Szerkesztővita:Rita/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kossuthzsuzsa 10 évvel ezelőtt a(z) Ünnepek témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Rita!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Szajci reci 2009. október 19., 13:36 (CEST)


If you don’t speak Hungarian, please click here.

képek

szia! a saját képeidet érdemesebb volna mindjárt a commonsba feltölteni és nagyobb méretben. Szajci reci 2009. október 19., 15:28 (CEST)

Halló! látod, hogy írtam? Szajci reci 2009. október 19., 15:34 (CEST)

Szia! Jó lett a cikk, csak jegyzetek hiányoznak a cikkből, ezeket be tudod írni? Szajci reci 2009. október 21., 08:32 (CEST)

Szia! Sajnos még mindig nem jó a Denis székesegyház. Kérlek pótold minél előbb. A VÖR sablont is. Hkoala tud neked segíteni. Szajci reci 2009. október 27., 11:15 (CET)

Hú bocs, tényleg. Kiment a fejemből, csak láttam, hogy új témába kezdtél ezért írtam rá. Nem a javasolt, hanem ami pl. a mostari stari most cikkben van. Szajci reci 2009. október 27., 14:35 (CET)

Világörökség

Szia! A cikked nagyon szépre és tartalmasra sikeredett. Csak így tovább. Ha kedved van csatlakozhatsz a Wikipédia:Világörökség-műhelyhez. Nem kell mást tenned csak felírni magadat a listára. Üdv– Istvánka posta 2009. október 28., 12:07 (CET)

Epheszosz

Epheszosz: wow :) amikor azt olvastam a szerkösszefoglalóbn, hogy "csonk bővítése", gondoltam lesz egy-két bekezdés még. Aztamindenit :)) Mindig terveztem megírni, de sose jutottam el odáig. Köszönöm! – Timish levélboksz 2009. november 4., 15:38 (CET)

Nagyon jó lett a cikk. Egy kis bővítés kell és mehetne kiemeltre. Mit szólsz hozzá? Szajci reci 2009. november 5., 12:27 (CET)

Az volna jó, ha referenciákat is beletennél a cikkbe. Esetleg meg tudod nézni a más nyelvű wikiket és azokból elcsippenteni valamit. Az első kiemelt cikk írása borzasztóan nehéz, de ha egyszer belejösz.... :D Szajci reci 2009. november 6., 07:34 (CET)

Szia, rá tudnál nézni a Vita:Epheszosz oldalra? Az egyik szerkesztőnknek van egy kérdése :) Köszi, – Timish levélboksz 2009. november 16., 17:37 (CET)

Dehogynem, azt írtad, hogy onnan használtál fel valamit, vagyis onnan fordítottál pár dolgot. Nem az egész cikket, hanem annak egy részét és a sablonban is ez áll. Szajci reci 2010. február 23., 15:09 (CET)

Romanika

Csak akartam mondani, hogy belekukkantottam a készülő romanika lapodba, és leesett az állam. Fincsi lesz az. :-) Mikor várható, hogy kikerül a forgalomba (nem sürgetésképpen)? Bennófogadó 2009. november 16., 11:27 (CET)

Forrásviták elkerülésére tipp

Szia, a forrásolásnál például azért is ajánlott a cite sablonok ({{cite web}}(?), {{cite book}}(?), {{cite journal}}(?) stb), hogy ezek segítségével magad is könnyebben tudsz tájékozódni, hogy melyik állítást melyik könyvben olvastad. Különösen az ilyen nagy méretű, több forrást is hazsnáló cikkeknél hasznos ez, hogy az olvasó maga is utána tud nézni, hogy az adott infó melyik forrásból származik. Ha eleve cite sablonnal kezded el írni a szócikket, nem nagyobb munka megcsinálni, mit általában és tisztább is. Kiemelési eljárásoz pedig mindneképp szükséged lesz ezekre a sablonokra és sztem az Epheszoszt egy kis átfésülés és a cite-os forrásolás után simán lehetne kiemelésre vinni. Esetleg még tudok hozzá szedni török forrásokat is, feltárásról, hogy ma hogyan milyen rendelet alapján védik a helyszínt stb.

