Aphrodisiac

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Aphrodisiac
Adatok
Év 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Görögország Görögország
Előadó(k) Eleftheria Eleftheriou
Nyelv angol
Dalszerző Dimitris Stassos, Mikaela Stenström, Dajana Lööf
Szövegíró Dimitris Stassos, Mikaela Stenström, Dajana Lööf
Dalszöveg diggiloo.net
Eredmények
Elődöntő 4. hely, 116 pont
Döntő 17. hely, 64 pont
Kronológia
Előző ◄ Watch My Dance (2011)
Következő Alcohol Is Free (2013) ►

Az Aphrodisiac (magyarul: Vágyfokozó) egy dal, mely Görögországot képviselte a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a görög-ciprusi Eleftheria Eleftheriou adta elő angolul.

A dal a 2012. március 12-én rendezett görög nemzeti döntőben nyerte el az indulás jogát. A döntőben a nézők szavazatai alakították ki a végeredményt. A dal pedig a négyfős mezőnyben az első helyen végzett.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon a dalt először a május 22-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben harmadikként az izlandi Gréta Salóme és Jónsi Never Forget című dala után, és a lett Anmary Beautiful Song című dala előtt. Az elődöntőben 116 ponttal a negyedik helyen végzett, így továbbjutott a döntőbe.

A május 26-án rendezett döntőben a fellépési sorrendben tizenhatodikként adták elő, a dán Soluna Samay Should’ve Known Better című dala után és a svéd Loreen Euphoria című dala előtt. A szavazás során 64 pontot kapott, mely a tizenhetedik helyet érte a huszonhat fős mezőnyben. A dal két országtól, Albániától és Ciprustól kapta meg a maximális 12 pontot.

A következő görög induló a Koza Mostra és Agathon Iakovidis Alcohol Is Free című dala volt a 2013-as Eurovíziós Dalversenyen.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]