Szerkesztővita:Bartók Dániel/Archív 2008

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 15 évvel ezelőtt a(z) re: Tisza Volán témában


Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Bartók Dániel!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! CsGábor vita 2008. szeptember 6., 20:20 (CEST)

Közleményeim:

  • Vitalapos Közlemény

Kérek mindenkit aki "oktató szöveget" akar nekem írni , csak akkor írjon:

  • aki érintett az ügybe , ha valamit írtam valakinek +szöveget nem kérek aki nem érintett

( Ez alól kivétel: CsGábor. )

  • Akinek a szerkesztéseimmel problémája van.

Köszönöm! – Bartók Dániel vita 2008. november 29., 10:39 (CET)


If you don't speak Hungarian, please click here.

Helyesírás, nyelvhelyesség

Véleményed szerint az általad létrehozott szócikkben hány helyesírási és nyelvhelyességi hiba található? :-))

A Tisza Volán Zrt. Csongrád megyébe működik. Több mint, fél évszázados múltú [alany]. A társasságnak Ikarus, Isuzu, Man, Mercedes-Benz, Neoplan, Scania, Volvo tipusu autóbuszai vanna. Dél-Alföld ... legynagyobb közforgalmú közlekedési társasága.[forrás]

Kérlek, legközelebb figyelmesen olvasd el a szerkesztésedet, mielőtt mented. Ellenőrizd a szöveg helyesírását, a nyelvhelyességet. Máskor keress rá hasonló tárgyú szócikkekre, nézd meg a már elkészült cikkek címeinek formátumát. (Tisza Volán ZRT. helyett Tisza Volán.)
CsGábor vita 2008. szeptember 6., 18:34 (CEST)

Tisza Volán

Továbbra is a Tisza Volán formátumot használjuk. – CsGábormegbeszélés 2008. november 3., 03:16 (CET)

Légyszíves ne távolítsd el a szubcsonk sablont a nyilvánvalóan szubcsonk cikkről. Inkább mozgasd át saját allapodra, míg el nem készíted a cikket. CsGábormegbeszélés 2008. november 5., 20:25 (CET)

nincs benne hiba , meg a helyesírásomat ellenőrzi a gép , meg mikor írok valamit , azt mindig kitörlöd állandóan utána meg kiteszed a törlést , ez felháborító – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bartók Dániel (vitalap | szerkesztései)

Ismételten azt javaslom, hogy a cikket szerkesztői allapon szerkeszd tovább. Ha eléred a csonk szintet, akkor átmozgathatjuk a főnévtérbe. Bátran szólj, ha segítségre van szükséged az átmozgatásnál. – CsGábormegbeszélés 2008. november 5., 20:38 (CET)

Allapon hogy kell átmozgósítani? És utána ki el fognak tűnni a szubcsonkok?? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bartók Dániel (vitalap | szerkesztései)

Két dolgot tudok javasolni: Ha egy ideig egyedül szeretnéd a cikket szerkeszteni, akkor a Szerkesztő:Bartók Dániel/Tisza Volán allapot kell létrehozni. Ha szeretnéd, hogy a Közlekedésműhely szerkesztői is besegítsenek, akkor szívesen létrehozom a műhelyhez tartozó allapot. Melyik megoldás legyen? Szívesen segítek, hidd el, mi is azt szeretnénk, hogy minél jobb cikkek készüljenek a közlekedési vállalatokról. Ugyanakkor azt nem szeretnénk, hogy néhány mondatos cikkek legyenek kint a fő névtérben. CsGábormegbeszélés 2008. november 5., 20:58 (CET)

A Közlekedés-műhelyeset választanám, mert a célom hogy a kedvenc volánomról is legyen szócikk. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Bartók Dániel (vitalap | szerkesztései)

Köszönöm szépen az együttműködést. A cikk átmenetileg a Wikipédia:Közlekedésműhely/Építés alatt lévő cikkek/Tisza Volán címen érhető el. Jó munkát kívánok. CsGábormegbeszélés 2008. november 5., 22:09 (CET)

