Ugrás a tartalomhoz

Sound of Our Hearts

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sound Of Our Hearts
Adatok
Év2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágMagyarország Magyarország
Előadó(k)Compact Disco
Nyelvangol
DalszerzőPál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba, Lotfi Behnam
SzövegíróPál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba, Lotfi Behnam
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő10. hely, 52 pont
Döntő24. hely, 19 pont
Kronológia
Előző◄ What About My Dreams? (2011)
KövetkezőKedvesem (Zoohacker Remix) (2013) ►

A Sound Of Our Hearts (magyarul: Szíveink dallama) egy elektro-popdal, mely Magyarországot képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a Compact Disco adta elő angol nyelven.

A dal a 2012. február 11-én rendezett magyar nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők szavazatai alapján négy – Király testvérek, Caramel, Compact Disco és Heincz Gábor – előadó került a zsűri elé, ahol kialakult a végeredmény.

A zsűri döntése a nézők által legjobbnak ítélt négy dalról, az alábbi volt:

Így a zsűri döntése alapján A Dalt a Compact Disco nyerte.[1]

Számos európai területen megjelentették a dalt és annak remixeit az Eurovíziós Dalverseny előtt. A svéd Family Tree Records Dániában, Norvégiában, Svédországban és a Balti országokban, míg a belga Mostiko Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, a német Mole a német nyelvterületeken (Ausztria, Németország és Svájc), a Toco publishing cég Oroszország és több volt szovjet tagállam területén jelentette meg a dalt. Érdekesség, hogy Európán kívül a Dél-afrikai Köztársaságban is megjelent a kislemez.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 22-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenötödikként az orosz Buranovszkije babuski Party for Everybody című dala után, és az osztrák Trackshittaz Woki mit deim Popo című dala előtt. Az elődöntőben 52 ponttal a tizedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben másodikként adták elő, a brit Engelbert Humperdinck Love Will Set You Free című dala után és az albán Rona Nishliu Suus című dala előtt. A szavazás során 19 pontot kapott, mely a 24. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

A következő magyar induló ByeAlex Kedvesem (Zoohacker Remix) című dala volt a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

Lásd még[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. A Compact Disco megy az Euróvízióra”, [origo.hu], Origo, 2012. február 11.. [2012. február 14-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2012. február 11.) 
  2. Külföldön is sikeres a Compact Disco. [2012. május 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. május 8.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]