Gémerek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gémerek
(Level Up)
Műfaj vígjáték, fantasy

Alkotó Derek Guiley, David Schneiderman
Rendező Peter Lauer
Főszereplő Gaelan Connell, Connor Del Rio, Jessie Usher, Aimee Carrero, George Faughnan
Főcímzene Pigeon John
Zeneszerző Paul Robb

Szlogen Amikor a játék játszik veled!
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 2
Epizódok38 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer Derek Guiley, David Schneiderman, Peter Murrieta, Brian A. Miller, Mark Costa, Gregg Goldin, Nick Weidendfeld, Rob Sorcher
Producer Peter Lhotka, Karen Mayeda-Vranek
Operatőr Philip Linzey
Részenkénti játékidő 21 perc részenként
Gyártó Cartoon Network Studios
Alive & Kicking Productions
Forgalmazó Cartoon Network
Sugárzás
Eredeti adó USA Cartoon Network
Eredeti sugárzás2012. január 24. – 2013. február 19.
Első magyar adó Cartoon Network
Magyar sugárzás kezdete2012. június 1.
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető
Kronológia
Előző Gémerek (film)
További információk

A Gémerek (Level Up) egy amerikai vígjátéksorozat, melyet az Alive & Kicking Productions és a Cartoon Network Studios közösen gyárt. Az Amerikai Egyesült Államokban 2012. január 24-én volt a premierje. Magyarországon 2012. június elsején mutatták be.[1]

Cselekmény[szerkesztés]

Wyatt, Lyle és Dante kedvenc számítógépes játékukkal, a Világhódítókkal játszanak, amelyben véletlenül megnyitnak egy, a valóságba vezető kaput, amelyen át sok-sok szörny, ember és más lény kerül a valóvilágba, akiket vissza kell juttatniuk a játékba, anélkül, hogy ezt mások észrevennék. A szörnyvadászatban egy iskolatársuk, Angie is segít nekik.

Szereplők[szerkesztés]

Lyle Hugginson

Lyle, a 16 éves szívtipró az iskolai focicsapat középhátvédjeként igazi nagymenőnek számít, emellett az iskola népszerű diákjainak az egyik vezéralakja. Egy mintacsalád tökéletes tagja, akin hatalmas a nyomás, mert az apukája a polgármesteri székért küzd. Lyle mindenki előtt titkolja, hogy szenvedélyes fantasyjáték-rajongó.

Dante Ontero

Dante, a 15 éves lázadó mindig csak a bajt keresi. Magabiztos és nem ismer félelmet, ezért otromba tréfái miatt gyakran kihúzza a gyufát másoknál. Nem meglepő hát, hogy sokszor keveredik verekedésbe. Alapvetően nem rossz gyerek ő, de még keresi a helyét a világban. Édesanyja egyedülálló anyaként neveli, és próbálja megmutatni neki, mi a helyes.

Angie Prietto

Az édes, okos, de hihetetlenül türelmetlen 15 éves fruska túlságosan is vehemens, és mindenbe beleüti az orrát. Minden vágya, hogy csapattag legyen, és egyáltalán nem szereti az elutasítást.

Wyatt Black

Wyatt, a 15 éves lelkes idealista srác igazi pixelpióca, aki minden tantárgyból kitűnően teljesít. Egyedüli szórakozást az online fantasy-szerepjátékok világa jelent számára. A valóságban csodabogárnak tartják, de a játékban erős és harcos karakter. Az életvidám, okostojás kisöccse még csak 10 éves, de máris sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, mint ő.

Maldark

A Maldark: A világok hódítója videójáték rettenthetetlen főgonosza maga Maldark. Könyörtelen és nárcisztikus mágus, akinek új világok felkutatása, elfoglalása és elpusztítása az egyetlen küldetése. Maldark karakterét Max Ross a saját képére formálta.

Max Ross

A Maldark: A világok hódítója megalkotója. Kicsit őrült, de magát zseninek vallja. Van egy Laserbot nevű robotja

Barbara

Dante anyja, aki egyedülállóként neveli fiát. Utálja a rendetlenséget Dante szobájában.

Epizódok[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásMagyar sugárzás
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
Pilot2011. november 23.2012. április 7.
1.222012. január 24.2012. szeptember 18.2012. június 1.2013?
2.132012. október 23.2013. február 19.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Level Up (TV series) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]