Nincs kedved a társaság történetéről kicsit bővebben írni? Ehhez természetesen fel lehetne használni a Jubileumi évkönyvet, csak ne szó szerint másold ki, hanem a saját szavaiddal fogalmazd meg/át. Ha van hozzá kedved. – CsGábormegbeszélés 2008. november 10., 20:14 (CET)

Számtalanszor kértem, hogy a társvolánokat ne soroljuk fel külön szakaszban, arra ott van a lap alján található sablon. A társvolánok listája nem tartozik szorosan a Tisza Volánhoz, de minden megtalálható a navigációs sablonban. Erre lett kitalálva. – CsGábormegbeszélés 2008. november 10., 23:03 (CET)

Örömmel látom, hogy belevágtál a szerkesztőlapod elkészítésébe. Még néhány nap türelmet kérek tőled Tisza Volán-ügyben. Ígérem, hogy néhány napon belül átnézem, formázom, majd visszamozgatom a fő névtérbe. – CsGábormegbeszélés 2008. november 11., 15:21 (CET)

Jó, csináld nyugodtan. Nincs határidő. Szólj, ha úgy érzed, hogy összeállt a történet. A Közlekedésműhelyhez nagyon egyszerűen csatlakozhatsz, ha felírod magad ebbe a listába. CsGábormegbeszélés 2008. november 11., 16:42 (CET)

Javítottam a szakaszcímeket. Így kell:

== 1. fejezet ==
=== 1.1. alfejezet ===
==== 1.1.1. alalfejezet ====

CsGábormegbeszélés 2008. november 13., 12:52 (CET)

Üdv!
A Wikipédiának van egy olyan szokása, hogy folyószövegben nem nagyon használunk felsorolásokat. Ez egyrészt nem szép, másrészt az olvasást nehézkessé teszi. Ezért írtam át a cikket, és szedtem ki belőle a felsorolásokat.
Üdv! – Hunyadym Vita 2008. november 15., 14:54 (CET)

Értsd már meg végre, hogy nem vázlatot írunk, hanem cikket. Ne oktass ki további szerkesztőket, légyszíves, különösen ne több mint egy éve aktív szerkesztőket. A cikk nem maradhat ennyire vázlatos, azt át fogjuk írni. Korai volt még átmozgatni allapról, ez a cikk még messze nem készült el. CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 19:26 (CET)

Átirányítás

Légyszíves fő névtérből wikipédia névtérbe ne hozz létre hivatkozást. – CsGábormegbeszélés 2008. november 6., 07:22 (CET)

Azokat az információkat töröltem, amelyek megtalálhatóak a lap alján:

Ezeket kérlek ne soroljuk fel mégegyszer. CsGábormegbeszélés 2008. november 7., 19:56 (CET)

Üdv! Az általad beírt szöveg egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek, fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési segédletet. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! ~~~~ CsGábormegbeszélés 2008. november 8., 19:06 (CET)

szia! kérlek jeleznéd , hogy ez szabadonfelhasználható , mert akkor a lapalján kint lenne ahonnan másoltam: hogy minden jog fentarta. Ha nem megoldható hogy jelezd leírnád hogy jelezem , és a forrást is odaírtam a szöveg ajára a linket. és ha a csonk szintet ezzel elérte a szócikk , akkor kérlek állítsd vissza az eredeti helyére

A "minden jog fenntartva" éppen azt jelenti, hogy nem szabad felhasználású! – CsGábormegbeszélés 2008. november 8., 21:02 (CET)

tudom , de azt írtam , hogy nem volt ez kiírva , mert ha ki lett volna akkor nem kezdem el másolgatni

Azt hiszem, félreérted a szerzői jog lényegét. Nem elég, hogy nincs kiírva a "minden jog fenntartva", ugyanis az magától értetődik, hogy fenn van tartva. Csak akkor használható, ha oda van írva, hogy szabadon használható. Más szóval, nincs olyan, hogy "hallgatás = beleegyezés". – Hkoala 2008. november 8., 22:35 (CET)

Gábor félreolvasta amit írtál, ettől függetlenül: ez sajnos nem így működik, automatikusan minden jog a szerzőé. Csakis akkor másolhatunk be a wikipédiába egy tartalmat, ha a szerzője explicit lemondott a jogairól, vagy hát GFDL-kompatibilis licenc alá helyezte a lapot. SyP 2008. november 8., 22:34 (CET)

Részletesebben lásd itt. – TgrvitaIRCWPPR 2008. november 8., 22:40 (CET)

Kérés hozzád

Szia Dániel!

