem vitathatja el. Én csak szégyenemben ferdítettem egy hozzá nem mérhetőt az angol Wikiből, de magam sem voltam vele megelégedve és most igazán örömmel tölt el, hogy hozzáértő emberhez került ez a dolog. Eszembe sem jut kritizálni művedet, annál is inkább, mert magam is tanulta belőle új dolgokat, de ha már megkértél rá, két apróságon hátha tudsz segíteni: egyik az, hogy a hőálló acélok öasszetételéről legalább egy utalást tegyél bele, a másik meg, ha találsz rá forrást, lehet-e tudni valamit az acélgyártás történetéről? Üdvözöllek és gondolkozzál el rajta: jó volna személyesen is találkozni egyszer. – Kaboldy vita 2008. március 7., 20:51 (CET)

Allapok

Kedves Szalax! Nagyon tetszik, amit csinálsz, és ahogyan, allapokon kezdve a cikkeket. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy a már elkészült, szócikknévtérbe átirányított allapjaidhoz hogyan viszonyulsz? Meg szeretnéd tartani őket, vagy tulajdonképpen törölhetőek? Csak most az egyszer kérdezem, mert utána már magamtól is emlékezni fogok válaszodra, és aképpen járok el. Köszönettel, – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. április 10., 08:27 (CEST)

Nincs az égvilágon semmi baj :)) Azért kérdeztem meg, mert amikor allapon megcsinálod a cikket, majd átnevezed a szócikknévtérbe, egy átirányítás (redirekt) jön létre a userallapról, de automatikusan nem törlődik. Törölni csak adminisztrátorok tudnak, de ez nem baj, ezért választjuk őket, csak mivel user névtér, megkérdezzük a készítőiket, hogy kell-e még nekik. Vannak, akik - általam érthetetlen okokból - ragaszkodnak ezekhez. :) Válaszodból úgy értem, hogy Te nem tartozol közéjük, tehát az ilyen userallapjaidat törlöm. Esetleg, ha a jövőben megteszed, hogy átnevezés után rajtuk az {{az|átnevezve, már nem kell ~~~~}} sablont elhelyezed, az nagyot segít nekünk. Köszönettel, és további jó munkát, – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. április 10., 15:23 (CEST)
Igen, tehát amikor megcsinálod az átnevezést, ellenőrzöd, hogy meglett. Akkor visszalépsz, és a userallapod (pl. User:Szalax/Nemesfémszálhúzás) első sorába bemásolod. Ez a sablon elhelyezi az allapodat abba a kategóriába, ahol az adminok nézik a törlendő dolgokat. Ja, az asszony is miskolci :) Üdv, – Burumbátor kerekasztal, hookah-val 2008. április 10., 15:33 (CEST)

Referálás

Szia! Van olyan szócikked, amit lehet referálásra, majd kiemeltszavazásra tenni? Szajci reci 2008. április 12., 13:00 (CEST)

A vitalapomon említett szócikkeket tehát kitehetem referálásra? Szajci reci 2008. április 12., 13:18 (CEST)

Értem. Ne haragudj, az angolon láttam ezt a képet azért gondoltam, hogy ide is megférne. Elnézést a kontárkodásért. Szajci reci 2008. április 13., 10:26 (CEST)

Szia! Megjegyzések érkeztek a szócikkekkel kapcsolatban. Kérlek nézd meg a kiemeltszavazáson. Szajci reci 2008. április 15., 17:33 (CEST)

Igen lehet válaszolni a {{megoldva}}(?) sablonnal, ill a {{mj}} sablonnal hozzászólni. Szajci reci 2008. április 15., 22:00 (CEST)

Vélemény kérés

Kedves Szalax, Örülök, hogy egyetértettél velem az acélgyártás magyarországi történetét illetően. - Én, ha teljesen más szakterületen is (textilipar) a te koncepciódhoz hasonló "ismeretterjesztő" céllal foglalkozom különböző szócikkek megírásával, ahol nekem is gondot okoz, mennyire szabad a részletekbe belemenni (mert hiszen nem szakkönyvet írunk). Megköszönném, ha belenéznél a (még a "régi" rendszer szerint) most referálás alatt álló harisnya cikkbe és a hozzá kapcsolódó, ott megjelölt másik háromba, és véleményt nyilvánítanál róla. Érdekelne egy más szakterülettel foglalkozó mérnök véleménye, el tudom képzelni, hogy hasznos javaslato(ka)t kaphatnék tőled (is), hiszen nyilván te is hordasz harisnyát. – Elkágyé vita 2008. április 17., 07:27 (CEST)

Köszönöm az elismerő szavakat.
Nem tudom, hol kifogásolod a "vesszőkezelésemet", de megköszönöm, ha javításaid emelik a szöveg érthetőségét. A gondolatjel szerkesztésének a számítógépen kétféle változata lehetséges, én itt a hosszabbikat választottam, nem hiszem, hogy ez zavar. Mindenesetre el kell térnie a rövidebb kötőjeltől.
Méltányolom, hogy nem javítasz bele önkényesen másnak a szövegébe –- sajnos ez a wikipédistáknál nem túl gyakori udvariasság. Én magam is fel szoktam venni a kapcsolatot az eredeti szerzővel, ha valami komolyabb javítást vagy kiegészítést látok szükségesnek, legfeljebb akkor nem szólok, ha valamilyen triviális betűhibát vagy elírást helyesbítek. – Elkágyé vita 2008. április 17., 14:42 (CEST)

Kiemeltszavazás

Szia! Kérlek, nézz rá a kiemeltszavazásra, és szavazz a szócikkekre. Előre is köszi. Szajci reci 2008. április 22., 11:53 (CEST)

Kedves műkedvelő :)

User:Istvánka/portál :). Még csak most érlelődik: a tékákat meg kell csináljam hozzá és akkor automatikusan cserélődni fognak a cikkek. Észrevételek? Javaslatok?– Istvánka posta 2008. április 22., 12:27 (CEST)

Meglett a portál. Portál:OperaIstvánka posta 2008. április 23., 13:35 (CEST)

