Szerkesztővita:Farkasgergely/Archív1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Barricade Breaker 13 évvel ezelőtt a(z) RE: Oltár-kő témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Farkasgergely!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Vallettai ħelyőrség 2008. július 25., 12:45 (CEST)

If you don't speak Hungarian, please click here.

Üdvözöllek! Tetszenek a képeid. Csak így tovább :) – Dencey vita 2008. augusztus 3., 21:07 (CEST)

kérdés

Láttam, hogy az elmúlt időszakban több problémája volt a szerkesztőknek az általam létrehozott Serbán Attila szócikkel, többek között azzal, hogy túlságosan szubjektív, illetve, hogy rajongói honlapra hasonlít, ezért kivettem a szöveget, ami helyett majd egy néhány mondatos összefoglalót írok a napokban, és bent hagytam a tárgyszerű felsorolásokat, de ez a szerkesztésem visszavonásra került. Segíts kérlek, hogy hol találom meg az arany középutat a körmondatos líra és a csupasz tárgyszerűség között, illetve hogy mit tegyek, hogy mindenki elégedett legyen a szócikkel. Köszönöm. NormaDSB

lakhely

Szia! Kitennéd a szerkesztői lapodra a megfelelő sablont {{user lakhely}}(?), hogy hol laksz. Előre is köszönöm. Ha kell segítek. Szajci reci 2008. december 15., 16:47 (CET)

Én köszönöm, hogy kitetted. Szajci reci 2008. december 15., 17:04 (CET)

Sajnos nem tökéletes a sablon, ezért egy alternatív sablont tettem be. Üdv és további jó szerkesztést. Ha valami kérdésed lenne bármiben, akkor írj nekem. Szajci reci 2008. december 15., 17:07 (CET)

Armyx20

Szia! szeretném megkérdezni, hogy a szerkesztői lapra hogyan lehet betenni a nálad is megtalálható jobboldali dobozt, amiben magadról írsz? előre is köszönöm


          Szerintem sikerült megcsinálni, köszönöm a segítségnyújtás, ha mégsem légy szíves jelezd! köszönöm :D

Filmcímek

Üdvözlet! Újdonsült wikipédistaként a filmek és színészek körül kezdtem ügyködni, és többször találkoztam a neveddel, ezért megkérlek, segíts dönteni néhány kérdésben itt a filmműhely vitalapján. – Kispingvin vita 2009. február 3., 08:52 (CET)

Kérés

Szia! Látom, aktívan ténykedsz magyar művészek szócikkeit illetően. Jó munkát kívánok! Arra kérlek, hogy amennyiben nem kezdtél el dolgozni a következő személyek szócikkein, hagyd meg őket nekem: Bordán Irén, Lukács Sándor, Gyöngyössy Imre, Zolnay Pál. Az elkövetkezendő 4-6 hétben mindegyiket befejezem, mert már el is kezdtem őket. Filmfan vita 2009. február 10., 12:09 (CET)

Köszönöm a megértésed és a válaszod. Az egyiket szerintem még a héten befejezem. Filmfan vita 2009. február 10., 13:20 (CET)

PORT.HU hibás forrás

Szia!

Írtam Máthé Erzsi vitalapján. Ha egyetértesz, add tovább!!!

Üdv.! – Kispados vita 2009. március 1., 21:47 (CET)


Kösz a választ!

Szerintem is lehet használni. Csak azokra kell figyelnünk, akik ellenőrzés nélkül másolnak.

Üdv.! Jó éjt! / Jó napot-hetet! – Kispados vita 2009. március 1., 23:43 (CET)

Magyarország autópályái

Nagyon boldog Húsvéti ünnepeket kíván: Vadszederke

Köszönöm a maximális szavazatot! – Madura Máté EmailHúsvétvitasarok 2009. április 10., 22:13 (CEST)

Kámaszútra

Kedves Farkasgergely, köszönöm a szavazatokat és további jó hétvégét kívánok! – Módis Ágnes Vadszederke vita 2009. április 12., 08:33 (CEST)

Kérés

Szia! Látom, szavaztál egyes szócikkekre a szavazáson. Egy kis segítséget / támogatást szeretnék tőled kérni. Cikkem, a Stoke-on-Trent a 11. helyre csúszott vissza, egy pontra lemaradva a megfelelő helyről. Ez is egy település, még ha nem is Ózd környéki :) Támogatnál a szavazatoddal? Előre is köszönöm: – Eino81/Párvusz keskustelu 2009. április 23., 22:35 (CEST)

