Szerkesztővita:Mltrqq

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Mltrqq!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. A Wikipédia használatáról szóló rövid bevezető tanfolyamon vehetsz részt, ha ráklikkelsz a Az első lépésekre.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást! - Péter 2006. július 30., 22:41 (CEST)

Kép[szerkesztés]

Szia, mi célt szolgál, a Kép:1988a.JPG kép? Ha már nincs rá szükség, kérlek kérd a törlését a WP:TK oldalon. Köszi

PDmaybe-icon.svg Az általad felküldött kép (Kép:1988a.JPG) felküldésekor a felhívás ellenére nem adtál meg forrást és felhasználási feltételeket. Az ilyen képeket bizonytalan jogi státusuk miatt alapelveink értelmében rövid határidőn belül töröljük. Amennyiben a kép jogszerűen használható a Wikipédiában, kérlek, pótold a forrás és a licenc megadását. Javasoljuk továbbá, hogy a hasonló problémák megelőzése érdekében olvasd el a felküldési útmutatót. Felhívjuk figyelmedet, hogy jogsértő tartalom ismételt, rendszeres felküldése a szerkesztési jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Köszönjük.

ÜdvDami reci 2006. november 30., 19:59 (CET)

Apró[szerkesztés]

Légy szíves, jelentős mértékű törlések esetén ne használd az "apró" négyzetet, nem erre való. Bináris 2006. december 22., 12:07 (CET)

Kovács Kati[szerkesztés]

Szia! Nem lesz ez így jó, amiket írsz, a szubcsonknyi hosszt ütik meg leginkább... ajánlanám, hogy legalább egy album infoboxot illessz beléjük, meg a rajtuk található számok listáját. (Ld. pl. a vele hajdan együtt dolgozó LGT bármely albumának szócikkét). Ellenkező esetben kukába kerülnek a mondataid. --Mathae ad-Dawla Mongyad, hö... 2007. május 5., 00:57 (CEST)

Ajánlom, dolgozd be az egyes lemezek címét és megjelenési idejét a Kovács Kati szócikkbe. Ilyen rövid szócikkeket nem tartunk meg önállóan. (Már bedolgoztam az első kettőt a szócikkbe, megnézheted.)
Ajánlom, nézd meg az egyes albumokról szóló önálló szócikkeinket és azok tartalmát is.Üdv.--Linkoman 2007. május 6., 23:13 (CEST)

Szia! Ezt a szócikket: Kell néha egy kis csavargás légyszi tedd be valamilyen kategóriába. Előre is köszönöm. Zastava S. Jugoslavije.png Szajci reci 2008. május 4., 21:56 (CEST)

Táncdalfesztivál[szerkesztés]

Szia! Őszintén szólva, mikor felkerült ez a szócikk a Wikipédiára, nem sok reményt láttam arra, hogy igényessé fejlődjön, de örülök, hogy nem lett igazam. Most nosztalgiáztam egy sort, mert a szócikk alapján eszembe jutott néhány, azóta elfeledett táncdalfesztiválos dal, és hüledeztem is egy sort, hogy kik is indultak egykoron a versenyeken, akiknek a pályája azóta másfelé kanyarodott. Gratulálok a munkádhoz! Filmfan vita 2008. április 3., 20:35 (CEST)

Én is gratulálok, óriási munka van benne! Nikita  2008. augusztus 6., 21:37 (CEST)

Köszönöm szépen, remélem, ami benne van, ott is marad! – Mltrqq vita 2009. július 7., 22:52 (CEST)

Tessék választani![szerkesztés]

Szia! Láttam, hogy sok képet töltöttél fel a fenti műsorral kapcsolatban. Viszont ezek még jogvédettek és a Magyar Rádiótól kellene engedélyt kérned ezek felhasználására. Megteszed? Üdv, Cassandro Cross Hospitelier.svg Taħdita+Streit... 2008. május 22., 00:50 (CEST)

Válasz: Nem. Akkor kérlek, töröld őket. Köszönöm.

