Ben 10: Ultimate Alien

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ben 10: Ultimate Alien
(Ben 10: Ultimate Alien)
Műfajakció, sci-fi

AlkotóMan of Action
Hang
ZeneszerzőLolita Ritmanis

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok2
Epizódok52
Gyártás
Vezető producerBrian A. Miller, Jennifer Pelphrey, Tramm Wigzell, Rob Swartz, Rob Sorcher
Részenkénti játékidő23 perc
GyártóCartoon Network Studios
ForgalmazóWarner Bros. Television
Sugárzás
Eredeti adóUSA Cartoon Network
Eredeti sugárzás2010. április 23.2012. március 31.
Első magyar adóCartoon Network
Kronológia
ElőzőBen 10 és az idegen erők
KövetkezőBen 10: Omniverzum
További információk
SablonWikidataSegítség

A Ben 10: Ultimate Alien amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amely a Cartoon Network Ben 10-univerzumának harmadik sorozata. A Cartoon Network Upfront 2009-ben jelentették be az újabb sorozatot, a Ben 10: Ultimate Alient, amit 2010. április 23-án mutatták be Amerikában a Ben 10 és az idegen erők fináléja után és 2012. március 31-én ért véget.[1] Az Ultimate Alien cím nyilvánosságra hozatala előtt a sorozat Ben 10: Evolúció néven futott. Magyarországon 2011 elején mutatták be.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

Ben ikertestvére készített egy saját "órát", amit Ultimátrixnak nevezett el. Vilgax-szal szövetkezik, hogy Vilgax legyőzze Bent, cserébe ő megkapja az Omnitrixet. Vilgax végül csapdába csalja mindkettőjüket, megszerzi Ben óráját és megtartja magának. Ezután Ben kiszabadítja az ikertestvérét cserébe az Ultimátrixért. Az új eszköz nem gyenge, ugyanazt az adatbázist használja, mint a régi, de van egy új funkciója, Ben az adott idegenek végső (ultimate) alakját is magára tudja ölteni...

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Ben Tennyson

Át tudja alakítani egyes lényeit ultimate lényekké vagyis jobb változatokká.

Gwen Tennyson

Segít Bennek a legfőbb harcokban. Magyar hangját Dögei Éva kölcsönzi.

Kevin E. Levin

Le tud szívni bármilyen tárgyat, majd ennek erősítésére formálja kezeit.

Fő ellenségek[szerkesztés]

Aggregor

A legfőbb ellenség, aki a Ben 10 Ultimate Alien c. sorozatban leszívja Ben legújabb idegenjeinek megszerzett DNS-eit (ezek: Vizigót, Erőgép, Medúza, KaróFuró, Bugócsiga) így nagy erőre tesz szert és átváltozik Ultimate Aggregorrá. A magyar szinkronban néha aggregátornak szólítják.

Ultimate Kevin

Leszívja az Ultimatrix erejét azért, hogy segítsen Bennek megállítani Ultimate Agregort, mikor legyőzi maga is gonosszá alakul és ismét Ben ellensége lesz.

Kobra

Egy különleges démon egy másik világból akit az "Első Lovag" zárt be.

Öreg Gyurka

Az "Első Lovag". Az elején nem szólal meg the a "The Purge" című részben ő irányítja majd a Lovagokat.

Albedo

A "Dupla vagy semmi" című részben visszatér ám agy kicsit meglepi a csapatot. Egy színházban rendezi meg a "Ben 10 Live" azaz "Ben 10 Élőben"-t Bennek beöltözve, igazi idegen "színészekkel". Mikor a csapat meglátja ezt a hírekbe azonnal ki akarják deríteni mi történik. Állítólag egy későbbi epizódban még visszatér, és megtudhatunk valamennyit a múltjáról. Később a "The Night of the Living Nightmare" című részben ismét visszatér. Ezúttal egy medúzaszerű "Álom evő"-vel "támad.

Idegenek[szerkesztés]

Óriásszaurusz (Humungousaur)

Egy normálisan 7-8 méteres barna ember-dinoszaurusz keverék a viasszaurusz fajtából. Szuper erős és képes 16-20 méteresre nőni.