A cite sablonok hazsnálata egyébként nagyon egyszerű, ha a Beállítások menüben a Segédeszközök alatt kipipálod a RefTools segédeszközt 8sablonokkal kapcsolatos segédeszközök alatt). Ez bekapcsol egy extra gombot a szerkesztőmenüben, CITE felirattal. ha err ekattintasz, megtalálod benne az összes cite sablont kitölthető formában, csak kitöltöd a megfelelőt az adatokkal, oda viszed a kurzort a szövegben, ahová helyezni szeretnéd és okéra kattintasz. A WP:FORRÁS-ban találsz még infót a refes (lábjegyzetes) forrásolásra, de szívesen segítek én is, ha szólsz. Mindenképp bátorítalak, hogy használd. Én pl. megőrültem voln,a ha a Törökország történelme szócikk kiemelésén megkérdi valaki, hogy ezt meg azt az infót honnan szedted, és nem lett volna lábjegyzetelve :D annyira hosszú a cikk :D Így viszont könnyen kikereshető melyik könyv melyk oldala. :) Persze nem kell minden állításra forrást tenni, csak az olyasmire, amiről úgy gondolod, nem egyértelmű, vagy vitatott infót tartalmaz(hat). Üdv – Timish levélboksz 2009. november 17., 11:56 (CET)

Általánosságban véve a fontos állítások, a nem semleges állítások (valaki véleménye), idézetek, számadatok, "leg"-ek (a legismertebb, a legnagyobb, a legkedveltebb stb), statisztikák - ezekhez érdemes forrást passzintani. Vagy a controversial dolgok, amikor valamiről az egyik tudósnak x a másiknak y a véleménye, például mondjuk a Şanlıurfa szócikkben nincsen forrás arra, hogy a törökök szerint Ur városa Şanlıurfában volt, míg más tudósok szerint Irak területén volt. Mindkét állításra kellene forrás, mert a válasz ugye nem egyértelmű, a mai napig sem tudni pontosan, hol volt ez a város. Üdv, – Timish levélboksz 2009. november 18., 10:59 (CET)

versailles-i kastély

Szia! Mivel létezik Versailles cikk, ezért hadd adjak néhány tanácsot. Ilyenkor érdemes kivenni azokat az infókat a főszócikkből és beírni a te cikkedbe. Pl. testvérvárosok, külső hivatkozások. Azután kérd a cikk törlését és nevezd át a tiedet :) Szajci reci 2009. december 2., 08:54 (CET)

Értem. Bocsánat. Rosszul láttam. Szajci reci 2009. december 2., 09:46 (CET)

Szia! Nagyon jó lett a cikk. Nem próbálkoznál meg kiemeltté tenni? Kitennénk szavazásra és akkor kiderülne, hogy mi hiányzik a cikkből. Te nagyon jó cikkeket írsz én meg szeretném, ha minél több igényes kiemelt cikkünk lenne. Várom a válaszod. Szajci reci 2009. december 3., 09:59 (CET)

Szia! Ismét visszatérek ehhez a cikkhez. Nálad vannak a forrásaid? Csak azért, mert azt nézem, hogy jegyzetek hiányoznak a cikkből nagyon. kérlek írd be ezeket. Szajci reci 2010. február 26., 22:27 (CET)

Igen, viszont több bekezdésnek nincs jegyzete. Ezeket kellene pótolni. Szajci reci 2010. március 1., 14:34 (CET)

Pont, hogy nem, hiszen nem lehet ellenőrizni az állításokat. A wikin a legfontosabb a forrásolás! Szajci reci 2010. március 2., 07:18 (CET)