A Tisza Volán című cikk ügyében az egyik szerkesztőtárs panasza alapján kereslek meg. Kifogásolták, hogy parancsoló hangnemben utasítottad őket arra, hogy ne nyúljanak bele az általad írt cikkbe. Wikipédistaként a következő dolgokat kell tudomásul venned:

  • A Wikipédia akkor erős és jól használható lexikon, ha a szerkesztőtársak kijavítják egymás hibáit. A lap alján láthatod, hogy a felküldött szövegeket és képeket GDFL-licensz szerint teszik közzé, ami azt jelenti, hogy a szöveg tulajdonjogáról lemondasz. Ha lemondasz a tulajdonjogról, akkor nem utasíthatsz senkit arra, hogy ne nyúljon hozzá a munkádhoz.
  • Ha egy szerkesztőtársad javítja a hibádat, akkor azzal az egész irományodat értékesebbé teszi. A javításokért nem bírálat hanem köszönet jár a szerkesztőtársaknak.
  • Nem szabad azonnal nekitámadni a másik szerkesztőnek. Előbb kérdezd meg, hogy miért változtatott a szövegen! Lehet, hogy neki más felbontású a monitorja, vagy azért vonja össze a szövegeket, mert összetartozónak véli őket.
  • Mivel nálad tapasztaltabb szerkesztőkről van szó, ezért arra kérlek, hogy a jövőben légy megértőbb és udvariasabb a szerkesztőtársakkal!

Jó munkát kívánok: – Beroesz 2008. november 15., 18:36 (CET)

Kérlek, használd az aláírást. Ahhoz, hogy a neved automatikusan a hozzászólásod végére kerüljön egy pontos időbélyeggel együtt, mindössze annyit kell tenned, hogy négy darab "tilde" karaktert (ez a "~", a hullámvonal neve) írsz a szöveg végére, így: ~~~~. Ehhez be kell jelentkezned, hiszen csak ekkor van saját neved. A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattinva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be. CsGábormegbeszélés 2008. november 18., 10:18 (CET)

Közlekedésműhely

Köszöntünk a Közlekedésműhelyben, kedves Bartók Dániel!

Üdvözlünk!

Örömmel vesszük, hogy csatlakoztál a Közlekedésműhelyhez. A műhely célja – az Autópálya-műhely és a Vasútműhely mellett – a Wikipédia magyar változatában található közlekedéssel kapcsolatos szócikkek rendszerezése, fejlesztése, egységesítése. A műhely részt vesz a Cikkértékelési műhely munkájában, folyamatosan figyelemmel kíséri a közlekedéssel kapcsolatos cikkek állapotát, minősíti és karbantartja azokat. A műhely tagjai jelenleg 193 cikket gondoznak. A Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartoznak azok a szócikkek, amelyeknek témája: közlekedési vállalatok, városi közlekedési viszonylatok, közlekedési pályák, hálózatok (vasútvonalak, külföldi autópályák kivételével), repülőterek, pályaudvarok, közlekedéssel kapcsolatos fogalmak, közlekedéssel kapcsolatos események, rendezvények, mozgalmak, további közlekedési témájú szócikkek.
Hasznos allapok: KözlekedésműhelyMűhelyvitaViszonylatokSablonokTérképekAlapfogalmakA nap képeHomokozó
Cikkek fontossági besorolásaÉpítés alatt lévő cikkekKért cikkekCikkértékelési statisztikaÉrtékelt cikkekTagtoborzás

