Cartoon Network Oroszország és Délkelet-Európa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cartoon Network
Jelmondat: CHECK it.
Adatok
Indulás2009. október 1.
TársaságTime Warner
TulajdonosTurner Broadcasting System
Felbontás480i (SD, 4:3)
Ország Bulgária
 Oroszország
 Fehéroroszország
 Albánia
 Bosznia-Hercegovina
 Horvátország
 Észak-Macedónia
 Szerbia
 Kazahsztán
 Ukrajna
 Szlovénia
 Montenegró
 Moldova
 Azerbajdzsán
 Grúzia
TársadókBoomerang, TCM
Hivatalos oldal

A Cartoon Network Oroszország és Délkelet-Európa (oroszul: Cartoon Network Россия и Юго-Восточная Европа, bolgárul: Cartoon Network Русия и Югоизточна Европа) a Cartoon Network rajzfilmadó orosz-délkelet-európai adásváltozata. 1993. szeptember 17-e óta elérhető Oroszországban és a Balkán-félszigeten, de ekkor még csak az adó páneurópai változatát lehetett fogni angol nyelven. 2009. október 1-jén indult el e változat sugárzása. A csatorna Oroszországban, a Kaukázusban és a Balkán-félszigeten érhető el oroszul, bolgárul és angolul.[1]

A bolgár és az orosz reklámok egymástól kép- és hangsávokon is el vannak választva.

Története[szerkesztés]

Ez a változat 2009. október 1-jén vált ki a CN Európából. 2010 szeptemberében elindult a blogár honlap, egy hónappal később pedig az orosz is. 2010. november 26-án megváltozott az arculat és a logó, a Check it. arculat lépett életbe. 2011 márciusától van 24 órás változata is, de sok helyen még a TCM-mel osztott 15 órás adást továbbították egészen 2014. január 1-jéig, amikor az egész régióban 24 órás lett a csatorna.[2]

2022. március 9-én a csatorna a Boomerang és a Discovery csatornákkal együtt felfüggesztette adását Oroszországban a WarnerMedia Oroszország Ukrajnával kapcsolatos lépéseire hivatkozva[3].

Műsorai[szerkesztés]

Nagyrészt azokat a műsorokat sugározza, mint a magyar Cartoon Network. Néhány műsorszám láthatók voltak más bolgár csatornákon is, amíg el nem indult a CN bolgárul.

Források[szerkesztés]

  1. Pan-European Opportunity Cartoon Network. [2011. július 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. június 23.)
  2. Cartoon Network вече е 24-часов! Край на TCM (bolgár nyelven). Wordpress, 2014. január 1. (Hozzáférés: 2014. január 2.)
  3. Business, Brian Stelter, CNN: WarnerMedia and Discovery join the stampede of businesses leaving Russia. CNN. (Hozzáférés: 2022. március 13.)

További információk[szerkesztés]