Miss World kontinentális győztesek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Azon nők listája, akik elnyerték az 1951-ben indult Miss World nemzetközi szépségverseny Continental Queen of Beauty azaz kontinentális szépségkirálynő címét.

A díjat 1981-ben hozták létre, azóta több átalakuláson ment keresztül: egyes kontinenseket és nagyobb földrajzi területeket hol összevontak, hol külön bontottak. Jelenleg 5 díjat osztanak ki: Americas (Amerika), Africa (Afrika), Asia-Pacific (Ázsia és a Csendes-óceáni térség), Carribbean (Karibi térség) és Europe (Európa).

Mióta a díjat bevezették, a verseny végső győztese mindig a kontinentális győztesek közül kerül ki. A díjak elnyerőit a televíziókban világszerte közvetített döntőn jelentik be. A listákban a *-al megjelölt személyek nyerték az adott évben a Miss World címet.

1981-1988[szerkesztés]

1989[szerkesztés]

1990-2004[szerkesztés]

2005-2006[szerkesztés]

2007-napjainkig[szerkesztés]

Kontinentális győztesek éremtáblázata[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a List of Miss World Continental Queen of Beauty winners című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Miss World
A Wikimédia Commons tartalmaz Miss World kontinentális győztesek listája témájú médiaállományokat.