Kiemelt

Örülök a kiemeltre javasolt szócikkeidnek. Én is oda tettem a szavazatomat, már csak egy hiáyzik az ötből. – Kaboldy vita 2008. április 24., 09:43 (CEST)

Apró tipp

Szia,

látom, hogy nagyon belemerültél a zeneszerzőkről szóló cikkek megírásába. Mindössze egy tippem lenne. Amikor létrehozol egy cikket, például Ottorini Respighi, akkor csinálj egy redirect-cikket a Respighi-ről is, mert általában a zeneszerzőkre mindig családnevén utalunk, pld Verdi, Puccini, Rossini. Ugyanakkor ez megkönnyíti a belső hivatkozások használatát is. Köszi és jó munkát – Istvánka posta 2008. április 27., 20:19 (CEST)

Akkor szerintem egyértelműsítő lapot kell készíteni mindenképpen! – Istvánka posta 2008. április 27., 20:31 (CEST)

Harckocsi

Szia! A gurulat szó tényleg érdekes, a Szkacsko féle Harckocsik és harckocsicsapatok című könyvben találkoztam vele és a geller szó szinonímájának tűnik. A A gyalogság által használt tankelhárító eszközök lehetnek rögtönzött, rögtönzött robbanó, vagy speciális tankelhárító fegyverek. mondatot úgy kell érteni, hogy tankelhárító fegyver lehet rögtönzött pl. benzines palack, ami nem robban csak felgyújtja a harckocsit vagy rögtönzött robbanó pl. összeközött gránátok, ami viszont robban, de önmagában nem páncélelhárításra tervezték. Köszönöm a szavazatod, ha találsz valamit nyugodtan írd át vagy szólj.Bonepeter88 vita 2008. április 30., 13:01 (CEST)

Kiemelt cikkek

Szia! Gratulálok a kiemelt cikkeidhez, és köszönöm a segítséged, hogy más cikkre is szavazal. Tartsd meg jó szokásod.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi sablont: {{Userbox/Kiemelt cikkhez hozzájárult}} Szajci reci 2008. május 3., 10:39 (CEST)

Köszönöm az elismerést. Sajnos kevesen figyelik a kiemeltszavazást, és még kevesebben teszik ezt figyelmesen, ahogy te. Remélem, hogy többen lesznek azok, akik dolgoznak a kiemeltszavazáson. Üdv Szajci reci 2008. május 3., 14:41 (CEST)

Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikk státusz megvonására

Szia! NÉzd meg légyszi ezt az oldalt! Szajci reci 2008. május 5., 09:02 (CEST)

Hamburg javítások

Kedves Szalax! A cikken dolgozó D-műhely szerkesztőinek nevében köszönöm a Hamburg cikkben tegnap este megtett számos apróbb javítást. – Beroesz 2008. május 5., 14:31 (CEST)

e-mail

Szia!

Szerettem volna e-mailt küldeni neked, de nincs beállítva. Megírnád a címedet az alensha kukac gmail.com címre? Köszi! – Alensha üzi 2008. május 5., 17:42 (CEST)

DVTK

Úgy néz ki én állok neki a cikk rendbetételének. Az általad felsoroltakat figyelembe fogom venni és a későbbiekben is várom építő kritikádat.Carlos71 vita 2008. május 17., 11:01 (CEST)

Kérlek sűrűbben néz rá a vitalapra és a cikkre ezentúl. A vitalapon hagytam neked üzenetet.Carlos71 vita 2008. május 18., 12:54 (CEST)

Kovácsolás

Szia! Igen a gallery direkt erre van. Használd te is:) Szajci reci 2008. május 22., 22:19 (CEST)

Szia! Kiteszed a cikket kiemeltszavazásra? Szajci reci 2008. június 8., 20:03 (CEST)

Nem vagy ügyetlen, csak kevés ilyet csináltál és nem tudod hogy műkszik. Feljösz IRC-re? Szajci reci 2008. június 8., 21:33 (CEST)

Gratulálok a cikkhez. Ha bármiben segíthetek, csak szólj. Szajci reci 2008. június 29., 11:26 (CEST)

Gratuláció!

Szia, csak gratulálni szeretnék a kohóipari szócikkeidhez, nagyon igényesek (nem véletlenül lett kiemelt szócikk közülük)! Az interwiki linkeket viszont még nézegesd, hogy angol szócikkekhez is lehessen kapcsolni! Drkazmer No mesélj... 2008. május 29., 17:02 (CEST)

Balkány

Helló!

Megnéznéd a cikket? Szerinted már érett a kiemelt-szavazásra?

Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. június 24., 15:06 (CEST)

Köszi. A tiéd is szép:) Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. június 25., 20:18 (CEST)

Meglepi

Operadíj
Az operaszerzőkről szóló cikkek fáradhatatlan bővítéséért. Csak így tovább ;) Istvánka posta 2008. június 24., 23:53 (CEST)

Gratulálok a díjhoz, jó helyre került! – Hkoala 2008. június 25., 21:14 (CEST)

DVTK

Kérlek olvasd el, amit Miskolcihunnak írtam! Még egyszer köszönöm a segítségedet!Carlos71 vita 2008. július 1., 19:33 (CEST)

Képek

A grafikus barnstarja
Most látom, hogy milyen sok kiváló képet és rajzot töltöttél fel a Wikipédiába. Ez minimum egy barnstart megér, fogadd szeretettel ;) – dani 2008. július 1., 23:05 (CEST)

U.i.: jelölhetem őket a Commonsba másolásra? – dani 2008. július 1., 23:05 (CEST)

Oda valók azok :) Megsúgom, a Commons tele van pl. francia térképpel. Ha valakinek szüksége lesz a képre egy másik wikiben, majd lefordítja magának. – dani 2008. július 2., 12:08 (CEST)

Re: Serse

Szia! Legyen ;) Azért írtam át, mert a magyar szakirodalomban Xerxes néven fut, és ezzel a címmel lesz az idei évadban az Operában is, szóval én Xerxes-ként tervezem megnézni ;) Üdv, Mamirendelő 2008. július 9., 13:18 (CEST)