Ultimate Óriásszaurusz (Ultimate Humungousaur)

8-9 méter magas zöld lény érdekes szarvakkal. Óriásszaurusz kiterjesztett végső formája. Szuper erős, képes 36-40 méteresre nőni és a kezeiből képes ágyút formázni.

Nagyfagy (Big Chill)

Embermagasságú, kék-fekete bőrű, hosszú pillangószárnyú, csápokkal ellátott és nagy szemű nelrofriggiai lény. Képes fagyasztó ködöt létrehozni és átsuhanni a falakon.

Ultimate Nagyfagy (Ultimate Big Chill)

Nagyfagy kiterjesztett végső formája. Vörös-fekete bőre van és nagyon hasonlít Nagyfagyra. Képes jéglángokat szórni és átsuhanni a falakon.

Echo Echo

40 centiméter magas, fehér, DNS-sel ellátott, szilikonból készült élő robot. A sonorosiai faj tagja. Képes ultrahangot létrehozni és osztódni.

Ultimate Echo Echo

Embermagas kék robot. Echo Echo kiterjesztett végső formája. Képes osztódó, erős, repülő és hangos lemezeket gyártani és repülni.

Láplövő (Swampfire)

Embermagasságú, zöld növényi idegen. A methanosiai faj tagja. Képes tüzet lőni, irányítani és létrehozni növényeket és visszanöveszteni a testrészeit.

Ultimate Láplövő (Ultimate Swampfire)

Embermagas, kék-barna növényi idegen. Láplövő kiterjesztett végső formája. Képes robbanó tűzbombákat lőni, irányítani és létrehozni erős növényeket és visszanöveszteni a testrészeit.

Majompók (Spidermonkey)

Egyméteres kék, négykarú- és szemű, majomra emlékeztető külsejű lény. Az arachnichimp faj tagja.Képes selyemhálót lőni és falra mászni.

Ultimate Majompók (Ultimate Spidermonkey)

Kétméteres (póklábaival együtt négyméteres), sötétlila, négylábú (póklábaival együtt nyolclábú), hatszemű és gorillára emlékeztető formájú lény. Majompók kiterjesztett végső formája. Szuper erős és képes selyemhálót lőni, falra mászni.

Ágyúgolyó (Cannonbolt)

Embermagas, fehér bőrű, narancssárga páncélú és széles arcú lény. Az arburian pelarota faj tagja. Páncélozott héja részlegesen megvédi a támadásoktól és képes narancsszínű guruló golyóvá változni.

Ultimate Ágyúgolyó (Ultimate Cannonbolt)

Embermagas, szürke bőrű, sötétszürke páncélú és széles arcú lény. Ágyúgolyó kiterjesztett végső formája. Vastag, tüskés páncélja megvédi a támadásoktól és képes szürke, tüskés guruló golyóvá változni.

Hólyag (Goop)

Kétméteres, zöld és folyékony lény. Egy mesterséges Anti gravitációs elosztólemez segítségével tud mozogni. Képes bárhova elfolyni és marósavat fröcskölni.

Kromakő (Chromastone)

Kétméteres, sötétlila-pink színű, egyszemű lény. Képes energiát elnyelni és azt lézerré alakítani. Szinte teljesen sebezhetetlen.

Észlény (Brainstorm)

Kutyaméretű, rozsdaszínű, rákra emlékeztető formájú lény. Koponyája felnyitható. Képes agyával elektromos villámokat szórni és ha elég erősen koncentrál, képes tárgyakat emelni a képzeletével. Szuper intelligens.

Sugárrája (Jetray)

Embermagas, vörös, sárga maszkú repülő lény. Képes szemével lézersugarat lőni, tud repülni és úszni.

X-lény (Alien X)

Embermagas, fekete, ember alakú, háromszarvú lény. Bőrén égboltmetszet található. A világegyetemen kívüli helyen él egy csillagködben. Bármire képes, viszont ehhez meg kell győznie Serenát és Belliciust arról, hogy miért kell neki az erő. Amíg ez nem történik meg, addig meditációs állapotba kerül.

Picuri (Nanomech)

Egy centiméteres, egyszemű és szürke lény. A nanomechiai faj tagja. Egy robot. Képes akár 1 nanométeresre is összehúzódni, repülni és energiavillámokat szórni.