Für Anikó

Szia! Rá tudsz nézni a fenti cikkre és egy kis életrajzot is belevinni? Hálásan megköszönném! Cassandro Ħelyi vita 2009. május 1., 13:09 (CEST)

Krencsey

Hello, látom, te is azokat az (epizód)színészeket (is) kedveled, akiket én is. Egyébként azt a portréfilmet én is láthattam, de ha pontosan ugyanazt mondta, akkor visszaalakíthatod egyes szám első személybe, de akkor az utalást ne az elejére, hanem a végére tedd:)) Üdv: Peadar vita 2009. május 6., 20:27 (CEST)

Most már minden korrekt. Ha megvan az ominózus szöveg, akkor lehet idézni, csak nem mindegy, mit jelölünk meg forrásnak. Te a könyvet jelölted meg forrásnak, holott egy internetes oldalt kellett volna, és akkor nem lett volna ez a "kavarás".:) Most már visszaállítottam az eredeti idézetedet, de a megfelelő hivatkozással. Így már minden rendben. te azt keverted, hogy azt említi, hogy a könyvében is nyíltan említi, ez igaz, csak nem ezekkel a szavakkal. Itt élőszóban mondta el, de erre is lehet, lehetett hivatkozni a netes oldallal. Örülök, hogy így megoldódott, és neked is igazad lett. Ha valami helyes és jó, én nem akarom megváltoztatni.Peadar vita 2009. május 7., 17:53 (CEST)

Cserna Antal

Szia! Rá tudsz nézni a fenti cikkre? Egy apró formázásért hálás lenne! Természetesen csak akkor, ha ráérsz. ;-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 12., 13:45 (CEST)

Lehet, hogy már későn írok, de a holnapi pesti wikitali nem érdekel? :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 22., 21:43 (CEST)
Kár, de megértem. Kellemes hétvégét! Valamint köszi a kiegészítést Csernához! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 22., 22:03 (CEST)

Kérés – ismételten

Szia! Egy iszonyatos nagy kéréssel fordulnék feléd: Szerkesztő:Cassandro/Magyar színészek <--- Már csak egy pár Kossuth-díjas színész szócikke hiányzik, azokat a cikkeket esetleg meg tudnád írni? Cassandro Ħelyi vita 2009. május 29., 16:49 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. május 30., 11:53 (CEST)

Szia! Rá tudsz nézni Börcsök Enikő cikkére? Kis formázásra és bővítésre szorul. Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2009. július 14., 18:40 (CEST)

Újabb jelölt: Füredi Nikolett. – Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 28., 14:28 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm! :-) Tudom, hogy nem színész, de esetleg tudsz valamit kezdeni Jakupcsek Gabriella cikkével? Cassandro Ħelyi vita 2009. augusztus 28., 18:34 (CEST)

Schnell Ádám cikkét is elkészítették, de túlságosan a szinkronszerepeire fektették a hangsúlyt. Tudsz egy kicsit faragni rajta? Cassandro Ħelyi vita 2009. szeptember 19., 12:42 (CEST)

Fülöp Zsigmond cikke is elkészült közben. Dencey kezdte, Kispados kicsit helyre pofozta. Rá tudsz azért nézni? Cassandro Ħelyi vita 2009. szeptember 21., 15:24 (CEST)

Pyrker

Kedves Farkasgergely! Nagyon jó, hogy ezt a cikket létrehoztad. Ahogyan a korábbiakban is próbáltam lexikonszerűbbé tenni a cikket, most is ez a célom.
A cikk jelenlegi állapotáról az a fő észrevételem, hogy túlzott terjedelemben foglalkozik Az egri bazilika építéstörténetével. A Pyrker cikkben csak a főpap szerepéről kellene szólni és nem kellene elkalandozni a bazilika részleteiben. A Wikipédia nagy lehetősége a papírlexikonokkal szemben az (is), hogy betarthatjuk azt az elvet, hogy Minden szócikk tartalmát a cikk címe határozza meg. Van már Az egri bazilika című cikkünk, abban viszont Pyrker nincs is megemlítve (azon kívül, hogy Pyrker téren áll - ez viszont olyan információ, amely az életrajzi cikkben az "Emlékezete" fejezetben megemlítendő.
Ajánlom tehát, hogy csoportosítsd át a baziliatörténeti részt Az egri bazilika szócikkbe.--Linkoman vita 2009. augusztus 25., 13:24 (CEST)
Örömmel olvastam kedves válaszodat. Jó munkát és sok örömöt kívánok Neked a Wiki szerkesztésében.--Linkoman vita 2009. augusztus 25., 14:20 (CEST)
Olvastam a Pyrker + egri székesegyház bővítéseidet. Nagyon jót tettek ezeknek a cikkeknek. Üdv.--Linkoman vita 2009. augusztus 26., 13:59 (CEST)