Társműhelyek: Autópálya-műhelyVasútműhelyCikkértékelési műhelyBotok: FordBotKözBot
Kérünk, hogy így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.
Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! CsGábormegbeszélés 2008. november 17., 23:40 (CET)

Okoskodásaim+felsorolások

Szép dolog ha vázlatot írsz, de a Wikipédiában szócikkek készülnek, nem vázlatok, amik viszont folyószöveget tartlamaznak; három külön elemet, történést vagy eseményt nem kezdünk el fölsorolni csillagokkal. A "könyebb mint csinálni is valamit" megjegyzésed fölött ha megengeded átsiklanék; szerintem alkottam én már itt egyet-és mást, és két év alatt nem csak "okoskodtam". – Burrows vita 2008. november 22., 19:29 (CET)

Az a lényege, hogy a cikkekbe simán be lehet illeszteni minden kommentár nélkül, de hogyha a Wikipédián kívül akarja használni valaki, akkor köteles feltüntetni azt, hogy az alkotó én vagyok. – Burrows vita 2008. november 22., 19:53 (CET)

Szöveg-felhasználás

Szia Dániel!

Igen, a Wikipédia szövegeit felhasználhatod, de a következőt kell tenned: Közölnöd kell olvasóiddal, hogy az írás a Wikipédiáról származik. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor odaírod azt is, hogy az idézett lap melyik időpontban került lemásolásra. Semmit sem tehetünk akkor, ha nem írod oda, de egy igazi wikipédista nem tenne ilyet. Akkor is tegyél így, ha mondjuk az egyik saját cikkedet szeretnéd leadni házi dolgozatként! Jó munkát! – Beroesz 2008. november 22., 20:00 (CET)

Megválaszolatlan kérdések

Szeretném megkérdezni, hogy melyik kérdésedre nem adtam választ? Igyekszem a kérdésekre válaszolni, de előfordulhat, hogy valamelyik – igyekezetem ellenére – kimarad. CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 21:21 (CET)

Válasz

Először is: Kérlek, hogy új szakasz nyitásához használd a fölső "+" feliratú fület, ez az új szakaszt a többi hozzászólás alá helyezi. Így könnyebben megtalálhatóak lesznek a hozzászólásaid, nem vesznek el észrevétlenül a többi között. Így nem fordulhat elő, hogy megválaszolatlanul maradnak kérdéseid.

Másodszor: Ismét kérlek, hogy használj valamilyen helyesírás-ellenőrző programot, esetleg kérj meg valakit, hogy nézze át, amit írsz. Kérlek ne sértődj meg, de több hónapi üzenetváltás után ki merem jelenteni, hogy a legalapvetőbb helyesírási szabályokat sem ismered.

Harmadszor: Sokan sokszor kértük, hogy a cikk ne legyen vázlat. Ez ellentmond a Wikipédia irányelveinek. Nem véletlen, hogy a szerkesztők, egymástól függetlenül – akik nem egy épületben vannak – rakosgatják ki a figyelmeztető sablonokat. Ezért is jó lett volna allapon hagyni a cikket. Nagyon korai volt még átmozgatni.

Negyedszer: Nem illik árulkodni, hidd el, látom. Nincs is rá semmi szükség, hidd el, ők is látják, amit én írok.

Ötödször: A Tisza Volán logó használatához nincs engedélyünk. Azért szorgalmazom ennyire, hogy a cikk legyen rendben, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot a céggel. Addig viszont természetesen nem fogom, amíg az irányelvekkel ellentétes, vázlatos, sablonokkal telepakolt a cikk. Amint rendben lesz a cikk, felveszem a kapcsolatot a Volánnal. Addig viszont kérem a közreműködésedet.

CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 22:01 (CET)

Hatodszor: Óvakodj attól, hogy szerkesztőtársaidat sértegesd. Hidd el, hogy amit ők csinálnak, nem öncélú „fejmosás”. Hidd el, hogy a tapasztalt szerkesztőtársaid segítőkészek, támogatnak munkádban, segítenek. Erre azonban csak akkor van lehetőségük, ha hagyod magad. Mégegyszer: Ne sértegesd a társaid. Hidd el, később nagyon fogod bánni.

