Korake ti znam

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Korake ti znam
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina
Előadó(k) Maya Sar
Nyelv bosnyák
Dalszerző Mahir Sarihodžić, Adriano Pennino
Szövegíró Maja Sarihodžić
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 6. hely, 77 pont
Döntő 18. hely, 55 pont
Kronológia
Előző ◄ Love In Rewind (2011)

A Korake ti znam (magyarul: Ismerem a lépéseid) egy dal, amely Bosznia-Hercegovinát képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a bosnyák Maya Sar adta elő anyanyelvén.

A dalt 2012. március 15-én egy speciális műsor kereteiben mutatták be a bosnyák közszolgálati televízión, mivel korábban az énekest egy belső zsűri jelölte ki arra a feladatra, hogy képviselje hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. Szövegét maga az előadó szerezte, míg a zenéjét férjének, Mahir Sarihodžićnak, illetve Adriano Penninónak köszönheti.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 24-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenhetedikként, a norvég Tooji Stay című dala után és a litván Donny Montell Love Is Blind című dala előtt. Az elődöntőben 77 ponttal a 6. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben ötödikként adták elő, a litván Donny Montell Love Is Blind című dala után és az orosz Buranovszkije babuski Party for Everybody című dala előtt. A szavazás során 55 pontot kapott, mely a 18. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

Idáig ez volt a dalfesztiválok történetének utolsó bosnyák dala.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]