Mit unsz? Kérlek ne legyél már ilyen. Nézzél meg egy nagy cikket, láthatod, hogy sokkal több jegyzet van benne, mint a te cikkedbe. Nem tart semeddig betenni több helyre, ennyi. Egyébként jó lenne, ha kiemelt lenne a cikked, szerintem eléggé nagy elismerés. Ennyi. üdv Szajci reci 2010. március 2., 07:23 (CET)

Karácsony

Csillagszóró szórja fényét,

árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!
Istvánka posta 2009. december 21., 23:08 (CET)


KeKaÜ / BUÉK! ☺

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok! – Einstein2 Einstein2 blablabla, és más zagyvaságok 2009. december 22., 09:49 (CET)

Hattuszasz

Gratulálok Hattuszaszhoz. Szép munka. :-) L András 2010. március 10., 13:14 (CET)

Átnéztem, de igazából csak apróságokat javítottam, meg linkeket. I.e. → i. e., x → ×, meg ilyesmik. (És persze kedvet kaptam a forrásod elolvasására is, mert eddig még nem találkoztam vele.) L András 2010. március 10., 14:14 (CET)

Ezt a linket már be is tettem a könyvjelzőim közé. Köszönöm, egy darabig elleszek a nézegetésével! L András 2010. március 10., 15:40 (CET)

Szia, azért tettem lektorsablont a cikkre, mert egy ekkora méretű szócikknél már nem megengedhető, hogy csak úgy a végén álljanak a források, pláne, hogy más is íroat hoizzá szöveget, egyszerűen követhetetlen, hogy mi honnan van. Legalább bekezdéseként lábjegyzetelni kéne a forrásokkal. – Timish sablongyár üzenőfal 2010. március 22., 13:39 (CET)

Re:Adminszavazás

Szia! Nem történt semmi, de a szabályokat be kell tartanunk. Üdvözlettel: Szasza post 2010. március 18., 22:39 (CET)

Re Hattuszasz

Örömmel. :) De tudod, - mindent csak "tiszta forrásból". :) Ugyanilyen könnyedén teszek fel is sablonokat, meg törlök, meg egyebek. :) További jó munkát kívánok! :) – eLVe kedvesS(z)avak 2010. március 22., 15:53 (CET)

Hattuszasz megint

Szia! Feltettem a lapot kiemeltszavazásra. Kérdésem: ha sorra kerül, és valami olyan kerül szóba, amihez nincs irodalmam, zargathatlak-e vele? L Andráspankuš→ 2010. augusztus 13., 15:30 (CEST)

Köszi. Még mindig jobb helyzetben vagy nálam, én még turistaként sem jutottam el odáig... A történeti részével nagyjából képben vagyok, de máris felmerült egy olyan kérdés, hogy a Felső- és Alsóváros vajon nagy vagy kisbetűvel írandó? A forrásod mit használ? L Andráspankuš→ 2010. augusztus 16., 11:23 (CEST)

Azt mondja L András, hogy a cikk kb. kétharmadát te írtad, úgyhogy neked is gratulálok hozzá, nagyon jó lett! --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. szeptember 9., 21:31 (CEST)

Köszönöm szépen, de e cikk esetében a gratuláció nagyobbik része Téged illet. További ilyen tartalmas és színvonalas szerkesztést kívánok! L Andráspankuš→ 2010. október 6., 12:52 (CEST)

Olasz

Szia! Kérhetek egy kis segítséget? Van az alábbi szöveg, amiről kiderült, hogy a közepe az Üdvözlégy, a vége a Miatyánk egy részlete, de az eleje úgy tűnik, nem egy meglévő sztenderd templomi imádság, hanem csak úgy szimplán mondatok. Tudnál segíteni lefordítani a vastaggal kiemelt részt? Ezt a videót feliratozom magyarra, abban hangzik el az elején, és ezzel a résszel nem boldogulok... Abszolút nem sürgős, és mivel nem Wikis projekt, így csak magánkérés :-)

Ave Maria grazia ricevuta per la mia famiglia. Con risentito con un'amorevole divino amen. Grazie chiedo a te o signore divino in questo giorno di grazia prego per te. Ave Maria piena di grazia il signore e con te. Sia fatta la tua volonta così in cielo e così in terra neil nome del padre del figliolo e dello spirito santo amen.

