Rise Up

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Rise Up
A Freaky Fortune és RiskyKidd Koppenhágában
A Freaky Fortune és RiskyKidd Koppenhágában
Adatok
Év 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál
Ország Görögország Görögország
Előadó(k) Freaky Fortune feat. RiskyKidd
Nyelv angol
Dalszerző Freaky Fortune
Szövegíró Freaky Fortune, RiskyKidd
Dalszöveg 4lyrics.eu
Eredmények
Elődöntő 7. hely, 74 pont
Döntő 20. hely, 35 pont
Kronológia
Előző ◄ Alcohol Is Free (2013)
Következő One Last Breath (2015) ►

A Rise Up (magyarul: Kelj fel!) egy dal, amely Görögországot képviselte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalt a görög Freaky Fortune duó és RiskyKidd adta elő angol nyelven Koppenhágában.

A dal a 2014. március 11-én rendezett görög nemzeti döntőben, az Eurosong 2014 – a MAD show-ban nyerte el az indulás jogát, ahol a zsűri és a nézői szavazatok együttese alakította ki a végeredményt. A négyfős versenyben mind a zsűrinél, mind a közönségnél első lett, így 36,83 ponttal megnyerte a válogatót.

A dalt Koppenhágában először a május 8-i második elődöntőben adták elő, fellépési sorrendben tizenharmadikként a svájci Sebalter Hunter of Stars című dala után, és a szlovén Tinkara Kovač Round and Round című dala előtt. A szavazás során 74 pontot szerzett, ami a 7. helyet jelentette – ez elegendő volt a döntőbe jutáshoz.

A május 10-én rendezett döntőben fellépési sorrendben tizedikként adták elő lengyel Donatan és Cleo My Słowianie című dala után, az osztrák Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dala előtt. A szavazás során 35 ponttal a 20. helyen végzett.

A produkcióban a Freaky Fortune és RiskyKidd mellett részt vett egy egy akrobata is, aki egy trambulinon mutatott be trükköket.

Külső hivatkozások[szerkesztés]