Ok, rendben. Cassandro Cross Hospitelier.svg Taħdita+Streit... 2008. május 22., 02:14 (CEST)

Szubcsonk[szerkesztés]

Puzzle stub.svg

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, azonban a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat és ügyelj arra, hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt, nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! ~~~~

Forrás[szerkesztés]

Szia, tudnál kérlek az Express együttes szócikkhez forrást adni? Általában véve is minden szócikkhez, amit írsz, jó lenne, ha tudnál ellenőrizhető forrást adni, ezek fontos alapelvek a Wikipédiában, hiszen megbízható, ellenőrizhető adatokat szeretnénk prezentálni az olvasóknak. Itt találsz bővebb infót:

Üdv és köszönöm, – Timish Evil Eye.svg levélboksz 2009. július 13., 11:57 (CEST)

Albumok[szerkesztés]

Szia!b Nem akarok belenyúlni, csak kérlek, hogy a Magyar könnyűzenei albumok cikket nevezd át a Magyar könnyűzenei albumok listája címre, hiszen az a táblázat valójában egy lista. Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 27., 09:03 (CEST)

WOW! Köszi! – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. szeptember 27., 09:11 (CEST)

...terjengős...[szerkesztés]

Szia! Nagy fába vágtad a fejszédet! :-) Tudsz jól bánni a megszállottakkal?... --Bitman vita 2009. október 6., 20:15 (CEST)

Hát nem tudom, én már feladtam a harcot, értelmesen nem lehet beszélni, de ha Te is segítesz, talán sikerül. Benne vagy? – Mltrqq vita 2009. október 7., 18:18 (CEST)

Attól félek az élet túl rövid ehhez. Néha megprobálom összezavarni X szerkesztőt (csak semmi név! :-)), de sikertelenül. Elengedi a füle mellett amit írok. Csak azzal lehetne kibillenteni a lelki egyensúlyából, ha levédetnénk Y lapot, hogy ne tudja szerkeszteni. --Bitman vita 2009. október 9., 06:48 (CEST)
Vannak azért egyéb módszerek is... :) – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 9., 07:10 (CEST)
(Nicsak! Újabb összeesküvő.) Ezek szerint te is láttad a Keresztapa-trilógiát. :-) --Bitman vita 2009. október 9., 07:58 (CEST)
Hogy láttam-e? Én csináltam... :-) Viccet félre, ha SJ folyamatosan irányelvsértő módon fejleszti a cikket, akkor fel kell vele szemben lépni. Vannak kifinomult és kevésbé cizellált módszerek. Az is igaz, hogy a cikk nagy része kronológia, és az nem túl jó, azt át kellene alakítani folyószöveggé. – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 9., 08:27 (CEST)
Ja hogy Kovács Kati.... Ú, gyerekek én már vagy 3x raktam fel azt a q... kronológia sablont, de érdekes módon mindig lekerült... Én már tényleg föladtam... SJ-hez tényleg a vendetta kell! :P – OrsolyaVirágExtracted pink rose.pngHardCandy 2009. október 9., 14:02 (CEST)

A kronológia tiltása mit jelent? Nem szabad időrendben végigvezetni az életútját, hanem csak általánosságban írni róla? Mert ez esetben átjavítom ilyen szöveggé! Kérlek, segítsetek! – Mltrqq vita 2009. október 9., 16:20 (CEST)

A kronológia alkalmazása a Wikipédián - formai hiba. Természetesen lehet, sőt kell az életútjánál, de a bevett szokványaink szerint ezt nem szabad kronológia-szerű felsorolással elérni, hanem folyószövegben kell megfogalmazni. Ennyi, nagyjából 20 perc alatt ez a cikk átalakítható. Kérlek, csináld meg, csak egy fejezetben érdekes, a diszkográfiánál, filmeknél stb. már helyénvaló az ilyen jellegű felsorolás. Köszönettel, – Burumbátor Hyde Park Corner 2009. október 9., 17:03 (CEST)

Ki mit tud?[szerkesztés]

Szia! Írtam a cikked vitalapjára. Üdv.! – Kispados vita 2009. október 28., 20:25 (CET)


Szia!