Balogh Edina és az Egri Csillagok

Hello! Jó lenne, ha kicsit körültekintőbb lennél a Port.hu adatbázisának adataival. A Balogh Edina szócikkben látom Te adtad hozzá a Színházi szerepei szakaszt, amit most töröltem, mert oltári hülyeségekkel volt tele. Egy 1984-es születésű színésznő, hogy a fenében lehetne egy 1968-ban forgatott film koreográfusa??? A többi dettó ugyanez. Légy szíves gondolkodni, mielőtt hülyeségekkel tömöd tele a Wikipédiát!!! – Ary vita 2009. október 17., 21:52 (CEST)

Bocs, ezt benéztem. :-)Ary vita 2009. október 18., 14:54 (CEST)

Szolnoki Tibor

Szia!

Láttam, hogy Te is bedolgoztál alaposan ebbe a szócikkbe. Én is igyekeztem kiegészíteni. Erre visszajött a névjegeket gyártó, a cikket elkezdő 85.66.245.234 ismeretlen szerkesztő. A színházi szerepek egy részét táblázatba foglalta, egy másik részt viszont /pont a rockoperákat/ törölte. Mit lehetne tenni?


Más
A hatvanas évek kiváló balerinája volt Balog Edina. Az Operett színház tagja volt, ennek megfelelően a jelenlegi Balog Edina szócikk címét át kellene nevezni és egy egyértelműsítő lapot is jó lene csinálni.

Néhány link az internetről: [1] , [2] , [3] ,

Azt hiszem a linkeket olvasva egyetértesz velem, hogy nem csak itt kellene megkülönböztetést tennünk, hanem a fiatal művésznőnek is. Döbbenet, hogy eddig senki nem szólt neki.

Üdv.! – Kispados vita 2009. október 26., 22:16 (CET)

Újabb színészek

Gyurkó Henrik és Horkai János. Rájuk tudsz nézni? Cassandro Ħelyi vita 2009. október 31., 21:19 (CET)

Színész infobox

Szia! Írtam már Hanibabának is. Véleményem szerint, a "További díjai" cimkét neg kellene változta4ni "Díjai"-ra. Bár, ha csak egy díjjal rendelkezik az illető ez sem pontos megfogalmazás. Üdv.! – Kispados vita 2009. november 12., 22:44 (CET)


Szia! A műszaki kocsmafalon eredményes volt az üzenetem. Timish jelentkezett, hogy Ő volt a szerző. Kérte az instrukciókat. A válaszomat a következő címen olvashatod: [4]

Üdv.!

Szia! Elkészült a -magyar környezetre aktualizált- színész infobox Sablon:Színész infobox. A vitalapjára írtam néhány mondatos szubjektív véleményt ajánlást [5]. Részemről a témát lezártam. Értelmező vitákban természetesen továbbra is szívesen benne vagyok. Üdv.! – Kispados vita 2009. november 20., 13:16 (CET)


Szia! Láttam a Kováts Adél és Bakó Márta cikkmódosításodat. Természetesen nem akarom Rád erőltetni az infobox vitalapjára írt véleményemet. Ennek ellenére lenne három kérdésem, észrevételem: 1. Ha az infobox-ban felsorolod a kitüntetéseket, miért tartod ugyanezt szükségesnek a leíró részben is? 2. Nem hiszem, hogy a színészek örülnének annak, ha a híres szerepek között csak a népszerű filmszerepeket említenénk meg. Kovács Adél például komolyabbnál, komolyabb színházi alakításokra hívta fel magára a figyelmet. De hogyan lehetne válogatni ezekből? Véleményem szerint tartózkodnunk kellene a szubjektív kiemelésektől. 3. Nem tartod úgy, hogy a túl terjedelmes infobox elnyomja a szócikk főszövegét? Üdv.! – Kispados vita 2009. november 23., 18:27 (CET)


