„Szent Jakab-út” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
→‎Via Turonensis: Belső hivatkozások hozzáadása/eltávolítása
(Forrást mellőző sértő tartalom - azt javaslom, ne maradjon benne a cikkben még ilyen formában sem. Egyébként sincs jó helyen itt, rögtön az első sorban - ha valaki fontosnak tartja majd ezt a részletet (ha igaz egyáltalán), majdnem biztosan jobban fogja beilleszteni, mint ezt.)
(→‎Via Turonensis: Belső hivatkozások hozzáadása/eltávolítása)
 
=== Via Turonensis ===
A negyedik út [[Tours]]-on át vezetett, innen kapta a nevét.'' A németalföldről és Észak-Franciaországból érkező zarándokok használták''. Útvonaluk: [[Párizs]], [[Longjumeau]], [[Montlhéry]], [[Étampes]], [[Orléans]], [[Tours]], [[Saint-Avertin]], [[Montbazon]], [[Sainte-Catherine-de-Fierbois]], [[Châtellerault]], [[Poitiers]], [[Lusignan (Vienne)|Lusignan]], [[Melle (Franciaország)|Melle]], [[Saint-Jean-d’Angély]], [[Saintes (Charente-Maritime)|Saintes]], [[Bordeaux]], [[Dax (település)|Dax]], [[Ostabat-Asme]].
 
''' Ostabatban egyesült''' az előzőkben leírt három út , és innen együtt vezetett át [[Saint-Jean-Pied-de-Port]] után a Pireneusokbeli [[Ibañeta-hágó]]n. A spanyol oldalon az első település [[Roncesvalles]]. Ez az út [[Pamplona]] (Navarra tartomány) után [[Puente La Reina|Puente la Reinánál]] csatlakozott a Toulouse-ból érkező úthoz.

Navigációs menü