A 2009.-i műsorban én a kajakos Kovács Katit láttam. Persze lehet, hogy a táncdalénekes is volt, csak én mással voltam elfoglalva. Javaslom az infót ellenőrizni, ha esetleg a műsorújság alapján írtad be. Üdv.! – Kispados vita 2009. december 4., 07:58 (CET)


Kép[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Qualitons2010c www kepfeltoltes hu .jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt egy {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a Wikipédia:Folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Timish Templatetools-purple.svg sablongyár üzenőfal 2010. május 22., 23:38 (CEST)

Két kérdésem van: az egyiket a szerző kérdezi, hogy a forrás megjelölése milyen formában történik. Az én kérdésem pedig az, hogy a már feltöltött képeket hogyan lehet törölni. A szerző ugyanis egy másik képet szeretne megjelentetni a szócikkben. Köszönöm.– Mltrqq vita 2010. május 23., 09:13 (CEST)


Magyar könnyűzenei albumok listája[szerkesztés]

Szia! Kellene ehhez a listához írni egy bevezetőt, hogy pontosan mit is tartalmaz. Ahogy én látom ez nem az összes magyar könnyűzenei album hanem egy adott kiadó, és korszak albumainak listája. Szóval kellene egy bevezető, plusz megadni a forrásokat, amiből a lista született. Szívem szerint törlésre vinném ebben az állapotában, vagy szubcsonknak jelölném, mert csak lóg a levegőben az egész. Köszi! – Ary vita 2010. június 16., 15:02 (CEST)

Kedves Ary! Csak annyira lóg a levegőben, mint bármely más cikk, hiszen mindegyiket ki lehet egészíteni. Ez az összes kiadott könnyűzenei albumot tartalmazza, méghozzá sorszám szerint sorrendben, persze mindig át lehetne nevezni, hogy épp melyik az utolsó év. De átnevezem a kedvedért, és írok bevezetőt. – Mltrqq vita 2010. július 1., 10:19 (CEST)

A könnyűzene azért elég tág fogalom, még a heavy metal is beletartozik. Másrészt nem hinném, hogy 1980-ban megállt az idő a könnyűzenében. Még a magyarban sem. :-)Ary vita 2010. július 1., 13:40 (CEST)

Átneveztem, a címben is szerepel az időintervallum. Minden beletartozik, ami megjelent a könnyűzenében a Magyar Hanglemezgyártó Vállalatnál, 1967 és 1980 között. Ezeket soroltam fel. Persze szabad bővíteni a ’80 utáni lemezekkel, egészen 1990-ig, amíg az állami lemezkiadás monopóliumban volt. Nem értem, miért említed a heavy metalt, heavy metal stílusú lemez annak idején nem jelent meg, ha jól belegondolok, inkább a ’80-as években. – Mltrqq vita 2010. július 30., 19:07 (CEST)

A wikipédiát az egész univerzum szerkesztheti, tehát az 1980 utáni lemezeket beírhatja más is, épp elég nagy munka volt az eddigi lemezeket összegyűjteni és -írni.--Mltrqq vita 2014. október 2., 04:23 (CEST)

Re: Megtalálsz engem[szerkesztés]

Szia! Törlési megbeszélést kezdeményeztem a cikkről, amelyhez itt tudsz bővebben hozzászólni: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Megtalálsz engem -- Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2011. szeptember 19., 14:58 (CEST)

Keresd meg a dallamot[szerkesztés]

Szia! Ne a szócikk vitalapjára írj, hanem tedd rá a {{törlés}}(?) sablont, és vidd törlési megbeszélésre! --Ary vita 2011. december 18., 12:24 (CET)

Szia, ezt tedd oda: {{törlés}}. Utána meg kövesd a sablonban olvasható utasításokat. --Regasterios vita 2011. december 18., 16:21 (CET)

A linket ilyenkor még be kell tenni ide is, hogy más szerkesztők is lássák a jelölést. Beraktam. --Regasterios vita 2011. december 18., 22:20 (CET)

Micimackó (dal)[szerkesztés]

Puzzle stub.png

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Micimackó (dal) szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Petej vita 2011. december 27., 17:24 (CET)

Megerősített szerkesztői jog[szerkesztés]

Szia! A megerősített szerkesztői jogot megkaptad, további jó szerkesztést kívánok. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. január 9., 09:37 (CET) Köszönöm!– Mltrqq vita 2012. február 29., 20:01 (CET)

Forrásolás[szerkesztés]