Valószínűleg nem fogunk verekedni, de a tényszerűség kedvéért megnéztem: Xerxes címen lesz műsoron áprilisban és májusban. ;) Mamirendelő 2008. július 9., 14:06 (CEST)

Balkányról

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam részletesebben, de egy-két felvetésedre már reagáltam. Amikor írtál nekem, megkérdezted, hogy mi az a fife. A fife (ejtsd: fájf) az egy olyan hangszer, amit azok használnak fél évig akik el szeretnék sajátítani a fuvolázás minden csínyját-bínját. A 7. bek.-ben amit írtam, az egy idézet Entz Géza könyvéből. (Most a pontos cím nem jut az eszembe, a Balkány cikk alján, a Források, jegyzetek fejezetbe le van írva) Az 1. és az 5. bek.-t átírtam. Még szépítettem rajta, a Demográfiai adatok és a Történelem fejezetekbe képet töltöttem fel.

  • Így nézett ki a lap június 18-án. (Valamivel a te javításaid és segítségeid előtt)
  • És így néz ki most.

Ha van véleményed, kérlek mihamarabb írj. Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. július 12., 14:45 (CEST)

Tetszik a kislexikonod. Sok hasznos infó van benne, amit még a wikin is hasznosítani lehet. Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. július 12., 15:40 (CEST)
Hálásan köszönöm a támogató szavazatot! – Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. július 20., 19:12 (CEST)
Kösz, hogy utánanéztél! Köszönöm, a feleségednek is! – Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. július 21., 17:43 (CEST)
Nagyon szép munkát végeztél. Szép lett az a pár mondat. Bele is teszem a cikkbe. Amúgy a kiemelten ezekre Susulykának már (úgy, ahogy) válaszoltam. – Baráti üdvözlettel: Madura mate Email vitázz B 2008. július 21., 18:24 (CEST)

Re:100 000

Köszönöm! Talán inkább meghagyom a többi szerkesztőnek a következő százezreket. Bár lehet, hogy egyszer tudatosan, vagy akár véletlenül újból sikerül nekem, de megelégszem most ennyivel. [törölt kép] Doncsecz Töj njaš spor. 2008. július 17., 21:28 (CEST)

DVTK

Köszönöm a gratulációt és az értékes segítségedet is!Carlos71 vita 2008. július 23., 18:36 (CEST)

Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin

mindezt egy szerkesztéssel! :-) őszintén gratulálok! Nikita  2008. augusztus 5., 21:24 (CEST)

Képek

Szia Szalax! Megkérlek szépen vizsgáld felül a [[Kép:Geleji1.jpg]] és [[Kép:Geleji5.jpg]] képek licenceit. Biztos saját alkotásról van szó? Üdv– Istvánka posta 2008. augusztus 8., 09:03 (CEST)

Köszi a választ! Megkérdem a hozzáértő kollégáktól mi a teendő ilyen esetben. Lehet sajnos, hogy törölni kell őket :-(. Üdv– Istvánka posta 2008. augusztus 8., 13:39 (CEST)

Kérdés: amikor a negatívokról nagyítottál, akkor a jogtulajdonos nyilván hozzájárult ehhez. Ha ez igaz, akkor írd le a képek vitalapjára, hogy a készítő/jogtulajdonos engedélyével, illetve azt is, hogy negatívról készült. Úgy jó lesz. Köszönöm– Istvánka posta 2008. augusztus 8., 16:34 (CEST)

re:Balkány kiemelt!

Bizony már ma reggel kiemelt lett. Köszönöm a gratulációt, de ebbe a te kezed is benne volt valamennyire, ha valami hozzászólás érkezett te mindig segítettél. Ha nem is olyan sokat, de segítettél, úgyhogy ezt is nagyon köszönöm. – Madura mate vitázz B 2008. augusztus 10., 20:40 (CEST)

Pénzverés

Köszönöm az észrevételt, javítottam a szövegen! A képeket is betettem, remélem jó helyre soroltam. Amit nem használtam fel: az egyik masina – amennyire így ki tudtam venni –, csak egy egyszerű excenterprés lapka daraboláshoz, de az angol szöveget sajnos nem értem. A másik rajz valószínű, hogy könyökemelő sajtó, de nem vagyok benne biztos. Köszönöm a segítséget! Örülök hogy tetszik az iromány! Azt külön köszönöm, hogy az user nevemet használod! :-) A névjegyérem egy régóta létező, de nem közismert „műfaj”. üdv – Szlávics vita 2008. augusztus 16., 21:40 (CEST)

Nemszőtt kelme

Köszönöm a támogató szavazatodat a nemszőtt kelmékről szóló szócikkem kiemelt szavazásánál. Örömmel venném, ha továbbra is figyelemmel kísérnéd a munkáimat. – Elkágyé vita 2008. augusztus 20., 09:18 (CEST)

kiemelt cikk jelölt

Szia! van olyan cikked, amit kiemeltre lehetne vinni? Szajci reci 2008. augusztus 20., 09:36 (CEST)

Köszönöm válaszod. Valamit azért sose felejts el: Próba, szerencse. Ha sikerül akkor sikerül, ha nem, akkor nem kell megbánkodni, és küzdeni kell tovább, vagy egy új cikket kitenni :) Üdv Szajci reci 2008. augusztus 20., 09:57 (CEST)

Majd akkor én kiállok melletted :) Szajci reci 2008. augusztus 20., 10:19 (CEST)

Akarod-e?