Szia! Tiszteletben tartom a véleményed, ez annyit is jelent, hogy a mások által írt szócikkek infoboxaiba nem írok és nem javítok /eddig sem tettem/, de polémiát sem kezdeményezek, hiszen, amit akartam ebben a tárgyban elmondtam. Az biztos, hogy az általam elkezdett vagy jelentősen fejlesztett szócikkek infoboxait igyekszem az én elveim alapján kezelni. Befejezésül még néhány megjegyzés: 1. Továbbra sem értem miért kell ugyanannak az információnak redundásan megjelenni? Pl: kitüntetések 2. A színész szócikkek jelentős része nagyon szűkszavú, esetenként az infobox 80-90 százalékban lefedi a főszöveget. Szerintem infoboxot elsősorban azoknál a cikkeknél kellene használni, ahol a terjedelmes cikk megköveteli a kiemelést. 3. Véleményem szerint bármilyen szócikket, bárki írhat, ha megfelelő források birtokában van. Nem kell ehhez a téma elismert szakemberének lenni. Én is írtam már tudósról szócikket, de eszembe sem jutott munkásságát, források nélkül értékelni. Ugyanígy gondolkodom a színészek esetében is. Szócikket írhatok, de a szerepek közül kiemelni? Én nem teszem. Egész érdekes szócikkek tudnak születni. Két-három napja olvastam az Aznavour szócikket. A szerző 99 százalékban csak a filmszínészi munkásságát emeli ki. A zeneit csak úgy mellékesen. Ebben a formában ez a cikk nem válik a wiki dicsőségére, pedig normálisan meg van csinálva. Nem is lenne baj, ha bárki folytatná a cikket. Erre azonban esély sincs, annak ellenére, hogy csonkként megjelöltem. Látszólag az Aznavour eszmefuttatásnak semmi köze a színész infoboxhoz, illetve a híres szerepek kiemeléséhez. Én mégis úgy gondolom, hogy van. Itt is ott is arról van szó, hogy a minősítésekkel, a prioritások elhelyezésével vigyáznunk kell. Üdv.! – Kispados vita 2009. november 23., 21:44 (CET)

Göttinger Pál

Fenti szócikk sürgős átnézésért sikít... (Pl. mit keresnek a munkái szakaszban a teljes szereposztások?) Rá tudsz nézni? Cassandro Ħelyi vita 2009. december 9., 23:36 (CET)

Karácsony

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok! Kossuthzs.
Köszönöm az üdvözletet! További kellemes ünnepet és Boldog Új Évet kívánok! – Kispados vita 2009. december 25., 20:08 (CET)

Sinkovits-Vitay András

Szia! Át tudod nézni a cikket? Szerintem egy alaposabb átnézésre szorul. Boldog új évet kívánok! :-) Cassandro Ħelyi vita 2009. december 29., 20:43 (CET)

Szia! Újabb problémás cikkre bukkantam: Nemes Takách Kata. Cassandro Ħelyi vita 2010. január 16., 13:17 (CET)

DEFAULTSORT

Szia! Remélem, nem sok szócikkben vetted ki a tildét (~) a defaultsort cs betűjéből, az ugyanis kell oda. A minap tettem be az összes Cs betűvel kezdődő szócikkbe a C~s-t, és kellemetlenül érintene, ha megint végig kellene mennem rajtuk. A tildének oka van, máskor inkább tudd meg az okot, mielőtt „javítasz”. Ha azt akarjuk, hogy a kategórialapon Czuczor megelőzze Csathót a betűrendben, márpedig a magyar betűrendbe sorolás szabályai szerint meg kell előznie, hiszen a cs-nek saját betűrendi helye van, akkor be kell tennünk azt a tildét. Erről bővebben itt olvashatsz. Csak annyit mondj meg, érdemes megint végigmennem a cs-s szócikkeken, vagy nem annyira sok helyen törölted? Kösz! Pasztilla 2010. január 6., 19:57 (CET)

Oké, kösz, ezen a két kategórián akkor azért átmegyek a biztonság kedvéért. Pasztilla 2010. január 6., 22:03 (CET)

Blaskó Péter

Hiányzó színész szócikk. Érdekes lehet, hisz tudtommal ő az egyetlen, aki nem fogadta el a Kossuth-díjat. Cassandro Ħelyi vita 2010. március 15., 01:00 (CET)

