Magyar Mozi TV

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Magyar Mozi TV
Jelmondat: Értéket közvetítünk
Adatok
Indulás 2023. március 1.
Társaság Magyar Mozi TV Broadcasting Kft.
Tulajdonos Tematic Media Group
Ország Magyarország
Székhely 1012 Budapest, Márvány utca 17.
Társadók Dikh TV
Sláger TV
The Fishing & Hunting Channel
Hivatalos oldal

A Magyar Mozi TV egy 2023. március 1-jén indult magyar nyelvű televíziós csatorna, amely kizárólag magyar gyártású tartalmakat tűz műsorára.

Története[szerkesztés]

2022. október 12-én látott először napvilágot, hogy a Tematic Media Group új magyar nyelvű televíziós csatornát indít, amin kizárólag magyar gyártású műsorok lesznek láthatók. A csatorna 2023. március 1-jén 13 órakor kezdte sugározni műsorát.

Műsoraiban a klasszikusoktól kezdve napjainkig készült magyar mozi- és tévéfilmek, sorozatok, dokumentum- és rövidfilmeknek, színházi közvetítések, animációs- és bábfilmek, valamint realityk is láthatóak. A filmek, tévéjátékok és sorozatok nagy részét általában a Nemzeti Filmintézettől és az MTVA-tól, a rendszerváltás után készült filmeket általában a producerektől vásárolják, de felvették a kapcsolatot a Dokumentumfilmek Egyesületével és a színházi iskolákkal is, hogy az újonnan készült dokumentum- és rövidfilmeknek és alkotóknak is lehetővé tegyék a széles körű megismertetést. Az első adásnap A bolondok grófja című tévéjátékkal kezdődött, amit a Guerilla, Az ember tragédiája, A nagy ékszerész, a Ripacsok és a Requiem című alkotások követtek.

Műsorát 24 órás műsoridőben sugározza, az éjszakai műsorsávot magyarnóta-válogatások teszik ki.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]