Bambi 2 – Bambi és az erdő hercege

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bambi 2 – Bambi és az erdő hercege
(Bambi II)
A film moziplakátja
A film moziplakátja
Rendező Brian Pimental
Producer Jim Ballantine
Dave Okey
Jeffrey Moznett
Műfaj dráma, kaland, vígjáték
Forgatókönyvíró Alicia Kirk
Főszerepben Alexander Gould
Patrick Stewart
Keith Ferguson
Zene Bruce Broughton
Vágó Jeremy Milton
Mark Solomon
Gyártásvezető Barbara Olson
Aaron Stannard
Gyártás
Gyártó Walt Disney Productions
DisneyToon Studios
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
+ magyar szinkron
Időtartam 73 perc
Képarány 1,78:1
Forgalmazás
Forgalmazó USA Buena Vista Pictures
Magyarország Fórum Hungary
Bemutató Argentin 2006. január 26.
USA 2006. február 7.
Magyarország 2006. február 9.
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
Bevétel 34 958 637 $
Kronológia
Előző Bambi
További információk
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Bambi 2 – Bambi és az erdő hercege (eredeti címén Bambi and the Great Prince of the Forest / Bambi II) egész estés amerikai 2D-s számítógépes animációs film, amely az 1942-ben bemutatott Bambi című mozifilm folytatása, 2006-ban mutatták be a mozikban. A forgatókönyvet Alicia Kirk írta, Brian Pimental rendezte, a zenéjét szerezte, a producer . A Walt Disney Productions készítette, a Buena Vista Pictures forgalmazta. Argentínában 2006. január 26-án, Amerikában 2006. február 7-én mutatták be. Magyarországon pedig február 9-én vetítették le.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Miután a vadászok megölték anyját, Bambi (eredeti hangja Alexander Gould) apjával, az erdő nagyhercegével (Patrick Stewart) tart annak otthonába. Az erdő hercege megkéri Bagoly barátját (Keith Ferguson), hogy keressen egy alkalmas mostohaanyát Bambinak, de a bagoly rámutat, hogy a kemény tél miatt a suták saját magukat is alig tudják ellátni. Az erdő hercegének nincs más választása, neki kell Bambi gondját viselni a tavasz eljöveteléig.

Az egyik reggel az erdő hercege megengedi Bambinak, hogy Thumper (Brendon Baerg) és Flower (Nicky Jones) társaságában elmenjenek megnézni a mormotát: ha előbújik az odujából és nem látja az árnyékát, akkor hamarosan véget ér a tél. Séta közben Bambi elmeséli Thumpernek, hogy ő és az erdő hercege jó barátok, bár Bambi kicsit bizonytalan a herceg érzelmeit illetően. Az ünnepségen a mormota (Brian Pimental) nagyon izgatott, de végül is kibújik az odújából, de hamar vissza is megy, mert Ronno (Anthony Ghannam) megijeszti. A többi állat hazamegy, míg Bambi a hercegre várva elalszik.

Álmában anyját látja, aki orrával megböködi és azzal biztatja, hogy mellette van. Ahogy ébredezik, az álom csak nem akar elmúlni, egyre anyja hangját hallja a rétről - de ez is csak az Ember egyik trükkje. A kutyák üldözőbe veszik Bambit , de az erdő hercege időben érkezik és megmenti Bambit, de nagyon mérges, hogy fia így bedőlt a trükknek. A herceg visszatért és rátalál a bagolyra, akinek megjegyzik, hogy a tél hamarosan véget ér és gond nélkül találnak majd valakit, akire rábízhatják Bambit.

A következő reggel a herceg megparancsolja Bambinak, hogy maradjon az oduban, ahol biztonságos. Bambi elcsügged és barátainak elmeséli, csak azt szeretné, ha apja látná, hogy milyen bátor. Bambi, Thumper és Flower a bátorságot gyakorolják az erdőben, amikor rábukkannak egy fatörzsre, amit egy tarajos sül őriz. Bambi bátor akar lenni, de csak tüskéket szerez a fenekébe. Amikor Thumper kihúzza a tüskéket, Bambi fájdalmában felkiált, ami felriasztja a közelben tartózkodó Faline-t (Andrea Bowen) és Ronnot. Bambi véletlenül lefejeli Ronno-t, aki mérgesen megkergeti.Kétségbeesésében Bambi egy mély szakadék felett ugrik át, ekkor ér oda a herceg, aki megszidja, amiért nem maradt otthon, de beismeri, hogy nagyon lenyűgözte Bambi ugrása. Bambi hamarosan összeszedi bátorságait és megkérdezi az erdő hercegét a kötelességeiről és a beszélgetés alatt kicsit közelebb kerülnek egymáshoz.

