Gametoon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Gametoon Magyarország elsőként indult teljes műsoridőben kizárólag esport és videojáték-rajongóknak szóló programokat sugárzó csatornája[1].

Gametoon
Adatok
Indulás 2019. február 14.
Társaság SPI Internatonal
Tulajdonos SPI Internatonal
Nézettségn. a.
Ország Magyarország
Társadók FilmBox, FilmBox Plus, FilmBox Extra HD, FilmBox Premium, FilmBox Family, FightBox, DocuBox
Kábeles vétel
PR-Telecom70. programhely
Vodafone TV127. programhely

Története[szerkesztés]

Az SPI International és a UPC a 2019. február 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra írta alá az újabb megállapodást, amelynek keretében 3 új csatornával bővül a FilmBox Pro csomag[2].

A szerződéshosszabbítás keretében 2019. február 14-től új tematikus csatornák is megjelentek a szolgáltató kínálatában. Bevezették a FilmBox Pro csomagot, amely a Filmbox Extra HD, a Filmbox Premium, a Filmbox Family és a Filmbox Plus mellett a GameToon, a FightBox és a DocuBox csatornákat is tartalmazza.

„Partnerkapcsolatunk a UPC Magyarországgal gyümölcsözőnek bizonyult, ezért közös megállapodással úgy döntöttünk, hogy folytatjuk az eddigi munkát. Örülünk, hogy a jövőben is izgalmas csatornákat és tartalmakat biztosíthatunk nézőink számára ezen a platformon” – nyilatkozta Fülöp Tamás, az SPI International regionális operatív igazgatója.

Műsorok[3][szerkesztés]

*Actionland
 • CS:GO Gametoon Challange
 • Epic Indie
 • Esports
 • Esports Balkan League
 • Gamanoid World
 • Gametoon Spotlight
 • Stream Nation
 • Zoomin 10up

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. www.napi.hu: Három új csatorna jön a UPC csomagjában. Napi.hu. (Hozzáférés: 2020. április 1.)
 2. Új csatornákat hoz a FilmBox és a UPC közötti szerződéshosszabbítás (hu-HU nyelven). DTV News, 2019. február 13. (Hozzáférés: 2020. április 1.)
 3. A Gametoon HD-n szurkolhatunk a magyaroknak (hu-HU nyelven). DTV News, 2019. július 17. (Hozzáférés: 2020. április 1.)

További információk[szerkesztés]