A vitalapokon ne vond vissza és ne írd át mások szerkesztéseit. Ilyet nem szoktunk csinálni. CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 22:15 (CET)

Tisza Volán cikk átmozgatása

Mi legyen a cikkel? Visszamozgassuk vagy maradjon itt? Szeretném, ha tisztában lennél vele, hogy bár a műhelyallap némi védelmet jelent a cikk számára, az irányelvek ott is érvényesek. Tehát ha azért szeretnéd visszamozgatni, hogy a vázlatos szöveg maradhasson, akkor kérlek ne tegyük. Tehát mi legyen a cikkel? A döntés a tiéd. :-)CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 22:23 (CET)

Rögtön átmozgatom, várj egy kicsit, kérlek. – CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 22:37 (CET)

Kezdeményeztem az átmozgatást, de előbb meg kell várnunk, hogy egy adminisztrátor felszabadítsa a műhelyallapot az átirányítástól. Amint ez megtörtént, jönni fog az átmozgatás. – CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 23:06 (CET)

Ne haragudj, de ezekben a napokban nagyon kevés időm marad a Wikipédiára. Amint lesz egy kis szusszanásnyi időm, újra foglalkozni fogok a cikkel. – CsGábormegbeszélés 2008. november 26., 18:50 (CET)

Gomb új szakasz nyitására

Ezt a gombot (fület) kell nyomni, ha új szakaszt akarsz kezdeni vitalapon. – CsGábormegbeszélés 2008. november 22., 22:56 (CET)

Várt válaszok

„Hol van a Wikipédia magyarországi épülete?” – Fogalmam sincs. Én úgy fogalmaznék, hogy a Wikipédiának annyi épülete van, ahány szerkesztője. Minden szerkesztő – még az adminisztrátorok is – otthon szerkesztenek, pont mint te. Ha arra gondolsz, hogy van valahol egy központi nagy főszerkesztőség, akkor sajnos csalódást kell, hogy okozzak. :) Nincs ilyen.

„Mi ez az új ellenőrös dolog?” – Erről itt írtam korábban: Wikipédia-vita:Közlekedésműhely#Jogosultságok változása. Leírást találsz itt: WP:JEL és itt: WP:JELBEV

„Miért lettek a képek törölve?” – Ne haragudj, de ezek nagyon szemcsés, homályos, illetve sötét képek voltak. Én kezdeményeztem a törlésüket. A képeket a közösség több tagja megnézte és jóváhagyták a törlést, majd törölték azokat. (Utóbbihoz nekem nincs jogosultságom.) Szerencsére – nem túlzok, ha azt mondom, hogy a közbenjárásomnak köszönhetően – készültek jobb minőségűek, bőségesen.

CsGábormegbeszélés 2008. november 23., 23:02 (CET)

Melyik cikkre gondolsz? – CsGábormegbeszélés 2008. november 24., 09:39 (CET)

Szóköz és vessző viszonya

Kérlek figyelj arra, hogy a vessző elé nem teszünk szóközt, míg a vessző után mindig szóközt teszünk. Ez a legtöbb írásjelre érvényes szabály, kivéve a „páros” írásjeleket (nyitó zárójel, nyitó idézőjel elé teszünk szóközt, utána nem). CsGábormegbeszélés 2008. november 24., 17:20 (CET)

"+"

Ez az a plusz gomb, amiről beszéltem:

Ha erre kattintasz, megjelenik egy űrlap, amelybe megadhatod a szakasz címét és szövegét. – CsGábormegbeszélés 2008. november 24., 17:22 (CET)

MR2

Nem tudom ígérni, hogy érdemi segítséget fogok nyújtani a cikk fejlesztésében, hiszen ez a téma az én érdeklődési körömön kívül esik. Mindenesetre – kérésedre – felveszem a figyelőlistámra, a cikk ellenőrzését (járőrözését) folyamatosan végezni fogom. CsGábormegbeszélés 2008. november 24., 17:27 (CET)