A kiemelésre jelölt cikked miatt kérdezlek A cikk még a régi szisztéma érvényessége idején lett jelöltté. Ezért szabadon választhatsz a régi, és a múlt héten megszavazott új módszer között. Az új szisztéma azt jelentené, hogy ezt a lapot bemásolnánk a jelenlegi munkalapba, és annak alapján folyna tovább a munka.
Az új rendszerről szóló szavazásban megtalálod annak teljes leírását is. Írd meg nekem kérlek, hogy át akarsz-e térni rá. Ha igen, akkor segítek a lap új kialakításában.
Karmelaposta 2008. augusztus 25., 17:46 (CEST)

Kiemelt szavazás (ruházatfiziológia)

Kedves Szalax, köszönöm a fáradozásodat és jóindulatú hozzáállásodat ennek a szörnyen bonyolult új szavazási módszernek az alkalmazásában a ruházatfiziológia szócikkemnél. Kérlek, hogy ha nincs kifogásod (amit nagyon remélek), jelezd az elfogadásodat a "Pártatlan" és a "Nevek és idegen szavak" alcímeknél is. Előre is hálásan köszönöm. – Elkágyé vita 2008. augusztus 26., 17:28 (CEST)

Szia! Köszi. A „magyarítást” már többször felvetettem, de eddig nem akadt olyan szerkesztő, aki végre hajtotta volna... – Dami vita 2008. augusztus 26., 21:58 (CEST)

Kiemelt szavazás (képlékenységtan)

Kedves Szalax, bejegyeztem az elfogadásokat. Ezt a rendszert én is szörnyű bonyolultnak találom. Egyetlen előnye az lehet, hogy talán elkerülhetők lesznek a "kekeckedő", mindenben hibát kereső és nem egy esetben nem igazán helyénvaló hangnemet használó hozzászólások, amik pedig gyakorta előfordultak az eddigi szavazási rendszerben. Viszont nagyon nehézkes és sok szavazót el fog riasztani.

Egyebekben olvasd el, amit Karmelának írtam a vitalapjára. Egyetértesz-e vele? – Elkágyé vita 2008. augusztus 27., 08:25 (CEST)

a magyar forint pénzérméi

Kedves Szalax, köszönöm az eddigi közreműködésedet a magyar forint pénzérméi szócikk kiemelt szavazásánál. A kiemelt szavazás új rendje szerint pontról pontra kell tanúsítani, hogy a cikk megfelel-e a kiemelés követelményeinek. Kérlek, ellenőrizd az egyes feltételeket, és ha megfelelőnek találod, tanúsítsd a teljesülését. Köszönöm, Timur lenk disputa tettek 2008. augusztus 30., 11:03 (CEST)

Deportivo

Szia a RC Deportivo de La Coruña című cikk referáláson van itt. Ha van időd kérlek nézz rá.Carlos71 vita 2008. szeptember 1., 18:53 (CEST)

SFMOMA

Köszi a jó tanácsot, amúgy nagyon bánt engem, hogy kevés a szépirodalmi és a képzőművészeti kiemelt cikk, s viszonylag kevés szócikk is születik ebben a körben. Jobb lett volna a National Gallery (London) szócikket kiemelésre vinni, de most már mindegy. Nem tudom, miért kell az angolokhoz mérni a magunkat, hiszen az egész világ nekik dolgozik, a nyelv miatt.– Mártiforrás 2008. szeptember 1., 23:42 (CEST)

Kiemelt

Szia! Nem fura a kérésed. Szép, profi cikk. Már szavaztam rá. Nézd meg, hogy mindenhova beírtam-e. A jövőben is szóljál. Csak káromkodni tudnék egy nagyot. Nem tudom kinek érdeke, hogy az embereknek elmenjen a kedve a szavazástól. Miért képzeli egy kisebbség (10-15 fő), hogy mindenki feje felett döntéseket hozhat holmi eldugott oldalakon. A régi rendszer egyszerűbb volt, ha valakinek problémája volt az úgyis jelezte. A kritikáimra (amiket felhoznék, ha megkérdeznének) nem tudnának mit válaszolni.Carlos71 vita 2008. szeptember 3., 18:46 (CEST)

Nincs mit. Nem igazán a reformmal/alapelgondolással van a problémám, hanem a kivitelezés hiányosságaival. A változás előtt egy oldalon látható volt, hogy melyik cikk hogy áll. Most sorban egyesével meg kell nyitni őket. A főlapra legalább kirakhatták volna a szavazás pillanatnyi állását. Lett volna 1-2 kisebb ötletem, de mindegy. Ez van, ezt kell szeretni:-). Ez amúgy nem kunyizás. Az embernek sokszor szerkeszteni is alig van ideje. Ilyenkor nem néz meg olyan dolgokat, amiket amúgy megnézne/átnézne. Ha valami nem tetszik, akkor hozzászólok, vagy (ha menthetetlen akkor) egyszerűen nem szavazok rá.Carlos71 vita 2008. szeptember 3., 19:21 (CEST)

Deportivo

Válaszoltam a kérdéseidre a reflapon.Carlos71 vita 2008. szeptember 3., 20:59 (CEST)

Gratulálok!

Gratulálok, hogy végre neked is összejött a kívánt számú szavazat. Nehéz menet volt. – Elkágyé vita 2008. szeptember 3., 21:33 (CEST)

Balakirev

Tisztelt Tanár Úr! Kérlek nézd meg a WP:CIRILL oldalt, a táblázatban a "e" betű mellett, a 7. számú jegyzet adja meg a választ, mely szerint igen, a Balakirev a helyes akár a Lev, a Leningrád vagy a Repin. Üdvözlettel, – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. szeptember 4., 13:16 (CEST)

Egyetem & Lovasberény

Szia! De igen, izgulok :) Holnap hurcolkodom át Pestre, beköltözöm az albérletbe, hétfőn meg nyolctól már suli :) Tudom, hogy az első félév még csak alapozás, amolyan ki-bírja-idegekkel, de megszoktam, anno Egerben könyvtár szakon jóformán végig ilyen volt (amit egy könyvtárban tudni kell, azt kb. két hónap alatt meg lehet tanulni, a 4 évet meg mégiscsak ki kellett tölteni valamivel :) De már most is lesznek szakmai tárgyak, bevezetés az egyiptom nyelvbe, a kopt nyelvbe, ókori művtöri, ókori vallások, stb. Igaz, van ebből, ami csak október közepén kezdődik, mert a tanár úr addig nem ér rá...

