Juniper Lee

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Juniper Lee
(The Life and Times of Juniper Lee)
Juniper Lee kalandjai.jpg
Műfaj vígjáték

Alkotó Judd Winick
Főszereplő Lara Jill Miller
Kath Soucie
Carlos Alazraqui
Amy Hill
Alexander Polinsky
Candi Milo
Colleen O'Shaughnessey
Tara Strong
Phil LaMarr
Főcímzene Stewart Copeland[1]
Zeneszerző Stewart Copeland

Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 3
Epizódok 40
Gyártás
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó Cartoon Network Studios
Sugárzás
Eredeti adó Amerikai Egyesült Államok Cartoon Network
Eredeti sugárzás 2005. május 30. – 2007. április 9.
Első magyar adó Cartoon Network
Magyar sugárzás 2005. – ?
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető. (Cartoon Network)
További információk

A Juniper Lee (néhány alkalommal Juniper Lee kalandjai; eredeti címén The Life and Times of Juniper Lee) amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet a Cartoon Network Studios készített.

Cselekmény[szerkesztés]

Juniper elsőre egy átlagos eszes, tizenegy éves iskolás kínai lány. Ám egy nap sem telik el anélkül, hogy iskolás hősnőnk ne harcolna görkoris gonosz manókkal, bolti trollokkal vagy öttonnás, tűzköpő hörcsögökkel. Ugyan ereje felér öt férfiéval, fürgesége Pókemberével, és számos komoly varázsigét is ismer, mégis van két állandó segítőjére öccse: Ray Ray és kutyája: Monró.

Szereplők[szerkesztés]

Juniper Lee

A 11 éves June képességei példa nélküliek: szupererő, szupersebesség és komoly varázstudás. A képességekkel azonban együtt jár a varázsvilág és a humánium közötti egyensúly megtartásának felelőssége.

Ray Ray

June 8 éves testvére félelmet nem ismerően, felelőtlenül ront bele egyből a bajba. Csakúgy, mint nővére, ő is képes látni és beszélni különböző varázslatos teremtményekkel.

Monró

Monró egy nagyon öreg, elvarázsolt kutya, aki sokat tud beszélni a varázslásról és a történelemről skót akcentusban. Morgós öreg kutyaként inkább maradna magában, de a legtöbbször mégis magukkal cipelik.

Ah-Mah

Ah-Mah ravasz, talpraesett és acélkemény öreg mama, aki nagymamaként June barátja és tanítója is. Tudja min megy éppen June keresztül, és segít rajta ha bajba kerül.

Dennis

Dennis June és Ray Ray bátyja, aki csak akkor van velük, ha éppen fellépnek a rockzenekarral. Semmi varázsereje sincs és nem is tud June képességeiről. Kedveli a videojátékokat.

Jody

Jody maga a józanság hangja a csapatban. Iskolai szurkolóvezérként és mint a legokosabb lány mindig betartja a szabályokat és mindig meglátja a dolgok napos oldalát. Mindenki őszinte barátja.

Ofélia

Oféliának, a punk-rocker lánynak mindenről megvan a maga szkeptikus véleménye. Olyan gyakran gondol mindig mást és mást a zenekarokról, ruhákról és zenékről, mint amilyen gyakran hajszínt cserél. Ha valamit éppen mindenki szeret, akkor neki már közben biztos más véleménye lesz róla.

Roger

Roger igazi vesztes típus, de azért próbálkozik - mindhiába - hogy ő is menő legyen, bármi is legyen az éppen trendi őrület. Kicsit szerethető, kicsit idegesítő, nem túl okos, és nagyon-nagyon, hááát, olyan Roger-es.

Márkusz

Jóképű, laza és népszerű - Márkusz egy menő pasas. Bár ezt be nem vallaná, de June igencsak rá van indulva. Ahelyett, hogy központi figura lenne inkább mindenkivel barátkozik, és gyakran gondoskodik June-ról.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]