Egyik reggel a herceg és Bambi együtt játszanak, amikor a bagoly megérkezik Mena (Cree Summer) társaságában - utóbbit nézte ki Bambi mostohaanyjának. A herceg most már bánja, hogy lemond Bambiról, de ragaszkodik döntéséhez, Bambi minden tiltakozása ellenére. Új otthona felé menet Bambi ismét megküzd Ronnoval, de a harc során Mena belehátrál egy csapdába. Ahogy közelednek a vadászkutyák, Ronno elmenekül és Bambi is elfutna, de elhatározza hogy bátor lesz és maga után csalja a kutyákat. A herceg is megérkezik és kiszabadítja Menát, utána Bambi után ered , bambi lerázza az összes kutyát , a Herceg megérkezik Bambi felé indul, a szikla leomlik a lába alatt és a herceg már csak Bambi látszólag élettelen testét találja a sziklafal tövében. Orrával megböködi és sírva fakad, mire Bambi felébred.

Nem sokkal később Thumper kicsit kiszínezve előadja, hogy csalta el Bambi a kutyákat. Bambi megérkezik, most már nőnek a szarvai és elmúltak gyermekkora foltjai is. Egy alkalmas pillanatban a tarajos sül megszúrja Bambit, aki fájdalmában előreugrik és megcsókolja Feline-t. Ronno is betoppan és bosszút esküszik, de véletlenül rálép egy teknősbékára, és megharapják az orrát és ezután inkább elszalad, anyja után sírva. Bambit apja hívja, aki elviszi az erdei tóhoz - itt találkozott először Bambi anyjával. Bambi megkérdezi, hogy milyen volt fiatalon és a herceg azt válaszolja, hogy majdnem olyan, mint Bambi.

Szereplők hangja[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Bambi Alexander Gould Morvay Bence A kis szarvasgida fiú
Bambi apja, a nagyherceg Patrick Stewart Vass Gábor Az erdő nagyhercege, Bambi gondos apja
Uhu bácsi Keith Ferguson Makay Sándor A bölcs bagoly az erdőben
Ronno Anthony Ghannam Penke Bence A beképzelt szarvasgida fiú, Bambi vetélytársa
Toppancs Brendon Baerg Czető Ádám A kis nyuszi fiú, Bambi legjobb barátja
Virág Nicky Jones Bor Anna Luca A kis bűzös borz fiú, Bambi barátja.
Patácska Andrea Bowen Tamási Nikolett A kis szarvasgida lány, Bambi barátnője
Mena Cree Summer Pápai Erika Bambi anyjának a barátnője
Bambi anyja Carolyn Hennesy Frajt Edit A nagyherceg néhai felesége, Bambi álmából
Mormota Brian Pimental Fekete Zoltán Az énekes mormota
Sündisznó Kerekes József A mogorva tarajos sül, aki nem szereti, ha valaki át lép a fatörzsén
Toppancs húgai Makenna Cowgill
Emma Rose Lima
Ariel Winter
? A nyuszi lánytestvérek, akik játszani akarnak a bátyjukkal és Bambival

Filmzene[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Bambi 2 filmzenéi közt megtalálható Bruce Broughton instrumentális darabjai és számos más előadó, mint például: Alison Krauss, Martina McBride és Anthony Callea. A film DVD kiadása és a film zenéjének kiadása egybeesett, mind a kettőt a Walt Disney Records adta ki az Egyesült Államokban 2006. február 7-én. A CD-n 9 dal található, valamint három dal az eredeti filmből.[1]

 1. "There is Life" (Alison Krauss) – 2:19
 2. "First Sign of Spring" - (Michelle Lewis) – 3:49
 3. "Through Your Eyes" - (Martina McBride) – 4:07
 4. "The Healing of a Heart" - (Anthony Callea) – 2:43
 5. "Snow Flakes in the Forest" - (Bruce Broughton) – 1:40
 6. "Bambi's Dream (Broughton) – 1:27
 7. "Being Brave (Part 1) (Broughton) – 1:22
 8. "Being Brave (Part 2) (Broughton) – 1:13
 9. "Bambi and the Great Prince/End Credit Suite" (Broughton) – 3:34
 10. "Sing the Day" (Various) – 1:53
 11. "Main Title (Love is a Song)" (Donald Novis) – 2:56
 12. "Little April Shower" (Chorus) – 3:54
 13. "Let's Sing a Gay Little Spring Song" (Chorus) – 1:44
Magyar változatban
Magyar Angol
Dal Előadó Dal Előadó
Élet vár Péter Szabó Szilvia There is Life Alison Krauss
Mormota dala Fekete Zoltán Mormota solo Brian Pimental
Tavaszi boldogság Nádasi Veronika First Sign of Spring Michelle Lewis

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Bambi II című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

További információk[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]