Lovasberény cikk: Ha nem az egész cikk jogsértő, csak egy-két fejezete, akkor töröld ki azokat a fejezeteket, a cikk maradhat. Így sajnos elég rövid lett, de legalább jogtiszta. Ha közel áll a település a szívedhez, a honlapjuk alapján kiegészíthetnéd a cikket :)

üdv, ~ Alensha  hö? 2008. szeptember 6., 22:02 (CEST)

[[linkek gyakorisága]]

Tisztelt Szalax!
Először is köszönöm a segítséget a Názáreti Egyház szócikknél. Folytatom az általad megkezdett munkát, és kijavítom a linkeket. Azonban lenne egy kérdésem.
Úgy tudom, hogy ha egy cikkben többször előfodul egy szó, akkor csak egyszer szoktuk linkké alakítani. Én azonban úgy gondoltam - főként mert hosszú szócikkről van szó -, hogy ha egy új fejezetben ismét szerepel a szó, ismét linkké alakítom. Szerinted ez így jó? Nem zavaró? Köszönettel: – rudi vita 2008. szeptember 8., 20:01 (CEST)

Köszönöm a választ. – rudi vita 2008. szeptember 8., 21:11 (CEST)

Köszönet a támogatásért

Kedves Szalax! Köszönöm támogató "tanúskodásaidat" a Ruházatfiziológia szócikkem kiemelt szavazásánál és számítok érdeklődésedre és véleményedre a jövőben szavazásra kerülő további szócikkeimnél is. – Elkágyé vita 2008. szeptember 12., 11:23 (CEST)

Csak a Lotus az enyém

Köszönöm hogy segítettél mindkét cikken, hogy jobb legyen. Mindenekelőtt elmondanám, hogy a Damon Hill cikket Madridista készítette, bár én is javítgattam benne néhány hibát. Ha gondolod megírom neki ezeket a megjegyzéseket, de megpróbálok javítani én is rajtuk. (Egyébként szerintem nem baj, hogy ilyen részletes a cikk, talán a bevezetője let túl hosszú.) Mégegyszer köszi az észrevételeket.
Tukanokoskodik 2008. szeptember 12., 15:01 (CEST)

Források neve

Kedves Szalax!
Elgondolkoztam, hogy mégiscsak szebb lenne, ha Forrásoknál nem csak a csupasz linkek lennének ott, hanem valami név is. Péládul a 8-as számú forrásnál gondoltam kiírom: Current NAE Members (ami a weblap neve, melyre mutat). Azonban elgondolkoztam azon, hogy magyarul, vagy angolul írjam? Vagy mindig a weblap nyelve szerint írjam a címet?
Ez nyilván azért is tanácsos (mármint valami címet írni), mert gyakran van a forrás linkek közt, hogy egy olyan oldalra mutat, ahol sok információ van, és az illetőnek időbe telik megtalálni azt, amire hivatkoztam. De ha megadom a címet, mint péládul a 29-nél, akkor tudja, hogy mit keressen. (Nézd meg a lapot is, amire mutat.) Köszönettel: – rudi vita 2008. szeptember 12., 15:45 (CEST)

Köszönöm.– rudi vita 2008. szeptember 12., 16:31 (CEST)

Nem kell

Nem kell, már írtam neki Tukanokoskodik 2008. szeptember 12., 16:20 (CEST)

Lehet, hogy kéne blokkolni. Majd még dolgozok a cikken egy kicsit. De látod, pont az ilyen miatt mentem szünetre. mert tele van ilyennel a wikipédia, és mindenki szarik az ilyenre. Sajnos. Szajci reci 2008. szeptember 13., 11:43 (CEST)

Képek

Igazán nincs mit! A lényeg, hogy tisztázódott a felhasználhatóságuk, mert igazán értékes képekről volt szó. Üdv – Istvánka posta 2008. szeptember 13., 20:35 (CEST)

Kiemelt szavazás új rendszere

Kedves Szalax! A kocsmafalon összefoglaltam eddigi tapasztalataimat a kiemelt szavazás új rendjéről és tettem pár javaslatot. Örülnék, ha megnéznéd és esetleg kiegészítenéd saját véleményeddel. Üdv. – Elkágyé vita 2008. szeptember 14., 12:42 (CEST)

Szia! Megnéznéd és szavaznál a kiemeltszavazáson az euró cikkre! Szajci reci 2008. szeptember 14., 19:55 (CEST)

re: Molnár Farkasról

Kedves Szalax! Köszönöm az elismerést. Egész WIKIPEDIÁS tevékenységem arról szól, hogy a két világháború közötti magyar építészet EURÓPA élvonalához tartozott, és erről nem beszél senki, illetve egy nagyon szűk szakmai kőr ismeri (elismeri, vagy tagadja). Üdv.:– Rimanóczyjeno vita 2008. szeptember 14., 19:03 (CEST)

P.S.: Ezeket az építészeket és műveiket meg sem fogják ismerni, mert ezek a házak az enyészetté lettek, vagy lesznek. Most átmentem Ráday Mihályba.

KSZ lista

Kedves Kolléga,

Az általad írt kiemelt szócikkek paramétereit légy szíves írd be a következő listába, az ott elkezdett szisztéma szerint! Köszönettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. szeptember 15., 20:57 (CEST)

Bizet

Szia! Ha kedved és legfőképpen időd engedi átnéznéd a Georges Bizet cikket? Szerinted lehetne kiemelt belőle? Köszönöm – Istvánka posta 2008. szeptember 15., 22:03 (CEST)

Köszi! Aztán utólag láttam, hogy az előző változaton te dolgoztál! Mindjárt teszem is várólistára! Üdv– Istvánka posta 2008. szeptember 15., 23:15 (CEST)

Képl.

Szia! Nem kell megköszönnöd. Én köszönöm, hogy megírtad, és nagyon gratulálok a kiemeltséghez :). Mi lesz a következő? :) Szajci reci 2008. szeptember 18., 13:18 (CEST)

Na végre!