Óriás (Way Big)

150 méteres, vörös-fehér lény. Képes bármekkorára megnőni és lézersugarakat lőni. Szupersebességgel rendelkezik ("The Widening Gyre")

Ultimate Óriás (Ultimate Way Big)

Óriás tovább fejlesztett változata, van még két szarv a fején, egy egy helyen fehér helyett kék szín van rajta, képességei ugyanazok mint Óriásnak, az eddig felfedett plusz képessége a lebegés.

Frász (Rath)

Tigrisére emlékeztető mintázatú, farkas-tigris-ember keverék. Rendkívül buta, agresszív és erős lény. Az Appoplexian faj tagja. Karmaival bármit át tud vágni.

Sarkcsillag (Lodestar)

Kétméteres, sárga-fekete-szürke lény. A biosovortiai faj tagja. Mágneses erejének köszönhetően képes fémeket vonzani és ha szétesik, darabjai újra összeállnak.

Medúza (Ampfibian)

Egyméteres, kék-fehér, medúzáéra emlékeztető formájú lény. Az amperi faj tagja. Képes repülni, gyorsan úszni, energiapajzsot létrehozni és elektromos bombákat lőni.

Vizigót (Water Hazard)

Embermagas vörös-fekete lény. Az orishai faj tagja. Kőkemény páncélja van, ami megvédi a támadásoktól. Képes vízostort létrehozni.

Búgócsiga (Terraspin)

Embermagas, sárga-zöld teknősbéka. A geochelone aerio faj tagja. Képes repülni és szelet gerjeszteni. Immunis Gwen mannájára.

Karófúró (ArmoDrillo)

Kétméteres, sárga páncélú, ember-egér keverék. A talpaedai faj tagja. Szuper erős és képes alagutat fúrni, földrengést kelteni.

Erőgép (NRG)

Vörös, fénylő, radioaktív és zöld kényszerzubbonyt viselő lény. A prypiatosian-B faj tagja. Képes lézert lőni és bármit elolvasztani.

Gyémántfej (Diamondhead)

Gyémánttestű lény. A petrosapien faj tagja. Sebezhetetlen, képes kézét pengévé alakítani és gyémántokat lőni.

Csupakar (Fourarms)

Vörös, négykarú lény. A tetramand faj tagja. Szuper erős.

Vadorzó (Wildmutt)

Narancsszínű, szem nélküli lény. A vulpimancer faj tagja. Hőlátása van, kitűnő szaglása. Nagyon mozgékony és képes tüskéket kilőni a hátából.

Ultimate Vadorzó (Ultimate Wildmutt)

Vörös-fehér, szem nélküli lény. Vadorzó kiterjesztett végső formája. Képes a beszédre, és sokkal agresszívabb elődjénél.

Penge (Ripjaws)

Fehér bőrű, halra emlékeztető formájú lény. A piscciss volann faj tagja. Kevés ideig bírja víz nélkül. Lábát farokúszóvá tudja alakítani és segítségével gyorsan tud úszni. Körmei és fogai rendkívül erősek.

Lánglovag (Heatblast)

Sárga-vörös színű, lángoló lény. A pironyte faj tagja. Képes tűzgolyókat lőni, tüzet elnyelni és repülni.

Böffencs/Hányás (Uphuck)

Zöld-sárga színű, kicsi idegen. A gourmand faj tagja. Képes bármit megenni, a gyomrában átalakítani lézeres lövedékké, és azt kiböfögni.

Sarkigyík (ArticQuana)

A "Ben 10.000 visszatér" című részben szerepelt.

Időgép (Clockwork)

Egy robot páncélt viselő idegen időutazó képességekkel.

Gyorsjárat (FastTrack)

Egy kék és fekete színű idegen szuper sebességgel. Erősebb elődjénél, Villámmanónál.

Egyszarvú (Eatle)

Egy orrszarvúbogár-szerű lény. Képessége ugyanolyan, mint Böffencsé, csak ő a szarvából lövi a lézert, és csak akkor nyitja ki a száját amikor eszik.

SokkSquatch (ShockSquatch)

A "Ben 10 és Generátor Rex: Egyesült hősök" című különkiadásban szerepel. Képessége, hogy áramot lő.

Meti-REX kombináció (Upgrade-REX)

A speciális epizódban összekeveredik Rex-szel, hogy egy szuper erős páncélt hozzanak létre.