Köszönöm előre is. Üdv – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 7., 12:24 (CET)

Ez tökéletes! Köszönöm szépen! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 7., 20:37 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 14:17 (CET)

Szerkesztői allapon készített cikk

Szia! A szerkesztői allapokon készített cikkeket nem átmásolással, hanem átnevezéssel visszük ki a fő névtérbe, azért, hogy a cikk laptörténete is megmaradjon. Erre figyelj oda, fontos a licencünk miatt. Átnevezés után a visszamaradó névtérközi átirányított szerkesztői allapot kell azonnalira tenni. – Joey üzenj nekem 2011. február 1., 23:35 (CET)

meglepi

A Világörökség Csillaga-díj
Fogadd szeretettel ezt a csűrcsillagot köszönetképpen a rengeteg precíz és tartalmas szócikkedért, a kitartó munkádért itt a wikin, amiért fényesre csiszolod a világörökségi helyszínekről (kiváltképpen az olaszokról, de nem csak) szóló cikkeket és nem utolsó sorban hozzájárulásodért a törlésre ítélt szócikkek megmentésében. Csak így tovább ;) Istvánka posta 2011. február 3., 21:15 (CET)

KiWi!

Köszönöm szépen. Csigabiitt a házam 2011. február 4., 19:08 (CET)

Tipp

Az olyan sablonokra mint a {{A Palatinus épületei}}, nem érdemes rárakni, hogy alapból be legyen csukva mivel alapból sem foglal túl sok helyet. Egyébként ha egynél több navbox van egy lapon, akkor automatikusan bezárva jelenik meg az összes. Üdv, Deni vita 2011. február 14., 21:41 (CET)

i. e.

Szia! Az i. e. akárhány évszámban az i. e. (időszámításunk előtt) a rövidítés után is két szó, ezért szóköz kell a két betű közé. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2011. szeptember 25., 16:09 (CEST)

Firenze

Szia! Láttam, hogy felpakoltad a sablont Firenze nevezetes épületeinek cikkeire. Kérdezném, hogy szándékszol-e tovább foglalkozni ezzel a világörökségi helyszínnel vagy sem, mert nekem a saját gépemen van még egy csomó anyag Firenze látnivalóival kapcsolatban, amit még nem töltöttem fel. Ha esetleg foglalkoznál a témával, akkor jelezz, hogy csipkedjem magam és tegyem fel az anyagot, mert nem lenne jó, ha párhuzamosan dolgoznánk! Üdv--Istvánka posta 2011. október 7., 20:03 (CEST)

Bocs, hogy beleszóltam, de tényleg egyikünknek sem vált volna hasznára, ha párhuzamosan dolgozunk. Egy időben nekiugrottam Firenzének, aztán valahogy lekötötte figyelmemet Puglia, de igyekszem feltölteni a firenzés anyagot és akkor azt majd te is bővítheted saját anyagoddal. További jó szerkesztést és kellemes estét. Üdv --Istvánka posta 2011. október 7., 20:03 (CEST)

Felhasználó-átnevezés

Szia, Rita! Repli nem ért rá, úgyhogy én intézkedtem, helyére tettem a vitalapodat is. Viszont a beállításokban módosítani kéne az aláírásodon, mert ott még a régi címre mutat. Jó szerkesztést, szia :) SyP 2011. október 26., 11:07 (CEST)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:06 (CET)

Sumer művészet

Szia! Ezt a cikket célszerű lenne dupla enterekkel kisebb bekezdésekre tagolni, mert a képernyőn nagyon kevesen olvasnak el ilyen hosszú egybefüggő szövegeket. Rögtön a bevezető is nagyon sok így ömlesztve, többen elolvassák, ha tagolva van. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 4., 12:40 (CET)