Nem fog. – CsGábormegbeszélés 2008. november 24., 18:43 (CET)

MR2 átnevezés

Mielőtt mégegyszer átnevezed a lapot és az azt visszanevezőt nem normálisnak titulálod, kicsit talán nézz utána, hogyan működnek itt a dolgok. Ha kell, szívesen adok tippeket is, merre kell nézelődnöd. Üdv, Mamirendelő 2008. november 26., 14:07 (CET)

Szia! A cikk névtérből nem szabad teljes egészében cikket kivenni, csak ha törlési megbeszélés eredményeként születik ilyen döntés. Legközelebb ne vidd ki szerkesztői allapra, hanem tegyél rá egy Tataroz - sablont! Ez esetben mindenki tudni fogja, hogy dolgozol a cikken. – Beroesz 2008. november 26., 15:51 (CET)

Szócikk névtérből szerkesztői allapra NEM átnevezéssel helyezünk át cikkeket, hanem egy másolatot készítünk róla. Szócikk névtérben NEM lehet átirányítás szerkesztői allapra. Ha dolgozni akarsz rajta és megelőzni, hogy más belenyúljon a munkádba, akkor használd a {{tataroz}}(?) sablont vagy akár az {{építés alatt}}(?) sablont. Tedd mindezt azelőtt, hogy bárkit is lehülyéznél. Na, jó estét! – Istvánka posta 2008. november 26., 16:46 (CET)

Nem véletlenül kértelek korábban, hogy ne sértegesd tapasztalt szerkesztőtársaidat. Fontos tudnod, hogy a fő névtérben lévő cikkek (mondjuk így) a közösség tulajdonában vannak, azt szó nélkül nem lehet átmozgatni más névtérbe. Kicsit hibásnak érzem magam, mert korábban, a Tisza Volán cikk átmozgatása során erre nem hívtam fel a figyelmed. Viszont mielőtt azt a cikket – amelyet akkor még kizárólag te szerkesztettél – átmozgattuk volna, kértem a hozzájárulásodat. Nagyon fontos, hogy onnantól kezdve, hogy egy cikket más is szerkeszt, a cikk (nem tudom szebben megfogalmazni) a közösségé lesz. Azt utána már nem sajátíthatod ki magadnak. Ugyanakkor annak semmi akadálya, hogy ctrl+c, ctrl+v alkalmazásával saját szerkesztői allapodra átmásold a cikket. Tehát máskor ne átmozgasd, hanem átmásold. Egyébként nekem is van egy ilyen átmásolt allapom: Szerkesztő:CsGábor/Közösségi közlekedés. Pár hónappal ezelőtt volt egy komoly vita a cikk körül, akkor döntöttem úgy, hogy a cikket „kimentem” szerkesztői allapra. Ennek semmi akadálya, ezt meg lehet tenni. Még egyszer kérlek, hogy ne személyeskedj, ne nemnormálisozd le a szerkesztőket, mert – mint korábban is figyelmeztettelek rá – minden tapasztalt szerkesztő látni fogja azt. CsGábormegbeszélés 2008. november 26., 18:47 (CET)

Egyszerű:
1. Megnyitod szerkesztésre a lapot.
2. Kijelölöd az egészet, az első betűtől az utolsóig.
3. Nyomsz egy ctrl+c gombot.
4. Létrehozod az allapot: Írd be a keresőmezőbe, hogy Szerkesztő:Bartók Dániel/MR2. Ekkor kiírja, hogy ilyen lap még nincs és felajánlja létrehozásra.
5. Nyomsz egy ctrl+v gombot.
6. A szerkesztői allapot elmented,…
7. …a másikat bezárod mentés nélkül.
CsGábormegbeszélés 2008. november 26., 20:48 (CET)

Kért képek

Amennyiben képre van szükséged, de nem áll módodban magad elkészíteni, jelezheted igényedet itt: Wikipédia:Kért képek. – CsGábormegbeszélés 2008. november 26., 21:51 (CET)