Köszi szépen! Színházi rendezőkkel hogy állsz? Léner Péter szócikke kiegészítésre szorul, illetve olyan jelentős személyekről nincs cikkünk, mint Kazimir Károly, Sík Ferenc, a nemrég elhunyt Taub János és Valló Péter. Itt is, mint mindig, ha nincs időd, akkor kérésem tárgytalan. :-) Köszi előre is! Jó ünneplést! Cassandro Ħelyi vita 2010. március 15., 12:30 (CET)
Szia! Át tudnád nézni Oláh Gusztáv és Gryllus Dániel szócikkeit? Utóbbinál szerintem ki kellene bővíteni az életrajzi részt. Cassandro Ħelyi vita 2010. április 24., 10:43 (CEST)

Újabb kopogtatás, ha nem baj: Babarczy László, Gellért Endre, Jánoskúti Márta, Kerényi Miklós Gábor és Vágó Nelly. Bár a két hölgy nem rendező, de a magyar színházi élet fontos szereplői (Vágó már csak volt). Cassandro Ħelyi vita 2010. május 9., 17:33 (CEST)

kiemeltszavazás

Szia! Szeretnélek megkérni, hogy a kiemeltszavazáson vegyél te is részt, persze, ha van kedved. Én csinálom az adminisztratív dolgokat és fontosnak tartom, hogy a wiki ne mennyiségre, hanem minőségre törekedjen, de ahhoz, hogy jó kiemelt cikkjeink legyenek, ahhoz minél több ember részvételére van szükségünk. Van kedved bekapcsolódni ebbe? Várom a válaszod :D Szajci reci 2010. április 24., 09:32 (CEST)

Köszönöm. Akkor kérlek nézd meg a munkapadon levő cikkeket és mond el a véleményed róluk. Ha bármi kérdésed lenne, akkor írj nekem nyugodtan. most mennem kell tanulni. Üdv és szép napot :D Szajci reci 2010. április 24., 09:53 (CEST)

commons

Szia! Ha töltesz át a commonsba képet és itt törölni akarod, akkor a legegyszerűbb a {{azonnali-commons}}(?) sablont használni, mert ha ugyanazzal a névvel töltöd át, akkor csak ennyit kell beírni. Üdv Szajci reci 2010. május 10., 07:51 (CEST)

Szinház Adattár

Szia! Sajnos a keresés eredményének a web címét, az utóbbi időben nem tudom a szócikkhez tenni. Egyébként megpróbáltam felvenni a platform tulajdonosával kapcsolatot felvenni, elsősorban képek átvétele miatt. Sajnos eddig sikertelen voltam. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 10., 11:54 (CEST)

Színész cikkek

Szia! Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy egyes szerzők, ha már nem is jelölik be figyelésre új cikkeiket, legalább a figyelmeztetés hatására olvassák el a cikk vitalapját. Így a vitalapra írt észrevételeknek semmi értelme. Nem bontakozik ki vita, de még a tárgyi tévedések javítása sem történik meg. Arról már nem is beszélve, hogy ahány szerkesztő, annyiféle színház szerep felsorolás. Személyeskedni nem akarok ezért neveket nem írok. Látom viszont, hogy Te is lektorálod a színész cikkeket ezért fordultam hozzád. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 16., 19:44 (CEST)

Szia! Köszönöm a válaszodat. Őszintén szólva el kellene felejteni a minden szabályt felrúgó szerkesztőket. Megoldás erre csak az lenne, ha itt hagynánk a wikit. Az azért mégiscsak nonszensz, hogy a wikire fordítható időm jelentős részét rossz szócikkek javítására kell fordítani. Nagy nehezen egyet kijavítok, és ezalatt ugyanez a szerző ír újabbakat hasonló, otromba hibákkal. Egyébként szíves figyelmedbe ajánlom a következő platformot: http://www.szinhaziadattar.hu. Ezen a helyen, egyre bővülő tartalom, autentikus színház információkat lehet kapni. Üdv.! – Kispados vita 2010. május 17., 21:19 (CEST)

Operatőr

Szia! A magyar filmélet szereplőit is vállalod? Hegyi Barnabás és Palásthy György cikkei rövidek, szerintem bővíteni kellene őket. Cassandro Ħelyi vita 2010. június 4., 00:46 (CEST)

Igaz, Palásthy inkább filmrendező (saját hibám), de köszi! Gyanítottam, hogy ez lehet a helyzet, Ózd környékét sem kímélte az ár... Cassandro Ħelyi vita 2010. június 6., 17:49 (CEST)

Papp Zoltán (színész)

Szia!