Nem abszolút értelemben hosszú, sőt éppen el akartam olvasni, csak inkább megvárom, amíg feldarabolod, mert lusta vagyok. :-) Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 4., 14:08 (CET)

Köszönet

Nagyon szépen köszönöm a támogatásodat! Igyekezni fogok, hogy megfeleljek a bizalmadnak! PallertiRabbit Hole 2012. január 13., 14:54 (CET)

Zöld linkek

Szia! Kérlek szüntesd meg a zöld linkeket a cikkeidben. Ez fontos, mert vagy helyesírásilag nem jó, vagy egyértelműsítés kell. Karoling Birodalom helyett a Frank Birodalmat használd, mert Karoling Birodalom nem létezett. Sok sikert a kiemeltszavazáson! :D Ha kérdésed van, írj! Szajci pošta 2012. január 27., 21:04 (CET)

Beállításaim, segédeszközök :D Szajci pošta 2012. január 27., 21:11 (CET)

Nőnapi köszöntés

Szépséges nők, jó asszonyok,
Kívánok boldog, víg nőnapot.
Istvánka posta 2012. március 8., 08:49 (CET)

Ottó-kori művészet

Gratulálok az Ottó-kori művészet kiemeléséhez. Andrew69. 2012. március 29., 21:46 (CEST)

Kedves Rita

Kedves Rita, tölled személy szerint öszintén elnézést kérek, mert a te munkád egybe esik azokkal az értékekkel és elképzelésekkel ami miatt közel 7 éve elkezdtem a Wikipédiát szerkeszteni! Ezért nagyon sajnálom, hogy magadra vetted!

Akinek nem inge ne vegye magára

Viszont sajnos jó ideje a hozzád hasonlóan gondolkodó és író szerkesztők inkább itt hagyják a magyar wikit semmit igyekeznének ide jönni. Kérlek vess egy pillantást az új szerkesztések lapjára és nézd meg milyen cikkek keletkeztek az elmult 24 órában, ha át nézed öket talán megérted a saját szerklapomra irtakat!

Sok szép cikket kivánok. – Texaner vita 2012. április 11., 13:36 (CEST)

Szavazás

Szia, biztos, hogy van szavazati jogod? (100 szerk. 3 hónap alatt) Veresmart vita 2012. május 26., 18:48 (CEST)

Számold meg. Biztos egyébként. --Pagonyfoxhole 2012. május 26., 18:57 (CEST)

Ha a Szerkesztő:Rita/Mogul művészet allapja ki lenne mozgatva a fő cikk névtérbe, akkor minden további nélkül. --PallertiRabbit Hole 2012. május 26., 19:00 (CEST)

Anélkül is megvan. --Pagonyfoxhole 2012. május 26., 19:03 (CEST)

Ja, bőven, 200 szerkesztés visszafelé még csak áprilisig. Peligro (vita) 2012. május 26., 19:05 (CEST)

Bocsánat. Én csak kérdeztem. Másik kérdésem a (Fő) -n kívül mit kell még beállítani, hogy a helyes szerkszámot mutassa a "Szerkesztő közreműködései" oldal? Veresmart vita 2012. május 26., 19:27 (CEST)

Szia! Megtennéd, hogy a mogul művészetet kihelyezed a fő névtérbe a fenti okok miatt? Köszi. Csigabiitt a házam 2012. május 27., 20:38 (CEST)

Ritának nagyon szimpatikusak a szerkesztései. Az már kevésbé, hogy a saját vitalapján nem hajlandó válaszolni csak itt. Veresmart vita 2012. május 28., 07:02 (CEST)

Köszönöm szépen a válaszodat! --PallertiRabbit Hole 2012. május 28., 10:36 (CEST)

Ez a mogul művészet szócikked valami gyönyörű. Ugye fogod vinni kiemelésre? :) Teemeah big bang is ALIVE 2012. május 28., 15:58 (CEST)