Végre beérett a Képlékenységtan! Gratulálok! – Elkágyé vita 2008. szeptember 18., 20:51 (CEST)

Gratulálok

Gratulálok a sikeredhez. Igazán megérdemelted:-).Carlos71 vita 2008. szeptember 18., 22:40 (CEST)

Kiemelt cikk - Képlékenységtan

Szalax: Nagyon szívesen, én pedig gratulálok az 5. kiemelt cikkedhez! – Xnull vita 2008. szeptember 19., 14:13 (CEST)

Zászlók

Üdv! Javítottam a két zászlósablont, és ha találsz még ilyet, kérlek szólj nekem, mielőtt kicseréled a fapados módszerrel. Köszönöm! —Dani vita 2008. október 5., 12:06 (CEST)

Látom, szép munka :) Én meg rendeztem a zászlósablonok között, azért volt ez a pici felfordulás. (Spanyolo. és Venezuela sablonja kimaradt) —Dani vita 2008. október 5., 12:30 (CEST)

Kajak - kenu

Szerintem jó lesz az egyértelműsítő lap. Üdv. Kispados vita 2008. október 5., 12:15 (CEST)

Gréci gabi

Köszi a figyelmeztetést! Intézkedtem! – Istvánka posta 2008. október 7., 12:56 (CEST)

Sajnos loptál

Innen: http://www.google.de/search?hl=hu&q=respighi+%2BZenei+%2Btehets%C3%A9g%C3%A9re+%2Bm%C3%A1r+%2Bkora+%2Bgyermekkor%C3%A1ban+%2Bf%C3%A9ny+%2Bder%C3%BClt&btnG=Keres%C3%A9sDencey vita 2008. október 7., 13:15 (CEST)

Ez így nem igaz. Tőlünk loptak mint már eddig sokszor! – Istvánka posta 2008. október 7., 13:18 (CEST)

Nem lopták, ott van a lap alján a forrásmegjelölés, ha nem is túl pontosan. Hacsak nem azóta került oda. Bináris ide 2008. október 18., 18:59 (CEST)

Ami jár, az jár

A Wikipédia sporttörténésze díj
Szalaxnak a sportokkal kapcsolatos szócikkek bővítéséért. Hajrá! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 21:29 (CEST)

Neolitikus tűzkőbányák Spiennes-nél

Szia Szalax, köszi szépen, hogy ezt a cikket átolvastad és szavaztál a kiemeltszavazáson! Üdv, Viktor vita 2008. október 13., 18:05 (CEST)

re Sportolók

Forrást persze nem tudok adni, csak az erdélyi magyar sportközvélemény "köztudomására" tudok hivatkozni: BJ-t magyarnak tartották(tuk). SzG-t illetően nem tudok nyilatkozni, de a róla szóló cikk vitalapján egy besztercei szerkesztő azt állította, hogy nem tud magyarul. – Hkoala 2008. október 14., 21:24 (CEST)

Igen, tudom, hogy van róla cikk, azt a vitalapot linkeltem be itt feljebb. – Hkoala 2008. október 14., 21:35 (CEST)

Atlétikai világbajnokok

Szia. Jó lenne, ha a legújabb cikkedben az atlétikai világbajnokságokra magukra hivatkoznál, tehát nem az évszámra, amikor az történt. Bár még csak születőben vannak a cikkek, de folyamatosan készülnek, tehát a piros linkektől sem kell megijedni. Egymás munkáit így építhetjük össze. Köszönöm. Funatic vita 2008. október 16., 15:12 (CEST)

Funatic vita 2008. október 16., 15:18 (CEST)

Lehet, hogy nem. Én e sablon alapján hoztam létre a cikkeket, ezt helyesírásban jártasabbaknak kéne eldönteni (és adott esetben javítani). Funatic vita 2008. október 16., 15:28 (CEST)

:-) Funatic vita 2008. október 16., 15:56 (CEST)

Maraton

Őszintén szólva ezen én is elgondolkodtam, de nekem a maratoni futás hangzik jobban. De kérdezz meg mást is, később is könnyen át tudom még írni a bottal, ha kell. Bináris ide 2008. október 18., 18:57 (CEST)

Vandál

Szia! Vandál járt a userlapodon; ha szeretnéd, hogy eltüntessük a nyomát a laptörténetből is, bármelyik admin meg tudja tenni. üdv, ~ Alensha  hö? 2008. október 21., 23:16 (CEST)

Na de...

...kolléga úr! Meg se forduljon a fejedben, hogy kilépsz a wikiből. A zeneszerzők és sportolók cikkei sírni fognak utánad. A tegnapi vandál-esemény ne tántorítson el. Ugyanaz az értelmi képességekben nem éppen bővelkedő anon az én lapomat is vandalizálta, azóta már kb hatszor. Ha idegesít az ilyesmi, kérhetsz védelmet userlapodra, bármelyik admin szívesen megadja. A Dencey-s lopás-üggyel sem érdemes sokat foglalkozni, tekintve azt, hogy az illető szekerének rúdja amúgy is kiáll, ő az aki copypastel nem pedig te. Ha úgy érzed, hogy most kicsit sok felgyűlt, akkor ajánlatos egy rövidebb wikiszabin elgondolkodni, de semmi eset sem távozásban. Azt nagyon nem szeretném (és azt gondolom még 1000 szerkesztő véleményét osztom amikor ezt leírom). Üdvözlettel– Istvánka posta 2008. október 22., 10:58 (CEST)

Ugye rosszul láttam, amit olvastam? Kérlek, nehogy kilépj! Nekem tízszer rondítottak bele a szerkesztői lapomba, de látod, itt vagyok. Nem azt kell nézni, hogy ki rondított bele, jobb esetben még a laptörténetből is ki tudjuk szedni, ha kell. A vandálokat a teljesítményük minősíti, emiatt nem kell foglalkozni velük. Ha nincs jobb dolguk ennél, az csak rájuk vet rossz fényt. A „lopásról”: mivel wikis életem során vagy 130 cikkre pakoltam rá a jogsértő sablont (és ebben szalax-cikk sosem volt), ezért elmondhatom, hogy pont D-t blokkoltam nem szabad képek sorozatos feltöltése miatt. Bevallom, nehéz, amikor első pofonok jönnek a wikis életben, vannak, akik nem is bírják, de ezeket ne úgy fogd fel mint kifejezetten ellened menő támadások. Nem érdemes annak felfogni őket. Nem véletlenül adtam neked barnstart. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 22., 11:20 (CEST)