Miért törölted a pályafutásából a KISZ Művészegyüttest. A forrásaim szerint ez így van, szerintem ma is vállalható. Ezen ernyő alatt nagyon sok tehetség kapott teret, a Rock Színházról már nem is beszélve. Üdv.! – Kispados vita 2010. június 10., 22:17 (CEST)

Köszönöm a válaszod. Szép hétvégét! – Kispados vita 2010. június 11., 23:59 (CEST)

Köszönet

Köszönöm, hogy támogattad az adminná választásomat.

Malatinszky vita 2010. június 15., 18:57 (CEST)

Commonsba másolt képek

Szia! A Commonsra újonnan áttöltött négy képed közül három készítési dátumaként 2008. akárhanyadika helyett 2010. szeptember 2. van feltüntetve az ottani leírólapon. Gondoltam, szólok, hogy a segédeszközünk rakoncátlankodik, keveri a feltöltést a készítéssel. :-) Üdv, Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. szeptember 3., 23:30 (CEST)

Akkor rendben, örülök. :-) Vungadu Lőjetek! Ide lőjetek! 2010. szeptember 4., 19:37 (CEST)

Kérések

Szia! Bocsánat, hogy megint ezzel zargatlak, de Majzik Edit szócikkét össze tudnád hozni nekem? Itt indul Zuglóban önkormányzati képviselőjelöltként. Amennyiben van kedved, még itt a régi lista is: Szerkesztő:Cassandro/Magyar színészek. :-) Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2010. szeptember 16., 13:54 (CEST)

Gyárfás Miklós

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára néhány észrevételt, javaslatot. Üdv.! – Kispados vita 2010. október 17., 10:39 (CEST)

Színházi Adattár, mint forrás

Szia! Köszönöm az észrevételedet. Az említett hivatkozásban

Györgyi Anna

Szia! A kritikus észrevételem, a szócikket elkezdő szerkesztőnek szólt, akivel nem lehet kommunikálni, talán egyszer reagált észrevételemre. Probléma nála az is, hogy a szócikkeit nem figyelteti, így a változtatásokról nem értesül, újabb szócikkeiben is ott folytatja, ahol elkezdte. Véleményem szerint nem lenne szabad 8-10 éves lexikonokat autentikus forrásként kezelni, nem beszélve a vállaltan bulvár indítatású platformokról. Megfigyeltem, hogy színházi tárgyú szócikkeit ketten-hárman tesszük helyre. valaki közölhetné vele, hogy kevesebb több lenne. Én erre már nem vállalkozom. Üdv.! További jó szerkesztést! – Kispados vita 2010. november 5., 18:36 (CET)

Náray Teri

Szia! Én követtem el a hibát, nem kellett volna betenni a törlési sablont. Az élet azonban igazolt, közbe jött dolgok miatt sem újra írni, sem átalakítani -néhány napig- nem tudom.

Gondolom Te tudod; Egri István felesége volt. Lányaik: Egri Kati és Egri Márta. Sajnos szócikk csak az utóbbiról készült. Üdv.! – Kispados vita 2010. november 6., 22:33 (CET)

Szia! Köszönöm a tájékoztatást. Próbálok én is forrásokat keresni, eddig nem jártam sikerrel. Üdv.! – Kispados vita 2010. november 10., 11:01 (CET)

Járőrbit

Megnyerted (WP:BÜRÜ), kezdheted! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. november 16., 16:21 (CET)

Szia!

Régebben is szerkesztettem a WP-ban, de ennyi kötözködö járörrel még nem volt dolgom. Ennyit nekem az egész nem ér!!!