Meti

A rég ismert elektromos dolgokat irányító lény, a speciális epizódban tűnik újra fel. Később visszatér egy epizód során.

Túlzás(Ben adta ezt a nevet neki)/KamÉlien(ChamAlien) (Eredeti magyar neve még nem ismert.)

Látszólag 3 szeme van, szürkés-lilás, nyúlós és alacsony. Képességei: Gyors, láthatatlanná tud válni, megtapad akármin. Ben szkennelte be.

G-nóm (Jury Rigg)

Kis goblin-ördög szerű lény. Képessége hogy akármit hipergyorsan tönkretesz, de ugyanolyan gyorsan meg is tudja javítani. Legnagyobb gyengesége, hogy erős kényszere van a zúzásra. Amikor összetör valamit egész végig azt hajtogatja hogy: "break, break" azaz "rombol, rombol" és amikor javít: "fix, fix, fix" vagyis "javít, javít, javít".

Villámmanó

Egyszer volt használva a jól kedvelt idegen és akkor is csak a speciális epizódban. Nem szólalt meg, de kinézete alapján látszódott rajta, hogy nagyobb mint volt.

Epizódok[szerkesztés]

Magyar bemutató # Magyar cím Angol cím
ELSŐ ÉVAD
2011.03.12 01 A hírnév Fame
2011.03.23 02 Lóvá téve Duped
2011.03.30 03 Ott csapj le, ahol élnek Hit 'em Where They Live
2011.04.06 04 Videojátékok Video Games
2011.04.13 05 Menekülés az Aggregátor elől Escape From Aggregor
2011.04.20 06 Túl jó, hogy kihagyd Too Hot To Handle
2011.04.27 07 Andreas hibája Andreas’ Fault
2011.05.04 08 Összeolvadva Fused
2011.05.11 09 Hős idő Hero Time
2011.05.18 10 Ultimate Aggregor Ultimate Aggregor
2011.05.25 11 A végtelenség térképe Map of Infinity
2011.06.01 12 A dicsőség visszaüt Reflected Glory
2011.06.08 13 Mélység Deep
2011.06.15 14 Ahol a varázslat történik Where the Magic Happens
2011.06.22 15 Perplaxhahedron Perplexhahedron
2011.06.29 16 A teremtés műhelye The Forge Of Creation
2011.07.06 17 Vassal sem lehet bezárni a kalitkába Not Iron Bars A Cage
2011.07.13 18 Az ellenségem ellensége The Enemy of My Enemy
2011.07.20 19 Abszolút erő Absolute Power
2011.07.27 20
MÁSODIK ÉVAD
2011.09.07 21 Eunice teljes átalakulása The Transmogrification of Eunice
2011.09.14 22 A tanú szeme Eye of the Beholder
2011.09.21 23 Viktor: A levedlett bőr Viktor: The Spoils
2011.09.28 24 A nagy sztori The Big Story
2011.10.05 25 Lányos gond Girl Trouble
2011.10.12 26 A raj bosszúja Revenge of the Swarm
2011.10.26 27 A lent lakó szörny The Creature From Beyond
2011.11.02 28 Alapkiképzés Basic Training
2011.11.09 29 Nem könnyű Gwennek It's Not Easy Being Gwen
2011.10.19 30 Ben 10000 visszatér Ben 10,000 Returns
31 Holdkóros Moonstruck
32 A 775-ös rab eltűnt Prisoner #775 Is Missing
33 A purgatórium The Purge
2011.10.19 34 Simian azt mondja Simian Says
35 Üdvözlet a Techadon-ról Greetings From Techadon
36 A Láng őrzőinek köre The Flame Keeper's Circle
37 Mindent vagy semmit Double or Nothing
38 A tökéletes barátnő The Perfect Girlfriend
2012.05.02 39 A végső áldozat The Ultimate Sacrifice
2012.05.09 40 Megesz a szemét The Widening Gyre
2011.10.19 41 A Vreedle fivérek anyja The Mother of all Vreedles
42 Egy igazi lovag A Knight To Remember
43 Magányos sorakozó Solitary Alignment
44 A 13-as számú nyomozó Inspector #13/Inspector Number 13
45 Riválisom ellensége The Enemy of my Frenemy
46 Párok visszavonulása Couples Retreat
2012.07.04 47 Kapj el egy hullócsillagot! Catch a Falling Star
48 A tojásárus The Eggman Cometh
49 Egy valódi rémálom éjszakája Night of the Living Nightmare
50 A Vég kezdete The Beginning of the End
51 A legnagyobb ellenség The Ultimate Enemy
52
KÜLÖNLEGES RÉSZ
2012.11.10 53 Ben 10 és Generátor Rex: Egyesült hősök Ben 10 / Generator Rex: Heroes United