Kedves kolléga, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Szeretném, ha az atlétikai vb-k cikkei jelentenék a kettőnk munkatársi kapcsolatát, nem pedig az, hogy Dencey mindkettőnket igazságtalanul vádol. Örülnék, ha még sokáig találkozna a szerkesztésünk itt, mert ez az igazán fontos. Maradásra bíró szándékkal: Funatic vita 2008. október 22., 11:30 (CEST)

Szia! Nehogy itthagyd a wikipédiát!!! Szükség van itt rád is, a cikkeidre is, a szakértelmedre is. A vandált kitakarítottam a laptörténetből, ha akarod, levédhetjük a lapodat, hogy ne nyúlkáljon bele minden kósza anon. Denceyvel meg egyébként is sok baj van, ne vedd a szívedre, amit ír! Mi tudjuk, hogy nem lopsz. Kérlek, maradj!
szeretettel,
~ Alensha  hö? 2008. október 22., 21:14 (CEST)

Remélem rosszul olvastam, hogy távozni akarsz. Ilyen nagyszerű, remek cikkek megírása után ez meg se forduljon a fejedben, pláne egy userlap-vandalizálás vagy egy másik szerkesztővel való konfliktus miatt! – Burrows vita 2008. október 23., 19:50 (CEST)

Ne haragudj!

Kedves Szalax! Ne haragudj, csak kicsit unatkoztam, és gondoltam megcsinálom, hátha egyszer létrehoz valaki egy lapot róluk...Még egyszer bocsi!!– Rekush vita 2008. október 25., 19:23 (CEST)

Depor

Szia! A Depor kiemelt várólistára került. Ha gondolod vegyél részt a szavazáson (már most is lehet). Az 2008–09-es szezon és az Uefa-kupa résznél történt kis bővítés a referálás óta.Carlos71 vita 2008. október 26., 10:24 (CET)


Ok:-).Carlos71 vita 2008. október 26., 11:42 (CET)

Kézilabda

Szia! Rá tudsz nézni erre? Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Hibás eredmény? Köszi előre is! Cassandro Ħelyőrség 2008. november 8., 17:57 (CET)

Sport témájú listák

Szia Láttam, hogy sporttal kapcsolatos litákat írsz. Megtennéd légyszi, hogy a Kategória:Sport témájú listákba teszed őket a Kategória:Sport és a Kategória:Listák helyett? Túl nagy lenne a főkategória mindkettőnél, ezért bontjuk. Ha meg valaki benne van az olimpiai bajnokok listái kategóriában is, akkor elég csak abba, mert az alkategóriája a sport témájúnak. üdv, ~ Alensha  hö? 2008. november 12., 21:51 (CET)

kiemelt

Szervusz! Ha teheted, kérlek szavazz! Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Szentgotthárdi ciszterci apátság [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. november 14., 21:22 (CET)

Köszönöm...

... a rengeteg helyesírási, stilisztikai és tipográfiai javítást, amit a Makó cikkben végeztél! Majd' fél órát szántál arra hogy a rengeteg elütésemet és hibámat korrigáld, ez nem semmi :-) Köszönöm mégegyszer! A vitalapon jelzett problémát megoldottam, a szó vége hiányzott a mondatból. Üdv, – Burrows vita 2008. november 15., 12:56 (CET)

Lotte

Kedves Szalax, köszönöm, hogy időt szántál, elolvastad és véleményezted a Lotte Weimarban című cikket. Ha nem veszed rossz néven azonban, két helyen visszajavítanám a javításodat: az "ironikus" és a "mult" a Nyugat-beli cikkben szerepelt ezzel a (feltételezhetően korabeli) helyesírással, ezért hagytam úgy. Tisztelettel – Nyeste vita 2008. november 24., 21:09 (CET)

Köszönöm a válaszodat, visszajavítottam. – Nyeste vita 2008. november 25., 20:17 (CET)

Kedves Szalax!

Érdeklődésemre Istvánka 4 hozzám hasonló, idősebb szerkesztőt ajánlott, - köztük téged is. Érdeklődésem oka az, hogy a wikin történelmi témában csak fiatalok dolgoznak, akik mindent jobban tudnak és még a II. világháborút is jobban ismerik, mint mi, akik mégiscsak közelebb voltunk hozzzá időben, mint ők. Ha nem is emlékszem jól a háborúra, de a következményeit jobban érzem bárki másnál. Nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni, mert a szerkesztő lapomon elég részletesen leírtam erről mindent.

Örvendek, hogy szereted a "komoly" zenét, ugyanis én zeneakadémiát végeztem, de újságírással és szépprózával is foglalkoztam.– Komjatyan Maria vita 2008. november 26., 09:52 (CET)


Kedves Szalax! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de közben kiléptem a wikiből és újra beléptem, de más néven. Most a wikikönyvekben dolgozom, amit neked is a legmelegebben ajánlok, mert itt nincs megszabva a terjedelem, írhatsz bármilyen hosszú cikket, illetve akár egész könyvet is. De ami a legfontosabb: itt szabadabban lehet fogalmazni. Ha a régi címemre írsz, akkor az már csak a Bulkban jelenik meg nálam és ott lehet, hogy észre sem veszem. Szeretnék bővebben elbeszélgetni veled erről a témáról. Email címem: boermaria38@yahoo.comCzako Ilona vita 2008. november 28., 23:21 (CET)

Sok boldog wikiszületésnapot!

Sok boldog wikiszületésnapot!

(Ugyan két nappal megkésve), sok boldog wikiszületésnapot kívánok, mindannyiunk örömére! – Hkoala 2008. november 29., 20:58 (CET)

Csatlakozom az előttem szólóhoz! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. november 29., 21:40 (CET)

Csatlakozom az előttem előtti szólóhoz! ~ Boro 2008. november 29., 21:57 (CET)


KEDVES SZALAX! Mivel itt, fentebb azt olvastam, hogy valaki boldog szülinapot kíván neked, - hát akkor én is így kezdem:

Minden kívánságod teljesülését kívánom születésnapod alkalmából.