Támogatni fogom, nagyszerű munka. --PallertiRabbit Hole 2012. május 31., 12:49 (CEST)
Ennek duplán örülök, mert egyrészt egy kitűnő cikkel gazdagodunk, másrészt vissza lehet állítani a szavazataidat a WT választáson. :-)– PallertiRabbit Hole 2012. május 31., 21:06 (CEST)
Örülök, nem kell újraszavaznod, visszaállítom érvényesre a szavazataidat! – PallertiRabbit Hole 2012. június 2., 13:35 (CEST)

Mogul művészet

Szia! Nagyon tetszik nekem is, ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy nincs-e kedved az Iszlám művészet cikket egy kicsit átnézni, én már többször nekiveselkedtem, de olyan rettenet, hogy mindig feladom. Remélem a mogulokat kiemelésre viszed, nagyon támogatom! Ogodej vitalap 2012. június 2., 16:02 (CEST)

Hát ez a bajom nekem is az Iszlám művészettel, tele van duplikációval, ismétlésekkel, oda nem való megjegyzésekkel, kifejezetten hibás megállapításokkal. Ogodej vitalap 2012. június 2., 19:37 (CEST)

Szia! Ha nem bánod, átírom az ind neveket a WP:ÚJIND és a KNMH-nak megfelelőkre? Más: nem lenne jobb a Mogul Birodalom kiterjedéséről ez a térkép? Csak mert magyarítva van, és kicsit részletesebb is... Ogodej vitalap 2012. június 6., 19:57 (CEST)

Nem azért ajánlottam, hanem mert legalább magyaros :-). Ogodej vitalap 2012. június 6., 20:35 (CEST)

Szia! Bocs, ha sokat kontárkodok a cikkben, de már a vége felé tartok ). Sok, főleg urdu írás is van, amikhez nem értek és Mathae segítségére van szükség ezek átírásához (a hindi-dévanágari neveket vállalom). Jó lenne, ha ilyen szép anyagban az átírások is korrektek lennének, és talán lehetne átírási referenciának is használni a többi mogul építészeti, művészeti cikkekhez.Ogodej vitalap 2012. június 15., 22:41 (CEST)

Sajnos a könyvekben szereplő nevek nem a magyar átírásnak, azaz az akadémiai és WP szabályozásnak megfelelően vannak átírva, hanem többnyire angolból. Valamilyen egységesítésre szükség van, erre születtek az átírási irányelvek, hogy legalább a WP-ben egységes legyen. Persze hogy van vele munka, főleg ott, ahol nincs meg az eredeti íráskép, és nyomozni kell. De ez a szép az egészben! :-) Ogodej vitalap 2012. június 18., 09:32 (CEST)

+1 az utóbbira :-)Joey üzenj nekem 2012. június 20., 19:36 (CEST)

Átírások

Szia! Szívesen, és máskor is állok rendelkezésre. --Mathae Fórum 2012. június 18., 11:43 (CEST)

Szent Péter-bazilika

Üdv! Mivel nincs jelenleg másik "képzőművészet, építészet, régészet" témájú cikk a munkapadon, a Szent Péter-bazilika cikkét átteszem a munkapadra, a mai naptól indulhat a kiemelési eljárás. Peligro (vita) 2012. október 30., 19:31 (CET)

Muraszaki Sikibu

Szia, köszönöm, hogy hozzásegítetted a kiemeltséghez! --Pagonyfoxhole 2012. december 5., 19:02 (CET)

Galéria

Szia! Kérésed parancs. Üdv. Tambo vita 2012. december 18., 12:22 (CET)

Nem tudtam visszacsinálni, mert Te már megtetted. Üdv. Tambo vita 2012. december 18., 12:25 (CET)

Ilyen Karácsonyt kívánok neked

Boldog Karácsonyt a névrokonodtól Rita Hayworthtól: http://www.youtube.com/watch_popup?v=mz3CPzdCDws (Bee Gees remix: Stay in alive.) – Konstant vita 2012. december 18., 21:26 (CET)