Re: MR2

Ha nem vagy kíváncsi, hát nem vagy. Akkor legközelebb majd a vitalapra írás helyett egy blokkolással fogok kommunikálni, amikor ilyen stílusban nyilatkozól más szerkesztőkről. Mamirendelő 2008. november 27., 09:12 (CET)

A nap képe

Ha wikipédiás bolyongásaid során kiemelkedően szép – közlekedéssel kapcsolatos – fényképpel találkozol, kérlek küldd el nekem a kép linkjét vagy vedd fel azt A nap képe listára, a gyűjteményünkbe. – CsGábormegbeszélés 2008. november 27., 18:39 (CET)

Danubius Rádió

Sajnos a honlap jogi nyilatkozata kifejezetten megtiltja a honlapon található tartalom – így a logó – használatát. Ha mindenképp szeretnéd a cég logóját használni, akkor azt csak egyféleképpen lehet: Ha erre engedélyt kérsz tőlük. Ezt szinte biztos, hogy meg fogják adni. Szerintem örülni fognak a megkeresésnek, hiszen nekik is érdekük, hogy fent legyenek a wikin.

Engedélykérőlevél-mintát találsz itt: WP:ENGEDÉLY és például itt: Wikipédia:Közlekedésműhely/Tennivalók/Minták.

Amennyiben úgy döntesz, hogy levelet írsz:

Nagyon fontos, hogy mielőtt elküldenéd a leveled, alaposan olvasd át, esetleg kérj meg valakit, hogy segítsen átolvasni, ellenőrizni. El tudok képzelni egy olyan megoldást, hogy – csak egy ötlet – nyitsz egy külön szerkesztői allapot, ahol megírod a levelet, majd megkéred a szerkesztőtársakat, hogy nézzék meg. Ez utóbbira nagyon alkalmas az úgynevezett jogi Kocsmafal: WP:KF-JO.

Ide beírhatod, hogy mi a probléma, hogy szeretnél engedélyt kérni a logó használatára, de még soha nem csináltál ilyet, szeretnél tanácsot, segítséget kérni, illetve kéred, hogy az általad fogalmazott levelet nézzék át, mielőtt elküldenéd.

Persze ez csak egy javaslat volt, nem kötelező. De jó ötletnek tűnik. :-)

CsGábormegbeszélés 2008. november 27., 19:25 (CET)

Vessző előtt nincs szóköz

Kérlek figyelj arra, hogy a vessző elé nem teszünk szóközt. – CsGábormegbeszélés 2008. november 28., 13:41 (CET)

sablon

Szia! Én úgy kezdtem, hogy megnéztem több sablont és abból ollóztam össze. Próbáld meg te is így. Szajci reci 2008. november 30., 10:59 (CET)

Nagyon nehezet kérdeztél. Először is az a kérdés, hogy milyen típusú sablont szeretnél csinálni. Vannak navigációs sablonok, infobox sablonok, userbox sablonok, térképsablonok, technikai sablonok (meg még amiket kihagytam). Ezekre például ezen a lapon láthatsz példákat: Wikipédia:Közlekedésműhely/Sablonok listája. Én is azt javaslom, mint Szajci. Nézz ki magadnak egy szimpatikus sablont és nézd meg a forrását (magyarul nyisd meg szerkesztésre). Sajnos sablonkészítést segítő, jól használható leírást nem nagyon tudok mondani. Van egy angol cikk, ezt viszonylag kevés nyelvtudással is lehet érteni: Help:ParserFunctions. A varázsszavakról Dani írt egy jó kis listát: Szerkesztő:Dani/magic words. – CsGábormegbeszélés 2008. november 30., 21:00 (CET)

Tisza Volán cikk lektorálása

Elkezdtem átolvasni a cikket, de egyelőre a 60-as éveknél abbahagytam. Valószínűleg ma nem is jutok tovább. Nagyon nehezen értelmezhető, sőt nemritkán érthetetlen szöveggel van tele a cikk. A fogalmak keverednek, nem következetesek. A vállalat névváltozásai nem követhetőek, ugrások vannak a történetben.