Rég nem válaszoltam neked, mivel azóta drasztikus változások történtek az életemben: kiléptem a wikiből Komjatyán Mária néven - és újra beléptem a wikikönyvekbe Czako_Ilona néven.

Erre a lépésre leginkább azért volt szükség, mert a "Béketárgyalások 1922-ig" című írásomat nem tudtam volna eredményesen befejezni ezen a helyen, ahol maximális terjedelemként a 12 oldalt ajánlják. Én csak nagyon kevéssel léptem volna túl ezt a terjedelmet, de jobbnak tartottam, ha átmegyek a wikikönyvekbe, ahol ez a szabály nem létezik.

A másik ok, ami miatt távozni kényszerültem az volt, hogy a szócikkemből eltávolított valaki két nagyon fontos kordikumentumot, arra hivatkozva, hogy ő épp erről a témáról ír és neki ezekre az idézetekre nagyobb szüksége van, mint nekem. Az egyiknél betett egy sablont, amely az ő szócikkére utalt, - amelyet egy üzenetében főcikknek nevezett?! - de amely pirosan jelent meg, ami azt jelenti, hogy még nem volt megírva, - az enyém azonban kész volt már az allapomon. Akkor már én is hajlandó lettem volna valamit kihúzni a cikkemből, hogy ne haladja meg az ajánlott terjedelmet, - de semmi esetre sem épp ezt a kettőt, melyek a cikkem témája szempontjából nélkülözhetetlenek, - igaz, hogy magyarázatokat kellett volna fűznöm hozzá, és ezek megint csak a terjedelmet növelik, - de van a cikkemben olyan fejezet is, amely inkább nélkülözhető, mint épp ez, ami a kollégának is kellett volna.

Mert hogyan is lehetne kihagyni a "Béketárgyalások 1922-ig" c. szócikkből épp a trianoni béketárgyalásokat? Az 1918-as, 19-es tárgyalásokról H. G. Wells könyve alapján írok, de ő Magyarország veszteségeiről egy szót sem írt. Ezért fel kellett használnom egy térképet, amely öt nyelven közli szavakkal, számokkal és százalékokkal kifejezve, nemcsak a területi és népességi veszteségeket, hanem abszolút minden veszteséget, a legapróbb részletekig. Ha ezt kihúzom, akkor mindenki beleköt, hogy miért épp erről nem írok.

Igaz, hogy cikkem főtémája nem a trianoni békeszerződés, hanem bármilyen béketárgyalás, szerződés, egyezmény stb. az 1878-as berlini békekongresszustól kezdve, valamint a PARLMENTKÖZI UNIÓ és a HÁGAI BÉKEKONGRESSZUSOK megalakulása és fejlődése, - tehát nem csak történelmi, hanem jogi problémákkal, pontosabban nemzetközi jogi kérdésekkel foglalkozom benne.

Burumbator nagyon durván beleszólt a vitába és azt válaszolta, hogy itt bármit ki lehet sajátítani.

Én úgy tudtam, hogy allapról nem illik letörölni semmit sem, mert ez a szerkesztő egyetlen saját tulajdona, - egyebe sincs a wikin, amit sajátjának mondhat, csak a szerkesztő oldala és az allapjai, jegyzetei stb.

Tovább nem zavarlak, mert nem is tudom, hogy tulajdonképpen mikor volt a szülinapod, lehet hogy még mindig ünnepelsz.

További jó szórakozást és kellemes hétvégét kívánok. Marika– Czako Ilona vita 2008. november 30., 10:21 (CET)

Boldog wikiszülinapot!!! szeretettel, ~ Alensha  hö? 2008. november 30., 15:31 (CET)

Jobb később mint soha! :-). Boldog wikiszülinapot!– Istvánka posta 2008. november 30., 18:19 (CET)

:)

köszi :) (pár nappal még arrébb van :) ~ Alensha  hö? 2008. november 30., 16:15 (CET)

Mozgószabály

Néhány cikked neve nem egészen stimmel helyesírásilag. Átnevezném, de megkérdezlek előbb, mert több lehetőség is van, és örülnék, ha jóváhagyásoddal történnének az átmozgatások. Elsősorban a mozgószabályról van szó:

Ádám 2008. november 30., 22:33 (CET)

Én ez esetben messzemenően elkerülném a mozgószabály bármiféle alkalmazásának lehetőségét is, pláne hogy az olimpiai bajnok szerkezet tagjait nem dobálnám szét, és inkább erre a mintára alakítanám ki a szócikek címét: Olimpiai bajnok röplabdázók listája, azaz az összesnél úgy, ahogy Ádám a triatlonistáknál javasolta.
Egy kisebb kiigazítás: az alpesisí az én értelmezésemben egy kötött gyakorlatformát jelöl, nem az Alpokban síelést, így egybeírható. Ha Áám fenti verziói lesznek, akkor: alpesisíbajnokok. Pasztilla 2008. november 30., 23:10 (CET)

re:roma kultúra

Ravel származásáról Csemer Géza ír Habiszti c. könyvében. Akár a francia apa lehetett fr.o.-i cigány, akár a baszk anya lehetett baszk-káló, vagy mindkettő. A művészettröténeti lexikonok meg szokták spórolni a cigány származás jelölését, kivéve, ha ez mindenképpen elkerülhetetlen. De persze Csemer is tévedhet. Cziffra meg miért ne lenne a roma kultúra része? És ha mégsem, akkor mely kultúra része lenne? Janus Pannonius feltehetően beszélt magyarul is, de anyanyelve horvát volt és latinul alkotott, mégis magyar költőnek tartjuk. Cziffra valóban nem "cigányzenész" de "cigány zenész", és mint ilyen része a cigányság kultúrájának. -  Balažovič posta 2008. december. 4. 13:07