Discovery Science

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Discovery Science
Discovery science new logo 2017.png
Adatok
Indulás 1997. július 20. (Discovery Sci-Trek néven)
2003. április 1. (Discovery Science Channel néven)
2008. (Discovery Science néven)
Korábbi nevek Discovery Sci-Trek, Discovery Science Channel
Társaság Discovery Networks Northern Europe
Discovery Networks CEEMEA
Tulajdonos Discovery Networks EMEA (Discovery Communications)
Felbontás 576i (SD) 16:9
Ország Európa, Közel-Kelet, Afrika
Vételi terület 32,9% (2018)[1]
Székhely Egyesült Királyság London, Egyesült Királyság
Lengyelország Varsó, Lengyelország
Társadók Discovery Channel, Animal Planet, Discovery World, TLC, ID Investigation Discovery, ID Xtra, Eurosport 1, Eurosport 2
IPTV
Telekom100. programhely
Hivatalos oldal

A Discovery Science televíziós csatorna a technológia és a tudomány legérdekesebb témáit dolgozza fel. Bemutatja a legnagyobb technológiai projektek hátterét, a legújabb kutatási irányokat, ámulatba ejtő eszközökkel és a tudomány friss híreivel szórakoztat. Forradalmi felfedezések világába kalauzol, miközben praktikus tanácsokat ad, miként lehet a csúcstechnológia vívmányait a gyakorlatban is alkalmazni. Műsorkínálata közérthető, szórakoztató, olykor humoros, így mindenki számára egyaránt élvezhető. Megérthetjük, miként hat a tudomány és a technika mindennapi életünkre, hogyan alakítja a jövőt. Választ ad a „mit?”, „hogyan?” és „miért?” kérdésekre, megbízható és közérthető módon közvetít tudást.

A Discovery Science 2000 óta van jelen a magyar piacon, műsorait napi 24 órában sugározza. Kínálatában találunk ökológiai témájú, katasztrófákkal és természeti csapásokkal, modern műszaki tudományokkal foglalkozó, valamint a népszerű tudomány témakörét feldolgozó sorozatokat.

Korábbi nevek[szerkesztés]

A csatorna 1997. július 20-án indult Discovery Sci-Trek néven, majd 2003. április 1-jén Discovery Science Channelre változtatta át nevét. 2008-tól a Discovery Science nevet használja.


Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Discovery Science című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források[szerkesztés]

  1. Magyar tévécsatornák lefedettsége 2018-ban. CRT (2019. feb. 10.) (Hozzáférés: 2019. feb. 10.) arch