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet, jó egészséget kívánok Neked, és szeretteidnek. Tambo vita 2012. december 24., 12:30 (CET)

Világörökség

Szia! Nagyon tetszett a Szíria világörökségi helyszínei, és támadt egy ötletem, lásd Wikipédia-vita:Világörökség-műhely. --Hkoala 2013. január 8., 19:12 (CET)

Hindu templomépítészet

Köszönöm, hogy átolvastad a cikket! Ogodej vitalap 2013. január 16., 22:42 (CET)

II. Kurus

Meglátogatnád a munkapadon?– Klug Csaba Ferenc vita 2013. február 5., 20:13 (CET)

Az év szócikke - 2012

Az év szócikke 2012
A 2012-es Az év szócikke versenyen a Mogul művészet című szócikked az egyéb művészetek, művelődéstörténet kategóriában a harmadik helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. március 7., 21:23 (CET)

Köszönöm. :-) --Ritadumcsizzunk ! 2013. március 8., 09:30 (CET)

A Szent Korona története

Kedves Rita,

köszönöm szépen az érdeklődésedet és a támogatásodat a szócikk kiemeléséhez. Sajnáltam volna, ha az érdeklődés hiánya miatt, érdemi ellenvélemény nélkül kihullik a rostán...

Üdv --Szilas vitalapom 2013. március 21., 07:28 (CET)

Köszönet

Szia! Nagyon szépen köszönjünk hozzájárulásod a Buzánszky Jenő Stadion cikk kiemeléséhez. A szerkesztéseid is csak emelik a cikk értékét. További sikeres munkát kívánunk! Üdvözlettel: Dorogifc vita 2013. március 23., 06:38 (CET)

Támogatás

Köszönöm a támogató szavazatot :-), igyekszem megfelelni a bizalomnak. Ha bármi észrevételed van, jelezd nyugodtan a vitalapomon vagy e-mail-ben. --Rlevente üzenet 2013. április 17., 11:25 (CEST)

Év szócikke 2012 - oklevelek átadása

Várunk szeretettel: Wikipédia:Wikitalálkozók/Budapest, 2013. június 2. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. május 5., 11:13 (CEST)

Szia! Mivel nem tudtál ott lenni a mai találkozón, kérlek, írd meg e-mailben neved és címed, ahova okleveledet elküldhetjük: ide írj Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. június 2., 21:39 (CEST)

KiWi

Köszönöm szépen! :-) Ogodej vitalap 2013. június 1., 18:02 (CEST)

1979 új világörökségi helyszínei

Szia!

Elkezdtem javítgatni a cikk helyesírását, ami viszonylag elég jó volt, de mégsem hibáktól mentes. Észrevettem, hogy a "több mint" szófordulatot nem jól alkalmazod, abban az esetben ugyanis nincs vessző, ha nem összehasonlításról, hanem egyetlen körülbelüli mennyiségről van szó.

Egy általam nem ismer szó miatt kérdezem, a "kilencszáz edényes növényfaj"-ban az "edényes" jól van írva? Mert számomra nem jelent semmit ebben az összefüggésben.

A dátumoknál ügyelj rá, hogy az év után pontot teszünk: "2013. június 28." misibacsi*üzenet 2013. június 28., 19:31 (CEST)


Szia!

edényes növényfaj, szövetes növények

Köszönöm az infót. (nem egyformán wikizünk, az biztos). misibacsi*üzenet 2013. július 10., 22:24 (CEST)


Szia!