A megerősítettség mellett egy kicsit el kéne mélyülni a forrásolásban (ha még nem tetted meg :-)). A Micimackó (dal) cikkben láttam, hogy a forrásokat nem megfelelően linkeled. Formailag nem az a legszebb, hogy a mondat után csak linkeled az oldalt, aztán a szócikk aljára még pakolsz egy-kettőt. Ez úgy a legszebb, ha az adott szakasz v. mondat után a cite vagy Cit sablonokkal illeszted a rá vonatkozó oldalt, így "magától" megjelenik a cikk alján. És nem csak annyit, hogy pl. konczzsuzsa.hu, hanem pontos linket (a konczzsuzsa.hu ilyenkor a További információk című szakaszba kerül majd). A sablon így néz ki:

<ref>{{cite web|last=Jakab (cikk író utóneve, ha ismert)|first=Gipsz (cikk író vezetékneve, ha ismert)|url=http://www.valami.com/mégvalami és mégvalami|publisher=valami.com|title=az adott oldal vagy cikk címe|date=a cikk dátuma (ha van)|accessdate=2012-01-09 (elérési vagyis mai dátum)}}</ref>


Példa ebben a cikkben:

Koncz Zsuzsa 2011-es Aréna-beli koncertjén Bródy Jánossal ismét előadta, közben többször megszakítva humoros beszélgetésekkel.<ref>{{cite web|url=http://www.youtube.com/watch?v=mYfSh_A7VYc|publisher=youtube.com|title=Koncz Zsuzsa- Bródy János: Micimackó (2011 Aréna)|accessdate=2012-01-09}}</ref>

Ekkor megjelenik ennek a ref-es szövegnek a helyén egy kis kék szám: [1]


A szócikk alján a Források szakasz alá ilyenkor csak ennyit kell tenned: {{források}}

Ami így fog megjelenni:

  1. Koncz Zsuzsa- Bródy János: Micimackó (2011 Aréna). youtube.com. (Hozzáférés: 2012. január 9.)

Vagyis a szövegben a forrásnak megadott számocskára kattintva az olvasó egyből eljut a szócikk alján a megadott linkhez.

A konczzsuzsa.hu és halaszjudit.hu pedig a További információk szakaszba kerül, ahol a cikkel kapcsolatos egyéb információkat tartalmazó oldalakat soroljuk föl.

Remélem, nem túl bonyolult, csak kicsit meg kell szokni. A cite sablonokból amúgy több is van. Weboldalaknál használd a {{cite web}}(?) sablont, könyveknél a {{CitLib}}(?), folyóiratoknál a {{CitPer}}(?) sablont, ezek a leggyakoribbak. Ha ezekre kattintasz, megtalálod a paramétereiket, de ebből is leírom a leggyakoribbat pl:

Könyveknél: <ref>{{CitBook|szerző= |cím= |kiadó= |év= |oldal= |isbn= }}</ref>

Folyóiratnál: <ref>{{CitPer|szerző= |cím= |alcím= |periodika= |év= |hónap= |nap= |oldal= }}</ref>

Ha bármi kérdésed van ezekről, írj csak. - RepliCarter Chinese entertainment.jpg Hagyj üzenetet 2012. január 9., 09:57 (CET)Kedves Mltrqq!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Star of Likeable Editor and Contributor.png

Tévé-ovi[szerkesztés]

Szia! Beírhatnád azt is, hogy készült egy könyv is a sorozathoz?/sorozatból? Üdv: --Sir Morosus vita 2015. július 16., 22:56 (CEST) Köszönöm a biztatást, beírtam. Szia--Mltrqq vita 2015. július 17., 08:40 (CEST)

Ünnepélyes elismerés és gratuláció[szerkesztés]

Tíz éves csillag.png „Öreg róka” elismerés
A tíz éves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Rodrigó 2017. december 26., 15:07 (CET)

Köszönöm szépen!– Mltrqq vita 2017. december 27., 11:41 (CET)

Skála együttes[szerkesztés]

Szia! Ennek alapján szeretném átnevezni, kérdésem, a pontos neve tartalmazta az együttes szót? Mert ha nem, átnevezném Skála (együttes)re. Te hoztad létre. Tudnál segíteni? Köszönöm, – Vépi vita 2018. március 13., 17:05 (CET) Szia, nem, nem tartalmazta az együttes szót, úgyhogy valóban így lenne a helyes, zárójellel.– Mltrqq vita 2018. március 17., 10:35 (CET)