Jó napot

Azért írok mert azt hiszem hogy ön törölte a cikkemet.A szerzői jogokat lehet megsértettem,de a szöveg összefoglalójába odaírtam hogy módosítani fogom,mert rengeteget olvastam mitológiát,ismerem a történetet. Tisztelettel szanomika(Szabó Norbert)

Orczy Emma

Szia, sikerült anno egy példás leiterjakabot elhelyezned benne. :) – Pagonyfoxhole 2010. november 27., 02:17 (CET)

Újabb kérések

Szia! Rá tudsz nézni a Kautzky József szócikkre? Plusz belefér még Fodor Tamás és Gombos Katalin szócikke? Köszi előre is! Cassandro Ħelyi vita 2010. december 14., 14:11 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 13:15 (CET)


Kellemes ünnepeket kívánok ezzel -az állítólag- legtöbbször feldolgozott dallal. Szerintem ez a legszebbek egyike. Jó lenne már egy Machalia Jackson szócikket is csinálni! Machalia Jackson Silent NightKispados vita 2010. december 24., 15:10 (CET)

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok!Kossuthzsuzsa vita 2010. december 26., 23:18 (CET)

Visszaállítás

Szia! Visszaállítottál két általam kitörölt utalást. Erről Kispadossal van egy vitánk, amire én ezt válaszoltam neki:

"Szia! Konkrétan a Szacsvay László szócikkből a következő utalásokat szedtem ki: "Színházi Adattár http://www.szinhaziadattar.hu/ " és "http://katonajozsefszinhaz.hu katonajozsefszinhaz.hu", ami konkrétan nem Szacsvayra mutat, hanem általában egy oldalra. Itt tehát még további keresgetések után juthat az érdeklődő esetleg el a róla szóló oldalra."

Változatlanul azt gondolom, hogy a nem konkrét utalások rontanak egy szócikk minőségén, nem javítanak. Az általam kitörölt utalások vagy hibásak voltak vagy abszolút nem relevánsak. Konkrétan pl. a Színházi Adattárban semmilyen Szacsvayról szóló utalást nem sikerült találnom. Üdv: - Sonka vita 2010. december 27., 16:31 (CET)

Szia! Köszönöm, hogy beszálltál a vitába. Írtam egy hosszabb indoklást a szerkesztő kolléga vitalapjára. Üdv.! – Kispados vita 2010. december 27., 20:17 (CET)

Szakcsi Lakatos Béla

Szia! Látom, hogy te is hozzászóltál a Szakcsi Lakatos Béla szócikkhez. Van egy vitánk a zenész infobox körül. Ha gondolod, akkor szólj hozzá! Köszi: Sonka vita 2011. január 9., 18:53 (CET)

RE: Oltár-kő

Üdv!

Igazság szerint az oldal, amire forrásként hivatkoztam, csak egy a sok közül, ahol szerepel ez a cikk (ami mellesleg az Erdélyi Gyopár 1997-es számából van). Nem tudom, hogy csak azt nézted-e, hogy „Ott az oldal alján, hogy Copyright © 2007 Hegyiácsok? Hát akkor ezt töröljük!”? Holott a cikket valószínűleg ők is csak átemelték valahonnan... Ugyanis ha ráGoogle-özöl az újság és a cikk szerzőjének nevére, a következő három találatot dobja ki: [7], [8], [9].

Persze az eredeti jogok az Erdélyi Kárpát-Egyesület-et illetik, és az Erdélyi Gyopár folyóiratot, meg a cikk szerzőjét, Wild Ferencet. Nekik már írtam e-mail-t, hogy felhasználhatom-e a cikket. Még nem válaszoltak, de amint megérkezik a válaszlevelük, tájékoztatlak.

Üdvözlettel: barricade breaker vita 2011. január 31., 12:54 (CET)

Átírtam a cikket, az Oltár-kő című allapomon olvashatod. Amit töröltél, azt pedig itt találod. Ha szerinted így már megfelel a szócikk, átmentem az allapról. A kérdésem már csak az volna, hogy forrásként mit nevezzek meg? Köszönöm előre is: barricade breaker vita 2011. január 31., 15:43 (CET)

Keresztes Ildikó

Mert Keresztes Ildikó-t gyülölöm, miatta esett ki Janicsáki Veca az X-faktorban, az előtt azt hittem, hogy az X-faktornak női győztese lesz (Janicsák Veca), Veca a kedvencem és ő a legtehetségesebb, neki kellet volna megnyernie a versenyt. Keresztes azt mondta Nem tudok választani, akkor a nézőkre bízom a döntést., valójában direkt nem döntött, hogy Veca a fináléban Nikolassal ne párbajozzon. Te egyáltalán nézted e az X-faktort? Inkább Janicsák Vecáról legyen szócikk, mint Keresztes Ildikóról.Proki 2011. 01. 31. 14:43

Én a Wikipédián csak állatokról és madarakról írok. Rád bízom a Janicsák Veca szócikk megírását.Proki 2011. 01. 31. 14:53