  • A cikkben szerepel az az állítás, hogy valamikor megalakult a 82. vállalat, majd 3 évvel később megalakult a 81. vállalat. Forrás nélkül is egyértelmű, hogy ez nem lehet igaz.
  • A cikkben szerepel egy olyan állítás, amely szerint a szegedi székhelyű vállalat alá szervezték a bajai, a kecskeméti, stb. vállalatokat. Itt valamit félreértettél a forrásból, kizárt dolog, hogy az 50-es, 60-as években Szeged alá tartozott volna Kecskemét.
  • Az 50-es évek leírásánál többször egymás után szerepel a „főnökség” kifejezés, többféle értelemben. Azt viszont sokszor nem tudtam eldönteni, hogy ez az adott szövegkörnyezetben vállalatot, igazgatóságot, üzemet, telephelyet, mérnökséget, vagy éppen mit fejez ki. Ráadásul az az érzésem, hogy minden mondatban mást kell érteni ez alatt.
  • „Nem sokkal később létrejött az Országos Teherfuvarozási Központ, amely azt a feladatot kapta, hogy a főnökségeket önálló vállalatokká szervezze, illetve egyidőben számolja fel az országos vállalatot.” Melyik „országos vállalatról” van szó? A cikkben korábban nem szerepel semmilyen országos vállalat.

CsGábormegbeszélés 2008. november 30., 21:36 (CET)

Linux

Szia!

Ha kezdő vagy a Linuxban, akkor én az Ubuntu Linuxot ajánlanám, mivel kezelőfelülete sokban hasonlít a Windowséra. Ezt a http://www.ubuntu.hu/ oldalon tudod letölteni, fent találod a gombot. Itt menj a 8.10-esen belül a Hivatalos letöltési oldal linkre, majd a legfelsőre (PC (Intel x86) desktop CD). Ez kb. 700 MB, ami időbe fog telni. Ha lejött, ki kell írnod CD-re. Ezt a CD-t a számítógép újraindítása után behelyezed a gépbe. Itt indítsd el a rendszert, próbáld ki, ennek az az előnye, hogy nem módosít semmit a gépen. Ha tetszik, és telepíteni akarod, akkor menj a telepítés ikonra (elvileg ott van az asztalon, lehet hogy Install felirattal). Értelemszerűen válaszd ki a dolgokat, a particionálásnál figyelj oda! Ne töröld le a meglévő Windows rendszert! Ha nem értesz a dologhoz, akkor az első lehetőséget ajánlom (1. partíció átméretezése és a felszabadított hely használata). Bővebb leírás itt: http://ubuntu.hu/dokumentacio/elso-lepesek/ubuntu-telepitese

Sok szerencsét hozzá, ha van kérdésed vagy problémád ezzel kapcsolatban (telepítés, programok stb.), nyugodtan írjál!

Szia! – Hunyadym Vita 2008. december 17., 20:48 (CET)

Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Dániel.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

re: Tisza Volán

Nemcsak adminok tudnak láttamozni, ajánlottalak megerősített szerkesztőnek, onnantól minden szerkesztésed látható neked is. Amint látjuk, hogy valaki hasznos munkát végez és eszünkbe jut szólni a WP:BÜRÜ-n, ez meg szokott történni :) Szép cikk. BUÉK! ~ Alensha  hö? 2008. december 31., 22:00 (CET)

Látom, jó cikkeket írsz, szerintem simán megadják a megerősített szerkesztő jogot. Csak meg kell várni, amíg valamelyik bürokrata felébred :) ~ Alensha  hö? 2008. december 31., 22:06 (CET)

CsGábor elég újonc, de jó fej, még csak a wikipédiáról ismerem. Tömegközlekedéses cikknél mindig lehet rá számítani, azt ő is szereti. ~ Alensha  hö? 2008. december 31., 22:18 (CET)