Korake ti znam

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Korake ti znam
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina
Előadó(k) Maya Sar
Nyelv bosnyák
Dalszerző Mahir Sarihodžić, Adriano Pennino
Szövegíró Maja Sarihodžić
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 6. hely, 77 pont
Döntő 18. hely, 55 pont
Kronológia
Előző Love In Rewind (2011)
Következő Ljubav je (2016) ►

A Korake ti znam (magyarul: Ismerem a lépéseid) egy dal, amely Bosznia-Hercegovinát képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a bosnyák Maya Sar adta elő bosnyák nyelven.[1]

A dalt 2012. március 15-én egy speciális műsor kereteiben mutatták be a bosnyák közszolgálati televízión, mivel korábban az énekest egy belső zsűri jelölte ki arra a feladatra, hogy képviselje hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. Szövegét maga az előadó szerezte, míg a zenéjét férjének, Mahir Sarihodžićnak, illetve Adriano Penninónak köszönheti.[2]

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 24-én rendezett második elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben tizenhetedikként, a norvég Tooji Stay című dala után és a litván Donny Montell Love Is Blind című dala előtt. Az elődöntőben 77 ponttal a 6. helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben ötödikként adták elő, a litván Donny Montell Love Is Blind című dala után és az orosz Buranovszkije babuski Party for Everybody című dala előtt. A szavazás során 55 pontot kapott, mely a 18. helyet helyet jelentette a 26 fős mezőnyben.

A következő bosnyák induló Dalal & Deen feat. Ana Rucner és Jala Ljubav je című dala volt a 2016-os Eurovíziós Dalfesztiválon.

Források[szerkesztés]

  1. Storvik-Green, Simon: Maya Sar to represent Bosnia & Herzegovina in Baku. Eurovision.tv, 2011. december 15.
  2. Maya Sar to sing "Korake ti znam" in Baku. eurovision.tv , 2012. február 16. (Hozzáférés: 2022. március 29.)

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]