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Benjamin Kirby "Ben" Tennyson Yuri Lowenthal Markovics Tamás
Gwendolyn "Gwen" Tennyson Ashley Johnson Dögei Éva
Kevin Ethan Levin Greg Cipes Kováts Dániel

Visszatérő szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Maxwell "Max" Tennyson Paul Eiding Szersén Gyula
Julie Yamamoto Vyvan Pham Bogdányi Titanilla
Azmuth Jeff Bennett Szokol Péter
Paradox professzor David McCallum Dézsy Szabó Gábor
Eunice / Unitrix Molly C. Quinn Kántor Kitty
Michael Hajnalcsillag / Sötét Csillag
(Michael Morningstar / Darkstar)
Will Wheaton Stukovszky Tamás
Cooper Chris Pratt Szalay Csongor
Aggregor / Aggregátor John DiMaggio Végh Ferenc (1x01. rész)
Albert Péter (1x05-16. rész)
Dagon Szűcs Sándor
Galapagus Szűcs Sándor
Rozum ezredes
(Colonel Rozum)
Megyeri János (1x01. rész)
Szokolay Ottó (1x10. 2x11. és 2x20. rész)
Will Harangue / Harang Will Juhász Zoltán
Vulkanus Faragó András
Octagon Vreedle Varga Tamás
Rhomboid Vreedle Rob Paulsen Bartucz Attila
Psyphon Dee Bradley Baker Haás Vander Péter (2x31-32. rész)
Bivalvan / Bivaly Vass Gábor
P'Andor Szinovál Gyula
Ra'ad
Andreas
HétHét
Dr. Aloysius James Animo Dwight Schultz Várday Zoltán
Argit Alexander Polinsky Láng Balázs
Bűbájosztó Kari Wahlgern Bognár Anna
Cash Murray Matt Levin Sörös Miklós
J.T. Scott Menville Renácz Zoltán (1x12. rész)
Jimmy Jones, blogger Pál Dániel Máté
Carl Nesmith / Nemezis kapitány
(Captain Nemesis)
Christopher McDonald Rosta Sándor
Jennifer Nocturne Tara Platt Kiss Virág (1x09. rész)
Hámori Eszter (2x27. rész)
Elena Valadis Tia Texada Kiss Virág
Verdona Juliet Landau Kassai Ilona (2x05. rész)
Madarász Éva (2x11. rész)
Natalie Tennyson, Gwen édesanyja
Sir Cyrus Robin Atkin Downes
Winston Patrick Cavanaugh Seres Dániel
Driscoll Richard Doyle Galbenisz Tomasz
Albedo Yuri Lowenthal
György lovag / Öreg Gyurka
(Sir George / Old George)
Peter Renaday Megyeri János
Vilgax James Remar Hankó Viktor

Epizódszereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang
Urien Jim Piddock Kassai Károly
Sandra Tennyson Beth Littleford
Carl Tennyson Yuri Lowenthal
Synthroid
Erin barátja, tag a Láng őrzőinek körében
Rojo Kari Wahlgern Nádasi Veronika
Zombozo John DiMaggio Fazekas István
Addwaitya Koncz István
Spellbinder
Coronach szerelő-magiszter Vass Gábor
Edwards, a Láng őrzőinek körének vezetője
Swamps, Láplövőt eljátszó idegen színész
Szemétszörny
Cerntur Squaar
Oliver Thompson Peter MacNicol
Mr. Webb
Gilhil szerelő-magiszter J. K. Simmons Fehér Péter
Hammer Fred Tatasciore
Surgeon
Quince, rab a Null űrben
Strabismus
Sir Dagonet Greg Ellis
Chet Rigby
Gyula herceg
(Prince Gyula)
Kossuth Gábor
Simons Nicholas Guest Fazekas István
Pyke szerelő-magiszter Kevin Michael Richardson Galbenisz Tomasz
Kwarrel / Harcos
Őrszem Dee Bradley Baker
Barry
Harvey Hackett, Kevin mostohaapja Megyeri János
775-ös rab
Rich, tag a Láng őrzőinek körében
Böffencset/Hányást eljátszó idegen színész
Észlényt eljátszó idegen színész
Pengét eljátszó idegen színész
13-as nyomozó Kárpáti Levente
Lehetetlen, Animo fő sárkányembere
Ignaceous Faragó András
Vreedle papa Jeff Bennett Orosz István
Labrid szerelő-magiszter Beregi Péter
Vezérőrnagy Orosz István
Haplor, arachnichimp
Hugh, Óriásszaruszt eljátszó idegen színész
Bellicius, X-lény lelke Bordás János
Serena, X-lény lelke Tara Strong
Ben Tennyson tízévesen Markovics Tamás
Morg, börtöntiszt a Null űrben Xander Berkeley Szinovál Gyula
Trukk, rab a Null űrben
Alan Albright Zeno Robinson Bódy Gergely
Hasító Powers Boothe
Baz-l Rob Paulsen Koncz István
Patelliday szerelő-magiszter
Fritz Juliet Landau
Florence
Xarion király
(King Xarion)
Peter Stormare Orosz István
Sunny, Gwen és Ben unokatestvére Ashley Johnson
Mrs. Rozum, az ezredes felesége
Antonio, Sunny barátja Jason Marsden
Max Tennyson fiatalon
Victor Valadis Brian George Imre István
Ben 10,000 Sean Donnellan Bácskai János
Eon Csuha Lajos
Simaképű Charlie Schletter Moser Károly
Brannigan James Arnold Taylor Vári Attila
Kolar, rab a Nulla űrben Seder Gábor
Fridge, Nagyfagyot eljátszó idegen színész
Vilgaxot eljátszó idegen színész
Hulka szerelő-magiszter Miguel Ferrer Faragó András
Emily, Gwen legjobb barátnője Olivia Hack
Max kiképző ezredese Paul Eiding Csuha Lajos
Simian Diedrich Bader Renácz Zoltán
Mizaru, arachnochimp maffiavezér John Polito Szinovál Gyula
Ignatius Baumann Richard Doyle Orosz István
Pierce Wheels / Kerék Fullánk Adam Wylie
Erin, tag a Láng őrzőinek körében Vyvan Pham
Ishiyama Keone Young
Mr. Yamomoto, Julie édesapja
Dr. Borges, pszichiáter Yeni Álvarez
Vreedle mama Diane Delano Ullmann Mónika
Locke szövetségi ügynök Vicki Lewis Madarász Éva
Bryson szövetségi ügynök Bill Mumy Szűcs Péter Pál
Zennith, Azmuth exbarátnője Tress MacNeille
Hex Khary Payton Imre István
Dr. Randolph Pervis Danny Jacobs
Maureen Nocturne, Jennifer édesanyja Marianne Muellerleile Némedi Mari
Bellwood seriffje Dwight Schultz

Videojátékok[szerkesztés]

Mint minden Ben 10 sorozatnak így az Ultimate Aliennek is elkészült játék adaptációja, a Ben 10 Ultimate Alien: Cosmic Destruction, ami Xbox 360, PlayStation 2, Nintendo DS, PSP, Wii és PS3 konzolokra jött ki. 2011. harmadik negyedévében bejelentett a Ben 10: Galactic Racing játék elkészítését,[3] amit Xbox 360, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii és PS3 konzolokra jött ki.[4]

Források[szerkesztés]

  1. "Cartoon Network March 2012 Premiere Timeslot Schedule Archiválva 2012. december 9-i dátummal az Archive.is-en"
  2. Új évadok, régi kedvencek. R-time. [2012. július 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. augusztus 4.)
  3. Ben 10 Galactic Racing. GameFAQs. (Hozzáférés: 2011. június 24.)
  4. "Blast to the Finish Line with the First Ever Ben 10 Racing Game Experience in Ben 10 Galactic Racing from D3Publisher and Cartoon Network Enterprises Archiválva 2012. április 25-i dátummal a Wayback Machine-ben"