Katmandu-völgy szócikk már létezik, a hely neve pedig Katmandu, "h" nélkül. Ezek szerint a könyvben helytelenül van írva. misibacsi*üzenet 2013. július 21., 11:00 (CEST)

Világörökségi helyszínek

Szia! Nagyon tetszenek az átalakított évjárat szerinti világörökségi cikkek. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérésem: amikor létrehozod a listát, ellenőrizni kellene a megfelelő kategóriát, hogy milyen címen vannak létrehozva az egyes szócikkek. (1986-ig már javítottam a linkeket). Köszönettel --Hkoala 2013. július 11., 11:54 (CEST)

Angyali üdvözlet

Rita, nem véletlenül töröltem ki Simone Martini cikkéből a kép hosszabb leírását. Ha meghagytam volna, majd az olvasó rákattint magára a festmény cikkére, ott pontosan ugyanazt találta volna, mint a festő cikkében, tehát nem jutott volna pluszinfóhoz. Márpedig a külön cikknek éppen ez a lényege, hogy többet adjon. Visszaírás helyett inkább - forrással ellátva - a festmény cikkét bővítsd. Egyébként a festő cikkéből, a kitörölt részből átvettem jó néhány dolgot a festmény cikkébe is. Csak forrást nem tudtam megadni hozzá. - Tündi vita 2013. július 28., 10:39 (CEST)

Úgy látom, felesleges téged érvekkel győzködni. Nem érted a "különálló cikk" vs. "mit írjunk a főcikkbe" lényegét.- Tündi vita 2013. július 28., 11:22 (CEST)

Köszönet

Teljesen váratlanul ért a megtisztelés. Nagyon meg vagyok hatva (ez nem udvariasság)Kaboldy vita 2013. szeptember 6., 20:01 (CEST)

Szitula

Kedves Rita!

A lineáris B írással kapcsolatban keveredtem a cikkeidhez. Azt szúrtam ki ugyanis, hogy az írás jeleinek némelyik értelmezésénél mintha nem latin, hanem görög szavakat olvasnék; márpedig ezeket a magyar Wikin illik átírni. Ha pedig már belebonyolódtam, megnéztem a szavak fordításait is. (Igaz, gyakran csak a magyar stílusérzékemre támaszkodva, sem görögül, sem latinul nem tudok ugyanis. Erős kezdő vagyok. :) Laszlovszky András szerkesztőtárssal konzultáltam, mert át akartam venni némelyik jó magyarítását a luvi írás hasonló Wikis oldaláról. Ő javasolta, hogy forduljak hozzád is.

Nyomozgatásaim során némelyik tárgynak, földrajzi névnek megelőlegeztem egy (többnyire piros) linket (például „tripusz”, „poculum”, „Khania”). A szitulát a cikkedben teljesen magyarosan írva találtam meg, ezért feltételezem, hogy szakkifejezésként meggyökeresedett szónak tekintik. (De jó értelmezés-e, hogy vizes korsó?) Úgy érzem, az amfórával is így logikus eljárni. Saját magyarításom az en-Wikin talált „stirrip jar”-ra, hogy „kengyeles palack”. Vagy jó, vagy nem. Latin vagy görög azonosítója nincs a táblázatban, azért kerestem az angolra. De ezek csak kiragadott példák.

Azt szeretném kérni, hogy szaladj át a cikken, látsz-e hirtelen valamit, amit javítani lenne célszerű. (Andrással például volt egy kicsi vitánk, hogy a „scamnum” zsámoly, vagy inkább padféle, de mivel nem tudom, milyen zsámolyok divatoztak a korai görögöknél, nem vittem túlzásba a huzakodást.)

Feltételezem, hogy a Wikipédia olvasóinak erős többsége nem kíván az archaikus görög nyelv problémáiba belemerülni, épp ezért látnék viszont hasznosnak kultúrtörténeti linkeket a cikkben, és ezért igyekeztem fellelni a görög és latin szavakat más Wiki oldalakon. Például keresgéltem azt is, hogy a szimbólumok között szereplő térfogat- és súlyegységek mai fogalmak szerint nagyjából milyen mennyiséget jelöltek, de túl kevés információt találtam.

Üdvözlettel -- Garamond vita 2013. december 11., 10:48 (CET)

Ünnepek

Boldog karácsonyt és örömökben gazdag, szerencsés Új Évet és sok-sok szerkesztést kívánok! Szeretettel:Kossuthzsuzsa vita 2013. december 26., 23:04 (CET)