„Magyar Televízió” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
 
1-es: a mai napig üzemel, a közelmúltban a stúdió teljesen leharcolt technikája helyett beleépítették az egykor nagyon modernnek számító 6-os stúdió berendezéseinek egy részét. Ebből a stúdióból megy többek között jelenleg a [[TV ügyvédje]], a [[Kultúrház]], illetve az M2 műsorainak jó része.
 
2-es: innen sugározták sokáig például az [[Ablak (TV-műsor)|Ablak]] című műsort, és számos más, politikai adást. Néhány éve a stúdió vezérlőjét szétszerelték, és mint önálló stúdió megszűnt, a nagyméretű stúdióhelyiségbe beköltözött a [[MTV Híradó|Híradó]], amit a 3-as stúdió vezérlőjéből irányítanak. (Így kvázigyakorlatilag a volt 2-es stúdió lett a 3-as)
 
3-as: rengeteg műsornak helyt adott, sokáig ment innen a [[Telesport]], de innen sugároztak egy darabig az [[Esti EgyenlegetEgyenleg]]et, vagy 2000 környékén a [[Szabadság tér (TV-műsor)|Szabadság tér]] című műsort is. Jelenleg innen vezérlik a Híradót[[MTV Híradó|Híradó]]t.
 
4-es: az épülettel szemben állva jobb oldalon található, a székházban fellelhető legnagyobb stúdió. Korábban szórakoztató műsorokat készítettek benne, de ma már ez a múlté, inkább aktuális adásokra használják, sokáig sugározták innen például az[[Az Este|Az Estét]].
 
5-ös: a fent említett zsinagogában berendezett stúdió, mára kvázigyakorlatilag használaton kívül.
 
6-os: a 80-as évek végén építették a Híradó stúdiójának, berendezései még a 90-es évek közepén is igen színvonalasnak számítottak. A Híradó és a Hét otthona volt sokáig, valamint innen ment a szépemlékű Reggel című műsor is. A stúdiót néhány éve szétszedték.
 
7-es: kis utómunka stúdió volt, egy darabig Gazdatévét[[Gazdatévé]]t és [[Rendőrségi HíreketHírek]]et csináltak benne. A berendezések elavulásával szétszedték ezt is.
 
8-as: az MTV [[óbuda]]i bázisán található, jelenleg folyik a teljes [[digitális]] átépítése. Számos híres műsornak helyt adott: bérleti konstrukcióban többek között az [[RTL Klub]] [[Való Világ]] című valóságshow-ját is innen sugározták, de sok [[Friderikusz Sándor|Friderikusz]] adás is készült itt. A [[kereskedelmi tévéktelevízió]]k indulása előtti egy-két évben a gyártóbázist gyakorlatilag alig használták valamire. Ezt a stúdiót is szétszedték, most zajlik a digitálisra átalakítása, ez lesz majd az új 1-es.
 
9-es: szintén az óbudai bázison van, innen ment a [[Szólás Szabadsága]], a [[TV ügyvédje]], valamint ide költözött be indulásakor az [[RTL Klub]] is egy időre. Jelenleg szintén digitálisra átépítik, új száma a 2-es lesz.
 
Regionális stúdiók: Az MTV-nek az ország minden régiójában van Stúdiójastúdiója. Ezekről a helyekről regionális adásokat sugároznak és riportokat készítenek saját régiójukban. Az elkészített riportokat elküldik a Budapesti híradónak.
 
* Soproni[[Sopron]]i stúdió ([[Nyugat-Magyarország]])
* Pécsi[[Pécs]]i stúdió ([[Dél-Dunántúl|Délnyugat-Magyarország]])
* Szegedi[[Szeged]]i stúdió ([[Dél-Alföld|Dél-Magyarország]])
* Debreceni[[Debrecen]]i stúdió ([[Kelet-Magyarország]])
* Miskolci[[Miskolc]]i stúdió ([[Észak-Magyarország]])
 
Az MTV [[2009]] júliusában végleg átköltözött a Tőzsdepalotaból[[Tőzsdepalotából|Tőzsdepalota]] Óbudára, [[Kaszásdűlő]]nre, a Bojtár utca és a Kunigunda utca sarkán a [[1980-as évek|nyolcvanas évek]]ben épült telephelyre, ahol öt stúdió épült. Itt már digitális, [[HDTV]] formátumú adásra is képes lesz a technika.
 
==A Magyar Televízió logója==
321

szerkesztés

Navigációs menü